Krycí pes

Nabízím ke krytí 3 roky starého pejska. Pes je s PP, bonitován, vyšetření o...
Zdravím, feňula teď podruhé hárala a zase má falešku.
Žádné povahové změny nemá, hračky nenosí, jen má dost nateklou mléčnou žlázu. Po prvním hárání to samé, problém přetrvával a vetka nám dala Galastop. Po pár dnech užívání Ok.
Teď hárala na přelomu září a října, mléčnou žlázu má ale nateklou méně než při prvním hárání.
Moje otázka zní, zda máme zase navštívit vetku, aby nám dala Galastop, nebo počkat, až se vše samo vrátí do normálu. Ještě by mě zajímalo, zda faleška opravdu zvyšuje pravděpodonost některých onemocnění a jestli nemáte tipy např. na nějaké Bachovky, nebo něco podobného, aby už příští hárání proběhlo v pohodě.
Díky
Obávam sa, že keď už takto skoro máva falošku tak pomôže jedine kastrácia :( teda ak sa nejedná o chovnú fenu a neplánujete šteňatá. Mali sme dakedy u rodičov maltezáčku a tá mávala takéto zlé falošky, stále na liekoch zapálené cecky, ona k tomu aj nosila hračky a bola z toho celá "mimo." Skúšali sme všeličo aj homeopatiká ale nič nefungovalo. Nakoniec to skončilo silným zápalom maternice a musela byť vykastrovaná a odvtedy bol kľud.
Sunnik
napsal(a):
No já právě nejsem zastánce kastrace zdravých fen. Chovat nebudeme, ale kastraci se chci vyhnout
Otázkou je, co je zdravá fena. Pokud by měla trpět na falešky po každém hárání a každou tu falešku mít problémy s mléčnou žlázou, tak asi dlouho takhle zdravá nebude. Respektive, mohly by se objevit problémy vyvstávající z těch opakujících se falešek.
Taky bych nechala kastrovat jen ze zdravotních důvodů, ale v podobné situaci té vaší už bych to asi zvažovala. Ale nejsem ve vaší situaci, takže není na mě to soudit. Moje fena měla náznak falešky jen jednou jedinkrát a to probíhalo tak, že vzala pískací frankensteinovo mostrum, kňukla a frkla ho do rohu. Vzala jsem si do hlavy, že jí ty falešný mimina z hlavy vyběhám, trochu víc jsme zamakaly fyzicky a nápad na mateřství byl ten tam. Znovu už se neopakoval.
rennie111
napsal(a):
Obávam sa, že keď už takto skoro máva falošku tak pomôže jedine kastrácia :( teda ak sa nejedná o chovnú fenu a neplánujete šteňatá. Mali sme dakedy u rodičov maltezáčku a tá mávala takéto zlé falošky, stále na liekoch zapálené cecky, ona k tomu aj nosila hračky a bola z toho celá "mimo." Skúšali sme všeličo aj homeopatiká ale nič nefungovalo. Nakoniec to skončilo silným zápalom maternice a musela byť vykastrovaná a odvtedy bol kľud.
Nemusí to tak být...moje fena momentálně dohárala počtvrté v životě, hned po prvním hárání měla slušnou falešku, po druhém taky...po třetím kupodivu skoro vůbec. Uvidíme, co nastane tentokrát...nicméně hárá cca po 9-10 měsících, takže to obtěžuje minimálně, za zdravou ji rozhodně považuju a kastrovat kvůli tomu neplánuju
Uživatel s deaktivovaným účtem
s věkem trable zmizí, a to i ty horší než co popisujete
nekuchejte ji hned
tvarohový obklad pomůže
a aktivita
jenomže ono se jim nechce :-)
už jsem byla na 95% rozhodnutá ji kastrovat, bylo to fakt hrozné, a čtvrté hárání faleška 0
napsal(a):
s věkem trable zmizí, a to i ty horší než co popisujete
nekuchejte ji hned
tvarohový obklad pomůže
a aktivita
jenomže ono se jim nechce :-)
už jsem byla na 95% rozhodnutá ji kastrovat, bylo to fakt hrozné, a čtvrté hárání faleška 0
Děkuji, jak často ten obklad?
Sunnik
napsal(a):
Děkuji, jak často ten obklad?
jó, tak to nevím :-) je to stejné jako teplota u lidí
dám obklad, když je to hrozné
a když je obklad teplý a vemeno studené, tak už obklad nedám
ono to bude někde psané, ten obklad se prodává už celý
http://www.spirit.cz/index.php/component/content/article?id=2228:suche-i-vlhke-zabaly
http://www.spektrumzdravi.cz/wellness/tvarohove-zabaly-proti-horecce-kasli-i-dalsim-obtizim
Posílám fotku aktuální situace. Dost se to zlepšilo. Jaký na to máte názor?
Naše buli při prvním hárání měla cecíky jako kojná, došla jsem k doktorovi a ten povídal, s práškama nebo bez odezní to za stejnou dobu a po práškách na falešku-laktaci, je fenám blbě- blijou, alespoň naše nebožka to tak měla. Takže jsme poděkovali za konzultaci, zaplatili za šáhnutí a šli....