Prekérní situace, asociální útočící malý pes - potřebuji radu co dělat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2018 15:26
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Ahoj všem,

Jsem v celkem prekérní situaci. Každý den docházím na jedno místo, kde mají malého JRT, u kterého nebyla zvládnutá výchova. Pes chodí po pozemku navolno a bez příčiny útočí na mě a větší část tamních návštěvníků. Mě už několikrát pokousal, vždy zezadu do achilovky - naštěstí to zatím vždy odnesly jen kalhoty.
Majitel psa situaci neřeší navzdory žádostem z mé strany, maximálně psa okřikne, když je zrovna na pozemku s ním, ale nijaká důsledná výchova resp převýchova toho spratka nenastala.
Docházku na dané místo rozhodně ukončit nemůžu, ale z toho psa už mám celkem solidní stres, situace trvá skoro rok. Když chodím s bičíkem, abych se mohla bránit, pes uskočí, ví velmi dobře kde je jeho dosah. Zkoušela jsem už i ultrazvukový odháněcí přístroj, ale nefunguje na něm.
Sama jsem majitelem dospělého psa ang.bulteriéra a dalšího křížence, oba vycepovaní, já jsem velitelem mé domácí smečky, se psy a jejich výcvikem mám zkušenosti, ale tohle jsem ještě nezažila.
Agresivita JRT se stupňuje, vždy útočí zezadu, nelze se tomu bránit.

Může mi prosím někdo poradit, co dělat, když domluva s majitelem psa nefunguje a nechci to řešit přes oficiální místa? Potřebuju sama za sebe velmi rázně psovi vysvětlit ať si drží odstup a nechá mě na pokoji. Pozitivní motivace po dobrém nefunguje. Když ho chci chytit, abych ho vypráskala, velmi hbitě uhne. Pepřák nechci použít, nerada bych aby se vítr obrátil proti mě. Svého buldíka tam vzít nemůžu - bránil by mě a zabil by ho...
Neexistuje nějaký el.paralyzér schopný dát ránu i na dálku nebo něco podobného? Vím, že to někdo může považovat za kruté, ale já už opravdu nevím jak ho donutit aby toho nechal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2018 15:50

Já bych teda řekla, že přítomnost agresivního psa, který vás několikrát pokousal, je dostatečně validní důvod ukončení docházky na dané místo a tomu, kdo vaší přítomnost tam vyžaduje, bych prostě řekla sorry, nemůžu. Kdyby tam byl agresivní kavkaz, byla byste podobně v klidu?

1.12.2018 16:01

Záleží na tom, jak daleko musíte se psem v zádech jít. Není-li to dálka (třeba od vrátek k domu ), otočila bych se ke psu čelem a šla pozpátku. Není to závidění hodné postavení, ale lepší, než mít prokouslou achilovku. Nebo zabandážovat nohu (y), nohavici omotat řetězem, nechat psa zakousnout a pak ho seřezat - nakopnout. Je to hnusné, ale co s takovým zmetkem. Nebo zakoupit - zapůjčit "ringo" ( říká se tomu tak ?) kalhoty a ať si kouše, pak bych je nastříkala pepřem - a dobrou chuť.

1.12.2018 17:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych teda řekla, že přítomnost agresivního psa, který vás několikrát pokousal, je dostatečně validní důvod ukončení docházky na dané místo a tomu, kdo vaší přítomnost tam vyžaduje, bych prostě řekla sorry, nemůžu. Kdyby tam byl agresivní kavkaz, byla byste podobně v klidu?

Ono je ale možnost, že přítomnost na daném místě vyžaduje/potřebuje naopak žadatelka. Namátkou - návštěva nějakého soukromého dr., ke kterému daná osoba chodí a má jej v oblibě. Zkrátka myslím, že zadavatelka tam z nějakého důvodu nechce/nemůže přestat chodit. Já bych na jejím místě ale majiteli řekla, že v době mé přítomnosti důrazně požaduji, aby byl pes jinde (co já vím, někde zavřený nebo třeba i na řetězu - pokud to není na dlouho).

1.12.2018 17:27
impact

XXX.XXX.195.92

Pozitivní motivace po dobrém nefunguje.

Co si mám pod touto větou představit?

1.12.2018 17:28
impact

XXX.XXX.195.92

Jinak já to tipuju na psa otce/strýce/dědy jejího přítele.

1.12.2018 17:36
saola

XXX.XXX.44.33

Pro Alfi pav:
A co je špatného na bičíku? Pokud je to jen trochu společensky únosné a opakovaně si vás nepletou s dominou, jedoucí k zákazníkovi, tak ho noste, je to nejjednodušší řešení, pokud tam opravdu musíte a nelze jinak. Otočit se proti psovi a jít jaksi do něj, tj. netrpět mu schovávání se za vámi a kousání do pat. Myslím, že na čelní útok s bičem a zvýšeným hlasem nebude mít nervy.

Je to lepší než dubová sukovice, tou byste ho přerazila.

Když se na to podívám z pohledu toho psa, tak možná přece nedělá nic špatného, jen si hlídá svůj rajon - je to spíš chyba majitele, že ho nechá takhle obtěžovat. Pak je holt obrana na vás.

1.12.2018 17:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

impact napsal(a):
Jinak já to tipuju na psa otce/strýce/dědy jejího přítele.

No, něco s partnerem mě také napadalo...

1.12.2018 17:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

saola napsal(a):
Pro Alfi pav:
A co je špatného na bičíku? Pokud je to jen trochu společensky únosné a opakovaně si vás nepletou s dominou, jedoucí k zákazníkovi, tak ho noste, je to nejjednodušší řešení, pokud tam opravdu musíte a nelze jinak. Otočit se proti psovi a jít jaksi do něj, tj. netrpět mu schovávání se za vámi a kousání do pat. Myslím, že na čelní útok s bičem a zvýšeným hlasem nebude mít nervy.

Je to lepší než dubová sukovice, tou byste ho přerazila.

Když se na to podívám z pohledu toho psa, tak možná přece nedělá nic špatného, jen si hlídá svůj rajon - je to spíš chyba majitele, že ho nechá takhle obtěžovat. Pak je holt obrana na vás.

"Pokud je to jen trochu společensky únosné a opakovaně si vás nepletou s dominou, jedoucí k zákazníkovi..."

1.12.2018 17:54
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Ukončit docházku nelze. Je to stáj, kde mám ustájené koně a jiná v okolí není resp ne s tak dobrou péčí a zázemím pro koně - proto to považuji za prekérní situaci... A proto to nechci řešit oficiální cestou a chci se jen donutit toho agresivního spratka, aby mi dal konečně a trvale pokoj. Mimo ty agresivní výlevy je mi úplně ukradený.
Psa znám od štěněte, nikdy jsem s ním neměla problém, nikdy jsem mu nic neudělala. Nechal se kdysi i pohladit. Pak přerostl majitelům přes hlavu a najednou ze dne na den začalo peklo. Nejdřív jsem to brala osobně, že jde jen po mně (že by cítil alfu smečky?), ale pak začal útočit i na ostatní návštěvníky stáje vč. dětí, takže to není evidentně problém lidí, ale asociálního psa s nulovou výchovou. I můj kovář, shodou okolností i myslivec kynolog nad jeho chováním kroutí hlavou, že to majitelé nechali tak daleko zajít, prý se něco takového málokdy vidí.

Cesta, kterou musím překonat od vstupu na pozemek do stáje, kam na mě nemůže má cca 40-50m + pokaždé, když ze stáje musím vylézt

Pozitivní motivace = hlazení, pamlsky, hození hračky - to jsem dělala ze začátku, dokud na sebe nechal sáhnout resp něco se sebou dělat a neútočil. A pak se to bez zjevné přičiny utlo a začal mazec.

A bičík je na toho spratka krátký - proto to není zrovna účinná zbraň. Navíc evidentně nejsem jediná, kdo se takto brání a on si díky tomu vypěstoval hodně rychlé uskakovací reflexy a jen se tak víc rozdráždí.

Je mi jasné, že potřebuje dostat pořádně po rypáku a ideálně několikrát, aby pochopil, že takhle tedy určitě ne, ale nedaří se mi ho chytit ve chvíli, kdy se přiblíží na dosah a nahánět ho po pozemku nechci a nemůžu - to by pro změnu majitel psa označil za agresora mě...

1.12.2018 18:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

alfi pav napsal(a):
Ukončit docházku nelze. Je to stáj, kde mám ustájené koně a jiná v okolí není resp ne s tak dobrou péčí a zázemím pro koně - proto to považuji za prekérní situaci... A proto to nechci řešit oficiální cestou a chci se jen donutit toho agresivního spratka, aby mi dal konečně a trvale pokoj. Mimo ty agresivní výlevy je mi úplně ukradený.
Psa znám od štěněte, nikdy jsem s ním neměla problém, nikdy jsem mu nic neudělala. Nechal se kdysi i pohladit. Pak přerostl majitelům přes hlavu a najednou ze dne na den začalo peklo. Nejdřív jsem to brala osobně, že jde jen po mně (že by cítil alfu smečky?), ale pak začal útočit i na ostatní návštěvníky stáje vč. dětí, takže to není evidentně problém lidí, ale asociálního psa s nulovou výchovou. I můj kovář, shodou okolností i myslivec kynolog nad jeho chováním kroutí hlavou, že to majitelé nechali tak daleko zajít, prý se něco takového málokdy vidí.

Cesta, kterou musím překonat od vstupu na pozemek do stáje, kam na mě nemůže má cca 40-50m + pokaždé, když ze stáje musím vylézt

Pozitivní motivace = hlazení, pamlsky, hození hračky - to jsem dělala ze začátku, dokud na sebe nechal sáhnout resp něco se sebou dělat a neútočil. A pak se to bez zjevné přičiny utlo a začal mazec.

A bičík je na toho spratka krátký - proto to není zrovna účinná zbraň. Navíc evidentně nejsem jediná, kdo se takto brání a on si díky tomu vypěstoval hodně rychlé uskakovací reflexy a jen se tak víc rozdráždí.

Je mi jasné, že potřebuje dostat pořádně po rypáku a ideálně několikrát, aby pochopil, že takhle tedy určitě ne, ale nedaří se mi ho chytit ve chvíli, kdy se přiblíží na dosah a nahánět ho po pozemku nechci a nemůžu - to by pro změnu majitel psa označil za agresora mě...

Alfu smečky z Vás asi necítí.
Ale jak jsem psala výše, nelze se s majitelem domluvit, ať v době Vaší přítomnosti je pes někde zavřený? Vím, že to neřeší příčinu. Ale jednou Vám tu Achillovku třeba prokousne a věřte, že je to léčba tak asi na půl roku s možnými trvalými následky...

1.12.2018 18:05

A ostatním lidem co tam mají koně to nevadí?

1.12.2018 18:14
alfi pav

XXX.XXX.30.253

A ostatním lidem co tam mají koně to nevadí?

Ostatní lidé to začali řešit tak, že stáj obchází zvenku, aby se dostali ke koním, je tam zadní vchod, ale ten je otevřený jen přes den a navíc moji koně jsou v jiné části stáje, do které je jediný přístup právě přes onen pozemek, kde úřaduje JRT.
Myslím, že je to všem nepříjemné, ale nikdo to nechce řešit ze stejného důvodu jako já, majitel psa je totiž majitel stáje

Když je majitel na dvoře, tak ho vždy požádám, ať ho chytí a počká než projdu, ale ne vždy tam majitel je a pes je na volno prakticky pořád.

Prokouslé achilovky se taky bojím jako každého vážnějšího zranění a dávám na sebe dost pozor (mimo toho psího spratka teda). Mám dva sporťáky v přípravě a jezdím a pracuji s nimi jen já sama. Děsím se toho, že by mě podobné zranění vyřadilo z činnosti. Jsou to mladí hřebci ve formě a ti prostě musí dělat. Už po 2-3 denním stání bez práce vymýšlejí ptákoviny a kdyby mě něco vyřadilo na delší dobu, tak to by byla asi opravdu síla.

1.12.2018 18:16
saola

XXX.XXX.44.33

Prekérní situace - babo raď. Vystupovat otevřeně nepřátelsky není rozumné, je riziko, že vás uvidí majitel psa a bude konflikt, na který doplatíte vy.
Napadá mne poplašňák, ale nevím, co na to koně, stáj je asi blízko.
http://www.poplasnak.cz/clanky/poplasnaky-pro-radost/

1.12.2018 18:28

ne jdi pryč, ale pojď s námi, za padající slaninou, a lapit psa do lasa a pět km přes hory a doly s šemíkem, není čas kousat, ale vše čas chce
a z prkenné situace nové přátelství se zrodilo

1.12.2018 18:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

To je hodně těžké. Co psa odradit například pořádně opepřenými návleky na kalhotách? K tomu správně načasovaný trest bičíkem?
Pes se asi nudí, je smutné, že to majitelé neřeší. Tuto "zábavu" je třeba mu co nejvíc znepříjemnit, aniž by pes došel k úhoně.

1.12.2018 18:30
alfi pav

XXX.XXX.30.253

saola napsal(a):
Prekérní situace - babo raď. Vystupovat otevřeně nepřátelsky není rozumné, je riziko, že vás uvidí majitel psa a bude konflikt, na který doplatíte vy.
Napadá mne poplašňák, ale nevím, co na to koně, stáj je asi blízko.
http://www.poplasnak.cz/clanky/poplasnaky-pro-radost/

Poplašňák nepřipadá do úvahy, je to moc blízko a navíc by to bylo označeno za agresi z mé strany.

Proto jsem se ptala, jestli třeba neexistují nějaké el. paralyzéry s dálkovým dosahem 1-2m. Ty nejsou slyšet, ale cítit už ano...

Mi samotné je fakt blbé, že o něčem takovém vůbec uvažuju, ale jinou cestu zatím nevidím

1.12.2018 18:32
alfi pav

XXX.XXX.30.253

ne jdi pryč, ale pojď s námi, za padající slaninou, a lapit psa do lasa a pět km přes hory a doly s šemíkem, není čas kousat, ale vše čas chce
a z prkenné situace nové přátelství se zrodilo

nenechají mě s ním nic dělat, je to přece jejich pes...

věřte, že mít tu možnost, byl by během chvilky tak vycepovaný, že by ho nikdo nepoznal - jen by to byla asi nejtěžší chvilka v jeho životě

1.12.2018 18:45

alfi pav napsal(a):
nenechají mě s ním nic dělat, je to přece jejich pes...

věřte, že mít tu možnost, byl by během chvilky tak vycepovaný, že by ho nikdo nepoznal - jen by to byla asi nejtěžší chvilka v jeho životě

už se bojíte, pochopitelně, ale něco se zlomit musí a člověk je ten chytřejší a dokáže se lépe ovládat
zkuste jednou přijít s myšlenkou, že toho psa neznáte, a jít rovně a zpříma, klidně pozadu, třeba telefonovat (ne s operátorem, to je moc vysoký tlak), ale nedívat se na něj, odhazovat jídlo, které asi normálně nedostává
pro jistotu nohy chránit něčím (molitan)

1.12.2018 18:47
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Paralyzéry s dálkovým dosahem samozřejmě jsou, ale podmínkou je, že se musíte trefit, což v tomto případě považuju za hodně složité až neproveditelné.
Osobně bych to řešil s majitelem. Vy jste zákazník, Vy nesete peníze a on by Vám měl vyjít vstříc aspoň v tak základní věci jako je to, že Vás jeho pes nebude ohrožovat. Klidně bych použil i lehké vyhrožování ve stylu, že zranění způsobená mně jeho psem by pro něj mohla být poměrně závažný (a drahý) problém. Případně bych požádal ostatní majitele, abychom vystoupili nějak společně. Já spíš nerozumím tomu, proč se chováte jako jeho podřízená, Vy jste přece rovnocenný „obchodní“ partner, Vy platíte za službu a ta služba by měla být poskytnuta s nějakým základním komfortem..
Pokud budu respektovat to, že do konfliktu s ustajovatelem z jakéhokoliv důvodu nechcete jít, nezavrhoval bych na Vašem místě ten pepřák. Holt ho použijete až nebude vítr.

1.12.2018 18:53

paralyzer se používá přímo na objekt, taser na dálku, a je, tuším, zakázán
ještě je hůl na dobytek, prodloužený paralyzer jakýsi
ale házet dobroty z velké vzdálenosti, přes plot, 20 metrů, pak deset,.. mi přijde lepší, nezlobte se
je to na delší dobu
a představte si, že by útočný výboj (a jinak to nikdo nenazve) někdo viděl
ochraňte čouhající části těla a zkuste "nový den"

1.12.2018 18:56
saola

XXX.XXX.44.33

alfi pav napsal(a):
Poplašňák nepřipadá do úvahy, je to moc blízko a navíc by to bylo označeno za agresi z mé strany.

Proto jsem se ptala, jestli třeba neexistují nějaké el. paralyzéry s dálkovým dosahem 1-2m. Ty nejsou slyšet, ale cítit už ano...

Mi samotné je fakt blbé, že o něčem takovém vůbec uvažuju, ale jinou cestu zatím nevidím

El. paralyzér vždy musíte přiložit k tělu, klidně přes oblečení, což samozřejmě není případ psa, ale ten kontakt tam být musí. Vašemu požadavku by vyhovoval taser, ale jednak je JRT, visící na achillovce, poměrně malý cíl - bála bych se, že trefím sebe , a jednak jde o zakázanou pomůcku pro prosté civily.
https://www.top-armyshop.cz/elektricke-paralyzery
https://www.top-armyshop.cz/magazin/peprovy-sprej-vs-paralyzer

Ve vaší situaci ale pepřák ani paralyzér nejsou na místě, tam by to majitel vyhodnotil z vaší strany jako zbytečnou agresi - vždyť on přece nic nedělá, je to naše zlatíčko. Jednoznačně byste si ztížila pozici. Ve vašem případě asi jen ten bičík, klidně bych si pořídila ale něco těžšího, možná i s malou (ne jednou) olověnou kuličkou na konci (pozor na případné přizabití psa, když trefíte hlavu).
Nebo přijít za majitelem s prokousnutými jezdeckými botami za deset tisíc - to by možná změnilo jeho náhled na neškodné dovádění uštěkanátkového spratka.

1.12.2018 19:18
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Dasvo napsal(a):
Paralyzéry s dálkovým dosahem samozřejmě jsou, ale podmínkou je, že se musíte trefit, což v tomto případě považuju za hodně složité až neproveditelné.
Osobně bych to řešil s majitelem. Vy jste zákazník, Vy nesete peníze a on by Vám měl vyjít vstříc aspoň v tak základní věci jako je to, že Vás jeho pes nebude ohrožovat. Klidně bych použil i lehké vyhrožování ve stylu, že zranění způsobená mně jeho psem by pro něj mohla být poměrně závažný (a drahý) problém. Případně bych požádal ostatní majitele, abychom vystoupili nějak společně. Já spíš nerozumím tomu, proč se chováte jako jeho podřízená, Vy jste přece rovnocenný „obchodní“ partner, Vy platíte za službu a ta služba by měla být poskytnuta s nějakým základním komfortem..
Pokud budu respektovat to, že do konfliktu s ustajovatelem z jakéhokoliv důvodu nechcete jít, nezavrhoval bych na Vašem místě ten pepřák. Holt ho použijete až nebude vítr.

Problém je, že ustájení pro hřebce je všeobecně nedostatek. Chce to zkušenosti, zázemí a to u mě v okolí nikde není než tady. Navíc podotýkám koně se mají mimořádně dobře a nikdo je tam jako hřebce nedémonizuje, jak je to většinou obvyklé. Vím, že má majitel stáje neustále poptávku na ustájení dalších a dalších koní, které odmítá - nebyl by tedy problém nás ihned nahradit, ale já bych neměla kam jít - další věc, co bych označila za prekérku...

Myslím začnu uvažovat i o tom pepřáku

Díky za všechny rady, moc si toho vážím

1.12.2018 19:34

Psala jsem to hned nahoře, psal to i někdo jiný. Ochránit nohy po kolena - teď v zimě není zas takový problém - bandáže, molitan - pod kalhoty, nechat ho zakousnout, pak ho sundat a zahodit. Pokud se bude držet. Nepříjemnější je pes, který chňape a poskakuje. Toho nepraštíte, pepřákem netrefíte, klackem taky ne, nenakopnete. Nechte ho pověsit na nohu, jen ji musíte mít bezpečně chráněnou.

1.12.2018 20:09
Potvora

XXX.XXX.250.223

Este by mohol pomoct akykolvek sprej a kludne so silnou vonou :-D Ved psi maju skvely cuch, tak nech si pokycha a neviem ako vasi psi, ale ti moji fakt zvuk spreju - stlaceneho vzduchu nemusia, nebyt toho, ze su vychovany, tak ich proste v pripade potreby nemam sancu nastriekat antiparazitnym sprejom.
Neskusali ste sa otocit proti tomu JRT ked ide utocit zo zadu celom a zahnat ho do uzadia, tym ze pojdete proti nemu. Je to len moznost, ktora moze fungovat a pes ustupi a aspon vas by nechal na pokoji, ale je tu aj moznost, ze by zautocil aj spredu...

1.12.2018 20:20
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Potvora napsal(a):
Este by mohol pomoct akykolvek sprej a kludne so silnou vonou :-D Ved psi maju skvely cuch, tak nech si pokycha a neviem ako vasi psi, ale ti moji fakt zvuk spreju - stlaceneho vzduchu nemusia, nebyt toho, ze su vychovany, tak ich proste v pripade potreby nemam sancu nastriekat antiparazitnym sprejom.
Neskusali ste sa otocit proti tomu JRT ked ide utocit zo zadu celom a zahnat ho do uzadia, tym ze pojdete proti nemu. Je to len moznost, ktora moze fungovat a pes ustupi a aspon vas by nechal na pokoji, ale je tu aj moznost, ze by zautocil aj spredu...

Ten sprej je super nápad, to by mě nenapadlo. Zítra něco koupím a budu zkoušet. Díky moc

Tu vámi popisovanou možnost zahnání psa jsem zkoušela, zkoušela jsem už všechno "legální", co mě cizí i moji psi za ta léta naučili, ale u tohohle nula bodov ako sa hovori na slovensku. Zahnání nepomůže, on mě jen oběhne z opačné strany a jde zas na věc, je to pro mě hodně vysilující

1.12.2018 20:30

Já navrhuji klasickou vodní pistoli, se kterou si hrají děti (někdy i dospělí) u rybníka. Jak se natlakuje, jde z ní poměrně slušný proud vody, záleží, jak velkou pořídíte. Proti plastové hračce nebude snad nikdo nic namítat a málokterý pes ocení proud vody do tváře či jen po těle... Navíc tím psovi narozdíl od voňavek, laků na vlasy apod přece jen nemůžete ublížit.
Edit - nebo i plná dvoulitrová plastová lahev s dírkou ve víčku udělá své, když ji proti psovi zmáčknete. Ale vodní pistole mají větší objem a "kadenci".

1.12.2018 20:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vysoké, těžké gumáky. Budete na prču, ale achilovky budou v bezpečí. A psa si nebudete muset všímat.

1.12.2018 20:41
impact

XXX.XXX.63.83

alfi pav napsal(a):

Tim, ze ho zrezete, docilite akorat tak toho, ze Vas bude nenavidet jeste vic. Resit agresi jeste vetsi agresi u terieru nefunguje a nikdy fungovat nebude. Chytite ho, dobijete ho, priste jak Vas uvidi, pujde po Vas jeste vic. To Vam rikam jako clovek, ktery ma prave s takovymi agresivnimi russelly zkusenosti vic nez dost. Troufam si i tvrdit, ze vic nez kdokoliv jiny v republice..

Ja bych se vratila zpatky na pozitivku. Nakrajela bych si na kosticky parek, salam, syry, jatrovy susenky a zkusila bych ho tim systematicky bombardovat. Klidne zkusit i piskaci hracky, dat si nekolik obycejnych micku do kapsy a zkouset to.

Vlastni agresivitou ho nikdy nezlomite...

1.12.2018 21:29
saola

XXX.XXX.44.33

Nutná obrana převlečená za vlastní agresivitu?
impact, jděte do politiky, s takovými logickými kotrmelci máte famózní předpoklady

I terier s nosní sliznicí, omámenou fáčkem, lakem na vlasy či leštěnkou na nábytek, achillovku pustí a příště se zamyslí, zvlášť když ho ještě podpoříte bičíkem.

Jako adorace psa hezké, ale mělo by to mít nějaké hranice, zvlášť když za poskytované služby dobře platím a sleva za pokousané nohy ve smlouvě nebyla..

1.12.2018 21:33

Alfi pav, ještě k tomuhle:
Když se pohybujete ve stáji a jezdíte, manipulujete s koňmi, radši o tom ani neuvažujte. Co vím od známých, stačí i troška pepřáku, která ulpí na oblečení a citlivější zvířata mají problém. Natož koně.
impact
Zadavatelka nechce psa lámat, stačí, když se jí začne vyhýbat? Příměr - na vesnici je pár psů, které majitelé pouští, ať si obejdou "rajón". Jsou to uštěkanci, někdy i startují až do živého kontaktu. Stačí na ně zadupat, či aby měli s daným člověkem jednu špatnou zkušenost a začnou se mu vyhýbat, budou ho vyštěkávat z bezpečné vzdálenosti, A o to zadavatelce jde, ne? Ať si ji agresor nenávidí, ale nepřiblíží se a nehlodne.

1.12.2018 21:39

impact napsal(a):
Tim, ze ho zrezete, docilite akorat tak toho, ze Vas bude nenavidet jeste vic. Resit agresi jeste vetsi agresi u terieru nefunguje a nikdy fungovat nebude. Chytite ho, dobijete ho, priste jak Vas uvidi, pujde po Vas jeste vic. To Vam rikam jako clovek, ktery ma prave s takovymi agresivnimi russelly zkusenosti vic nez dost. Troufam si i tvrdit, ze vic nez kdokoliv jiny v republice..

Ja bych se vratila zpatky na pozitivku. Nakrajela bych si na kosticky parek, salam, syry, jatrovy susenky a zkusila bych ho tim systematicky bombardovat. Klidne zkusit i piskaci hracky, dat si nekolik obycejnych micku do kapsy a zkouset to.

"Ja bych se vratila zpatky na pozitivku"

Na ciste pozitivku musite mit cas -vždycky a všude. A idealne všichni stejne, aby to delali. Pak se to mozna hybne kyzenym smerem. Ale v te popsane situaci - se to nestane.
Kdo ma tolik casu na to, takhle vychovavat cizi psy?

Nejde jednou se psovi povenovat a podruhe ne. Prichod ještě Ok, ale kdykoliv vyleze ze staje resit, ze kde je pes a jestli nepotrebuje nakrmit?

Bych ho nezrezala nekde v koutku, aby si "pamatoval". To fungovat nebude a akorát ho to rozbesni -souhlas.
ale tresty obecne funguji. i na teriery.
prvne povel - Bez domu, na místo - a zneprijemnovani nežádoucí chovani tj. když nejde =něco negativního - funkcni je a bude fungovat.
bez emoci, bez toho, ze si na psovi zchladilal zlost. proste zmiz - a rana, když nejde.
Jestli zna dosah bice -ještě porad existuje lonzovak
a když poodejde -potom klidne po nem tu slaninu hodit. ale dřív ne.

Omlouvam se předem vsem slunickarum

1.12.2018 21:48

Taky jsme měli na vsi podobnou bestii. Vyběhla ze dvorka a šla zezadu po nohách. Komu se ji podařilo nakopnout, toho sledovala s řevem na distanc pár metrů. Také musela schytat nějakou ránu klackem, když měl člověk v ruce klacek, taky nešla na kontakt.

1.12.2018 22:37

tak paní půjde skrz dvůr s osmimetrovým bičem a bude jím práskat nad hlavou, aby se pes nepřiblížil
nebo mu jednu švihne ? ale pořádně, ne ? kolik.. aby si nezvykl zas, no, to je těžké
až ji uvidí majitel stáje, to bude radosti :-)

takový malý pes, vezmu rukavice, chytím, zvednu a řeknu - co blbneš
nejlepší aby šli dva člověci, jeden ho chytí a druhý mu do té klapací hlavičky vrazí řízek
ten už nepřijde, ne, vždyť to není žádná zábava, když nemá na koho řvát

mně to přijde moc, sorry, nejde o život, ale o domluvu mezi lidmi a mé pohodlí
já chci jít tudy a jestli neuhneš, tak !

1.12.2018 23:24

…"já chci jít tudy a jestli neuhneš, tak ! "....
Ale jasně, on uhne. Spíš se hne, než uhne a achilovku vám procvakne JRT jako prd. I když teď v zimě to kozačky jistí. A jestli nechce být zadavatelka za dámu, tak kanady taky dobrý. Nakonec i obyčejné gumofilcáky.

2.12.2018 07:10
impact

XXX.XXX.33.249

saola napsal(a):
Nutná obrana převlečená za vlastní agresivitu?
impact, jděte do politiky, s takovými logickými kotrmelci máte famózní předpoklady

I terier s nosní sliznicí, omámenou fáčkem, lakem na vlasy či leštěnkou na nábytek, achillovku pustí a příště se zamyslí, zvlášť když ho ještě podpoříte bičíkem.

Jako adorace psa hezké, ale mělo by to mít nějaké hranice, zvlášť když za poskytované služby dobře platím a sleva za pokousané nohy ve smlouvě nebyla..

Jasne, ten pes si totiz rekne, ze to byla nutna obrana a vlastne si to zaslouzil. Presne takto psi premysleji. To me ted rozsekalo

2.12.2018 07:17
impact

XXX.XXX.33.249

Alfi pav, ještě k tomuhle:
Když se pohybujete ve stáji a jezdíte, manipulujete s koňmi, radši o tom ani neuvažujte. Co vím od známých, stačí i troška pepřáku, která ulpí na oblečení a citlivější zvířata mají problém. Natož koně.
impact
Zadavatelka nechce psa lámat, stačí, když se jí začne vyhýbat? Příměr - na vesnici je pár psů, které majitelé pouští, ať si obejdou "rajón". Jsou to uštěkanci, někdy i startují až do živého kontaktu. Stačí na ně zadupat, či aby měli s daným člověkem jednu špatnou zkušenost a začnou se mu vyhýbat, budou ho vyštěkávat z bezpečné vzdálenosti, A o to zadavatelce jde, ne? Ať si ji agresor nenávidí, ale nepřiblíží se a nehlodne.

Reagovala jsem na jeji vetu, ze pes potrebuje dostat po rypaku, idealne nekolikrat. A ja proste, na zaklade svych zkusenosti, neverim, ze to bude fungovat. Je to terier, nepriposere se z toho, ze na nej zadupete.

2.12.2018 07:23
impact

XXX.XXX.33.249

"Ja bych se vratila zpatky na pozitivku"

Na ciste pozitivku musite mit cas -vždycky a všude. A idealne všichni stejne, aby to delali. Pak se to mozna hybne kyzenym smerem. Ale v te popsane situaci - se to nestane.
Kdo ma tolik casu na to, takhle vychovavat cizi psy?

Nejde jednou se psovi povenovat a podruhe ne. Prichod ještě Ok, ale kdykoliv vyleze ze staje resit, ze kde je pes a jestli nepotrebuje nakrmit?

Bych ho nezrezala nekde v koutku, aby si "pamatoval". To fungovat nebude a akorát ho to rozbesni -souhlas.
ale tresty obecne funguji. i na teriery.
prvne povel - Bez domu, na místo - a zneprijemnovani nežádoucí chovani tj. když nejde =něco negativního - funkcni je a bude fungovat.
bez emoci, bez toho, ze si na psovi zchladilal zlost. proste zmiz - a rana, když nejde.
Jestli zna dosah bice -ještě porad existuje lonzovak
a když poodejde -potom klidne po nem tu slaninu hodit. ale dřív ne.

Omlouvam se předem vsem slunickarum

Nemusi to delat vsichni a vsude a porad.

A staci, kdyz si zadavatelka proste povesi pamlskovnik na bok. Sama ma psy, tak v tom snad neni takovej problem. Ani se mu nemusi nijak zasadne venovat. Proste bych se pokusila jit tou cestou, ze me pes uvidi a prijde pro nej zdroj dobrot. A ne jen dalsi clovek a bicem, kteryho je potreba napadnout..

A ne, nejsem slunickar. Nemam problem psovi jednu vrazit. Ale v tomto pripade si nemyslim, ze to bude dlouhodobe fungovat.

2.12.2018 09:09
saola

XXX.XXX.44.33

Nesouhlasím, impact.
Vzhledem k tomu, že reaguje na bič, uvědomuje si, že mu dokáže způsobit bolest a má tendenci se mu vyhnout (nejde tedy do boje navzdory bolesti), a útočí výhradně zezadu, tak věřím, že překvapení ve formě kosmetického spreje či jen proudu vody (klidně s octem), podpořené úderem bičíku, na něj fungovat může.
Jde o to, že útokem zezadu na člověka si vybral pozici, ze které není jednoduché ho dostat. Na čelní útok nemá odvahu. Měl by tedy zjistit, že nepříjemnosti - ať už tedy ve formě úderu nebo chemie v očičkách a nose - mohou přijít i za zády člověka.
Čas na odměnu je, až se bude od člověka držet na dva metry a do kontaktu nepůjde.

2.12.2018 10:36
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Díky všem za příspěvky.
Napráskání bičem mi poradil sám majitel - "dej mu bičem, on toho pak nechá", takže v tomhle směru nic určitě neřekne, i kdyby mě viděl, jen to míření bude trochu na houby a rána, která padne vedle ho jen rozdráždí víc.

A psa opravdu nehodlám lámat ani nijak krutě napadat z plezíru. Mě jde jen o to, ať mě nechá na pokoji a pak mi bude totálně ukradený - což dnes bohužel neexistuje.

Okřiknutí "a la vesnice" na něho nefunguje, nemá vypracovaný ten správný reflex, majitelé ho z jejich RD na ulici nepouští. Zadupání ho akorát víc dráždí. Vyzkoušela jsem opravdu vše legální, abych ho odmotivovala k napadání mé osoby

Vypráskání resp.jeho chycení za tímto účelem taky nefunguje. On ví velmi dobře, že to, co dělá, je špatně a nenechá se chytit právě kvůli vědomí trestu, na to je velmi, ale opravdu velmi hbitý a chytat ho, abych ho vypráskala, po podání pamlsku mi přijde silně konraprodutivní z hlediska jakéhokoli výcviku nebo působení na psa.

Dávat mu pamlsky ve chvíli, kdy na mě útočí je taky podle mě mimo mísu. Pamlsek přece zvíře dostane, jestliže dělá něco správně. Takže na mě on bude ječet, útočit po nohách a já ho za to ještě odměním a tím jeho agresivní reakci posílím? To ani omylem. Tohle by bylo použitelné v době, kdy se s ním dalo domluvit, ale ne teď, kdy už je opravdu vypatlaný na nejvyšší míru.

2.12.2018 11:48
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

alfi pav napsal(a):
Díky všem za příspěvky.
Napráskání bičem mi poradil sám majitel - "dej mu bičem, on toho pak nechá", takže v tomhle směru nic určitě neřekne, i kdyby mě viděl, jen to míření bude trochu na houby a rána, která padne vedle ho jen rozdráždí víc.

A psa opravdu nehodlám lámat ani nijak krutě napadat z plezíru. Mě jde jen o to, ať mě nechá na pokoji a pak mi bude totálně ukradený - což dnes bohužel neexistuje.

Okřiknutí "a la vesnice" na něho nefunguje, nemá vypracovaný ten správný reflex, majitelé ho z jejich RD na ulici nepouští. Zadupání ho akorát víc dráždí. Vyzkoušela jsem opravdu vše legální, abych ho odmotivovala k napadání mé osoby

Vypráskání resp.jeho chycení za tímto účelem taky nefunguje. On ví velmi dobře, že to, co dělá, je špatně a nenechá se chytit právě kvůli vědomí trestu, na to je velmi, ale opravdu velmi hbitý a chytat ho, abych ho vypráskala, po podání pamlsku mi přijde silně konraprodutivní z hlediska jakéhokoli výcviku nebo působení na psa.

Dávat mu pamlsky ve chvíli, kdy na mě útočí je taky podle mě mimo mísu. Pamlsek přece zvíře dostane, jestliže dělá něco správně. Takže na mě on bude ječet, útočit po nohách a já ho za to ještě odměním a tím jeho agresivní reakci posílím? To ani omylem. Tohle by bylo použitelné v době, kdy se s ním dalo domluvit, ale ne teď, kdy už je opravdu vypatlaný na nejvyšší míru.

ona ta impact rada neni špatná. Sama má s raslíkama bohatý zkušenosti, tak dokáže odhadnout, co by na ně mělo zabrat. Jinak u nás byl bazar, kterej hlídali dva ovčáci. No jít kolem bylo o strach a lidi tam pokud možno nechodili. Ovšem kromě mojí maminy....ta jim tam nosila každý ráno piškoty, když šla kolem do práce. Po čase už jí vítali a čekali, až je bude drbat přes plot........takže rada vzít nějakej lákavej pamlsek a rozhazovat ho kolem sebe, když jdete dvorem, zas tak neúčinná není :)

2.12.2018 12:25

......"takže rada vzít nějakej lákavej pamlsek a rozhazovat ho kolem sebe, když jdete dvorem, zas tak neúčinná není :).".....
Ale popírá to všechno,co o výchově psů víme : Odměňujeme zásadně správné chování. Takhle by se utvrdil v tom, že čím víc doráží, tím spíš něco dostane. A je to raz dva, nebo natošup.

2.12.2018 12:38
alfi pav

XXX.XXX.30.253

......"takže rada vzít nějakej lákavej pamlsek a rozhazovat ho kolem sebe, když jdete dvorem, zas tak neúčinná není :).".....
Ale popírá to všechno,co o výchově psů víme : Odměňujeme zásadně správné chování. Takhle by se utvrdil v tom, že čím víc doráží, tím spíš něco dostane. A je to raz dva, nebo natošup.

Přesně toho se obávám, kór když nemá zažité ani základní vzorce normálního psího chování a netušíte jak bude ten jeho pokroucený mozek v takovém případě fungovat.

Jak chcete pamlsky podávanými ve chvíli, kdy na vás pes útočí, přesvědčit asociální zvíře, že útok je špatný?

2.12.2018 12:41

impact napsal(a):
Nemusi to delat vsichni a vsude a porad.

A staci, kdyz si zadavatelka proste povesi pamlskovnik na bok. Sama ma psy, tak v tom snad neni takovej problem. Ani se mu nemusi nijak zasadne venovat. Proste bych se pokusila jit tou cestou, ze me pes uvidi a prijde pro nej zdroj dobrot. A ne jen dalsi clovek a bicem, kteryho je potreba napadnout..

A ne, nejsem slunickar. Nemam problem psovi jednu vrazit. Ale v tomto pripade si nemyslim, ze to bude dlouhodobe fungovat.

"tak v tom snad neni takovej problem. Ani se mu nemusi nijak zasadne věnovat"

na sve vlastni psy nemam u koni cas. nic je tam ucit nebudu.
a jak jsem psala -není to jen o tom jednom pruchodu a odchodu - to bych si dokázala představit.
ale resit psa pokazde, když vyjdu ze staje -no to by mi hrabo.
v hlave tisíc jinych myslenek - ale ne, všechno zastavit - a resit psa? protože když ne - a jen na nej houkne -nebude to makat.

uznavam ale .je to tezke teoretizovani a pisu z pozice, jak si situaci představuji.

2.12.2018 12:46
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

taky jsem si tohle dřív myslela....ale co my víme, co si pes myslí? Jsem agresivní, dostávám pamlsek, tak budu agresivní dál.......nebo mňam, to je dobrota co padá z týhle paničky a příště.... jé super, je tu zas ta panička, co se z ní sypou dobroty :) Ač to vypadá nelogicky, tak dost výcvikářů to takhle dělá. Pokud je pes agresivní, tak je potřeba k němu získat cestu a přes žrádlo si vás oblíbí. A pak s nim teprve můžou začít pracovat dál, Což ale zadavatelka nemusí, stačí jí jen, že ji nesežere :)

2.12.2018 12:53

Huskyjanina napsal(a):
ona ta impact rada neni špatná. Sama má s raslíkama bohatý zkušenosti, tak dokáže odhadnout, co by na ně mělo zabrat. Jinak u nás byl bazar, kterej hlídali dva ovčáci. No jít kolem bylo o strach a lidi tam pokud možno nechodili. Ovšem kromě mojí maminy....ta jim tam nosila každý ráno piškoty, když šla kolem do práce. Po čase už jí vítali a čekali, až je bude drbat přes plot........takže rada vzít nějakej lákavej pamlsek a rozhazovat ho kolem sebe, když jdete dvorem, zas tak neúčinná není :)

"ta jim tam nosila každý ráno piškoty, když šla kolem do práce. Po čase už jí vítali a čekali, až je bude drbat přes plot"

Je jeden podstany důvod, aby tohle fungovalo. xy jen dobrych zkusennosti. a pak vyhasne nejake jiné chovani.
kdyby byla moznost, chodit takhle krmit toho psa a nevstupovat k nemu -jsem taky prsvedcena o tom, ze by to byla nejlepší cesta.
ale ten stup na pozemek a projiti je prilis velky skok v pozadavku.

leda chodit krmit přes plot a do staje pak chodit tim jinym vchodem nejaky cas.

