Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2019 22:26
marcelaamax

XXX.XXX.225.41

Tak my si letos s těma psema fakt užíváme. Malá stenda cely den v pohodě, a večer to začalo. Poblila se - jak sakal - vyblila žrádlo a nějaké šťávy, fakt hromadu. Tak jsem si říkala, ze ji to asi nesedlo. Za pul hodiny to samé, to už jsem začínala hledat kam pojedeme. Pak potřetí další ohromná hromada, čubina běhala do kola a natahovala. Náš vet nebral telefon, nejbližší pohotovost - nefunguje, doktor nemocný. Takže nejbližší pohotovost 40 km, hurá vezmou nás. V autě se znovu totálně pozvracela. Vetka ji prohmatala bříško - mírně bolestivé. Teplota normální. Takže se šlo na ultrazvuk. Tam naštěstí všechno v pořádku. Takže asi zánět žaludku. Dostala tři injekce, jedna z toho prý hodně nepříjemná, ty další taky nic moc. Dneska hladovka, pití po troskách. Zítra dietní konzerva a klidový režim. Tak jedeme domů spát, snad bude v pohodě. A hlavne teda pro ni špatná zkušenost na vet. Po těch injekcich mi lezla az na hlavu a pak uz chtěla honem pryč. No, začneme chodit na vet jen tak pro pomazleni a mlsku a snad to bude dobré.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2019 23:03

njn, cerenie proti blití je asi nejštiplavější injekce v celé ordinaci, při ní lezou oči z důlků i největším kliďasům

24.1.2019 23:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
njn, cerenie proti blití je asi nejštiplavější injekce v celé ordinaci, při ní lezou oči z důlků i největším kliďasům

Jo, to je ono. A pak ještě Ranital a Vetalgin. Teď mi přijde taková "smutná", není ve své kůži, ráno snad bude líp.

25.1.2019 11:22

Jak je dnes maličké? Mně vetka říkala že má teď plnou ordinací psů s průjmy a zvracením, že řádí střevní chřipky i mezi psy.

25.1.2019 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jak je dnes maličké? Mně vetka říkala že má teď plnou ordinací psů s průjmy a zvracením, že řádí střevní chřipky i mezi psy.

Jo oproti včerejšku už je dneska v pohodě a živější. Ale máme ji přes víkend ještě držet spíš v klidu. Jinak dneska se venčila a průjem neměla, měla tuhý bobek. Dávám konzervu po malých dávkách a už nezvrací. Mě večer dost zarazily ty pohotovosti. Protože kdybych řešila něco fakt vážného, tak než seženu pohotovost tak by taky mohlo být po psovi. Ta co máme cca 10 km nefungovala, protože byli nemocní doktoři. Na dalších dvou na které jsem volala vůbec nezvedli telefon. Přesto, že na netu měli že funguji jako pohotovost na telefonu. Až na třetí kliniku jsem se dovolala, paní mi říkala ať zavoláme až tam budeme a že je do 5ti minut tam. Cesta nám zabrala cca 45 minut a když jsem jí zavolala, tak jsme asi 15 minut ještě čekali, než veterinářku někdo doveze. Ona teda věděla po telefonu o co jde, tak možná kdyby to byl vážnějí stav, byla by rychlejší.

25.1.2019 11:43

Může pes lidský Torecanový čípek?

Jinak mě takhle urputně pes taky blil, ale zjistila jsem že v blití byly vždy štětiny z kokosového koštěte štěně ho okusovalo- mělo ho na hraní, takže košťátko pryč a po blití.
(každou blitku prohlídnu, třeba je tam i alobal a jiné ňamky, prostě pokud je tam něco nestravitelného, je to většinou příčina našeho blití)
A ano kolegyně z práce psík má momentálně taky zánět žaludku a střev- prej je toho teď velký nárůst.

25.1.2019 12:06

marcelaamax napsal(a):
Jo oproti včerejšku už je dneska v pohodě a živější. Ale máme ji přes víkend ještě držet spíš v klidu. Jinak dneska se venčila a průjem neměla, měla tuhý bobek. Dávám konzervu po malých dávkách a už nezvrací. Mě večer dost zarazily ty pohotovosti. Protože kdybych řešila něco fakt vážného, tak než seženu pohotovost tak by taky mohlo být po psovi. Ta co máme cca 10 km nefungovala, protože byli nemocní doktoři. Na dalších dvou na které jsem volala vůbec nezvedli telefon. Přesto, že na netu měli že funguji jako pohotovost na telefonu. Až na třetí kliniku jsem se dovolala, paní mi říkala ať zavoláme až tam budeme a že je do 5ti minut tam. Cesta nám zabrala cca 45 minut a když jsem jí zavolala, tak jsme asi 15 minut ještě čekali, než veterinářku někdo doveze. Ona teda věděla po telefonu o co jde, tak možná kdyby to byl vážnějí stav, byla by rychlejší.

Tak to je super že už je lepší, určitě bude brzo v pořádku. Držím palce. S tou pohotovostí je to na houby, u nás taky je jedna asi 7km, ale nikdy jsem ji nezkoušela využít. Kdo ví jestli by tam někdo opravdu byl, vybavení nic moc nemají. A další pak 30km, to je docela daleko pokud je to akutní. Vidím že veti všude stejní, až na výjimky. Sice neumírala, ale nechat vás s nemocným štěnětem takto dlouho čekat.

25.1.2019 12:53

Tak to je super že už je lepší, určitě bude brzo v pořádku. Držím palce. S tou pohotovostí je to na houby, u nás taky je jedna asi 7km, ale nikdy jsem ji nezkoušela využít. Kdo ví jestli by tam někdo opravdu byl, vybavení nic moc nemají. A další pak 30km, to je docela daleko pokud je to akutní. Vidím že veti všude stejní, až na výjimky. Sice neumírala, ale nechat vás s nemocným štěnětem takto dlouho čekat.

Máme pohotovost v místě bydliště, ale raději jedu těch 33km- vybavenost a odbornost. Ze zkušenosti vím, že to ujedu za 15 minut, pokud mě nelapí .....

25.1.2019 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud by to bylo něco akutního a ne moc složitě řešitelného - mám pohotovost stejně 30km. Pokud něco vážného, vyžadující složitá vyšetření a ošetření, musela bych do Brna, což je 100km

25.1.2019 13:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Pokud by to bylo něco akutního a ne moc složitě řešitelného - mám pohotovost stejně 30km. Pokud něco vážného, vyžadující složitá vyšetření a ošetření, musela bych do Brna, což je 100km

Ty jo, tak to je taky dost. Nám by v tomhle normálně pomohl i náš vet, ultrazvuk má. Pohotovost ne, ale většinou mi zvedne telefon i večer, včera ale nemohl. Ta veterina 10 km je taky dost dobře vybavená. A ta na které jsme byli, cca 35 km tak ta je obrovská, je tam recepce, obrovská čekárna a pak několik ordinací a operačních sálů. Ceny samozřejmě oproti našemu vetovi vysoké, ale nebylo to zas tak hrozné, řekla bych, že na takovou velkou kliniku asi normální. A přístup paní veterinářky taky dobrý. Takže příště asi zase tam a nebo mám ještě od chovatelky doporučenou jednu pohotovost, ta je asi 40 km. Jen mě zarazilo, že na těch dvou velkých klinikách, kde má fungovat pohotovost vám ani nezvednou telefon.

25.1.2019 15:39
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.55.137

No... Od známé pes má to samé svinstvo.

Pro marcelaamax.
To jste musela co dělat, abyste umyla ty zvratky v autě.
Je mi Vás líto. Přeji Vám, ať se už nic takového nestane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík