Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
Dohodou
Dobrý den
V jedné své minulé diskuzi jsem už toto téma zmiňovala ale nenapsala jsem to přesně.
Jednou nebo dvakrát do roka jezdíme na dovolenou mimo evropu. Myslím si že pro psa není vhodné aby 12 hodin strávil v letadle. Proto se ptám, kam by se mohl pejsek dát na hlídání. Nikdo z příbuzných by nám ho nepohlídal.
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli aussik může trpět nadměrným štěkáním?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Surusssss
napsal(a):
Dobrý den
V jedné své minulé diskuzi jsem už toto téma zmiňovala ale nenapsala jsem to přesně.
Jednou nebo dvakrát do roka jezdíme na dovolenou mimo evropu. Myslím si že pro psa není vhodné aby 12 hodin strávil v letadle. Proto se ptám, kam by se mohl pejsek dát na hlídání. Nikdo z příbuzných by nám ho nepohlídal.
Kam dát psa na hlídání vám neporadím, existují hotely, který vybrat a jak to bude pes snášet, to je otázka.
Na druhou otázku vám můžu odpovědět : Neznám ukecanějšího psa, než je AUS.
Surusssss
napsal(a):
Dobrý den
Ano, AUO patří k plemenům, která jsou dost uštěkaná, takže to že budete mít uřvaného australáka je o dost pravděpodobnější, než to, že budete mít klidného a tichého.
Když si pořídím psa (štěně) .... tak dva roky na dovolené bez něj nejezdím. První rok určitě. U temperamentního plemene stačí v období puberty 14 dní "on se o něj někdo postará" a vrátí vás to ve výcviku o notný kus práce zpátky. Nekonečné booggie majitelů psů na kurzech ovladatelnosti, co jsou v letních turnusech (myslím tím, co dochází na cvičák .... ne ty na výcvikových táborech).
Netvrdím, že když mám psa, musím bejt u něj uvázana permanentně. Ale prostě na začátku je to dost znát a psí život je tak krátkej!
A to jsem si ještě vzpomněla na příběh mladé bordery, kterou majitelé dali do hotelu z důvodu dovolené ..... když se vrátili, tak k nim fena ani nechtěla jít, natož aby si jí odvedli. Majitelka hotelu totiž s ní začala cvičit (aby v kotci nevyšilovala) a prostě pro psa byla lepším zdrojem zábavy než páníčci, u kterých se nudila. A mladej pes si na lepší zvyká rychle.
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A to jsem si ještě vzpomněla na příběh mladé bordery, kterou majitelé dali do hotelu z důvodu dovolené ..... když se vrátili, tak k nim fena ani nechtěla jít, natož aby si jí odvedli. Majitelka hotelu totiž s ní začala cvičit (aby v kotci nevyšilovala) a prostě pro psa byla lepším zdrojem zábavy než páníčci, u kterých se nudila. A mladej pes si na lepší zvyká rychle.
Zacina z vas byt docela slusna cerna kronika :-D
Z pohledu feny to tedy zadny prusvih nebyl a majitele se aspoň mohli chytnout za nos, ze třeba není všechno Ok, ne?
Jinak -drive jsme si roky hlidali psi v rodine navzájem, ale posledních 6 let uz to moc nejde.
Jsem mnohem radsi, když jsou moji psi na hotelu, nez když je hlidaji naší.
Není to moc bezpecne ani pro psy, ani pro zbytek rodiny
Ani přes navod -jak s nimi mají zachazet - jen trnu, co se bude dit,
Naposledy mi mama hlidala 24h jen starsi fenu - a presto to byly telefony co chvili: Porad knuci, asi ji něco je ?
Ne není, jen prudi. Nevsimej si ji a ona prestane.
Tak ja s ni pujdu ven?
At te to ani nenapadne.
Proc? ( narostla fena 50 kg, mama vetcha duchodkyne s absolutni neznalosti jak pes funguje. ziji uprostřed mesta) - onemela jsem -mam bujnou fantazii. A volala segre at zabrani nejhoršímu
Další telefonat -Asi se ji zaseknul micek v hube, uz ho drzi 2 hodiny. Co mame delat? Ukaz ji piskot a vyplivne ho
atd. atd.
Vazne radsi hotel, nez tohle
I napsat, ze aspoň 2 roky nikam psa dat nesmim, ze ho to pokazi? Nesoulasim.
Vzdycky zalezi na tom konkretnim hotelu.
jo dovolenou si odpustit muzu, ale sluzebky ne vždy. a pak je lepsi, když je pes zvykly na hotel.
Surusssss
napsal(a):
Dobrý den
Pro psy existují psí hotely. Nevím odkud jste..............my to řešili tak že holt pes jezdil všude s námi autem a zahraniční dovolené jsme si odpustili. Nikdy nebyl den bez nás až dva měsíce před smrtí 4 dny na klinice v Brně. Když nás po těch 4 dnech uviděl radostí se v ordinaci počúral ..............nikdy bychom ho nesvěřili příbuzným a do hotelu taky nedali. Už je ve psím nebi ...................
Surusssss
napsal(a):
Dobrý den
A musíte nutně mít psa?
napsal(a):
Zacina z vas byt docela slusna cerna kronika :-D
Z pohledu feny to tedy zadny prusvih nebyl a majitele se aspoň mohli chytnout za nos, ze třeba není všechno Ok, ne?
Jinak -drive jsme si roky hlidali psi v rodine navzájem, ale posledních 6 let uz to moc nejde.
Jsem mnohem radsi, když jsou moji psi na hotelu, nez když je hlidaji naší.
Není to moc bezpecne ani pro psy, ani pro zbytek rodiny
Ani přes navod -jak s nimi mají zachazet - jen trnu, co se bude dit,
Naposledy mi mama hlidala 24h jen starsi fenu - a presto to byly telefony co chvili: Porad knuci, asi ji něco je ?
Ne není, jen prudi. Nevsimej si ji a ona prestane.
Tak ja s ni pujdu ven?
At te to ani nenapadne.
Proc? ( narostla fena 50 kg, mama vetcha duchodkyne s absolutni neznalosti jak pes funguje. ziji uprostřed mesta) - onemela jsem -mam bujnou fantazii. A volala segre at zabrani nejhoršímu
Další telefonat -Asi se ji zaseknul micek v hube, uz ho drzi 2 hodiny. Co mame delat? Ukaz ji piskot a vyplivne ho
atd. atd.
Vazne radsi hotel, nez tohle
I napsat, ze aspoň 2 roky nikam psa dat nesmim, ze ho to pokazi? Nesoulasim.
Vzdycky zalezi na tom konkretnim hotelu.
jo dovolenou si odpustit muzu, ale sluzebky ne vždy. a pak je lepsi, když je pes zvykly na hotel.
.... to jsem! Příjdu s hodně lidma do kontaktu a prej působím na lidi tak, že se rozkecají. Většinou o tom hrozným .... asi vědí, že jsem naslouchací a příliš nesoudící typ.
.... jednoletým odpuštění si dovolené s opuštěním mladého psa nemyslím tím, že ho zkazí .... ale prostě když nebude mít nikoho schopného po ruce, tak těch 14 dní s puberťákem temperamentního plemene - zvlášť u začátečníka - udělá opravdu dost velký posun ve výcviku zpět. Já bych si to osobně třeba u ultravořecha - když mu bylo kolem roku - ani u čechohoráků nebo boxérů neprubla.
Něco jiného jsou situace, kdy to člověk ovlivnit nemůže (nemoc atd.) .... ale dovolenou? Na dovolenou můžu po Česku a okolí i se psem. Nechápu, proč cpát psí ještěmimino do hotelu.
" tak těch 14 dní s puberťákem temperamentního plemene - zvlášť u začátečníka - udělá opravdu dost velký posun ve výcviku zpět "
to zalezi i na hotelu/hlidani
me hlidaji psy na hotelu docela pravidelne - urcite několikrát do roka - a na vycvik, když to ma vliv - tak spis pozitivni
napsal(a):
" tak těch 14 dní s puberťákem temperamentního plemene - zvlášť u začátečníka - udělá opravdu dost velký posun ve výcviku zpět "
to zalezi i na hotelu/hlidani
me hlidaji psy na hotelu docela pravidelne - urcite několikrát do roka - a na vycvik, když to ma vliv - tak spis pozitivni
.... s pozitivním vlivem u starších zvířat (dospělých) určitě .... jak já bych partnera o to víc milovala, po té co bych se vrátila z jím placené dovolené - kde bych byla bez něj.
.... ale pořizovat si štěně už s dotazem na hlídání, protože jezdíme dvakrát ročně na DOVOLENOU (tudíž štěně a pak mladičký pes by byl cca 14 dní někde) a psa nelze sebou brát .... mi příjde zralé na odkázání k nákupu plyšáka.
Osobně si nedovedu představit krásnější dovolené či prázdniny se psem někde na túře (vyjma štěňat, ale ta s náma vlastně taky šlapala, akorát se muselo vandrování jim přízpůsobit a občas se dost pronesla).
"mi příjde zralé na odkázání k nákupu plyšáka"
njn. to je ten svet tady na ifaune.
ale v tom skutecnem svete - ma psy xy lidi, kterym stenata na hotelech bezne hlidaji - a nic jim to neskodi. spis naopak.
je lepsi stene ve skolce, nez zavrene v byte xy hodin. a je lepsi stene zvykle na hotel, nez stene hlidane po příbuzných, kteří psy nemusi.
nebo do dvou let stene nezna nic nez panecka - a az pak s nim na hotel?
je to vyhra pro to zvire?
atd,
Jak on se jmenuje ten hotel v Brně? Tak ten je vůbec dobrý. Tam vám psa taky vycvičí - tedy skoro. Ale já ho znám jen z vyprávění.