Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2019 02:34
Andy8x

XXX.XXX.168.163

Dobrý den, dnes jsem si přivezla štěně. Už se u mě otrkalo. Pořád za mnou chodí a mazli se. Akorát mám problém, mám tu í myho staršího pejska 8 let, který si chce hrát a pokaždé když aportuje a hraje si s hračkou v blízkosti štěněte, tak na něj štěně vyjede a usadí ho. Jak to mám štěně odnaucit? Nebo to dělá že stresu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2019 07:26

štěně to odnaučíš tak, že ho to nenecháš dělat
a to ho naučíš tak, že ho zaměstnáš sama, aktivně

18.1.2019 08:34

Jak je štěně staré? Jaký je poměr velikostí?

18.1.2019 08:42
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak je štěně staré? Jaký je poměr velikostí?

To zadavatelka jistě považuje za podružné, proto nezmínila, že štěně je možná doga
a starší pes třeba ... čivava .

18.1.2019 08:57

to je divné štěkanátko, když vidí hračku, usadí starého psa
asi ho nikdo nenaučil si hrát
a je to fakt štěně ? jsem neviděla štěně, co usadí psa, jak usadí ? dá mu tlapou po hlavě, vrčí ?
že by už stihlo udělat špatnou zkušenost ? ale tolik rozumu ještě nemá nebo jo ?

18.1.2019 09:07
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je divné štěkanátko, když vidí hračku, usadí starého psa
asi ho nikdo nenaučil si hrát
a je to fakt štěně ? jsem neviděla štěně, co usadí psa, jak usadí ? dá mu tlapou po hlavě, vrčí ?
že by už stihlo udělat špatnou zkušenost ? ale tolik rozumu ještě nemá nebo jo ?

Taky mi to příjde divné. Ale možné to asi je. Od chovatelů teriérů a bull plemen docela často slýchávám, že takový 4 měsíční prcek je už docela dost "tvrdý", takže může nastat chvíle, kdy může i takovéhle mimino si sjednávat klid. Může to být reakce na "oběžující" neklid .... to dělá můj čivavák, když dvouletý habán začne kolem něj víc lítat a vytváří chaos. Nebo může jít i přeskokové jednání ..... vidím jak ostatní řádí, ale já nevím, jak řádit s nimi (bojím se toho chaosu, nebo předmětu, nebo staršího psa), což mne naštve a jediné co umím je kousat do sourozence/kamaráda - tak se vyventiluju tam.

No chtělo by to uvést věk štěněte, plemeno a plemeno i toho 8 letého. Jak se štěně staví k aportování, jestli sám o to projevuje zájem atd.

18.1.2019 09:21

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Taky mi to příjde divné. Ale možné to asi je. Od chovatelů teriérů a bull plemen docela často slýchávám, že takový 4 měsíční prcek je už docela dost "tvrdý", takže může nastat chvíle, kdy může i takovéhle mimino si sjednávat klid. Může to být reakce na "oběžující" neklid .... to dělá můj čivavák, když dvouletý habán začne kolem něj víc lítat a vytváří chaos. Nebo může jít i přeskokové jednání ..... vidím jak ostatní řádí, ale já nevím, jak řádit s nimi (bojím se toho chaosu, nebo předmětu, nebo staršího psa), což mne naštve a jediné co umím je kousat do sourozence/kamaráda - tak se vyventiluju tam.

No chtělo by to uvést věk štěněte, plemeno a plemeno i toho 8 letého. Jak se štěně staví k aportování, jestli sám o to projevuje zájem atd.

4měsíční pes není už právě miminko, teda u mě (počůrat obývák může furt)
chce to říct "hele, teď se prostě jí a teď se hraje a teď jdeme ven, nikdo tě nesežere a všichni máte to stejné, teď se učíme sedni, to jsou normální věci, nic k řešení"
jestli je štěně doga, tak tím dřív (je to tu napsané jak kdyby jednoho dne panička došla domů a tam štěně se zkrvavenou tlamou nad malinkým mrtvým osmiletým psem)

18.1.2019 13:34
Andy8x

XXX.XXX.168.163

Štěně he staffbul...ma 4 kg a můj kříženec civavy š jorksirem 6 kg. A štěněte jsou dva měsíce. Nicméně teď je to Tak, že starší štěně kousnul a vyjíždí po něm on

18.1.2019 13:40

Andy8x napsal(a):
Štěně he staffbul...ma 4 kg a můj kříženec civavy š jorksirem 6 kg. A štěněte jsou dva měsíce. Nicméně teď je to Tak, že starší štěně kousnul a vyjíždí po něm on

"kupodivu"

neboli platí to, co jsem napsala výše, a je zcela jedno jaké a čí a čeho to štěně je!

18.1.2019 14:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andy8x napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem si přivezla štěně. Už se u mě otrkalo. Pořád za mnou chodí a mazli se. Akorát mám problém, mám tu í myho staršího pejska 8 let, který si chce hrát a pokaždé když aportuje a hraje si s hračkou v blízkosti štěněte, tak na něj štěně vyjede a usadí ho. Jak to mám štěně odnaucit? Nebo to dělá že stresu?

A neni to od štěněte hra? Oni si staffbuli stenda(nebo spíš zo plemeno obecně) hrajou trochu drsneji a i se u toho dost zvukově projevujou. Spousta psu tu hru s nimi nedává.

18.1.2019 14:32
saola

XXX.XXX.250.214

Andy8x napsal(a):

Nijak se tím netrapte, on si to ten staffbulík za čas vyřeší sám, aby ho neotravovala taková miniatura.

To byla ironie - jak vás napadlo, pořídit si takovou kombinaci?

18.1.2019 14:43

teriér 15-20kg a 2kg je dobrá kombinace (no ne pro všecky, samo se nevychová nic..)
staffbull není žrout psů, leda nějaký lehce vypatlaný

18.1.2019 15:40
amiš

XXX.XXX.11.45

Tak zadavatelka hlavně píše: dnes jsem si přivezla štěně. Takže asi bych ji s ním potkávat nechtěla, pokud má tyhle otázky hned po příchodu dvouměsíčního štěńda.

18.1.2019 15:40
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

V takovýchto situacích já říkám "natočte to" .... ono se to blbě posuzuje jen podle popisu - a ještě dost strohého.

18.1.2019 21:46
Andy8x

XXX.XXX.168.163

Já psala 6 kg

18.1.2019 21:52

Andy8x napsal(a):
Já psala 6 kg

pardon, má chyba
tak máte rezervu :-)
trošičku to vypadá, že se vedou psíci, na střídačku, místo aby je vedl člověk ;-)
nepřemýšlela jste nad mřížkou mezi futra, jeden pes tam, druhý sem, aby na sebe psi viděli, ale stíhala jste řešit ?

18.1.2019 23:20
Andy8x

XXX.XXX.168.163

No zatím to řešit nebudu. Je tady druhý den. Venku si spolu normálně hrajou ale doma je to problém. Dám jim čas, ať si zvyknou. Přece jen chápu, že můj byl dlouho sam, tak ho nemůžu nutit, aby malou hned prijal

18.1.2019 23:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andy8x napsal(a):
No zatím to řešit nebudu. Je tady druhý den. Venku si spolu normálně hrajou ale doma je to problém. Dám jim čas, ať si zvyknou. Přece jen chápu, že můj byl dlouho sam, tak ho nemůžu nutit, aby malou hned prijal

No ale taky nemůžete malou nechat, aby ho šikanovala. A to bych jí teda dala jasně najevo hned. Ono i pokud by to byla z její strany hra a staršímu se to nelíbilo tak to chce korigovat. Mě malá taky někdy hryže psa už fakt moc, jemu to teda nevadí, on jí tak něžně okousává a je spokojený, minule měl na krku už krev od těch jejích zoubků - takže jakmile se takhle rozjedou, tak je volám k sobě a hru ukončuji a zaměstnám je jinak, nebo jim dám hračku aby se tahali o ní.

A jak tu někdo psal o té mřížce mezi dveře, tak to je taky dobrý nápad. Já nemám vyloženě mřížku, mám starou dětskou ohrádku rozebranou a rozdělila jsem tím obývák od jídelny. Když už si hrají moc, tak jde jeden do obýváku, druhý do jídelny. Protože by si sami od sebe hrát nepřestali.

A teď mě napadá - má se starší pes kam schovat před ní? Má nějaké místo kam ona se nedostane, kde bude mí absolutní klid? ¨To je taky důležité.

18.1.2019 23:44
Andy8x

XXX.XXX.168.163

18.1.2019 23:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Edit: - připomíná mi to kombinaci mého štěněte a mámy staré jorkšírky. Jorkšírka už má ráda svůj klid, s mým starším psem se v klidu očuchá, pozdraví a jde si zase lehnout. Ale na štěně se moc netvářila už od začátku, je na ni prostě moc hrr. Když ji začalo vyzývat ke hře tak po něm vyjela a utekla do pelechu. Prostě už nestojí o hry a dovádění. Teď už jen když se k ní malá přiblíží tak vrčí - ta to chápe moc dobře a jde pryč. Jorkšírka k ní sama nepřijde, malá to občas zkusí, ale stačí jedno upozornění a chápe. Takže spolu vychází v pohodě, dá se říct, ale kamarádky nebudou nikdy.

18.1.2019 23:48
Andy8x

XXX.XXX.168.163

Já ji od nej držím stranou od té doby. A zkouším si hrát s oběma í mazlit. Můj starý Pejsek chápe, když řeknu zůstaň v pelíšku a já si s ní hraju, no a ona kupodivu je tu druhý den A povel zůstaň v pelíšku taky pochopila a nech mě si s ním hrát á kouká na to. Chci se věnovat oboum, ať to oba vidi a respektuji to. Jinak pejsek si může odpočinout kdekoliv v jine místnosti...ale ta ohradka je super nápad

19.1.2019 12:46
fikovnice

XXX.XXX.135.170

rapotacka11 napsal(a):
To zadavatelka jistě považuje za podružné, proto nezmínila, že štěně je možná doga
a starší pes třeba ... čivava .

Tak koukám, nebyla jste daleko od pravdy...

19.1.2019 19:11
karo2702

XXX.XXX.172.116

Tak jo, je to první den, takže nejde dělat závěry, ale na další dny:
Nenechat je rvát. Oni si zvyknou, ale nemusí to být samo od sebe. Ať vidí, že vy to tam řídíte a rvačky nestrpíte. Štěně poroste rychle, aby pak nebylo na řešení pozdě.
Ráno vyvenčete. Potom unavte štěně. Hračky, přetahování, nové podněty,...brzo se unaví a usne. Až si štěně zaleze, vezmete druhého psa a tomu můžete aportovat. Unavené štěně ani nepípne.
Postupně to můžete zkoušet prolínat, ať se na chvilku zapojí oba do stejné hry. Ale postupně, ne hned druhý den.
Hodně štěstí

19.1.2019 20:38
Andy8x

XXX.XXX.168.163

Je tady třetí den A zkusila jsem udělat hráči koutek. Mám tu natahly koberec a na něm si hraju s obouma najednou. S oboum se přetahuju a oni na sebe doráží a teď tu spolu leží...ne u sebe ale blízko a ne každý ve svém pelíšku. Je to čím dál lepší 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík