Retrivr s PP

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím nádherná štěňátka labradora - labra...
22000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím, mohl by mi prosím někdo, nejlépe vet nebo kdo tomu rozumí napsat názor jak moc je Furon škodlivý v denní dávce 6tbl, 2-2-2 pro 35kg psa? Psala jsem tady nedávno vedlejší téma idiopatický hemoperikard u psa. Jedná se o 7-letého labradorského retrívra, opakovaně se mu tvoří tekutina u srdíčka. Srdce zdravé, nádor se po vyšetřeních nenašel, takže podle vetů asi idiopatický hemoperikard. Byli jsme u 2 kardioložek a rozchází se v názorech i na léky. Jedna tvrdí že je to dávkování v pohodě že neškodí v těchto dávkách a druhá se zděsila že mu takto vysoké dávky nemáme dávat protože mu to hodně škodí na ledviny a brzy mu je může vážně poškodit.
Dnes je to přesně 2 měsíce co mu odsávali tekutinu z perikardu, od té doby to nějak drží léky. Každý týden kontrola, podle toho upraví dávkování. Někdy má 4tbl denně, jindy 6tbl, měl i 12tbl denně - prvních pár dní, pak to bylo chvilku lepší jen 2tbl denně. Teď zase 6tbl. Vůbec nevím co dělat když každý doktor tvrdí něco jného. Na dnešní kontrole 9-13mm tekutiny, v systole i diastole. Víc než minule, to měl asi polovinu oproti dnešku. Omlouvám se že tady s tím otravuji, ale nevím si už rady. Nevím komu věřit, nechci mu ublížit. Děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem
Všechny léky mohou mít nežádoucí účinky a čím déle a ve vyšších dávkách se podávají, tím vyšší je šance, že se nežádoucí účinky objeví.
Ale vy ten Furon vysadit nemůžete, protože se vám pes okamžitě zavodňuje, tak nechápu, co řešíte.
Jela bych ke Scheerovi - www.mascheer.cz . To je jeden z mála veterinářů, kterým naprosto věřím. Navíc je to prostě špička ve svým oboru.
jinak jednorázová dávka furonu je 1 - 2 mg s možným zvýšením až na čtyři mg. doba působení je krátká.
impact
napsal(a):
Jela bych ke Scheerovi - www.mascheer.cz . To je jeden z mála veterinářů, kterým naprosto věřím. Navíc je to prostě špička ve svým oboru.
K tomu jsme původně plánovali jet, doporučili nám ho na Jaggy. Nakonec že ať k němu nejezdíme, že mají lepší zkušenosti s paní doktorkou Noomanovou v Trnavě. Tak jsme nakonec jeli k ní. A ona právě to dávkování snížila a říkala že mu to hodně škodí na ledviny.
No a zavodňování zase škodí srdci, no.
napsal(a):
Všechny léky mohou mít nežádoucí účinky a čím déle a ve vyšších dávkách se podávají, tím vyšší je šance, že se nežádoucí účinky objeví.
Ale vy ten Furon vysadit nemůžete, protože se vám pes okamžitě zavodňuje, tak nechápu, co řešíte.
To vím, podle mě je to vysoké dávkování, ale jsem laik tak nemusím mít pravdu. Jak dlouho je teda v dávkování 4-6tbl denně Furon 40mg může dostávat aniž by mu to poškodilo ledviny nebo jiné orgány?
No řeším to protože jedna z kardioložek řekla že Furon pravděpodobně na to tvoření tekutiny ani nepůsobí - nefunguje. Že když je v tekutině příměs krve (to on má) tak hodně často na to ty léky nezabírají. Že máme snížit a sledovat ho.
Řekli nám obě že se máme rozhodnout mezi operací - vytvořením okýnka v perikardu a léky. U operace je poměrně velké riziko, navíc když není nádor vyloučen tak operací by se mu hodně uškodilo - pustilo by se to do celého těla. Ale léky zase škodí a pořád je tady docela vysoké riziko rychlého zavodnění, tlaku na srdíčko a následného selhání. Jedna kardio tvrdí že by to nebylo hned, že bysme poznali příznaky - velká únava, apatie, nechuť k jídlu apod. To bysme museli okamžitě jet na odsátí. Druhá tvrdí že i pár hodin po kontrole se může perikard rychle zaplnit, třeba během noci a může jít o život ohrožující stav - a že když se to plní postupně pes si na to zvyká pomalu a nemusí dát ani nic najevo.
A teď jak se rozhodnout? Chci pro něj to nejlepší, ale nevím co to je. Peníze už neřeším, prostě je nějak seženu až mi dojde rezerva.
už jsem se nechtěla vyjadřovat, protože pes je v péči dobrých veterinářů a další názory způsobí jen chaos, navíc není jasná diagnoza. Ale v lidské medicíně by se furon užil jen v malé dávce a spíš by se přidalo něco protizánětlivého - předpokládalo by se, že tekutinu vytváří perikard a protizánětlivé léky tuhle sekreci sníží. Furon sníží hlavně množství vody v oběhu. Znáte nějaké podrobnější výsledky předchozího vyšetření? Hlavně z punktovaného výpotku - tam by mělo být nejvíc přínosných informací.
hn..
napsal(a):
už jsem se nechtěla vyjadřovat, protože pes je v péči dobrých veterinářů a další názory způsobí jen chaos, navíc není jasná diagnoza. Ale v lidské medicíně by se furon užil jen v malé dávce a spíš by se přidalo něco protizánětlivého - předpokládalo by se, že tekutinu vytváří perikard a protizánětlivé léky tuhle sekreci sníží. Furon sníží hlavně množství vody v oběhu. Znáte nějaké podrobnější výsledky předchozího vyšetření? Hlavně z punktovaného výpotku - tam by mělo být nejvíc přínosných informací.
Ano, všechny zprávy mám u sebe, i z cytologie, jestli jste ochotná (ý) se na to mrknout můžu vám to poslat do zprávy. Já z toho úplně moudrá nejsem, sice veterinářka to vysvětlovala - zjednodušeně že nádorové buňky nalezeny nebyly, nedá se ale nádor vyloučit protože se může jednat o typ, který do tekutiny nic nepouští nebo se neodlouplo nic z případného nádoru.
Právě by mě zajímalo k čemu by se někdo třetí přiklonil. Děkuju, zeptám se hned zítra na nějaké ty protizánětlivé léky.
Jan5511
XXX.XXX.171.255
Ty kráso 6 tablet denně?
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!