Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Havrdaaa
napsal(a):
Zdravím všechny, můžete mi prosím někdo poradit, zda je australský ovčák vhodný na Canisterapii? Předem díky
.....všeobecně toto plemeno ne, ale může se v tomto plemeni vyskytnout jedinec, který vlohy pro canis má.....takže pořizovat si toto plemeno plánovaně na canis určitě ne, ale pokud už psa tohoto plemene máte a on předpoklady má, tak proč to nezkusit....... neznám ale ze svého okolí jediného psa, se kterým by se canis věnovali....
v ČR je pár aussíků, kteří se canisce věnují - na hobby úrovni, nikoli jako profesionálové. Nicméně jak bylo psáno výše - standartní povaha plemene vylučuje možnost práce psa canisterapeuta, takže pořizovat si štěně aussíka primárně na canisku není ani tak sázka do loterie jako nesmysl. Ani po rodičích canisterapeutech vám tam ta povaha prostě skočit nemusí a na osmitýdenním štěněti to prostě nepoznáte - respektive to nepozná nikdo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám fenu AUO, je docela abnormálně mazlící, cpe se na klín, chce chovat, chce se mazlit - ale jen se mnou a ještě jen někdy - když přijde ona. Někdy přiběhne, chci ji udělat "malá, hodná" a ona uhne, i mne packou odstrčí.
Aby ji venku hladili cizí - tak to ne. Třeba to i snese, ale stejně hrozí, že chňapne.