čivava krátkosrstá s PP pejsek

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice z Třebaňského údolí má k prodeji od 19...
17000 KčDobrý den, obracím se na vás s dotazem. Nechávala jsem nakrýt fenku dlouhosrsté čivavy. Váží 2,28kg. U pejska jsem s ní byla 19.9. a 21.9. První den se spíše seznamovali, hráli si. Toho 21.9. se mu nastavovala, dostal se do ní, asi půl minuty v ní byl, ale ona začla pištět a pejsek slezl. Oba se olizali a za chvíli nanovo, takhle probíhaly asi další 3 hodiny. Pejsek byl váhově lehčí(doporučil veterinář). Že by mohla zabřeznout bez svázání mě vůbec nenapadlo, takže jsem to dál už neřešila a u vet nebyla. Jenže fenečka mi teď( vycházel by tak nějak termín porodu) přijde jiná. Vrčí na dceru, když se jí přiblíží rukou k bříšku, hodně spí a je mazlivější než byla. Bříško větší má, přijdou mi i nalité ty mléčné žlázy, jakoby ve dvou čárách, ve slabinách je plnější a v hrudníku taky nabrala. Ale jinak vůbec nevypadá, že by měla rodit. Hraje si, skáče, honí míček,který si sama háže a nebo "šustí" se svým plyšákem . Takže vůbec nevím. S veterinářem jsme domluveni, nemá ultrazvuk, že udělá vyšetření hmatem. Nejsem odborník, ale když jí to bříško hladím, zdá se mi, jakobych něco cítila, ale spíš si to jen namlouvám. Ještě dodám, že fenka by měla štěňata poprvé. Děkuji za vaše názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem
no, a co my s tím?
přes internetová písmenka opravdu určit březost neumím.
EliskaKlem
napsal(a):
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Nechávala jsem nakrýt fenku dlouhosrsté čivavy. Váží 2,28kg. U pejska jsem s ní byla 19.9. a 21.9. První den se spíše seznamovali, hráli si. Toho 21.9. se mu nastavovala, dostal se do ní, asi půl minuty v ní byl, ale ona začla pištět a pejsek slezl. Oba se olizali a za chvíli nanovo, takhle probíhaly asi další 3 hodiny. Pejsek byl váhově lehčí(doporučil veterinář). Že by mohla zabřeznout bez svázání mě vůbec nenapadlo, takže jsem to dál už neřešila a u vet nebyla. Jenže fenečka mi teď( vycházel by tak nějak termín porodu) přijde jiná. Vrčí na dceru, když se jí přiblíží rukou k bříšku, hodně spí a je mazlivější než byla. Bříško větší má, přijdou mi i nalité ty mléčné žlázy, jakoby ve dvou čárách, ve slabinách je plnější a v hrudníku taky nabrala. Ale jinak vůbec nevypadá, že by měla rodit. Hraje si, skáče, honí míček,který si sama háže a nebo "šustí" se svým plyšákem . Takže vůbec nevím. S veterinářem jsme domluveni, nemá ultrazvuk, že udělá vyšetření hmatem. Nejsem odborník, ale když jí to bříško hladím, zdá se mi, jakobych něco cítila, ale spíš si to jen namlouvám. Ještě dodám, že fenka by měla štěňata poprvé. Děkuji za vaše názory.
..obrátila bych s na svého poradce chovu.......
napsal(a):
a poradce dokáže poznat březost přes internetová písmenka?
napsal(a):
.....omlouvám se, odešlo mi dříve než jsem dokončila rekci..........při výběru krycího psa a v otázkách zda březí či nic na veterináře.........
napsal(a):
a poradce dokáže poznat březost přes internetová písmenka?
..mně to odešlo než jsem dopsala - co se týká psa vhodného ke krytí a ohledně březosti na veterináře.. tady postup takový, že krycího psa doporučil veterinář a na zdejší diskuzi by měli zodpovědět ohledně březosti
Pominu krytí na bezpapírový vrh, lidi jsou prostě nepoučitelní...
Zadavatelko, okamžitě jeďte na veterinu, která je vybavená! Sono patří k naprosto základním diagnostickým přístrojům, navíc v této fázi lze použít i rentgen. Nějaké prohmatávání je mimo. Předpokládám, že nechcete, aby Vám fena umřela třeba kvůli zadrženému plodu. Pokud feně plus mínus vychází teď někdy porod, měla byste stoprocentně vědět, co můžete čekat. Obzvlášť u plemene s mnohdy komplikovanými porody a nesnadnou poporodní péčí. Nechápu Váš klid!
EliskaKlem
napsal(a):
Ano, existuje veterinar bez sona. Nechtela jsem po vas vedet, jestli brezi je nebo ne...ale vase nazory, jestli mate taky nekdo takove zkusenosti. Ale koukam, ze v tomhle state uz se clovek nemuze zeptat vubec na nic.
přečtěte si , co jste napsala v zadání...chcete zkušenosti s NEPOZNÁNÍM BŘEZOSTI ?
množka "jakočivav"
Stultorum mater sempiter gravida
EliskaKlem
napsal(a):
Ano, existuje veterinar bez sona. Nechtela jsem po vas vedet, jestli brezi je nebo ne...ale vase nazory, jestli mate taky nekdo takove zkusenosti. Ale koukam, ze v tomhle state uz se clovek nemuze zeptat vubec na nic.
Můj názor je, že někdo tady takové zkušenosti možná má a možná ne.
Ne, vážně, na co Vás zajímá náš názor, když ne na to, jestli je fenka březí? A zkušenosti s čím? Ale konkrétně.
Stěžujete si, že se nemůžete na nic zeptat - přečtěte si znovu Váš úvodní příspěvek, vždyť se na nic neptáte, není tam jediný otazník.
Těžko můžete čekat, že tu někdo bude mít zcela identický zážitek a že Vám napíše vlastní názor na něco nespecifického.
My tady nejsme zlí. Jsme možná trochu drsní, ale zlí ne. Když se zeptáte srozumitelně, tak Vám odpovíme.
Tak jsem spatne podala otazku. Nazyvejte me jak chcete, me to neurazi. Stenata bychom meli poprve a taky naposledy. Nevim, o co vam jde. Nikomu je nenabizim ani nevnucuju. Pouze jsem se chtela zeptat, jestli vubec muze byt zabrezla nebo ne, kdyz neprobehlo svazani a do ted se jako brezi ani nechovala, ani nebylo videt, ze by mohla byt.
EliskaKlem
napsal(a):
Tak jsem spatne podala otazku. Nazyvejte me jak chcete, me to neurazi. Stenata bychom meli poprve a taky naposledy. Nevim, o co vam jde. Nikomu je nenabizim ani nevnucuju. Pouze jsem se chtela zeptat, jestli vubec muze byt zabrezla nebo ne, kdyz neprobehlo svazani a do ted se jako brezi ani nechovala, ani nebylo videt, ze by mohla byt.
Může být březí.
Svázání ani změna chování není nezbytnou podmínkou březosti.
EliskaKlem
napsal(a):
A nebylo by nejjednodušší navštívit jiného veterináře, který má sono ? Je to docela běžná věc.
A přidám perličku na konec : Kdysi mi můj veterinář dohodl pro fenu sono večer na gynekologii. Jasně, že na zapřenou. Fena se ale do rána zhoršila natolik, že nešlo čekat do večera a ráno šla na operaci.
napsal(a):
A nebylo by nejjednodušší navštívit jiného veterináře, který má sono ? Je to docela běžná věc.
A přidám perličku na konec : Kdysi mi můj veterinář dohodl pro fenu sono večer na gynekologii. Jasně, že na zapřenou. Fena se ale do rána zhoršila natolik, že nešlo čekat do večera a ráno šla na operaci.
Jó takhle nám v noci rengenovali kocoura .