Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2018 10:27

Ahoj, poslední dobou mám se psem takový problém. Je to brabantík a je mu 8 měsíců. Když něco není po jeho, tak po mně vyjede. Dám pár příkladů
Jdeme třeba plavat a on plave za člověkem, já ho odvolám, neposlechne, začne vrčet a ještě zrychlí. Potom když třeba sedím na lehátku, na kterém nikdy nebyl a ani tam nechtěl, najednou se rozhodne, že tam vleze. Dá na lehátko dvě packy, já řeknu dolů a sundám ho, opět po mně skočí a začne mě kousat. Když si třeba hrajeme a já musím zvednout telefon, tak odložím hračku a on mi skočí po noze a začne hrozně kousat. Jak se mám v takové situaci zachovat? Někde jsem četla, že mu nemám dávat zákazové povely, ale třeba sedni, místo a tak. Jenže on mě v tu chvíli neposlechne.

10.11.2018 10:46

Je úplně jedno, jaké slovo vyslovíte - ten pes musí vědět, co po tom vyřčeném má provést.
Klidně mu říkejte "ne", ale nejdříve naučte, že to "ne" znamená, že si někde sedne, protože teď se mu věnovat nebudete.
Odchod na místo si pojmenujte třeba "metro". To je fuk. Musí ale vědět, co ten povel znamená.
A zatím se nenaučil povel ani jeden.
Rozjíveného psa toho moc nenaučíte.
1) běžte běhat, plavat, přetahovat se
2) 5 minut zkoušet sedni
3) hra
4) papání a teď odpočíváme

2) povely se nesmí jen "zkoušet".. běžným hlasem řeknu sedni, počkám vteřinu a když se nic neděje, psovi k tomu pomůžu... jakmile sedí, dostane odměnu.. jestli to nejde, je moc nesoustředěný, tak jste běhali málo..

řeknu JEDNOU, protože když povely opakujete, zjistí, že je plnit nemusí

tady nejde o nějaký cvičák, nemáte řešit milimetry u chůze u nohy
ale normální běžnou ovladatelnost
řeknu jdi si lehnout a pes jde

protože jsem ho naučila JEDEN povel
nemusí jich umět 50, ale aspoň jeden pořádně

10.11.2018 12:00
saola

XXX.XXX.100.8

Pro zadavatelku:
Dnes jsou zákazové povely ve výchově a výcviku psů velmi out, což je bohužel jeden z následků volného šíření moderních způsobů komunikace se zvířaty laickými nadšenými pozitifními přitroublíky, kteří si z informací odborníka vzali jen něco, přežvýkali to dle úrovně své inteligence a posílají dál vlastní požvýkanou verzi.
Ve vaší situaci by nežádoucí chování psa vyřešil zákazový povel rychle, jednoduše a pro psa pochopitelně. Pokud se ale v souladu s trendy rozhodnete pro cestu převedení psa na jinou činnost, tedy místo zákazu dát povel "sedni" či "na místo", jak se vám radí v příspěvku výše či jinde. pes nemá vůbec důvod se domnívat, že to, že vás zuřivě kouše, je špatně. Jen mu říkáte, že kousat vás je v pořádku, ale teď zrovna má sedět. Což asi nechcete, tedy předpokládám.

Pokud vás pes začne hrubě kousat, razantně ho okřikněte "Ne!", chytněte mu tlamu rukou, sundejte ho ze svého těla a přitiskněte mu pysky na hranu zubů. Pak ho v klidu pusťte. Pokud poté stojí nebo sedí v klidu a kouká na vás, pochvalte ho. Nic těžkého.
Zákazový povel nemá nic společného s agresí a zlobou vúči psovi nebo jinému zvířeti - slouží k okamžitému přerušení nežádoucí činnosti a je pro zvířata velmi dobře přirozeně srozumitelný, bez problémů ho používají i v komunikaci mezi sebou.

10.11.2018 13:17

zákazový povel je povel jako každý jiný, samozřejmě, pořád je to jen slovo, na které jsme naučili/naučíme reakci..
na slově není špatného nic, na způsobu učení si každý najde něco...něco o čem slovíčkařit, řešit jak moc zmáčknout tlamu a jestli to psa naštve nebo posadí..
i u nás existuje NE a jdi a uhni a tam nejdeme a neskákej do toho rybníka.. naučeno odnesením, posunutím psa stranou.. nesmíte ale začít řvát nebo odhazovat intenzitou 10, to už pak není kam stupňovat :-)

jsem přesvědčena, že nejde všecky psy učit stejným způsobem, například můj současný pes má radši úkoly než osobní volno
ale netřeba z toho dělat takovou vědu, on unavený pes opravdu spí..
myslím si, že to často (podobně jako v případě zadavatelky) vypadá takhle:
nech měéééé puuuusť nech tohoooo
a to prostě není sromuzitelné a k ničemu kromě opakování nežádoucího chování nevede

spíše než vřískat a mávat rukama (někteří psi budou kousat ještě víc pak) funguje klid a jednoduchý srozumitelný povel
když bude otravovat u linky, tak řeknu "ne", tudíž přestane kousat, ale furt se motá..nakonec stejně řeknu "místo" .. :-)
všecko perfektně na první pokus jde jen borderám a to jen v televizi
tak se běžte projít do lesa, dejte si společně svačinu, a při návratu zkuste nějaký cvik, uvidíte, že to půjde lépe

10.11.2018 15:21

Děkuju moc za rady, ale jak můžete vědět, že se takhle chovám? Obzvlášť u poslední rady mě docela zarazilo to, že to říkám takhle, vůbec to není pravda, ale co už. Stejně díky

10.11.2018 16:11

nevím, jak PŘESNĚ co říkáte, ale zjevně to ani tamto nefunguje, už se ptáte asi měsíc na to stejné a všichni radí výcvik
a je vážně neobvyklé, aby se na ifauně shodli..
ten pes jde fakt vypnout jedině únavou a naučeným povelem ;-)

12.11.2018 17:43
tero

XXX.XXX.236.210

Vemte postaru složené noviny a plácněte.Dnes se obyčejná psí neposlušnost a drzost řeší psím psychologem...Stejně jako u dětí. Než plno řečí, tak správně udělený plácanec. ( nemyslím bití!)

12.11.2018 17:49

tero napsal(a):
Vemte postaru složené noviny a plácněte.Dnes se obyčejná psí neposlušnost a drzost řeší psím psychologem...Stejně jako u dětí. Než plno řečí, tak správně udělený plácanec. ( nemyslím bití!)

A vezme to jako srandu a roztrhá i ty noviny.

12.11.2018 17:54

no, a některý to jako srandu nevezme a roztrhá dotyčnému gesicht.....a když ne hned, tak někdy příště ("zničehonic"), bo co s takovým dembecilem, co se neumí chovat slušně a psa normálně vychovat....

12.11.2018 17:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, a některý to jako srandu nevezme a roztrhá dotyčnému gesicht.....a když ne hned, tak někdy příště ("zničehonic"), bo co s takovým dembecilem, co se neumí chovat slušně a psa normálně vychovat....

I to je možný.

12.11.2018 18:17

tady se imbecil nesmí psát nebo je to desetkrát ?

ti psi jsou na houby, no, do půlroka to musím vychovávat, v roce znova, a ve dvou letech už můžeme na kolonádu

říkám - sedni
megí lehla
a už jsou jí tři a půl !

12.11.2018 18:29

cenzura jako pustí imbecila?
a to mi nepustila k.sicht

jinak teda dembecil je čistokrevný kříženec d.ebila a imbecila, no.....

12.11.2018 20:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
cenzura jako pustí imbecila?
a to mi nepustila k.sicht

jinak teda dembecil je čistokrevný kříženec d.ebila a imbecila, no.....

imbecil je s pp :-)

13.11.2018 09:08
tero

XXX.XXX.237.53

Nesmíte k tomu nechat dojít.

13.11.2018 09:13

tero napsal(a):
Nesmíte k tomu nechat dojít.

k čemu?

K tomu aby mě pes po mém napadení napadl? Nebo aby mi přestal věřit? Aby člověk v jeho očích ztrácel respekt, autoritu, moudrost, schopnost vést....?

Nebo k tomu, aby pes "nezlobil".......?

Přidejte reakci

Přidat smajlík