Jedná se mi o to, že bych i v tento čas cestoval rád se psem obytňáčkem přes víkend. Pes je doma stále venku. Je zvyklý na venkovní prostředí. Když bychom nyní vyrazili na společnou cestu, tak ho nemohu nechat venku přes noc před obytňáčkem. Na druhou stranu, bych nerad měl já studený odchov v obytňáčku. :-) Beru, že budeme skoro celý den venku, ale v noci budeme spolu v obytňáčku. Jak bych mu moc narušil jeho "termoregulaci" tou případnou jednou nocí? Také bych nerad, aby si odvykl být venku. Jestli se radši na to nevybodnout a nechat delší cestování na měsíce s příjemnějšími teplotami.:-) a v zimě jezdit jen na jednodenní výlety. I na výlety ho vozím v autě a ne ve vozíku. Máte někdo s tím zkušenost či nějakou radu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Předpokládám, že pes nespí venku na sněhu, ale někde v boudě/kotci. Pokud je tam správné zateplení, tak si pes nafuní slušné teplíčko. Tj. by měl v obytňáku přežít bez úhony. Ostatně předpokládám, že vy tam 25 asi mít nebudete.

Poutník07
napsal(a):
Doma má zateplenou boudu s předsíňkou. Samozřejmě, že tam nebudu dělat saunu, ale temperovat bych tam chtěl, aby mi nešla pára od úst a mrznul mi nos. Jinak spacák mám na -20 stupňů. :-)
Jestli tím myslíte extrémní teplotu, ne limitní, tak to ani nezmiňujte, protože to byste sice přežil, ale patrně byste omrznul.
Někdy mu tam po ránu strčte ruku a určitě se uklidníte. Možná mu v obytňáku nakonec bude zima i přes temperování.
Je to velký švýcarský salašnický pes. Ani jsem si nevšiml, že jsem to neuvedl v příspěvku, protože při vypisování příspěvku se mě to ptalo na plemeno psa a já to tam vypsal. V létě spolu v obytňáčku spíme, takže asi se toho bát nemusí. Je pravda, že i v létě jsem ho musel uvázat, protože mi přes otevřené dveře chodil ležet i ven. V zimě jistě otevřené dveře nebudou a tak jsem na to zvědavý.:-) Díky všem za rady či postřehy.
LucyLeontynka

XXX.XXX.148.23
Chci se zeptat,máme dva křížence,kteří jsou přes den na zahradě.ted jak je teplota pod nulou,tak je chceme brat k sobe do obyvaku přes noc.doma mame max 19st.a venku pak pres den maji vstup do zateplene boudy vystlane drevitou vlnou.muze se jim něco stát,kdyz budou teď přes zimu spávat doma a pak je rano pustim zase ven?uz jsme to tak dělali několikrát a snad vše ok,ale radši se zeptám.dekuju
Nenapsala jste to podstatnější a to je, jakovou mají psi srst? Co se mne týče mám a odjakživa jsem měli psy venkovní v boudě a dává to venku i mámy kříženka labradora. Za mne: pokud máte možnost nechávat psy venku(tedy vlastní zahrada) tak bych je domů nebrala. Je to pro něj mnohem horší. Psi jsou otužilí tvorové(na rozdíl od nás ) a je kontraproduktivní nechat je zchoulostivět. Divoká zvířata nemají ani tu teplou boudu a vydrží. Je důležité pořádně ji nastlat. Já kvůli psu ani nemusím, ale v boudě spává i britský kocour, takže tam mají 20cm vrstvu udusané slámy + tam přihazujutu načechranou.
LucyLeontynka

XXX.XXX.144.89
Je to kříženec labradora a krizenka ovcandy.no jde o to,ze jsou cely den bez nas,a jsou prostě spolecensti,a vecer jak sedime v obýváku tak se snaží dostat za nama a byt s nama.a jak tak pak u nas lezi tak jsou tak spokojeni.po tech dvou hodinách se jim pak ven nechce,tak je chceme nechat do rana doma a rano uz chteji jit ven sami.

můj pyreneják je tam, kde chce, a s ochlazením spí celou noc doma. Přes den je většinou venku, případně chrupká doma dopoledne (a právě jsem ho pustila domů a vlezl chlapovi do postele). A když prší, tak vždy a pořád.
Kontakt je důležitý, velmi důležitý, tak jim ho nech. Tento režim je normální a má ho hafo psů a v pohodě, pokud doma nemáte saunu.
lesnížínka
napsal(a):
Tak pokud se jim ven nechce, nechala bych je klidně doma. Já to beru pořád podle sebe, protože mí psi vydrželi doma tak..když to přeženu, možná půl hodiny
Moja dnes 9-mesačná Nefret tiež bojkotuje pobyt vovnútri. Dychčí, lebo jej tam je teplo, je nervozna, chodí..,takže je stále vonku Spáva v zateplenej búde, kde má predsieň a potom zadnú časť a zatiaľ všetko vyzerá byť ok. Škoda len,že nechápe, že drevitá vlna alebo slama sú na ležanie a nie na žranie
LucyLeontynka

XXX.XXX.144.89
Děkuju za názory 😊 oni maji velky výběh a krytou boudu,venku si spolu vyhrají,ale prostě jsou to naši umazlenci,i když mají výběh tak s nimi 2x do týdne davame výlety,a prostě jak nastala zima,tak úplně si to poleženíčko s náma u tv užívají.jen mě zajímalo,jestli jim více neuškodíme.
Samojed ne, to je samostatná jednotka, ale berňák byl také závislák, já bych s nima strašně ráda ležela u telky, on i vydržel dýl, vypadalo to sice, že to s ním sekne, chtěl být s náma co nejdýl, ale nakonec šel raděj také ven. Stejně většinou leželi u francouzských oken, takže byli vlastně s náma, jen kousek vedle Prostě na zimu se nasrstili jak medvědi a my máme doma 24st...minimálně

LucyLeontynka
napsal(a):
Děkuju za názory 😊 oni maji velky výběh a krytou boudu,venku si spolu vyhrají,ale prostě jsou to naši umazlenci,i když mají výběh tak s nimi 2x do týdne davame výlety,a prostě jak nastala zima,tak úplně si to poleženíčko s náma u tv užívají.jen mě zajímalo,jestli jim více neuškodíme.
Ty prechody teplo zima se hodne resi, ze skodi.
Ale pes, co ma boudu si ji taky zadychava a kdyz vyleze ven, ma teplotni sok? Nema
LucyLeontynka

XXX.XXX.144.89
Ano přesně tak,a oni jsou v té boudě navíc dva,takže dvojí dýchání 🤣🤣 no každopádně uz to tak delame treti zimu a pejsci jsou zdravi a doma pres noc v zime naprosto spokojeni,spí celou noc 🤣🤣🤣