Malá karabina, stopovací vodítko

Brabantík
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2018 17:54

Zdravím, potřebovala bych dlouhé stopovací vodítko (15 nebo 20m) akorát mám problém, že když už najdu takhle dlouhou stopovačku, tak má obrovskou karabinu. Nevíte kde sehnat takhle dlouhou stopovačku s malou karabinou? Jako mohla bych ji vyměnit, ale bojím se, že bych ji nedokázala připevnit tak pevně.

5.11.2018 18:00

Zajděte si do Hudy sportu, Kupte patřičně dlouhou šňůru, doneste si vhodnou karabinku a nechte ji přivázat patřičným horolezeckým uzlem. Když to udrží chlapa, tak vašeho psíka taky.

5.11.2018 18:01
5.11.2018 18:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

dutá "musherská" (i serfaři) lehká, nepřetržitelná, voděodolná, nemusíte nic uzlovat, prostě špica
metráž si uděláte dle libosti (1m/109 Kč)

stačí vám "tažná" ne středová, domluvte se Jardou Soumarem viz
https://www.manmat.cz/produkty-sestava-taznych-snur-detail-48

5.11.2018 18:41

tož takovou šňůru mám z našeho železářství, karabinu taky (vypouštěcí, ta je bezpečnější), uvázat si smyčku na ruku i tu karabinu člověk zvládne sám a je......za pár kaček......

5.11.2018 18:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ale tam se nic neváže, jen provléká zpět
a v železářství jsem tuhle z polypropylenového monofilního vlákna ještě neviděl, ale není železářství jako železářství

5.11.2018 19:26
saola

XXX.XXX.44.119

http://kutil-florenc.cz/karabiny-c59

Osobně dávám přednost u malých psů kožené stopovačce, občas ji mívají v podobě kulatin, sama mám přírodní 5 mm/10 m.
http://kutil-florenc.cz/kuze-kozene-reminky-kulate-kozene-reminky-c1990

Nebo nějaké lanko:
http://kutil-florenc.cz/lana-a-provazy-c51

5.11.2018 20:09
Terven

XXX.XXX.110.147

Připojuju se k chvále kožené stopovačky, byla to jedna z nejlepších koupí, které jsem coby majitel psa udělala. A za mě teda, škoda času, kdy jsem se trápila se stopovačkama z jiných materiálů. Úplně nejdřív jsme měly klasický pásek, stačila jenom rosa v trávě, nemuselo ani pršet a pásek ztěžkl tolik, že jsm se bála o jezevčí páteř. Pořídila jsem tedy v provaznictví cosi jako padákovou šňůru v červené barvě, bylo to sice krásně lehoučké, ale prakticky jediné, co jsem venku dělala bylo, že jsem to vymotávala z vegetace - neuvěřitelně se to zachytávalo.
Nakonec jsem objednala koženou stopovačku 8m dlouhou, 6 mm tlustou z eshopu Psí království. Delší tenkrát bohužel neměli, ale ukázalo se, že bohatě stačí těch 8 metrů, počkala jsem si na ní asi měsíc...mimochodem, dnes koukám, že už ji v nabídce nemají.
Byla to fakt životní koupě, má malou karabinku, je lehká a hlavně v terénu nádherně klouže, nádherně se smotává, žádné infarktové uzlíky, prostě balzám na nervy. Vřele doporučuju.

5.11.2018 20:15
saola

XXX.XXX.44.119

Kůže je prostě kůže, u výstroje psů i koní

5.11.2018 20:20
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):
dutá "musherská" (i serfaři) lehká, nepřetržitelná, voděodolná, nemusíte nic uzlovat, prostě špica
metráž si uděláte dle libosti (1m/109 Kč)

stačí vám "tažná" ne středová, domluvte se Jardou Soumarem viz
https://www.manmat.cz/produkty-sestava-taznych-snur-detail-48

Nic proti Manmatu, já na něj nedám dopustit, ale tohle přesně je materiál, ze kterýho v husté vegetaci nebo v lese mimo cesty zešílíte. Nebo aspoň já jo. Jak je to složené z těch vláken, neuvěřitelně se to zachytává, zapichuje se do toho jehličí...kdybych měla třicetikilovýho psa, kterej to přerve silou, tak možná, ale ten můj má 8 kg...za mě už jedině kůže, ta krásně klouže úplně všude, balzám na nervy.

5.11.2018 20:38

mám tu blbou ze železářství, pes ji za sebou tahá furt, nezachytává se, jehličí nezapichuje, lehoučká je........

6.11.2018 15:28

A je lepší taková ta placatá nebo normální ,,provaz"?

6.11.2018 17:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak na 8 kg šmrdolu bych asi zvolil koženou, kulatou 5mm

6.11.2018 17:49
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):
tak na 8 kg šmrdolu bych asi zvolil koženou, kulatou 5mm

Jo, jo, už nikdy jinou
Pokud se ta provázková sunula po povrchu, který je vidět na fotce, byl to pro mě očistec, to samé ve vegetaci vlevo, zatímco kůže opravdu hladce klouže. Nevím...možná v případě větších psů s tím provázkem problém není, nemám vyzkoušené.

8.11.2018 14:46

Terven napsal(a):
Jo, jo, už nikdy jinou
Pokud se ta provázková sunula po povrchu, který je vidět na fotce, byl to pro mě očistec, to samé ve vegetaci vlevo, zatímco kůže opravdu hladce klouže. Nevím...možná v případě větších psů s tím provázkem problém není, nemám vyzkoušené.

I u větších psů se to zachytává hlavně o trny a trhá. Ale snad u nás přežije i druhýho psa, na to málo, co to potřebujeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík