Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2018 07:02
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

Ahoj, potřeboval bych poradit. Naší Sáře zjistili při předoperačním vyšetření zvýšené hodnoty kreatininu a močoviny. Doktor říkal, že to vypadá na chronické problémy. Dal jí kapačku a nasadili jsme ledvinové granule spolu s Renavastem.
Po měsíci jsme dělali u našeho veta druhé testy a ty dopadly dobře. Kreatinin i močovina OK, SDMA taky. A to brala ATB a léky proti bolesti po operaci.
Mohla mít zvýšené hodnoty z léků, které dostala před prvními odběry od jiného veta? Jako že by to měla akutní? Nebo je to snížení jenom reakcí na ty ledvinové granule?

23.12.2018 12:07
fikovnice

XXX.XXX.135.170

luckyzebra napsal(a):
Ahoj, potřeboval bych poradit. Naší Sáře zjistili při předoperačním vyšetření zvýšené hodnoty kreatininu a močoviny. Doktor říkal, že to vypadá na chronické problémy. Dal jí kapačku a nasadili jsme ledvinové granule spolu s Renavastem.
Po měsíci jsme dělali u našeho veta druhé testy a ty dopadly dobře. Kreatinin i močovina OK, SDMA taky. A to brala ATB a léky proti bolesti po operaci.
Mohla mít zvýšené hodnoty z léků, které dostala před prvními odběry od jiného veta? Jako že by to měla akutní? Nebo je to snížení jenom reakcí na ty ledvinové granule?

To Vám asi nikdo neřekne. Jde i o to jak moc byly hodnoty zvýšené. A ano, jsou léky, které samozřejmě mohou ledvinné parametry zvýšit a může jít o reverzibilní stav. Já na Vašem místě bych udělala další kontrolní odběr zas za cca měsíc až dva.

23.12.2018 12:13
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

To samozřejmě plánujeme. Spíš mi šlo o to, jestli jde nějak zjistit to chronický onemocnění, než bude mít všechno zvýšený...

23.12.2018 12:50
fikovnice

XXX.XXX.135.170

luckyzebra napsal(a):
To samozřejmě plánujeme. Spíš mi šlo o to, jestli jde nějak zjistit to chronický onemocnění, než bude mít všechno zvýšený...

Chronické onemocnění ledvin se právě typicky projeví zvýšením těch dvou hodnot - krea a urey. Jde-li o funkční postižení, nic moc dalšího diagnostického se udělat nedá. Teda ještě z těch jednoduchých - prosté vyšetření moči - zda tam není bílkovina, což by MOHLO ukazovat na to, že ledviny prostě funkčně selhávají a propouštějí to, co nemají. Nebo by byly v moči leukocyty (event. erytrocyty, hlen) - z důvodu zánětu. Pokud by důvodem bylo organické poškození (nádor, obstrukce moč. cest), tak třeba UZV nebo jiná zobrazovací vyšetření. Ale pokud se mu hodnoty vrátily do normálu, tak bych tu druhou variantu asi vyloučila.

23.12.2018 12:53
fikovnice

XXX.XXX.135.170

A jinak Renavastem nic nepokazíte. I když se jedná o potravinový doplněk (kdy vůči mnohým mám já výhrady), tak mám pocit, že stran Renavastu byly dělány klinické studie, které vyšly dobře.

23.12.2018 13:12
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

No my jsme právě hledali na netu příznaky chronických onemocnění, ale Sára nikdy žádné neměla. Nějaké zvracení, nechutenství nebo nadměrná produkce moči, to vůbec...
Ale jak se jí stal ten úraz a dostala u veterináře něco proti bolesti, protože nechtěla na nohu vůbec došlapovat. Začala potom hrozně pelichat a cca den dva potom víc pít (což nám došlo až pozdějc) a dokonce se jednou v noci počurala. Což se ji taky nikdy nestalo. Ale vet, u kterýho byla na operaci říkal, že to může mít ze stresu z toho úrazu.
Takže nám vlastně nikdo neřekne, jestli to měla akutní nebo to má chronický

23.12.2018 13:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

luckyzebra napsal(a):
No my jsme právě hledali na netu příznaky chronických onemocnění, ale Sára nikdy žádné neměla. Nějaké zvracení, nechutenství nebo nadměrná produkce moči, to vůbec...
Ale jak se jí stal ten úraz a dostala u veterináře něco proti bolesti, protože nechtěla na nohu vůbec došlapovat. Začala potom hrozně pelichat a cca den dva potom víc pít (což nám došlo až pozdějc) a dokonce se jednou v noci počurala. Což se ji taky nikdy nestalo. Ale vet, u kterýho byla na operaci říkal, že to může mít ze stresu z toho úrazu.
Takže nám vlastně nikdo neřekne, jestli to měla akutní nebo to má chronický

Nechutenství, zvracení...to už jsou příznaky, kdy je fakt zle a každá rada drahá. To buďte rád, že neměla, i kdyby se podezření na selhávání potvrdilo, v tomhle stadiu se to dá ještě zpomalit.

23.12.2018 14:49
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

Takže jestli to chápu správně, tak neexistuje žádná spolehlivá metoda zjištění chronického onemocnění. Nemůžeme nijak zjistit, jestli to zvýšení bylo jednorázový vlivem nějaké špatné dávky léku a bude to OK, nebo jestli se povedlo včas zachytit chronické problémy.
My totiž nevíme, jak se k ní máme chovat. Zatím vet říkal, že do konce ledna má mít ledvinový granule. Ale pak nevím, jestli jí můžeme dát normálně její. Používáme EF Countour, kde je dost masa. Tak aby to její stav třeba nezhoršilo... Nechceme jí ještě víc ublížit, resp. jejím ledvinám

23.12.2018 15:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

luckyzebra napsal(a):
Takže jestli to chápu správně, tak neexistuje žádná spolehlivá metoda zjištění chronického onemocnění. Nemůžeme nijak zjistit, jestli to zvýšení bylo jednorázový vlivem nějaké špatné dávky léku a bude to OK, nebo jestli se povedlo včas zachytit chronické problémy.
My totiž nevíme, jak se k ní máme chovat. Zatím vet říkal, že do konce ledna má mít ledvinový granule. Ale pak nevím, jestli jí můžeme dát normálně její. Používáme EF Countour, kde je dost masa. Tak aby to její stav třeba nezhoršilo... Nechceme jí ještě víc ublížit, resp. jejím ledvinám

Krmili jsme psa Royal Canin Renal granule i kapsičky, měl Renavast, spoustu dalších léků i infuze. Hodnoty mu z 160 stouply na 700 pak už byly neměřitelné. Ztratil chuť k jídlu, zvracel až poslední den kdy jsme ho museli nechat uspat. Určitě hodnoty kreatinu a urey kontrolujte. S masem nepřehánět aby se nezvýšil fosfor. Doufám že Vaše fenka bude v pořádku.

23.12.2018 17:35
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

GAELLE napsal(a):
Krmili jsme psa Royal Canin Renal granule i kapsičky, měl Renavast, spoustu dalších léků i infuze. Hodnoty mu z 160 stouply na 700 pak už byly neměřitelné. Ztratil chuť k jídlu, zvracel až poslední den kdy jsme ho museli nechat uspat. Určitě hodnoty kreatinu a urey kontrolujte. S masem nepřehánět aby se nezvýšil fosfor. Doufám že Vaše fenka bude v pořádku.

To mě mrzí. Ona právě měla zvýšenej jak kreatinin, tak močovinu. A jak říkám, po měsíci to kleslo zpátky do normy. Velmi výrazně bych řekl. Cca za měsíc dva plánujeme další odběr a uvidíme. Zase ji nechci zbytečně ládovat dietníma granulema, pokud by jí nic nebylo...

23.12.2018 17:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

luckyzebra napsal(a):
To mě mrzí. Ona právě měla zvýšenej jak kreatinin, tak močovinu. A jak říkám, po měsíci to kleslo zpátky do normy. Velmi výrazně bych řekl. Cca za měsíc dva plánujeme další odběr a uvidíme. Zase ji nechci zbytečně ládovat dietníma granulema, pokud by jí nic nebylo...

no zničeho nic se to asi neobjevilo. a já po našich zkušenostech bych už nic nepodcenila. my granule změnili pozdě z 12 kg pytle zbylo 8kg ty jsme dali do útulku...............držím palce a určitě nechte znovu dělat krve i moč

23.12.2018 17:49
eli22

XXX.XXX.58.39

Co se týče ledvin, tak naše fenka měla po odběrech hodnoty jen mírně zvýšené. Až sono ukázalo, jak je to špatné. Vet říkal, že pokud ledviny fungují alespoň z jedné čtvrtiny (třetiny?), na odběrech se nic moc nepozná. Tím je to zákeřnější. Po měsící odešla na jejich selhání.

23.12.2018 17:59
GAELLE

XXX.XXX.55.67

eli22 napsal(a):
Co se týče ledvin, tak naše fenka měla po odběrech hodnoty jen mírně zvýšené. Až sono ukázalo, jak je to špatné. Vet říkal, že pokud ledviny fungují alespoň z jedné čtvrtiny (třetiny?), na odběrech se nic moc nepozná. Tím je to zákeřnější. Po měsící odešla na jejich selhání.

bohužel máme stejnou zkušenost ...............nám říkali že stačí když bude funkční 1/4 ledvin, dávali jsme dietní granule i konzervy , spoustu léků, infuze a vše bylo na nic, stálo to spoustu peněz a nakonec jsme psa po 2 měsících museli nechat uspat. Bylo a je to strašné ...............u lidí se to řeší dialyzou a transplantací u psů snad jen v cizině.

23.12.2018 18:14
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

Jasně že z ničeho nic se to neobjevilo. Teď děláme, co je v našich silách - dostává dietní granule a renavast, je sledovaná vetama, budeme dělat odběry. Právě kvůli tomu pozdnímu odhalení jsme nechávali dělat i SDMA, které by mělo odhalit problém dříve.
Když já mám prostě takový vnitřní pocit, že ji ta vetka, u které jsme byli, předávkovala špatnou dávkou/že Sáře nesedl ten lék co jí dala. Do té doby žádný problém, potom začala pelichat a počurala se v noci .
Ale nejsem doktor, takže je to možná moje mylná představa

23.12.2018 18:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

luckyzebra napsal(a):
Jasně že z ničeho nic se to neobjevilo. Teď děláme, co je v našich silách - dostává dietní granule a renavast, je sledovaná vetama, budeme dělat odběry. Právě kvůli tomu pozdnímu odhalení jsme nechávali dělat i SDMA, které by mělo odhalit problém dříve.
Když já mám prostě takový vnitřní pocit, že ji ta vetka, u které jsme byli, předávkovala špatnou dávkou/že Sáře nesedl ten lék co jí dala. Do té doby žádný problém, potom začala pelichat a počurala se v noci .
Ale nejsem doktor, takže je to možná moje mylná představa

náš pes měl půl roku předtím zánět močového měchýře, měl antibiotika. Párkrát měl také kapky moči v pelíšku ale bohužel naše veterinářka to nijak neřešila. Co je SDMA nevím? Jo a taky chlupy na zádech mu jakoby zrezavěly a to byl sytě černý pes. Myslím že po léku by selhání ledvin nebylo ale ani já nejsem doktor :)

23.12.2018 18:33
eli22

XXX.XXX.58.39

GAELLE napsal(a):
bohužel máme stejnou zkušenost ...............nám říkali že stačí když bude funkční 1/4 ledvin, dávali jsme dietní granule i konzervy , spoustu léků, infuze a vše bylo na nic, stálo to spoustu peněz a nakonec jsme psa po 2 měsících museli nechat uspat. Bylo a je to strašné ...............u lidí se to řeší dialyzou a transplantací u psů snad jen v cizině.

Nám vet nabídl hemodyalýzu, ale vzhledem k tomu, že fence bylo 17 let, tak jsme se dohodli (společně s vetem), že by to bylo jen prodlužování stavu a nerealizovali.

23.12.2018 18:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

eli22 napsal(a):
Nám vet nabídl hemodyalýzu, ale vzhledem k tomu, že fence bylo 17 let, tak jsme se dohodli (společně s vetem), že by to bylo jen prodlužování stavu a nerealizovali.

17 to je krása. Tolik se dožil náš bývalý ovčák ! do toho bych taky nešla. My kdybychom věděli jak to skončí tak jsme se na všechny léky a kapačky taky vykašlali. a ne kvůli penězům !!!!

23.12.2018 18:50
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

SDMA je nějaký bioindikátor, který má zjistit selhávání ledvin dříve. Jak to funguje nevím. https://www.idexx.eu/czech/products-and-solutions/reference-laboratory/test-menu/sdma/what-is-sdma/
Ona to právě neměla trochu zvýšený, měla močovinu 15,5 a kreatinin 192 . Po měsíci jí to kleslo na 3 a 80, což je podle veta OK.
Z léku by to prý být mohlo, říkali tři doktoři. I náš vet před výsledkama říkal, že nemáme čekat zázraky, že měla anestezii, ATB a další...
17 let je krása. V takovém věku si pes zaslouží v rámci možností důstojně odejít bez trápení. I když je to těžký to rozhodnout.

23.12.2018 19:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

luckyzebra napsal(a):
SDMA je nějaký bioindikátor, který má zjistit selhávání ledvin dříve. Jak to funguje nevím. https://www.idexx.eu/czech/products-and-solutions/reference-laboratory/test-menu/sdma/what-is-sdma/
Ona to právě neměla trochu zvýšený, měla močovinu 15,5 a kreatinin 192 . Po měsíci jí to kleslo na 3 a 80, což je podle veta OK.
Z léku by to prý být mohlo, říkali tři doktoři. I náš vet před výsledkama říkal, že nemáme čekat zázraky, že měla anestezii, ATB a další...
17 let je krása. V takovém věku si pes zaslouží v rámci možností důstojně odejít bez trápení. I když je to těžký to rozhodnout.

anestezie by na to mohla mít vliv .............rozhodně nepodceňujte další kontroly. držím pěsti

23.12.2018 19:34
eli22

XXX.XXX.58.39

luckyzebra napsal(a):

No bylo to strašné! Je to skoro půl roku, ale pořád o tom nedokážu mluvit. Nicméně někde jsme četla, že na ty zvýšené hodnoty může mít vliv spousta faktorů včetně ucpání močových cest třeba malinkým kamínkem, nebo když málo pije atd.

23.12.2018 21:14
chrissbee

XXX.XXX.50.239

Pokud vám oba markery klesly během krátké doby na tak nízké hodnoty, zbytečně bych se nestresovala. Samozřejmě kontrolní odběr krve, popřípadě sono ledvin určitě ano, pokud bude do té doby preventivně pokračovat na ledvinové dietě, určitě se jí za tu chvíli nic nestane. Mám u feny diagnostikovanou renální insuficienci skoro rok a půl, taktéž zjištěno nahodou během předoperačního vyšetření. I u ní v průběhu doby občas došlo ke snížení hodnot, např. po infuzích, vždy ale pouze jedna z nich a jen o málo, nikdy ne v tak velkém rozsahu, nebo dokonce zpět na naprosto normální hodnoty jako u vás. S malými výkyvy vlastně stoupají pořád. Pokud bude jinak vaše fena ok, je velká pravděpodobnost, že jednorázově zvýšené hodnoty nemusí vůbec znamenat chronické selhání.

24.12.2018 16:32
fikovnice

XXX.XXX.135.146

eli22 napsal(a):
No bylo to strašné! Je to skoro půl roku, ale pořád o tom nedokážu mluvit. Nicméně někde jsme četla, že na ty zvýšené hodnoty může mít vliv spousta faktorů včetně ucpání močových cest třeba malinkým kamínkem, nebo když málo pije atd.

