Labradorský retrívr s PP čokoládová štěňátka

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Chocco dream nabízí k r...
Dohodou
Ahoj, naší labradorce se stal úraz. V sobotu na vycházce chtěla prohnat veverku a po přeskočení potoka začala pískat, naříkat a chodit po třech nohách. Levou zadní odmítala používat. U veterináře zjistili, že ma prasklý kolenní vaz.
Náš veterinář nám nabídnul konzervativní léčbu, což jsem pochopil, že je spíš blbost... Druhá možnost je operace. Domluvili jsme se na termínu vyšetření u ortopeda i operace. Pokud to půjde, bude to operace metodou TTA.
Ale jak tak čtu na internetu, je to vlastně pořád neúplný řešení. Takže vlastně máme z aktivního psa, který miluje vycházky po lese atd mrzáka.
Máte někdo psa po operaci vazů metodou TTA? Mají nějaké trvalé následky nebo jsou OK? Je jí teprve 5 let a představa, že do konce života trpí bolestmi a nemůže jít na pořádnou vycházku mě vyloženě děsí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vždycky jsou trvalé následky. Žádná operace nedokáže opravit ten prasklý vaz, takže koleno už nikdy nebude jako dřív. TTA ale slouží k tomu, že se změní silové poměry v kloubu, takže chybějící vaz tolik nevadí a výsledné artrotické změny by měly být nejmenší možné.
Jo, když vydržíte hojení, tak ti psi jsou pak normálně funkční
Na Šediváčkův long na umístění bych jí netahala, ale procházky v lese zvládne
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Mám dva psy po této operaci - těžkého sedmiletého labradora a tříletého borderáka.
Labrador je úplně v pohodě i když kulhal docela dlouho. Nic na něm není poznat, má radost z pohybu. U borderáka se muselo něco pokazit, protože ho noha trvale bolí a to dost. Byli jsme už i na reoperaci, protože po první operaci (tou metodou jakou píšete) nezačal vůbec nohu používat. Při reoperaci mu vydali šrouby, které prý tam mohly vadit a kus zadního menisku. Moc jsem doufala, že začne normálně běhat, ale bohužel. Je z něj invalida. Ano, běhá velice rychle i po třech, ale mě trápí, že má trvalou bolest. Operovaní byli na stejné pražské klinice, ale pokaždé jiný doktor.
Proč se to jednou povedlo a jednou ne, netuším a ani doktoři to nejsou schopni vysvětlit.
Nebo se to prostě úplně nepovedlo a nechtějí mi to říct? Nevím...
Držím Vám palce!
luckyzebra
napsal(a):
To mě mrzí, Flip-e!
Teď mě ještě napadá, jak pořád hledám na internetu. Je lepší TTA nebo TPLO? Někde píšou, že TPLO je z pohledu dlouhodobých výsledků lepší než TTA...
To neřešte tady na netu, ale s ortopedem
nejlepší výsledky má metoda, kterou daný lékař umí
u pětiletého psa velkého plemene ne, u třináctileté malé fenky třeba ano.
ten váš veterinář není ortoped, ne?
tohle se prostě řeší s ortopedem :) svojí zlomenou nohu byste taky nechtěl řešit s obvoďákem, ne?
ale v pořádku, ten vám řekl, co psovi je:) tzn. víte, že máte jít k ortopedovi. tak to přece má fungovat, ne?
fakt ale neřešte přes strýčka google různé metody
ono ani TTA není jediná metoda, respektive tam jsou různé možnosti
tou zcela primární a kardinální otázkou je ale sám ortopéd
tak ten by o tom fakt něco vědět měl
prosím pak napiš co a jak u něj
lucky, však si ho vygůgli.......
respektive :
https://fvl.vfu.cz/informace-o-fakulte/sekce-ustavy/klinika-psu-a-kocek/zamestnanci/chirurgie-ortopedie/cv-srnec.html
Mám psinu po operaci TTA rapid, pokulhávala, měli jsme jít na operaci s češkou a ejhle, změna, někdy mezi tím si utrhla přední zkřížený vaz, asi vím kdy, honila se zlaťákem a ten halama jí nešťastně přileh zadek.....blablabla
Operace dopadla výborně, psina ihned nohu zatěžovala (mohu srovnat po operaci zlomeniny) chodila, cca 4 týdny velice omezovat, prakticky vyčurat a domu- doporučuji psa doma nějak zaměstnat a dalších 6-8 týdnů pohyb na vodítku. + lampion na krku..... no tak nějak jsme prostě od té operace chodily co si řekla a bylo dobře.
Cena 20tisíc. Vetpoint Třeboň, MUDr. Pešina
Vysvětlil mi obě metody TPLO x TTA rapid, TPLO je sice levnější, ale tato metoda TTA je méně pro psa v rekonvalescenci náročnější.
Pes je prakticky "upotřebitelný" beze změny, no teď si kulhla, ale nic závažného to nebylo, my máme už koleno s artrozou a je jen omezený rozsah hybnosti v ohybu kolene, prakticky to psině v ničem nepřekáží....
Nebojte se toho, jděte do TTA.....
Na you tube si metodu najdete i příznaky ruptury vazu, např. sednutí s nataženou nohou, "zásuvkový test" patří do ruky zkušenému odborníkovi......vet obvoďák vám mohl dát alespoň nějaký prášíčky na bolest pro psa, není potřeba trpět bolestí....
luckyzebra
napsal(a):
hmm, už jsme zvolili Snášila...
U Srnce jsme byli a opravdu moc příjemný a ochotný. Výborná zkušenost. Ale Snášil nám náhodou nabídnul bližší termín. Takže to není nic osobního ale bude to mít hotový dřív. Snad to byla dobrá volba...
Ne, technicky jsou oba stejně dobří, o koleno se nebojte. Jen Snášil občas neoplývá sociálními dovednostmi.