Anglicky bulterier z PP

Prodám Bulteriéra - Momentálně máme k dispozici jednoho chlapečka, kterému...
35000 Kč
Dobrý den,
minulý týden jsme byli při úplně jiném úkonu upozorněni na to, že pes 1,5 let má větší srdce než by měl mít, což mě pochopitelně velmi vyděsilo u tak zatíženého plemene. Obvykle prý na rtg hrudníku přes 5 zeber, my máme přes 7. Poslechove je pes cisty. V lednu nás čeká kompletní vyšetření srdce. Má otázka zni, je jiste že pes má nějakou srdeční vadu? Kromě kardiomyopatie(zde by mě zajímalo jestli ji někomu z vás diagnostikovali ještě před prvními potížemi, a jak se to vyjelo), máte někdo zkušenosti s jiným onemocněním, u kterého by bylo větší srdíčko? Pes nemá potíže, nekasle, není dychavicny,nemodra ani mu nechladnou koncetiny.. jen při větší zátěži mu zcervena cumacek a oči, to jsem doposud přisuzovala jeho zbarvení, bilo růžové prasátko 😀❤️. Nemuzu psovi ublizit vitamíny?? Konkretne vetri cardio canine?Jsem z toho smutná, potřebuju asi postavit nohama na zem. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
První potíže kardiomyopatie může být taky náhlá smrt.
A zároveň při kardiomyopatii nemusí být šelest, je to onemocnění srdečního svalu, ne chlopní.
Počkejte, co se dozvíte při vyšetření u kardiologa, do té doby nemá cenu se s tím stresovat.
VilaAmalka
napsal(a):
Jasně že může, spíš by mne zajímalo jestli to někomu bylo diagnostikovano před prvními potížemi a následný vývoj.. nestresovat se🙄🙏kéž by to šlo. I tak moc děkuji za reakci.
Ano, dilatační kardiomyopatie, zjištěno při vyšetření na operaci mléčné žlázy, to jí bylo 7. Bez jakýchkoliv příznaků nebo problémů se dožila 13 let (neumřela na problémy se srdcem), pravidelné kontroly, ani se to nijak moc nezhoršovalo, brala léky.
Můj pes měl zjištěnu náhodně nedomykavost chlopní a zvětšené srdce zhruba ve 2 letech. Byli jsem u dvou kardiologů, jeden doporučoval léky a téměř psa uložit na gauč (šlo o velké pracovní plemeno), druhý zatím neřešit a později dát léky. Vybrala jsem si druhý přístup, ať si užívá a třeba v pěti to s ním sekne než ho 10 let krotit. Nemoc se nezhoršovala, na léky vůbec nedošlo, zemřel ve 13 letech na nádor jater. Srdce bylo až do konce v pořádku, ještě půl roku před smrtí běhal u koně.
VilaAmalka
napsal(a):
Kéž bychom meli takové štěstí! Nakonec jsem uhnala vyšetření už na pátek! Tak jsem šťastná, alespoň budeme vědět na čem jsme. Pokud to nebude nezbytne nutné ráda bych se lékům také do určitého věku vyhnula. Je to obrovská zátěž pro ostatní organy a organismus celkově.
Me pred par lety jeden de*ilni veterinar zrentgenoval fenu a pak na me rozjel kecy, ze ma obrovske srdce, ze do rana umre, ze ji tyram, kdyz ji necham zit a ze bych ji mela na miste uspat. V ordinaci jsem se zhroutila a chtela ho nechat to ukoncit. Ae nastesti se mnou byla kamaradka, ktera uspani nedovolila a rekla, ze to do rana pocka. Byli jsme tam tehdy pozde vecer na pohotovosti, skrz sileny kasel. Odjeli jsme a rano jsem pak volala Scheerovi (vyhlaseny kardiolog) a za par dni jsme jeli k nemu na vysetreni. Uz nasi vetce, ktera se u me dopoledne stavovala, se diagnoza nezdala a podle poslechu ji prislo srdce v poradku. Na kardiologickem vysetreni se ukazalo, ze ma fena srdce jako zvon.. A zije naprosto bez problemu dodnes, i kdyz uz je to pomalu desetileta babka.
Od te doby rentgenum srdce tak nejak neverim..
A tomu veterinari delam chodici "reklamu". Nebyt kamaradky, tak uz byla fena opravdu mrtva. Tak strasne me vydesil..
impact
napsal(a):
Me pred par lety jeden de*ilni veterinar zrentgenoval fenu a pak na me rozjel kecy, ze ma obrovske srdce, ze do rana umre, ze ji tyram, kdyz ji necham zit a ze bych ji mela na miste uspat. V ordinaci jsem se zhroutila a chtela ho nechat to ukoncit. Ae nastesti se mnou byla kamaradka, ktera uspani nedovolila a rekla, ze to do rana pocka. Byli jsme tam tehdy pozde vecer na pohotovosti, skrz sileny kasel. Odjeli jsme a rano jsem pak volala Scheerovi (vyhlaseny kardiolog) a za par dni jsme jeli k nemu na vysetreni. Uz nasi vetce, ktera se u me dopoledne stavovala, se diagnoza nezdala a podle poslechu ji prislo srdce v poradku. Na kardiologickem vysetreni se ukazalo, ze ma fena srdce jako zvon.. A zije naprosto bez problemu dodnes, i kdyz uz je to pomalu desetileta babka.
Od te doby rentgenum srdce tak nejak neverim..
A tomu veterinari delam chodici "reklamu". Nebyt kamaradky, tak uz byla fena opravdu mrtva. Tak strasne me vydesil..
No, tak to je ovšem výborné Myslím toho veta samozřejmě a pak bez ironie výsledek, ten je super.
No ja mam dodneska, i po tech takrka peti letech slzy v ocich, kdyz to pisu. Tak strasnej to pro me byl zazitek.. Navic v te dobe jsme s utulkem zacinali, jeste jsem mela malo zkusenosti a slepou duveru ve veterinare, takze jsem jeho slova brala naprosto vazne.
Dneska uz bych jela ke kardiologovi rovnou. A uz taky nemusim nikde honit pohotovost, kdyz ma vetka vyplej telefon, protoze kdyz jede pryc, tak mi to hlasi a kdyz je doma, muzu zvonit na dvere treba v jednu rano.
Kůň Phar Lap měl taky velké srdce, byla to legenda mezi dostihovými koňmi. Umřel na otravu. To, že měl velké srdce, přišli až na pitvě, takže žádné léky určitě nebral, neléčil se a běhal. Nehroťte to. Mi zas veti u všech fen (3 - různé stáří 3-14let) řekli, že mají šelesty na srdci (šli jsme na vakcinaci) a že by měli brát léky. Poděkovala jsem a řekla, že uvidíme. To řekli cca před 5-6lety, u té nejmladší v roce. Nikdy léky na srdce nebrali, nyní berou jen Alavis na klouby.
no, a mému psu jen tak mimo konstatoval vet šelest a že je to v tom věku normál, bez dalšího vyšetření, bez léčby, a pes by na tu neléčbu za cca půl roku zemřel, nebýt dalších okolností, za které opět děkuji.....
i tak to může být...
....vet nedává "prášky na srdce" , většinou na tlak a odvodnění, který tomu srdci uleví ........