Australská kelpie s PP

Prodám Australskou kelpii - Máme poslední dva volné pejsky z našeho zahrani...
35000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Ve standardu se píše toto:
Zbarvení
Černé, černé s pálením, červené, červené s pálením, čokoládové, plavé a kouřově modré.
O náprsence ani slovo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
casterton kelpie association píše, že ŽÁDNÁ bílá je charakteristická pro Kelpie
ale u některých se bílá na hrudi a tlapkách může objevit
mluví se o tom u kelpií z farem, ale nevím, jaké mají papíry
jak je bílé moc a hlavně límec a konec ocasu, tak se bere jako kříženec s border kolií
u nás je jeden kelpie s bílým flíčkem na hrudi - ale našli ho v útulku, takže se neví.. pochybuji, že se někdo takového psa zbavil a ještě takového štěněte
ale když jsem ho viděla, napadlo mě jediné - kelpie
AKC - standard markings - white - registration code 014
hm
tak si vyberte :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mackys
napsal(a):
Díky za odpovědi, jinak standart jsem četla a právě jsem tam bílou náprsenku nenašla. Jen mě právě zarazilo že jsem nedávno v jednom vrhu tady v ČR viděla dvě štěňata s bílou náprsenkou... Dá se tady v ČR taková kelpie uchovnit? Jen mě zajímá jestli je to bráno jako vada...
Je to vada, štěňata budou patrně vedena jako nestandardní.
Xante
XXX.XXX.55.98
Bílé znaky u kelpií jsou povoleny a není to žádná vada vylučující psa z chovu. Zpravidla to bývá, že znak na prsou nesmí být větší, aby ho nezakryly dva prsty. Normálně jsou u nás v ČR kelpie se znaky uchovněné. Možná je lepší čerpat informace z klubu, který kelpie v ČR zastřešuje - Welsh corgi a kelpie klub CZ, z.s. a v případě dotazu kontaktovat správce plemenné knihy či konzultanta pro plemeno :)