Ihned k odběru American Bully standard s PP ABKC

Prodám American Bully - Dobrý den pejskaři, • Naše chovatelská stanice AK...
39000 Kč
ahoj, chtěla bych radu, jak postupovat nebo zda vůbec mám nárok na nějaké odškodnění. Včera večer jsem venčila svého psa, chodí mi na vodítku. Potkávám zde paní s Bullmastifem, pes neposlouchá, vrčí, včera ho měla paní na volno. Ve chvíli kdy nás uviděl běžel k nám, paní na něj volala, křičela, pes vůbec neposlechl, přiběhl k nám, skočil hned mému psovi na záda a zakousl se mu do krku. Jsem měsíc před porodem a celá situace mě neskutečně vzala, byla jsem v hrozném šoku, křičela jsem na ní, at si ho chytne, což samozřejmě chvíli trvalo, její pes byl do mého zakousnutý a něchtěl pustit. Když ho spacifikovala měla jsem černo před očima, jediné, co mi paní řekla bylo sorry, doufám že budete v pohodě....
Dnes ráno měl muj pes bouli pod krkem, jela jsem na veterinu, má teplotu 40 plus, ten pes mu vlastně oddělil srst od svaloviny a mému psovi tak vznikla pod kuží kapsa o velikosti asi 10 cm plnou hnisu, jak ho ten velký pes zakousl a škubl, má infekci v těle, bolesti, je malatný a čurá v leže... dostal injekce na bolest, proti infekci, antibiotika, v neděli musím znova na kontrolu, jestli je to lepší... nechci to řešit hned s policii ale ráda bych jí řekla, co způsobila svým nezodpovědným chováním, nehledě na to, že jsem i já skončila u lékaře s vysokým tlakem, což není v mém stavu ok. Mám pro ní účet za veterinu a chci aby mi to proplatila, jelikož nás těch návtěv čeká více a léčení bude na delší dobu.... Mám na to nárok? Zkoušela jsem hledat nějaký konkretní zákon či vyhlášku, ale nic jsem nenašla, potřebovala bych vědět, zda je vyloženě někde uvedené, že neměla zabezpečeného psa a že mě vlastně ohrozila, kdyby se paní cukala s tím, že za to nemůže apod...
Moc děkuji za názor či pomoc
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na odškodnění samozřejmě nárok máte, protože její majetek (její pes) poškodil váš majetek (vašeho psa) - vycházejte z Občanského zákoníku, popř. řešte s obcí (např. možné porušení vyhlášky o zákazu volného pobíhání psů, tzn. bez vodítka atd.).
Sauron111
napsal(a):
moc díky, chtěla jsem se jen ujistit, vic hlav vic ví :)
paní mi to odůvodnila tím, že si ho vždycky hlídá, ale ted mě zrovna neviděla.... hlupaci jsou všude prostě...
Vůbec nechápu, jak někdo může pustit takovou nevychovanou krávu navolno a bez koše …?!
Zkuste ji kontaktovat, a pokud se bude s náhradou škody kroutit, tak jděte na policii, městský/obecní úřad, a rozhodně ji nešetřete - jste v právu!
… nejhorší je, že takoví idioti mají většinou pojistku, a jejich průšvihy hradí pojišťovna, takže to nemá ten správný výchovný efekt, ale aspoň dostanete zpět své peníze.
Uživatel s deaktivovaným účtem
i kdyby obec neměla žádnou vyhlášku o pohybu psů nebo měla povolený volný pohyb psů,
každý pes musí být zabezpečený
a to tento nebyl
když bude neovladatelný pes na vodítku příliš dlouhém, bez náhubku, a někoho kousne nebo povalí, splnila se sice podmínka "zákaz volného pohybu psů", ale pes není zabezpečený
Ty jo hrůza a posílám hodne sil. Je fakt že prostě pokud pes neposlouchá majitel by ho neměl odepinat z vodítka a už v vůbec ne bez nahubku! Paní zapomněla že má psa a ne dítě, se psem se musí chodit, cvičit, sdílet aby poslouchal a když ví že je to jelito tak přece bez nahubku ani ránu. Jednak i lidi co jsou kolem a vidí psa z nahubkem jsou klidnější. Na odškodnění máte právo a jako mohlo být i hůř, nedej bože mohl prokousat vás i nechtěně nebo i jí. Bohužel jaký pán takový pes. Přeji hodne sil a ať to dobře dopadne. Lidi by si měli něco pročíst a nastudovat co jsou psi zač a nechovat se k nim pořád jako k lidem, pak je poslouchat nikdy nebudou. Držte se. Denia
Ty jo hrůza a posílám hodne sil. Je fakt že prostě pokud pes neposlouchá majitel by ho neměl odepinat z vodítka a už v vůbec ne bez nahubku! Paní zapomněla že má psa a ne dítě, se psem se musí chodit, cvičit, sdílet aby poslouchal a když ví že je to jelito tak přece bez nahubku ani ránu. Jednak i lidi co jsou kolem a vidí psa z nahubkem jsou klidnější. Na odškodnění máte právo a jako mohlo být i hůř, nedej bože mohl prokousat vás i nechtěně nebo i jí. Bohužel jaký pán takový pes. Přeji hodne sil a ať to dobře dopadne. Lidi by si měli něco pročíst a nastudovat co jsou psi zač a nechovat se k nim pořád jako k lidem, pak je poslouchat nikdy nebudou. Držte se. Denia