Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčDobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy začít s pejskem pořádně makat. Máme 8 měsíčního chlapce a zajímá mě jestli už může tahat, běhat denně kilometry po lese atak. Známý má také staffbulla a říkal, že až rak kolem 2 let, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti díky.nechci nic uspechat ať mu neublížím
Staff99
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy začít s pejskem pořádně makat. Máme 8 měsíčního chlapce a zajímá mě jestli už může tahat, běhat denně kilometry po lese atak. Známý má také staffbulla a říkal, že až rak kolem 2 let, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti díky.nechci nic uspechat ať mu neublížím
Tak behat bez zátěže může v pohodě, ale na tahání je určitě brzo. Zacinala bych zvykat na postroj zatím. Jinak my jsme asi v roce a půl zacali s koloběžkou, ale nejdriv jen krátké vzdálenosti a pes cast trasy běžel na volno. Asi ve stejném veku jsme zacali coursing, kde teda jsou treninky i pro štěňata - rovinky běhat můžou, na to doporučuji Bull Master, jestli mate FB, tak tam najdete vic info. A jinak tréninky bull sportu jsme začali o neco dříve a to uz nam říkal trener, co uz pes muze a co ještě ne. Záleží na tom, co přesně chcete delat.
Staff99
napsal(a):
Děkuji za radu. Jinak dělat chci vše co objevím :) krom tancování jde mi hlavně o to abych ho dostatečně zaměstná, ale zas mu nechci nijak ublížit.
A pokud chcete dělat bull sporty tak doporucuji si hodně hrát s peškem, aby o nej mel zájem, chtěl pro něj skákat, behat za nim atd. A co můžete klidně uz teď - privazat peska na strom, na něco co pruží - ja zezacatku používala vodítko s amortizerem - dat do takové výšky aby pes nemusel skakat a nechat ho peška tahat. U toho lze i nacvicovat povel pust, který se vam pak bude hodit. I kdyz dle některých to psovi kazí to zapálení nebo jak to říct tak to vubec neučí, ja si to bez toho nedokazu představit. Ucte ho, ze peska si muze vzít az na vas povel. A pokud se tomu někdy chcete věnovat vic, třeba zkusit i závody, tak bych doporučila vyhledat primo trenéra bull sportu :-)
Jako přípravu na tahání můžete mimo učení na postroj už začít i s povely .... vpřed, stůj, vlevo, vpravo. Pojmenovávám jenom pohyb - přesné znění si zvolte podle sebe nebo se inspirujte v mushingu. Když to dobře nacvičíte bez zátěže máme pak za sebou půlku práce až bude moci tahat.
Jestli chcete psa už trochu unavit, můžete zkoušet i obíhání předmětů (stromy, barely atd.) na povel. Ono obecně u jakéhokoliv sportu, kde pes je od majitele vzdálen, i když třeba na dlouhé šňůře, je dobré aby uměl plnit povely na dálku. Pak při běhu či jízdě budete taky povykovat psovi za zády. Mně se to osobně tedy u psů osvědčilo.
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Jako přípravu na tahání můžete mimo učení na postroj už začít i s povely .... vpřed, stůj, vlevo, vpravo. Pojmenovávám jenom pohyb - přesné znění si zvolte podle sebe nebo se inspirujte v mushingu. Když to dobře nacvičíte bez zátěže máme pak za sebou půlku práce až bude moci tahat.
Jestli chcete psa už trochu unavit, můžete zkoušet i obíhání předmětů (stromy, barely atd.) na povel. Ono obecně u jakéhokoliv sportu, kde pes je od majitele vzdálen, i když třeba na dlouhé šňůře, je dobré aby uměl plnit povely na dálku. Pak při běhu či jízdě budete taky povykovat psovi za zády. Mně se to osobně tedy u psů osvědčilo.
Jo s tímhle jsem zacala az kdyz jsme tahali a je fakt, ze kdyby uz dřív vedel o co jde, bylo by to jednodušší 😁