Štěňata německého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Prodám štěňata NO s PP. Otec: Arre Hartis dvakrá...
Dohodou
Zdravím,
po dlouhém přemýšlení a zvažování všemožných plemen jsem se přesvědčila, že právě NO je ta nejvíce ideální možnost z hlediska cvičitelnosti, velikosti, povahy a využití.
No po vybrání plemene přichází neméně důležitá věc - výběr chovatelské stanice, s čímž nemám velké zkušenosti, proto se chci nejdříve zeptat tady, jelikož koupi štěněte plánuji až na dobu za rok a půl až dva roky, takže je na vše vlastně mnoho času, ale i ne, jak se to vezme.
Chci se zeptat, jakou chs NO byste mi mohli doporučit, mám zájem o štěně po pracovně vedených rodičích velmi vyrovnaných povah, plánuji nácvik obran a obedience.
Další, avšak ne tak důležitou věcí, je to, že mám zájem především o celočerného jedince.
Zatím jsem si prohlédla stránky pár chs, ale přesto chci požádat o doporučení a rady lidi, kteří se v této věci více vyznají.
Předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Z Klemova dvora, psi mají tvrdé povahy a rovné hřbety.
GAELLE
napsal(a):
také jsem původně uvažovala o ovčákovi ale nejsou na tom zdravotně vůbec dobře. Černé pracovní psy chová moje kamarádka ve Francii, cena za štěně je cca 1000 eur....................kdybyste měla zájem mohu poslat kontakt.
Děkuji moc za nabídku, určitě mám zájem o kontakt
Dobrý den , tak já už dvacet let NO nechovám , ale sleduji stále.Tak třeba chs z Dobřečovské školy. Tam jsou moc pěkní pracovní psi. A paní Jiřina Koudelová majitelka stanice by vám určitě poradila.Mají také i celočerné. Jinak si najděte klub NO, tam seznam bonitací a na ně se jděte podívat. Předvádí se a dělá i obrana ( zkouška povah).
S tím zdravým to u NO z našich chovů není zas tak špatné. NO moje životní láska ,měla jsem od třinácti let.
GAELLE
napsal(a):
také jsem původně uvažovala o ovčákovi ale nejsou na tom zdravotně vůbec dobře. Černé pracovní psy chová moje kamarádka ve Francii, cena za štěně je cca 1000 eur....................kdybyste měla zájem mohu poslat kontakt.
Francouzi maji možná kvalitní malináky ale co se týká NO tak to není žádná sláva .... takže tam bych za tu cenu určitě nebrala ....
Pro zadavatelku v česku mame velmi kvalitní pracovní ovčáky ,objedte pár akci, mrkněte na feny či psi co se vám líbí a pak vybírejte konkrétní spojení a nikoliv chovku .
Je spousta kvalitních zvířat ze spousty chovek a za rok a pul muže být vrh co vás osloví klidně z uplně neznáme chovky .
keissa
napsal(a):
Francouzi maji možná kvalitní malináky ale co se týká NO tak to není žádná sláva .... takže tam bych za tu cenu určitě nebrala ....
Pro zadavatelku v česku mame velmi kvalitní pracovní ovčáky ,objedte pár akci, mrkněte na feny či psi co se vám líbí a pak vybírejte konkrétní spojení a nikoliv chovku .
Je spousta kvalitních zvířat ze spousty chovek a za rok a pul muže být vrh co vás osloví klidně z uplně neznáme chovky .
I u těch maliňáků je potřeba hodně pečlivě vybírat, a bez konexí Vám kvalitní zvíře ani tak neprodají
Též souhlasím, že v ČR jsou velmi kvalitní pracáci, se kterými se běžně kryje i v Německu a celkově české psy najdete po celém světě.
A informace o špatném zdraví je spíše stále zachované dogma. Speciálně u pracáků je drtivá většina psů velmi dobře vyšetřená (nejen HD, ED, ale i DM, LÜW, OCD, někteří i MDR). Nemyslím si, že by bylo jiného plemene, které by bylo tak dobře zdravotně hlídané. Bohužel u exteriéráků toto stále pokulhává, ale i tam se dají najít vyšetření psi.
Doporučuji se dívat na spojení na tomto webu, kde bych vybírala konkrétní spojení, jak už tu někdo zmiňoval.
https://www.working-dog.com/breed/overview?searchTerm=&withFederation=1&raceTextField=kr%C3%A1tkosrst%C3%BD+%28N%C4%9Bmeck%C3%BD+ov%C4%8D%C3%A1k%29&raceHiddenField=2%3B2&federationID=&federation=&countryName=&country=
Přeji hodně štěstí s výběrem :)
PumaCZ
napsal(a):
Též souhlasím, že v ČR jsou velmi kvalitní pracáci, se kterými se běžně kryje i v Německu a celkově české psy najdete po celém světě.
A informace o špatném zdraví je spíše stále zachované dogma. Speciálně u pracáků je drtivá většina psů velmi dobře vyšetřená (nejen HD, ED, ale i DM, LÜW, OCD, někteří i MDR). Nemyslím si, že by bylo jiného plemene, které by bylo tak dobře zdravotně hlídané. Bohužel u exteriéráků toto stále pokulhává, ale i tam se dají najít vyšetření psi.
Doporučuji se dívat na spojení na tomto webu, kde bych vybírala konkrétní spojení, jak už tu někdo zmiňoval.
https://www.working-dog.com/breed/overview?searchTerm=&withFederation=1&raceTextField=kr%C3%A1tkosrst%C3%BD+%28N%C4%9Bmeck%C3%BD+ov%C4%8D%C3%A1k%29&raceHiddenField=2%3B2&federationID=&federation=&countryName=&country=
Přeji hodně štěstí s výběrem :)
Tak se nekdy mrknete, na co vsechno vysetruji zodpovedni chovatele JRT/PRT.
impact
napsal(a):
Tak se nekdy mrknete, na co vsechno vysetruji zodpovedni chovatele JRT/PRT.
Věřím, já jsem spíše myslela co se týče pracovních psů. Hodně jsem se totiž dívala i na jiná plemena než NO a přišlo mi, že tam člověk často nemá skoro nic.
Ale hodně záleží i na chovateli, zda je dostatečně zodpovědný a chce investovat do všech možných vyšetření, i když to není povinné. Co si budeme povídat, ona je to docela drahá sranda :)
Já vím že tohle sem tak úplně nepatří a zadavatelka takového psa nepoptává, ale...
Tohle mi přijde jako úžasná fenka, nechtěl by ji třeba nějaký milovník černých "skorovlčáků"? :-)
Zadavatelko omlouvám se za plevelení tématu, obvykle takhle nespamuju, ale tahle mi prostě nedala...
https://www.annonce.cz/inzerat/krizenka-happy-k-adopci-43534995-w4zvak.html?fbclid=IwAR3TOuTEL2SsUgQT-pO0W0XHnLJbT8urZv9ttNnA71soyQ2HsqNCq3AfLi8
napsal(a):
Já vím že tohle sem tak úplně nepatří a zadavatelka takového psa nepoptává, ale...
Tohle mi přijde jako úžasná fenka, nechtěl by ji třeba nějaký milovník černých "skorovlčáků"? :-)
Zadavatelko omlouvám se za plevelení tématu, obvykle takhle nespamuju, ale tahle mi prostě nedala...
https://www.annonce.cz/inzerat/krizenka-happy-k-adopci-43534995-w4zvak.html?fbclid=IwAR3TOuTEL2SsUgQT-pO0W0XHnLJbT8urZv9ttNnA71soyQ2HsqNCq3AfLi8
Musíte s tím prudit?
napsal(a):
Kdoví, jestli to má vůbec kapku NO krve. U takových kříženců kříženců není nic jisté.
keissa
napsal(a):
to platí u všech plemen a i u ovčáku v česku pruměrný člověk se ke kvalitním štěnatum ze známých a tu tolik navrhovanýh chovek ani nedostane.
ale to protoze většina psu z tehle vrhu by průměrného ceskeho pejskare - sezrala?
jahodapavel
napsal(a):
Musíte s tím prudit?
Co na tom vidite jako pruzeni?
bobina65
napsal(a):
Tak nevím , ale každý z vás měl prvního psa. Je to závazek asi na patnáct let. Někdy ten obyč pejskař může být i lepší,
Vám přece také někdo prodal psa. Nebo jak jste začínali? A když se náhodou pes nevydaří , tak ti závodníci shání nového (většinou ).
Tak prvního psa jsem měla na inzerát v tištěné ifauně bez PP, ale k druhému psovi z prestižní CHS už jsem se dopracovala několikaletým sledováním plemene, a na doporučení jiného chovatele, u kterého na mě nezbylo štěně (na toho jsem měla kontakt z klubu, protože internet ještě v ČR dostupný nebyl).
Pravdou je, že mít toho druhého jako prvního psa v životě, tak bych jeho sebevědomí a průbojnost nezvládla - takže je lepší, že se k běžným lidem dostávají " běžní" psi
Chov německých v České republice má špičkovou úroveň! JIž po druhé máme mistra světa ve výkonu! A jsme již i mistři světa v družstvech!!! To mluví za vše!. Když si vemete jaké podmínky mají Němci Američané a v jakých podstatně skromějších podmínkách se pohybují čeští reprezentanti pak klobouk dolů!!!
napsal(a):
Chov německých v České republice má špičkovou úroveň! JIž po druhé máme mistra světa ve výkonu! A jsme již i mistři světa v družstvech!!! To mluví za vše!. Když si vemete jaké podmínky mají Němci Američané a v jakých podstatně skromějších podmínkách se pohybují čeští reprezentanti pak klobouk dolů!!!
JIž po druhé máme mistra světa ve výkonu! A jsme již i mistři světa v družstvech!!!
Jo, jo božský Qvido, něco takového je můj sen, nemusí to být samozřejmě mistr světa, ale prostě pes s takovou povahou. Myslím, že pracáci jsou na tom docela dobře, exterieráci-katastrofa.