Štěňátka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Chovatelská stanice Cane Corso Hanytar Corit přijímá re...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den prosim vás o radu.. Máme 10 mesicni štěně cane Corso.. Máme ho ve velkém bytě, kde žijí já, děda, manžel a 2 deti.. Ještě před měsícem bylo vše docela v poradku pejsek nedělal problémy jen občas měl tendence ignorovat.. Pak se nám stalo, že najednou přestal poslouchat až když jsme byli opravdu dusledni a na povelu trvali, tak ho splnil.. Nedávno s ním byl manžel venku a chtěl po pejskovi ať sedne on to neudelal, tak ho placl a od té doby nás pes prostě zkouší a neposlouchá. Začala jsem před týdnem chodit do práce tak o něj pecuje i náš děda, který ale bohužel psovi každé neposlechnuti toleruje a ustupuje mu a pak kdyz po psovi něco chci místo, aby šel na místo tak si jde lehnout k němu. Pak pro něj jdu kde má místo a on se po mě prostě ohání, chce mě kousat.. Je to hodný pes, ale absolutně už nevím jak na něj.. Pamlsky nepomáhají, prostě nic. Ještě začal dělat to, že když jdu třeba vařit tak mi vždycky něco udela jednomu z dětí, poskrabe, kouše, leha na ně, zahání je do kouta.. Nemuzu mít psa, který je hodný jen když nemusí poslouchat.. Prosím vás o radu..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Puberta. Asi jste nevěděli, do čeho jdete. Je potřeba důslednost a to od všech. Určitě si někdo najde čas a rozepíše se.
To vše, co píše Ollie + psa nikdy neplácejte. Musíte ho trénovat každý den, max 15min poslušnosti, zbytek hry, ale i u těch se poslouchá.
napsal(a):
Puberta. Asi jste nevěděli, do čeho jdete. Je potřeba důslednost a to od všech. Určitě si někdo najde čas a rozepíše se.
Ano to určitě vím, akorát s dědou je to těžké vše nám odkyve a jak to dělá super, poslouchá ho atd.. A pak slyším jak mu vše 10x opakuje 🙄 jsem docela velký klidas, ale poslední dobou jsou jen neustále hádky 😭 chlap ten je rozhodnutý, že už je pes zkažený a nenapravitelny a děda zase o tom, jak je skvělý 😬
..."Ještě začal dělat to, že když jdu třeba vařit tak mi vždycky něco udela jednomu z dětí, poskrabe, kouše, leha na ně, zahání je do kouta"....
Nikdy s ním nenechávejte děti samotné. Jestli jsou malé (cca do 6ti let?)
všichni musí chtít to stejné, používat stejná slova - povely, jinak nevyřešíte nic
začněte znovu.....výběh, cvičení, a pozdravuj na svém místečku (někde, kde má rozhled, přehled, a nikdo ho tam neotravuje)
jestli nevíte jak učit, jděte na cvičák, a pak to ale dodržujte všichni
za to plácnutí mohl být také bez ruky, buďte rádi, že se pes jen "urazil"
začněte něco dělat hned nebo ho někomu dejte
nudící se a zmatený společenský obránce o váze třech dětí není moc legrace
napsal(a):
Ano to určitě vím, akorát s dědou je to těžké vše nám odkyve a jak to dělá super, poslouchá ho atd.. A pak slyším jak mu vše 10x opakuje 🙄 jsem docela velký klidas, ale poslední dobou jsou jen neustále hádky 😭 chlap ten je rozhodnutý, že už je pes zkažený a nenapravitelny a děda zase o tom, jak je skvělý 😬
Hlavně se nehádejte před psem, je to jako byste se hádali před dětmi. Pes bude zmatený.
napsal(a):
..."Ještě začal dělat to, že když jdu třeba vařit tak mi vždycky něco udela jednomu z dětí, poskrabe, kouše, leha na ně, zahání je do kouta"....
Jo děti 8 let a 3 roky, na toho mladšího nic. Řekla bych, že ho poslouchá z nás všech nejvíc
napsal(a):
Jo děti 8 let a 3 roky, na toho mladšího nic. Řekla bych, že ho poslouchá z nás všech nejvíc
a jaký je, ten mladší ?
napsal(a):
No oni psi jsou chytří, oni pochopí na koho co mohou zkoušet. Můj přítel není důsledný vůbec. Já ano. A oba dva psy pochopili, že to co na mě nemá cenu zkoušet, na něho zkoušet mohou v pohodě a většinou to projde. Taky jsem vždycky šílela, když psovi několikrát opakoval povel a pes pořád nic a on opakoval pořád dál. Ale teď už to nějak neřeším. Prostě se mnou psi fungují na první povel, s přítelem ne. Takže vy normálně pokračujte v důslednosti, chvilkovém cvičení hrou atd. Pes to pochopí, vás bude brát a bude s vámi fungovat. S dědou asi ne, ten bude spíš takový rozmazlovací. Taky to tak máme, přítel nikdy neměl psy, tihle jsou první. A přesto, že teorii ohledně důslednosti a dalších věcí zná, tak v praxi to nedává. Ale co, prostě on se psema spíš blbne, rozmazluje a od té výchovy atd. jsem tady já.
napsal(a):
všichni musí chtít to stejné, používat stejná slova - povely, jinak nevyřešíte nic
začněte znovu.....výběh, cvičení, a pozdravuj na svém místečku (někde, kde má rozhled, přehled, a nikdo ho tam neotravuje)
Děkuji, cvičák samozřejmě vyzkouším, alespoň ať víme kde je chyba.. My s partnerem se na všem shodneme, ale s tím dědou opravdu problém
řešíte to už tak dva roky, ne ?
to fakt ne moc legrace
napsal(a):
Jo samozřejmě když všichni chtějí to stejné, jsou stejně důslední a používají stejná slova tak je to nejlepší, nejideálnější. Ale z vlastní zkušenosti vím, že to tak často v domácnosti nefunguje a pes opravdu pozná, co si ke komu může dovolit, koho bude poslouchat a koho ne. A u nás to i tak funguje.
Se zbytek souhlasím.
napsal(a):
a jaký je, ten mladší ?
Ten mladší, se s ním hodně mazlí, ten starší se ho dlouho bál.. Jinak ten mladší je právě neposeda pro každou spatnost.. Od mala pejskovi dával kouř, ne že by byl na něj zlý, ale leha na něj vše mu vezme a tak..
napsal(a):
Ten mladší, se s ním hodně mazlí, ten starší se ho dlouho bál.. Jinak ten mladší je právě neposeda pro každou spatnost.. Od mala pejskovi dával kouř, ne že by byl na něj zlý, ale leha na něj vše mu vezme a tak..
Tak bych možná začala výchovou dětí. Nenechávejte je na psa lehat, nikdy. A nenechávejte je brát mu jeho "věci". Vymezte psovi místo, kam si může jít a kam děti nesmí, nebudou ho tam otravovat.
Njn. To je psí normál.
Pes v určité fázi svého vývoje začne přirozeně testovat hranice svého bytí, zkoumat, jakže to na tom světě chodí. Už to není štěňátko, které poslouchá, protože tak se to přece dělá a mimina neodmlouvají. Má už určité sebevědomí, jeho osobnost dozrává a musí si vyzkoušet a zjistit parametry své existence.
Bohužel to ale vypadá, že to psí zkoušení nezvládáte a pes zjistil, že to funguje, tak co by poslouchal.
Nevím, jaký je cane corso, ale já kdybych na Noru začala hystericky řvát, nebo jí plácla za to, že neudělala sedni, tak to neudělá tuplem a možná už nikdy, protože hysterky si nezaslouží být vůdcem. Stejně tak na nějaké lákání na dobroty se může víte co. Dobrota je odměna za splněný povel, to jo, ale jak na samotné splnění povelu je něco, co se mi blbě vysvětluje. je to taková kombinace mé neochvějné důvěry v to, že povel bude splněn, prostě mě ani nenapadne, co by ten pes zase, společně s tím, že Nora si myslí, že mám dobré nápady a že je fajn to udělat, plus vhodné užití donucovacích prostředků v podobě stopovacího vodítka na pojištění stůj v zazvěřeném lese, což si myslím, že už je fakt jen naše společná psychologie:D kdyby chtěla, tak jí neudrží ani dvě já, čistě fyzicky. když má vypnuto, tak jí tahám za chlupy na uchu a říkám, Noro, haló, sedni! A ona povídá no jo, přece a sedne. Když nechce jít do kotce a dělá, že spí, tak jí jdu stavět na nohy "Noro, vstávej, pojď, já ti pomůžu na nohy, jo? A pojď, místo!" I když dobře obě víme, že to byl pokus o odpor, ale v kotci už jsou připravená vepřová střívka, takže nikdo neprohrál:)
napsal(a):
řešíte to už tak dva roky, ne ?
to fakt ne moc legrace
To bylo na mě? Ne neřeším, i když s tím starším synem to je už delší dobu, ale před tím pořád poslouchal... Teď ne..
Toto plemeno jste si vybrali pro jaké jeho vlastnosti?
Caníci chtějí velkou důslednost od prvního dne.
Ono celkem nevadí, pokud je děda nedůsledný, pokud s ním nechodí ven, nic po něm nechce, a pes si na něj nevyskakuje. Pes moc dobře pozná, koho respektovat musí a koho ne.
Jeden náš pes taky absolutně neposlouchá jeden slabší článek rodiny, ten slouží jen ke hraní a olizování. K jiným by si to nedovolil.
napsal(a):
To bylo na mě? Ne neřeším, i když s tím starším synem to je už delší dobu, ale před tím pořád poslouchal... Teď ne..
ale před tím pořád poslouchal... Teď ne..
Pes nebo syn?
To, že pes do určitého věku poslouchá a visí na vás očima, jste pro něho středem vesmíru - to je normální. Nemá nic jiného má jen vás. Jenže pak se začne dostavovat puberta, pes začne zjišťovat, že jsou zajímavější věci než vy a začne je zkoumat. Začne zkoušet co si může dovolit, už začíná být samostatnější a nepotřebuje vás tolik. A teď byste mu měla ukázat,že se mu vyplatí vás poslouchat, že vy jste ta zajímavá, že s vámi je největší sranda, že vám může věřit a může se na vás spolehnout. Ale taky, že vy věříte jemu, že jste klidná a férová - a toho nedosáhnete nějakým plácáním.
marcelaamax
napsal(a):
Tak bych možná začala výchovou dětí. Nenechávejte je na psa lehat, nikdy. A nenechávejte je brát mu jeho "věci". Vymezte psovi místo, kam si může jít a kam děti nesmí, nebudou ho tam otravovat.
Tak děti mě Teda poslouchají na slovo a to, že na něj lehal neznamená, že jsem ho to nechala dělat. Samozřejmě jsem říkala, jak se to pejskům nedělá a tak dále. Ale mladšího syna vůbec neřeším, právě, že i přes to co měl tendence mu dělat dřív než jsem nastolila pořádek, tak i přes to má právě tohoto syna nejradši a nic na něj nezkousi.. Dělá to tomu staršímu, který ho od začátku ignoruje..
napsal(a):
Tak děti mě Teda poslouchají na slovo a to, že na něj lehal neznamená, že jsem ho to nechala dělat. Samozřejmě jsem říkala, jak se to pejskům nedělá a tak dále. Ale mladšího syna vůbec neřeším, právě, že i přes to co měl tendence mu dělat dřív než jsem nastolila pořádek, tak i přes to má právě tohoto syna nejradši a nic na něj nezkousi.. Dělá to tomu staršímu, který ho od začátku ignoruje..
A co mu dělá?
napsal(a):
ano, na Vás
asi před rokem jste psala, že kouše děti, dostala jste spoustu rad, jak se psem začít cvičit, co dělat a nedělat
a pes pořád nefunguje ?
vy dospělí půjdete se psem cvičit, něco dělat, něco ho naučíte, vymezíte (bez bití a řvaní) hranice, a on už to pak vedle dědy zvládne, i vedle dětí, a kdyby nejistota ze začátku, tak existují dětské zábrany do dveří, klíče..
hlavně to chce : výcvik, výcvik, výcvik, práci, zaměstnání, výcvik....pes musí MAKAŤ!
Je na vrcholu energie, ta musí ven, ale řízeně!
už by makal na cvičáku....jo, po dobrém, musí chtít spolupracovat, pak i na to místo půjde bez problému
marcelaamax
napsal(a):
Jo samozřejmě když všichni chtějí to stejné, jsou stejně důslední a používají stejná slova tak je to nejlepší, nejideálnější. Ale z vlastní zkušenosti vím, že to tak často v domácnosti nefunguje a pes opravdu pozná, co si ke komu může dovolit, koho bude poslouchat a koho ne. A u nás to i tak funguje.
Se zbytek souhlasím.
jenže když neposlouchá nikoho..
nejvíc poslouchá toho malého, protože děti jsou neovlivněné dospěláky, myslí a mluví PŘÍMO, hraje se buď na vojáky nebo kosmonauty a kromě toho se jen svačí
psovsky - jasně, hned, jednoduše, přímo
marcelaamax
napsal(a):
ale před tím pořád poslouchal... Teď ne..
Pes nebo syn?
To, že pes do určitého věku poslouchá a visí na vás očima, jste pro něho středem vesmíru - to je normální. Nemá nic jiného má jen vás. Jenže pak se začne dostavovat puberta, pes začne zjišťovat, že jsou zajímavější věci než vy a začne je zkoumat. Začne zkoušet co si může dovolit, už začíná být samostatnější a nepotřebuje vás tolik. A teď byste mu měla ukázat,že se mu vyplatí vás poslouchat, že vy jste ta zajímavá, že s vámi je největší sranda, že vám může věřit a může se na vás spolehnout. Ale taky, že vy věříte jemu, že jste klidná a férová - a toho nedosáhnete nějakým plácáním.
Samozřejmě pes poslouchal a teď ne.. Jinak vám samozřejmě děkuji za radu opravdu si toho vážím.. Vidím to stejně jak píšete, akorát jen nevím kde je chyba.. Dělá to pravé od té doby co chodím do práce a děda ho z nudy bere ven..
napsal(a):
ano, na Vás
asi před rokem jste psala, že kouše děti, dostala jste spoustu rad, jak se psem začít cvičit, co dělat a nedělat
a pes pořád nefunguje ?
vy dospělí půjdete se psem cvičit, něco dělat, něco ho naučíte, vymezíte (bez bití a řvaní) hranice, a on už to pak vedle dědy zvládne, i vedle dětí, a kdyby nejistota ze začátku, tak existují dětské zábrany do dveří, klíče..
Uz v roce 2016 měli problém se štěňetem cane Corso. Jenze tomuhle je 10 měsícu. Zadavatelko, co se stalo s tou předchozí fenkou?
Edit. Omluvám se to jste nepsala vy. Ale uz v létě jste řešila problémy. Takže jste od léta nijak nepokrocili?
napsal(a):
Samozřejmě pes poslouchal a teď ne.. Jinak vám samozřejmě děkuji za radu opravdu si toho vážím.. Vidím to stejně jak píšete, akorát jen nevím kde je chyba.. Dělá to pravé od té doby co chodím do práce a děda ho z nudy bere ven..
Problém bude nejspíš v tom, že pes vám nerozumí, neví co po něm chcete a nerespektuje vás. Asi se mu nevyplatí vás poslouchat, tak proč by to dělal. Proč by poslouchal někoho, kdo se k němu chová tak, že po něm řve a plácá ho.
Musíte asi úplně změnit přístup ke psovi. Jenže to se těžko takhle popisuje. Jak jsem psala předtím no, být férová, klidná a pro psa zajímavá. Ale pokud je to od léta stejné, nebo horší, tak bych doporučila vyhledat nějakou odbornou pomoc. Asi ne přímo cvičák, ale někoho kdo se věnuje výchově a individuálně vás se psem uvidí a řekne vám co a jak.
Edit: a taky se snažte psa trochu unavit - zaměstnat hlavu cvičením, pachovými pracemi, obranami nebo prostě něčím, co ho bude bavit. On pak unavený pes je doma klidnější, nenudí se a nemá potřebu skákat po dětech, protože tu energii už vybil jinde.
marcelaamax
napsal(a):
Uz v roce 2016 měli problém se štěňetem cane Corso. Jenze tomuhle je 10 měsícu. Zadavatelko, co se stalo s tou předchozí fenkou?
Edit. Omluvám se to jste nepsala vy. Ale uz v létě jste řešila problémy. Takže jste od léta nijak nepokrocili?
Urcite jsem to nepsala v roce 2016 měla jsem před tím rotvajlera, který mi ve 13 letech umřel... Teď mám canika.. Pokročili jsme, byla jsem s pejskem u pana, který je cvičí a odkázal nás pak domu, ze na jeho měsíce je poslušný a bylo pak vše v pořádku a teď je to na novo..
napsal(a):
Urcite jsem to nepsala v roce 2016 měla jsem před tím rotvajlera, který mi ve 13 letech umřel... Teď mám canika.. Pokročili jsme, byla jsem s pejskem u pana, který je cvičí a odkázal nás pak domu, ze na jeho měsíce je poslušný a bylo pak vše v pořádku a teď je to na novo..
tak běžte jinam než za tím extra chytrým pánem
pes je dospělý cca ve třech letech ;-)
napsal(a):
řeknu vám, jak to funguje u nás.
Na Norinku se nekřičí, Norinka se neplácá, přehnaně se nechválí ani se neláká pamlsky. Ale určité věci se dělají pořád stejně. A když je vysloven povel, tak se plní - ale to je moje práce, zajistit splnění a pamatovat si, co je zařazeno - tzn. byl povel sedni, tak hlídat, jestli se pořád sedí a když už sezení nechci, tak nezapomenout říct tam to volno. nedávám povely, když není možnost si je vynutit třeba tím zataháním za chlupy na uchu a vidím, že to bude problém, protože Nora není zrovna na příjmu. To je prostě už pozdě, prokaučováno. V každém okamžiku je prostě jasné, co se má dělat případně co se dělat bude, je to konzistentní a neměnné. Při zachování těchto parametrů je pak možné třeba zvýšit hlas, ale jen, pokud je oběma stranám jasné, že se děje něco, co se dít nemá, hranice byly vysvětleny už předtím naprosto v klidu.
Jo, taky dostala na budku. Jednou. Vzala to, protože to bylo přesně ve vysvětlené chvíli, takže věděla proč a za co.
No a mojí maminku neposlouchá vůbec, tak max sedni za dobrotu viděnou v ruce. Ale to nevadí, to je holt osoba mazlící.
...."Jo děti 8 let a 3 roky, na toho mladšího nic. Řekla bych, že ho poslouchá z nás všech nejvíc".....
Nespoléhejte na to. Může se to otočit během vteřiny. A pak : Ale on to nikdy neudělal.....Všechno je jednou poprvé a tříleté dítě je příliš malé k tak velkému psu.
napsal(a):
Toto bych asi tak 5x podtrhla. Těch tragédií už bylo...
jsem v práci a děti jsou doma s dědou a se psem
a ani jeden člen smečky nezná pravidla
paráda
co to znamená, že na jeho věk je poslušný dost ?
mezi sedni lehni a výchovou je rozdíl
myslelo se, že teda už takhle to stačí ?
no tak počkejte na další období, na roce a půl a třech, to bude divení
napsal(a):
jsem v práci a děti jsou doma s dědou a se psem
a ani jeden člen smečky nezná pravidla
paráda
co to znamená, že na jeho věk je poslušný dost ?
mezi sedni lehni a výchovou je rozdíl
myslelo se, že teda už takhle to stačí ?
no tak počkejte na další období, na roce a půl a třech, to bude divení
Když jsme práci tak děti ve škole a školce nikdy nejsou sami doma.. Bývá tam pouze děda se psem... Přesně tak nějak mi to řekl, že umí sednou, lehnout, ke mně a prostě základní povely.. Prý pokud ho nechceme na výstavy, tak tento základ u psa stačí, s tim, že na těch povelech se bude stále dokola pracovat 🙄 tak mi
To bylo řečeno... Samozřejmě už je to problém teď a tak ho chci dále řešit.. Nechci se dostat do stavu, že by jsme ho nemohli mít.. Chlap už je toho názoru teď, jelikož říkal, že s dědou o tom absolutně není řeč a bude to pes k ničemu, protože se prý s ním nikdy nedomluvime.. To já bych nedala a nechci to takhle vzdát.. Chudák pejsek
Jasný, základ stačí, ale jedna věc je psovi ukázat, jak se dělá sedni a druhá věc je, aby to fakt uměl, to znamená, aby to udělal, když vy potřebujete a psovi se nechce
napsal(a):
Když jsme práci tak děti ve škole a školce nikdy nejsou sami doma.. Bývá tam pouze děda se psem... Přesně tak nějak mi to řekl, že umí sednou, lehnout, ke mně a prostě základní povely.. Prý pokud ho nechceme na výstavy, tak tento základ u psa stačí, s tim, že na těch povelech se bude stále dokola pracovat 🙄 tak mi
To bylo řečeno... Samozřejmě už je to problém teď a tak ho chci dále řešit.. Nechci se dostat do stavu, že by jsme ho nemohli mít.. Chlap už je toho názoru teď, jelikož říkal, že s dědou o tom absolutně není řeč a bude to pes k ničemu, protože se prý s ním nikdy nedomluvime.. To já bych nedala a nechci to takhle vzdát.. Chudák pejsek
proc musí vlastne deda vencit toho psa?
protoze obecne -tak, jak to mate nastavene, to moc fungovat nebude.
psa nema povelovat kazdy clen rodiny - a deti stene -to uz vubec ne.
zacala bych tim, ze pes ma tolika vyziti venku, ze doma jen odpadne a spi.
a pak ho nebude muset cela rodina povelovat.
za prvé - jak píše bodlinka
a za druhé - ten pes potřebuje vybít energii, zaměstnat hlavu, pracovat, dělat!Tomu psu nestačí nějaká základní poslušnost, on potřebuje víc!
to je základ
mi psa také venčila maminka, zcela nedůsledná a až bych řekla antikynologická (a muž, a děti), ale ten pes měl prostě díky výcviku vštípenu nějakou disciplínu, pravidla, tak to bylo vlastně jedno...jo, měl jednoho jednoznačného PSOVODA - má tvůj CC taky někoho takového?
napsal(a):
prostě nudící se pes a bude hůř
však jste se s ním měli domluvit už před těmi 7 měsíci, takhle to nejde,
že pes někdy dělá sedni a v půl roce si řeknu, že to už má na celý život, tak takhle budeme teď žít, umíš sedni, ok
to není kytka, kterou postavím na skříňku a jediné nebezpečí, že když nezaliju, tak chcípne
pes musí něco dělat furt, když je mladý, učí se tam též nejvíc, no a pak začne to období hluchoty a dalších milion různých situací, ten pes prostě nebude stejný a " 100% " furt
doplněk na vycházky může dělat, až s tím bude spokojený
teď není, ne ?
Nemám s kaníkama zkušenost, ale zato mám zkušenost s pubertální fenou NO a s manželovo rodiči v jedné domácnosti.......fena v pubertě "ohluchla", dělala, že vůbec neví, co po ní chci a vrchol všeho byly ty její legrácky..."Sáro..ke mně!!"...fena metr a půl-2 metry ode mně...prostě tak, abych po ní nemohla hrábnout, v očích čertíky a otázka "no a co teď budeš dělat"...samozřejmě připravená na eventuální honičku.
No naučila jsem se....jak psala Bodlinka...dávat povely pouze když jsem věděla, že budou provedeny.....
Rodiče byli rozmazlovací........my cvičit nemusíme, protože holky chodí cvičit spolu ven.........a podle toho to i vypadalo, fena prostě někoho poslouchala víc, někoho míň......prostě tohle je "hodná babička", vyplatí se kolem ní šmrdolit a být hodná a roztomiloučká, protože babička mazlí a padají z ní dobroty....děda je super, protože je hodně na zahradě, takže tam mám společnost, nic moc povely, prostě taková ta běžná domácí rutina...a potom"á panička bere obojek,vodítko, košík...hurá jdeme ven NĚCO dělat....cože to říkala??? Sáro ke mně??...už letím a koukej jak umím hezky předsednout, to jsem ale holka šikovná viď?? "....atd ..atd,
Co ale klidně řeknu, že žádný z mých psů neposlouchal malé děti....jo jasně za piškot nebo když se mu zrovna chtělo... "svoje dítě"....by bránil do roztrhání těla, hlídal ho jak oko v hlavě, ale autorita to pro něj nebyla.
Začala jsem před týdnem chodit do práce tak o něj pečuje i náš děda, který ale bohužel psovi každé neposlechnuti toleruje a ustupuje mu a pak kdyz po psovi něco chci místo, aby šel na místo tak si jde lehnout k němu.
Tohle je klasika.....dělá to i moje feňule...protože "hodný páníček" jí zachrání před paničkou, co po ní zrovna chce něco, do čeho se feně nechce......
Pak pro něj jdu kde má místo a on se po mě prostě ohání, chce mě kousat..
Určitě bych pro něj nechodila...neposílala rovnou na místo....nejdřív zavolala k sobě-odměna a pak teprve odvelení na místo-další odměna...nebo pochvala...nevím, jak máte psa naučeného a na co vám funguje.....
No a co s tím psem vlastně děláte? Jako spolu, vy a ten pes. Víme zatím, že chodíte do práce, doma máte děti, vaříte, se psem chodí ven děda a je to cochcárna.
A co děláte se psem vy? Kolikrát do týdne, kolik hodin denně?
napsal(a):
Kdo Vám vycvičil rotvíka ?
Předpokládala bych, že máte zkušenosti.
Ten pes potřeboval minimálně rok hodně Vašeho času.
Ale při malém děcku ?
A teď ještě při zaměstnání ....
Nechci se dostat do stavu, že by jsme ho nemohli mít.. Chlap už je toho názoru teď,
Mělo se s ním makat od 3 měs., když je štěně tvárné a radostně ochotné.
Teď to bude těžší. Děda by nemohl se psem cvičit (=cvičák) ?
Nějak nevím, na co mysleli, když si psa pořizovali. Pes jak tele. O rase toho moc nevím, ale úplná selanka to tuším nebude. K malým dětem by mne to ani nenapadlo. Zadavatelka nejspíš věděla, že půjde do práce. Taky snad věděla, jak je na tom se psy děda. A manžel. Ten ho nejspíš ani nechtěl? Jako kašlat na psa a pak říct, že ho dá pryč, protože je to pes na ho.no...asi bych ho praštila. Manžela. Psy jsem si vychovala sama, muž mi to sem tam taky kazil, ale jinak viděl, že jsou šikovní, slyšel, jak je všichni chválí a byl na ně pyšný. Možná by zadavatelčin manžel mohl také přiložit ruku k dílu a se psem začít cvičit, ne ho jen sekýrovat a plácat. To mu možná toleroval rotvík, je to pracák, tenhle pes je ale o něčem jiném.
To mu možná toleroval rotvík, je to pracák, tenhle pes je ale o něčem jiném.
ani to není o něčem jiném
cc je pes s vysokou pracovní inteligencí
lesnížínka
napsal(a):
Nějak nevím, na co mysleli, když si psa pořizovali. Pes jak tele. O rase toho moc nevím, ale úplná selanka to tuším nebude. K malým dětem by mne to ani nenapadlo. Zadavatelka nejspíš věděla, že půjde do práce. Taky snad věděla, jak je na tom se psy děda. A manžel. Ten ho nejspíš ani nechtěl? Jako kašlat na psa a pak říct, že ho dá pryč, protože je to pes na ho.no...asi bych ho praštila. Manžela. Psy jsem si vychovala sama, muž mi to sem tam taky kazil, ale jinak viděl, že jsou šikovní, slyšel, jak je všichni chválí a byl na ně pyšný. Možná by zadavatelčin manžel mohl také přiložit ruku k dílu a se psem začít cvičit, ne ho jen sekýrovat a plácat. To mu možná toleroval rotvík, je to pracák, tenhle pes je ale o něčem jiném.
Znám pouze 2 majitele caníků...resp. všechno feny , takže celkem 3 (jeden majitel má 2 fenky), já je poznala jako úžasné psí holky, oba majitelé shodně tvrdí, že není na světě lepší psí chůvička k dětem než cane corso a to i k hodně malým dětem. Prostě to podle mě není o plemeni, ale o páníčkovi......
A co se těch chlapů-manželů týče, tak můj chlap ve své podstatě může žít bez psů, psi jsou moje úlitba (i když si myslím, že po těch téměř 30-ti letech, kdy s námi sdílí psi domácnost, je už tak zvyklej, že by mu to chybělo)...já krmím, já vychovávám, já učím, já procházkuju, já vařím (pro psy), já jezdím na veterinu, já češu atd atd......jemu to přijde jako samozřejmost, že ze psa vyroste příjemný společník......a mě naprosto stačí, že psy miluje, že nejenom, že mi trpí rozmazlování, ale i sám rozmazluje, psi jsou moje lásky, MŮJ koníček, takže nehodlám nutit rodinu, aby to měli stejně........u nás je to jednodušší v tom, že máme zahradu, takže když jsem v práci, tak stačí když rodina pesany vypustí na zahradu a nakrmí a hlavně pomazlí.....ale kdybych po manželovi chtěla, aby mi pomáhal s výchovou-výcvikem, tak bychom se asi rozvedli, můj manžel je totiž jeden z těch, co si myslí, že pes od narození umí česky....nějak mu uniká, že ČESKY je naučila panička.....takže i já musím někdy korigovat...ne psy, ale manžela...když vidím, že se rozčiluje, že po psech něco chce a nepadá to na úrodnou půdu, tak taky musím říct.."zlato v klidu stačí, když jim to řekneš tak a tak....tomuhle oni nerozumějí...neví, co po nich chceš"......prostě chci říct, že můj manžel by byl asi stejný jako manžel zadavatelky, ne proto, že by psa neměl rád, ale prostě proto, že za prvé absolutně netuší jak na to a za druhé by to ani dělat nechtěl........a za třetí pes v pubertě kolikrát vytočí i takovou klidnou povahu jako jsem třeba já a i já se kolikrát musím nadechnout vydechnout..napočítat do deseti a pak začít v klidu se psem komunikovat, prchlivější, netrpělivější povahy to pak řeší sekýrováním a plácáním a pletou si to s důsledností a myslí, že takhle si získají psí respekt....
sardulah - aneb, tví psi mají svého PSOVODA
a CC zadavatelky, má ho taky....?
napsal(a):
To mu možná toleroval rotvík, je to pracák, tenhle pes je ale o něčem jiném.
ani to není o něčem jiném
cc je pes s vysokou pracovní inteligencí
Já to myslela tak, že tohohle psa řevem a drilem nevycvičíte. To vám tolerují plemena jako NO, rotvík, dobrman a belgičák.
Můj muž se také moc výcviku neúčastnil, možná párkrát jsem ho zatáhnula na cvičák, aby právě viděl, jak jsou šikovní Ale on a cvičení ne-e. To je skoro stejné jako u Sardullah, ač teda psy miluje, původně jsem si je pořídila já, ukvokala jsem ho na ně On je jen rozmazloval a když neposlouchali tak bylo: hele, oni ti neposlouchají, oprav je Jenže u nás to bylo také o tom, že muž byl těžce zaměstnaný, od rána do večera a nebo týdny úplně mimo domov, na služebkách, takže všechno kolem psů byla moje starost - byla jsem doma. Pokud jsme oba zaměstnaní, do toho děti, péče o domácnost, tak bych předpokládala, že i péče o společného psa se rozdělí mezi oba.
lesnížínka
napsal(a):
Já to myslela tak, že tohohle psa řevem a drilem nevycvičíte. To vám tolerují plemena jako NO, rotvík, dobrman a belgičák.
no, tak to si cc do toho seznamu klidně přidej.....a pak z něj vše krom NO vyhoď.....
napsal(a):
sardulah - aneb, tví psi mají svého PSOVODA
a CC zadavatelky, má ho taky....?
má, je to ta paní, ale ještě neví přesně jak vést, to dožene
jak to ale ostatní nabourávají, moc dobře znám, to je o nervy a z jednoduchého problému je něco.. nepředstavitelného
mohu poručit sobě, pracovat s tím psem, ale ještě je tu zbytek rodiny..
rotvík - nevím jak teď, ale jsou z jednoho "plemene" .. sice dávno, ale jo :)
no ono bude platit, že čím lépe psa psovod vycvičí, tím méně bude vadit jakýkoliv zbytek....ale samozřejmě je nutno pracovat i s tím zbytkem, o tom žádná
i péče o společného psa se rozdělí mezi oba.
péče může, ale psovod (ten, jenž učí, vede) je jeden
napsal(a):
no ono bude platit, že čím lépe psa psovod vycvičí, tím méně bude vadit jakýkoliv zbytek....ale samozřejmě je nutno pracovat i s tím zbytkem, o tom žádná
i péče o společného psa se rozdělí mezi oba.
péče může, ale psovod (ten, jenž učí, vede) je jeden
Jenomže pak musí psovoda respektovat ( aspoň ve vztahu ke psu ) i ostatní rodina.
A když ten nerespektující je rodič (děda), je to dost těžké.
Příklad : Když vy psa pošlete na místo a chcete, aby tam setrval. A od stolu ho zavolá,
v rodině vám nadřazená osoba, "pojď si pro buřta" - budete se u psa prosazovat docela těžko ( u toho mladého nehotového určitě )
Příklad : Když vy psa pošlete na místo a chcete, aby tam setrval. A od stolu ho zavolá,
v rodině vám nadřazená osoba, "pojď si pro buřta" - budete se u psa prosazovat docela těžko ( u toho mladého nehotového určitě )
upřímně tomu příkladu příliš nerozumím, tohle bych vzala jako ztížené podmínky ale na povelu by to nic nezměnilo.....a věř, že pokud jsem psovod, tak ve vztahu ke psu nic jako "nadřazená" osoba neexistuje
to je ještě dobré, se napapá :-)
já říkám - když chceš, aby tady pes čekal, řekni "čekej"
a ono to ze sebe neustále plive "zůstaň" a ještě mi pak vynadá, že ten pes vůbec neposlouchá
Ono je to někdy s tou rodinou těžký.....u současných psů je pouze několik pravidel, přes který vlak nejede, kdy vyžaduju i od rodiny, aby byli důslední....jedním z těchto pravidel bylo učení štěňat, že na nás lidi nesmí skákat, protože co je roztomilé u malého štuclíka je minimálně velmi nepříjemné od 30-40-50-ti kilového pubescenta, takže hladíme, drbeme, vítáme pouze, když jsou všechny čtyři pacičky na zemi....což takové štěně kupodivu (alespoň u nás vždycky) pochopilo docela rychle......
Přesto, že už jsem dnes benevolentnější, tak vím, že důslednost je opravdu to nejdůležitější resp. jsem o tom přesvědčená....bohužel pes přesně rozliší a pozná, u koho mu TO neprojde, takže to ani nezkouší, u koho mu TO občas projde, takže to vždycky zkusí a pak se uvidí a koho nemusí poslechnout vůbec, protože dotyčný není schopen si u psa "vynutit" splnění povelu, takže to vypadá, že dotyčného pes ignoruje, ale pes ho neignoruje, pes na něj prostě s.re......a si myslím, že jde taky o povahu plemene....prostě jsou pesani, kteří - když se vychovají, vycvičí, tak poslechnou celou rodinu a jsou psi, kteří si z rodiny vyberou toho svýho "šéfíčka" a toho prostě poslouchají nejvíc.....
Taky smutnej příběh...proč jen lidi mají tendenci pořizovat si takový komplikovaný plemena k dětem...mám pocit, že ten atraktivní vzhled je někdy prokletí.
http://utulekplzen.cz/inzerce-darujeme/specha-darujeme-pejska-akita-inu-s-pp-2/
lesnížínka
napsal(a):
Pes jak tele - to je ono. Když se nafere něco jako čivava, tak se prd stane. I pokažená výchova není nic, co by fatálně ohrozilo okolí. Ale jak to má 5 kg a víc, tak už to není sranda, když vám z toho vyroste gremlin. U CC je před pořízením nutno okoučovat komplet okolí a domluvit pravidla.
Mého psa má přes den většinou na starosti moje maminka v důchodu. Naštěstí to není plemeno, které by šlo s lidmi do konfliktu, ale má jí na háku. Resp. z ní má služku, které absolutně nerozumí, ale ona rozumí jemu, když do ní zrovna vztekle tříská tlapkou nebo dloube čenichem, že ten gauč je jeho a nutně si na něj potřebuje lehnout, tzn. by se měla neprodleně šoupnout. Naštěstí má ten uzurpátor jen 11 kg.
napsal(a):
Pes jak tele - to je ono. Když se nafere něco jako čivava, tak se prd stane. I pokažená výchova není nic, co by fatálně ohrozilo okolí. Ale jak to má 5 kg a víc, tak už to není sranda, když vám z toho vyroste gremlin. U CC je před pořízením nutno okoučovat komplet okolí a domluvit pravidla.
Mého psa má přes den většinou na starosti moje maminka v důchodu. Naštěstí to není plemeno, které by šlo s lidmi do konfliktu, ale má jí na háku. Resp. z ní má služku, které absolutně nerozumí, ale ona rozumí jemu, když do ní zrovna vztekle tříská tlapkou nebo dloube čenichem, že ten gauč je jeho a nutně si na něj potřebuje lehnout, tzn. by se měla neprodleně šoupnout. Naštěstí má ten uzurpátor jen 11 kg.
"Resp. z ní má služku, které absolutně nerozumí, ale ona rozumí jemu, když do ní zrovna vztekle tříská tlapkou nebo dloube čenichem, že ten gauč je jeho a nutně si na něj potřebuje lehnout, tzn. by se měla neprodleně šoupnout."
napsal(a):
Jinak náš uzurpátor má kolem 15kg a v pohodě se na gauč vleze s člověkem...
akita mohl běhat coursing
stačilo by si před pořízením přečíst, k čemu bylo plemeno zhruba používáno a jak vypadá
hoře svalů a kožichu gauč a procházka stačit nebude
dočetla jsem se vhodých plemen k dětem - německý krátk. ohař, vizsla, bígl,..
no tak co
napsal(a):
akita mohl běhat coursing
stačilo by si před pořízením přečíst, k čemu bylo plemeno zhruba používáno a jak vypadá
hoře svalů a kožichu gauč a procházka stačit nebude
dočetla jsem se vhodých plemen k dětem - německý krátk. ohař, vizsla, bígl,..
no tak co
No jo, ale to je pozdě, když zadavatelé už mají CC...
napsal(a):
Ono je to někdy s tou rodinou těžký.....u současných psů je pouze několik pravidel, přes který vlak nejede, kdy vyžaduju i od rodiny, aby byli důslední....jedním z těchto pravidel bylo učení štěňat, že na nás lidi nesmí skákat, protože co je roztomilé u malého štuclíka je minimálně velmi nepříjemné od 30-40-50-ti kilového pubescenta, takže hladíme, drbeme, vítáme pouze, když jsou všechny čtyři pacičky na zemi....což takové štěně kupodivu (alespoň u nás vždycky) pochopilo docela rychle......
Přesto, že už jsem dnes benevolentnější, tak vím, že důslednost je opravdu to nejdůležitější resp. jsem o tom přesvědčená....bohužel pes přesně rozliší a pozná, u koho mu TO neprojde, takže to ani nezkouší, u koho mu TO občas projde, takže to vždycky zkusí a pak se uvidí a koho nemusí poslechnout vůbec, protože dotyčný není schopen si u psa "vynutit" splnění povelu, takže to vypadá, že dotyčného pes ignoruje, ale pes ho neignoruje, pes na něj prostě s.re......a si myslím, že jde taky o povahu plemene....prostě jsou pesani, kteří - když se vychovají, vycvičí, tak poslechnou celou rodinu a jsou psi, kteří si z rodiny vyberou toho svýho "šéfíčka" a toho prostě poslouchají nejvíc.....
My máme s manželem každej svýho psa a i když oba poslechnou nás oba,tak nějak sami od sebe ví ke komu kdo patří.Nikdo je to neučil,prostě to samo vyplynulo.Takže když jdu někam já automaticky jde se mnou borderka a když manžel jde s ním jezevčík.Borderka si chodí lehat na moje křeslo,jezevčík zas na manželovo.Borderka nebyla cvičená nikdy,jezevčík jen tolik aby neudělal ostudu na svodu a složil zkoušku z norování-takže skoro vůbec Dá se říct,že na to že vyrostli jak dříví v lese fungujou perfektně.Ale kdyby se o ně nějakou dobu starala třeba moje máma do týdne by zavládla anarchie -tu by asi brzo přestal poslouchat každej pes.Je to prostě hodná babička ke který se vyplatí přijít,ale když se nepřijde tak se nic nestane.Pak by se to asi stupňovalo-nejdřív nepřijdu,potom neuhnu,pak se třeba oženu když otravuje a tak..
fikovnice
napsal(a):
No jo, ale to je pozdě, když zadavatelé už mají CC...
ta má vypsaná plemena jsou ale také úplně blbě :D
cane corso je k dětem (teda takhle tomu říkat je špatné, protože to vypadá, že koupím psa a naučím sedni a on je musí mít určitě rád),
ale potřebuje to stejné, co každý jiný pes - přemýšlet, vybít energii, pracovat (v případě cane corso je to třeba obrana někoho, něčeho, doprovod,..), spinkat a papat
fikovnice
napsal(a):
To ten náš taky, zvlášť když potřebuje použít lidskou nohu místo polštáře. Jenže když spánek přejde do protahovací fáze, tak to už je horší, to je "dlouhej jak tejden".
napsal(a):
ta má vypsaná plemena jsou ale také úplně blbě :D
cane corso je k dětem (teda takhle tomu říkat je špatné, protože to vypadá, že koupím psa a naučím sedni a on je musí mít určitě rád),
ale potřebuje to stejné, co každý jiný pes - přemýšlet, vybít energii, pracovat (v případě cane corso je to třeba obrana někoho, něčeho, doprovod,..), spinkat a papat
A proč bígl k dětem ne? Jsou to dost trpěliví psi.
napsal(a):
To ten náš taky, zvlášť když potřebuje použít lidskou nohu místo polštáře. Jenže když spánek přejde do protahovací fáze, tak to už je horší, to je "dlouhej jak tejden".
Tak toto si pamatuju ještě od mé mámy. Pes s ní spával v posteli. A k ránu chudák moje mamka asi tak na 15 cm (na zbytku psisko), z půlky těla vypadlá skoro z postele, a uzurpátor na zádech zadní nohy roztažené jak žába a hlava na polštáři!
Jednou to viděla kámoška a prý:"Oni jsou jak manželé!"
fikovnice
napsal(a):
Naše uzurbátorka má 50 kilo a v pohodě se s člověkem na gauč vleze....lehne si prostě na člověka, bohužel to my lidé nevydržíme tak dlouho, jak by si ona představovala, takže pak následuje povel "Sárino slez, já se dusim"
Ale naštěstí máme dvě rohové sedačky, každý tak nějak svoje místečko....lidi i psi
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=1gRcAQ-Ut8U
https://www.youtube.com/results?search_query=cane+corso+10+months+old+work
Je vam dufam jasne ze "off leash k9" su treneri v obrovskej miere pouzivajuci EO?
A na 5 mesacnom stenati, hm... vazne chcete zadavatelke radit taky pristup?
L(phi)
napsal(a):
Je vam dufam jasne ze "off leash k9" su treneri v obrovskej miere pouzivajuci EO?
A na 5 mesacnom stenati, hm... vazne chcete zadavatelke radit taky pristup?
radím něco dělat ;-)
způsob si musí najít každý sám
jsou to jen ukázky, že i mladí psi něco dělají (ten EO je u nich fakt známý, to jsem měla upozornit u prvního videa, máte pravdu, omluva)
i našich 61 kg se k člověku na gauč hezky vleze
Pak se nám stalo, že najednou přestal poslouchat až když jsme byli opravdu dusledni a na povelu trvali, tak ho splnil..
a ta důslednost v praxi vypadá jak?
Nedávno s ním byl manžel venku a chtěl po pejskovi ať sedne on to neudelal, tak ho placl a od té doby nás pes prostě zkouší a neposlouchá.
jo, to je ta "výhoda" trestů...
Začala jsem před týdnem chodit do práce tak o něj pecuje i náš děda, který ale bohužel psovi každé neposlechnuti toleruje a ustupuje mu
už jsem psala, pokud by ten pes měl jasného psovoda a bylo s ním pracováno, tak by to až tak nevadilo
a pak kdyz po psovi něco chci místo, aby šel na místo tak si jde lehnout k němu.
tohle vadí
Pak pro něj jdu kde má místo a on se po mě prostě ohání, chce mě kousat..
a tohle vadí
a jak pro něj jako jdeš?
v takové situaci by měl mít obojek, couračku (teď by měl mít trvale) a jednoduše ho v klidu a po dobrém a klidně za flákotou hovězího odvedeš na místo, a tam ho odměníš.
a budu se trapně opakovat, bez řádného výcviku a zaměstnání psa to asi moc lepší nebude
Badcus
XXX.XXX.21.187
Já to nějak nechápu, mám CC a naopak mi nepřišlo těžké ho vycvičit.... učil se a chápal hodně věcí sám...měl tak roční období kdy blbnul, ale nic co by se nedalo zvládnout. Jo sem tam ho někdy popadne zkusit co mu projde ale to zkouší celý život....sem tam, ale chce to jen dohlédnout, aby opravdu vždy udělal to co po něm chci , a.kdyz vidí, že neústoupím dokud to neudělá, tak je zase klid. Hlavně cc umí docela dobře ( alespoň ten můj ) vyhodnocovat situace a spojit si 1a 1 dohromady. Já moc svému psovi ani nemusím říkat co nesmí a kdy má jít na místo apodobně ...podívám se na něj zamračím se a hned ví že je něco špatně a téměř vždy správně vyhodnotí, co by mi mohlo vadit a přestane s tím, a naopak když se na něj podívám normálním pohledem tak za mnou hned jde a když se u toho usměji, tak začne vyvádět, protože ví, že si budeme hrát, pozna kdy nemám naladu a drzi se stranou, nebo kdyz me neco trapi a to se u mne drží. A mnoho jiných výrazu a signálů které vidí vyhodnotí a reaguje na ně....těžko se to popisuje, ale prostě pozná co chci a udělá to....a to se naučil sám, nějak zvlášť jsem ho necvicil, základy ...ale ty uměl hned. Takže asi je to jedinec od jedince...a já měl štěstí. Jinak co se týče placnuti atd ....když byl puberťák, tak párkrát dostal, ( nemyslím že bych ho nějak řezal ) ale to na něj stejně nefungovalo a většině případů jsem ho placnul si myslel že je to hra .... to na ně neplatí, ale když něco udělal a já potom chvíli odmítal věnovat mu pozornost a dělal jsem že jsem na něj naštvaný.....tak to ho trápilo a fungovalo to .... co naopak byl problém, a sem tak to bohužel nastalo, pak jsme si na to museli začít dávat pozor, když jsme mu jeden ( já nebo přítelkyně) dali nějaký pokyn, a ten druhý ( protože nevěděl že pes pokyn dostal ) ho za to pokaral.... to hleděl co se děje. Jako příklad dám to, že já ho poslal ze zahrady na místo což je v patře, a nevěděl jsem, že tam přítelkyně vybírá zrovna a ona když tam přišel, tak mu vynadala. Na takové věci pozor to ho hodně zmatlo vždy.
Wolffi
XXX.XXX.188.114
mám také CC a letos bude mít 3 roky. Je to pes. Nyní je naprosté zlatíčko a poslouchá perfektně. Je však fakt, že jsem se o výchovu dost zajímal ještě před pořízením a tento hafan je již 3. psem, co mám.
Souhlasím s přechozím příspěvkem - také mám někdy pocit, že mi čte myšlenky. Nyní jsem ve fázi, že stačí na něj zavrčet, aby pochopil, že něco není v pořádku a hned reaguje. Pokud má zrovna fázi, že zkouší zda nepolevím a nechce příkaz vykonat tak, jak by měl a "zavrčení" nestačí, pak jej prsty "kousnu" do zadku nebo někde do těla a to hned reaguje, jak má a přestane zkoušet co si může dovolit. Když jsme na procházce v polích či v lese (vždy na volno, protože bez problému přichází na zavolání), tak se mi někdy zdá, že i čte myšlenky, kam chci jít, protože často zabočí do správného směru dřív, než tam dojdu. Prostě zlatíčko
Co chci říct je, že CC je super plemeno a je dosti vnímavé na podněty, takže učení jde velmi dobře. Nicméně musím říct, že jsem poprvé zkoušel výhradně pozitivní stimulace (odměny za správné chování a ignorování psa při špatném chování) a to na toto plemeno fuguje perfektně.
Všem, co uvažují o tomto plemenu důrazně doporučuji nezanedbat výchovu štěněte a řádně ho socializovat. Když měl fázi puberty a zkoušel někdy protestovat a zavrčel s vyceněním zubů a naznačil, že chce kousnout, nebyl to moc příjemný pocit - řekl bych až děsivý a to nebyl dospělý. Nyní by byl opravdu nebezpečný a když vidím, jak chroupe syrové kosti, tak informace, že jde o psa se stikem čelistí, co drtí kosti, je naprosto přesná. Jinak zastavení jeho "agresivní aktivity" bylo, že jsem na něj nejprve zavrčel a pak několikrát "kousnul" prsty do těla - pochopil hned, že se chová špatně - taková reakce je v jejich genech, protože vůdce smečky nedělá při výchově jiné aktivity, než že vrčí a když to nestačí, tak kousne - je to vidět v každých dokumentech o životě smčkových zvířat - např. vlků)
Prosím všechny kdo si pořizují nejen CC, ale i jiná podobná plemena, aby výchovu nezanedbávali - opradu to nejsou lidi a chovají se jinak. Přemýšlejte jako vůdce smečky a ne jako člověk. Špatně vychovaní psi jsou pak nebezpeční a zbytečně pak okolí vnímá tyto psy (tato plemena) jako "bojová nezbepečná". Bohužel většinou je to nebezpečí na druhém konci vodítka.
Jinak rada na závěr pro CC - největší odměnou pro toto plemeno je Vaše láska vůči němu (pamlsek není také k zahození, ale pomazlení je větší odměnou).