Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kč
Dobrý den, prosím o radu, už jsem zoufalá.
Pes (v únoru 5 let) v březnu tohoto roku operace cystinů + zároveň kastrace. Po operaci veterinární dieta Hills UD.
Minulý týden při kontrole zjištěny v moči struvity, vysoké pH.
A já jsem teď v pasti čím krmit.. Dieta co má teď, zvyšuje pH, aby se netvoříly cystiny. Ale teď potřebuje PH snižovat, aby neměl struvity. Plus máme přidávat vitamín C.
A já se ptám? Čím do budoucna krmit, když jedny granule jsou kontraindikace pro druhé problémy s kameny. Nikdo si neví rady, protože neznají psa, co by trpěl na cystiny i struvity.
Uživatel s deaktivovaným účtem
jde krmit hovězím libovým, krůtím, mléčnými výrobky kysanými a tvarohy, otrubami
domnívám se, že jde o lysin a zásadotvorné potraviny
Když nemůžete měnit pH moči, protože vám vypadávají krystaly tak i tak, musíte změnit její hustotu! Víc pít! Nekrmit suché granule!
napsal(a):
Když nemůžete měnit pH moči, protože vám vypadávají krystaly tak i tak, musíte změnit její hustotu! Víc pít! Nekrmit suché granule!
Nic nefunguje, aby více pil teď v zimě.
Fontána, vývar, glukóza do vody, prevarena voda, změna misky. Několikrát denně ho dávám do vany kde se párkrát napije tekoucí vody. Navíc teď měl klidový režim, kvůli úlomku kosti na níže, takže ho nemuzu ani "vylítat" .
takových psů, co trpí na všechno, těch je. cystinurie je vrozená, geneticky podmíněná vada, ale bohužel nic raritního, struvity pak prostě vždycky hrozí při vysokém pH.
ale vtip je v tom, že žádný spolehlivý recept nefunguje, prostě se furt a neustále řeší buď jedno nebo druhé. potřebujete snížit specifickou hmotnost moče, to sníží krystalizaci a možná to pH držet spíš kolem neutrálu? těžko radit.
někdy se to řeší prostě tak, že má pes vývod v perineu a čůrej si kameny, když je chceš. samozřejmě pak jsou lepší struvity, méně se ukládají přímo v ledvině.
napsal(a):
takových psů, co trpí na všechno, těch je. cystinurie je vrozená, geneticky podmíněná vada, ale bohužel nic raritního, struvity pak prostě vždycky hrozí při vysokém pH.
ale vtip je v tom, že žádný spolehlivý recept nefunguje, prostě se furt a neustále řeší buď jedno nebo druhé. potřebujete snížit specifickou hmotnost moče, to sníží krystalizaci a možná to pH držet spíš kolem neutrálu? těžko radit.
někdy se to řeší prostě tak, že má pes vývod v perineu a čůrej si kameny, když je chceš. samozřejmě pak jsou lepší struvity, méně se ukládají přímo v ledvině.
Děkuji 😣 Jsem z toho zoufalá, protože "zlata střední" tady není. A já nevím, zda krmit dietou proti cystinům nebo proti struvitům. Momentálně má od operace proti cystinum, ale musím pH snižovat kvuki struvitům. To je jako bych brala léky na cholesterol a 4x denně měla jíst bůček 😥.
sarapit
napsal(a):
To se bojím, protože kvůli cystinum musí mít minimum bílkovin. 😥
ano, minimum, ale těch správných, tedy těch nejméně hrozných
každá bílkovina se skládá z nějakých menších částí..
granulemi tohle opravdu nepůjde, ta voda.. čerstvé jídlo má právě vodu.. konzervy ? bílkovin se dá málo, sacharidy to rozředí
četla jsem to myslím že tady a nějaké stránky jako mercola a dogaware
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/cystine
projděte poradnu p. Štourače, uvidíte stejný názor
sarapit
napsal(a):
Děkuji 😣 Jsem z toho zoufalá, protože "zlata střední" tady není. A já nevím, zda krmit dietou proti cystinům nebo proti struvitům. Momentálně má od operace proti cystinum, ale musím pH snižovat kvuki struvitům. To je jako bych brala léky na cholesterol a 4x denně měla jíst bůček 😥.
ještě mě napadá.
nemá zánět močových cest? je moč sterilní, dělala se kultivace?
struvity mohou být i bakteriálního původu
napsal(a):
ano, minimum, ale těch správných, tedy těch nejméně hrozných
každá bílkovina se skládá z nějakých menších částí..
granulemi tohle opravdu nepůjde, ta voda.. čerstvé jídlo má právě vodu.. konzervy ? bílkovin se dá málo, sacharidy to rozředí
četla jsem to myslím že tady a nějaké stránky jako mercola a dogaware
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/cystine
projděte poradnu p. Štourače, uvidíte stejný názor
Myslíte, že konzervy ano nebo ne?
sarapit
napsal(a):
Myslíte, že konzervy ano nebo ne?
ano kvůli vodě
domácí stravu, jak se bojíte příliš bílkovin, dáte otruby, rýži, oves....
někteří lidé říkají, že jedna dieta granulová nepomohla a druhá ano
ještě je třeba vet life oxalate canine a spousta dalších......ale třeba to nepůjde jen krmením a granule jsou fakt nanic, ledviny a to okolo potřebuje hodně vody
tak hlavně jestli vše ostatní je v pořádku, jak říká bodlinka
napsal(a):
ano kvůli vodě
domácí stravu, jak se bojíte příliš bílkovin, dáte otruby, rýži, oves....
někteří lidé říkají, že jedna dieta granulová nepomohla a druhá ano
ještě je třeba vet life oxalate canine a spousta dalších......ale třeba to nepůjde jen krmením a granule jsou fakt nanic, ledviny a to okolo potřebuje hodně vody
tak hlavně jestli vše ostatní je v pořádku, jak říká bodlinka
Na cystiny funguje, ale z vysokého pH ma Struvity..
sarapit
napsal(a):
Fontána, vývar, glukóza do vody, prevarena voda, změna misky. Několikrát denně ho dávám do vany kde se párkrát napije tekoucí vody. Navíc teď měl klidový režim, kvůli úlomku kosti na níže, takže ho nemuzu ani "vylítat" .
par kapek mleka do vody jste zkousela?
napsal(a):
ještě mě napadá.
nemá zánět močových cest? je moč sterilní, dělala se kultivace?
struvity mohou být i bakteriálního původu
Když se mu objevily v létě, odebírala se moc přímo z močového měchýře a jak přišly, tam odešly. Při další kontrole byla moc v pořádku.
Nyní jen pod mikroskopem...
sarapit
napsal(a):
Na cystiny funguje, ale z vysokého pH ma Struvity..
to je vápníkem například
přečtěte a dalších tisíc odkazů.. mvdr. Štourač řekne to samé, pročítala jsem to
http://dogaware.com/articles/wdjotherstones.html#cystine
mléčné výrobky a oleje jsou mírně zásadité, proto
celkově je to tak 20% tuku, 10% bílkovin a zbytek sacharidů
http://www.deutsche-dogge.cz/question/cistynove-kameny-a-barf/
sarapit
napsal(a):
Jee zdravím, pred lety jsem sledovala toho krasnyho ušáčka, ❤️
Děkuji za radu, ještě jsem dostala řadu, kontaktovat MVDr Kučeru, ale bojím se, že se mnou nebude nikdo nic řešit, když nejsme jejich pacienti. 😣
U nej se da normalne zaplatit konzultace.
Jakyho usacka? :-)
sarapit
napsal(a):
Jinak teda ja kdyz potrebuji zalit psa, tak vezmu trosku konzervy a zaliju to poradne vodou. Jeste jsem nepotkala psa, co by to nevylemtal...
Pár kapek mléka do vody na přípravu nápoje? Proč ne čisté mléko? Pokud ho pes toleruje a chutná mu, není důvod ho ředit. Samotné mléko má hodnotu pH blížící se sedmi, není třeba nic řešit.
Pro zadavatelku:
Jak často měříte hodnotu pH moči? Stále ve stejnou denní dobu? Hodnota pH moči v průběhu dne kolísá, schválně to zkuste proměřit vícekrát během dne, pro srovnatelné výsledky je vhodné měřit vždy ve stejnou dobu, např. při ranním venčení, odebrat střední proud a hned papírkem změřit. Máte výhodu, u psa je odběr jednodušší než u feny.
Jak často krmíte? Místo jedné či dvou dávek krmení denně je lépe rozdělit na víc menších a dbát na dostatečný příjem tekutin, kvůli snížení specifické hustoty moči. Je chybou v případě jakýchkoliv nemocí, souvisejících s vylučováním a ledvinami, dávat většinu krmné dávky večer.
Zkuste granule úplně vyřadit, krmení podávejte vždy vlhké (zalité vývarem z masa, zeleniny, vývar klidně tučnější, tuk nese chuť, při přípravě vývaru používejte běžné koření na ovonění - nové koření, libeček, zelené koření, bobkový list apod.). Samotného masa dávejte méně, zvyšte dávku vařené nebo dušené zeleniny a sacharidových příloh - vařené brambory, sladké brambory, dýně, cukety, rýže, pohanka, těstoviny apod.) Pes má momentálně omezený pohyb, není třeba ho překrmovat, ale až skončí klidový režim, hýbat by se rozhodně měl - pohyb podporuje celkový metabolismus a samozřejmě i příjem tekutin.
Hodnotu pH moči pravidelně ve stejnou dobu kontrolujte a poraďte se na základě zaznamenaných hodnot s veterinářem, zda je nutné i při takto připravované stravě přidávat vit. C či nikoliv.
Konzultujte s vetem nebo si dohledejte na netu, kolik by měl váš pes na základě jeho hmotnosti a celkové aktivity přijímat tekutin v průběhu dne a zkuste to dodržovat, případně mírně navýšit - teď, když nemá pohyb, je jasné, že má sníženou i chuť k jídlu a pití, ale ten příjem tekutin je velmi důležitý, a měla byste co nejdříve přijít na to, čemu k pití neodolá.
saola
napsal(a):
Pár kapek mléka do vody na přípravu nápoje? Proč ne čisté mléko? Pokud ho pes toleruje a chutná mu, není důvod ho ředit. Samotné mléko má hodnotu pH blížící se sedmi, není třeba nic řešit.
Pro zadavatelku:
Jak často měříte hodnotu pH moči? Stále ve stejnou denní dobu? Hodnota pH moči v průběhu dne kolísá, schválně to zkuste proměřit vícekrát během dne, pro srovnatelné výsledky je vhodné měřit vždy ve stejnou dobu, např. při ranním venčení, odebrat střední proud a hned papírkem změřit. Máte výhodu, u psa je odběr jednodušší než u feny.
Jak často krmíte? Místo jedné či dvou dávek krmení denně je lépe rozdělit na víc menších a dbát na dostatečný příjem tekutin, kvůli snížení specifické hustoty moči. Je chybou v případě jakýchkoliv nemocí, souvisejících s vylučováním a ledvinami, dávat většinu krmné dávky večer.
Zkuste granule úplně vyřadit, krmení podávejte vždy vlhké (zalité vývarem z masa, zeleniny, vývar klidně tučnější, tuk nese chuť, při přípravě vývaru používejte běžné koření na ovonění - nové koření, libeček, zelené koření, bobkový list apod.). Samotného masa dávejte méně, zvyšte dávku vařené nebo dušené zeleniny a sacharidových příloh - vařené brambory, sladké brambory, dýně, cukety, rýže, pohanka, těstoviny apod.) Pes má momentálně omezený pohyb, není třeba ho překrmovat, ale až skončí klidový režim, hýbat by se rozhodně měl - pohyb podporuje celkový metabolismus a samozřejmě i příjem tekutin.
Hodnotu pH moči pravidelně ve stejnou dobu kontrolujte a poraďte se na základě zaznamenaných hodnot s veterinářem, zda je nutné i při takto připravované stravě přidávat vit. C či nikoliv.
Konzultujte s vetem nebo si dohledejte na netu, kolik by měl váš pes na základě jeho hmotnosti a celkové aktivity přijímat tekutin v průběhu dne a zkuste to dodržovat, případně mírně navýšit - teď, když nemá pohyb, je jasné, že má sníženou i chuť k jídlu a pití, ale ten příjem tekutin je velmi důležitý, a měla byste co nejdříve přijít na to, čemu k pití neodolá.
Děkuji mockrát.
Před 10 dny při zjištění krystalů struvitů měl pH 8, během dne po přidávání vitamínů C, má ráno 6.3 během dne kolem 7.
Granule přímo proti cystinum se bojím vysadit u MVDr Kučera říkal, že doživotně proti recidivě.
Mléko se bojím, pH zvyšuje a navíc se nepočítá do tekutin, ale poživatin.
Pohyb už přidáváme, ale stále musí být ohled na tlapku.
hořčíku má být málo
http://www.magnesium.cz/horcik-v-potravinach/prilohy/
http://www.magnesium.cz/horcik-v-potravinach/zelenina-lusteniny/
http://www.magnesium.cz/horcik-v-potravinach/pecivo-cerealie/
mléko a mléčné výrobky jsou něco jiného, vhodné jsou ty "tvarohové", ale i samotné mléko, malinko.. počítá se jako jídlo a ne pití, ale něco ten pes pít musí a furt je to tekutější než granule přece
http://www.cestouzdravizs.cz/co-je-kysele-a-kyselinotvorne-zasadite-a-zasadotvorne/