Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2019 09:50
pref_

XXX.XXX.252.67

Dobrý den, chci měnit krmivo z ANF Junior 28 a uvažuji nad Carnilove. Jaký máte názor na toto krmení?

21.1.2019 12:58
pref_

XXX.XXX.252.67

up

21.1.2019 13:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

pref_ napsal(a):
up

Párkrát jsem vyhrála nějaký pytel na závodech (cca 6 pytlů různých receptur), a za mě to není špatné krmivo - objektivně to ale posoudit nedokážu, protože tím nekrmím dlouhodobě. Nicméně i psi zvyklí na maso to žrali bez problémů, a nepodělali se z toho.

21.1.2019 13:29
pref_

XXX.XXX.252.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Párkrát jsem vyhrála nějaký pytel na závodech (cca 6 pytlů různých receptur), a za mě to není špatné krmivo - objektivně to ale posoudit nedokážu, protože tím nekrmím dlouhodobě. Nicméně i psi zvyklí na maso to žrali bez problémů, a nepodělali se z toho.

A kdybyste měl vybrat v cca téhle cenové kategorii jiné granule?

21.1.2019 13:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

pref_ napsal(a):
A kdybyste měl vybrat v cca téhle cenové kategorii jiné granule?

Pokud máte zaregistrovanou CHS tak bych šla do Farminy (značka ND), protože se jejich chovatelská balení opravdu vyplatí - je to ND v nekomerčním balení, ale cenově je to úplně jinde.

Bezobilnou Farminou krmím cca 2 roky, odchovala jsem na ní i poslední vrh, a myslím si, že poměr cena x kvalita je bezkonkureční .

21.1.2019 13:49
pref_

XXX.XXX.252.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pokud máte zaregistrovanou CHS tak bych šla do Farminy (značka ND), protože se jejich chovatelská balení opravdu vyplatí - je to ND v nekomerčním balení, ale cenově je to úplně jinde.

Bezobilnou Farminou krmím cca 2 roky, odchovala jsem na ní i poslední vrh, a myslím si, že poměr cena x kvalita je bezkonkureční .

Chovatelskou stanici nemám. Ještě jsem se koukal po Acaně, Marp, Tase of the Wild, ale stále nevím.

21.1.2019 13:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

pref_ napsal(a):
Chovatelskou stanici nemám. Ještě jsem se koukal po Acaně, Marp, Tase of the Wild, ale stále nevím.

Ono je to i volně prodejné pod názvem N&D, jen je to není cenově tak výhodné.

21.1.2019 13:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

pref_ napsal(a):

po Acaně mi snad nikdy z žádného psa nevypadl pevný bobek, a neskutečně prděli - nevím, jak teď, ale vím že stejnou zkušenost s Acanou dřív měl snad skoro každý

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2019 15:13

Acanu jsem měla jednou a nikdy více. Fena taky prděla a měla řidší hov...nka, ale už je to asi 6 let zpátky. Zajímavé je, že od štěnda do roka a půl byla krmena Orijenem a ten seděl super, stejný výrobce, jako Acana, ale je tam asi rozdíl. Od roka a půl je na mase, i když granule taky mám pořád doma, protože např. ráno dostane granule ochucené teplou konzervou (holé nesní) no a večeře je teplé jídlo maso, příloha se zeleninou atd. Bude jí letos 8, vyzkoušela jsem za tu dobu různé značky granulí, teď poslední 3 roky nedám dopustit na Essential. Můžete vyzkoušet. Naší sedí perfektně, koteček malý, hnědý, pevně tvarovaný. Ty ND asi taky zkusím koupit.Nikdy jsem je neměla, tak ať nemá pořád Essential. I když je to u nás asi jedno, má to jen jako občas doplněk stravy. Myslím, že Ess. lepší, než Marp, měla jsem Marp holistic lamb. Do TOTW bych nešla. Carnilove nevím, neměla jsem

21.1.2019 15:27
conie

XXX.XXX.206.202

pref_ napsal(a):
Dobrý den, chci měnit krmivo z ANF Junior 28 a uvažuji nad Carnilove. Jaký máte názor na toto krmení?

Ptát se na granule je dost cesta do pekel.Každý většinu preferuje ty svoje, plno lidí radí, ale nic o tom neví atd. Já dám jen na to, co sedne mým psům - Carnilov krmíme teď asi 5 měsíců, střídám receptury a zatím spokojenost, psům chutná, bobky OK, srst OK, k zasycení stačí přiměřené dávky (např. u Joggies baštili téměř dvojnásobek doporučené dávky a stále byli jakoby hladoví, o hromadách na zahradě nemluvě). Po zkušenosti granule své smečce tak po 1 - 1,5 roce stejně střídám, držím se podobné kvality.

21.1.2019 16:41

marp holistic a essential jsou stejné granule, jenom marp jsou méně vydatné, na zimu se moc nehodí pro aktivní nebo venkovní psy
n&d grain free s dýní 1299/12kg a kuře 1450/12kg... a ty nám nesedí (26kg pes)
větší pes bude možná i rád za low grain verzi kolem 1050/12kg
pořád jsou to asi nejlevnější dobré granule

podle internetových diskuzí ale fakt nemá cenu granule vybírat, kupte 2-5kg balení od každých a zkuste :-)

21.1.2019 16:51
pref_

XXX.XXX.252.67

conie napsal(a):
Ptát se na granule je dost cesta do pekel.Každý většinu preferuje ty svoje, plno lidí radí, ale nic o tom neví atd. Já dám jen na to, co sedne mým psům - Carnilov krmíme teď asi 5 měsíců, střídám receptury a zatím spokojenost, psům chutná, bobky OK, srst OK, k zasycení stačí přiměřené dávky (např. u Joggies baštili téměř dvojnásobek doporučené dávky a stále byli jakoby hladoví, o hromadách na zahradě nemluvě). Po zkušenosti granule své smečce tak po 1 - 1,5 roce stejně střídám, držím se podobné kvality.

Dobře, asi objednám ty Carnilove a uvidím. Já mám právě prvního psa a nikdy jsem granule nevybíral, tyto byly od paní chovatelky, takže vůbec se v tom nevyznám, ale koukal jsem hodně na https://www.psikrmivoradce.cz/ a řekl bych že Carnilove špatné nebudou. Díky za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík