Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2019 22:09

Dobrý den. Chtěl bych se pokusit touto formou sehnat panička/ku pro ročního pejska Cane Corso jménem Odin
Pes je mojí sestry, která se nedávno rozešla se svým přítelem (Pes byl sice jeho nápad ale teď zůstal na krku jí). Dostala se do situace kdy se psem nemá kde jít, protože je prakticky nemožné s Cane Corso sehnat nějaký podnájem a i vzhledem k její práci by byl pejsek zanedbaný.
Zbytek rodiny už buď psy má nebo mají malé děti, popř. ke psům nemají žádný vztah a Odin by byl akorát nešťastný...
Pes je černé barvy, bez PP, stáří 1 rok, váha cca 50kg, zdravotně v pořádku.
Najde se třeba někdo kdo by měl o pejska zájem a možnosti se o něho postarat...?

7.1.2019 22:24

jaký je ve společnosti psů, fen, malých, velkých, nějaký výcvik má (a jako vážně, ne že doma umí sedni a venku se trhá z vodítka při zahlédnutí holuba), je zvyklý na nějaký režim (kolo, cvičák,...) ?

8.1.2019 09:51

Dobrý den. Psy moc nesnese, jak které většinou reaguje lépe na menší plemena. S Fenkami problém nemá. Kromě domácího výcviku žádný jiný nemá. Poslouchá na všechny základní povely. Venku bývá v pohodě, klidný.
Na kolo naučený není, ale je zvyklý na delší procházky po venku

8.1.2019 09:58
saola

XXX.XXX.143.108

Psa bych dala na vodítko, odvedla k bývalému příteli a vodítko bych uvázala za kliku.
Jinak přeji hodně štěstí, najít nového majitele.Takových, co sní o nevyrovnaných cane corso bez PP, je na každém rohu mraky.
Zkuste dát info i sem, ale netuším, jak moc jsou stránky aktuální:
https://moloss-v-nouzi.webnode.cz/cane-corso-a-jeji-krizenci/

8.1.2019 10:17
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Nebo pak ještě skupiny na facebooku:

Psi typu bull a moloss v nouzi
https://www.facebook.com/groups/262250893953582/?ref=br_rs

Moloss v nouzi
https://www.facebook.com/groups/274453555994075/?ref=br_rs

8.1.2019 10:20
8.1.2019 10:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

saola napsal(a):
Psa bych dala na vodítko, odvedla k bývalému příteli a vodítko bych uvázala za kliku.
Jinak přeji hodně štěstí, najít nového majitele.Takových, co sní o nevyrovnaných cane corso bez PP, je na každém rohu mraky.
Zkuste dát info i sem, ale netuším, jak moc jsou stránky aktuální:
https://moloss-v-nouzi.webnode.cz/cane-corso-a-jeji-krizenci/

Ano, cane corso bez PP není žádná výhra v loterii, ale podle popisu mi nepříjde nevyrovnaný - to že pubertální samec dělá machra na jiný psy není nic divnýho. A třeba mně příjde chvályhodný, že zadavateli není jedno, jak pes skončí, a snaží se mu najít nového majitele

8.1.2019 10:32

no to bude ten labrador v něm :-) ne, tak normální pes, akorát mu nikdo neřekl, jak se venku chovat
kdyby mu někdo ukázal opravdový výcvik, takový ten úvaz u stromu a bububu, tak to vypadá úplně jinak
zas je mu jen rok, to bude dobré
co to je za nápady, molosseři se tu chovají jak kynuté buchty místo pořádného strážení, tak na co jsou ty úplně bez ničeho
já bych je normálně cpala těm, co je vypustili do světa
a ti by neměli co, když není zájem.. bazoš 5 tisíc no nekup to
producent ve smlouvě předkupní právo asi nemá..
být to týraný chudák pes, tak si ho vezmu

hele, nemáte třeba aspoň nějaké vyšetření, kyčle, srdce, něco, aby byl oproti těm třem tisícům nechtěným zvýhodněný ?

8.1.2019 10:59

"nemáte třeba aspoň nějaké vyšetření, kyčle, srdce, něco, aby byl oproti těm třem tisícům nechtěným zvýhodněný "

občas mam pocit, ze pisete jen abyste něco napsala

jake kolo, jaky uvaz u stromu, jake kycle?

vzdyt je to rocni pes - odrostle stene.
co všechno by mel mit, umet , delat -aby tady prosel cenzurou?

"být to týraný chudák pes, tak si ho vezmu"

tak to ho nejdříve potyrat, aby byl hoden noveho domova??

nekdy fakt nechapu.

8.1.2019 11:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"nemáte třeba aspoň nějaké vyšetření, kyčle, srdce, něco, aby byl oproti těm třem tisícům nechtěným zvýhodněný "

nekdy fakt nechapu.

Mám z toho naprosto stejný pocit

8.1.2019 11:55

nekdy fakt nechapu.

jo, chtělo by to nějaké "je zdravý", když to o něm říkají
a jo, nevezmu si psa, který to zas tolik nepotřebuje
a na něco ten pes zvyklý asi po roce je, takže k důchodcům to nebude nebo bude,..

no, vlastník psů, o kterých říkáte, že nevíte na co vlastně byli určeni, ale tak radši nic.. mějte krásný den ;-)

8.1.2019 12:33
rapotacka11

XXX.XXX.79.90

A třeba mně příjde chvályhodný, že zadavateli není jedno, jak pes skončí, a snaží se mu najít nového majitele
"""""""""""""""""""""""""""""""
Moc chválihodný
Nabízí ho stejně zodpovědně, jako si ho s "rozmyslem" ťuťuňuňu pořídili.
Sakra, když nabízím takovýho klacka, tak o něm VŠE napíšu
a HNED. Proč to z ní musí zájemce dolovat ?
To už vypovídá o ...
Takový pes už má mít základní výcvik.

8.1.2019 12:38
Andrýsek3

XXX.XXX.158.232

rapotacka11 napsal(a):
A třeba mně příjde chvályhodný, že zadavateli není jedno, jak pes skončí, a snaží se mu najít nového majitele
Moc chválihodný
To už vypovídá o ...

Ale vždyť není jeho..
Je jeho sestry a především sestry přítele.. který ho chtěl..Aspoň někdo má zájem, aby se pes měl dobře, tak to nekažte

8.1.2019 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zadavateli, preji ať pes najde nový domov. Mě nedávno oslovil známý s prosbou, jestli bych nepomohla najit domov ročnímu psovi. Nebyl jeho, ale od někoho z vesnice. Chtěla jsem pomoct a tak jsem to nasdilela na socialni sítě. Nakonec jsem si pripadala jako blbec já, psalo mi spousta lidi s tím, jaké informace tam chybí, a ze je to vydírání (majitel byl rozhodnutý psa utratit když nenajde domov), atd atd. a psali to dost nepříjemně. Takze přeji pevné nervy.

8.1.2019 12:42
Moyda

XXX.XXX.74.8

rapotacka11 napsal(a):
Moc chválihodný
To už vypovídá o ...

Tak já pochopila že pes zbyl zadavatelčině sestře po bývalém příteli který ho nutně musel mít. Co jako s ním když pro něj nemá zázemí? Třeba uvázat v lese?

8.1.2019 13:19

Ano správně. Pes zůstal mé sestře po teď už bývalém příteli, který ho nutně musel mít aniž by si vlastně pořádně uvědomil co výchova takového "psa" obnáší...
A samozřejmě po rozchodu udělal tu nejjednodušší věc a to, že od něho dal ruce pryč a vsadil na to, že ona (protože je ženská a vytvořila si citovou vazbu se o něho postará)
Ona samotná ho pryč dát nechce, ale bohužel s ním nemá kde jít!
Věřte mi, že Já jsem z Toho geniálního nápadu a celkového průběhu této situace úplně ten nejvíc "nadšený" člověk!
Já mám malé dítě. Psa jsem nikdy neměl, neplanoval ani nechci, protože k ním prostě vztah nemám!
A kdyby třeba šlo o nějakého mopsa nebo jezevčíka tak bych se snažil pomoct, ale opravdu si nemůžu a ani nechci vzít domů Cane Corso...
Proto jsem pátral po internetu a našel tuhle stránku, tohle fórum a pokusil se touto formou třeba někoho najít...
Protože i když k psům nemám bůh ví jaký vztah tak ho nevezmu a neuvážu někde do lesa nebo ho nenechám utratit, když je zdravý a je mu 1 rok...
Ten pes se bohužel stal obětí selhání lidského faktoru...
Nemůže za to a jediné o co se snažím je mu nějak zajistit důstojný domov, kde ho měli rádi a věděli jak se o takového psa starat...

8.1.2019 13:21
saola

XXX.XXX.250.214

To je samozřejmě z vaší strany chvályhodné, ale co brání vrátit psa příteli vaší sestry?

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 13:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.243

saola napsal(a):
To je samozřejmě z vaší strany chvályhodné, ale co brání vrátit psa příteli vaší sestry?

Treba to ze ten by ho nekde vypustil nebo uvazal? Kdyz je to takovy piiiip.

8.1.2019 13:30

Nejde mu ho dát, protože se odstěhoval za prací do Německa a tady v ČR už žádný domov nemá!
Psa opustil se slovy, ať si ho buď nechá pokud chce a nebo ať ho dá pryč...
Ségra s ním je teď do konce Ledna v bytě od mého kolegy z práce, který ho ale bude v Únoru prodávat!
Jen jí kvůli mě poskytl takový 1,5 měsíční azyl, aby se pokusila tuhle situaci vyřešit, takže asi tak...

8.1.2019 13:33
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Nevím, odkud jste, ale co jej nabídnout přes DogPoint, popřípadě jim ho tam klidně i dát?
Jezdím tam venčit a s čistým svědomím mohu říci, že se tam každý pes má jako v bavlnce a je o něj perfektně postaráno do doby, než se mu najde nový majitel.
Vím, že tam lidé mohou psa "odložit", ale upřímně netuším za jakých podmínek. Zda musí člověk něco platit apod. Ale stačí tam zavolat.
A řekla bych, že mají opravdu velmi vysokou úspěšnost s umisťováním pesanů do adekvátních podmínek.

http://www.dog-point.cz/

8.1.2019 13:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neodpustém si jedovatost, i když to nikomu nepomůže a určitě to není na zadavatele. Dva mladí jelimani, kteří nemají vyřešeno bydlení, si pořídí psa jak hovado. Netuším, jak dlouhý byl vztah, ale jelikož nevydržel ani rok po tom, co si psa pořídili...Nevím, kdo bude ochoten si do podnájmu vzít takového psa a navíc očividně...slečna ho vůbec nechce. Škoda, že to ne! neuměla říct svému ex dostatečně důrazně, před pořízením štěněte. Ano jsem naštvaná, protože (a budu se opakovat) to kolem sebe teď vidím každou chvilku. Jakmile jsou dva mlaďoši chvíli spolu hned...pořídíme si pejskáááá. Většina má naštěstí rodiče, kterým psa za pár měsíců šoupnou Zadavateli, rodiče nemáte?

8.1.2019 14:03

Souhlasím s Vámi máte pravdu, nejhorší je, že oni už nejsou úplně mladí.
Jediné v čem se pletete, je to, že ona by si toho psa nechtěla nechat, právě, že NAOPAK!
Ale bohužel nemá s ním ani kde bydlet a i při jejím zaměstnání je prakticky nemožné se o toho psa plnohodnotně starat a hlavně ho vychovávat! Proto by bylo nejlepší, kdyby se pro Psa našel někdo kdo má s výchovou Cane Corso zkušenosti a má na to čas a chuť... 😔

8.1.2019 14:08

lesnížínka napsal(a):
Neodpustém si jedovatost, i když to nikomu nepomůže a určitě to není na zadavatele. Dva mladí jelimani, kteří nemají vyřešeno bydlení, si pořídí psa jak hovado. Netuším, jak dlouhý byl vztah, ale jelikož nevydržel ani rok po tom, co si psa pořídili...Nevím, kdo bude ochoten si do podnájmu vzít takového psa a navíc očividně...slečna ho vůbec nechce. Škoda, že to ne! neuměla říct svému ex dostatečně důrazně, před pořízením štěněte. Ano jsem naštvaná, protože (a budu se opakovat) to kolem sebe teď vidím každou chvilku. Jakmile jsou dva mlaďoši chvíli spolu hned...pořídíme si pejskáááá. Většina má naštěstí rodiče, kterým psa za pár měsíců šoupnou Zadavateli, rodiče nemáte?

Když ono je to tak krásné, starat se společně o pejska! Vlastně je to takový trénink na děti a dost párů to tak i pojímá. Jenže záhy zjistí, že aktivity, které dělali, když psa neměli, nemohou dělat se psem, musí se vracet domů včas na venčení, všude se psem nemohou... A láska k tomu úžasnému chlupatému děťátku se začíná pomalu vytrácet... Až to vyústí k odložení psa k rodičům v tom lepším případě, nebo k rozchodu a zbavení se psa jiným způsobem.

8.1.2019 14:11

Jinak Rodiče si ho vzít nemůžou, protože sami mají 2x Jack Russell, takže už by byli psi Tři. A navíc ani jeden z nich si na to Cane Corso netroufá...

8.1.2019 14:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neřešila bych kdo z rodiny by si psa mohl a chtěl vzít - kdyby nekdo jo tak ho asi nenabízí tady. A nebudu komentovat ani tu situaci, ta prostě nastala a ted už s tim nikdo nic neudělá, ten pes za to nemůže a potřebuje domov.

Zkuste ty doporučené skupiny na FB, tam je víc lidí, ale připravte se na to, ze vas tam možná někdo ukamenuje.

8.1.2019 14:50

Psovi je rok, je socializovaný a zná základní povely. Je to vpodstatě větší štěně. Já bych to zas tak tragicky neviděla, zkuste oslovit i místní veterináře. Třeba bude vědět, kdo zrovna přišel o psa a shání nového, vím že naše veterinářka takhle pomáhala udat i nečekaná štěňata.

8.1.2019 14:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Možná by vam to mohli vylepit i v místním zverimexu - u nas občas neco takového vidím.

8.1.2019 15:19

marcelaamax napsal(a):
Možná by vam to mohli vylepit i v místním zverimexu - u nas občas neco takového vidím.

I mistni vet, mistni útulek občas pomůžou zprostředkovat noveho majitele.

8.1.2019 15:22

jo, chtělo by to nějaké "je zdravý", když to o něm říkají
a jo, nevezmu si psa, který to zas tolik nepotřebuje
a na něco ten pes zvyklý asi po roce je, takže k důchodcům to nebude nebo bude,..

no, vlastník psů, o kterých říkáte, že nevíte na co vlastně byli určeni, ale tak radši nic.. mějte krásný den ;-)

" vlastník psů, o kterých říkáte, že nevíte na co vlastně byli určeni, ale tak radši nic.."

muze te mi, prosim, nejak jednoduse vysvětlit -v cem je problém?

jsem z tech vasich poznámek třeba vydedukovala, ze je vhodne naucit rocniho canika hlidat u stromu, aby z nej byl poradny hlidaci pes a lepe se udaval ? nebo co tim myslite -ze nevim, na co byly urceni?

8.1.2019 16:00
saola

XXX.XXX.250.214

Psovi je rok, je socializovaný a zná základní povely. Je to vpodstatě větší štěně. Já bych to zas tak tragicky neviděla, zkuste oslovit i místní veterináře. Třeba bude vědět, kdo zrovna přišel o psa a shání nového, vím že naše veterinářka takhle pomáhala udat i nečekaná štěňata.

Ano, místní veteriny jsou dobrý nápad, ale taky je to bohužel Opavsko, kraj poměrně chudý a rázovitý
I když se mi nezdá, že by pes na fotkách měl opravdu 50 kg, je třeba vzít v potaz, že inzercí šmahem na všech možných portálech a vyvěšováním lístečků kdekam může takový prostorově výrazný pes za nulovou cenu skončit v teplé boudě s cibulovým a česnekovým obložením.
Osobně bych zkusila zde nabízený DogPoint nebo podobné zařízení z okruhu molosů, alespoň byste získali trochu času navíc, pokud by to do konce ledna s novým, alespoň trochu věrohodným majitelem, nedopadlo.
Nebo se prostě musíte oprostit od víry, že pes půjde výhradně do dobrých rukou, no.

Už se vám někdo seriozně na inzerci ozval?

8.1.2019 16:01

Zatím ne 😉

8.1.2019 16:26

lesnížínka napsal(a):

Přesně tak a že takových je. Taky jsem měla kdysi jednu fenku z úplně stejné situace. Slečně ji pořídil přítel a až se na ni vykašlal, tak jí psa nechal a starej se. Fena, půlroční kříženka labradora, totálně nevychovaná, nesocializovaná, všeho se bála, napadala cizí feny, byla s ní spousta práce, něco se odbourat nepodařilo vůbec. Ale netvrdím, že to musí být pravidlo. Každopádně je to těžký, mně by se do toho už moc nechtělo.

8.1.2019 16:27

tak opavsko jsem přehlídla. No pes je to krásný, já myslím že najít nového majitele by nemusel být až takový problém.

8.1.2019 17:59

..."No pes je to krásný, já myslím že najít nového majitele by nemusel být až takový problém"......
Nebijte mě, ale nedávejte ho zadarmo. Zadarmo si ho vezme nějaký pako. A pak, co je levné, není dobré.
Zkusila bych inzerát přetvořit : Prodám krásného černého psa plemene Cane Corso.
Pes je mladý, zdravý, dobře socializovaný, perspektivní jako ochránce i mazel. Prodávám velmi nerad z rodinných důvodů. Přednost mají zájemci se zkušeností s tímto plemenem. Cena dohodou.
A až se vám přihlásí zájemci, pěkně si je proklepněte, jestli za něco stojí.

9.1.2019 16:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Taky doporučuji inzerovat kde se jen dá, hlavně na bull skupinách (FB, kluby...).
A také můžete zkusit sehnat psovi ubytování s tím, že budete náklady na něj platit, než seženete stálého majitele. Třeba se někdo chytne na dobrého hlídače pozemku a nakonec si ho i nechá.

9.1.2019 18:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když ono je to tak krásné, starat se společně o pejska! Vlastně je to takový trénink na děti a dost párů to tak i pojímá. Jenže záhy zjistí, že aktivity, které dělali, když psa neměli, nemohou dělat se psem, musí se vracet domů včas na venčení, všude se psem nemohou... A láska k tomu úžasnému chlupatému děťátku se začíná pomalu vytrácet... Až to vyústí k odložení psa k rodičům v tom lepším případě, nebo k rozchodu a zbavení se psa jiným způsobem.

A Váš příspěvek je k čemu?
Neradíte, vynášíte soudy. To je zadavateli k prdu. Navíc takovéto příspěvky jen človíčky, kteří chtějí pomoci,či potřebují radu jednoznačně znechutí.
Mejete hlavu nesprávnému člověku.
Příště se už nezeptá, ale psa odveze za město a v lepším případě vypustí, v horším přiváže ke stromu.
Pokud neradíte, alespoň se zdržte kritiky.

9.1.2019 18:33

sisi58 napsal(a):
Neradíte, vynášíte soudy. To je zadavateli k prdu. Navíc takovéto příspěvky jen človíčky, kteří chtějí pomoci,či potřebují radu jednoznačně znechutí.
Příště se už nezeptá, ale psa odveze za město a v lepším případě vypustí, v horším přiváže ke stromu.

Ona to od Balu snad nebyla kritika zadavatele, ale spíš takový výkřik do tmy. Snad by mohl být přínosem někomu, kdo se v podobné situaci na pořízení psa chystá a sem by náhodou zavítal.
Že by si přečetl to často opakované : Ne každý musí mít psa, je to na 15 let, opravdu to není na měsíc, dva. A ano je to radost, ale na druhou stranu je to řehole, která vám obrátí život naruby.

9.1.2019 20:01
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Ja inak nechapem, toto vidim okolo seba tolkokrat. Jeden z partnerov psa chce, druhy nechce. Ten co chce si psa aj tak kupi a po rozchode ostane na krku tomu co ho nikdy nechcel.
Nechapem to vobec. Ako sa to vobec stane, ze pes ostane na krku tomu kto ho od zaciatku nechcel?

9.1.2019 20:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

L(phi) napsal(a):
Ja inak nechapem, toto vidim okolo seba tolkokrat. Jeden z partnerov psa chce, druhy nechce. Ten co chce si psa aj tak kupi a po rozchode ostane na krku tomu co ho nikdy nechcel.
Nechapem to vobec. Ako sa to vobec stane, ze pes ostane na krku tomu kto ho od zaciatku nechcel?

možná proto, že ten, co ho nechtěl, má větší míru zodpovědnosti, a proto by si sám psa nepořídil

9.1.2019 21:18
Ondraaa

XXX.XXX.224.242

Mám o pejska zájem prosím o kontakt na n.pracee@seznam.cz

9.1.2019 21:31

sisi58 napsal(a):

Vidím, že jste nepochopila, že je to reakce na příspěvek, který jsem citovala (proto jsem jej taky citovala). A je to obecné povzdechnutí.

A i když se vám to nelíbí, ujišťuji vás, že budu psát co chci a kam chci.

10.1.2019 07:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vidím, že jste nepochopila, že je to reakce na příspěvek, který jsem citovala (proto jsem jej taky citovala). A je to obecné povzdechnutí.

A i když se vám to nelíbí, ujišťuji vás, že budu psát co chci a kam chci.

Jak je ctěná libost.
To děláte vždycky a já nepočítám s tím, že se změníte.
Kritizovat umí každý, smysluplně poradit jen pár lidí. Naštěstí tu jsou i takoví a zadavateli poradili.
Je dobré vědět, že jsou lidi co mají všechno cajk, nedělají chyby a vůbec jsou to takoví malí bohové.Určitě to všem pejskům v krizové situaci pomůže.

10.1.2019 08:29

sisi58 napsal(a):
Jak je ctěná libost.
To děláte vždycky a já nepočítám s tím, že se změníte.
Kritizovat umí každý, smysluplně poradit jen pár lidí. Naštěstí tu jsou i takoví a zadavateli poradili.
Je dobré vědět, že jsou lidi co mají všechno cajk, nedělají chyby a vůbec jsou to takoví malí bohové.Určitě to všem pejskům v krizové situaci pomůže.

Je mi líto, že máte problém, ale tím, že se budete navážet do mne, ho asi nevyřešíte.

10.1.2019 08:51

Ondraaa napsal(a):
Mám o pejska zájem prosím o kontakt na n.pracee@seznam.cz

Raději posouvám tento důležitý příspěvek na kraj, aby ho zadavatel, kvůli triviálním hádkám nepřehlédl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík