Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2018 19:17
tete

XXX.XXX.234.2

Ahojte ☺️ máme šteniatko staffbullíka, 2,5 mesiaca, doma je u nás skoro 3 týždne.. Do teraz sa doma zvykol vycikať už na podložku, málo kedy sa stalo, že to bolo niekde inde v byte. Zrazu, akoby zlom, cikaa mimo plienky. Trestáme ho len "fuj" a zaťaháme za kožu za krkom. Viem, chce to trpezlivosť, lenže keď už raz vedel, že má cikať na plienky, nevieme, prečo to zmenil. Ak sa vycikaa doma na plienku, vždy ho aj pochválime, keď si vykoná potrebu von, pochvala a odmena.
Ak máte nejaké rady, budem len rada ☺️

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2018 20:26

Tak nevím, ale myslím si, že štěndo by se mělo učit venčit venku....podložka by měla být spíše jako případ nouze. Takže co nejčastěji vynášet ven. Štěně je malinké, nefungují pořádně svěrače, navíc je jak malé dítě, prostě i kyby to udržel na tu podložku, tak si prostě nevzpomene, protože momentálně dělá něco jiného a když si vzpomene, tak už je prostě pozdě a on se vyčůrá tam, kde to na něj přijde.
Já štěňata venčím po každém jídle, po probuzení, po hraní....cca každý 2-3 hodiny, nenechávám na štěněti až si řekne.......

Trestáme ho len "fuj" a zaťaháme za kožu za krkom.
Takhle malý psí miminko se netrestá!!!! za něco, co nemůže ovlivnit...

25.12.2018 20:32
tete

XXX.XXX.234.2

Niekto povie potrestať, niekto nie.. poznám ľudí, čo trestali takýmto spôsobom a psík sa to naučil ☺️ áno snažíme sa venčiť často, ale keď sme v robote, nejde to 😉
plienky máme doma pre prípad núdze, skôr s ním chodíme von a chválime po vykonaní potreby vonku

25.12.2018 21:18

tete napsal(a):
Niekto povie potrestať, niekto nie.. poznám ľudí, čo trestali takýmto spôsobom a psík sa to naučil ☺️ áno snažíme sa venčiť často, ale keď sme v robote, nejde to 😉
plienky máme doma pre prípad núdze, skôr s ním chodíme von a chválime po vykonaní potreby vonku

Napadlo by vás někdy trestat dvouleté dítě, že to pustilo do plenek a neřeklo si o nočník?

25.12.2018 21:24

až mezi 4. a 5. měsícem věku dokáže pes domácí plně ovládat, kdy se vyčůrá
do té doby to nefunguje, ty funkce nejsou plně vyvinuté !
a Vy poloviční štěně taháte za kůži ? fuj ? to je nějaký povel ?
proč máte tak malinkého psa už 3 týdny doma ?
co říká chovatel ? odkud psík je ? jak se to naučila jeho maminka ? tatínek ? co sourozenci, starší sourozenci ?
chovatel dal psa někomu, kdo o psech nic neví, a nedal manuál ? neříkejte, že takové hlouposti rozhlašuje chovatel

štěně se vezme do náruče a odnese na místo čůrání
furt
každou hodinu třeba
za nehody se netrestá
za vyčůrání venku pochválit, mít radost
a to je celé... to není složité, ne ?

25.12.2018 21:29

a má nočník wifi ?

25.12.2018 22:25

tete napsal(a):

Stejně tak se naučí štěně netrestane, je to individuální podle vývoje štěněte. Ano chce to trpělivost venčit , schválit a uklizet bez řečí nehody.

25.12.2018 22:48
tete

XXX.XXX.131.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
až mezi 4. a 5. měsícem věku dokáže pes domácí plně ovládat, kdy se vyčůrá
do té doby to nefunguje, ty funkce nejsou plně vyvinuté !
a Vy poloviční štěně taháte za kůži ? fuj ? to je nějaký povel ?
proč máte tak malinkého psa už 3 týdny doma ?
co říká chovatel ? odkud psík je ? jak se to naučila jeho maminka ? tatínek ? co sourozenci, starší sourozenci ?
chovatel dal psa někomu, kdo o psech nic neví, a nedal manuál ? neříkejte, že takové hlouposti rozhlašuje chovatel

štěně se vezme do náruče a odnese na místo čůrání
furt
každou hodinu třeba
za nehody se netrestá
za vyčůrání venku pochválit, mít radost
a to je celé... to není složité, ne ?

Fuj je povel, keď niečo nemôže, tj v tomto zmysle, keď cikaa na dlážku a nie na plienku. Presne 16 dní je u nás doma, pardon za chybu. Psík je od chovateľa. Rodičia - potrestať takýmto spôsobom.. nie biť, povedať fuj a odtiahnuť.
Viem o psoch dosť. PÝTALA SOM SA NA VAŠE TIPY, NÁZORY, RADY.
Nakoľko je každý pes šteniatko iné, nie všetky sa učia rovnakým spôsobom. Čím viac rád od iných chovateľov, tým lepšie. A toto som nepotrebovala, aby ma niekto radil medzi ľudí, čo o psoch nič nevedia 😉 od malička som vyrastala so psom, teraz máme sami s priateľom nášho prvého vlastného.
Btw. kamarát s vyštudovanou kynológiou mi poradil trhnutie za krk a povedať fuj. A tiež takýto spôsob "trestu" som našla na blogu chovateľky STAFFBULLOV. Ak neposlúchne, chytiť za kožu za krkom a povedať dorazné fuj. Za všetko čo robí zle. Ako sa podľa vás potom pes naučí čo sa smie a čo nie?!

25.12.2018 23:02

tete napsal(a):
Fuj je povel, keď niečo nemôže, tj v tomto zmysle, keď cikaa na dlážku a nie na plienku. Presne 16 dní je u nás doma, pardon za chybu. Psík je od chovateľa. Rodičia - potrestať takýmto spôsobom.. nie biť, povedať fuj a odtiahnuť.
Nakoľko je každý pes šteniatko iné, nie všetky sa učia rovnakým spôsobom. Čím viac rád od iných chovateľov, tým lepšie. A toto som nepotrebovala, aby ma niekto radil medzi ľudí, čo o psoch nič nevedia 😉 od malička som vyrastala so psom, teraz máme sami s priateľom nášho prvého vlastného.
Btw. kamarát s vyštudovanou kynológiou mi poradil trhnutie za krk a povedať fuj. A tiež takýto spôsob "trestu" som našla na blogu chovateľky STAFFBULLOV. Ak neposlúchne, chytiť za kožu za krkom a povedať dorazné fuj. Za všetko čo robí zle. Ako sa podľa vás potom pes naučí čo sa smie a čo nie?!

..kdyby jste o psech alespoň NĚCO věděl, tak by jste takto opravdu nejednal.......kdyby jste o psech alespoň NĚCO věděl, tak by jste odstranil plínku a se psem chodil každou chvilku ven to znamená: po jídle, probuzení, hře, zamyšlení štěněte a tak všelijak podobně a při jakékoli nehodě doma bez jakékoli reakci vůči štěněti vše pouze setřel a v ŽÁDNÉM, ALE OPRAVDU ŽÁDNÉM případě štěně jakkoli trestal........

25.12.2018 23:21

A nebo chytit štěně , pořádně mu v tom vymachat čumák a hodit ho na plinu. Myslím, že tenhle způsob zatim nebyl zmíněn.

Už se to tu řešilo snad 100x a stejně je to marný, je to marný, je to marný....

25.12.2018 23:33

A nebo chytit štěně , pořádně mu v tom vymachat čumák a hodit ho na plinu. Myslím, že tenhle způsob zatim nebyl zmíněn.

Už se to tu řešilo snad 100x a stejně je to marný, je to marný, je to marný....

Tohle ani ve srandě.

26.12.2018 00:02

Tohle ani ve srandě.

Připadá mi to pořád dokola......štěně netrestat nemůže za to, je to miminko, ale pořád jsou lidi, kteří raději poslechnou někoho, kdo radí vytahani za kůži

26.12.2018 07:44

tete napsal(a):

Jak se naučí co smí a co ne? ......rozhovorem a opakováním, jasně, že stafbulík má být poslušný , ale záleží, jestli poslouchá že chce nebo že musí, co myslíte že vyroste z otloukánka a ještě takovéhleho plemene, nepřistupujte k němu, že musíte být na něj tvrdí, to je špatně. ...mám bulíka, umí základní povely a může mezi psy i feny..ideál. Poslechněte rady, noste štěně co nejčastěji ven a to i v noc(22-24-3) postupně budete vynechávat , dáte větší pauzu. Ideální by bylo venčit i dopoledne, nemůžete z práce o pauze? při tomto systému máte štěně čistotné od 4 měsíců....některým to trvá samozřejmě i déle- individuality.

26.12.2018 08:39
eli22

XXX.XXX.58.39

tete napsal(a):

"FUJ" opravdu není povel vhodný k tomuto nácviku (hygieny). Ani náhodou.

26.12.2018 10:20

Víte, ono ty internety i kamarádi s vystudovanou kynologií můžou radit úplný blbosti a zrovna trestání štěněte za nevhodnou potřebu a tahání za kůži a fuj, když pes neposlechne, je taková blbost. totiž akorát to zvíře naučíte, že fuj jste vy.

26.12.2018 10:40

akorát to zvíře naučíte, že fuj jste vy
nebo ta potřeba jako taková
a pak se stane, co se stalo......."kupodivu"

Viem o psoch dosť
dost málo......

26.12.2018 10:45
tete

XXX.XXX.131.178

Hovoríme mu fuj, keď sa vycika mimo plienky doma.. keď na plienku, je to ok.. a na podiv vás všetkých, sa to učí.. 😉
ten kynológ, čo som spomínala.. vychováva a cvičí psy aj pre pracovné účely. A áno, stále mu to zabralo a pes sa to naučil, bez toho aby bol majiteľ "fuj". Aj chovateľ, od ktorého máme staffbullíka nám to presne takto povedal. Kamoška tak naučila Akitu.
Ale áno, kľudne si neučte psy a v pol roku ich hoďte na cvičák.. to je jednoduchšie

26.12.2018 10:47

tete napsal(a):
Hovoríme mu fuj, keď sa vycika mimo plienky doma.. keď na plienku, je to ok.. a na podiv vás všetkých, sa to učí.. 😉
ten kynológ, čo som spomínala.. vychováva a cvičí psy aj pre pracovné účely. A áno, stále mu to zabralo a pes sa to naučil, bez toho aby bol majiteľ "fuj". Aj chovateľ, od ktorého máme staffbullíka nám to presne takto povedal. Kamoška tak naučila Akitu.
Ale áno, kľudne si neučte psy a v pol roku ich hoďte na cvičák.. to je jednoduchšie

A proč vlastně chcete, aby ten pes chodil čůrat doma na plínu? Vždyť to není malý pes, to budete potřebovat maxi plíny

26.12.2018 10:48

A fakt to není o tom, že člověk psa neučí. Jen ho neučí takovým hloupým způsobem jako tahat ho za kůži a volat u toho fuj. Nevím, v jakém stavu je ta akita, ale já něco takového zkoušet na pastevce, tak si asi zabalí raneček a odejde s tím, že s magorem se kamarádit nebude.

26.12.2018 10:49
tete

XXX.XXX.131.178

A proč vlastně chcete, aby ten pes chodil čůrat doma na plínu? Vždyť to není malý pes, to budete potřebovat maxi plíny

kým je šteniatko. Už vydrží aj celú noc nekakat, necikať. Ale keď nie sme napríklad doma. Postupne ho budeme od toho učiť. Ale áno, do pol roka to nevie udržať tak nech si zvykne na plienku

26.12.2018 10:53
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Máte to dobře vymyšlený .

A co máte proti cvičáku ?
Psi to tam milují.

26.12.2018 11:07

to nejde, učit čůrat dvakrát
on si tu plínku najde sám.. bude to prostě něco, co na něj nebude cákat.. koberec např. .. a věřte, že normální pes jde dělat potřebu co nejdál od jídla, od svého kotce (a to je celý váš byt).. takže stačí dát hadr někam daleko, na místo, kde je klid.. ale tu místnost otevřít až na nutné případy, např. kdy nejste doma
je dobré mít takové místo, kam může jít beztrestně
jenže takhle malé štěně právě chodí všude beztrestně... a venku s pochvalou

v klidu.. všichni používáme fuj a ne
ale asi takhle - štěně žere nohu od stolu, tak ho odsunu stranou (odsunu, ne že táhnu za kůži a koušu), řeknu ne, vrazím mu tahací uzel
chce sníst kočku - odsunu ho stranou, řeknu fuj, krmím kočku aj psa, chválím
říkám - dělej místo toho radši něco užitečného
když mu řeknete u čůrání v obýváku fuj, co má dělat ?
až se bude učit sedni, to budete dělat stejně ? nesedne, tak dostane lepáka ?

zkuste to správné chování jen zachytávat, u štěňátka určitě
velmi se to vyplatí, je to jednoduché, kopec radosti, žádný stres, sebevědomý chytrý navázaný na člověka pes zaručen

je mi velmi líto všech, co si koupili psa od tohoho nechovatele

26.12.2018 11:16

tete napsal(a):

..i bez toho Vašeho popisu učení psa hygienickým návykům jsem psa naučila hygienu tak, že loužičky a hromádky doma by se daly spočítat na prstech jedné ruky a to doslova, ALE doma nebyla plena, a se štěnětem jsem chodila každou možnou i nemožnou - ohledně na noční a ranní hodiny - dobu ven, někdy to bylo schizofrenní, ale vyplatilo se........na cvičák jsem se všemi psy chodila ještě před půl rokem a to kvůli socializaci - necvičila jsem tam, ale vychovávala a hrála si tam s nimi - poté teprve cvičila, takže všichni psi cvičák milovali a těšili se tam.....na stará kolena jork a nyní papillon - na cvičák z nostalgie a za kamarády, ale oba zvládli základní poslušnost a překážky - kladina, áčko a pod............

26.12.2018 11:29

tete napsal(a):

a myslíte, že jinak by se to štěně nenaučilo???...

Nechodím se psy na cvičák......psy mám už cca 30 let a kupodivu se mi nejvíc osvědčila laskavá výchova a důslednost......
A ano povel FUJ!!!!! používám taky a pořádně razantně a nahlas ho na psa houknu.....když vidím, že se venku chystá sežrat nějakej eklhaft......

A světe div se, i bez toho, abych štěňatům říkala fuj a tahala je za kůži....se všichni moji pesani naučili čistotnosti.....klidně řeknu, že do čtyř měsíců to zvládli všichni, občasnou nehodu, kdy to štěně nevydrželo nepočítám....bez řečí uklidim, protože štěně to opravdu nedělá naschvál....

26.12.2018 12:19
eli22

XXX.XXX.58.39

a myslíte, že jinak by se to štěně nenaučilo???...

Nechodím se psy na cvičák......psy mám už cca 30 let a kupodivu se mi nejvíc osvědčila laskavá výchova a důslednost......
A ano povel FUJ!!!!! používám taky a pořádně razantně a nahlas ho na psa houknu.....když vidím, že se venku chystá sežrat nějakej eklhaft......

A světe div se, i bez toho, abych štěňatům říkala fuj a tahala je za kůži....se všichni moji pesani naučili čistotnosti.....klidně řeknu, že do čtyř měsíců to zvládli všichni, občasnou nehodu, kdy to štěně nevydrželo nepočítám....bez řečí uklidim, protože štěně to opravdu nedělá naschvál....

Přesně tak. Taky máme ještě u vchodu ven hadr, je to pro případ nouze, když se třeba zdržíme někde mimo déle.Fuj používám stejně, když by venku chtěla něco sežrat a podobně. Mimochodem, zrovna rasa zadavatelky není vůbec na nějaké tahání za kůži. Jsou to citliví psi a tímhle jednáním se spíše zkazí.

26.12.2018 13:58

eli22 napsal(a):
Přesně tak. Taky máme ještě u vchodu ven hadr, je to pro případ nouze, když se třeba zdržíme někde mimo déle.Fuj používám stejně, když by venku chtěla něco sežrat a podobně. Mimochodem, zrovna rasa zadavatelky není vůbec na nějaké tahání za kůži. Jsou to citliví psi a tímhle jednáním se spíše zkazí.

Tak hadr vchodu jsem svého času používala taky (dnes by se to dalo nahadit-nahrazuje se to tou plenou), štěně když má možnost a když to stíhá (alespoň z mé praxe), tak se raději vyčůrá na něco savého...měkkého, než třeba na lino nebo dlažbu......
Ale prostě trestat štěně za to, že se "netrefilo".....

Já jsem radikál, jsem proti trestům, protože pes mi nic nedělá naschvál (teda u feny o tom někdy pochybuju, ale stále si opakuju, že je to jen pes a že jí nemám polidšťovat...ale červík pochybností stále hlodá ) a pokud pes dělá při výchově či výcviku chyby, tak je to čistě moje chyba, že neumím pesovi vysvětlit cože to po něm chci...........

Možná se pletu, ale tak nějak si neumím představit, jak bude zadavatelka řešit třeba problémy v pubertě.......jestli teda nějaké nastanou, protože to vypadá, že tvrdý bull pes by měl mít tvrdou výchovu a tudíž ho v pubertě žádný bejkárny ani nenapadnou.

Zadavatelko, nechci aby to vypadalo, že jsme se do vás pustili, ale představte si stejnou situaci s lidským dítětem rok a půl starým....dáte mu do místnosti nočník a dítě se počůrá jinde....taky ho potrestáte???......taky si budete myslet, že když mu řeknete fuj a plácnete ho přes zadek, že se na ten nočník naučí rychleji???.....omlouvám se za ten příměr, ale je to to samé....
Nikdo neříká, že vaše štěněcí miminko máte nechat růst jako dříví v lese, jasně že potřebuje laskavou a láskyplnou důslednou výchovu, ale respekt si člověk získá jinak než jen tím, že mám "fyzicky navrch".....
Co budete dělat až třeba přijdete domů a budou rozcupované..polštáře....boty...rozházený odpadkový koš, kytky vysypané z květináčů a u dveří vás bude radostně vítat váš pes????....
ne vlastně nechci to vědět, ještě bych se mohla dozvědět něco o výchovných metodách, které mi jsou mírně řečeno proti srsti.
No přeju vám, aby vaše štěndo mělo to "ničící období" co nejklidnější

26.12.2018 14:08
eli22

XXX.XXX.58.39

Tak hadr vchodu jsem svého času používala taky (dnes by se to dalo nahadit-nahrazuje se to tou plenou), štěně když má možnost a když to stíhá (alespoň z mé praxe), tak se raději vyčůrá na něco savého...měkkého, než třeba na lino nebo dlažbu......
Ale prostě trestat štěně za to, že se "netrefilo".....

Já jsem radikál, jsem proti trestům, protože pes mi nic nedělá naschvál (teda u feny o tom někdy pochybuju, ale stále si opakuju, že je to jen pes a že jí nemám polidšťovat...ale červík pochybností stále hlodá ) a pokud pes dělá při výchově či výcviku chyby, tak je to čistě moje chyba, že neumím pesovi vysvětlit cože to po něm chci...........

Možná se pletu, ale tak nějak si neumím představit, jak bude zadavatelka řešit třeba problémy v pubertě.......jestli teda nějaké nastanou, protože to vypadá, že tvrdý bull pes by měl mít tvrdou výchovu a tudíž ho v pubertě žádný bejkárny ani nenapadnou.

Zadavatelko, nechci aby to vypadalo, že jsme se do vás pustili, ale představte si stejnou situaci s lidským dítětem rok a půl starým....dáte mu do místnosti nočník a dítě se počůrá jinde....taky ho potrestáte???......taky si budete myslet, že když mu řeknete fuj a plácnete ho přes zadek, že se na ten nočník naučí rychleji???.....omlouvám se za ten příměr, ale je to to samé....
Nikdo neříká, že vaše štěněcí miminko máte nechat růst jako dříví v lese, jasně že potřebuje laskavou a láskyplnou důslednou výchovu, ale respekt si člověk získá jinak než jen tím, že mám "fyzicky navrch".....
Co budete dělat až třeba přijdete domů a budou rozcupované..polštáře....boty...rozházený odpadkový koš, kytky vysypané z květináčů a u dveří vás bude radostně vítat váš pes????....
ne vlastně nechci to vědět, ještě bych se mohla dozvědět něco o výchovných metodách, které mi jsou mírně řečeno proti srsti.
No přeju vám, aby vaše štěndo mělo to "ničící období" co nejklidnější

Pokud myslíte tu plenu jakoby papírovou, tak ta se mi neosvědčila, protože malá ji rozcupovala na padrť. Hadr je celkem ok až na to, že když se na něj náhodou vyčurá (cca 2x týdně), tak ho odtáhne pryč, asi ho chce schovat .Co se týče devastace, tak jsem si doposud libovala, jak žádná není, a až teď to začíná (6 měsíců).

26.12.2018 14:21

eli22 napsal(a):
Pokud myslíte tu plenu jakoby papírovou, tak ta se mi neosvědčila, protože malá ji rozcupovala na padrť. Hadr je celkem ok až na to, že když se na něj náhodou vyčurá (cca 2x týdně), tak ho odtáhne pryč, asi ho chce schovat .Co se týče devastace, tak jsem si doposud libovala, jak žádná není, a až teď to začíná (6 měsíců).

Tak tak přeju, aby ta "devastace" byla co možná nejmírnější a pokud ne, tak pevné nervy....nejdřív počítat do deseti a pak jít uklízet....já teda vždycky děsně vynadala odpadkovýmu koši, že se sám vyházel na podlahu......dneska už vím....už mi to fena objasnila...že koš dostával vynadáno neprávem, že ho vyházeli trpaslíci a jen hrdinský zásah mé feny zabránil tomu, aby odpadkový koš ukradli....

26.12.2018 14:29
eli22

XXX.XXX.58.39

Tak tak přeju, aby ta "devastace" byla co možná nejmírnější a pokud ne, tak pevné nervy....nejdřív počítat do deseti a pak jít uklízet....já teda vždycky děsně vynadala odpadkovýmu koši, že se sám vyházel na podlahu......dneska už vím....už mi to fena objasnila...že koš dostával vynadáno neprávem, že ho vyházeli trpaslíci a jen hrdinský zásah mé feny zabránil tomu, aby odpadkový koš ukradli....

Jsem smířena, jen bych potřebovala zanechat dveře a obložky. Dnes již náš stromek nesvítí, ale co, škoda proudu, že jo.

26.12.2018 14:39

eli22 napsal(a):
Jsem smířena, jen bych potřebovala zanechat dveře a obložky. Dnes již náš stromek nesvítí, ale co, škoda proudu, že jo.

26.12.2018 15:12

eli22 napsal(a):

...máte mít klasické svíčky jako já a neprovokovat nějakým nevkusem na proud - ten pes má větší cit pro estetično než Vy.....

26.12.2018 16:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

eli22 napsal(a):

prosím vás, starejte se trochu o toho psíka, vždyť má srst jak hodně zanedbanej pudl ...

26.12.2018 16:32
eli22

XXX.XXX.58.39

lupus4 napsal(a):
prosím vás, starejte se trochu o toho psíka, vždyť má srst jak hodně zanedbanej pudl ...

Já vím. Ale bohužel naše kadeřnice nemá až do půli ledna volno.

26.12.2018 16:59

jo on je to pudl.. aha
ale vypadá spokojeně :-)

co je to vystudovaný kynolog ?

26.12.2018 17:21
eli22

XXX.XXX.58.39

jo on je to pudl.. aha
ale vypadá spokojeně :-)

co je to vystudovaný kynolog ?

Pudl to není, ale teď tak vypadá. Vystudovaný kynolog by mě taky zajímal .

26.12.2018 17:33

eli22 napsal(a):

..bendlinkton?.....jestli oni nemyslí na zemědělce v Suchdole vystudovaný obor kynologie....

26.12.2018 17:33

eli22 napsal(a):

vystudovaný bude asi něco jiné než vyškolený :-) snad ho někdo brzy sežere
já vím, proč tohle dělají na chudáky malinké pejsky.. on totiž po člověku nechňapne, protože ho takto vyšlechtili.. trouba jeden
já myslela bedl.. no ten teriér, co vypadá jak ovečka ?

26.12.2018 17:50
eli22

XXX.XXX.58.39

vystudovaný bude asi něco jiné než vyškolený :-) snad ho někdo brzy sežere
já vím, proč tohle dělají na chudáky malinké pejsky.. on totiž po člověku nechňapne, protože ho takto vyšlechtili.. trouba jeden
já myslela bedl.. no ten teriér, co vypadá jak ovečka ?

Jo, jo, je to ovce, ale zatím jehně . Tak jsem koukala a ona ta kynologie jako obor se opravdu studuje. Tak to za nás nebylo .

26.12.2018 18:49

eli22 napsal(a):
Jo, jo, je to ovce, ale zatím jehně . Tak jsem koukala a ona ta kynologie jako obor se opravdu studuje. Tak to za nás nebylo .

..jo jo, studuje se tam ledacos podivuhodného......to je to mimi - teď nevím jestli si Vás s někým nepletu, ale tuším, že jste psala kdysi, že máte mimíska, když ony ty ovečky jsou krásné i takhle rozvrkočené.......

26.12.2018 19:46
eli22

XXX.XXX.58.39

..jo jo, studuje se tam ledacos podivuhodného......to je to mimi - teď nevím jestli si Vás s někým nepletu, ale tuším, že jste psala kdysi, že máte mimíska, když ony ty ovečky jsou krásné i takhle rozvrkočené.......

Ano, mimi bedouše, náhrada za fenku, která odešla v 17ti letech. Zůstal po ní syn (14 let) a vypadalo to, že odejde taky. Tak jsem scháněla štěně a stejně musel vydržet pár měsíců. Teď je opět veselý, i když nahluchlý a nasleplý. Ale malá ho drží a on je jí vzorem v chování a ve všem. Bez něj nechce jít ani ven.

26.12.2018 20:17

eli22 napsal(a):
Ano, mimi bedouše, náhrada za fenku, která odešla v 17ti letech. Zůstal po ní syn (14 let) a vypadalo to, že odejde taky. Tak jsem scháněla štěně a stejně musel vydržet pár měsíců. Teď je opět veselý, i když nahluchlý a nasleplý. Ale malá ho drží a on je jí vzorem v chování a ve všem. Bez něj nechce jít ani ven.

..ať se oběma daří......jsou nádherní.......

26.12.2018 20:19
eli22

XXX.XXX.58.39

..ať se oběma daří......jsou nádherní.......

Díky!!

26.12.2018 22:44
Mrak11

XXX.XXX.20.130

Pro elli22:Místo těch hloupých rad a psaní na ifaune se raději věnujte svému zanedbanemu psovi, to ze nemá kadeřnice čas není omluva.To je vizitka chovatele.

26.12.2018 23:13

Mrak11 napsal(a):
Pro elli22:Místo těch hloupých rad a psaní na ifaune se raději věnujte svému zanedbanemu psovi, to ze nemá kadeřnice čas není omluva.To je vizitka chovatele.

takhle čisté tlapky ti vaši psi zavření 23 hodin v kotci nemají ?
a kožíšek delší by se také hodil, že jo
klid, pane hulváte, ti psi jsou čistí, jenom nejsou ve výstavní úpravě, a fakt nevím, proč by na psy měl matlat každý kadeřnický amatér
"na jorka" nebo "na hrnec" .. ahá teriér, tak to vezmem mašinkou na dvojku
bílého do vršovic

27.12.2018 00:38

Mrak11 napsal(a):

........Vy vidíte zanedbaného psa?.......já vidím pouze psa v nevýstavní úpravě, což bude za cca 14 dní napraveno, zanedbaný pes vypadá přeci jen trochu jinak ne?......tak jo, napravila by to sídlištní lazebnice mající dva druhy střihu pro sídlištní psí společnost a to by tedy tahle dvě krásná psiska opravdu vypadala.........

27.12.2018 08:37
eli22

XXX.XXX.58.39

Díky. U nás skutečně nikdo jiný bedlouše nestříhá. Toho staříka stříhám sama, ale jak je starý a skoro celý život alergik, tak srst nemá už kvalitní a moc mu neroste.Malou se ostříhat bojím, že bych to zkonila. Musíme to už nějak vydržet.

27.12.2018 08:59

eli22 napsal(a):
Díky. U nás skutečně nikdo jiný bedlouše nestříhá. Toho staříka stříhám sama, ale jak je starý a skoro celý život alergik, tak srst nemá už kvalitní a moc mu neroste.Malou se ostříhat bojím, že bych to zkonila. Musíme to už nějak vydržet.

.....není vůbec zač....já měla na starší kolena jorkšířici a ta chodila celý život nestříhaní - jen ouška se vystřihovala a krátil se občas culík na hlavě, až když zestárla, tak jsme jí nechali střihnout, u nás s totiž nějak moc neudržovali travnaté plochy a tak chodila domu doslova obalená lstím a jiným bordelem, už starou jsme jí nechtěli otravovat nekonečným vyčesáváním i když držela bez problémů, ale moc se mi v tom nelíbila...... to vydržíte a bude to zase krasava, i když to je i teď - mně se líbí i zarostlá, mám pro tuhle rasu slabost a je moc škoda, že už léta žádného naživo nepotkávám.......

27.12.2018 09:21
saola

XXX.XXX.46.190

Bedlingtoňátko má chlupy přerostlé, to se ale brzy napravi, ničemu to nevadí, pokud se pravidelně kartáčuje, což podle fotek ano, nicméně co mě na obou fotkách zarazilo, je zbarvení srsti okolo očí a tlamy. U staršího psa to chápu, přece jen okolo očí i na tlamě je ta srst dlouhodobě více zatížená výtoky z očí či slinami, ale u štěňěte (lépe je to vidět na té první se zástrčkou)?
Brala bych to jako signál, že v granulích, kterými krmíte, je příliš mnoho barviv, což samozřejmě nemusejí být nutně výhradné barviva umělá, ale granule jsou prostě koncentrované krmivo a nežádoucí zabarvení srsti s sebou často nesou. U budoucího výstavního psa by mne to štvalo.

27.12.2018 10:12

to není barvivy samotnými, ale kovy v krmivu a vodě, které sbírá porfyrin
u psů v slzách, slinách a moči
stačí ostříhat kolem očí, zatím
nejvíc to mají psi s takovou jemnou srstí, dlouhými fousky, a přijde mi, že snad jen psi do nějaké velikosti
týká se to železa např. a způsobu využití potravy

27.12.2018 11:34
eli22

XXX.XXX.58.39

saola napsal(a):
Bedlingtoňátko má chlupy přerostlé, to se ale brzy napravi, ničemu to nevadí, pokud se pravidelně kartáčuje, což podle fotek ano, nicméně co mě na obou fotkách zarazilo, je zbarvení srsti okolo očí a tlamy. U staršího psa to chápu, přece jen okolo očí i na tlamě je ta srst dlouhodobě více zatížená výtoky z očí či slinami, ale u štěňěte (lépe je to vidět na té první se zástrčkou)?
Brala bych to jako signál, že v granulích, kterými krmíte, je příliš mnoho barviv, což samozřejmě nemusejí být nutně výhradné barviva umělá, ale granule jsou prostě koncentrované krmivo a nežádoucí zabarvení srsti s sebou často nesou. U budoucího výstavního psa by mne to štvalo.

Ten starší je alergik a hnědé má proto trochu i tlapky a nožky zezadu... Má to jak na houpačce, někdo dobré někdy horší. Ale teď je to trochu horší, protože občas malé něco k jídlu ukradne. Malá na granulích není, na té tlamičce by to mohlo být hlavně z mrkve nebo syrového masa, nevím, je to ale jen na konečcích, takže se to ostříhá, a okolí očí měla často "ospalky", tak měla kapky a ještě se jí tam pak udělala taková jakoby lysinka, tak jí tam dávám řepík, možná to je tím. Je fakt, že to tam rezavé trochu má. Doufám jen, že nebude alergik, protože s nimi jsem si tedy užila už dost!!

27.12.2018 11:43

eli22 napsal(a):
Ten starší je alergik a hnědé má proto trochu i tlapky a nožky zezadu... Má to jak na houpačce, někdo dobré někdy horší. Ale teď je to trochu horší, protože občas malé něco k jídlu ukradne. Malá na granulích není, na té tlamičce by to mohlo být hlavně z mrkve nebo syrového masa, nevím, je to ale jen na konečcích, takže se to ostříhá, a okolí očí měla často "ospalky", tak měla kapky a ještě se jí tam pak udělala taková jakoby lysinka, tak jí tam dávám řepík, možná to je tím. Je fakt, že to tam rezavé trochu má. Doufám jen, že nebude alergik, protože s nimi jsem si tedy užila už dost!!

kolem očí jsou to slzy
kolem tlamy sliny
a packy, protože si je olizuje.. a samozřejmě jak se neošetřuje, ve vlhku se daří různému
když ta místa třeba dvakrát denně otřete vlhkým měkkým hadříkem nebo borovou vodou a utřít, aby nezůstalo mokro, tak se to upraví
vodu nechat odstát nebo filtrovat
v jídle se vyhýbat tomu, co má hodně železa atp.
když zůstanou ta místa vlhká, začnou se množit kvasinky, ano i jako projev alergie.. přičichněte k tlapkám, je to cítit.. obarvení od slin cítit není..
z mrkve se pes obarví trošku jinak, jinde, spíše tmavší pes, ale i mrkev obsahuje železo, nejvíc třeba játra, hovězí, jehněčí, obiloviny a luštěniny

27.12.2018 11:58
eli22

XXX.XXX.58.39

kolem očí jsou to slzy
kolem tlamy sliny
a packy, protože si je olizuje.. a samozřejmě jak se neošetřuje, ve vlhku se daří různému
když ta místa třeba dvakrát denně otřete vlhkým měkkým hadříkem nebo borovou vodou a utřít, aby nezůstalo mokro, tak se to upraví
vodu nechat odstát nebo filtrovat
v jídle se vyhýbat tomu, co má hodně železa atp.
když zůstanou ta místa vlhká, začnou se množit kvasinky, ano i jako projev alergie.. přičichněte k tlapkám, je to cítit.. obarvení od slin cítit není..
z mrkve se pes obarví trošku jinak, jinde, spíše tmavší pes, ale i mrkev obsahuje železo, nejvíc třeba játra, hovězí, jehněčí, obiloviny a luštěniny

Díky moc. A borovou vodu mám, budu to dělat, i jsem dělala,ale nenapadlo mě to vysušit.Děkuju.

27.12.2018 14:08
Mrak11

XXX.XXX.20.130

To ,co píše megi je dobře.Jeste se musíte moc učit,abyste někomu radila.
Proto jsem Vám psal,ze je pes zanedbany.Ale jinak je bedlington moc pěkný a neprávem opomíjený pes.At se Vam s tímto psem daří,A to myslím opravdu upřímně,protože těchto psů je jako šafránu

27.12.2018 14:21
eli22

XXX.XXX.58.39

Mrak11 napsal(a):
Proto jsem Vám psal,ze je pes zanedbany.Ale jinak je bedlington moc pěkný a neprávem opomíjený pes.At se Vam s tímto psem daří,A to myslím opravdu upřímně,protože těchto psů je jako šafránu

Děkuji. Určitě se musím ještě moc učit, učím se stále, ale myslím, že za 40 let, co psy chovám, nějaké poznatky mám. Zanedbaná určitě není, jen není ostříhaná a rozdrbaná, protože u těchto psů se srst češe naopak , proti srsti, tak jí tak zvykám, proto vypadá divně. Zaměřila jsem se na to hnědé kolem očí a tlamky (jak zmínila děvčata) Přikládám foto taťky a zdá se mi, že to má trochu taky.

27.12.2018 14:29

Mrak11 napsal(a):

Jeste se musíte moc učit,abyste někomu radila.

Teda já se omlouvám....zkoukla jsem znovu narychlo diskuzi a nevidím nějaký echt rady od eli22, který by byly proti něčemu.... jestli jsem teda něco nepřehlédla.

27.12.2018 14:34
Mrak11

XXX.XXX.20.130

Omlouvám se , protože jsem člověk,ze když mě někdo nezná a poslouchá mě,nebo čte, tak si mysli, že jsem hrubian a necita.Z Vašich příspěvků vidím, že máte zvířata opravdu ráda.Jenom jste možná někdy příliš utlocitna a emotivní.Tak ať se s bedlingtonem daří.Jsou opravdu pěkný,ale v dnešní době podcenovani(nepravem).

27.12.2018 15:44
eli22

XXX.XXX.58.39

Mrak11 napsal(a):
Omlouvám se , protože jsem člověk,ze když mě někdo nezná a poslouchá mě,nebo čte, tak si mysli, že jsem hrubian a necita.Z Vašich příspěvků vidím, že máte zvířata opravdu ráda.Jenom jste možná někdy příliš utlocitna a emotivní.Tak ať se s bedlingtonem daří.Jsou opravdu pěkný,ale v dnešní době podcenovani(nepravem).

Přidejte reakci

Přidat smajlík