Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
Dohodou
Ahojte,
Máme doma už čtyřměsíčního prcka a náš aussík pořád na něj tak nějak žárlí a občas se na něj tak divně dívá, že bych mu nevěřila, že mu nic neudělá. Občas ho oňuchá a bez zájmu odejde.
Aussík je čtyřletý, povahově spíše takový posera,tak mě jeho přístup překvapuje. Čekala jsem, že žárlení nějak pomalu odezní, ale moc se to nemění.
Mazlený od nás je, určitě ho nezanedbáváme, ale mrzí mě jak prcka vnímá. Zlepší se to? Co myslíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ne, nezlepší. Nejhorší to bude, až miminko vyleze z postýlky a začne lézt. Desenský v pořadu Kočka není pes v sobotu 12.1. na čt1 ( opakují 16.1. ve 4,45 ráno ) sice namluvil dost nesmyslů o borderkoliích, ale to povídání o miminku mělo hlavu a patu.
Já jsem psa okamžitě zapojila do péče o mimčo....šli jsme přebalovat, tak šel i pes a já mu u toho vyprávěla, jak je báječnej, že mi takhle pomáhá, že bez něj bych to nedala (no prostě nesmysly)....miminko šlo papat, tak pes šel taky, dostal pribiňáčka a lízal si ho u nás.......miminko šlo spát, tak "pššš...miminko spinká, pojď jdeme se konečně v klidu pomazlindat".....prostě všechno se dělalo se psem......klidně jsem vzala ruku mimča a dělala pesovi "malá" a u toho říkala miminu, jakýho máme šikovnýho pejska a hodnýho.........nikdy jsem psa neodstrkovala, když si chtěl k mimču čmuchnout-samozřejmě nejlépe pod dozorem, hlavně ze začátku, jen jsem říkala "opatrně, je to malé hodné mimi" a musím říct, že psi většinou neočuchávali dítě stylem "zabořím do tebe čenich", ale měli nataženou hlavu jak žirafa, občas jsem teda nestihla zabránit olíznutí (při velikosti našich psů komplet obličej)....ne že bych se toho bála z hygienických důvodů, ale musíte dítě umejt, přeci ho nenechám oslintané.
Nikdy se mi nestalo, že by pes na dítě žárlil, vždycky byl postavený do role pomocníka.......prostě jsem praktikovala stejnou výchovu jako u staršího sourozence a nikdy žádnej problém.....
napsal(a):
Já jsem psa okamžitě zapojila do péče o mimčo....šli jsme přebalovat, tak šel i pes a já mu u toho vyprávěla, jak je báječnej, že mi takhle pomáhá, že bez něj bych to nedala (no prostě nesmysly)....miminko šlo papat, tak pes šel taky, dostal pribiňáčka a lízal si ho u nás.......miminko šlo spát, tak "pššš...miminko spinká, pojď jdeme se konečně v klidu pomazlindat".....prostě všechno se dělalo se psem......klidně jsem vzala ruku mimča a dělala pesovi "malá" a u toho říkala miminu, jakýho máme šikovnýho pejska a hodnýho.........nikdy jsem psa neodstrkovala, když si chtěl k mimču čmuchnout-samozřejmě nejlépe pod dozorem, hlavně ze začátku, jen jsem říkala "opatrně, je to malé hodné mimi" a musím říct, že psi většinou neočuchávali dítě stylem "zabořím do tebe čenich", ale měli nataženou hlavu jak žirafa, občas jsem teda nestihla zabránit olíznutí (při velikosti našich psů komplet obličej)....ne že bych se toho bála z hygienických důvodů, ale musíte dítě umejt, přeci ho nenechám oslintané.
Nikdy se mi nestalo, že by pes na dítě žárlil, vždycky byl postavený do role pomocníka.......prostě jsem praktikovala stejnou výchovu jako u staršího sourozence a nikdy žádnej problém.....
Dělala bych to naprosto stejně, teď jsem tak navykala psa na nové kotě a to on z koček zase bůhví jak nadšený není, mazlit se s nima nebude. Ale s kočičkou je v pohodě, víc jak s tou předchozí, na tu vrkal, téhle toleruje víc.
Ještě bych dodala, že všichni psi, co pomáhali s "výchovou" mých dětí po nějaké době od přinesení mimča dom, miminko zodpovědně hlídali, třeba když se probudilo a jim se zdálo, že panička nějak dlouho nereaguje, tak přiběhli a začli do mě žďuchat....posléze, když je z mimina batole, tak já jsem třeba dala do obýváku deku, pes si lehnul kousek od děcka, já vařila v kuchyni, po očku sledovala dění a jakmile dítě slezlo mimo deku, tak hned pro mě letěli a nebo štěkali, no prostě opravdu pomocník k nezaplacení....prostě já a pes jsme tým a spolu se staráme o NAŠE dítě. Doufám, že až-jestli někdy budu mít vnouče, tak zas budu mít psa, který mi s tou náročnou činností bude pomáhat....
A na závěr bych chtěla říct, že třeba já jako malá a i můj syn jsme byli totální nemluvové, ale našim psím chůvám jsme toho navykládali hromady.....není nic hezčího, než pozorovat vaše malé děcko, které fakty není upovídané, jak vypráví, třeba při stavbě kostek, pesovi a ten u něj spokojeně leží.......a dává pozor....
Díky za reakce,
Pesan mi přijde čím dál lepší, občas už i přijde a malého lízne. Blbě se na něj podívá občas při pasení koníků, nevím co mu na té poloze vadí. Dávám ho na zem na deku, prijde k němu, ňuchne a pak se chce mazlit se mnou. Určitě ho nikdy neodháníme ani nějak nezanedbáváme, ale prostě kapku žárlí.
napsal(a):
krásně popsáno!
podobně jsem navykala naše tři jezevčíky na narozená vnoučátka, sice vnoučata už povyrostla.... ale od té doby naši psi malé děti milují a jakmile vidí kočárek s cizím dítětem, dožadují se ho a hned by šli zase pomáhat a hlídat.
za půl roku bude další vnoučátko, tak si to rádi zopakují...