2.12.2018 13:18
saola

XXX.XXX.44.33

Huskyjanina napsal(a):
taky jsem si tohle dřív myslela....ale co my víme, co si pes myslí? Jsem agresivní, dostávám pamlsek, tak budu agresivní dál.......nebo mňam, to je dobrota co padá z týhle paničky a příště.... jé super, je tu zas ta panička, co se z ní sypou dobroty :) Ač to vypadá nelogicky, tak dost výcvikářů to takhle dělá. Pokud je pes agresivní, tak je potřeba k němu získat cestu a přes žrádlo si vás oblíbí. A pak s nim teprve můžou začít pracovat dál, Což ale zadavatelka nemusí, stačí jí jen, že ji nesežere :)

Hmn, vybavil se mi Eichler a jeho postup ke sblížení s agresivním psem v kotci. Je to podobné tomu, co navrhujete vy - jen ve zkratce: sednout si ke kotci, číst si, pes řádí za mříží a za každý útok a náskok na mříže hlasitě chválit a hodit kus masa. Paradoxně agrese za čas ustoupí a pes vás začne vnímat jinak. Pak je čas vypustit psa na zahradu, ideálně poté, co se tam venčili jiní psi, aby měl co čuchat a kontrolovat, vzít vodítko a začít pracovat dál.

Ale tady je problém s tím teritoriem - pes opravdu nedělá z jeho psího pohledu nic špatného, on likviduje vetřelce, který mu leze do revíru. Hlavní chyba je u majitele, normální by bylo psa zavřít, aby k návštěvníkům neměl přístup, ale to prostě neudělá a to je zásadní chyba. Pes si to tedy řeší sám, jak může. Nemá důvod brát si pamlsky od vetřelce, myslím, že o to ani vůbec nestojí, pro něj je nejdůležitější ho nepustit dál. Dělá co může, aby tam nikdo nelezl. V této situaci to pamlsky nepřevrátíte, i kdybyste za sebou táhla svíčkovou z bizona.

2.12.2018 13:52

ne
protože ten pes to bude dělat z nejistoty
a tím uplácením (ne odměňováním, však spolu nic netrénujete) ho člověk předělá na kamaráda a s kamarádama se kamarádíme a neútočíme na ně, ono to žrádlo je ta nejjednodušší společná řeč.....a jestli sám majitel psa radí vzít na něj bič, tak si s ním asi pes moc srandy neužije....

a přesně tak jsem si naklonila místního pinčoidního samovenčiče, který opravdu neměl problém kousnout ....... byli jsme s hovíkem patrně jediní jeho kamarádi

2.12.2018 14:22
vetřelec

XXX.XXX.224.254

To je ještě relativně neškodná situace. Zdánlivá zákeřnost je u nekontaktních norníků úplně normální, nedělají to ze strachu, ale v sebeobraně. Strachové reakce psů asi popisovat nemusím. Když ho bolestivě vytrestáte prodlouží si pravděpodobně odstup, ale zvýší se pravděpodobnost plného zákusu. Chodil bych pozadu a posílal bych psa i majitele brutálně do hajzlu s tím že koně bez diskuse zůstávají, to je běžné i mezi přáteli.

2.12.2018 14:23
saola

XXX.XXX.44.33

Jsem zvědavá, co se nakonec alfi-pav osvědčí jako další postup

Ale vlákno je dobré cvičení v luštění příčin. Je pozoruhodné, jak si každý vysvětluje chování toho konkrétního psa úplně jinak.

Pro hmn_: místního pinčoidního samovenčiče jste si naklonila pamlsky, když jste ho potkala někde venku nebo na jeho pozemku přes plot nebo když vám visel na lýtku? To je poměrně důležité.
A proč si myslíte, že ten JRT dělá z nejistoty?

2.12.2018 14:36
impact

XXX.XXX.195.92

alfi pav napsal(a):
Přesně toho se obávám, kór když nemá zažité ani základní vzorce normálního psího chování a netušíte jak bude ten jeho pokroucený mozek v takovém případě fungovat.

Jak chcete pamlsky podávanými ve chvíli, kdy na vás pes útočí, přesvědčit asociální zvíře, že útok je špatný?

Ale Vy ho prece nechcete vychovavat. Chcete po nem, aby na Vas neutocil. Opravdu v tom nevidite rozdil? Ja teda dost znacnej...

Muzete si vybrat dve cesty. Bud budete pro psa zdrojem stresu, agrese a protiutoku a nebo pro nej budete zdrojem mlsek a sem tam treba i nejake zajimave piskaci nebo strapate hracky.

Obavam se, ze i kdyz toho psa vypraskate tak, ze se Vas bude desit, tak to bude porad ta hrozne nespolehliva varianta, kdy pes vyuzije Vasi pripadne chvilkove nepozornosti a napadne Vas.

Jinak ja bych se psem ani nijak cilene netrenovala. Proste bych po nem behem presunu hazela neco echt dobryho..

2.12.2018 16:52

dosti nesmysl, sedět u kotce a číst si.. ten pes nemůže mít záchvat půl hodiny, to fakt ne, to není krocení, ochočení, ale bordel, nesmysl, kravina, zlomení, autor takového nápadu bude velmi pokousán, již brzy
ale když projdu dvorem s klidným dechem a za 10 vteřin, a projdu tak 10x za den, bude to fungovat, a velice moc si myslím, že ochočení psů takto funguje - odhazuji jídlo, budeme kamarádi
o dost lépe, než kecnout si k němu a rozčilovat, funguje sednout si 20 metrů daleko - a když nebude moc řvát, něco mu dát.. a další dny blíž..
to jsou teda možnosti: seřezat psa, vynervit jako Eichler, delší bič, tyč, větší tyč,.. :-)
to není jen o sluníčku, ale o trvanlivosti - na každou ránu si pes zvykne, dlouho vám nic takového fungovat nebude, nebude to nafurt bezpečné, .. a je to i zbytečné
je to o trpělivosti, ochotě obětovat každý den pár minut (pro lidi, aby se uklidnili, než jdou k psům), a nakonec o mém svědomí a dobrém pocitu, jak se to vyřešilo, jak jsme to zvládli

2.12.2018 17:00

proč to ten pes dělá, není důležité, dělá to na všechny cizí a to je podle mě psí práce
nemá vyžití, tak hlídá
zadavatelka je vetřelec a dokud majitel neřekne, že vetřelec není, smůla, budete muset toho malého psa řezat
kdyby se bál (dost pochybuji), tak postup bude stejný - dám mu zdroj dobrého a nebudu k němu hned lézt na metr
nebo tam dejte klec, hoďte do ní stejk,... jako se chytají kuny
a vůbec vám to nikomu nepřijde divné, to všechno, co tu zaznělo, řešit denně ? psa, ne tygra

2.12.2018 17:43
saola

XXX.XXX.44.33

megoušku, to, že tomu vy nerozumíte, neznamená, že někdo druhý to nemůže chápat a že mu to nedejBože dokonce funguje. Pokud chcete získat podrobnější informace stylem, který by vám byl možná lépe pochopitelný, protože je opravdu polopatický, sáhněte po originálu - I. Eichler: Problémové chování psů, str. 20 - 22 (donutila jste mne svou přezíravou rozcapeností a odsouzením šmahem všeho uvedeného jako "dosti nesmysl" sáhnout do knihovny a vyhledat).

Vaše tvrzení, že není důležité, proč to ten pes dělá, převrací vzhůru nohama veškeré dosud publikované etologické teorie. Už jste to někde konzultovala?

2.12.2018 18:02

ne, pro tuhle diskuzi a zadavatelku to důležité není - řešení bude stejné, pokud to má dlouhodobě fungovat
jestli se pes bojí, uděláte co ? zavoláme srstku ? protože problém je, že zadavatelka do té stáje chodit chce a hned
je potřeba instantní řešení
a jestli se zjistí, že to dělá ze strachu, tak budeme mít jen černější svědomí, to není dobré, že :-)

tento pán pro mě není člověk na řešení problémového chování psů, jestli tedy jde o Psí školu Rámo, knihu jsem nečetla, ale viděla jsem jakási videa a je to přesně jak popisujete zde - vyřvi se, vynervi, vzdej to, já tě přeperu
ať to dělá kdokoli (určitě neznevažuji pana Eichlera a jeho úspěchy na cvičištích, to ne), Cesar, Eichler, .. metodu neuznávám a ne jen proto, že jsem měkkouš, ale protože ani nemá trvanlivost

dejte mi kdyžtak další příklad, kdo o nápravě, učení psů takto píše, mně se to nezdá, ale možná je to tím, že spíše čtu jiné žánry, ale napište mi to, jména budu pravděpodobně znát, děkuji

2.12.2018 18:04

saola napsal(a):
megoušku, to, že tomu vy nerozumíte, neznamená, že někdo druhý to nemůže chápat a že mu to nedejBože dokonce funguje. Pokud chcete získat podrobnější informace stylem, který by vám byl možná lépe pochopitelný, protože je opravdu polopatický, sáhněte po originálu - I. Eichler: Problémové chování psů, str. 20 - 22 (donutila jste mne svou přezíravou rozcapeností a odsouzením šmahem všeho uvedeného jako "dosti nesmysl" sáhnout do knihovny a vyhledat).

Vaše tvrzení, že není důležité, proč to ten pes dělá, převrací vzhůru nohama veškeré dosud publikované etologické teorie. Už jste to někde konzultovala?

cítím se velmi dobře, děkuji za optání :-)
https://www.youtube.com/watch?v=jiBtCnQRJjE

2.12.2018 18:09
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Když to nejde po dobrém ... má se nechat sežrat ?
A špatenka je ten, kdo způsobil, že se pes nejspíš neumí chovat.
Ne ten, kdo to napravuje.
Účel světí prostředky.

2.12.2018 18:11

rapotacka11 napsal(a):
Když to nejde po dobrém ... má se nechat sežrat ?
A špatenka je ten, kdo způsobil, že se pes nejspíš neumí chovat.
Ne ten, kdo to napravuje.
Účel světí prostředky.

no tak dobře, když reaguje na bič, tak ať chodí s bičem a je to

2.12.2018 18:13
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Ať chodí třeba s bičem.
Reagovala jsem na rotvíka v těsném košíku.

2.12.2018 18:26
impact

XXX.XXX.195.92

cítím se velmi dobře, děkuji za optání :-)
https://www.youtube.com/watch?v=jiBtCnQRJjE

Ja jsem treba nikdy nevidela teriera, co by se takovym omatlavanim a natlakem otupil a prestal byt agresivni. Oni se naopak pri takovem zpusobu prace vytaci az do nepricetnosti. Zazila jsem jack russella, kterymu sly vzteky bublinky z nosu.. Ten vypadal, ze driv vybuchne nez se uklidni.

2.12.2018 18:28
saola

XXX.XXX.44.33

megoušku, četla jste popisek pod videem?
Neřekla bych, a pokud jste ho četla, tak jste zřejmě jistě jen omylem tady opomněla uvést, že se jedná o demonstraci cíleného útoku psa na člověka. Tedy záměrně vyprovokovaného útoku z důvodu natočení na video.

A co se týče sbírání informací a studiu obecně, dovoluji si vám doporučit opačný postup : tedy napřed si něco nastudovat a pak koukat na videa. Vyhnete se vytrhávání z kontextu.

2.12.2018 18:42

popis s těmi akcemi nemá nic, ne, shlédla jsem ta videa všechna jenom vyvolává vztek
takovou obrannou reakci - nech mě nebo tě sežeru
říká mu furt hodnej pes a sedni a lehni, ale ten pes je jenom víc a víc vytočený, až po nějaké době kapituluje - a to je ta převýchova ?
to, co píše a co dělá = stejné, neúčinné
to mám z praxe s teriéry a molosy.. nikdy by mě nenapadlo matlat psa po hlavě nebo donutit rezignovat.. pravděpodobně bych již byla mrtvá a nepsala Vám, Saola, no řekněte, to by bylo škody :-)

takový Cesar má podobné nevhodné nápady, ale aspoň psa proběhne, aby se s ním dalo pracovat

pardon za OT

2.12.2018 19:53
Potvora

XXX.XXX.250.223

Bez urazky, skor ako sa tu rozbehne boj, kto je dobry cvicitel a kto nie, zabudate na to, ze kazde plemeno ma svoju povahu a ku kazdemu psovi pri vychove - vycviku treba pristupovat osobitne, lebo co nefunguje u jedneho, kludne bude fungovat u dalsich 10 psov a naopak.. rovnako velmi zalezi na cvicitelovi, ci dany konkretny postup zvlada a je s nim plne stotozneny a vie co by mal od neho ocakavat.
Pre Megi, mrzi ma vas pristup, pretoze zavrhnete hned nieco co ani vlastne nepoznate a co nechapete.. ako keby vidim vlastneho brata a jeho psa "ale ty to nechapes, to na neho nefunguje" a potom to spravim ja a fuhaaa ono to funguje .. Myslim si, ze ku kniham a nazorom o vycviku psov treba pristupovat s otvorenou myslou a rozmyslat preco si ten cvicitel zvolil takyto postup a ako to funguje .. ak vam na Cesarovi vadi to upozornenie nohou, schvalne si ho skuste :-) budete velmi prekvapena.. konkretny upozornenie nohou nerobim, pride mi pre mna dost neprakticke, ale to co tym Cezar sleduje ucinkuje perfektne aj ked to spravite len prstom .. O vycviku som si precitaa viacero knih, pozrela dost videi, nie so vsetkymi postupmi sa stotoznujem, ale som stale ochotna sa ucit a vzdy hladam dovod, pre ktory je ten ktory cvik pouzity a ucinny. U Cesara som sa najviac naucila ako komunikovat so psami recou tela, to je to o com nehovori ale nazorne ukazuje a k behaniu, ak budete mat psa hyperaktivneho alebo nevyblbnuteho psa, tak ten vas vnimat nebude, kym sa nezbavi nahromadenej energie a to je pripad vo vacsine tych videi ..

2.12.2018 20:25

Potvora napsal(a):
Bez urazky, skor ako sa tu rozbehne boj, kto je dobry cvicitel a kto nie, zabudate na to, ze kazde plemeno ma svoju povahu a ku kazdemu psovi pri vychove - vycviku treba pristupovat osobitne, lebo co nefunguje u jedneho, kludne bude fungovat u dalsich 10 psov a naopak.. rovnako velmi zalezi na cvicitelovi, ci dany konkretny postup zvlada a je s nim plne stotozneny a vie co by mal od neho ocakavat.
Pre Megi, mrzi ma vas pristup, pretoze zavrhnete hned nieco co ani vlastne nepoznate a co nechapete.. ako keby vidim vlastneho brata a jeho psa "ale ty to nechapes, to na neho nefunguje" a potom to spravim ja a fuhaaa ono to funguje .. Myslim si, ze ku kniham a nazorom o vycviku psov treba pristupovat s otvorenou myslou a rozmyslat preco si ten cvicitel zvolil takyto postup a ako to funguje .. ak vam na Cesarovi vadi to upozornenie nohou, schvalne si ho skuste :-) budete velmi prekvapena.. konkretny upozornenie nohou nerobim, pride mi pre mna dost neprakticke, ale to co tym Cezar sleduje ucinkuje perfektne aj ked to spravite len prstom .. O vycviku som si precitaa viacero knih, pozrela dost videi, nie so vsetkymi postupmi sa stotoznujem, ale som stale ochotna sa ucit a vzdy hladam dovod, pre ktory je ten ktory cvik pouzity a ucinny. U Cesara som sa najviac naucila ako komunikovat so psami recou tela, to je to o com nehovori ale nazorne ukazuje a k behaniu, ak budete mat psa hyperaktivneho alebo nevyblbnuteho psa, tak ten vas vnimat nebude, kym sa nezbavi nahromadenej energie a to je pripad vo vacsine tych videi ..

né, to jste jen nepřesně pochopila :)
vždyť to jsou má pravidla - zábava, práce, zájem ..možná na to má copyright, achjo
ale on, tuším, říká "disciplína" :-)
víc není potřeba, a platí to u mě pro všechny psy bez ohledu na plemeno, protože co s křížencem :-) samozřejmě pak na jednotlivci záleží, jakou zábavu atd. zvolím
způsob učení nebo přeučení ale budu mít pořád stejné - a "silou" to nebude nikdy
nezvolím cukr a bič, ale "jen" cukr
já už se ze svých chyb poučila, proto vidím i na oblíbeném Cesarovi nějaké chyby, které nebudu kopírovat, i když motto se mi líbí ;-)

2.12.2018 21:39
Potvora

XXX.XXX.250.223

Tak pri vycviku treba dat urcite na svoje skusenosti a kopirovanie akehokolvek cvicitela je blbost :-) Takze uznavam, ze sme sa nepochopili :-) A k roznym plemenam psov to bolo myslene vseobecne ako lovecke (myslivecke), pracovne, spolocenske .. kazde ma svoje specifika aj pri pristupe cvicitela, pozitivna motivacia je velmi silna, avsak je ju mozne uplatnit pri vycviku psa a dostatocnom case, co si myslim pripad Alfi nie je, tak potrebuje JRT vyriesit v danom okamihu, ked na nu utoci a odradit ho od dalsieho utoku.

2.12.2018 22:19

Já si nejsem tak jistá že pes útočí ze stresu jak už tu padlo. Spíš mi přijde že je to pro něj prostě zábava, oživení nudného dne.
JRT je akční pes, potřeboval by zaměstnat, vybít, majitel se mu asi moc nevěnuje, prostor má omezený... majitelé koní procházející přes jeho revír jsou jistě vítané vzrůšo...
A pokud většina majitelů už chodí jinudy tak tím spíš je potřeba si vážit každého kousku ne...?

Konkrétní radu ale bohužel nemám, možná by pamlskování mohlo nahradit vzrůšo z honby na majitele? Nevím.

2.12.2018 22:31
balisek

XXX.XXX.131.211

Celá situace mi přijde naprosto absurdní! Chodit do stáje obalená molitanem, natažená do ringo obleku, nastříkaná pepřákem a vyzbrojená paralyzérem?! To jako vážně?!

Ustájení je SLUŽBA a vy jste ZÁKAZNÍCI!!! Nejste povinni nechat se obtěžovat cizím psem, i kdyby koně ve stáji měli zlaté žlaby. Domluvte se s ostatními nájemci a důrazně žádejte majitele, aby si svého miláčka zabezpečil - zavřel ho doma, postavil mu kotec nebo ohradil kus pozemku.

Ne, majitel stáje Vám nedělá žádnou laskavost tím, že Vás ve stáji "trpí". Poskytuje Vám službu, za kterou řádně platíte a tudíž máte právo na nerušený výkon svých práv. Umíte si představit, že byste chodili např. do obchodu, kde Vás bláznivý dědeček vedoucí pravidelně honí po prodejně s holí a Vy byste to tiše trpěli, protože tam mají dobré rohlíky?!

Nicméně je důležité, abyste za majitelem nešla sama jako jednotlivec, ale měla za sebou podporu dalších nájemců. Velice dobře si pak rozmyslí, zda přijde o dobře platící klienty, kteří pak budou po okolí šířit negativní informace o jeho stájí.

2.12.2018 22:35
impact

XXX.XXX.195.92

Já si nejsem tak jistá že pes útočí ze stresu jak už tu padlo. Spíš mi přijde že je to pro něj prostě zábava, oživení nudného dne.
JRT je akční pes, potřeboval by zaměstnat, vybít, majitel se mu asi moc nevěnuje, prostor má omezený... majitelé koní procházející přes jeho revír jsou jistě vítané vzrůšo...
A pokud většina majitelů už chodí jinudy tak tím spíš je potřeba si vážit každého kousku ne...?

Konkrétní radu ale bohužel nemám, možná by pamlskování mohlo nahradit vzrůšo z honby na majitele? Nevím.

Ja zas premyslela nad tim, jestli mu nekdo neco neudelal.. Zadavatelka pise, ze se s nim dalo domluvit normalne a pak zacal najednou utocit.. Jestli on ho nejakej prochazejici nezmydlil a pes se nezacal branit preventivne vsem..

3.12.2018 08:51
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Nevím, jestli to tu už nepadlo ale co zkusit jen obyč. sprej na "odpuzování" psů. Babička si u nás na dvoře udělala zahrádku a ti naši zmetci jí do toho samozřejmě začali chodit lehat, hrabat.../zahradu mají hektar, zahrádka je 2 x2 metry.../ Okolo je jen dřevěný oplůtek, který podlezou i přeskočí... tak jsem koupila ten sprej nastříkala do rohů a zabralo to. Páchne to teda ukrutně / řekněme zvratky.../ mě by to taky zahnalo... Tak si dát na nohy, jak někdo píše, nějaké návleky, před vstupem nanést odpuzovač a projít... třeba z Vás tomu psovi bude blbě a bude se Vás štítit... Myslím, že po aplikaci to na dobré dva metry táhne, tak pokud se za Vámi pes chvíli plíží ... mohlo by to třeba klapnout.

3.12.2018 09:07

No, jestli odpuzovač psů páchne stejně jako odpuzovač krtků, což asi jo, protože účinná látka je stejná, tak to bych si na nohavice nestříkala ani kdyby mě platili.

3.12.2018 09:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Navrhovala jsem vysoké holínky, gumové, kožených by byla škoda. Pochybuji, že je tak malý pes prokousne.
Alfi projde, psa si nebude všímat, ten klidně může útočit na gumáky, neříkejte mi, že ho to nepřestane bavit.
Navíc, v gumácích se nebude cítit ohrožená, bude tedy nad věcí, klidná.

3.12.2018 10:45
impact

XXX.XXX.33.249

sisi58 napsal(a):
Navrhovala jsem vysoké holínky, gumové, kožených by byla škoda. Pochybuji, že je tak malý pes prokousne.
Alfi projde, psa si nebude všímat, ten klidně může útočit na gumáky, neříkejte mi, že ho to nepřestane bavit.

Prokousne.

3.12.2018 10:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Prokousne.

Ty, co mám já,neprokousne.

3.12.2018 11:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

po přečtení všech zdejších rad i nerad, bych já osobně se zkusil domluvit se psíkem po dobrém...
chtělo by tomu obětovat jen trochu času (což je dnes "drahá" komodita)
jakákoli agrese je kontraproduktivní

3.12.2018 11:27

Pro hmn_: místního pinčoidního samovenčiče jste si naklonila pamlsky, když jste ho potkala někde venku nebo na jeho pozemku přes plot nebo když vám visel na lýtku? To je poměrně důležité.
A proč si myslíte, že ten JRT dělá z nejistoty?

pro samovenčiče je vše jeho pozemek, branka trvale otevřená, lidi ho nikdy nevenčí....pes útočí na kohokoliv a kdekoliv...

proč z nejistoty - páč vyrovnaný pes to dělat nebude, prostě proto

JRT je akční pes, potřeboval by zaměstnat, vybít, majitel se mu asi moc nevěnuje, prostor má omezený...

nuda=stres
nevybitý pes = stres
absence vedení = stres

Zadavatelka pise, ze se s nim dalo domluvit normalne a pak zacal najednou utocit.. Jestli on ho nejakej prochazejici nezmydlil a pes se nezacal branit preventivne vsem..
přesně tak
a spirála agrese = stresu se roztáčí.....

3.12.2018 11:28

Oťásek napsal(a):
Nevím, jestli to tu už nepadlo ale co zkusit jen obyč. sprej na "odpuzování" psů. Babička si u nás na dvoře udělala zahrádku a ti naši zmetci jí do toho samozřejmě začali chodit lehat, hrabat.../zahradu mají hektar, zahrádka je 2 x2 metry.../ Okolo je jen dřevěný oplůtek, který podlezou i přeskočí... tak jsem koupila ten sprej nastříkala do rohů a zabralo to. Páchne to teda ukrutně / řekněme zvratky.../ mě by to taky zahnalo... Tak si dát na nohy, jak někdo píše, nějaké návleky, před vstupem nanést odpuzovač a projít... třeba z Vás tomu psovi bude blbě a bude se Vás štítit... Myslím, že po aplikaci to na dobré dva metry táhne, tak pokud se za Vámi pes chvíli plíží ... mohlo by to třeba klapnout.

Tady bych se asi bála toho stejného úskalí jaké tu už padlo v souvislosti s pepřákem - cokoliv pachového bude mít vliv na psa, tak to pak bude mít vliv i na koně.

3.12.2018 11:38

jaké negativní recenze o stáji, kde je vše super, až na malého kousacího psa ?
to je jako "špatně dostupné parkování" ?

když jdu na návštěvu, kde mají pět uřvaných dětí či jiné zvěře, donesu jim dobroty.. hodně dobrot.. ne že mám tak ráda děti, ale ať mi dají pokoj

3.12.2018 11:59
saola

XXX.XXX.160.31

megoušku, zase se vyjadřujete k něčemu, o čem nemáte ani ponětí. Kdybyste měla dva hřebce ve slušném ustájení s akceptovatelným managementem, věděla byste, že takových stájí moc není a budete se velmi rozmýšlet, zda konflikt eskalovat.

A navíc, pokud sám majitel kousacího štěkanáče doporučil návštěvníkům bič, je to zřejmě použitelná a všeobecně přijímaná metoda. Vždyť pes ví, co bič znamená a dokáže volit, že se mu vyhne, umí to. Bohužel objevil tzv. Achillovu patu v pravém slova smyslu, protože tam je skutečně obtížné bičem zasáhnout.
Alfi není povinna se s vořechem, zakousnutým do paty, kamarádit, taky bych do sbližování moc neinvestovala, trvala bych hlavně na tom, aby si mne zapamatoval a udržoval odstup. Jestli pes lépe porozumí biči nebo fáčku s vůní tropických květů v nose, je mi v zásadě jedno, ani jedno mne nezruinuje. Ani psa, ani evidentně majitele, zvlášť pokud vůči vlastnímu psovi povolí použití bičíku, takový postup taky netrápí, takže já jsem ta poslední, komu by to mělo dělat starost. Můj pes to přece není.
Kdyby byl, nepovolím mu přístup na místo, kudy mi procházejí klienti, i když myslím, že můj pes by to prostě nedělal. Ve stájích, které znám, jsou psi běžní, motají se na dvoře, ve stájích, válí se u jízdárny, nechají se podrbat, vezmou si něco na zub, ale v životě by žádného nenapadlo věšet se někomu na kalhoty.

3.12.2018 12:54

to je ale problém klienta, ne majitele stáje, ten klient tam mít koně nemusí, ač je problém ustájení hřebců veliký, je, ano, ale ne majitele té stáje :-)
přeberte si to bičíkem třeba ;-)

3.12.2018 12:56

sisi58 napsal(a):

"neříkejte mi, že ho to nepřestane bavit"

gumaky prestanou bavit -tak kousne jinam
vidim to na ringo oblek

3.12.2018 15:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

to je ale problém klienta, ne majitele stáje, ten klient tam mít koně nemusí, ač je problém ustájení hřebců veliký, je, ano, ale ne majitele té stáje :-)
přeberte si to bičíkem třeba ;-)

No nevím, teď je to malý pes, ale majitel si může pořídit něco většího a stejně nevychovaného, pak už to BUDE problém majitele stáje. Pokousané dítě klienta v obličeji? Ženy na prsou? Roztrhané drahé oblečení,když už ne roztržené lýtko?

3.12.2018 15:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

"neříkejte mi, že ho to nepřestane bavit"

gumaky prestanou bavit -tak kousne jinam
vidim to na ringo oblek

Teriér je, podle mě, akční pes. Takže pokud je reakce na jeho činnost, bude pokračovat. Pokud není reakce, proč by to dělal dál?
Primárně jde o to, přejít přes nějaký prostor. Bez prokouslé achilovky. Pokud tedy projdu bez zranění na těle, gumáky si může kousat do aleluja. Mé zuby to nejsou. A pokud boty dokáží vzdorovat provozu třeba ve slévárně, nějaký prťavý teriér nemá nárok.
Nohy mám v pořádku, utrpí max moje sebevědomí, že nedokážu "přeprat" JRT.

3.12.2018 15:51

sisi58 napsal(a):
No nevím, teď je to malý pes, ale majitel si může pořídit něco většího a stejně nevychovaného, pak už to BUDE problém majitele stáje. Pokousané dítě klienta v obličeji? Ženy na prsou? Roztrhané drahé oblečení,když už ne roztržené lýtko?

tak to je ale jiný problém - úraz.. ten se bude řešit jinak, ale může skončit stejně - rozchod
pořád to má dvě řešení:
1) domluvit se s majitelem, kterého to nezajímá (dál práskat bičem), no když budete otravovat moc, tak můžete jít.. muselo by fakt přijít 5 10 lidí naráz
2) psa si naklonit

3.12.2018 15:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

tak to je ale jiný problém - úraz.. ten se bude řešit jinak, ale může skončit stejně - rozchod
pořád to má dvě řešení:
1) domluvit se s majitelem, kterého to nezajímá (dál práskat bičem), no když budete otravovat moc, tak můžete jít.. muselo by fakt přijít 5 10 lidí naráz
2) psa si naklonit

Je ještě jedno řešení.

Btw prokouslá achilovka s následnou nemocenskou vám jako úraz nepřijde?

3.12.2018 16:06

sisi58 napsal(a):
Je ještě jedno řešení.

Btw prokouslá achilovka s následnou nemocenskou vám jako úraz nepřijde?

jo, ale výsledek bude - nové ustájení

3.12.2018 16:25

sisi58 napsal(a):
Teriér je, podle mě, akční pes. Takže pokud je reakce na jeho činnost, bude pokračovat. Pokud není reakce, proč by to dělal dál?
Primárně jde o to, přejít přes nějaký prostor. Bez prokouslé achilovky. Pokud tedy projdu bez zranění na těle, gumáky si může kousat do aleluja. Mé zuby to nejsou. A pokud boty dokáží vzdorovat provozu třeba ve slévárně, nějaký prťavý teriér nemá nárok.

"Pokud není reakce, proč by to dělal dál?"

teoreticky ano, prakticky když nebude reakce na kousani do holin, kousne vis a reakce bude.
jako vazne ted -uplne s ledovym klidem pujdete - bez jakekoliv reakce - když bude kolem rafat rozzureny terier ? budete verit, ze kousne jen do holin?
a jak ho z te holiny u staje sundate? bez reakce zase
bych to teda asi nedala - nebo mam moc bujnou fantazii.

a zacinam byt zvedava, jak to cele dopadne.

3.12.2018 16:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

"Pokud není reakce, proč by to dělal dál?"

teoreticky ano, prakticky když nebude reakce na kousani do holin, kousne vis a reakce bude.
jako vazne ted -uplne s ledovym klidem pujdete - bez jakekoliv reakce - když bude kolem rafat rozzureny terier ? budete verit, ze kousne jen do holin?
a jak ho z te holiny u staje sundate? bez reakce zase
bych to teda asi nedala - nebo mam moc bujnou fantazii.

a zacinam byt zvedava, jak to cele dopadne.

Podívejte, proč by mě měl nějak vzrušit malej uštěkanej pes, když mi bude dorážet na boty?
Když mě příliš nerozhází skoro 700 kg kobyla, která na mě cení zuby?
Život je otázka priorit.
Alfi vezme těžké holiny, probrodí se přes psa a prostranství ke svým hřebcům a na ježdění si pak obuje perka či kožené jezdecké boty.
Tak bych to udělala já.
Teď mě napadá, že já bych s tím pejskem vlastně neměla problém, mám kobylu zabíjející psy. Přece mi nechcete tvrdit, že ten teriér bude tak blbý a bude na mě útočit i když půjdu s koněm?

3.12.2018 16:58
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):

Sisi máte alespoň rámcovou představu, co ty zuby malého teriéra dokážou udělat za práci v noře? Víte, o kolik větší je jezevec? Víte, že se používají i při práci s divočáky a rozhodně nemají problém se do nich zakousnout a držet?

Pravda, slévárenský gumáky jsem nikdy na nohách neměla, ale musej to být setsakramentsky dobrý gumáky.

3.12.2018 17:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Sisi máte alespoň rámcovou představu, co ty zuby malého teriéra dokážou udělat za práci v noře? Víte, o kolik větší je jezevec? Víte, že se používají i při práci s divočáky a rozhodně nemají problém se do nich zakousnout a držet?

Pravda, slévárenský gumáky jsem nikdy na nohách neměla, ale musej to být setsakramentsky dobrý gumáky.

Měli jsme jezevčíka se zkouškou z norování. Rámcovou představu mám. Navíc mám i představu, jaké holiny mi něco vydrží u koní.
A taky, pokud by se tedy ten teriér zakousl velmi velice, nebude mít alfi problém, ho odlovit, popř. majznout bičíkem, pokud by to tedy chtěla udělat.
Ale pořád předpokládáte, že ten pes se bude vrhat na nechutné boty z tvrdého materiálu, aby se do nich zakousl. A fakt útočí i když tím nic nezíská?
Vážně jsou ti JRT tak pitomí? Nebo je asociál jen tento jeden konkrétní?

3.12.2018 17:08

sisi58 napsal(a):
Podívejte, proč by mě měl nějak vzrušit malej uštěkanej pes, když mi bude dorážet na boty?
Když mě příliš nerozhází skoro 700 kg kobyla, která na mě cení zuby?
Život je otázka priorit.
Alfi vezme těžké holiny, probrodí se přes psa a prostranství ke svým hřebcům a na ježdění si pak obuje perka či kožené jezdecké boty.
Tak bych to udělala já.
Teď mě napadá, že já bych s tím pejskem vlastně neměla problém, mám kobylu zabíjející psy. Přece mi nechcete tvrdit, že ten teriér bude tak blbý a bude na mě útočit i když půjdu s koněm?

mame obe uplne jiné predstavy o tom, co je nebo není mozne, ze pes zpusobi.
i te kobyle....

3.12.2018 17:51

sisi, myslela jste postrašit psíka koníkem ? že by na něj zadupali ? teda vedle něj :-)
to jsem myslela, že už zkoušeli ? bych zkusila jako první.. ale on na koně dorážet nebude, to by ho majitel dal k adopci

3.12.2018 19:12
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):
Měli jsme jezevčíka se zkouškou z norování. Rámcovou představu mám. Navíc mám i představu, jaké holiny mi něco vydrží u koní.
A taky, pokud by se tedy ten teriér zakousl velmi velice, nebude mít alfi problém, ho odlovit, popř. majznout bičíkem, pokud by to tedy chtěla udělat.
Ale pořád předpokládáte, že ten pes se bude vrhat na nechutné boty z tvrdého materiálu, aby se do nich zakousl. A fakt útočí i když tím nic nezíská?
Vážně jsou ti JRT tak pitomí? Nebo je asociál jen tento jeden konkrétní?

Sorry, ale norovačky zvládne každý jelito.

A jestli jsou pitomí? Těžko říct, co si za tou pitomostí představujete. Jsou to prostě teriéři a norníci a jen tak se nevzdávají. A jestli je pitomý tento konkrétní pes nemohu soudit. Může být pitomý, ale taky to nemusí být vůbec JRT. Ale jen flekatý, labilní a hysterický vořech.

3.12.2018 19:20
Baltazar13

XXX.XXX.211.85

zkoušela jste jít naopak napřímo k tomu psu, když vstupujete na pozemek ? a pokud k vám poběží zřetelně na něj "syknout"? pes často vycítí nervozitu a vztek, tak být přitom v klidu, chápu, že u takového malého hajzlíka se člověk neovládne :)

4.12.2018 21:03
eli22

XXX.XXX.181.33

Baltazar13 napsal(a):
zkoušela jste jít naopak napřímo k tomu psu, když vstupujete na pozemek ? a pokud k vám poběží zřetelně na něj "syknout"? pes často vycítí nervozitu a vztek, tak být přitom v klidu, chápu, že u takového malého hajzlíka se člověk neovládne :)

Zdravím. Jen jsem to tu tak projela, vím, že je to asi pro zadavatelku problém, ale občas jsem se i zasmála. Je těžké radit, chtělo by to "akci" vidět z pohledu nezávislého pozorovatele. Jak se chová napadený a jak pes. ... Já osobně bych byla pro pozitivní motivaci. A pokud se na to nepřistoupí, tak moje rada. Možná to tu už zaznělo, nevím, ale známá měla podobný problém a pomohla dětská pistole (taková střední) s vodou. Jak se pes přiblížil pořádně ho návštěva zlila. To se mu nelíbilo. Postupně ubírali vodu a když se jeho chování začalo lepšit, dávali pamlsky.

4.12.2018 22:44

Tak predstava "alfi pav" jak chodi ke staji v rachotajicim brneni, v jedne ruce palcat, v druhe bic a za snurkou na pase ma pamlskovnik, knihu a detskou pistolku - me taky dostala...

Ale jinak se nesmeju.
Zazivat bych to nechtela.

Urcite bych pozadala majitele, at mi ukaze, jak na psa. At mne dojde dvakrat-trikrat vyzvednout k brance, doprovodi mne ke staji a rekne mi jak na nej. Nerada bych mu neodbornou manipulaci ublizila...
Pokud to pan majitel casove nezvlada, at mi chodi na prozvoneni naproti nekdo ze staje, kdo psa zvlada.
Je to problem?

Pokud ano, asi prisel cas vzit si s sebou parkrat sveho psa - s nahubkem (jiste)....

5.12.2018 07:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dobrý den... může s námi váš Jacky ven... hrajeme si u sousedů s pejsky

5.12.2018 11:29
eli22

XXX.XXX.181.33

Tak predstava "alfi pav" jak chodi ke staji v rachotajicim brneni, v jedne ruce palcat, v druhe bic a za snurkou na pase ma pamlskovnik, knihu a detskou pistolku - me taky dostala...

Ale jinak se nesmeju.
Zazivat bych to nechtela.

Urcite bych pozadala majitele, at mi ukaze, jak na psa. At mne dojde dvakrat-trikrat vyzvednout k brance, doprovodi mne ke staji a rekne mi jak na nej. Nerada bych mu neodbornou manipulaci ublizila...
Pokud to pan majitel casove nezvlada, at mi chodi na prozvoneni naproti nekdo ze staje, kdo psa zvlada.
Je to problem?

Pokud ano, asi prisel cas vzit si s sebou parkrat sveho psa - s nahubkem (jiste)....

Tak pistolka Vás dostat mohla, ale píši reálnou zkušenost. Zkoušelo se všechno možné, ale pomohla nakonec ta voda. Jednalo se o velšteriéra.

5.12.2018 13:36

Voda je vždycky dobrá. Když se nám rvaly feny v kuchyni pod nohama, stačil hrnek vody do k.sichtu ( má pes ks.icht?) a byly od sebe. Jen se potom muselo vytírat ( ale to by zadavatelka nemusela :-))
Tak asi má - a prý je to vulgarismus.

5.12.2018 14:53

lupus4 napsal(a):
Dobrý den... může s námi váš Jacky ven... hrajeme si u sousedů s pejsky

...holt někdy se to hraní trochu zvrtne no......

5.12.2018 15:39
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Díky všem za reakce, ta s fotkou hyeny mě dostala

Pamlsky kolem sebe házet už určitě nikdy nebudu minimálně ne u tohoto psa. Zkusila jsem to a prokouslé kalhoty jsou výsledek - ale díky za tip, aspoň vím, co dalšího nefunguje. Pes je prostě parch*nt.

Po této události jsem manželce majitele vysvětlila, že jestli mi její pes prokousne achilovku a odstaví mě na půl roku z práce, bude tam mít kvůli jejímu psovi 2 hřebčí neřízené střely a taky jsem jí řekla, že z toho psa mám už skrz strach ze zranění hodně velký stres. Prozatím mi bylo přislíbeno, že ho budou zavírat, když tam budu a uvidí se, jak to bude fungovat.

Spreje jsem nezkoušela, to bude další level, pokud majitelé stáje dohodu nebudou respektovat a pes nedá pokoj

19.12.2018 12:05

Alfi, jak situace pokračuje? Má to happyend a majitelé psa opravdu zavírají? Držím palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík