Anglicky bulterier z PP

Prodám Bulteriéra - Momentálně máme k dispozici jednoho chlapečka, kterému...
35000 Kč
Dobrý den,
zvažuji pořídit k našemu 1,5 let starému psovi kamaráda/kamarádku stejně rasy. Mám ale mírné obavy. Pes je hodný na štěňata, na feny a psy které zná odmala, na psy které nezná vyjíždí. Raději bych pořídila psa než fenu, ale mám strach jak by se snesli, hlavně až druhý bude dospívat... Má otázka zni, pes nebo fena? Je tu někdo kdo pořizoval bulikovi kamaráda, ať vím na co se můžu těšit? 😄Protože už z tímhle byla puberta docela peklo. Nikdy jsem dva psy naráz neměla, tak moc nevim co čekat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
to radši fenu
myslíte, že je fakt už dospělý ? já nevím, myslela jsem si to u posledních dvou psů (ne úplně bulíci), ale ve třech letech se nějak změnili
měli jste doma nějakého hodného psa na návštěvě třeba ?
na co se můžete těšit, to teda nevím, protože to není můj pes, neznám ho, ale velmi se chválím, že jsem nepořídila druhý kus brzy
no to musíte vědět Vy
Hotový určitě ještě není 😊.. má ale tolik energie, že prostě myslím že by mu parťák prospěl. Tím že jsem nikdy dva psy naráz doma neměla, se ptám.. uvítám jakoukoliv radu. Jojo, psy k nám chodi, ale jak říkám, jen ti co zná od malička, nechá si žrát z misky, je mu to jedno. Ale sebehidnejsiho ciziho psa venku by chtěl sežrat 🤨🙄.. co myslíte tím, nějak změnili?
VilaAmalka
napsal(a):
Dobrý den,
zvažuji pořídit k našemu 1,5 let starému psovi kamaráda/kamarádku stejně rasy. Mám ale mírné obavy. Pes je hodný na štěňata, na feny a psy které zná odmala, na psy které nezná vyjíždí. Raději bych pořídila psa než fenu, ale mám strach jak by se snesli, hlavně až druhý bude dospívat... Má otázka zni, pes nebo fena? Je tu někdo kdo pořizoval bulikovi kamaráda, ať vím na co se můžu těšit? 😄Protože už z tímhle byla puberta docela peklo. Nikdy jsem dva psy naráz neměla, tak moc nevim co čekat.
Nemám bulíka, mám x AST, ale co se psů týče tak je na tom stejně jako váš bulík. Když byly psovi 3, pořídili jsme fenku SBT - máme ji doma dva měsíce. Psa bych určitě pořídit nemohla, to by neklaplo. No a těšit se můžete na to, že budete muset běhat s každým zvlášť, že třeba ten druhý může žárlit když půjdete se štěndem a necháte ho doma, my jsme třeba řešili, že začal značkovat doma (což ale nevím, zda nebyl čistě zdravotní problém, protože teď má atb a už se to nekonalo). Jinak doma opravdu hodně řádí, vyhrají si, ale sami by si hrát nepřestali - takže řešíme ohrádkou mezi obývákem a jídelnou - když už to přehání a malá ho moc hryže tak je rozdělím, to to většinou oba hned zabalí. Když malá usne tak ji přenesu do pelechu vedle staršího psa a je klid . To se mi přítel vždycky strašně směje, že čekám ne usne, abych ji přenesla .
VilaAmalka
napsal(a):
Myslíte že by si na psa od štěněte nezvykl? Já vim, že kdybych přivedla psa bude úplně zlatý-dokud bude mimino. Ale pak?
Vašeho psa neznám, ale muj by doma dospělého psa nedal. A to vyrůstal se psem, ma taky pár psích kámošů, které zna od mala a nevadí mu. Ale psa bych k němu neriskla.
Já bych to naší bulině neudělala, je to jedináček a to už z podstaty plemene. Páníček je největší bůh světa a je jen a jen můj.....
VilaAmalka
napsal(a):
Děkuju ☺️
Pokud se pro další stendo rozhodnete, tak přeji šťastné chvilky s oběma. Pozorovat jak si hrají je lepší jak televize 😁
Verim❤️náš pes miluje psi společnost, řádi vždycky jako blázen a je šťastný. Asi jsme ho tak prostě naučili, protože od mala je se psy dost v kontaktu. Klidně si zase dovedu představit ten kolotoč se štěnětem, bordel doma a strach co bude až dojdu z práce x 2...😂😎 I vám spoustu radosti a pevne nervy.
Teda já vůbec nemám zkušenost s bull plemeny, ale s klidem řeknu, že bych si k pubescentovi štěně nepořídila, nevím jak je to u vás, ale puberta je pro mě tak nějak nejnáročnější období, kdy se snažím upevnit to, co jsem psa naučila před pubertou, pes kolikrát dělá, že daný povel v životě neslyšel a nebo si z člověka vysloveně dělá legrandu a když si představím do toho štěně, který musím socializovat a taky už i něco učit, tak nevím jestli bych to dala......no samozřejmě dala, když bych musela, ale prostě mi ideální kombinace přijde dospělý - už hotový - vychovaný pes a k němu štěndo, alespoň mě to zatím přišlo nejlepší.........
Osobně bych teda raději volila fenečku, samozřejmě je nutno počítat s tím, že přes "kritické" hárací dny bude potřeba oddělovat, ale s tím jistě počítáte...
marcelaamax
napsal(a):
Pokud se pro další stendo rozhodnete, tak přeji šťastné chvilky s oběma. Pozorovat jak si hrají je lepší jak televize 😁
Jé, super. Tak poprvé vidím Vaši mlaďošku!
Napíšu něco ale narovinu: Víc se mi líbí Váš pesan - kluk . A nedokážu říct proč. Ale na mém názoru nezáleží. Nebo možná ne líbí, to je hloupé slovo, ale je mi víc sympatický - nicméně je to jen dle fotek.
fikovnice
napsal(a):
Jé, super. Tak poprvé vidím Vaši mlaďošku!
Napíšu něco ale narovinu: Víc se mi líbí Váš pesan - kluk . A nedokážu říct proč. Ale na mém názoru nezáleží. Nebo možná ne líbí, to je hloupé slovo, ale je mi víc sympatický - nicméně je to jen dle fotek.
Tak to jste opravdu zatím asi jediná . Většina lidi se totiž psa bojí a štěňátko je roztomilé
marcelaamax
napsal(a):
Tak to jste opravdu zatím asi jediná . Většina lidi se totiž psa bojí a štěňátko je roztomilé
Fakt?
Tak jasně, štěňata jsou v podstatě všechna roztomilá. Ale mně se líbí jeho pohled, takový rozverný ale i milý, nebála bych se jej. Možná do doby, než by po mně vystartoval!
fikovnice
napsal(a):
A venčíte s někým společně?
Napadlo mě zkusit z útulku (nějakého) zkusit společné venčení. Ale faktem je, že pokud by na to přistoupili, tak Vám asi šupnou někoho totálně bezkonfliktního.
Tak zadavatelka psala, že mají pár psů, které zná pes od mala a bere je. My to tak máme taky. Je pár psů, které poznal jako štěně a doteď mu nevadí. Ale nadruhou stranu - třeba s jedním ze psů, se kterým se vídal fakt hodně, nejčastěji, několikrát do týdne - jednou se u vody porvali kvůli myši a od té doby se nesnesou. Navíc 1,5 roku je pes opravdu ještě mlaďák a jeho chování k ostatním psům se může změnit. Navíc pes už teď na cizí psy vyjíždí.
fikovnice
napsal(a):
Fakt?
Tak jasně, štěňata jsou v podstatě všechna roztomilá. Ale mně se líbí jeho pohled, takový rozverný ale i milý, nebála bych se jej. Možná do doby, než by po mně vystartoval!
Většinou pokud potkáme ženskou, která je z něho hned hotová, hned na něho mluví a chce si ho pohladit - tak je to v pohodě a na psovi vidím, že se mu ženská líbí taky . Spíš když jde o někoho kdo je nejistý, bojí se a nebo si drží odstup - takový člověk se pak nelíbí ani psovi. A s chlapama je to horší, tam si vybírá víc
marcelaamax
napsal(a):
Většinou pokud potkáme ženskou, která je z něho hned hotová, hned na něho mluví a chce si ho pohladit - tak je to v pohodě a na psovi vidím, že se mu ženská líbí taky . Spíš když jde o někoho kdo je nejistý, bojí se a nebo si drží odstup - takový člověk se pak nelíbí ani psovi. A s chlapama je to horší, tam si vybírá víc
No holt je galantní a zná způsoby!
fikovnice
napsal(a):
Možná je to i o tom, že kdybych měla možnost, tak bych šla do nějakého většího psa, líbí se mi třeba rotvíci. Náš vestaj je spíše menší, má kolem 16 kg.
No vidíte, já vždycky chtěla velké psy, ale poslední dobou, co znám SBT tak právě si nějak říkám, že to je taková ta pro mě ideální velikost. Je to takovej velkej pes v malým těle . Zabere méně postele, méně gauče . Ne třeba ještě někdy bude větší pes, kdo ví. Ale momentálně tihle dva bohatě stačí
marcelaamax
napsal(a):
No vidíte, já vždycky chtěla velké psy, ale poslední dobou, co znám SBT tak právě si nějak říkám, že to je taková ta pro mě ideální velikost. Je to takovej velkej pes v malým těle . Zabere méně postele, méně gauče . Ne třeba ještě někdy bude větší pes, kdo ví. Ale momentálně tihle dva bohatě stačí
No mně se líbí plemen...
Třeba i samojed, BŠO, NO, husky, RTW, kólie - prostě všehochuť. Jen vím, že vysoce pravděpodobně nebudu mít nikdy podmínky ani na čivavu. Tak mám holt toho našeho vestaje jako víkendáče, prázdninového/dovolenkového psa a tak.
fikovnice
napsal(a):
No mně se líbí plemen...
Třeba i samojed, BŠO, NO, husky, RTW, kólie - prostě všehochuť. Jen vím, že vysoce pravděpodobně nebudu mít nikdy podmínky ani na čivavu. Tak mám holt toho našeho vestaje jako víkendáče, prázdninového/dovolenkového psa a tak.
Jéje, teď si uvědomuji - promiňte zadavatelko zaplevelení Vašeho tématu.
marcelaamax
napsal(a):
Jak je pes na tom? Ještě čůrá doma?
GAELLE
napsal(a):
i mně se více líbí Váš pes. asi proto že je černý a já mám pro černé slabost. Tak ať vám oba dělají jen radost, jsem ráda že jsem je uviděla aspoň na fotkách :)
No on úplně černý není, je spis takový do hněda, ale na fotkách je to blbe vidět 😁
fikovnice
napsal(a):
No holt je galantní a zná způsoby!
Galantní způsoby? Je to normální "kazišuk".
Když se vrátím k zadání : Jestli to bylo nebo nebylo vhodné se dozvíte tak za 1/2 až 3/4 roku od pořízení štěněte. Co uděláte, když zjistíte, že to dobrý nápad nebyl? Máte možnost psy oddělovat ( klece nepočítám ) ?
Zadavatelko, jestli můžu radit, počkejte s pořízením štěněte ještě aspoň půl roku. Možná klidně rok. Váš pes dospěje, „dodělá se“, bude lépe zvládnutý a vychovaný, ustálí se mu povaha a Vy budete mít lepší představu, co si můžete dovolit. :-) Osmnáctiměsíční bulík je štěně a povaha i temperament se mu můžou ještě velmi výrazně měnit. A za problémy ve smečce ten spěch fakt nestojí.
Ať už pořídíte štěně kdykoliv, určitě a jednoznačně fenu! Bull psi - samci se velmi často mezi sebou nesnášejí a věřte, že celoživotní oddělování je hodně velký stres a vopruz. (Samozřejmě jsou výjimky - psi, kterým zvíře stejného pohlaví nebude vadit po celý život. Nemůžete ale spoléhat na to, že takový bude zrovna ten Váš!)