Mně odcházel na selhání ledvin kocour. Už jsou to roky. Ale pořád bych si naliskala za to, že jsem přistoupila na pofidérní léčbu a nenechala jej odejít NEJMÉNĚ o dva týdny dřív!

24.12.2018 16:36
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Teď koukám na referenční hodnoty krea a urey u psa a zjišťuji, že ty meze jsou prakticky stejné jak u člověka. U kočky je norma krea až do 170, proto jsem to i hledala - myslela jsem, že podobně to bude u psa, ale není.

24.12.2018 17:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Mně odcházel na selhání ledvin kocour. Už jsou to roky. Ale pořád bych si naliskala za to, že jsem přistoupila na pofidérní léčbu a nenechala jej odejít NEJMÉNĚ o dva týdny dřív!

také jsme se měli na celou "léčbu" vykašlat a nechat ho uspat hned. Jen to jeho utrpení prodloužilo o DVA MĚSÍCE.................pořád to moc bolí

24.12.2018 21:46
eli22

XXX.XXX.58.39

fikovnice napsal(a):

To si vůbec nevyčítejte. Člověk je v té chvíli úplně v jiném režimu, pořád doufá a věří...já to mám stejně, dneska bych to taky udělala jinak.

25.12.2018 11:05
fikovnice

XXX.XXX.135.170

eli22 napsal(a):
To si vůbec nevyčítejte. Člověk je v té chvíli úplně v jiném režimu, pořád doufá a věří...já to mám stejně, dneska bych to taky udělala jinak.

Děkuji Vám. Ono se mi ale občas vybaví ten tristní obrázek posledních dní a za to se fakt nenávidím. I tehdejší vetku, která se pořád o něco snažila, byť bylo jasné kam to spěje. Ach jo...

25.12.2018 11:17
luckyzebra

XXX.XXX.173.202

fikovnice napsal(a):
Děkuji Vám. Ono se mi ale občas vybaví ten tristní obrázek posledních dní a za to se fakt nenávidím. I tehdejší vetku, která se pořád o něco snažila, byť bylo jasné kam to spěje. Ach jo...

Já jsem se musel ovládat, abych našeho veta neposlal do (_!_) jak se Sáře stal ten úraz. Utrhla si vazy v levém koleni. On jí to teda diagnostikoval a pak že je na nás jaká je léčba - že se to dá operovat, stojí to tolik a tolik. Ale že je možná i konzervativní léčba, že stojí trochu míň, trvá delší dobu a musí být pes maximálně v klidu ale nic se nemusí řezat atd. Nechtěl říct nic, co je lepší nebo horší, podle něho jsou obě varianty stejné...
Tak jsem našel na netu ortopedy v okolí, stálo mě to asi 10 minut času. A všichni mi řekli, že konzervativní léčba u labradora, kterýmu je 5,5 roku je blbost. Takže on byl schopnej udělat nám ze psa mrzáka jenom aby nemusel projevit svůj názor A přitom stačilo říct, že tomu nerozumí a dát nám seznam pár ortopedů v okolí (bydlíme kousek od Brna, kde je Snášil, Srnec a ostatní kvalitní ortopedi).

25.12.2018 11:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A teď to vemte, že je pár hodně mladých lidí s prvním psem, co skoro ničemu nerozumí, hodně starších lidí, co ani nejsou na NETu, takže ti věří vetovi všechno, co jim řekne..od toho přeci je, ne?!?

25.12.2018 12:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
A teď to vemte, že je pár hodně mladých lidí s prvním psem, co skoro ničemu nerozumí, hodně starších lidí, co ani nejsou na NETu, takže ti věří vetovi všechno, co jim řekne..od toho přeci je, ne?!?

bohužel máte pravdu. taky jsme chodili k veterinářce která stála za :poop: kdybychom chodili jinam (to už ale víme ted a pozdě) vůbec to tak nemuselo dopadnout...................a utržený vaz se opravdu léky nevyléči to dá i selský rozum natož studovaný veterinář

25.12.2018 20:20
eli22

XXX.XXX.58.39

Zajímalo by mě, zda se dá něco pokazit podáváním granulí na podporu funkce ledvin u 14ti letého psa bez toho, aby se mu dělali testy, jak to s ledvinami má.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2018 20:22

jedl doteď granule ?

25.12.2018 20:28
eli22

XXX.XXX.58.39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jedl doteď granule ?

Má Calibra sensitive.

25.12.2018 20:37

eli22 napsal(a):
Zajímalo by mě, zda se dá něco pokazit podáváním granulí na podporu funkce ledvin u 14ti letého psa bez toho, aby se mu dělali testy, jak to s ledvinami má.

tak vzhledem k tomu, ze pes na tomto typu grancli ma byt pod vet dozorem -tak ano, da.

25.12.2018 20:39
eli22

XXX.XXX.58.39

tak vzhledem k tomu, ze pes na tomto typu grancli ma byt pod vet dozorem -tak ano, da.

Dobře, díky.

25.12.2018 20:59

eli22 napsal(a):
Má Calibra sensitive.

granulové diety by měly být krmeny jen po nezbytně nutnou dobu
protože se ví, že pes na tom moc prospívat nebude,
ale po ten nutný čas to umí pomoct, protože teda ledviny určitě šetří
problém je, že pes potřebuje bílkoviny a tuk, takže sice dietou mu šetříme ty nemocné orgány, ale dříve či později začne spotřebovávat své zásoby a hubne, chřadne celkově
určitě je rozdíl mezi starým psem, který se už moc nehýbe
a aktivnějším jedincem, který má problém fakt jen s něčím

myslím, že starý pes (a ten se dnes bere tak od 7 let ? ) nemá dostávat ani ty senior granule (ani tlustý pes light granule)
protože podle mě potřebuje sice ne 30 a víc procent bílkovin, ale zato kvalitní bílkoviny a kvalitní tuky
a ne většinu sacharidů, jak tomu právě v dietách je
kde je podpora mozku, svalů, .. ?

třeba dávat menší dávky jídla častěji a ty menší dávky seskládat z kvalitních částí
ledvinové diety jsou tak .. extrémní.. že bych je dala fakt jen v případě "nouze"
starému psu neměnit jídlo, protože, jsem přesvědčena, se s tou změnu už ten organismus nedokáže srovnat.. dieta je hromada rýže a jedno vejce.. prostě málo

26.12.2018 08:26
eli22

XXX.XXX.58.39

problém je, že pes potřebuje bílkoviny a tuk, takže sice dietou mu šetříme ty nemocné orgány, ale dříve či později začne spotřebovávat své zásoby a hubne, chřadne celkově

myslím, že starý pes (a ten se dnes bere tak od 7 let ? ) nemá dostávat ani ty senior granule (ani tlustý pes light granule)
protože podle mě potřebuje sice ne 30 a víc procent bílkovin, ale zato kvalitní bílkoviny a kvalitní tuky

třeba dávat menší dávky jídla častěji a ty menší dávky seskládat z kvalitních částí
ledvinové diety jsou tak .. extrémní.. že bych je dala fakt jen v případě "nouze"
starému psu neměnit jídlo, protože, jsem přesvědčena, se s tou změnu už ten organismus nedokáže srovnat.. dieta je hromada rýže a jedno vejce.. prostě málo

Díky za obsáhlou odpověď. Já to teď v podstatě tak dělám. Má žrádlo rozdělené na dvě až tři dávky denně, granule, na co byl zvyklý + pár štěněčích Simpsons a zelenina, ovoce, rýži. Zbyly mi po fence ještě konzervy Calibra renal, tak lžičku rozpustím a zalévám granule tím. Takže měnit nebudu. Občas mu šoupnu něco od štěněte, to zatím granule nemá, krmím, vařeným i syrovým, ale jen tak pro chuť.

26.12.2018 09:08
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Mám právě skoro 16letou čubu na ledvinový dietě. V létě jí začaly ledviny selhávat, Tak nasazeny granule pro podporu ledvin, který ale ona moc nežere. Co jsem se však dozvěděla, tak ono vůbec ty ledvinový diety psi moc nechtěj. Takže mi vetka ještě vytiskla dietu vařenou. Buď vejce a brambory+nějaký vitamíny a nebo kuřecí s mrkví a vejcem+nějaký vitamíny. Když jsem se podivila nad tím masem, tak říkala, že v určitý míře může a i potřebuje kvalitní bílkoviny. Ale, že ve výsledku už psi trpí tolik nechutenstvím, že je v podstatě jedno, co sežerou, hlavně, že něco sežerou. Což my zatim v pohodě maso s mrkví na střídačku s těma granulema, který teda musim krmit z ruky, jinak je nesní.

26.12.2018 10:28

Huskyjanina napsal(a):
Mám právě skoro 16letou čubu na ledvinový dietě. V létě jí začaly ledviny selhávat, Tak nasazeny granule pro podporu ledvin, který ale ona moc nežere. Co jsem se však dozvěděla, tak ono vůbec ty ledvinový diety psi moc nechtěj. Takže mi vetka ještě vytiskla dietu vařenou. Buď vejce a brambory+nějaký vitamíny a nebo kuřecí s mrkví a vejcem+nějaký vitamíny. Když jsem se podivila nad tím masem, tak říkala, že v určitý míře může a i potřebuje kvalitní bílkoviny. Ale, že ve výsledku už psi trpí tolik nechutenstvím, že je v podstatě jedno, co sežerou, hlavně, že něco sežerou. Což my zatim v pohodě maso s mrkví na střídačku s těma granulema, který teda musim krmit z ruky, jinak je nesní.

přesně tak to je
je lepší, aby jedl něco
zjistilo se, že vejce jsou nejlepší zdroj bílkovin a nic zbytečného
a pak prostě ty věci, které mají málo popela a netvoří tolik odpadních látek
vždycky se říkalo - na nemoc vývar

26.12.2018 12:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Huskyjanina napsal(a):

také jsme psa krmili rýží s masem a mrkví, pak už krůtí, králíka, přestalo mu chutnat všechno, kdyby nebyl nemocný tak vypadal jako vybíravý na všechny lahůdky odvracel hlavu. Ty ledvinové granule, kapsičky ani konzervy (Renal,Hills,Trovet) mu nejely taky.Vždy ochutnal a podruhé už nechtěl. Taky to snědl jen když jsem mu to patlala v ruce. Veterinářka říkala trochu to přihřát aby mu to vonělo.Pak už jsme mu kupovali jen dětskou šunku krůtí a kuřecí a posledních pár dní žral už jen piškoty namočené ve vodě.Měli jsme ho nechat uspat včas a netrápit ho. A zdaleka se nedožil tak krásného věku jako vaše fenka. Držím palce ať je s vámi ještě dlouho.

26.12.2018 16:55
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

tohle je ta vařená dieta od Vetky, kdyby to někdo potřeboval :)

26.12.2018 16:58
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

GAELLE napsal(a):
také jsme psa krmili rýží s masem a mrkví, pak už krůtí, králíka, přestalo mu chutnat všechno, kdyby nebyl nemocný tak vypadal jako vybíravý na všechny lahůdky odvracel hlavu. Ty ledvinové granule, kapsičky ani konzervy (Renal,Hills,Trovet) mu nejely taky.Vždy ochutnal a podruhé už nechtěl. Taky to snědl jen když jsem mu to patlala v ruce. Veterinářka říkala trochu to přihřát aby mu to vonělo.Pak už jsme mu kupovali jen dětskou šunku krůtí a kuřecí a posledních pár dní žral už jen piškoty namočené ve vodě.Měli jsme ho nechat uspat včas a netrápit ho. A zdaleka se nedožil tak krásného věku jako vaše fenka. Držím palce ať je s vámi ještě dlouho.

pokud by přestala takhle žrát, tak bych už ji v jejím věku netrápila. Jinak děkuji, snad si bude užívat co nejdýl :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík