Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2018 10:42
Eleven

XXX.XXX.226.36

Dobrý den rád bych se zeptal máte někdo zkušenost s kříźencem huskyho a maďarský ohař ?matka ohař.Jaká by mohla být povaha a jaký přístup zvolit.Moc děkuji Jirka

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2018 11:10

Bude pravděpodobně utíkací s loveckým pudem.

16.12.2018 11:16
Andrýsek3

XXX.XXX.36.97

Akčňák vyžadující hodně pohybu, tahu, paličák se silným loveckým pudem. Takový pes by byl určitě úžasný adept pro někoho, kdo chce pořádného parťáka na canicross a bude vědět, co tomu psu dát a co od něj čekat. Pořizovat si ho už s tím, že s tím psem budu makat.

16.12.2018 11:34
Eleven

XXX.XXX.131.8

Dobře nějaké rady co je důležité hned na začatku ohledně výchovy rodiče jsou oba mazlové a neutíkající.Díky Jirka

16.12.2018 12:01
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Eleven napsal(a):
Dobře nějaké rady co je důležité hned na začatku ohledně výchovy rodiče jsou oba mazlové a neutíkající.Díky Jirka

To, že jsou rodiče neutíkající, neznamená, že nebude utíkat váš pes. Rada, coby majitelky huskounů....důslednost, důslednost, důslednost. Cokoliv budete po psu chtít, musíte dotáhnout do konce. Laskavě, ale důsledně trvat na splnění...a jak už tu bylo řečeno, tuhle kombinaci plemen bych primárně využila na sport.

16.12.2018 12:17
Eleven

XXX.XXX.226.38

Děkuji za info jsme sportovně založená rodina rod.domek co kočky ?Co pouštění na volno co jsem zjištoval źe to asi moc nehrozí.

16.12.2018 12:55

Kočky... bych si radši taky myslela, že nehrozí.

16.12.2018 12:58

Jako mazlíka k rodinnému domku bych takového psa nechtěla. Jo, on bude hodný a mazlivý, ale husky je pes utíkavý (na volno nahrozí) se silným loveckým pudem (=kočkožravý, slepicožravý, všežravý, prostě) který rád překonává ploty a likviduje pak nejen vaše kočky, ale i kočky či králíky nebo drůbež všem sousedům. Ohař je sice ovladatelnější, ale pořád má velkou potřebu pohybu i lovecký pud, takže v tomto směru huskyho nijak nevylepší.

16.12.2018 13:30
Moyda

XXX.XXX.74.8

Měla jsem kříženku haskouna, kočky,slepice, ovce, koně neřešila. Kočky dokonce nechala baštit ze své misky. Dokud ve třinacti neohluchla chodila na volno, ze dvora neutíkala ani když zustalo otevřeno, ale co milovala, bylo běžkovaní se staršim synem, jak videla postroj měla zatměno.

16.12.2018 13:45

Moyda napsal(a):
Měla jsem kříženku haskouna, kočky,slepice, ovce, koně neřešila. Kočky dokonce nechala baštit ze své misky. Dokud ve třinacti neohluchla chodila na volno, ze dvora neutíkala ani když zustalo otevřeno, ale co milovala, bylo běžkovaní se staršim synem, jak videla postroj měla zatměno.

A tak samozřejmě možné je všechno. Nořini sourozenci taky zůstali i v dospělosti kámoši se vším živým, kamarádí všech psů i cizích lidí a jeden bratr dokonce pouští cizí lidi i domů a ani nepředstírá, že by měl nějak hlídat. Ale primárně je asi hloupé pořídit si křížence kavkaze s tím, že se bude chovat jako zlaťák a stejně tak je předpoklad, že kříženec huskyho a ohaře nebude takový, jako ta vaše kříženka.

16.12.2018 14:36
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Eleven napsal(a):
Děkuji za info jsme sportovně založená rodina rod.domek co kočky ?Co pouštění na volno co jsem zjištoval źe to asi moc nehrozí.

Pouštění na volno je pes od psa, kočky doma v pohodě, pokud je s nima od štěněte.

16.12.2018 15:54
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Eleven napsal(a):

Jestli štěně už nemáte doma ... nešla bych do toho.
Existují plemena a jejich kříženci, na bezproblémové soužití.

16.12.2018 19:43
Eleven

XXX.XXX.6.113

Ještě jí nemáme ale prakticky je vše domluveno ,samo že na začátku hrál roli první dojem. Se psy už nějakě mámé kušenosti máme zlatej retrývr super,bígl tvrdohlavý žravý ale jinak pohoda a pak jsme měli nalezenkyni u auta jsme před čtrnácti lety našli štěně pravděpodobně pražský krysařík ale s něčim v papírech máme s veverkou😆😆😆.Je to trošku výzva a manželka váhá ale já ne .Zítra to rozlousknem .Jirka tak ještě pište pište a díky moc za rady

16.12.2018 20:13
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Zvažte, kdo psa v případě potřeby bude hlídat ....
(uteče, něco způsobí, nedoplatíte se)
To co vás čeká nezlehčujte.
Je pohoda jít se psem, který kolem vás spolehlivě pobíhá,
nenapadne ho, že by se mohl vzdálit.
Jiné je to se psem, kde se vzájemně, na každém špacíru vláčíte na špagátě.
Ne měsíc. Ne rok. Prostě roky života.
Takovou "výzvu" bych nechala plavat.

16.12.2018 20:47
Eleven

XXX.XXX.6.113

Dobře díky za názor.

16.12.2018 22:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sousedi mají huskynu. Na volno nikdy nešla, kočky má doma, ty jí nevadí. Pokud něco venku zmerčí, páníčka klidně stáhne do potoka. S tím mám bohaté zkušenosti i já se samojedem, vlastně navlas stejné. Na volno chodí, ale jen na určitých místech, kde se to z nějakého(mě ovšem neznámého důvodu ) naučil. Věděla jsem do jakového plemene jdu, že bude vyžadovat pohyb, pohyb, pohyb. Do nějakých 8 let, kdy začal mít problémy s nohama, jsme chodili(běhali) 6-15km denně. Ne úplně jsem počítala s tak silným loveckým pudem, protože všude bylo: na rozdíl od jiných severských plemen, má silně potlačený lovecký pud. No, ne tak ten můj. Přesto....jiného psa už bych si nikdy nepořídila. Respective na stáří, až samojeda jistě nezvládnu.

17.12.2018 07:42
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Pokud si pes od mala zvykne na kočky a další zvířata, nebude problém. Není to tak, že má v sobě ohaře, tak zákonitě bude kočky a další dávit na potkání.

17.12.2018 07:47

polárka.15 napsal(a):
Pokud si pes od mala zvykne na kočky a další zvířata, nebude problém. Není to tak, že má v sobě ohaře, tak zákonitě bude kočky a další dávit na potkání.

Na "svoje" domácí kočky si nepochybně zvykne. Ty venku, cizí, může lovit - a nejspíš bude - pořád.
Kombinace plemen je opravdu nešťastná. Já bych si takového psa nevzala.

17.12.2018 08:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na "svoje" domácí kočky si nepochybně zvykne. Ty venku, cizí, může lovit - a nejspíš bude - pořád.

Já samozřejmě taky ne. Už z důvodu, že když je nějaký pes kombinace, nikdy nevíte, kterým směrem se to ubere. Je to těžké i u plemene, natož takhle. Samík kočky honí(cizí) ale neublíží jim. Asi, že z domu ví,,co je kočka" (ve smyslu jaké má zuby a drápy ) takže prožene, vyštěká, ale nepřibližuje se. Jenže samojed je také velmi mírné plemeno, on do konfliktu prostě nejde, s nikým a ničím.

17.12.2018 09:33
polárka.15

XXX.XXX.162.54

S jakou jistotou může někdo tvrdit, že je to lovečkák, tak to tak prostě bude a hotovo?

Že to je šílená kombinace, je jasné, takového psa ani zadarmo.

17.12.2018 09:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Souhlasím s ostatními a křížence těchto plemen bych si nevzala. Mám doma křížence staforda nejspíš s oharem, a je to magor 😂. Ne, tak já jsem si na tu povahu zvykla, ale je to fakt složitá povaha. V mnoha věcech je nevyspytatelny. A upřímně? Znova už bych si tuto kombinaci plemen neporidila.

Myslím, ze pes o kterém píšete by byl vhodný pro někoho kdo by s ním běhal canicross nebo jezdil na kole nebo koloběžce, nebo ve spřežení. Ale někdo, kdo se tomu fakt věnuje a ne, že se psem půjdu dvakrát týdně proběhnout. Ale jako rodinný pes, na normální výlety a procházky mi vhodný nepřijde. Ale samozřejmě to může být výjimka, a zrovna z něho může být úplně pohodový pes, ale neriskovala bych to.

17.12.2018 09:54

polárka.15 napsal(a):
S jakou jistotou může někdo tvrdit, že je to lovečkák, tak to tak prostě bude a hotovo?

Že to je šílená kombinace, je jasné, takového psa ani zadarmo.

Co tak bude a hotovo? Ten pes má díky kombinaci rodičovských plemen velmi vysokou pravděpodobnost, že to bude neposlušná (přivolání) lovící střela. Můžete to vyvrátit?

17.12.2018 10:02
Andrýsek3

XXX.XXX.158.249

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím s ostatními a křížence těchto plemen bych si nevzala. Mám doma křížence staforda nejspíš s oharem, a je to magor 😂. Ne, tak já jsem si na tu povahu zvykla, ale je to fakt složitá povaha. V mnoha věcech je nevyspytatelny. A upřímně? Znova už bych si tuto kombinaci plemen neporidila.

Myslím, ze pes o kterém píšete by byl vhodný pro někoho kdo by s ním běhal canicross nebo jezdil na kole nebo koloběžce, nebo ve spřežení. Ale někdo, kdo se tomu fakt věnuje a ne, že se psem půjdu dvakrát týdně proběhnout. Ale jako rodinný pes, na normální výlety a procházky mi vhodný nepřijde. Ale samozřejmě to může být výjimka, a zrovna z něho může být úplně pohodový pes, ale neriskovala bych to.

Úplně souhlasím, ten předpoklad je moc velký. A trápit celou rodinu (nevím jak staré jsou děti, nebo třeba manželka na mateřské) takovou střelou je podle mě zbytečné. K někomu, kdo se už canicrossu ¨(nebo podobnému sportu) již věnuje by mohl bezvadně padnout. Ale k rodině né.

17.12.2018 10:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Velkého křížence jsme měli ale do této kombinace bych nešla.

17.12.2018 10:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi před rokem jsem se byla podívat na štěňata Husky X BOM. Jen podívat, ne se záměrem si nějaké vzít. Bylo jich 11, docela by mě zajímalo, co z nich vyrostlo. Rodiče byli teda oba pohodovi rodinní psi.

17.12.2018 11:17
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Roztomilých kříženců po pohodových rodičích mám plný kurzy ..... a zoufale pár dní před každou lekcí přemýšlím, jak naučit jejich majitele pracovat s těmi neřízenými střelami, které jsou neskutečně chytré, temperamentní a "mám páníka na háku" .... neustále vykřikující (štěkající) "co budeme dělááát?", "hejbněte zadkem", "rychle, rychle ... jsi pomalej"

Psům vymýšlím pro ně nejvhodnějí aktivitu pro upuštění páry. Jak jsou občas majitelé překvapení, že opravdu ten slaďoučký modrooký kříženec husky nebude běhat za míčky, ale že je "urvanej" z hadrového střapce, který před ním někdo tahá. Ono stát na místě a házet míček je prostě méně namáhavé než se honit se psem po louce.

Fakt někdy neodolám a zeptám se, proč si zrovna tohodle křížence pořizovali.

Teď je křížencový hit cokoliv s borderou .... nejlépe ohař. To je peklo! 15 minut a jsem odvařená já a pes se směje, co prej se bude ještě dít. Za dva tři roky to vidím na mixy AUO .... tam zase tuším, že budeme půlku kurzu vymýšlet, jak na psa, co má lidi těžce na háku. Boom psů typu bull "myslíte, že je tam ten amstaf je?" už trochu opadává. No snad se to udrží.

17.12.2018 12:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Roztomilých kříženců po pohodových rodičích mám plný kurzy ..... a zoufale pár dní před každou lekcí přemýšlím, jak naučit jejich majitele pracovat s těmi neřízenými střelami, které jsou neskutečně chytré, temperamentní a "mám páníka na háku" .... neustále vykřikující (štěkající) "co budeme dělááát?", "hejbněte zadkem", "rychle, rychle ... jsi pomalej"

Psům vymýšlím pro ně nejvhodnějí aktivitu pro upuštění páry. Jak jsou občas majitelé překvapení, že opravdu ten slaďoučký modrooký kříženec husky nebude běhat za míčky, ale že je "urvanej" z hadrového střapce, který před ním někdo tahá. Ono stát na místě a házet míček je prostě méně namáhavé než se honit se psem po louce.

Fakt někdy neodolám a zeptám se, proč si zrovna tohodle křížence pořizovali.

Teď je křížencový hit cokoliv s borderou .... nejlépe ohař. To je peklo! 15 minut a jsem odvařená já a pes se směje, co prej se bude ještě dít. Za dva tři roky to vidím na mixy AUO .... tam zase tuším, že budeme půlku kurzu vymýšlet, jak na psa, co má lidi těžce na háku. Boom psů typu bull "myslíte, že je tam ten amstaf je?" už trochu opadává. No snad se to udrží.

Ale zrovna tohle není tak úplně o křížencích. To, že si někdo pořídí nevhodné plemeno, nebo že si psa pořídí někdo, kdo neví ani základní věci o výchově psa, tak to vídám i u čistokrevných psů.

17.12.2018 12:39

je to vlastně takový evr. saňový pes :-) tj. pes na 5 měsíců
ale o vánocích má být prý teplo

17.12.2018 12:39
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):
Ale zrovna tohle není tak úplně o křížencích. To, že si někdo pořídí nevhodné plemeno, nebo že si psa pořídí někdo, kdo neví ani základní věci o výchově psa, tak to vídám i u čistokrevných psů.

To nepopírám. Spíš vyzdvihuji to, že se stává u pořízení křížence zaklínadlem "po pohodových rodičích" s očekáváním, že se ten vliv původního plemene neprojeví. Zvlášť u kříženců "čistokrevných" psů.

Do kurzů mi chodí i čistokrevní psi (s PP) a většinou to není taková katastrofa ... jako právě u těhle výše zmíněných kříženců.

Mladší či starší útulkáře neřeším.

17.12.2018 13:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
To nepopírám. Spíš vyzdvihuji to, že se stává u pořízení křížence zaklínadlem "po pohodových rodičích" s očekáváním, že se ten vliv původního plemene neprojeví. Zvlášť u kříženců "čistokrevných" psů.

Do kurzů mi chodí i čistokrevní psi (s PP) a většinou to není taková katastrofa ... jako právě u těhle výše zmíněných kříženců.

Mladší či starší útulkáře neřeším.

Jasně, ono hlavně když si někdo už pořizuje psa s PP, tak alespoň ty základy má. Nebo mu je dá dobrý chovatel. Na bazosi si za pár korun lidi koupi roztomilé štěně bez uvážení.

U těch křížencu se fakt nedá odhadnout, co z toho povahově vyroste. Já mám psa kde táta je čistokrevný staforda a máma kříženka nejspíš ohaře. Ani jeden z rodičů není ostrý na lidi. Otec je jako správný staford milovník lidi. Matka, jelikož je z útulku a nikdo neví co si prožila, je nedůvěřivá, ale ne ostrá . A pes po nich, i přes veškerou socializaci, výborný hlídač a dost ostrý na lidi, dost si lidi vybírá. A to nemá špatnou zkušenost s lidmi, ba naopak. Ale už od štěněte se nějak nehrnul k cizím lidem, má pár z rodiny nebo kamarádů, které má fakt rád. Ale v určitém věku se to zlomilo tak, že některé lidi rád nemá a je na ně ostrý. Dokázal by kousnout. Už jsem si zvykla. Venku chodíme s košem, nenechávám cizí lidi psa hladit. Teda jak který, u některých vidím, že se psovi na první pohled líbí. A ne, nezáleží jestli se líbí mě nebo ne. Vybírá si sám.

17.12.2018 14:39
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Co tak bude a hotovo? Ten pes má díky kombinaci rodičovských plemen velmi vysokou pravděpodobnost, že to bude neposlušná (přivolání) lovící střela. Můžete to vyvrátit?

A kde berete tu jistotu, že to zaručeně bude tak, jak píšete Vy? Není to náhodou o tom, jak jej člověk vede? Jak toho psa vychová? Jak k němu přistupuje? Že zaručeně bude chytat kočky? Nikdy nehodnotím něco, co neznám, a už vůbec ne "jedinečného" psa. Pravděpodobnost je, vyvrátit, ani potvrdit to nejde. Jediné, s čím se shoduju, že to není ideální kombinace a jsou v tom předpoklady, že to nebude ani jednoduchý pes na výchovu a vedení.

17.12.2018 16:32
Eleven

XXX.XXX.182.160

Ahoj a všem moc děkuji za informace a za rady.Díky tomu jsme se rozhodli ,že do toho nepůjdem.Jirka

17.12.2018 16:36

polárka.15 napsal(a):
A kde berete tu jistotu, že to zaručeně bude tak, jak píšete Vy? Není to náhodou o tom, jak jej člověk vede? Jak toho psa vychová? Jak k němu přistupuje? Že zaručeně bude chytat kočky? Nikdy nehodnotím něco, co neznám, a už vůbec ne "jedinečného" psa. Pravděpodobnost je, vyvrátit, ani potvrdit to nejde. Jediné, s čím se shoduju, že to není ideální kombinace a jsou v tom předpoklady, že to nebude ani jednoduchý pes na výchovu a vedení.

Čím jsem starší, tím méně věřím na tabula rasa a tomu, že něco výrazně ovlivníte výchovou nebo přístupem.

17.12.2018 16:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

je to vlastně takový evr. saňový pes :-) tj. pes na 5 měsíců
ale o vánocích má být prý teplo

no megi, ESP to není
je to, když už něco, tak "alaskán" - když jsme se "otevřeli světu" tak v mushingu samozřejmě tužba po rychlosti u některých musherů zvítězila nad "čistotou" plemen a protože ceny kvality odpovídali pro nás tenkrát "horentním " sumám, rozhodl se tenkrát Jarda K. z Počátek pro "výrobu" vlastních . Nakryl přerostlým SH fenu pointra a zároveň i fenu SH černým pointrem. Byli z toho UČP s ušima dolu, kvalitní podsadou a tahali na tehdejší poměry ve sprintech skvěle. Byli ovladatelnější jak husky, ale i "nákladovější" . Jelikož byli vedeni jen jak "saňoví" tak netuším jestli chodili mimo sezonu na volno, ale určitě nevystavovali a lovecké vlohy měli výborný...
Jinak poměrně dost ESP žije u individuálů jako normální rodinní psi, jen zkrátka je nevenčí jen kolem baráku, ale vezmou kolo, či kolobrndu a daj si ve cvalu pár km a pak jsou v poho

17.12.2018 17:06

tak to já potkávám samé mladé :-)
říkají - jé ta je hodná, ale to je ten bojovej že jo, to dělá ta televize, dyť záleží jenom jak si to člověk vychová
nikdy mě to nepřestane rozesmívat

OT: strach z ohňostroje jsem vyřešila.. když rve plyšáky (se mnou), tak je to v pohodě..akorát nevím, jak to vydržím třeba 12 hodin na Silvestra, možná splašit křížence husky a ohařa :-)

17.12.2018 17:18

lupus4 napsal(a):
no megi, ESP to není
je to, když už něco, tak "alaskán" - když jsme se "otevřeli světu" tak v mushingu samozřejmě tužba po rychlosti u některých musherů zvítězila nad "čistotou" plemen a protože ceny kvality odpovídali pro nás tenkrát "horentním " sumám, rozhodl se tenkrát Jarda K. z Počátek pro "výrobu" vlastních . Nakryl přerostlým SH fenu pointra a zároveň i fenu SH černým pointrem. Byli z toho UČP s ušima dolu, kvalitní podsadou a tahali na tehdejší poměry ve sprintech skvěle. Byli ovladatelnější jak husky, ale i "nákladovější" . Jelikož byli vedeni jen jak "saňoví" tak netuším jestli chodili mimo sezonu na volno, ale určitě nevystavovali a lovecké vlohy měli výborný...
Jinak poměrně dost ESP žije u individuálů jako normální rodinní psi, jen zkrátka je nevenčí jen kolem baráku, ale vezmou kolo, či kolobrndu a daj si ve cvalu pár km a pak jsou v poho

u ESP se ale prý přikřížila ta samá "plemena" - NKO, pointer, alaskán, husky a malamut
říkají teda majitelé spřežení z Harrachova a i jinde zdroje, napadlo mě hned ESP, protože je to první, co mě napadlo :-)

17.12.2018 17:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

u ESP se ale prý přikřížila ta samá "plemena" - NKO, pointer, alaskán, husky a malamut
říkají teda majitelé spřežení z Harrachova a i jinde zdroje, napadlo mě hned ESP, protože je to první, co mě napadlo :-)

V Harrachově jezdil pořádně jen Jirka K. (šéf areálu), kdo tam jezdí teď netuším...ale buď ti dal "milné" info, nebo jsi to pozapomněla

AH -alaska husky (alaskán) učelový kříženec šlechtěný pouze na výkon s "PP" i 16ti generačními
původ byli SH, indiánští tažní psi, + honiči, AM ne
vynikající osrstění, skromnost, neuvěřitelná vytrvalost - i 200km/den (to je dědictví po SH a ITP)po honičích zvýšená rychlost, ale i "choulostivost" a namíchat tenhle supr kokteil je velká machrovina

ESP,- pointr, honiči, NKO, grey, podíl alaskana poměrně malý,
bezkonkurenční na sprinty, popř. Midy (jen za dobrých povětrnostních podmínek)

čím delší tratě, tím větší podíl AH, až na Longu už ESP nenajdete

17.12.2018 18:26

lupus4 napsal(a):
V Harrachově jezdil pořádně jen Jirka K. (šéf areálu), kdo tam jezdí teď netuším...ale buď ti dal "milné" info, nebo jsi to pozapomněla

AH -alaska husky (alaskán) učelový kříženec šlechtěný pouze na výkon s "PP" i 16ti generačními
původ byli SH, indiánští tažní psi, + honiči, AM ne
vynikající osrstění, skromnost, neuvěřitelná vytrvalost - i 200km/den (to je dědictví po SH a ITP)po honičích zvýšená rychlost, ale i "choulostivost" a namíchat tenhle supr kokteil je velká machrovina

ESP,- pointr, honiči, NKO, grey, podíl alaskana poměrně malý,
bezkonkurenční na sprinty, popř. Midy (jen za dobrých povětrnostních podmínek)

čím delší tratě, tím větší podíl AH, až na Longu už ESP nenajdete

myslela jsem, že za ESP se považuje pes, který je aspoň 50% ohařovitý a ten zbytek je podle potřeby (velikost, rychlost, kožich,..)

17.12.2018 18:30

polárka.15 napsal(a):

Jistotu ani ne, ale považuji za vysokou pravděpodobnost, že to bude jak píšu. To by bylo moc velké štěstí a náhoda, kdyby to tak nebylo.

17.12.2018 19:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

Není to náhodou o tom, jak jej člověk vede? Jak toho psa vychová? Jak k němu přistupuje?

taky jsem to tak dříve viděl

Vyvedlo mě z toho hned první štěňátko SH (r.86), doma mazlík, pořád za zadkem...
Prochajda do lesa, milé "nesamostatné" štěňátko upřelo zasněný pohled do dáli a frnk a... bylo pryč . Tož se mu "schovám" a až bude "nešťastný" pak radostné shledání a "obvyklý postup"...atd.
Nebylo nešťastný, spokojeně mířilo za (pro něj) zcela jasným cílem někde v dáli ...
Sledoval jsem ho z povzdálí a neustále čekal, kdy znejistí a bude se cítit "ztraceně", ten okamžik prostě nenastal...
Asi po 4 km jsem mu nadběhl a konečně ho dohonil, jen kousek od státovky....rádo mne vidělo, (jako jé ty seš tu taky?) ale evidentně jsem mu zkazil vzrušující zábavu
některá plemena to mají halt "jinak"

17.12.2018 21:23
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):
Není to náhodou o tom, jak jej člověk vede? Jak toho psa vychová? Jak k němu přistupuje?

Vyvedlo mě z toho hned první štěňátko SH (r.86), doma mazlík, pořád za zadkem...
Prochajda do lesa, milé "nesamostatné" štěňátko upřelo zasněný pohled do dáli a frnk a... bylo pryč . Tož se mu "schovám" a až bude "nešťastný" pak radostné shledání a "obvyklý postup"...atd.
Nebylo nešťastný, spokojeně mířilo za (pro něj) zcela jasným cílem někde v dáli ...
Sledoval jsem ho z povzdálí a neustále čekal, kdy znejistí a bude se cítit "ztraceně", ten okamžik prostě nenastal...
Asi po 4 km jsem mu nadběhl a konečně ho dohonil, jen kousek od státovky....rádo mne vidělo, (jako jé ty seš tu taky?) ale evidentně jsem mu zkazil vzrušující zábavu

Musím říct, že podobné příspěvky jsou balzám na moje pošramocené ego
Nemám teda SH, ale mix hladkosrtého jezevčíka a shih tzu, je to echt lovec a norník, samostatná jednotka ....to, co popisujete, je jako přes kopírák u nás ..."jé, ty jseš tady taky?...."
Poprvé tohle předvedla ve čtyřech měsících, kdy to opravdu nikdo z nás nečekal, vyrazila za srnou, černá chlupatá kulička co vypadala jako plyšáček na polštář.
Zatímco v lese probíhala pátrací akce a byla kontaktována policie i útulek, štěňátko se vrátilo po vlastní ose cca 1,5 km samo domů a telefonicky mě kontaktovala sousedka.
Jsou plemena, která byla vždycky můj sen a pracovně jim říkám "hujeři", nedopatřením osudu mám zrovna toho, kterej to má halt jinak
Ale zase o to větší radost z toho, co už se nám podařilo

17.12.2018 21:58

to je paráda, ve 4 měsících
jak to, že se ten pes vrátí ? má naprogramováno ?

megí odešla za srnečkou, vrátila se sama, sedla si vedle mě a koukla jakože splněno
vynadat jí nemůžu, že jo, když přišla
to jste jako papiňák, ale skála, ze které skočit, v nedohlednu, ani strom, nic..
a to je lovec jen "očima", z ostatních, co tu popisujete, bych si ten strom vysadila předem :-)

17.12.2018 22:01

Jo jo, tyhlety rady, utíkej směrem od psa, schovej se mu, bude z toho mít trauma a bude si tě hlídat, to fungovalo výborně na hovawarty.

pastevec... se z toho hroutit nebude a když zmizím, tak holt půjde na procházku sám.

17.12.2018 22:08
Terven

XXX.XXX.110.147

Jo jo, tyhlety rady, utíkej směrem od psa, schovej se mu, bude z toho mít trauma a bude si tě hlídat, to fungovalo výborně na hovawarty.

pastevec... se z toho hroutit nebude a když zmizím, tak holt půjde na procházku sám.

Jo, tak utíkat směrem od psa jsem se snažila od samého začátku, protože se to všude píše...když se mi malá černá tečka ztratila za obzorem, obvykle mi ruply nervy a otočila jsem to

17.12.2018 22:11

člověk dostane takového psa, jakého potřebuje
mně třeba je teď 16, a to jsem měla v plánu od třiceti sedět u krbu a číst si.. a včera jsem vytáhla z megíniny tlamy půl..asi krysy.. a mým dokonalým "čekéééj" probudila necelou tisícovku obyvatel, kdybychom měli kanalizaci, tak tudy chodím

jo, také jsem to samozřejmě otočila, ten strach, infarkt skoro, jenže po kilometru jsem ji stejně furt neviděla :-)

18.12.2018 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):

Ano, tak přesně to vypadalo u nás. A já jako začátečník (s prvním vlastním psem) jsem těmto rádoby fundovaným radám typu: to musíš takhle...věřila a nechápala, proč nám to nefunguje

18.12.2018 07:46

lupus4 napsal(a):

Seveřan stejně jako pastevec to má holt jinak. S takovým psem je to v úrovni - já pán, ty pán.

18.12.2018 08:17

Seveřan stejně jako pastevec to má holt jinak. S takovým psem je to v úrovni - já pán, ty pán.

Ale zase ten pocit, když přijde

18.12.2018 08:25

Ale zase ten pocit, když přijde

To ano, toho si člověk hned jinak váží.

18.12.2018 10:27
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Zlatej Maxiutramix! Napůl tam ten pastevec je (čuvač), ale asi je výhra s tou druhou namixovanou půlkou. Akorát musím jakýkoliv povel podávat pouze zábavnou formou a u nudných cviků postupovat velmi pomalu při nácviku výdrže.

Ale zase na druhou stranu mi výcviku znalí říkají, že je to taky tím, že prostě od štěněte je zvyklý pracovat plus jeho happy povaha.

22.12.2018 17:31
ainu

XXX.XXX.112.154

Kříženec malamut/foxteriér, 9 let, adoptovaný v 5ti měsících. Jakmile se někde něco šustne, zbystří a už vymýšlí, co provést. Kočka? Rychle za ní, mne nevnímá, pamlsky nevnímá, prostě terminátor. Hraboši, holubi = vítané zpestření procházek. Lidem nedůvěřuje, pohladit od cizího se téměř nenechá, ale s míčkem je schopný otravovat kohokoliv a kdykoliv. Na dlouhé túry ideální společník, nosework je jeho nejoblíbenější činnost. Věrný až za hrob, velmi vnímavý a citlivý. Ukázkový příklad toho, že genetika se nemaže na chleba. Pro mne ten nejlepší parťák na světě. Neměnila bych.

22.12.2018 18:01
Dasvo

XXX.XXX.250.72

ainu napsal(a):
Kříženec malamut/foxteriér, 9 let, adoptovaný v 5ti měsících. Jakmile se někde něco šustne, zbystří a už vymýšlí, co provést. Kočka? Rychle za ní, mne nevnímá, pamlsky nevnímá, prostě terminátor. Hraboši, holubi = vítané zpestření procházek. Lidem nedůvěřuje, pohladit od cizího se téměř nenechá, ale s míčkem je schopný otravovat kohokoliv a kdykoliv. Na dlouhé túry ideální společník, nosework je jeho nejoblíbenější činnost. Věrný až za hrob, velmi vnímavý a citlivý. Ukázkový příklad toho, že genetika se nemaže na chleba. Pro mne ten nejlepší parťák na světě. Neměnila bych.

Fíha, to je kombinace! :-)

22.12.2018 18:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ainu napsal(a):

je nádherný. to je teda kombinace :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík