Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2018 19:36
Fifan

XXX.XXX.11.130

Dobrý den, mám prosím dotaz. Naše buldoččí slečna má 8 měsíců a jednou za čas prostě chytne “amok” lítá jak utržená z řetězu po bytě a štěká a do všeho kouše...trvá to pár minut..to by nám až tak nevadilo(ať si blbne), ale ona pak začne štěkat i na nás a když ji chceme uklidnit tak i kousat. Nevíme co s tím. Máte prosím někdo podobnou zkušenost ? Či nějakou radu ? Snažíme se ji věnovat, hrát si a chodit na delší procházky, ale ani to nepomáhá. Díky za odezvu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2018 19:38

zaměstnat hlavu

5.11.2018 20:21
karo2702

XXX.XXX.172.116

Přesně. Aktivněji se jí věnovat. Je to psí puberťák, potřebuje hodně zaměstnání.

5.11.2018 20:37
Terven

XXX.XXX.110.147

To je úplně normální, zvlášť u osmiměsíčního psa. Mojí feně budou tři, bohužel už tyhle hyperaktivní záchvaty nemívá tak často, je to škoda, miluju je.
Začnu šílet s ní, provokuju jí k ještě větší aktivitě, vrazím jí hračku nebo rukáv, venku házíme cokoliv, stačí se rozběhnout proti ní a zatleskat rukama a udělá si ze mě středobod řádění, lítá, vrčí...během chvíle jí to obvykle přejde

5.11.2018 20:40

známe....
souhlas s terven, přidat se hrou ke psu, nechat ho vybít energii, i využít k nějakému tomu výcviku poslušnosti

9.11.2018 12:44
Fifan

XXX.XXX.59.185

Děkuji za rady. Ještě jeden dotaz v poslední době se naučila vynucovat si pozornost a tahat nás za nohavice, skákat po nás a občas i lehce ťafne:-( Nevíme jak ji to odnaučit. Když ji řeknu ne nereaguje a začne se rozčilovat. Když ji řeknu jdi na místo tak tam vydrží chvilku a zase jede. Bere to asi jako hru, ale já ne vždy mám na hraní čas. Máte někdo zkušenost ? Co s tím ?

9.11.2018 12:58

unavený pes ale přece spí, neskáče po lidech
změňte místo místa, nepoužívejte "ne", protože už ho zná a ví, že poslouchat nemusí
učte znovu "místo" tak, že vydrží 15 vteřin, dostane odměnu (asi tahání se o hračku v tomto případě)
pak vydrží minutu... atd.
ale nic nedělat se naučí lépe pes vyběhaný a se zavařeným mozečkem
ještě to hrozné místo můžete vylepšit velkou masitou kostí (nebo co má ráda)
ale já bych to vzala od začátku a jinde, jiné místečko
vydrží tam minutu, zavoláte ji a bude se hrát na přetahovanou
když nevydrží, jděte pryč a nenadávejte jí
zkuste za chvilku znovu

9.11.2018 13:08

no, já bych před to "místo" zařadila výcvik poslušnosti, zaměstná i hlavu a tím unaví více, a pes se nerozdivočí

a naučila "dost", jako teď se ti nebudu věnovat a to důslednou ignorací

ten čas si najít musíš, je to dočasné, teď se to teprve učí

jedním z předpokladů úspěchu je vždy důslednost!

9.11.2018 13:11

Tyhle jejich amoky miluju, bohužel věkem mizí. Dokonce ho předvádí i naše adoptovaná množka, která sloužila léta jako továrna na štěňata. Prostě jim z přemíry endorfinů na chvilku hrábne a oni to musejí vyběhat. Já z toho vždycky dostávám záchvaty smíchu.

Co se týká unavení frbulka, zkuste coursing, milují ho a jsou v něm dobří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík