Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2018 17:11
Nemeckyovciak

XXX.XXX.224.104

Dobry den, mam 15mes. Fenu nemeckeho ovciaka a chcela by som sa spytat, co najlepsie robit pre to, aby zmohutnela a pribrala je taka drobna. Krmim ju varenou stravou, masom aj granulami.
Vopred dakujem za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2018 17:22

Ještě má čas, dejte fotku, pro představu.
Běhání a tahání břemen

28.11.2018 18:11
Nemeckyovciak

XXX.XXX.4.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě má čas, dejte fotku, pro představu.
Běhání a tahání břemen

Tu je 😅

28.11.2018 18:16

Pěkná, ale mohutná nebude, je to genetika, nemá hluboký hrudník plus má slabé tlapky, rodokmen nemá, že?
Ale to tahání zkuste, nebo jízdu (tahání) na koloběžce.

28.11.2018 19:06
Nemeckyovciak

XXX.XXX.0.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pěkná, ale mohutná nebude, je to genetika, nemá hluboký hrudník plus má slabé tlapky, rodokmen nemá, že?
Ale to tahání zkuste, nebo jízdu (tahání) na koloběžce.

Rodokmen nema, neupravi sa to trosku ani vekom? Dakujem za radu skusime. Nieco na to pribratie mi neporadite, naozaj sa mi zda velmi chuda.

28.11.2018 20:02

Trošku se to věkem upraví, ale ne o moc.
Chudá není, je akorát kdyby byla vyhublá, byla by ji vidět celá páteř, kyčelní kosti a žebra, nic z toho Vaše fenka naštěstí nemá přece z ní nechcete mít vykrmené prase.

28.11.2018 20:45
Nemeckyovciak

XXX.XXX.2.244

Skoda, ze na tych fotkach to nieje tak vidiet ...kosti na rebrach aj chrbtici su velmi vidiet.samotna veterinarka povedala ze je viac chuda ako by mala byt, aj ludia si to vsimaju. Ona neni nejaky velky papac neviem cim by som ju troska "prinutila" :D

28.11.2018 20:53

Aha, tak pokud je to tak, tak napište čím ji krmíte a co nežere a já Vám mužů napsat různé varianty :)

28.11.2018 21:30

Nemeckyovciak napsal(a):
Skoda, ze na tych fotkach to nieje tak vidiet ...kosti na rebrach aj chrbtici su velmi vidiet.samotna veterinarka povedala ze je viac chuda ako by mala byt, aj ludia si to vsimaju. Ona neni nejaky velky papac neviem cim by som ju troska "prinutila" :D

A odčervovaná je? Nebo rozbory ze stolice sesbírané z alespoň tří dnů na přítomnost parazitů? Jedna z možností, proč by mohla být vyzáblá. Podle fotek vypadá "tak akorát" úměrně věku, ale fotky mohou klamat.
V 15 měsících je hodně zvířat jako nítěnka, teprve mohutní, dorůstají, dodělávají se. Takže podstatné je napsat, čím konkrétně krmíte, pojem vařená strava, maso a granule je hrozně široký.

29.11.2018 10:43
loluciss

XXX.XXX.141.119

Moc hezká fenečka. Já měla stejný problém se svojí fenou NO, vše se spravilo až věkem, celkově osvalila a nabrala. Krmena granulemi, pravidelně odčervována

29.11.2018 11:39
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pěkný pejsek, ale je to typický vesnický bezpapírák. Je ještě mladinká, ale zřejmě nikdy nebude vypadat jako standardní německý ovčák. Jen v krmení problém nebude, genetiku neošálíte žádnými výživovými doplňky.
Jestli má všechno tak, jak má být (krmení, odčervení, přiměřený pohyb věku), smiřte se s tím, že mohutná nebude.

Měl jsem kdysi podobnou fenečku, trochu nabrala až po 2 roce věku. Tím, že byla lehčí než standard a netahala zadek u země, neřešil jsem aspoň nikdy problém s klouby, i když se s ní hodně sportovalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík