Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2019 19:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zdravím jaký je váš názor na samozvaného "psychologa" psů Desenského a jeho výchovné a výcvikové metody?
Náhodně jsem dnes po dlouhé době zahlédla v pořadu Kočka není pes.
Děkuji všem za názory

26.1.2019 19:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
Zdravím jaký je váš názor na samozvaného "psychologa" psů Desenského a jeho výchovné a výcvikové metody?
Náhodně jsem dnes po dlouhé době zahlédla v pořadu Kočka není pes.
Děkuji všem za názory

Že je to vychcanej podvodník, který lže snad i ze spaní

26.1.2019 19:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, párkrát jsem ho někde viděla a říkala jsem si, že je to nějaký magor. Pak tuším v tomhle pořadu a ještě někde nevím, možná u Šípa, jsem mu v něčem musela dát za pravdu. Řekla bych, že je to jako se všema: s něčím bych se ztotožnila, u něčeho si myslím, že je mimo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2019 19:22

lesnížínka napsal(a):
No, párkrát jsem ho někde viděla a říkala jsem si, že je to nějaký magor. Pak tuším v tomhle pořadu a ještě někde nevím, možná u Šípa, jsem mu v něčem musela dát za pravdu. Řekla bych, že je to jako se všema: s něčím bych se ztotožnila, u něčeho si myslím, že je mimo.

No já jsem na tom podobně....

26.1.2019 19:26

ten černý malý psík je hrozný chudák
když jdu k bojácnému psu, tak aspoň se postavit bokem, ještě lépe být co nejblíže zemi
a když o tom nevím, tak podle reakce psa..
no a pak na něj ještě vypustím stádo a ten jeden na něj vlítl fuj
před těmi dveřmi stát můj pes, tak takové dva tři kousky zakousne
a dál jsem se nedívala

majitelé měli mezi svými a cizími psy stát.. ale tak oni si přišli pro radu
(já bych po tom úvodu dveře neotvírala), ale kdo ví, jak mají scénář, třeba se to nelíbí ani jedné straně

malého psa bych postupně naučila, že starý pán není zlý (myslím, že on šel varovat i toho většího psa, aby k pánovi nelezl :-) ze strachu ho aj kousl nebo co), nějak tak, že bude v uctivé vzdálenosti.. a postupně....
větší pes se proběhne s postrojem, naučí se pár povelů
hladit a zdravit psa jen pokud má všecky tlapky na zemi a když ne, tak otočka a jdu pryč, naučí se to rychle, u cizích lidí bude mít vodítko zatím a cvičit se dá s kamarády
pak se proběhne v parku plném lidí, zjistí, že jsou na světě i jiné zábavy, za měsíc úplně jiný pes

znám lidi, kterým nepomohl, ale neznám jich dost na pořádný vzorek...
ale dost mi vadí, že skrz kameny léčí rakovinu

edit.: on toho psa, co se bojí ošklivých starých chlapů zatáhl vodítkem na sebe ???
konec

26.1.2019 19:50

http://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/

pokud má někdo zájem....je to teda k první řadě, a jsou tam odkazy na "oficiální" vyjádření pro pořad a v přílohách plné verze

stojí za to si to projít
možná někteří i něco pochopí

jinak - desenský má většinou dobré komentáře (to i CM, resp. český dabing), i když ne vždy dostatečné, problém je v silových řešeních a tak nějak neúplných .....

majitelé měli mezi svými a cizími psy stát.
deskriptiva mi šla, ale tak nějak jsem dosud nepobrala, jak může 1 člověk stát mezi svým jedním psem (jako jednodušší příklad) a dalšími 3-4-5ti, kteří pobíhají kdekoliv okolo.....

26.1.2019 20:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
http://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/

pokud má někdo zájem....je to teda k první řadě, a jsou tam odkazy na "oficiální" vyjádření pro pořad a v přílohách plné verze

stojí za to si to projít
možná někteří i něco pochopí

jinak - desenský má většinou dobré komentáře (to i CM, resp. český dabing), i když ne vždy dostatečné, problém je v silových řešeních a tak nějak neúplných .....

majitelé měli mezi svými a cizími psy stát.
deskriptiva mi šla, ale tak nějak jsem dosud nepobrala, jak může 1 člověk stát mezi svým jedním psem (jako jednodušší příklad) a dalšími 3-4-5ti, kteří pobíhají kdekoliv okolo.....

po tom úvodu už bych tam prostě své psy nevzala, ne tak blízko anebo menšího nenechám na zemi (ale oni to nevěděli..)
já vím, že je to tak jako zajímavější a je to nějaký ten test.. ale je blbý

no a nemohla byste z těch komentářů a ofic. vyjádření udělat výtah ?
abych to pochopila rychleji a správně :)

z té léčby šokem jsem fakt smutná
strach se takto neléčí

26.1.2019 20:32

Já bych Desenskýho nechala zakopnout v pískovně, aby se zamotal do drátu a až by nemohl zdrhnout, tak bych do té pískovny pustila dva, tři, čtyři traktory, pěkně na couvačku, aby nevěděl, že ho vidí a zastaví. Myslím, že by řval, jak tur a možná by se i po.....Byla by to situace srovnatelná s tím, když na malého uvázaného psa vypustí své
"chůvičky" a on neví, co se bude dít, nemůže utéct.....
Být majitelem Baxe, vzala bych ho v tu chvíli do náruče, aby věděl, že u mě má bezpečné útočiště.
Něco jiného by bylo, kdyby ti příchozí psi byli volně a mohli s vypuštěnou smečkou lépe komunikovat.

26.1.2019 20:36
eli22

XXX.XXX.58.39

Jelikož máme málo socializované štěně, chtěli jsme navštívit jeho free soboty, případně se objednat na individuální konzultaci. Psala jsem mu nejméně čtyři maily, ani na jeden nereagoval, ani nenapsal polib si..., cokoli bych brala. Takže já s ním skončila.

26.1.2019 20:37

po tom úvodu už bych tam prostě své psy nevzala, ne tak blízko
si vždycky říkám, jestli by si je takhle v klidu vypustil i na mého pastevce

26.1.2019 20:39

Nikdy bych psa v takovém strachovém stresu ( malý Bax ) cizímu člověku nepůjčila. To co s ním R.D. dělal je pěkná prasárna.

26.1.2019 20:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

ten černý malý psík je hrozný chudák
když jdu k bojácnému psu, tak aspoň se postavit bokem, ještě lépe být co nejblíže zemi
a když o tom nevím, tak podle reakce psa..
no a pak na něj ještě vypustím stádo a ten jeden na něj vlítl fuj
před těmi dveřmi stát můj pes, tak takové dva tři kousky zakousne
a dál jsem se nedívala

majitelé měli mezi svými a cizími psy stát.. ale tak oni si přišli pro radu
(já bych po tom úvodu dveře neotvírala), ale kdo ví, jak mají scénář, třeba se to nelíbí ani jedné straně

malého psa bych postupně naučila, že starý pán není zlý (myslím, že on šel varovat i toho většího psa, aby k pánovi nelezl :-) ze strachu ho aj kousl nebo co), nějak tak, že bude v uctivé vzdálenosti.. a postupně....
větší pes se proběhne s postrojem, naučí se pár povelů
hladit a zdravit psa jen pokud má všecky tlapky na zemi a když ne, tak otočka a jdu pryč, naučí se to rychle, u cizích lidí bude mít vodítko zatím a cvičit se dá s kamarády
pak se proběhne v parku plném lidí, zjistí, že jsou na světě i jiné zábavy, za měsíc úplně jiný pes

znám lidi, kterým nepomohl, ale neznám jich dost na pořádný vzorek...
ale dost mi vadí, že skrz kameny léčí rakovinu

edit.: on toho psa, co se bojí ošklivých starých chlapů zatáhl vodítkem na sebe ???
konec

Pokud jste se dokoukala o konce, byl po měsíci a po tom,co majitelé poslechly rady Desenského, z psíka úplně jiný tvor.
A to na něm nepracoval Desenský, ale majitelé.
Jak píše žínka, v něčem má pravdu, v něčem ne. Tentokrát měl pravdu.
Vy jste neomylná?

26.1.2019 20:45

po tom úvodu už bych tam prostě své psy nevzala, ne tak blízko
si vždycky říkám, jestli by si je takhle v klidu vypustil i na mého pastevce

nevím kdo to rozhlásil a jestli je to vůbec pravda, ale nepřijímá jen bulíkovitá plemena
takže na pastevce v klidu :-)
a kdyžtak má tachyony

stejně si myslím, že servané své nebo cizí psy nehce, že je to tam kvůli sledovanosti
mít to jiná tv, viděli bychom určitě ještě "lepší" věci

26.1.2019 20:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já bych Desenskýho nechala zakopnout v pískovně, aby se zamotal do drátu a až by nemohl zdrhnout, tak bych do té pískovny pustila dva, tři, čtyři traktory, pěkně na couvačku, aby nevěděl, že ho vidí a zastaví. Myslím, že by řval, jak tur a možná by se i po.....Byla by to situace srovnatelná s tím, když na malého uvázaného psa vypustí své
"chůvičky" a on neví, co se bude dít, nemůže utéct.....
Být majitelem Baxe, vzala bych ho v tu chvíli do náruče, aby věděl, že u mě má bezpečné útočiště.
Něco jiného by bylo, kdyby ti příchozí psi byli volně a mohli s vypuštěnou smečkou lépe komunikovat.

Kdyby byli volní,utekli by.
Víte co je zajímavé? Že ani jeden z Desenského 5-6 psů těm přišedším nic neudělal. Nezavrčel, neohnal se. A to byli na svém území a na volno.
Já bych toho Baxe do náručí vzala i kdyby to bylo nesprávné. Ale může být, že bych z těch velkých psů byla taky vedle a nenapadlo by mě to.
Takto od PC se to mluví/píše. Ale v reálu a navíc před kamerou je to jiné.
A co mě přišlo divné, ten chlap sice vypadal jako chlap, ale byl to ňouma, co všechno nechal na ženě. Jak má v takovém člověku mít pes oporu? Potažmo ta paní?!

26.1.2019 20:52

sisi58 napsal(a):
Pokud jste se dokoukala o konce, byl po měsíci a po tom,co majitelé poslechly rady Desenského, z psíka úplně jiný tvor.
A to na něm nepracoval Desenský, ale majitelé.
Jak píše žínka, v něčem má pravdu, v něčem ne. Tentokrát měl pravdu.
Vy jste neomylná?

nejsem, jsem člověk ;-)
ale pokud se nazývám psím psychologem, s desítkami let zkušeností a stovkami (nebo tisíci) převychovanými psy, tak nebudu hladit psa za to, že je nervózní a nebudu strach léčit šokem
nikdy

26.1.2019 20:56

sisi58: možná špatně vidím, ale ten černý velký pes k tomu malému chudákovi nemusel tak letět, i za něj zakopl nebo co to bylo, to je takový usměrňovač
představte si, že je to Váš pes, ten malinký, a od dnes začne preventivně .. cokoli .. na velké psy
třeba

26.1.2019 21:01

..."Že ani jeden z Desenského 5-6 psů těm přišedším nic neudělal. Nezavrčel, neohnal se. A to byli na svém území a na volno".......
Ale to ten malý Bax nevěděl. Proto píšu, že bych na něj nechala ty traktory couvat, aby taky nevěděl.......
Kdyby byl Bax volně, tak by mohl utéct ( ve vymezeném prostoru ), mohl by se schovat za majitele a bylo by na R.D., aby tam za ním "chůvičky" nešly.
Né, že tam nechá způsobit zmatek, že se psík bojí až lítá vzduchem. Když viděl, jak to vypadá, měl písknout a "chůvičky" zastavit.
A nepište, že od počítače se to kecá. Já nejsem ani cvičitel, ani psycholog a už vůbec za něco podobného neberu peníze.

26.1.2019 21:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Myslela jsem to spíše celkově ne pouze dnešní epizodu. Viděla jsem s ním mnohem strašnější zacházení se psy a řekla bych že se pro televizi trochu umírnil. Rozhodně já osobně s jeho výchovnými postupy dá-li se tomu tak vůbec říkat nesouhlasím a psa bych mu tam nikdy nenechala i kdyby byl sebeproblémovější.

26.1.2019 21:12

GAELLE napsal(a):
Myslela jsem to spíše celkově ne pouze dnešní epizodu. Viděla jsem s ním mnohem strašnější zacházení se psy a řekla bych že se pro televizi trochu umírnil. Rozhodně já osobně s jeho výchovnými postupy dá-li se tomu tak vůbec říkat nesouhlasím a psa bych mu tam nikdy nenechala i kdyby byl sebeproblémovější.

Já bych svou fenu nenechala nikomu ( kromě nejbližší rodiny ), a už vůbec ne na výchovu a R.D. ? No to už vůbec ne, a v hotelu? Tak to taky ne.
Jinak takhle ty své "chůvičky" vypustí na každého psa. Chtěla bych vidět, co by se stalo, až by se do některé zakousl příchozí pes. To by asi natáčení skončilo.
Ale na živo jsem ho nikdy neviděla.

26.1.2019 21:15

..."Pokud jste se dokoukala o konce, byl po měsíci a po tom,co majitelé poslechly rady Desenského, z psíka úplně jiný tvor"......
Ale to by jim zdejší diskutující poradily taky ( namátkou - inspektor, šarina, zrzavci, hmn ......) a bylo by to bez toho počátečního zmítání a šoku.

26.1.2019 21:22
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Kdo z těch zdejších lidí u něj opravdu byl? Já jo....jezdila jsem s mejma psama na fríčka, aby se mohli vyblbnout mezi psama. Žádnejm psům se tam nijak neubližuje a jeho práce má výsledky. Líbí se mi jakej je kliďas, když tam byl nějakej prudič pes, tak žádný škubání za obojek a štěkání povelů, ale různým pošťuchováním a výsměchem ho převedl na sebe.No a že občas machruje......kdo ne Každej má nějaký postupy práce, ale přece nebudu jeho hanět jen proto, že to dělá jinak....

26.1.2019 21:23

Já bych svou fenu nenechala nikomu ( kromě nejbližší rodiny ), a už vůbec ne na výchovu a R.D. ? No to už vůbec ne, a v hotelu? Tak to taky ne.
Jinak takhle ty své "chůvičky" vypustí na každého psa. Chtěla bych vidět, co by se stalo, až by se do některé zakousl příchozí pes. To by asi natáčení skončilo.

..já ho zažila na canistáboře, přijel na půl dne....dle děvčat,, která ho znala dříve už byl celkem socializovaný a tudíž se u něj dalo i sedět - kdysi zapáchal tak, že nedalo......též už byl schopen vůbec s někým se bavit, to prý dříve také nedokázal, do telefonu prý zásadně mlčel, pak cosi odvětil a položil........přivezl krásná videa své vlčice.........mluvil o psech velice poutavě.....pak jsme šli ven, z mého jorka s mašlí mu málem vypadli oči z důlku, co si v tu chvíli myslel raději nedomýšlet, ale pak ho viděl mezi psy a poslouchat a vyjádřil se v pochvalném smyslu slova..........psy uměl usměrnit, poradil majitelům, ale to bylo ještě než začal být tak "slavný"............

26.1.2019 21:30

..."dle děvčat,, která ho znala dříve už byl celkem socializovaný"..... Chvíli jsem si rovnala, o kterém psu to mluvíte :-))
Ale to se mu pak musí uznat, že na své socializaci výborně zapracoval.

26.1.2019 21:34

..."dle děvčat,, která ho znala dříve už byl celkem socializovaný"..... Chvíli jsem si rovnala, o kterém psu to mluvíte :-))
Ale to se mu pak musí uznat, že na své socializaci výborně zapracoval.

....holky se tenkrát také divily jak je ten Ruda vcelku normální, ale to je to doba před nějakými dvanácti lety......

26.1.2019 22:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Huskyjanina napsal(a):
Kdo z těch zdejších lidí u něj opravdu byl? Já jo....jezdila jsem s mejma psama na fríčka, aby se mohli vyblbnout mezi psama. Žádnejm psům se tam nijak neubližuje a jeho práce má výsledky. Líbí se mi jakej je kliďas, když tam byl nějakej prudič pes, tak žádný škubání za obojek a štěkání povelů, ale různým pošťuchováním a výsměchem ho převedl na sebe.No a že občas machruje......kdo ne Každej má nějaký postupy práce, ale přece nebudu jeho hanět jen proto, že to dělá jinak....

Mně to individum vadí jako člověk! Jednak lže - kdysi tvrdil, že má vycvičeno spoustu služebních psů, má slozeno mraky zkoušek včetně ZVV3, a cvičil psy pro armádu...
To veřejně dementovali jak lidé z klubu, ve kterém měl působit (ani na opakované urgence neprozradil, se kterým psem někdy složil nějakou zkoušku), tak plk. Růžička z VZ Grabštejn, který si dokonce projel všechny knihy výkupů, a od Desenskýho AČR nikdy nevykoupila jednoho jediného psa, ne tak aby pro ne něco cvičil ... 😂

... o tachyonech, a jiných kiksech ani nemluvě ...

26.1.2019 22:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kdyby takhle pustil ty svoje chůvičky na některýho z mých psů, tak by to bylo dost ošklivý, a minimálně ten první na ráně by to škaredě schytal.
Myslím ale, že takovej hrdina, aby je pustil na psa, co by mu je mohl pocuchat není, a pustit je na bezbrannýho chudáka je fakt frajeřina ... , asi taková, jak kdysi mlátil toho chudáka NO, který měl koš, a nemohl (a ani nechtěl) se bránit ... 🤮

26.1.2019 22:33
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Mně to individum vadí jako člověk! Jednak lže - kdysi tvrdil, že má vycvičeno spoustu služebních psů, má slozeno mraky zkoušek včetně ZVV3, a cvičil psy pro armádu...
To veřejně dementovali jak lidé z klubu, ve kterém měl působit (ani na opakované urgence neprozradil, se kterým psem někdy složil nějakou zkoušku), tak plk. Růžička z VZ Grabštejn, který si dokonce projel všechny knihy výkupů, a od Desenskýho AČR nikdy nevykoupila jednoho jediného psa, ne tak aby pro ne něco cvičil ... 😂

... o tachyonech, a jiných kiksech ani nemluvě ...

Věřím, že tohle klidně někde nakecal, ale mě nezajímá jeho kecání, ale co se psy umí....

26.1.2019 22:40
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Kdyby takhle pustil ty svoje chůvičky na některýho z mých psů, tak by to bylo dost ošklivý, a minimálně ten první na ráně by to škaredě schytal.
Myslím ale, že takovej hrdina, aby je pustil na psa, co by mu je mohl pocuchat není, a pustit je na bezbrannýho chudáka je fakt frajeřina ... , asi taková, jak kdysi mlátil toho chudáka NO, který měl koš, a nemohl (a ani nechtěl) se bránit ... 🤮

No věřím, že by si ani neškrtl. Rudolf dokáže bejt hodně hbitej člověk........a věřte, že takovej hrdina je. Viděla jsem ho několikrát v akci. A to jak mlátil toho NO jste viděla na vlastní oči? Protože, já ho nikdy neviděla, že by psa mlátil.....dokonce málem vyprovodil známou z fríčka, kvůli tomu, že svýmu psovi dala pár facek. Já se ho fakt nechci nijak zastávat.....když byl mladej mohl bejt prase. Ale já ho znám z poslední doby a nemůžu proti němu říct slovo.

26.1.2019 23:15

Tak já netuším, D. jsem viděla naživo jen jednou zdálky, když jsme někde předváděli dostihy či co, na TV koukám v podstatě jen omylem. Nějaký pořad jsem před časem viděla, asi to bude ten, o kterém píšete. Tam mě akorát zaujalo ovládání vycukáváním přes obojek. Oká, je to nejjednodušší přímá metoda, ale za mě ne. Od své vet i jiných vím, že nepříjemně často řeší následky. A pokud proběhne vyšetření v oblasti krku z jiného důvodu, tak u psů s obojky jsou tam téměř vždy vidět nějaké změny.
Můj má postroj, a když je přítomen mozek, stačí pohnout flexinou o cm a ví. Když ten mozek nemá, tak by nám nepomohlo, ani kdyby se na obojku pověsil.

27.1.2019 00:38
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Tak je to asi svéráz, což někomu může vadit.
Komentáře Orionky nebo paní inspektorky svědčí spíš o nějakých osobních antipatiích, takže z tohoto důvodu bych názory těchto dam nebral v tomto případě moc vážně. Co vím, je odpůrcem bití psů, takže ten bitý NO mi tam nějak nesedí, ostatně kdysi jsem se dočetl že nějaké psy dokonce vraždil. No, z agentury JPP občas vypadnou různé perly.
Osobně ho neznám, četl jsem jeho knížky, koukám se na Kočka není pes a řekl bych, že co se týká práce se psy, ve velké většině případů zatraceně dobře ví o čem mluví. I když třeba o léčení rakoviny pomocí nějakých šutrů si myslím své, holt nikdo nejsme dokanlý. A navíc to už není o psech.
No a docela mě pobavila poznámka v diskuzi "Být majitelem Baxe, vzala bych ho v tu chvíli do náruče, aby věděl, že u mě má bezpečné útočiště." Fajn. A co ho tím naučíte? Vůbec nic. Navíc kdyby ho ty jeho chůvičky chtěly sežrat, naservírujete jim Baxe jak na stříbrném podnose (z té ruky vám ho vyrvou raz dva, když budou chtít) a navíc mu z pohledu psů co stojí packama na zemi odkryjete to, co si každý pes chrání. Jeho břicho. A pokud to nejsou agresoři (což ty chůvičky nejsou), je na vás, zda mu vysvětlíte, že jsou to kámoši. Je fakt že Desenský je při těhle "testech" dost kamennej, ale tak spíš ho zajímá, jak se v této situaci chovají majitelé. Vždyť se tím ani nějak netají. Tak nechápu, že z toho někdo dělá nějakou vědu, když to nějakej pejsan SÁM neustojí. (Když má páníčky na baterky)

27.1.2019 01:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Hans_242 napsal(a):
Komentáře Orionky nebo paní inspektorky svědčí spíš o nějakých osobních antipatiích, takže z tohoto důvodu bych názory těchto dam nebral v tomto případě moc vážně. Co vím, je odpůrcem bití psů, takže ten bitý NO mi tam nějak nesedí, ostatně kdysi jsem se dočetl že nějaké psy dokonce vraždil. No, z agentury JPP občas vypadnou různé perly.
Osobně ho neznám, četl jsem jeho knížky, koukám se na Kočka není pes a řekl bych, že co se týká práce se psy, ve velké většině případů zatraceně dobře ví o čem mluví. I když třeba o léčení rakoviny pomocí nějakých šutrů si myslím své, holt nikdo nejsme dokanlý. A navíc to už není o psech.
No a docela mě pobavila poznámka v diskuzi "Být majitelem Baxe, vzala bych ho v tu chvíli do náruče, aby věděl, že u mě má bezpečné útočiště." Fajn. A co ho tím naučíte? Vůbec nic. Navíc kdyby ho ty jeho chůvičky chtěly sežrat, naservírujete jim Baxe jak na stříbrném podnose (z té ruky vám ho vyrvou raz dva, když budou chtít) a navíc mu z pohledu psů co stojí packama na zemi odkryjete to, co si každý pes chrání. Jeho břicho. A pokud to nejsou agresoři (což ty chůvičky nejsou), je na vás, zda mu vysvětlíte, že jsou to kámoši. Je fakt že Desenský je při těhle "testech" dost kamennej, ale tak spíš ho zajímá, jak se v této situaci chovají majitelé. Vždyť se tím ani nějak netají. Tak nechápu, že z toho někdo dělá nějakou vědu, když to nějakej pejsan SÁM neustojí. (Když má páníčky na baterky)

Ano, mám k němu osobní antipatie - už cca 20 let, protože se ke psům i lidem choval jako strup (je to dobře vidět nasnad první reportáži v tv - tuším Vikend na Nově). To o jeho báchorkách jak cvičil psy jsem si taky nevymyslela - krmil tím čtenáře PPČ, a tachyóny prodával lidem jako zázrak, co jim zklidní psa (jedny takový exoty, co dali za kamínek z hračkárny zašitý do obojku 1100 Kč znám osobně). Dokonce znám osobně i lidi, co mu ve vlastním volnu jezdily stavět kotce, a když mu jeden z kamarádů řekl, že by bylo fajn, kdyby jim taky pomohl (RD seděl celý den s lahváčem v maringotce, a brouzdal si na netu), tak mu odvětil, že je vyučený hodinář, a jeho ruce nejsou stavěné na práci!!!
Jestli od té doby prodělal pod tlakem okolí nějakou evoluci, tak je to jenom dobře, ale já ho znám takto

27.1.2019 01:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

https://www.youtube.com/watch?v=CfwA_ke865A&list=PLpOkn1h-bqFHjwaKNWQG0QMv4-UcEvv7B&index=7

1 2 5 ..................???
a údajně nechal i bez souhlasu majitelů psy utratit, je to v diskuzích na youtube není to z mojí hlavy

27.1.2019 05:38
Terven

XXX.XXX.160.10

Hans_242 napsal(a):

Ano, vysvětlit psovi, že ti velcí si jsou kámoši by jistě šlo, ale jaksi pomaleji a citlivěji než tak, že se na něj budou rovnou řítit. To je totiž takzvaná metoda zaplavení a o té je známo, že ji jistá část jedinců se slabší nervovou soustavou nedá.
Psovi, který zažívá smrtelnou úzkost je úplně k prdu, že nebezpečí je jenom domnělé, nikoli reálné.

27.1.2019 07:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

sisi58: možná špatně vidím, ale ten černý velký pes k tomu malému chudákovi nemusel tak letět, i za něj zakopl nebo co to bylo, to je takový usměrňovač
představte si, že je to Váš pes, ten malinký, a od dnes začne preventivně .. cokoli .. na velké psy
třeba

Já to beru tak, že Bax byl problémový pejsek. Nic příjemného na soužití. U Desenského si prošel nepříjemnými situacemi. Pravda. Ale zřejmě ho to nezničilo,protože po měsíci opravdové výchovy a péče od majitelů, byl jiný a lepší.
Nemám ráda stresové situace. Ale zvířata se se stresem,alespoň v přírodě, setkávají dnes a denně. Pokud by to pro ně mělo být devastující, už by v přírodě nic nežilo.
Myslím, že někteří majitelé to s tou péčí a ochranou svých zvířátek docela přehánějí. Můj názor.

27.1.2019 08:40

sisi58 napsal(a):
Já to beru tak, že Bax byl problémový pejsek. Nic příjemného na soužití. U Desenského si prošel nepříjemnými situacemi. Pravda. Ale zřejmě ho to nezničilo,protože po měsíci opravdové výchovy a péče od majitelů, byl jiný a lepší.
Nemám ráda stresové situace. Ale zvířata se se stresem,alespoň v přírodě, setkávají dnes a denně. Pokud by to pro ně mělo být devastující, už by v přírodě nic nežilo.
Myslím, že někteří majitelé to s tou péčí a ochranou svých zvířátek docela přehánějí. Můj názor.

myslíte takové to "schováme tě do tašky, neboj, nikdo našemu malinkýmu čivaváčkovi ubližovat nebude !" ?
to je hloupé, ano
ale - v přírodě ten psík žádného starého pána, který ho nejspíš řezal, nepotká

nebo proč myslíte, že se bojí jen téhle jedné kategorie ?
to není problémový pes, je to pes z útulku, který už s tímhle strachem do nového domova přišel
představte si - bojíte se pavouků
a já Vás zavřu do prostoru 2x2 metry a stropem vsypu těchto malinkých potvor kubík

pan Desenský říká dobré věci - psa zaměstnat, trochu vycvičit atd.
ale ten strach se takto neřeší
ani to nefunguje... sice vidíte nějaké zlepšení, ale ten pes se nepřestal bát, jenom už teď ví, že to musí vydržet

u velkého psa by si takhle strach řešit nikdo netroufl, ten pes by sebou nenechal smýkat, nejspíš by svůj strach otočil do kousnutí do nejbližšího objektu - člověka
zatímco kdyby se to vzalo postupně, z deseti metrů - šikula, jdeme zase zpátky - a další den z pěti metrů...

27.1.2019 08:49

Hans_242: test se dá dělat u plotu a u bojáčků při chůzi podél plotu a ještě lépe vodítka pustit, za 10 vteřin přece psí poradce musí vidět, kde je problém :-)
jak chcete svému psu něco vysvětlovat při náletu smečky, když ani sám nevíte, že ta hromada psů přiběhne a utěšování je přece špatně ?

27.1.2019 08:59

...."Komentáře Orionky nebo paní inspektorky svědčí spíš o nějakých osobních antipatiích".....,
Nemám žádné osobní antipatie, nikdy jsem ho na živo neviděla, nikdy jsem si s ním nepsala ani netelefonovala, nikdy bych se na něj o radu neobrátila. Vadí mi, jak se ke psům ( a potažmo majitelům - ono to nečekané vypuštění "chůviček" - to by se mohl po....i leckterý majitel ) chová.
A jestli se tu objeví víc takových videí ( od Galle ) tak se mé neosobní antipatie změní v regulérní odpor.

27.1.2019 09:06
fikovnice

XXX.XXX.168.102

...."Komentáře Orionky nebo paní inspektorky svědčí spíš o nějakých osobních antipatiích".....,
Nemám žádné osobní antipatie, nikdy jsem ho na živo neviděla, nikdy jsem si s ním nepsala ani netelefonovala, nikdy bych se na něj o radu neobrátila. Vadí mi, jak se ke psům ( a potažmo majitelům - ono to nečekané vypuštění "chůviček" - to by se mohl po....i leckterý majitel ) chová.
A jestli se tu objeví víc takových videí ( od Galle ) tak se mé neosobní antipatie změní v regulérní odpor.

No, já ty videa neotevřela radši vůbec.
Jinak musím se Vás zastat. Pamatuji si Vás tu dlouho a vím, že jste velmi zkušená. Žádné osobní antipatie u Vás nevnímám. Je to styl "převýchovy", který p. Desenský praktikuje. A z toho, co jsem pročetla a vím i z minula, tak teda dle Hanse též trpím "osobní antipatií".

27.1.2019 09:11

..."navíc mu z pohledu psů co stojí packama na zemi odkryjete to, co si každý pes chrání. Jeho břicho".....
Nemáte pravdu. Kdyby ten pes byl volně, pravděpodobně by volil útěk a kdyby to nestačilo, hodil by se v nouzi nejvyšší na záda, odkryl břicho a dal tím najevo, že on je v koncích a úplně se vzdává. Mohl by po psím komunikovat, což zmítán na vodítku nemohl. A protože se dá (snad ) předpokládat, že D. není úplný ma..r, který by vypustil psy, co si ho dají na svačinu, bylo by to účinnější, než to zmítání na vodítku. Nebo je má mít na písknutí, aby v případě, že psík tak hysterčí ( ten hysterický stres pro psa určitě není přínosný ), ho nechaly na pokoji. Snad za pár vteřin viděl - a hlavně předvedl dost. Ono by to mohlo mít zcela opačný důsledek : že by se kromě starých pánů začal bát taky psů.

27.1.2019 09:19

...."Pamatuji si Vás tu dlouho a vím, že jste velmi zkušená".....
Tady se musím ohradit - ne nejsem zkušená ( za zkušené považuji ty, o kterých jsem psala někde výš, že by poradily minimálně stejně účinně jako R.D. ). Já mám jen ke psům jiný vztah než R.D.

27.1.2019 09:24

Mě se to s těma chůvičkama moc nelíbí, respektive to vypuštění zpoza zavřených dveří, kdyby to bylo třeba z výběhu...z kotce, tak je pes vidí dopředu, ale takhle bez průpravy?? no nejsem odborník....když vezmu svoje psy...afgán by byl z takové situace naprosto nadšený....vypustit na něj smečku bezproblémových psů a navíc fenečky no to by byl ve svém živlu,
moje současná fena...tak ta by hned vystartovala a na první chůvičku, která by se přiblížila by hned skočila a to přesto, že ve smečce psů se většinou chová slušně, není blbá, vidí přesilu, tak si nevyskakuje...na takovou situaci jí opravdu připravenou nemám
a pes??....ten, přestože psy miluje (samozřejmě je to chlap, takže feny obzvlášť), tak myslím, že by ho to s jeho povahou taky vykolejilo.....dovedu si představit, že bych si před vypuštěním chůviček k němu dřepla na bobek a řekla mu něco ve smyslu "Mimulko, hele támhle vylítnou pejskové, řekneme jim ahoj ju??"...samozřejmě by ho to na situaci asi úplně nepřipravilo, ale věděl by, že se někde nějakej pes objeví a jak by chůvičky vylítli, tak bych eventuálně žvatlala dál..."no podívej, to je pejsků a jak jsou hodný, viď??" a pak bych oslovila i ty "cizí" psy....u téhle situace bych viděla největší problém vodítko.....myslím, že na volno by to zvládnul líp.....

27.1.2019 09:32

hmn...:....."majitelé měli mezi svými a cizími psy stát.
deskriptiva mi šla, ale tak nějak jsem dosud nepobrala, jak může 1 člověk stát mezi svým jedním psem (jako jednodušší příklad) a dalšími 3-4-5ti, kteří pobíhají kdekoliv okolo".....

Už dlouho si tu vyprávíme o tom, že pes má vědět, že se na vůdce může plně spolehnout, že ten ho ochrání......atd. A pak ho R.D. postaví ( majitele ) do situace, kdy svého psa ochránit nemůže, kdy ho vlastně zradí. Proto bych předpokládala, že tam bude mít zkušený D. místo, kde bude mít majitel krytá záda,a kde si psa šoupne za paty" - vidíš, nemusíš se bát, jsem tady, já tvůj velký člověk a já tě nedám, D. pískne, psy si odvolá a malý pes se utvrdí v tom, že jeho vůdce je bůh, nemusí se s ním bát, nemusí hysterčit a už vůbec ne útočit.
A to mi nikdy deskriptiva nešla.....

27.1.2019 09:36

jenže on by se na to pak nikdo nedíval..

27.1.2019 09:53

tak davaj to v televizi, tak to asi bude psi psycholog, ne?

jinak -vam nevadi selektovat si takhle informace? vy nepotrebujete verit tomu cloveku jak to napsat - jako celku?
když nemate zadne zkusennosti - jak pak vyselektujete, ze vychova psu je Ok ale léčba rakoviny uz ne?

27.1.2019 10:43

jinak -vam nevadi selektovat si takhle informace? vy nepotrebujete verit tomu cloveku jak to napsat - jako celku?
NE

27.1.2019 11:52
mojipsi

XXX.XXX.40.33

Ztotožňuji se s jeho jediným názorem a to je, že pokud pes neposlouchá, tak má být na vodítku.

27.1.2019 11:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak jsem si zase početl a zdejší dámy vesměs nezklamaly svými "jasnozřivými soudy" na základě JPP

Rudu znám leta, a měl jsem možnost pozorovat jeho vývoj jak "názorový" tak i "pavědecký" (mj,kdykoli jsem měl cestu kol Pelhřimova a čas, jezdil jsem za Wayou, ) mám vyhrady ke spoustě věcí a nad spoustou věcí se jen usmívám...ale platí v podstatě co napsala huskyjanina
Jeho psi byli a jsou v pohodě, zvláště "chůvičky i chůvák tibeťák"

ať si zdejší znalkyně všeho tvrdí cokoli, nikdo mu nevezme to, že opravdu

zachránil desítky ůdajných "psích zabijáků" před utracením,

ať už to byli ČsV, pastevci, rotwíci atd...atd... i spousta jiných a mnoho z nich pak i vhodně umístil...
pokud se "úplně nepovedlo" klidně u něho dožili...

a to z vás tady nikdy nikdo neudělal

tož by si určitě trochu vaší "schovívavosti" zasloužil... když se tu rozplýváte nad každým , kdo si vezme domu útulkáče

PS. pro Elli, free soboty jsou právě proto free, že se tam jezdí BEZ ohlášení, takže s Rudánkem nemusíte vůbec mluvit, jen si vaše čubina může užít spoustu nových psích kamarádů...jestli jste si myslela, že padne na zadek z "dámy s ovečkou" a bude horečně korespondovat, tak to jste čekala opravdu marně...

27.1.2019 12:03
mojipsi

XXX.XXX.40.33

lupus4 napsal(a):
tak jsem si zase početl a zdejší dámy vesměs nezklamaly svými "jasnozřivými soudy" na základě JPP

Rudu znám leta, a měl jsem možnost pozorovat jeho vývoj jak "názorový" tak i "pavědecký" (mj,kdykoli jsem měl cestu kol Pelhřimova a čas, jezdil jsem za Wayou, ) mám vyhrady ke spoustě věcí a nad spoustou věcí se jen usmívám...ale platí v podstatě co napsala huskyjanina

ať už to byli ČsV, pastevci, rotwíci atd...atd... i spousta jiných a mnoho z nich pak i vhodně umístil...

tož by si určitě trochu vaší "schovívavosti" zasloužil... když se tu rozplýváte nad každým , kdo si vezme domu útulkáče

PS. pro Elli, free soboty jsou právě proto free, že se tam jezdí BEZ ohlášení, takže s Rudánkem nemusíte vůbec mluvit, jen si vaše čubina může užít spoustu nových psích kamarádů...jestli jste si myslela, že padne na zadek z "dámy s ovečkou" a bude horečně korespondovat, tak to jste čekala opravdu marně...

A víte, že třeba já ano, sice ne desítky, na to nemám prostory a momentálně ani fyzické zdraví, i když možná s mými kolegy z útulku jich bylo desítky, já osobně jich zachránila sedm.

27.1.2019 12:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

já osobně jich zachránila sedm.
hosana

27.1.2019 12:44
eli22

XXX.XXX.58.39

lupus4 napsal(a):

To jsem nečekala, ale primárně jsem stála o osobní konzultace, samozřejmě za úplatu. Vím, že free soboty jsou bez ohlášení, všechno jsem si našla a skoro už jsme jeli, ale bohužel jsem v okolí nenašla jediného člověka, který by mi návštěvu freečka doporučil. Myslím skutečné chovatele, kteří dělají coursing, jezdí 200 km pást atd. Takže když jsem si to tak nějak spojila dohromady, nakonec jsme nejeli, ale úplně to nezavrhuji, až dosáhneme zlepšení na nějakou úroveň, kdy si řeknu, že už by to šlo, tak pojedem
Jinak že náš bedlouš vypadá jinak, tak je to pořád normální teriér a já dáma nejsem.

27.1.2019 13:26
Terven

XXX.XXX.110.147

..."navíc mu z pohledu psů co stojí packama na zemi odkryjete to, co si každý pes chrání. Jeho břicho".....
Nemáte pravdu. Kdyby ten pes byl volně, pravděpodobně by volil útěk a kdyby to nestačilo, hodil by se v nouzi nejvyšší na záda, odkryl břicho a dal tím najevo, že on je v koncích a úplně se vzdává. Mohl by po psím komunikovat, což zmítán na vodítku nemohl. A protože se dá (snad ) předpokládat, že D. není úplný ma..r, který by vypustil psy, co si ho dají na svačinu, bylo by to účinnější, než to zmítání na vodítku. Nebo je má mít na písknutí, aby v případě, že psík tak hysterčí ( ten hysterický stres pro psa určitě není přínosný ), ho nechaly na pokoji. Snad za pár vteřin viděl - a hlavně předvedl dost. Ono by to mohlo mít zcela opačný důsledek : že by se kromě starých pánů začal bát taky psů.

Jo, přesně. Moje fena padá na záda a odhaluje břicho jako poslední záchranu, když usoudí, že už nic jiného nestihne.
Řekla bych, že přesně takhle se vyrábějí malí psi, kteří hystericky ječí při spatření velkého psa a na něž jsou majitelé těch velkých tak alergičtí a vyjadřujou se o nich s pohrdáním.

27.1.2019 13:31

Pro lupus (Nechce se mi citovat ) : Ale to všechno mu rozhodně neberu. ( Jinak je to jako by se řidič žluťáku "vytahoval", že najezdil víc km autobusem než vy. R.D. se prací se psy živí, většina zdejších "dam" něčím jiným )
Ale kvůli tomu ještě nemusí vypouštět své "chůvičky" na mrňavého vyklepaného psíka a dívat se, jak se ten zmítá na vodítku.
A už vůbec né, neznalé veřejnosti vykládat o psích leteckých dnech.
To ženská 45 kilo stejně s 60ti kilovým psem nesvede a naopak statný chlap může středně velkému psovi ublížit.( To k jeho metodě 1-2-5.

27.1.2019 14:12
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Pro lupus (Nechce se mi citovat ) : Ale to všechno mu rozhodně neberu. ( Jinak je to jako by se řidič žluťáku "vytahoval", že najezdil víc km autobusem než vy. R.D. se prací se psy živí, většina zdejších "dam" něčím jiným )
Ale kvůli tomu ještě nemusí vypouštět své "chůvičky" na mrňavého vyklepaného psíka a dívat se, jak se ten zmítá na vodítku.
A už vůbec né, neznalé veřejnosti vykládat o psích leteckých dnech.
To ženská 45 kilo stejně s 60ti kilovým psem nesvede a naopak statný chlap může středně velkému psovi ublížit.( To k jeho metodě 1-2-5.

A tohle platí přesně, jak u jednoho "znalce" z Ameriky. Nezkoušejte bez přítomnosti odborníka. Pokud budou lidi jen zkoušet, tak to podělaj. Pokud se nenechaj odradit a jedou se podivat, jak to 1.2.5. platí, tak zjistěj, že to vůbec neni tak hrozný, jak je řečeno. Jenže to by chtělo zvednout zadek a jet se podívat, o čem se diskutuje. Ale ono je pohodlnější sedět za pc a obhajovat verze JPP.

27.1.2019 14:30
saola

XXX.XXX.255.30

sisi58 napsal(a):

Přesně tak.
Neviděla jsem v chování chůviček vůbec nic závadného. A že Bax na vodítku před nimi ze začátku rychle zacouval a snažil se zmizet? To je přirozená reakce (nikoliv chybná), která je zase signálem Baxe vůči okolí. Nic špatného se mu ale nedělo - byl překvapen, to ano, ale situace s vypuštěním chůviček nebyla nic, co by ho mohlo zabít, vždyť je to mladý pes, který strávil 10 měsíců v útulku, psy zná a umí se mezi nimi pohybovat. Za chvíli sám zjistil, že ho to nezabije. Je pravda, že kdyby ho ten jeho majitel trochu podpořil, bylo by to pro něj snazší. On ten jeho pán ale nedělal nic, ani když mu Bax seděl na klíně a vyjížděl na tchána - to je potom těžké, protože když majitel psa na jeho chování pružně nereaguje, jen ho utvrzuje v tom, že se chová správně.

Emoce, včetně strachu a hněvu, i stres k životu a jeho prožívání neodmyslitelně patří, bez toho živý tvor nemůže existovat, ale mnoho majitelů zvířat si to prostě vůbec neuvědomuje.

27.1.2019 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Jo, přesně. Moje fena padá na záda a odhaluje břicho jako poslední záchranu, když usoudí, že už nic jiného nestihne.
Řekla bych, že přesně takhle se vyrábějí malí psi, kteří hystericky ječí při spatření velkého psa a na něž jsou majitelé těch velkých tak alergičtí a vyjadřujou se o nich s pohrdáním.

No, nemyslím si. Ani jeden z pidi pejsků, kteří se jako štěnda sešli s mýma velkýma psama, nejsou psí hysterky, ale naopak je milují. Což se nedá říct o tom zbytku. Jako jistě, nevypustila jsem je, aby k nim tryskem letěli, ale přesto to pro ně byli obři. Ale zase vlastně netuším, jak se chovají u ostatních velkých psů...

27.1.2019 14:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Emoce, včetně strachu a hněvu, i stres k životu a jeho prožívání neodmyslitelně patří, bez toho živý tvor nemůže existovat, ale mnoho majitelů zvířat si to prostě vůbec neuvědomuje.

ano, souhlasím, ty emoce patří k životu a ten jich přináší dost i bez našeho přičinění, ale pokud mám mozek a možnost volby, tak ve VÝCHOVĚ a VÝCVIKU se jim vyhnu.
Pokud jde o nás, lidi, strach a stres nemáme rádi a snažíme se mu vyhnout, vybíráme pro sebe ta nejschůdnější řešení....je zajímavé, že našim zvířatům jsme ochotni obojí bez skrupulí servírovat jako zdravou součást života.
Netvrdím, že se tomu malému černému psovi přihodilo něco strašlivého, je to situace, kterou malý pes na vodítku zažije v životě jistě víckrát...jen mi to nesedí v rámci výcvikového postupu, no...je to kontraproduktivní.

27.1.2019 15:21
saola

XXX.XXX.255.30

V čem to bylo v případě Baxe kontraproduktivní?
Byla to pro něj prostě zkušenost, která ho nijak nepříznivě nepoznamenala.
Stresové situace z života nevymýtíte - naštěstí, protože mnoho z nich je i pozitivních. U těch negativních - když je nebudete trénovat, bude to pro zvíře v budoucnu horší a horší. Každý živý tvor prožívá zisky i ztráty, to prostě z žití neodmažete, a pokud mu prožitek stresu budete cíleně odpírat a chránit ho "zlatou klecí", nakonec dostane infarkt jen z toho, že vedle něj někdo kýchne.

https://www.youtube.com/watch?v=-V0EGtPZfIU

V diskuzi vedle - chudáček labrador na rtg na zádech s nataženýma nohama - ach, je to hrůza, muselo ho to bolet, bylo to strašný, strašně se bál - a když napíšete, že mají pozici a manipulaci trénovat doma, tak vás sežerou, že to neé - u doktora je to totiž přece něco úplně jiného.

27.1.2019 15:36
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

saola napsal(a):
V čem to bylo v případě Baxe kontraproduktivní?
Byla to pro něj prostě zkušenost, která ho nijak nepříznivě nepoznamenala.
Stresové situace z života nevymýtíte - naštěstí, protože mnoho z nich je i pozitivních. U těch negativních - když je nebudete trénovat, bude to pro zvíře v budoucnu horší a horší. Každý živý tvor prožívá zisky i ztráty, to prostě z žití neodmažete, a pokud mu prožitek stresu budete cíleně odpírat a chránit ho "zlatou klecí", nakonec dostane infarkt jen z toho, že vedle něj někdo kýchne.

https://www.youtube.com/watch?v=-V0EGtPZfIU

V diskuzi vedle - chudáček labrador na rtg na zádech s nataženýma nohama - ach, je to hrůza, muselo ho to bolet, bylo to strašný, strašně se bál - a když napíšete, že mají pozici a manipulaci trénovat doma, tak vás sežerou, že to neé - u doktora je to totiž přece něco úplně jiného.

Škoda, že jste se za svůj život nenaučila porozumět psanému textu. Alespoň jste už pochopila, že nemáte psát do vlákna, kde o to nikdo nestojí, a chovat se asociálně k člověku, který prožívá trápení. Tleskám, tímhle tempem se možná za pár let vyvinete v člověka se špetkou citu.

27.1.2019 15:40
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
No, nemyslím si. Ani jeden z pidi pejsků, kteří se jako štěnda sešli s mýma velkýma psama, nejsou psí hysterky, ale naopak je milují. Což se nedá říct o tom zbytku. Jako jistě, nevypustila jsem je, aby k nim tryskem letěli, ale přesto to pro ně byli obři. Ale zase vlastně netuším, jak se chovají u ostatních velkých psů...

Jasně, tady je podstatné to "jako štěnda". Štěňata "nemají rozum" a nebojí se ničeho, všechny velké psy, které moje fena poznala jako štěně, má dnes za kamarády, včetně obrů. Bohužel, s cizíma je to horší. Ať se člověk snaží sebevíc, v hustě osídlené oblasti časem k nějaké nepříjemnosti s neomaleným velkým psem dojde. V létě se nám navíc zadařila blbá příhoda, která se neměla stát, ale po bitvě je každej generál, a zpátky to nevezmu. Vedly jsme s dcerou každá dva koně přes louku a fena nás následovala volně. Bylo to v místě, kde se bez problémů pohybuje volně, dokonce nás s koňmi následuje ochotněji než bez koní, protože se cítí být součástí stáda, či jak to říct. Nicméně úplně nejlepší pocit při tom nemívám, protože s koněm v každé ruce mám trochu omezené možnosti. Tenkrát byla hodně vysoká tráva, fena se v ní celá schovala, cestou se zřejmě začuchala u myší díry a zvětšila se mezi námi mezera, čehož jsme si nevšimly hned. Dovedly jsme koně domů s tím, že se pro ni vrátíme, bohužel dřív ji objevily dvě sousedovy ČSV, které se vracely z vycházky navolno, naštěstí s košíky. Majitel, který měl ještě psa ČSV na vodítku, naši fenu ve vysoké trávě neviděl a zaregistroval jí, až když ji měly ty jeho v parádě. Marně mačkal tlačítka EO, podařilo se mu odvolat je cca po minutě, nevím přesně. Poté naše fena v šoku utekla z místa incidentu, vrátila se po chvíli úplně odjinud než jsme čekaly, nezraněná, ale pokaděná hrůzou.
Myslím si, že na to, co prožila, je ještě hvězda, po takovém zážitku bych čekala o dost horší hysterii. Nicméně s cizími velkými psy máme teď problém, obzvlášť pokud mají "vlčí obličej". Takže je na čem pracovat. V současné době považuju za úspěch, že je schopná pěkně v klidu sedět a neřvat jako hysterka, pokud vidí dotyčné feny jít na vycházku. Vidí-li cizího psa z dálky, sedne si a v klidu pozoruje, pokud hrozí setkání, zaparkuje mi mezi nohy, kde se cítí v bezpečí. Horší je, když ji velký pes překvapí - vyjde zpoza rohu, vidí-li ho hned poté, co vyjde z domu nebo vyleze z auta. To má tendenci chovat se hystericky a štěká. Pokud jí cizí pes překvapí stylem, že je rovnou u ní, padá na záda.

27.1.2019 15:47
saola

XXX.XXX.255.30

Pro andrýska:
Za to, že vám, andrýsku, nebyla možná v dětství dopřána akceptovatelná výchova a vštípena pravidla slušného chování, mohou spíše vaši rodiče. Ale pokud máte v současnosti samostatný přístup k netu, tak předpokládám, že jste za své projevy také zodpovědná - takže to, že se chováte jak rozcapený sudokopytník a opakovaně se do mne bez důvodu navážíte, jde výhradně na vaše triko, a absence dobré výchovy v mládí za to jistě nemůže.
To, že byste se vy časem mohla vyvinout v něco se špetkou mozku, považuji osobně ale spíš za vyloučené.
Kdyby tam alespoň špetka toho mozku byla, věděla byste, že city nejsou všechno.

27.1.2019 16:07
Andrýsek3

XXX.XXX.251.184

saola napsal(a):
Pro andrýska:
Za to, že vám, andrýsku, nebyla možná v dětství dopřána akceptovatelná výchova a vštípena pravidla slušného chování, mohou spíše vaši rodiče. Ale pokud máte v současnosti samostatný přístup k netu, tak předpokládám, že jste za své projevy také zodpovědná - takže to, že se chováte jak rozcapený sudokopytník a opakovaně se do mne bez důvodu navážíte, jde výhradně na vaše triko, a absence dobré výchovy v mládí za to jistě nemůže.
To, že byste se vy časem mohla vyvinout v něco se špetkou mozku, považuji osobně ale spíš za vyloučené.
Kdyby tam alespoň špetka toho mozku byla, věděla byste, že city nejsou všechno.

Bez důvodu? Kopete do člověka, kterému dost možná umírá pes, nic vám neudělal, a pak se tomu tady ještě vysmíváte. A já jsem tu kráva..
Radši budu bezmozek, než něco jako vy...

27.1.2019 16:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

myslíte takové to "schováme tě do tašky, neboj, nikdo našemu malinkýmu čivaváčkovi ubližovat nebude !" ?
to je hloupé, ano
ale - v přírodě ten psík žádného starého pána, který ho nejspíš řezal, nepotká

nebo proč myslíte, že se bojí jen téhle jedné kategorie ?
to není problémový pes, je to pes z útulku, který už s tímhle strachem do nového domova přišel
představte si - bojíte se pavouků
a já Vás zavřu do prostoru 2x2 metry a stropem vsypu těchto malinkých potvor kubík

pan Desenský říká dobré věci - psa zaměstnat, trochu vycvičit atd.
ale ten strach se takto neřeší
ani to nefunguje... sice vidíte nějaké zlepšení, ale ten pes se nepřestal bát, jenom už teď ví, že to musí vydržet

u velkého psa by si takhle strach řešit nikdo netroufl, ten pes by sebou nenechal smýkat, nejspíš by svůj strach otočil do kousnutí do nejbližšího objektu - člověka
zatímco kdyby se to vzalo postupně, z deseti metrů - šikula, jdeme zase zpátky - a další den z pěti metrů...

Může být, že máte pravdu. A nebo taky ne.
Měla jsem u koní člověka, který strašně chtěl jezdit, ale bál se.Nebyl moc šikovný a navíc takový ňouma.
Brávali jsme ho s sebou na krokovky. Rychleji nechtěl. Dlouho rychleji nechtěl.
Jednoho dne jsem na vyjížďku vybrala cestu, kde koně rádi běhali,ale bylo tam bezpečno a tam jsme naklusali a pak nacválali. Chlap to zvládl a dodnes mi děkuje, že díky tomu se přestal bát. Teď má vlastní koně a s manželkou vesele jezdí.
Takže i léčba šokem může zabrat.
Ten pořad je hodně dělaný na efekt. A je krátký. Nejspíš producent žádá, rychlé a účinné řešení.
Asi bych nesrovnávala lidskou fobii z pavouků s tím, že se pes něčeho bojí. Určitě jsou psi,kteří mají velmi špatné zkušenosti a bojí se, ale fobie?

27.1.2019 16:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Andrýsek3 napsal(a):
Škoda, že jste se za svůj život nenaučila porozumět psanému textu. Alespoň jste už pochopila, že nemáte psát do vlákna, kde o to nikdo nestojí, a chovat se asociálně k člověku, který prožívá trápení. Tleskám, tímhle tempem se možná za pár let vyvinete v člověka se špetkou citu.

Já si ale nemyslím, že se Saola majitelům vysmívala. Snad nezvolila správného psa pro prezentaci. Ale pokud se některé věci trochu natrénují, není to pak pro psa takový problém. Přece se štěňata právě proto socializují, aby si zvykla.

27.1.2019 17:05

a vo tom to je....může zabrat, ale jaksi oběma směry, jak posun k lepšímu, tak pád do propasti.....to chce skleněnou kouli (takové post konstatování je kapku na nic)....nebo teda patrně desenského

27.1.2019 17:11

sudokopytník nadává do sudokopytníků, andrysku, to byla poklona :-)

JPP...já jen koukám na video, tak snad je to ten stejný člověk, o kterém se zde diskutuje a nedabuje ho někdo jiný
a ještě si myslím, že je to sestříhané a kdo ví, jestli se tam některé věci nedějí "naschvál".....co kde napíše, se dá vyložit různě špatně, i ze slyšeného se dá spousta zkazit, ale tohle je video

mně se nelíbí to, jak si psíka Baxe vytáhl na sebe, to nebylo nutné, ničemu to nepomohlo a ke psu nefér.....mi klidně napište, že jsem chytrák od pc, co nezachránil ani jednoho psa, ale nebylo by psovi lépe pohybovat se vedle nebezpečí, než na něm sedět ?
myslím, že to bylo podobně i ve starších dílech, prostě má tuto metodu na bojácné psy a diskuze je o těch metodách

no a mně se zrovna tato nelíbí ( u Cesara se mi též nějaké věci nelíbí, to je snad jasné, že nebudeme všichni stejní a slepě kopírovat nějakého "boha")

jestli teď došel k lepším postupům, tak super, tento díl se natáčel tak loni ?
tak jestli teď řeší takové psy jinak, veliká omluva ode mě !

27.1.2019 17:20

sisi58 napsal(a):
Může být, že máte pravdu. A nebo taky ne.
Měla jsem u koní člověka, který strašně chtěl jezdit, ale bál se.Nebyl moc šikovný a navíc takový ňouma.
Brávali jsme ho s sebou na krokovky. Rychleji nechtěl. Dlouho rychleji nechtěl.
Jednoho dne jsem na vyjížďku vybrala cestu, kde koně rádi běhali,ale bylo tam bezpečno a tam jsme naklusali a pak nacválali. Chlap to zvládl a dodnes mi děkuje, že díky tomu se přestal bát. Teď má vlastní koně a s manželkou vesele jezdí.
Ten pořad je hodně dělaný na efekt. A je krátký. Nejspíš producent žádá, rychlé a účinné řešení.
Asi bych nesrovnávala lidskou fobii z pavouků s tím, že se pes něčeho bojí. Určitě jsou psi,kteří mají velmi špatné zkušenosti a bojí se, ale fobie?

ten pán mít fobii, by se nepřiblížil ani k ohradě s koníky, natož aby na něj sedl, ale je to dobrá situace pro můj bezva příklad:
nejdřív jste šli krokem, pak zrychlili - ale do trysku hned určitě ne, že ?
to by byl ten šok, myslím (ale já vlastně nevím, jak přesně se ty chody jmenují, pardon, prostě ten nejrychlejší krok)

27.1.2019 17:32

ten pán mít fobii, by se nepřiblížil ani k ohradě s koníky, natož aby na něj sedl, ale je to dobrá situace pro můj bezva příklad:
to by byl ten šok, myslím (ale já vlastně nevím, jak přesně se ty chody jmenují, pardon, prostě ten nejrychlejší krok)

Když jsem čerstvě po základce poprvé seděla na koni, tak se všichni báli trysku. Jeden den s námi jela trenérka a opatrně nás připravovala. Skoro všichni jsme popadali jak švestky. Druhý den nás měl kluk drsoň. Venku bez varování trysk. Udrželi jsme se v sedle všichni do jednoho.

27.1.2019 17:54

Když jsem čerstvě po základce poprvé seděla na koni, tak se všichni báli trysku. Jeden den s námi jela trenérka a opatrně nás připravovala. Skoro všichni jsme popadali jak švestky. Druhý den nás měl kluk drsoň. Venku bez varování trysk. Udrželi jsme se v sedle všichni do jednoho.

bych se udržela také
strachy z pádu :D

27.1.2019 18:17
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

sudokopytník nadává do sudokopytníků, andrysku, to byla poklona :-)

JPP...já jen koukám na video, tak snad je to ten stejný člověk, o kterém se zde diskutuje a nedabuje ho někdo jiný
a ještě si myslím, že je to sestříhané a kdo ví, jestli se tam některé věci nedějí "naschvál".....co kde napíše, se dá vyložit různě špatně, i ze slyšeného se dá spousta zkazit, ale tohle je video

mně se nelíbí to, jak si psíka Baxe vytáhl na sebe, to nebylo nutné, ničemu to nepomohlo a ke psu nefér.....mi klidně napište, že jsem chytrák od pc, co nezachránil ani jednoho psa, ale nebylo by psovi lépe pohybovat se vedle nebezpečí, než na něm sedět ?
myslím, že to bylo podobně i ve starších dílech, prostě má tuto metodu na bojácné psy a diskuze je o těch metodách

no a mně se zrovna tato nelíbí ( u Cesara se mi též nějaké věci nelíbí, to je snad jasné, že nebudeme všichni stejní a slepě kopírovat nějakého "boha")

jestli teď došel k lepším postupům, tak super, tento díl se natáčel tak loni ?
tak jestli teď řeší takové psy jinak, veliká omluva ode mě !

Dá se říct, že Ruda tuhle "léčbu šokem" používá dost často. Jde v podstatě o to, že i když to vypadá blbě a pes v podstatě zkamení strachy, tak prostě zjistí, že se mu vlastně nic nestalo. A že ten strašák vlastně strašidelnej neni. Ale zase se to nedá jen takhle popsat, protože už se nedaj popsat jeho projevy podpory psa, rozptýlení atd. A při dalších manipulacích je ten pes daleko pohodovější. To ostatně bylo znát i na tom Baxovi. Ale uznávám, že v tom pořadu mu to moc nevyšlo, jak ho chtěl dostat na klín. Měl to dotáhnout a nechat si Baxe dát na klín majitelem.

27.1.2019 18:34

Huskyjanina napsal(a):
A tohle platí přesně, jak u jednoho "znalce" z Ameriky. Nezkoušejte bez přítomnosti odborníka. Pokud budou lidi jen zkoušet, tak to podělaj. Pokud se nenechaj odradit a jedou se podivat, jak to 1.2.5. platí, tak zjistěj, že to vůbec neni tak hrozný, jak je řečeno. Jenže to by chtělo zvednout zadek a jet se podívat, o čem se diskutuje. Ale ono je pohodlnější sedět za pc a obhajovat verze JPP.

Nemusím jezdit k R.D., abych věděla, jak správně škubnout psem. Jsem bývalý svazarmovský kynolog a tam se něco naškubalo. Dávno už neškubu.( A je i moment, kdy v pořadu Kočka .......s R.D. souhlasím - v otázce stahováku. Kovový stahovák pes nenosil ani na ten Svazarmovský cvičák - to bylo keců ).
Psem, který umí "k noze" není potřeba škubat. Když má tendenci na povel "pomalu" začít táhnout, jde "k noze".
Jinak ať klidně na svých sezeních škube, ale ať to nedává na youtube, kde si to prohlédne kdejaký.......a z těch, kteří to na youtube vidí k němu pojede tak setina.

27.1.2019 18:37

teda upřímně, po měsíci byl Bax ale fest napjatý, na tom klíně.....
ale samozřejmě můžu to jenom špatně vidět

mu to moc nevyšlo, jak ho chtěl dostat na klín. Měl to dotáhnout a nechat si Baxe dát na klín majitelem.
tak vůbec to neměl dělat, a ještěže to pobral

27.1.2019 19:15

napjatý a ještě ho za to pohladili (ale zas neměl už zcela šílený výraz ten pes, jen asi poloviční)
co řekl pan Desenský perfektně - a zas ho dejte pryč
jenom to mohl udělat hned na začátku - přijít pomalu, sednout si na zem, odejít
= nic se ti nestane
příště přijde blíž, zůstane déle, odejde
a když to bude pro pořad dlouhé, tak sestříhám
pes sedí u starého hrozného pána - elapsed time 3 dny, 4 hodiny, 12 minut
by Cesar koukal :-)

27.1.2019 19:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

teda upřímně, po měsíci byl Bax ale fest napjatý, na tom klíně.....
ale samozřejmě můžu to jenom špatně vidět

mu to moc nevyšlo, jak ho chtěl dostat na klín. Měl to dotáhnout a nechat si Baxe dát na klín majitelem.
tak vůbec to neměl dělat, a ještěže to pobral

po měsíci byl napjatý a po dvou už je třeba v pohodě. Jak dlouho to trvá pozitivkou?

27.1.2019 19:18
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

napjatý a ještě ho za to pohladili (ale zas neměl už zcela šílený výraz ten pes, jen asi poloviční)
co řekl pan Desenský perfektně - a zas ho dejte pryč
jenom to mohl udělat hned na začátku - přijít pomalu, sednout si na zem, odejít
= nic se ti nestane
příště přijde blíž, zůstane déle, odejde
a když to bude pro pořad dlouhé, tak sestříhám
pes sedí u starého hrozného pána - elapsed time 3 dny, 4 hodiny, 12 minut
by Cesar koukal :-)

po půl roce se možná dostanou na ten klín se stejně šíleným výrazem :)

27.1.2019 19:23
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Terven napsal(a):

ano, souhlasím, ty emoce patří k životu a ten jich přináší dost i bez našeho přičinění, ale pokud mám mozek a možnost volby, tak ve VÝCHOVĚ a VÝCVIKU se jim vyhnu.
Pokud jde o nás, lidi, strach a stres nemáme rádi a snažíme se mu vyhnout, vybíráme pro sebe ta nejschůdnější řešení....je zajímavé, že našim zvířatům jsme ochotni obojí bez skrupulí servírovat jako zdravou součást života.
Netvrdím, že se tomu malému černému psovi přihodilo něco strašlivého, je to situace, kterou malý pes na vodítku zažije v životě jistě víckrát...jen mi to nesedí v rámci výcvikového postupu, no...je to kontraproduktivní.

jinak s tím stresem......u lidí se tomu neříká stres, ale adrenalin, nebo překonání sebe sama. Potápění se žraloky, lezení do výšek, krkolomné sjezdy. U toho všeho je strach, ale právě to překonání strachu je ten správný adrenalin :)

27.1.2019 19:25

Huskyjanina napsal(a):
po měsíci byl napjatý a po dvou už je třeba v pohodě. Jak dlouho to trvá pozitivkou?

mně to trvalo 2 dny (u mé osoby a fenky, která do 8 měsíců neviděla nic kromě kotce a kosů)
u cizích osob a zvířat týden, za měsíc božsky běhala mezi vším po sídlišti, to byl tak boží pes, lepší než knížka
neznala jsem slovo pozitivka a měla knihy jen o americkém staffordovi, argentinském psu a encyklopedie (co se týká knih o psech)
jde o to, že moje povaha mi nedovolí jiný způsob než pomalu
(u zlobivých psů se s tím tolik neto.. )

to byl tento konkrétní problém s určitou skupinou lidí, který se mohl řešit jinak...
ale jinak velmi moc souhlasím s tím, že lidé litují psy z útulku (nebo své napadené psy atp.) a furt na to myslí a tím to psu vše ztěžují a nikdy z toho nevylezou, protože pes je chudák z útulku a tak ho necháme

27.1.2019 19:27

Jó...mám podobnou zkušenost z jezdeckého oddílu...zvládnutý klus...cval ještě nikdy...poprvé jízda ne v kruhu ve výběhu, ale vyjížďka do přírody, dojeli jsme k lesíku, dotáhli sedla a prej...tady přes cestu jsou 3 stromy, držte se čeho chcete, hlavně nespadněte a tradá...první kůň nacválal, ostatní v řadě za ním a už se skákalo.....
Nevím jestli se dneska taky používají podobné metódy...možná jo, ale asi má jezdec minimálně helmu, možná i páteřák....to my neznali, prostě tepláky a jako jezdecké boty holiny

27.1.2019 19:30

adrenalin... strach...
lovci adrenalinu k těm žralokům lezou schválně

27.1.2019 19:39
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

to bylo na tuhle větu Terven :) ..... Pokud jde o nás, lidi, strach a stres nemáme rádi a snažíme se mu vyhnout

27.1.2019 19:55

jasné, tak obecně se lidé stresovým situacím vyhýbají
adrenalinový sport je tak nějak řízený, ví se, co se dá čekat a musí existovat brzda, jištění,..
třeba infarkt je z vysoké hladiny adrenalinu atp. v krvi
pes takto hozený bez přípravy do své nejhorší noční můry bude mít cca dvě možné reakce - útěk a útok
jak si mohu být jistá, co to bude ? a co se stane, když mu ani jedno neumožním ?
není lepší ukázat, že chápu, kde má stopku a dál nejdu ? ten pes přece není na adrenalinové atrakci, nepřišel dobrovolně

jak by tahle šoková metoda fungovala nebo se provozovala u velkého psa ?
já se k vystrašenému rotvajlerovi teda takto nepřiblížím

27.1.2019 20:03
saola

XXX.XXX.255.30

Jak jste proboha přišla na to, že nejhorší noční můra Baxe jsou chůvičky?
Odpověď na další vaše otázky, megoušku, se odvíjí od toho, že Desenský rozumí bez debaty projevům psů, kdežto vy psí chování jen s náhodnými úspěchy luštíte.

27.1.2019 20:06

Huskyjanina napsal(a):
po půl roce se možná dostanou na ten klín se stejně šíleným výrazem :)

A bylo cílem dostat psíka R.D. na klín ? Proč ?
Podle mě úplně zbytečné. Snad jen pro to natáčení.

27.1.2019 20:08

saola napsal(a):
Odpověď na další vaše otázky, megoušku, se odvíjí od toho, že Desenský rozumí bez debaty projevům psů, kdežto vy psí chování jen s náhodnými úspěchy luštíte.

jaké chůvičky ? mluvím o vysokém starém pánovi

27.1.2019 20:14

Huskyjanina napsal(a):

tož co toto za otázku?!
třeba 2 hodiny, nebo 3 týdny, nebo 4 měsíce, nebo 5 let, nebo cokoliv.......
a s klikrem třeba 10 minut

27.1.2019 20:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kůň má tak kole 500 -600 kg,tedy jezdečtí koně. Pokud se koně bojíte,( neznám nikoho s fobií na koně), tak k němu nejdete. Vyzkoušeno.
Pán se navíc nebál koně, ale toho, co se stane, když kůň poběží. Nepíšu chod koně, abych vás nemátla.
Vyzkoušel si to a zjistil, že to není problém.
Tak jako Bax si vyzkoušel, že velcí psi ho nemusí sežrat.
Oba, Bax i pan Jiří si navíc nejspíš začali víc věřit.
Btw. Na koních se tryská jen v případě, že se něco vymklo z ruky. Normální majitelé své miláčky do trysku nenutí, neboť je to nebezpečné.

27.1.2019 20:20

sisi58 napsal(a):
Kůň má tak kole 500 -600 kg,tedy jezdečtí koně. Pokud se koně bojíte,( neznám nikoho s fobií na koně), tak k němu nejdete. Vyzkoušeno.
Pán se navíc nebál koně, ale toho, co se stane, když kůň poběží. Nepíšu chod koně, abych vás nemátla.
Btw. Na koních se tryská jen v případě, že se něco vymklo z ruky. Normální majitelé své miláčky do trysku nenutí, neboť je to nebezpečné.

ha, díky za osvětu :)
jak říkáte, já vůbec nemusím mít pravdu
jen jednám podle svého svědomí a vědomí a přesvědčení nebo jak to říct, a to mi velí - nebuď na ně hnusná, to je celé
Bax se psy normálně nemá problém, ale byl vystreslý z předchozí události a pak ještě dostal ty chůvičky :-) však podél plotu to bylo ok
tamtoho vylétnutí smečky by se lekl každý.. a což teprve lidé :-)

27.1.2019 20:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

ha, díky za osvětu :)
jak říkáte, já vůbec nemusím mít pravdu
jen jednám podle svého svědomí a vědomí a přesvědčení nebo jak to říct, a to mi velí - nebuď na ně hnusná, to je celé
Bax se psy normálně nemá problém, ale byl vystreslý z předchozí události a pak ještě dostal ty chůvičky :-) však podél plotu to bylo ok
tamtoho vylétnutí smečky by se lekl každý.. a což teprve lidé :-)

Jste citlivá osoba, co má ráda pejsky. A ty chůvičky se vážně vyhrnuly dosti rychle. Baxe majitelé nepodrželi, ani na rukou ani psychicky. V tom s Vámi souhlasím, i jsem psala, že pán stál jak hydrant.
Ale při správném vedení se z něj stane nebojácný sebevědomý psík. Na tu ošklivou chvilku, co na něj vyběhlo tolik velkých psů, už nejspíš nevzpomíná.

27.1.2019 20:43
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

A bylo cílem dostat psíka R.D. na klín ? Proč ?
Podle mě úplně zbytečné. Snad jen pro to natáčení.

třeba proto, aby zjistil, že chlapi jsou v pohodě?

27.1.2019 20:44

Terven napsal(a):
Jasně, tady je podstatné to "jako štěnda". Štěňata "nemají rozum" a nebojí se ničeho, všechny velké psy, které moje fena poznala jako štěně, má dnes za kamarády, včetně obrů. Bohužel, s cizíma je to horší. Ať se člověk snaží sebevíc, v hustě osídlené oblasti časem k nějaké nepříjemnosti s neomaleným velkým psem dojde. V létě se nám navíc zadařila blbá příhoda, která se neměla stát, ale po bitvě je každej generál, a zpátky to nevezmu. Vedly jsme s dcerou každá dva koně přes louku a fena nás následovala volně. Bylo to v místě, kde se bez problémů pohybuje volně, dokonce nás s koňmi následuje ochotněji než bez koní, protože se cítí být součástí stáda, či jak to říct. Nicméně úplně nejlepší pocit při tom nemívám, protože s koněm v každé ruce mám trochu omezené možnosti. Tenkrát byla hodně vysoká tráva, fena se v ní celá schovala, cestou se zřejmě začuchala u myší díry a zvětšila se mezi námi mezera, čehož jsme si nevšimly hned. Dovedly jsme koně domů s tím, že se pro ni vrátíme, bohužel dřív ji objevily dvě sousedovy ČSV, které se vracely z vycházky navolno, naštěstí s košíky. Majitel, který měl ještě psa ČSV na vodítku, naši fenu ve vysoké trávě neviděl a zaregistroval jí, až když ji měly ty jeho v parádě. Marně mačkal tlačítka EO, podařilo se mu odvolat je cca po minutě, nevím přesně. Poté naše fena v šoku utekla z místa incidentu, vrátila se po chvíli úplně odjinud než jsme čekaly, nezraněná, ale pokaděná hrůzou.
Myslím si, že na to, co prožila, je ještě hvězda, po takovém zážitku bych čekala o dost horší hysterii. Nicméně s cizími velkými psy máme teď problém, obzvlášť pokud mají "vlčí obličej". Takže je na čem pracovat. V současné době považuju za úspěch, že je schopná pěkně v klidu sedět a neřvat jako hysterka, pokud vidí dotyčné feny jít na vycházku. Vidí-li cizího psa z dálky, sedne si a v klidu pozoruje, pokud hrozí setkání, zaparkuje mi mezi nohy, kde se cítí v bezpečí. Horší je, když ji velký pes překvapí - vyjde zpoza rohu, vidí-li ho hned poté, co vyjde z domu nebo vyleze z auta. To má tendenci chovat se hystericky a štěká. Pokud jí cizí pes překvapí stylem, že je rovnou u ní, padá na záda.

Já onen díl s Baxem neviděla, ale podle toho co jsem tu vyčetla "vidím" tento rozdíl - po vaší fence šly čuby s úmyslem ublížit, a celou dobu kontaktu se o to pokoušely, a pokud by neměly košíky, tak by se jim to nejspíš i podařilo. Tedy vaší feně se otvrdilo, že její strach byl na místě. Tam se vůbec nedivím že si fenka ponese doživotní trauma.

Podle popisu anabáze s Baxem, se na něj vyhrnuli daleko větší a silnější psi, kdy Bax si nutně také musel myslet, že mu jde o holý život. Jasně že stres to musel být obrovský.
Jenže mně přijde jako velký rozdíl právě to, že ti psi mu ublížit ve skutečnosti nechtěli.
A Bax po té co si prošel peklem vlastně zjistil, že se mu nic nestalo, z pekla se vynořil živý a zdravý, a možná mu to pomohlo k poznání, že ne všechno co se mu jako peklo zdá takové opravdu je?

27.1.2019 20:46

Já o Desenském nevím prakticky nic, můžete tu prosím někdo dát odkaz na ten díl s Baxem? Nebo hesla, jak ho vyhledat?

Já zatím viděla jen jeden díl pořadu Kočka není pes, který proběhl na koňské diskuzi, a kde popravdě na mně Desenský působil dobrým dojmem, a takřka se vším co tam řekl souhlasím.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/216562221350010-zlobivy-kocour-sam-a-bojacny-pes-brix/

27.1.2019 20:57
Terven

XXX.XXX.160.10

Huskyjanina napsal(a):
jinak s tím stresem......u lidí se tomu neříká stres, ale adrenalin, nebo překonání sebe sama. Potápění se žraloky, lezení do výšek, krkolomné sjezdy. U toho všeho je strach, ale právě to překonání strachu je ten správný adrenalin :)

Trochu motáte hrušky s jablkama - to, o čem píšete, je míra strachu, která je člověku ještě příjemná, nepřekročí při ní kritickou hranici, nýbrž jen zažívá vzrušující "šimrání" a proto takové aktivity dobrovolně vyhledává. V tom vidím zásadní rozdíl.
Psi takové pocity nejspíš zažívají při lovu, při divokých hrách s kamarády, při různých dynamických sportech.
Určitě se ale shodneme, že ne každý strach je příjemný..ten, kdo se potápí se žraloky, má možná panickou hrůzu ze zubaře anebo ze zloby svého šéfa, někdo jiný má třeba hrůzu z jízdy autem po náledí, z výšek anebo letu letadlem. Těmto situacím se pak lidi snaží vyhnout, místo aby je vyhledávali jako příjemné vzrůšo. Protože prostě ten strach už je moc.
Stejně tak se za kritickou hranici může dostat i zvíře, samozřejmě úplně eliminovat takové situace ze života nejde, ale pokud člověk má snahu a znalosti, může je hodně omezit a ve výcviku se jim vyhnout.

27.1.2019 21:04

u lidí se tomu neříká stres, ale adrenalin, nebo překonání sebe sama.

u lidí se tomu stres říká, adrenalin je jeho "dítě"......

https://cs.wikipedia.org/wiki/Stres

27.1.2019 21:21
Terven

XXX.XXX.160.10

Já onen díl s Baxem neviděla, ale podle toho co jsem tu vyčetla "vidím" tento rozdíl - po vaší fence šly čuby s úmyslem ublížit, a celou dobu kontaktu se o to pokoušely, a pokud by neměly košíky, tak by se jim to nejspíš i podařilo. Tedy vaší feně se otvrdilo, že její strach byl na místě. Tam se vůbec nedivím že si fenka ponese doživotní trauma.

Podle popisu anabáze s Baxem, se na něj vyhrnuli daleko větší a silnější psi, kdy Bax si nutně také musel myslet, že mu jde o holý život. Jasně že stres to musel být obrovský.
Jenže mně přijde jako velký rozdíl právě to, že ti psi mu ublížit ve skutečnosti nechtěli.
A Bax po té co si prošel peklem vlastně zjistil, že se mu nic nestalo, z pekla se vynořil živý a zdravý, a možná mu to pomohlo k poznání, že ne všechno co se mu jako peklo zdá takové opravdu je?

Jo, jasně, nemělo to být srovnání s Baxem, ač to možná tak vyznělo. Byla to reakce na lesnížínku a pojednání o tom, kde se bere strach malých psů z těch velkých

27.1.2019 21:28

saola napsal(a):

čeho se ten pes teda bál, když ne starých chlapů ?
kde jste vyčetla noční můru chůvičky ?
a hezky mi odpovězte na ty další otázky, můžete si vzít přítele na telefonu ;-)
projevům asi pan Desenský rozumí, ale nějak je nerespektuje, ok, jeho metoda, jeho věc, ale bojácného psa bych mu vážně do ruk nedala
a kdo jo, vždyť pokaždé jak někdo řekne - na cvičáku mi se psem smýkali na vodítku - dostane seřváno, jak si dovoluje psa nechat někomu takovému
chápu trochu zkratky u psů nevychovaných, agresivních, a to dokonce i Vaše; Vás, ale u strachu nikdy
ani za peníze
máte pravdu, tohle luštím těžko, nemyslím si, že tohle pro něj byla dobrá reklama
ono se to špatné rozkřikne rychle a dlouho v lidech přežívá

27.1.2019 21:51

Když Desenský poradí někomu, kdo si rady neví a na základě toho pes začne s páníkem normálně fungovat....tak hurá......já osobně bych svého psa "do ruky" nikomu nesvěřila a pokud bych zavítala s nějakým problémem k nějakému odborníkovi, tak nejdřív eventuelní postup probrat a následně bych posoudila zda do toho jít nebo ne......

Ono spousta toho nemusí být v pořadu řečeno, bude asi sestříháno, něco i mimo kamery, takže asi těžko posuzovat celkově......myslím, že se spoustou věcí se dá s Desenským souhlasit, obzvlášť rad ohledně zaměstnání psa a že by pes měl mít v páníkovi oporu a ne psa nechat se v tom "plácat" samotnýho.......s něčím souhlasit nemusím, ale každej z nás pejskařů máme asi svůj vlastní způsob, jak přistupuje ke psům, začátečník si kolikrát z neznalosti nechá poradit i kraviny, ale když má selskej rozum, tak si na to "svoje" nakonec přijde sám......a na Desenskýho a na jeho metody asi co člověk, to názor...ostatně jak je vidět na téhle diskuzi.....ale to asi na každou "televizní hvězdu"...stejně tak se můžeme dohadovat o Cesarovi Millanovi nebo Victorii Stilwell....i když u těch je to podstatně větší show .....podstatně větší WAU efekt..

27.1.2019 22:28

Sízr nemá pastevce
RD nemá pitbully
Victoria má psa ?

Sízr netuší, kdo RD a Victoria jsou :-)
ne, kecám, ví, Victoria mu veřejně nadává, RD též
za jeho metody

27.1.2019 22:47
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):

Smarja co je nebezpecne na tryskani? Ja jsem za svoji konackou karieru vystridala nekolik hrebcinu i mensich staji, podle vedeneho denicku jsem objezdila baj vocko 400 koni a nepamatuju jedineho, co by se s radosti nerozbehl tryskem po louce. Ale je pravda, ze se tehda taky jezdilo v teplakach, ze jsme taky neresili helmy ani pateraky a ze me hned prvni trysk stal zlomenou klicni kost. Ale to se uspesne zatajilo.

28.1.2019 08:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já o Desenském nevím prakticky nic, můžete tu prosím někdo dát odkaz na ten díl s Baxem? Nebo hesla, jak ho vyhledat?

Já zatím viděla jen jeden díl pořadu Kočka není pes, který proběhl na koňské diskuzi, a kde popravdě na mně Desenský působil dobrým dojmem, a takřka se vším co tam řekl souhlasím.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/216562221350010-zlobivy-kocour-sam-a-bojacny-pes-brix/

On neumí moc mluvit. Jsem přesvědčená, že jeho komentáře k pejskům nenatočil štáb na první dobrou.
A navíc ty pořady jsou poplatné tomu, aby se líbili divákům, taková šou.
Těžko můžete dlouhodobou práci se psem, co má nějaký problém, smrsknout do 20 minut, aby to nebylo na úkor kvality.
Ale i tak se s tím pana Desenský většinou popasoval dobře.
Je úsměvné, když se snaží,aby byl korektní a přitom se mu chce říct něco jadrného, když je nějaký majitel opravdu jouda.
Taky si myslím, že se i on sám trochu srovnal. Už není tak kategorický a hledá možnosti nápravy psů nejen jakože pro sebe, ale i pro majitele. Tedy nejen tak, jak by to udělal on, ale i tak,aby to zvládli i majitelé psů.
Můj názor.

28.1.2019 08:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Smarja co je nebezpecne na tryskani? Ja jsem za svoji konackou karieru vystridala nekolik hrebcinu i mensich staji, podle vedeneho denicku jsem objezdila baj vocko 400 koni a nepamatuju jedineho, co by se s radosti nerozbehl tryskem po louce. Ale je pravda, ze se tehda taky jezdilo v teplakach, ze jsme taky neresili helmy ani pateraky a ze me hned prvni trysk stal zlomenou klicni kost. Ale to se uspesne zatajilo.

Sama jste si odpověděla.
Dnes má koně kde kdo. I majitelé,co se těžko udrží na koni. Navíc se už většinou nedodržují pravidla jízdy v lotu a pravidla bezpečnosti snad jen kvůli pojišťovně.
Je to vidět i na Hubertech.
Tryskající skupina koní je nebezpečná, koně běží ozlomkrk, jen málokterý to má pod kontrolou a z jezdců snad 1-2 ze všech.
To vám nepřijde nebezpečné?
Prosím, pokud si vyjedete sama a na nějaké louce si zatryskáte, je to váš boj. Zmrzačíte "jen" sebe nebo svého koně. Ale už dva jezdci může být problém. A navíc tryskat není umění, krásně cválat s koněm pod kontrolou je mnohem příjemnější, jezdec má z takové jízdy mnohem lepší pocit. Alespoň tedy já.

28.1.2019 09:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
Já si ale nemyslím, že se Saola majitelům vysmívala. Snad nezvolila správného psa pro prezentaci. Ale pokud se některé věci trochu natrénují, není to pak pro psa takový problém. Přece se štěňata právě proto socializují, aby si zvykla.

Ale pokud se některé věci trochu natrénují, není to pak pro psa takový problém

To je sice pravda. Jenže to byste to musela trénovat přímo na veterině. Teda alespoň v mém případě. Pes si doma normálně lehne na povel na bok, na záda, můžu mu u toho prohlížet packy, různě jakoby "masírovat" a dělat si s ním co chci. To samé můžu třeba na zahradě. Ale na veterině to s ním prostě neudělám, tam to natrénované nemá. U našeho veta bychom to možná zvládli, protože jsme tam chodili dost dlouho jen pro pohlazení a pamlsek tak je tam už trochu v pohodě. Ale na cizí veterině by to nedal. Takže jak bych to jako měla natrénovat? Můžu to trénovat doma, venku, u našeho vet - ale to nic nemění na tom, že když přijedeme na cizí vet, mezi cizí veterináře, tak to tam prostě pes nedá.

Jenže to bych musela fakt asi objíždět všechny veteriny a térnovat tam vše možné, protože nikdy nevím čeho zrovna rtg nebo ultrazvuk bude potřeba dělat. A nebo taky nebude potřeba nikdy...

A navíc jaksi nejsem zastáncem toho názoru, že pes má zvládat všechno a všude jako by byl nějaký stroj. Musíme mu brát jeho žrádlo nebo kosti a v žádném případě nesmí zavrčet, musí si nechat koukat do tlamy, musí si nechat líbit všechno. Když na psa vrčí jiný pes a on není schopný sedět na povel za námi a dělat, že tam není, tak je nevychovaný. Jakmile si pes na veterině není schopný lehnout na záda tak je také nevychovaný a málo jsme trénovali. Jenže on je každý pes jiný. Se psem, kterého jsem měla před současnými psy, jsem na veterině v posledních letech strávila hodně času. Nikdy jsme to nijak netrénovali, ale přesto v pohodě zvládnul několik rtg, utz v různých polohách, nechal s sebou manipulovat i cizím člověkem, při rtg zůstal na povel sám ležet tak jak jsme potřebovali, neměl problém dvě hodiny ležet a nechat dokapat kapačku atd... Ale pes, kterého mám teď je akčňák, který chvíli neposedí, je nedůvěřivý k cizím a nemá rád manipulaci od cizích. A já to respektuji a nebudu ho tahat po veterinách a něco nacvičovat (když ani nevím, zda to bude někdy potřeba), navíc asi na těch klinikách by o tohle ani nikdo nestál a pak taky by to vyšlo dost draze, že. Beru psa takového jaký je a když bude někdy potřeba něco z toho co na veterině nezvládá, tak z toho nebudu dělat drama, že jsme to nenatrénovali. Prostě to zkusíme a když to nepůjde, tak se to bude muset řešit jinak... Prostě nemůžete být připraveni na všechno.. takový je život.

28.1.2019 12:04

....řešíme to tak, že na veterine si obléknu olověnou vestu a milou buli si na tom RTG omanipuluju sama- vám to žádný vet nenabídl?(než pořád přispávat), vet řekne jak co kam natáhnout, psina to bere jako příjemné poleženíčko.

28.1.2019 12:13
marcelaamax

XXX.XXX.161.19

....řešíme to tak, že na veterine si obléknu olověnou vestu a milou buli si na tom RTG omanipuluju sama- vám to žádný vet nenabídl?(než pořád přispávat), vet řekne jak co kam natáhnout, psina to bere jako příjemné poleženíčko.

Jestli je to na mě, tak ja se psem nikdy na ultrazvuku ani rtg nebyla, zatím nebylo potřeba.

Edit : jinak si myslím, ze RTG by takový problém nebyl. Spíš třeba ten ultrazvuk břicha, kdy mu na břicho sahá veterinářka a ještě ma nějaký "nástroj".

28.1.2019 12:19

marcelaamax napsal(a):
Jestli je to na mě, tak ja se psem nikdy na ultrazvuku ani rtg nebyla, zatím nebylo potřeba.

Edit : jinak si myslím, ze RTG by takový problém nebyl. Spíš třeba ten ultrazvuk břicha, kdy mu na břicho sahá veterinářka a ještě ma nějaký "nástroj".

Jo, bylo, mě se nechtělo kopírovat ten dlouhý příspěvek.....no my v noci svítíme a detektorem kovů by jsme neprošly

28.1.2019 12:21
GAELLE

XXX.XXX.55.67

náš pes musel zvládnout rtg i sono a to 9 let u veterináře nebyl ani s ním nikdo nikdy nemanipuloval. Klepal se sice jako osika, držela jsem ho, prostě to musel vydržet. Při odběru krve z packy musel mít košík. Pak mu odebírali krev ze žíly na krku a to ani necekl ani si nevšiml že se mu něco děje. Hodně záleží na veterináři

28.1.2019 12:24
marcelaamax

XXX.XXX.161.19

GAELLE napsal(a):
náš pes musel zvládnout rtg i sono a to 9 let u veterináře nebyl ani s ním nikdo nikdy nemanipuloval. Klepal se sice jako osika, držela jsem ho, prostě to musel vydržet. Při odběru krve z packy musel mít košík. Pak mu odebírali krev ze žíly na krku a to ani necekl ani si nevšiml že se mu něco děje. Hodně záleží na veterináři

No záleží na veterináři, ale i na konkrétním psovi. Každému psovi dělá problém něco jiného. S odběrem krve taky az takový problém nemáme. A ještě bych řekla, že záleží taky na velikosti psa 😁

28.1.2019 12:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No záleží na veterináři, ale i na konkrétním psovi. Každému psovi dělá problém něco jiného. S odběrem krve taky az takový problém nemáme. A ještě bych řekla, že záleží taky na velikosti psa 😁

tak to určitě. Náš byl kříženec vlkodava a NO měl 35 kg. Nebylo jednoduché ho na stůl zvednout. Ale v jeho případě hrál přístup veterináře velkou roli. A vy máte psy od štěňátka a my ho zdědili v 9 naprosto výchovou výcvikem nepolíbeného. Chtěl kousat jen když jsem mu kapala do uší nebo mazala packy - ze začátku.

28.1.2019 12:35
marcelaamax

XXX.XXX.161.19

GAELLE napsal(a):
tak to určitě. Náš byl kříženec vlkodava a NO měl 35 kg. Nebylo jednoduché ho na stůl zvednout. Ale v jeho případě hrál přístup veterináře velkou roli. A vy máte psy od štěňátka a my ho zdědili v 9 naprosto výchovou výcvikem nepolíbeného. Chtěl kousat jen když jsem mu kapala do uší nebo mazala packy - ze začátku.

Dobře, ale každý pes ma prostě jinou povahu. To co jeden zvládne v pohodě může druhému dělat velký problém. A naopak. Shrnula bych to asi tak, ze nemam psy, kteří by byli dokonalí a připraveni na všechno. Nejsou. Je to pes, je to zvíře. Jsou věci, které děláme každodenně a jsou pro ně normální a pak jsou nečekane situace nebo úkony, na které připraveni nejsme.

28.1.2019 13:03
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Já jsem ho na rtg taky manipulovala já. I když a té veterině byl poprvé, tak se bál, v cizím prostředí a dva cizí lidé plus já ho zvedají do vzduchu, drží za packy a mačkají na bok. Asi je teda nevychovaný nebo co, ale musela jsem o pevně držet celou dobu se zkříženými packami, jinak by utekl. Prostě stres, není to jako doma, že si ho v klidu položím na bok. Zvládnul to, já taky, ale jsou to nepříjemné situace, které v domácím prostředí nenasimulujete.

28.1.2019 13:12
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):
Sama jste si odpověděla.
Dnes má koně kde kdo. I majitelé,co se těžko udrží na koni. Navíc se už většinou nedodržují pravidla jízdy v lotu a pravidla bezpečnosti snad jen kvůli pojišťovně.
Je to vidět i na Hubertech.
Tryskající skupina koní je nebezpečná, koně běží ozlomkrk, jen málokterý to má pod kontrolou a z jezdců snad 1-2 ze všech.
To vám nepřijde nebezpečné?
Prosím, pokud si vyjedete sama a na nějaké louce si zatryskáte, je to váš boj. Zmrzačíte "jen" sebe nebo svého koně. Ale už dva jezdci může být problém. A navíc tryskat není umění, krásně cválat s koněm pod kontrolou je mnohem příjemnější, jezdec má z takové jízdy mnohem lepší pocit. Alespoň tedy já.

Trysk není umění? Ja sakra. A sedat před Taxis si taky chodíte?

28.1.2019 13:13
marcelaamax

XXX.XXX.161.19

Andrýsek3 napsal(a):
Já jsem ho na rtg taky manipulovala já. I když a té veterině byl poprvé, tak se bál, v cizím prostředí a dva cizí lidé plus já ho zvedají do vzduchu, drží za packy a mačkají na bok. Asi je teda nevychovaný nebo co, ale musela jsem o pevně držet celou dobu se zkříženými packami, jinak by utekl. Prostě stres, není to jako doma, že si ho v klidu položím na bok. Zvládnul to, já taky, ale jsou to nepříjemné situace, které v domácím prostředí nenasimulujete.

Me se zda, ze podle některých tady musí pes fungovat jako stroj, pokud je vychovaný. Ze ten pojem "vychovaný" znamená, ze si pes musí nechat líbit vsechno a všude, pokud jste u toho vy. Nesmí se projevovat a dát najevo, ze se mu neco nelíbí, musí slepě dělat to, co mu řeknete, bez ohledu na to co se děje okolo. Ja bych takového psa ani nechtěla.

28.1.2019 13:52
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
Me se zda, ze podle některých tady musí pes fungovat jako stroj, pokud je vychovaný. Ze ten pojem "vychovaný" znamená, ze si pes musí nechat líbit vsechno a všude, pokud jste u toho vy. Nesmí se projevovat a dát najevo, ze se mu neco nelíbí, musí slepě dělat to, co mu řeknete, bez ohledu na to co se děje okolo. Ja bych takového psa ani nechtěla.

Z části máte možná pravdu a chápu, jak to myslíte, taky nejsem pro, dělat ze psů stroje a chtít po nich absolutní poslušnost vždy a všude.
Na druhou stranu, často tohle bývá výmluva těch, kteří si se psem nechtěli dát práci. Ona většina těch situací není příjemná ani tomu psovi, on si to vyšilování nijak neužívá a bylo by mu líp, pokud by to uměl zvládnout bez negativních emocí.

28.1.2019 14:01
Terven

XXX.XXX.110.147

impact napsal(a):

Trysk určitě je umění, pokud ho kůň provozuje jen na požádání jezdce a je v něm ovladatelný. To ale u partiček, které to rozbalí na louce, obvykle nehrozí.

28.1.2019 17:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Ale pokud se některé věci trochu natrénují, není to pak pro psa takový problém

To je sice pravda. Jenže to byste to musela trénovat přímo na veterině. Teda alespoň v mém případě. Pes si doma normálně lehne na povel na bok, na záda, můžu mu u toho prohlížet packy, různě jakoby "masírovat" a dělat si s ním co chci. To samé můžu třeba na zahradě. Ale na veterině to s ním prostě neudělám, tam to natrénované nemá. U našeho veta bychom to možná zvládli, protože jsme tam chodili dost dlouho jen pro pohlazení a pamlsek tak je tam už trochu v pohodě. Ale na cizí veterině by to nedal. Takže jak bych to jako měla natrénovat? Můžu to trénovat doma, venku, u našeho vet - ale to nic nemění na tom, že když přijedeme na cizí vet, mezi cizí veterináře, tak to tam prostě pes nedá.

Jenže to bych musela fakt asi objíždět všechny veteriny a térnovat tam vše možné, protože nikdy nevím čeho zrovna rtg nebo ultrazvuk bude potřeba dělat. A nebo taky nebude potřeba nikdy...

A navíc jaksi nejsem zastáncem toho názoru, že pes má zvládat všechno a všude jako by byl nějaký stroj. Musíme mu brát jeho žrádlo nebo kosti a v žádném případě nesmí zavrčet, musí si nechat koukat do tlamy, musí si nechat líbit všechno. Když na psa vrčí jiný pes a on není schopný sedět na povel za námi a dělat, že tam není, tak je nevychovaný. Jakmile si pes na veterině není schopný lehnout na záda tak je také nevychovaný a málo jsme trénovali. Jenže on je každý pes jiný. Se psem, kterého jsem měla před současnými psy, jsem na veterině v posledních letech strávila hodně času. Nikdy jsme to nijak netrénovali, ale přesto v pohodě zvládnul několik rtg, utz v různých polohách, nechal s sebou manipulovat i cizím člověkem, při rtg zůstal na povel sám ležet tak jak jsme potřebovali, neměl problém dvě hodiny ležet a nechat dokapat kapačku atd... Ale pes, kterého mám teď je akčňák, který chvíli neposedí, je nedůvěřivý k cizím a nemá rád manipulaci od cizích. A já to respektuji a nebudu ho tahat po veterinách a něco nacvičovat (když ani nevím, zda to bude někdy potřeba), navíc asi na těch klinikách by o tohle ani nikdo nestál a pak taky by to vyšlo dost draze, že. Beru psa takového jaký je a když bude někdy potřeba něco z toho co na veterině nezvládá, tak z toho nebudu dělat drama, že jsme to nenatrénovali. Prostě to zkusíme a když to nepůjde, tak se to bude muset řešit jinak... Prostě nemůžete být připraveni na všechno.. takový je život.

Hezky jste to napsala. Jen nevím, proč jako reakci na můj příspěvek.
Samozřejmě se nedá vše natrénovat. Já mám psa, který si nechá vše líbit. Takže netrénuji.
Co mě zaráží je fakt, že se tu diskuzemi táhne jako nit myšlenka, že pes má svému majiteli věřit a ten ho má podržet.
Pak je vše růžové a sluníčkové a nějaký RTG je brnkačka.
Dle vašeho příspěvku to ale tak úplně ve všech případech není. Buď je tedy něco špatně nebo ne každy majitel,zde diskutující, má psa,který mu věří až tak docela.
To není kritika, jde spíše o to, že někdy je přání otcem myšlenky. A skutečnost je jiná.

28.1.2019 18:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):

Vy si jako myslíte, že koně ve VP tryskají? Tak to byste mě fakt rozesmála.
Žádný kůň nedokáže tryskat (rychlost cca 60km/hod) 6900m. Žádný.
Ano v rovinových dostizích se ve finiši tryská, ale žádný kůň neběží celý závod v trysku. Cválá, jezdec ho drží, vede, taktizuje a ve finiši koně nechá běžet jak nejrychleji může, vyjíždí ho.Některé koně žokej i bičíkem pobídne.
Pak tedy koně tryskají. Ale i na dráze je to řízené. Navíc na ní nejsou díry vyhrabané od zvířat, tvrdé krtince, vyčnívající drny a určitě vám do cesty nevběhnou srny,jako na louce. Prostě tryskat v terénu je o hubu.

Co bych si sedala před Taxis? Jednak by mě mohl nějaký kůň sestřelit a druhak bych koně zbytečně rozptylovala. Nejsem proti VP ani proti jíným koňským závodům. Bez závodů by nebylo koní.
Koně jsou dnes na VP pečlivě připravovaní a mohou běžet jen ti nejlepší. Po úpravě Taxisu už to není smrtelná překážka. "Jen" velmi těžká.
Vaše poznámka je hloupá. Nejspíš taky tryskáte s větrem ve vlasech, hlava nehlava. Doufám, že koně následně alespoň dobře vykrokuje.

28.1.2019 19:03
mojipsi

XXX.XXX.40.33

marcelaamax napsal(a):

V tom případě bystě kavkaze jak umanipulovala,pokud by si od vás nenechal všechno líbit ? Když šel v 10 letech na operaci ,byli potřeba kapacky atd a nikdy předtím na veterine nebyl, protože mi doktor naočkoval vždy doma a přesto byl uplnez v pohodě

28.1.2019 19:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

mojipsi napsal(a):
V tom případě bystě kavkaze jak umanipulovala,pokud by si od vás nenechal všechno líbit ? Když šel v 10 letech na operaci ,byli potřeba kapacky atd a nikdy předtím na veterine nebyl, protože mi doktor naočkoval vždy doma a přesto byl uplnez v pohodě

Tak za prvé já bych si kavkaze nikdy nepořídila, není to typ psa pro mě. A za druhé si ale myslím, že zrovna i ten kavkazák je typ psa, který sám přemýšlí a jedná tak trochu podle sebe. Něco jiného je dát kapačku, u čehož pes stojí, sedí, nebo normálně leží. Ale pro mého psa by byl problém právě ten ultrazvuk, jak jsem psala několikrát, že by musel ležet na zádech a někdo cizí mu sahal na břicho, s něčím v ruce. Dobře třeba je to chyba ve výchově? Ale na tohle my připraveni nejsme. Řešila bych to asi tak, že pokud by to nebylo vyloženě akutní tak bych šla k našemu vetovi, kde bychom to pravděpodobně zvládli. Kdyby to bylo na nějaké cizí vet, tak bych to samozřejmě za pomoci někoho kdo by mi pomohl psa podržet zkusila. Ale fakt si nejsem jistá, jestli by to šlo. Ne prostě není tak vycepovaný, že by zůstal ležet na zádech na veterině (to prostředí nesnáší) a nechal na sebe sahat cizím člověkem (je nedůvěřivý a nemá rád cizí lidi)... No jestli to někdy přijde tak to nějak vyřešíme, ale nebudu to řešit teď nějakým trénováním, to stejně ani nejde.

A jinak ode mě si pes nechá všechno líbit, ale od cizích ne. A to je to, o čem tu celou dobu píšu....

28.1.2019 19:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
Hezky jste to napsala. Jen nevím, proč jako reakci na můj příspěvek.
Samozřejmě se nedá vše natrénovat. Já mám psa, který si nechá vše líbit. Takže netrénuji.
Co mě zaráží je fakt, že se tu diskuzemi táhne jako nit myšlenka, že pes má svému majiteli věřit a ten ho má podržet.
Pak je vše růžové a sluníčkové a nějaký RTG je brnkačka.
Dle vašeho příspěvku to ale tak úplně ve všech případech není. Buď je tedy něco špatně nebo ne každy majitel,zde diskutující, má psa,který mu věří až tak docela.
To není kritika, jde spíše o to, že někdy je přání otcem myšlenky. A skutečnost je jiná.

Tak já si myslím, že zrovna mě pes věří, je na mě dost fixovaný. Ale je hodně nedůvěřivý vůči cizím lidem a nemá rád prostředí veteriny... Fakt si nemyslím, že každý pes, který si před veterinářem dobrovolně nelehne na záda a nenechá v klidu udělat ultrazvuk břicha musí být nutně psem, který nevěří svému majiteli.

Já bych klidně teda mohla trénovat to, aby více věřil cizím lidem, možná? Nutit ho aby na sebe nechal sahat a nechal si vše líbit od cizích. Ale to je právě to, co já nechci. Ten pes má svoji povahu, je takový, že nemusí cizí lidi a já ho nechci měnit, lámat.. No, těžko se to popisuje..

28.1.2019 20:31
mojipsi

XXX.XXX.40.33

marcelaamax napsal(a):
Tak za prvé já bych si kavkaze nikdy nepořídila, není to typ psa pro mě. A za druhé si ale myslím, že zrovna i ten kavkazák je typ psa, který sám přemýšlí a jedná tak trochu podle sebe. Něco jiného je dát kapačku, u čehož pes stojí, sedí, nebo normálně leží. Ale pro mého psa by byl problém právě ten ultrazvuk, jak jsem psala několikrát, že by musel ležet na zádech a někdo cizí mu sahal na břicho, s něčím v ruce. Dobře třeba je to chyba ve výchově? Ale na tohle my připraveni nejsme. Řešila bych to asi tak, že pokud by to nebylo vyloženě akutní tak bych šla k našemu vetovi, kde bychom to pravděpodobně zvládli. Kdyby to bylo na nějaké cizí vet, tak bych to samozřejmě za pomoci někoho kdo by mi pomohl psa podržet zkusila. Ale fakt si nejsem jistá, jestli by to šlo. Ne prostě není tak vycepovaný, že by zůstal ležet na zádech na veterině (to prostředí nesnáší) a nechal na sebe sahat cizím člověkem (je nedůvěřivý a nemá rád cizí lidi)... No jestli to někdy přijde tak to nějak vyřešíme, ale nebudu to řešit teď nějakým trénováním, to stejně ani nejde.

A jinak ode mě si pes nechá všechno líbit, ale od cizích ne. A to je to, o čem tu celou dobu píšu....

Sono mu dělali denně, rentgen třikrát,nebyl rád, ale snesl to . Žádný můj pes veterinu nemiluje,ale pokud je to nutné,tak snesou to,co je potřeba, pak si totiž nemusím jednat na pomoc další tři lidi.

28.1.2019 20:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

mojipsi napsal(a):
Sono mu dělali denně, rentgen třikrát,nebyl rád, ale snesl to . Žádný můj pes veterinu nemiluje,ale pokud je to nutné,tak snesou to,co je potřeba, pak si totiž nemusím jednat na pomoc další tři lidi.

Bože, budeme se tady předhánět co který pes snese na veterině?

Jak jsem psala, nikdy jsme to nemuseli řešit, takže nevím jak by to dopadlo. A nějaký trénink toho - přijde mi to stejné, jako bych trénovala aby se pes nechal po nehodě vyprostit z auta cizím člověkem. Jsou prostě situace, se kterýma se nepočítá a řeší se, až když nastanou.

Ale váš kavkazák je boží, že snese co je potřeba

28.1.2019 21:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Tak já si myslím, že zrovna mě pes věří, je na mě dost fixovaný. Ale je hodně nedůvěřivý vůči cizím lidem a nemá rád prostředí veteriny... Fakt si nemyslím, že každý pes, který si před veterinářem dobrovolně nelehne na záda a nenechá v klidu udělat ultrazvuk břicha musí být nutně psem, který nevěří svému majiteli.

Já bych klidně teda mohla trénovat to, aby více věřil cizím lidem, možná? Nutit ho aby na sebe nechal sahat a nechal si vše líbit od cizích. Ale to je právě to, co já nechci. Ten pes má svoji povahu, je takový, že nemusí cizí lidi a já ho nechci měnit, lámat.. No, těžko se to popisuje..

Souhlasím, že nemůže být každý pes neskonale rád,za pozornost cizího člověka.
Pokud vám vyhovuje, že nechce cizí lidi, kdo by vám to vyčítal.
Myslím ale, že by, samozřejmě pod vašim dohledem, mohl nějaké sahání tolerovat, ač se mu nelíbí.
Nespíš právě z důvodu ošetření.

28.1.2019 21:25

to se fakt neda cist -kun netryska, kun bezi tryskem, tryska pramen třeba.

28.1.2019 21:29
Terven

XXX.XXX.110.147

No jo, ale furt lepší, když tryská, než když triská ...přijďte se otužit na koňský fórum

28.1.2019 21:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
Souhlasím, že nemůže být každý pes neskonale rád,za pozornost cizího člověka.
Pokud vám vyhovuje, že nechce cizí lidi, kdo by vám to vyčítal.
Myslím ale, že by, samozřejmě pod vašim dohledem, mohl nějaké sahání tolerovat, ač se mu nelíbí.
Nespíš právě z důvodu ošetření.

Tak samozřejmě, že sahání toleruje. Nechá si nabrat krev, naočkovat, změřit teplotu, prohlédnout uši, poslechnout srdce a další běžné věci. Jen jsem napsala, že si myslím, že by nevydržel ležet na zádech při ultrazvuku. Nikdy jsem ho na veterině nezkoušela položit na záda, nikdy jsem to nepotřebovala.

28.1.2019 21:31

Terven napsal(a):
No jo, ale furt lepší, když tryská, než když triská ...přijďte se otužit na koňský fórum

ne, diky. ty jsem opustila před par lety a je mi tak lepe :-D

28.1.2019 21:48

Marcelamax-to není o trénování těch situací(lehu na zádech na veterině), ale trénování klidu v zátěžové situaci...
edit- já to mám asi od koní, kůň je velké zvíře, není tak vázaný na člověka jako pes a a zvládáme to a se psem to jde taky.

28.1.2019 21:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Marcelamax-to není o trénování těch situací(lehu na zádech na veterině), ale trénování klidu v zátěžové situaci...
edit- já to mám asi od koní, kůň je velké zvíře, není tak vázaný na člověka jako pes a a zvládáme to a se psem to jde taky.

No dobře, a jak bych to podle vás přesně měla trénovat? To mě zajímá... Jak mám trénovat klid v zátěžové situaci - aby to pak mělo vliv na to, že pes na veterině lehne na záda a nechá si udělat ultrazvuk od cizího člověka? To se ráda přiučím.

Edit: jinak dodám, že třeba na coursingu si nechá v klidu nasadit dres od cizího člověka, nebo GPS, to samé sundat, případně na konci se nechá chytit a vzít si střapec.Při bull sportech se dokáže hodit do klidu a soustředit, dokáže na povel pustit peška na kterém visí a přiřadit se k noze (což je dost těžké a spousta psů to nezvládá), dokáže jet celkem v klidu v narvaném MHD nebo vlaku, ležet v narvané restauraci. Prostě normálně funguje mezi lidmi. Jen si nedokážu představit ten ultrazvuk, toť vše...

28.1.2019 22:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No dobře, a jak bych to podle vás přesně měla trénovat? To mě zajímá... Jak mám trénovat klid v zátěžové situaci - aby to pak mělo vliv na to, že pes na veterině lehne na záda a nechá si udělat ultrazvuk od cizího člověka? To se ráda přiučím.

Edit: jinak dodám, že třeba na coursingu si nechá v klidu nasadit dres od cizího člověka, nebo GPS, to samé sundat, případně na konci se nechá chytit a vzít si střapec.Při bull sportech se dokáže hodit do klidu a soustředit, dokáže na povel pustit peška na kterém visí a přiřadit se k noze (což je dost těžké a spousta psů to nezvládá), dokáže jet celkem v klidu v narvaném MHD nebo vlaku, ležet v narvané restauraci. Prostě normálně funguje mezi lidmi. Jen si nedokážu představit ten ultrazvuk, toť vše...

tak nám dělali ultrazvuk ve stoje na zemi ani na stůl nemusel. šlo o břicho, močák a ledviny. Horší byl rentgen, tam se musel polohovat a prostě měl strach. Ze mne ho určitě necítil protože mi bylo jasné že rentgen neukáže nic.

28.1.2019 22:05

marcelaamax napsal(a):

U nás to je prostě "běžným provozem" psa, na to návod nemám, vy jste majitel, víte jak se pes chová při jaké situaci a tu řešit . Jezdíte třeba se psem městskou dopravou?

28.1.2019 22:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
tak nám dělali ultrazvuk ve stoje na zemi ani na stůl nemusel. šlo o břicho, močák a ledviny. Horší byl rentgen, tam se musel polohovat a prostě měl strach. Ze mne ho určitě necítil protože mi bylo jasné že rentgen neukáže nic.

Jasně, však ono by to nakonec třeba taky nějak šlo, jen si to nedokážu úplně představit. U štěněte to dělali v leže na zádech, držela jsem ji v takové "podložce", že se jim v tom prý líp leží. A v té situaci jsem si představila staršího psa, jak ho tam otáčím na záda a cizí vetka jak bere ten pro něho cizí nástroj a on z toho šílí. Nechtěla jsem tady rozpoutat takovou debatu, jen mě fakt nenapadá, jak tohle natrénovat.

28.1.2019 22:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás to je prostě "běžným provozem" psa, na to návod nemám, vy jste majitel, víte jak se pes chová při jaké situaci a tu řešit . Jezdíte třeba se psem městskou dopravou?

Ano jak jsem psala, jezdíme MHD, vlakem, jeli jsme i autobusem.... nemá s tím jediný problém. On nemá s lidmi kteří si ho nevšímají žádný problém. V restauraci plné lidí, kde je hluk si mi pes zaleze pod stůl, lehne si na bok, když je po delší "tůře" tak si klidně udělá nějakou svojí pohodlnou polohu na zádech, stočený a je naprosto uvolněný a v klidu. Může kolem něho procházet servírka, běhat děti, neřeší.... Jen si prostě nedokážu představit, jak bych ho na veterině položila na záda a někdo cizí by mu sahal na břicho.

28.1.2019 22:26

marcelaamax napsal(a):
Ano jak jsem psala, jezdíme MHD, vlakem, jeli jsme i autobusem.... nemá s tím jediný problém. On nemá s lidmi kteří si ho nevšímají žádný problém. V restauraci plné lidí, kde je hluk si mi pes zaleze pod stůl, lehne si na bok, když je po delší "tůře" tak si klidně udělá nějakou svojí pohodlnou polohu na zádech, stočený a je naprosto uvolněný a v klidu. Může kolem něho procházet servírka, běhat děti, neřeší.... Jen si prostě nedokážu představit, jak bych ho na veterině položila na záda a někdo cizí by mu sahal na břicho.

Tak až se půjdete očkovat, pro tablety na červíky si to zkuste, dejte ho na stůl, ať víte...

28.1.2019 22:27
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak zas...položení na záda ve veterinární ordinaci je fakt trochu jinej level než jízda MHD. Neznám psa, kterej by nezvládal cestu MHD, pokud jezdí často a ne dvakrát za život. Navíc se to dá dost dobře trénovat, na rozdíl od toho pokládání na rentgenovej stůl. Veterina je přecejen stresující prostředí pro většinu psů, čest výjimkám. A to položení na záda je ještě o fous jinde než vydržet injekci.
Moje minulá fena byla nalezenec, první návštěva veteriny byla peklo, byla tenkrát u mě asi dva dny, čili důvěra žádná, veta se pokusila sežrat. Postupem času se to zlepšilo v tom smyslu, že byla sice na pokraji infarktu, ale držela, nebránila se a nekousala. No a když jí jednou, už coby seniorce, rentgenovali břicho, počůrala se na tom stole hrůzou, prostě byla přesvědčená, že ta věc, co se k ní zeshora blíží, ji chce zabít.

28.1.2019 22:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Jasně, však ono by to nakonec třeba taky nějak šlo, jen si to nedokážu úplně představit. U štěněte to dělali v leže na zádech, držela jsem ji v takové "podložce", že se jim v tom prý líp leží. A v té situaci jsem si představila staršího psa, jak ho tam otáčím na záda a cizí vetka jak bere ten pro něho cizí nástroj a on z toho šílí. Nechtěla jsem tady rozpoutat takovou debatu, jen mě fakt nenapadá, jak tohle natrénovat.

tak třeba to ani nikdy nebudete potřebovat a když budete potřebovat musíte to zvládnout. Já taky musela psa na rentgenu udržet a to byl 9 let nepolíbený výchovou výcvikem a manipulací. A nevím proč sono na zádech, opakuji nám ho dělala a pes stál všemi čtyřmi normálně na zemi. Měření tlaku to samé. A jinak určitě v nejhorším náhubek a pomocníky

28.1.2019 22:29

" Jen si prostě nedokážu představit, jak bych ho na veterině položila na záda a někdo cizí by mu sahal na břicho"

Marcelo, nereste to
kvůli tehle poloze se pes seduje - a ne, ze je to vec nejake ne/vychovanosti.

Moje mlada mela nedavno uraz -nekolikrat se nechala vysetrit vc. rtg, kde se polohovala.
Pak, naposledy - pres 1,5 hodiny se nechala ruzne vysetrovat a osetrovat - a kdyz prislo na posledni rtg - prave v kolibce, na zadech -pro jistotu - uz toho na ni bylo proste moc. dlouho to trvalo, horecku mela, bolelo ji to.

a kdyby jsme se snazili ji silou donutit v tuhle chvili -akorat by se pomlatila. nastesti -oba dva s vetem jsme se shodli, ze je cas, ji sedovat. ze uz toho ma plne zuby...
ono totiž i to, ze v určitou chvili psa sedujete -znamena, ze si z veteriny neodnese spatne zkusennosti….
a i podruhe tam zase pujde a nebude resit.
i od toho ta sedace je

28.1.2019 22:30

Tak až se půjdete očkovat, pro tablety na červíky si to zkuste, dejte ho na stůl, ať víte...

Nejde mi editovat má to nějaký krátký interval.... situace kde má strach.

Pro Terven. prostě jsem měla a mám asi štěstí na dvě plemena, a dvě nátury, kterým je veterina fuk....

28.1.2019 22:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Na veterinární stůl psa normálně dám, jen jsem ho tam nikdy nezkoušela položit na záda. A ani to nebudu zkoušet, vím, že by se mu to nelíbilo. A právě se pořád snažím z návštěvy veteriny dělat "normální" nebo i příjemnou věc. Že když jdu se štěndem třeba, tak ho vezmu taky, zvážíme se, vet ho prohmatá, poslechne dá mu pamlsek nic se neděje a jdeme domů. A nechci ho tam stresovat tím, že ho budu pokládat na záda. Když to budeme potřebovat,tak to pak začnu řešit. Ale přesně jak píše terven - zrovna tohle mi přijde jako věc, která se nedá nijak natrénovat (krom toho, že bych objížděla veteriny a zkoušela to). Dřív jsme měli problém i s očkováním a vůbec s tím, aby pes na sebe nechal od veta sáhnout, to jsme ale odbourali právě tím, že jsme tam chodili jen tak, pro pamlsek, jednou mu vet prohlídnul uši, jindy ho poslechnul, dostal pamlsek a nic se nedělo. Teď už tyhle běžné věci nejsou problém.

29.1.2019 00:57

a co na to říká RD ?

co je divného na divném přístroji, co se blíží k psímu nejzranitelnějšímu místu, no ten přístroj a ne pes
nemyslete si, že máte něco natrénováno, to máte na cvičáku, bez urážky
nenatrénujete nic, protože ordinace má svou atmosféru, která je podle tisíce věcí, od počasí po lékaře
a hůř, pokud psa něco bolí, je zranitelný a podle toho se chová
tu situaci nezahrajete
můžete chodit trénovat stokrát denně, ale až se (snad nic) něco stane, pes zareaguje úplně jinak

29.1.2019 02:00
Fatia

XXX.XXX.64.240

reaguji na výše zmíněné tachyony... Léčba rakoviny pomocí kamenů se mi taky uplně nepozdává. Ale jsou věci mezi nebem a zemí... Moje fenečka přestala chodit. vůbec ji nefungovaly zadní nohy. na veterině jsme byly jako doma, ale na důvod jsme nepřišly. na několika veterinách... Jako poslední možnost jsem zavolala Rudovi. Tam jsem psa musela od auta nést, těch pár set metrů by neušla. Na místě jsme narazily i na smečku chůviček. moje fenečka je strašpytel, na jeho chůvičky však reagovala s naprostým klidem, protože tam prostě klid a pohoda vyzařovala ze všech psů. Po hodině Rudovi práce odcházela ta moje po svých. a od té doby se to nikdy už nezhoršila tak, jako tehdy, je to už víc jak 5 let. Pokud bych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych. prostě zázrak :D A to všechno zadarmo. jestli a kolik zaplatím nechal na mě, kdybych se nezeptala, sám by o tom nezačal.

29.1.2019 02:30

to je hezké
zázraky se dějí
Mojžíš, ten byl také dobrý, převedl přes Rudé moře celý národ, ale pak se zjistilo, že to zařídil někdo jiný

29.1.2019 06:50
Malkina

XXX.XXX.50.199

Záleží hodně na přístupu veta,ten náš jezdí k nám je to kamarád psi ho vítaj.Na veterině jsme byli s fenou dvakrát,poprvý na kastraci-to se ze začátku bála a když to vetka viděla ani jsme ji na stůl nedávaly oholila ji tak že fena stála na zadních a packama mne držela kolem krku-to samý kanyla.Odjížděli jsme když už spala a když jsme pro ni přijeli byla úplně v klidu.Na stehy už se hrnula dovnitř sama.Celou dobu byla taková uvolněná atmosféra,srandičky,krafali jsme o všem možným a feně se vše dělo jakoby mimochodem.Navíc tam mají hned vedle ordinace místnost kde se prodávaj krmiva takže pes nezůstane škodnej Kdyby to bylo jinde a vet mrzout asi by si taky odnesla špatnou zkušenost.Teď vím,že kdyby něco zvládne to v pohodě.

29.1.2019 09:11
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):
Ano v rovinových dostizích se ve finiši tryská, ale žádný kůň neběží celý závod v trysku. Cválá, jezdec ho drží, vede, taktizuje a ve finiši koně nechá běžet jak nejrychleji může, vyjíždí ho.Některé koně žokej i bičíkem pobídne.
Pak tedy koně tryskají. Ale i na dráze je to řízené. Navíc na ní nejsou díry vyhrabané od zvířat, tvrdé krtince, vyčnívající drny a určitě vám do cesty nevběhnou srny,jako na louce. Prostě tryskat v terénu je o hubu.

Co bych si sedala před Taxis? Jednak by mě mohl nějaký kůň sestřelit a druhak bych koně zbytečně rozptylovala. Nejsem proti VP ani proti jíným koňským závodům. Bez závodů by nebylo koní.
Koně jsou dnes na VP pečlivě připravovaní a mohou běžet jen ti nejlepší. Po úpravě Taxisu už to není smrtelná překážka. "Jen" velmi těžká.
Vaše poznámka je hloupá. Nejspíš taky tryskáte s větrem ve vlasech, hlava nehlava. Doufám, že koně následně alespoň dobře vykrokuje.

Tak to mě pobavilo. To normálně nadáváte lidem a označujete je za hlupáky, když nesouhlasí s Vašimi poněkud zjednodušenými poznámkami? Tak to už jste asi velká arogantní holka. Gratulujeme Vám!

29.1.2019 09:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ale no tak, samozřejmě,že kůň běží tryskem.Ale proč je tedy správně cválá a špatně tryská?
Vy opravdu vždy píšete vše dle správného českého pravopisu?

29.1.2019 09:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Tak to mě pobavilo. To normálně nadáváte lidem a označujete je za hlupáky, když nesouhlasí s Vašimi poněkud zjednodušenými poznámkami? Tak to už jste asi velká arogantní holka. Gratulujeme Vám!

Vy jste si začala.
Z jakého titulu jste na můj příspěvek psala: "Trysk není umění? Ja sakra. A sedat před Taxis si taky chodíte?"
Tato poznámka se mi nelíbí. Proto má reakce.
Navíc,co čtu vaše příspěvky o psech, jste velmi,ale velmi kategorická i když ne vždy v právu. Asi tak.

29.1.2019 09:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):

Sice je OT, ale koně v dostizích netryskají ani ve finiši - oni cválají (tryskají tak možná nějaký pipinky po louce;-)). A možná Vás překvapí, že v dostihu bývá často nejrychlejší první čtyřstovka, ne finiš, a jinak se časy na jednotlivých čtyřstovkách liši jen zanedbatelně (pokud se bavíme o korektní dráze, a ne nějakém provinčním tankodromu)

29.1.2019 10:02
saola

XXX.XXX.229.52

Sice je OT, ale koně v dostizích netryskají ani ve finiši - oni cválají (tryskají tak možná nějaký pipinky po louce;-)). A možná Vás překvapí, že v dostihu bývá často nejrychlejší první čtyřstovka, ne finiš, a jinak se časy na jednotlivých čtyřstovkách liši jen zanedbatelně (pokud se bavíme o korektní dráze, a ne nějakém provinčním tankodromu)

I pokud definujete trysk jako nejrychlejší možný chod koně, tak v dostizích koně skutečně netryskají - jen jdou rychlým cvalem. Trysk ani nepatří mezi základní chody koně.
http://www.fsps.muni.cz/emuni/data/reader/book-16/02.html
Pokud se bavíme i o překážkových dostizích, první část dostihu rozhodně nejrychlejší nebývá (to koneckonců ani v rovinových - záleží taky na délce dostihu, že), ale myslím si, že rychlost chodu koně v dostiihu prostě zobecňovat nelze.
Každopádně pro nekoňáky je třeba zdůraznit, že to, čím se zde prsí impact ohledně naježdění 400 koní, praxe v hřebčínech a hlavně běžnosti tryskání po loukách, tak je samozřejmě špatně, a každý soudný majitel koně, kterému na zvířeti a jeho výcviku záleží, by jí za praktiky, zahrnující nekontrolované tryskání po louce, utrhnul hlavu a ze stáje ji hnal bičem.

29.1.2019 10:29
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Co když kůň pádí?

29.1.2019 10:33

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Co když kůň pádí?

to ne, správně je - kůň padá

29.1.2019 11:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.9.144

saola napsal(a):
I pokud definujete trysk jako nejrychlejší možný chod koně, tak v dostizích koně skutečně netryskají - jen jdou rychlým cvalem. Trysk ani nepatří mezi základní chody koně.
Pokud se bavíme i o překážkových dostizích, první část dostihu rozhodně nejrychlejší nebývá (to koneckonců ani v rovinových - záleží taky na délce dostihu, že), ale myslím si, že rychlost chodu koně v dostiihu prostě zobecňovat nelze.
Každopádně pro nekoňáky je třeba zdůraznit, že to, čím se zde prsí impact ohledně naježdění 400 koní, praxe v hřebčínech a hlavně běžnosti tryskání po loukách, tak je samozřejmě špatně, a každý soudný majitel koně, kterému na zvířeti a jeho výcviku záleží, by jí za praktiky, zahrnující nekontrolované tryskání po louce, utrhnul hlavu a ze stáje ji hnal bičem.

Já ale nedefinuju trysk jako nejrychlejší chod - naopak, stačí si to přečíst.
Jinak bavit se v souvislosti s rychlostí o překážkových dostizích je asi stejně nesmyslný, jako srovnávat rychlost chrtích rovinových dostihů s coursingem. Překážky nejsou selekcí na rychlost a ani se nepočítají jako chovatelské zkoušky - je to jen alternativa, aby měli koně kteří nestíhají na rovinách nějaký využití (+ pro nás jsou zajímavý dotace překážek v zahraniční, z kterých se pak často živí zbytek maštale)

29.1.2019 14:40
impact

XXX.XXX.35.32

saola napsal(a):

Aaaaa pipinka moja závistivá na scéně.

29.1.2019 14:52

Fatia napsal(a):
reaguji na výše zmíněné tachyony... Léčba rakoviny pomocí kamenů se mi taky uplně nepozdává. Ale jsou věci mezi nebem a zemí... Moje fenečka přestala chodit. vůbec ji nefungovaly zadní nohy. na veterině jsme byly jako doma, ale na důvod jsme nepřišly. na několika veterinách... Jako poslední možnost jsem zavolala Rudovi. Tam jsem psa musela od auta nést, těch pár set metrů by neušla. Na místě jsme narazily i na smečku chůviček. moje fenečka je strašpytel, na jeho chůvičky však reagovala s naprostým klidem, protože tam prostě klid a pohoda vyzařovala ze všech psů. Po hodině Rudovi práce odcházela ta moje po svých. a od té doby se to nikdy už nezhoršila tak, jako tehdy, je to už víc jak 5 let. Pokud bych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych. prostě zázrak :D A to všechno zadarmo. jestli a kolik zaplatím nechal na mě, kdybych se nezeptala, sám by o tom nezačal.

tady z toho léčení nemůžu, ani jste se nezeptali, kolik to bude stát, dopředu, tak dobře, že to vím, odteď chodím místo RTG k RD
tachyon je neexistující částice (ve scifi literatuře např. je to palivo pro létadla, která cestují časem)
stejné kamínky jsme si mohli koupit v automatu na hračky (takový ten - hoď dvacku, otoč kličkou, vypadne hopík a podobně)
jedna paní vyprávěla, jak jí zmizela alergie pomocí vody z tachyonů (vývar ? ), ale už ji ani nenapadlo zjistit, co je to za vodu
tahle fenečka nemohla chodit, tudíž maximální odevzdanost a spoleh na majitele - těžko bude řešit nějaké okolní psy

zázraky umí aquaterapie, zkušený vet - ortoped, chiropraktik, CT, MRI, Dornova metoda a podobné

29.1.2019 14:52

impact napsal(a):

OT:
Nechcete si sednout do kotce a počkat, až vás někdo adoptuje a socializuje?

29.1.2019 15:17
impact

XXX.XXX.35.32

OT:
Nechcete si sednout do kotce a počkat, až vás někdo adoptuje a socializuje?

Někdo s iFauní vysokou školou, ne? Nechci.

29.1.2019 16:35

Neuvěřitelné..kam může dospět diskuze s tématem "Desenský?"

29.1.2019 16:40

Neuvěřitelné..kam může dospět diskuze s tématem "Desenský?"

to víte, dospívání

29.1.2019 16:46
Fatia

XXX.XXX.64.240

tady z toho léčení nemůžu, ani jste se nezeptali, kolik to bude stát, dopředu, tak dobře, že to vím, odteď chodím místo RTG k RD
tachyon je neexistující částice (ve scifi literatuře např. je to palivo pro létadla, která cestují časem)
stejné kamínky jsme si mohli koupit v automatu na hračky (takový ten - hoď dvacku, otoč kličkou, vypadne hopík a podobně)
jedna paní vyprávěla, jak jí zmizela alergie pomocí vody z tachyonů (vývar ? ), ale už ji ani nenapadlo zjistit, co je to za vodu
tahle fenečka nemohla chodit, tudíž maximální odevzdanost a spoleh na majitele - těžko bude řešit nějaké okolní psy

zázraky umí aquaterapie, zkušený vet - ortoped, chiropraktik, CT, MRI, Dornova metoda a podobné

ale zeptala, samozřejmě. odpověď byla, že je to na mně. byli jsme tehdy na několika veterinách, kromě té své mimo jiné Jaggy v Praze. vzhledem k předchozí anamnéze fenečky všichni říkali, že rakovina, ale nemohli ji najít. RD jsem zvolila jako poslední šanci. A moc jsem nevěřila, že to pomůže. A pomohlo. já nevím, co přesně zabralo. promačkával jí nějaké body, hodně na ní mluvil... možná se jen rozhodla to ještě nevzdávat. já fakt nevím, alternativní medicíně moc nakloněna nejsem. Používám bylinky, na sebe i na psy. ale nějaké energie, čakry a další čárymáry... zatím jsem neviděla nic, co by mě přesvědčilo. ale u RD to prostě zabralo.

29.1.2019 17:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fajn,tak to vysvětlete impact.
Dostihy jsou mimo mě. Snad jen,co bych pochytila od D.Francise.
Šlo mi o to,že se prostě neběží tryskem celý závod. A vůbec je tento chod diskutabilní. Což jsem se svým popisem snažila naznačit. Je možné, že ze začátku koně běží rychleji a nakonec neběží nejrychleji. A nebo taky ne. Asi podle okolností.
Prostě nemám trysk ráda.

29.1.2019 17:24

Fatia napsal(a):
ale zeptala, samozřejmě. odpověď byla, že je to na mně. byli jsme tehdy na několika veterinách, kromě té své mimo jiné Jaggy v Praze. vzhledem k předchozí anamnéze fenečky všichni říkali, že rakovina, ale nemohli ji najít. RD jsem zvolila jako poslední šanci. A moc jsem nevěřila, že to pomůže. A pomohlo. já nevím, co přesně zabralo. promačkával jí nějaké body, hodně na ní mluvil... možná se jen rozhodla to ještě nevzdávat. já fakt nevím, alternativní medicíně moc nakloněna nejsem. Používám bylinky, na sebe i na psy. ale nějaké energie, čakry a další čárymáry... zatím jsem neviděla nic, co by mě přesvědčilo. ale u RD to prostě zabralo.

akupunktura, akupresura, ... Animal clinic, PhysioDog, ...

boha proč jsem napsala tryskem, protože to je rychle jako tryskáč !

29.1.2019 19:30
Fatia

XXX.XXX.64.240

akupunktura, akupresura, ... Animal clinic, PhysioDog, ...

boha proč jsem napsala tryskem, protože to je rychle jako tryskáč !

no jo. je to pár let zpět, tehdy jsem hledala a navštívila ty veterináře a odborníky, které jsem našla. v tuto chvíli již to není aktuální, na stařecké neduhy nezabere akupresura ani rehabilitace :)

29.1.2019 21:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Fatia napsal(a):
no jo. je to pár let zpět, tehdy jsem hledala a navštívila ty veterináře a odborníky, které jsem našla. v tuto chvíli již to není aktuální, na stařecké neduhy nezabere akupresura ani rehabilitace :)

Taky takovému léčení nevěřím. Ale zase (nejsou to teda psi), ale znám jednoho "léčitele", který léčí svým dotykem či co, svou energií. Nikdy bych na to prostě nevěřila, pro mě je to totální blbost. Ale on fakt spoustě lidí (které znám osobně) pomohl. Už jsem to tu psala - například bývalý tchán se zlomeným kotníkem - po jedné jeho návštěvě to měl srostlé, že doktoři pak na RTG nevěřili jak je to možné. A pak bývalý soused fotbalista, ten tam byl každou chvíli. Prý tomu musí člověk věřit, aby to fungovalo. Na mě by to nefungovalo asi, protože i když vím, že jim pomohl, tak uvnitř mám nějaký blok, že je to blbost. Nedokážu si vysvětlit, jak to funguje. Jednou to ze zoufalosti a snad i zvědavosti zkusil otec, který je absolutně proti takovým věcem a nevěří na to. Tomu to nepomohlo, ale sám říkal, že když nad ním nějak držel ruku, ani se ho nedotýkal, tak že cítil takový zvláštní pocit, který neví jak má popsat, jakési teplo...

29.1.2019 21:50
Potvora

XXX.XXX.235.1

Bravooo tak nazov diskusie a jej prispevky ukazali vsetko Kazdy majitel psa je blbec, lebo nepouziva univerzalny a jediny spravny kluc na jeho dokonale ovladanie, ktory preferuju jednotlive osoby.. Fakt ubohe, skoda, ze ste neni vsetci cez kopirak, aspon v mozgovej oblasti, aby ste mali naprogramovane rovnake nazory, vedomosti, skusenost a nemuseli riesit, ze ludia maju ine skusenosti, ine nazory a akceptuju individualitu jednotlivca. V tomto klobuk dolu pre Verun, ktora tu tak pekne odpisala kazdeho, kto nezvladne na RTG polohovat psa a na konkretnu ziadost o radu akurat tak velky bobek a ved mate vediet ..
PS: Neviete kde najdem video ako tryska taky Desensky idealne na Velkej Pardubickej, len snad nevyhra prve miesto ..
A este k programu Kocka neni pes alebo na SK Milacikovo (Markiza) tak pre tych co vedia pouzivat vlastnu hlavu a citat a maju psa, je snad jasne, ze to je skor show ako relacia, ktora by mohla pomoct chovatelom, lebo su zalostne zostrihane bez ukazaneho hlbsieho pozadia udalosti. To je moj nazor. Ved ani relacie Cezasa alebo Stillvel nie su dokonale, ale tvorcovia tam nechali trosku viac toho uzitocneho pre divaka. To je moj nazor na cele TV relacie.

29.1.2019 22:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

Na mě by to nefungovalo asi, protože i když vím, že jim pomohl, tak uvnitř mám nějaký blok, že je to blbost. Nedokážu si vysvětlit, jak to funguje. Jednou to...

Začátkem 90 let se jel v Jizerkách závod asi na 200km Gold nuget. Byl to etapák a z dnešního pohledu sranda závod (dnes by se to ujelo za 2dny) ale tenkrát jsme s longama začínali a bylo to "něco"
Asi 2. nebo 3. etapu jsem v jednom sjezdu vyjel malinko z trati a dostal jsem zmrzlou smrkovou větví pěkně přes hubu a hlavně přes pravé oko...
Oko červený neviděl jsem nic, hubu samej šrám...Asi dva dny jsme to "léčili" různejma opthalmo mastičkama co měli sebou "skopčáci" marně...
Každý večer jsme chodili na večeři, pivo a pokecat do hospody "Na sklárně", pouštěli si psí videa atd...Na oko jsem stále jen mžoural (přes den zalepený) Zánět už mi přelejzal i do levého a už to přestávala bejt "sranda, ( "Žižka na saních"). Najednou vylezl z kuchyně takovej obyčejnej chlápek - tamní kuchař a povídá už se na tebe nemůžu koukat - sundej si ty fáče a sedni si tuhle...
Přiložil mi ruce asi 3 -4 cm k obličeji, ještě mu říkám, já na nic takovýho nevěřím...on " sklapni a drž" už si nepamatuju jak dlouho to trvalo, ale moc dlouho ne...jen jsem cítil "divný teplo"
Ráno oči zdravý a tvář bez strupů...kdybych to nezažil, nevěřím...
Pak mi říkal, že na tu svou schopnost přišel jen náhodou...že to ale dělat nemůže, páč je potom úplně "vyflusanej", tak raději dělá kuchaře....
Takže můj názor - 99% "jakoléčitelů" jsou šarlatáni, ALE to 1% umí něco, pro co nemám vysvětlení...

29.1.2019 22:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
Na mě by to nefungovalo asi, protože i když vím, že jim pomohl, tak uvnitř mám nějaký blok, že je to blbost. Nedokážu si vysvětlit, jak to funguje. Jednou to...

Začátkem 90 let se jel v Jizerkách závod asi na 200km Gold nuget. Byl to etapák a z dnešního pohledu sranda závod (dnes by se to ujelo za 2dny) ale tenkrát jsme s longama začínali a bylo to "něco"
Asi 2. nebo 3. etapu jsem v jednom sjezdu vyjel malinko z trati a dostal jsem zmrzlou smrkovou větví pěkně přes hubu a hlavně přes pravé oko...
Oko červený neviděl jsem nic, hubu samej šrám...Asi dva dny jsme to "léčili" různejma opthalmo mastičkama co měli sebou "skopčáci" marně...
Každý večer jsme chodili na večeři, pivo a pokecat do hospody "Na sklárně", pouštěli si psí videa atd...Na oko jsem stále jen mžoural (přes den zalepený) Zánět už mi přelejzal i do levého a už to přestávala bejt "sranda, ( "Žižka na saních"). Najednou vylezl z kuchyně takovej obyčejnej chlápek - tamní kuchař a povídá už se na tebe nemůžu koukat - sundej si ty fáče a sedni si tuhle...
Přiložil mi ruce asi 3 -4 cm k obličeji, ještě mu říkám, já na nic takovýho nevěřím...on " sklapni a drž" už si nepamatuju jak dlouho to trvalo, ale moc dlouho ne...jen jsem cítil "divný teplo"
Pak mi říkal, že na tu svou schopnost přišel jen náhodou...že to ale dělat nemůže, páč je potom úplně "vyflusanej", tak raději dělá kuchaře....
Takže můj názor - 99% "jakoléčitelů" jsou šarlatáni, ALE to 1% umí něco, pro co nemám vysvětlení...

Jo asi tak nějak. Já tomu věřím jen díky tomu, že to zažili lidi, který dobře znám a fakt jsem viděla, že je ten chlap vyléčil. Dost rádoby léčitelů toho asi využívá, ale pár to asi fakt umí. Ten, o kterém jsem psala má ještě dceru, a ta údajně dělá to samé se zvířaty - tak jestli se to dědí? .

Ne, fakt pro to nemám vysvětlení. Jedině mě ještě napadá, že tomu člověk prostě tolik věří, že nakonec si to tak vsugeruje a tělo se dá do pořádku, ale to je třeba u těch zlomenin blbost. A navíc všichni popisují to "divný teplo".

29.1.2019 22:51

lupus4 napsal(a):

Tuhle schopnost měl i můj otec. Já zkoušela jen odstraňovat bolest hlavy.

30.1.2019 08:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Co když kůň pádí?

To je obrat z písní či knih.

30.1.2019 08:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):

Tak tato vaše reakce je přesně to, co jsem zmiňovala ve svém příspěvku.
Možná byste si měla změnit impact na invektiv(a).

30.1.2019 08:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

A nemůže tedy Desenský dělat dornovku intuitivně? Jasně,že ne vše a vždy. Jo, zní to blbě,ale dřív přece léčitelé taky pomáhali a Dornovu metodu, jak ji známe dnes, nejspíš neznali.
Věřím tomu, že byli lidé, kteří uměli pomáhat(mezi těmi všemi šarlatány) i v dřívějších dobách.

30.1.2019 08:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Taky takovému léčení nevěřím. Ale zase (nejsou to teda psi), ale znám jednoho "léčitele", který léčí svým dotykem či co, svou energií. Nikdy bych na to prostě nevěřila, pro mě je to totální blbost. Ale on fakt spoustě lidí (které znám osobně) pomohl. Už jsem to tu psala - například bývalý tchán se zlomeným kotníkem - po jedné jeho návštěvě to měl srostlé, že doktoři pak na RTG nevěřili jak je to možné. A pak bývalý soused fotbalista, ten tam byl každou chvíli. Prý tomu musí člověk věřit, aby to fungovalo. Na mě by to nefungovalo asi, protože i když vím, že jim pomohl, tak uvnitř mám nějaký blok, že je to blbost. Nedokážu si vysvětlit, jak to funguje. Jednou to ze zoufalosti a snad i zvědavosti zkusil otec, který je absolutně proti takovým věcem a nevěří na to. Tomu to nepomohlo, ale sám říkal, že když nad ním nějak držel ruku, ani se ho nedotýkal, tak že cítil takový zvláštní pocit, který neví jak má popsat, jakési teplo...

Paní Bára, co mi napravuje koně a psa, tak ta říká, že pokud je zvíře fest špatné, je jí při masáži šoufl. Viděla jsem to na vlastní oči.Nespadla,ale dost zakolísala a zbledla.Kobyla byla hodně zablokovaná.
Určitě je něco,mezi nebem a zemí, o čem toho nevíme dost. A tito lidé mají schopnosti, které neumíme vysvětlit.

Mě nepomáhají homeopatika.Nevěřím tomu, tak mi to nefunguje.

30.1.2019 09:09

sisi58 napsal(a):
A nemůže tedy Desenský dělat dornovku intuitivně? Jasně,že ne vše a vždy. Jo, zní to blbě,ale dřív přece léčitelé taky pomáhali a Dornovu metodu, jak ji známe dnes, nejspíš neznali.
Věřím tomu, že byli lidé, kteří uměli pomáhat(mezi těmi všemi šarlatány) i v dřívějších dobách.

jistě, jsou to vědy staré několik tisíc let
no, proč spinální chůze, proč lázně, proč vůbec chodit ke specialistům, když to všecko může vyřešit naše poslední šance zázrakář
a v dalších řádkách se dovím, že pro starého psa rehabilitace určitě ne, tak jasně, zázrak bude lepší

30.1.2019 15:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

no, proč spinální chůze, proč lázně, proč vůbec chodit ke specialistům, když to všecko může vyřešit naše poslední šance zázrakář
a v dalších řádkách se dovím, že pro starého psa rehabilitace určitě ne, tak jasně, zázrak bude lepší

Lázně. Co to je?

30.1.2019 19:10
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

sisi58 napsal(a):
Lázně. Co to je?

No to je přece bordel placenej pojišťovnou

30.1.2019 19:15

Huskyjanina napsal(a):

Ha, ha, ha

30.1.2019 22:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.50.108

Huskyjanina napsal(a):

😂😂😂👍

31.1.2019 10:41
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Huskyjanina napsal(a):

Fakt ?
Co musíte podniknout, aby je pojišťovna zaplatila ?
Absolvovat DAMU ?
A co je bordel ?
Jestli myslíte to co já, tak nevím na jakém principu funguje.
Chlapů je tam beznadějné minimum.

31.1.2019 15:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

rapotacka11 napsal(a):
Fakt ?
Co musíte podniknout, aby je pojišťovna zaplatila ?
Absolvovat DAMU ?
A co je bordel ?
Jestli myslíte to co já, tak nevím na jakém principu funguje.
Chlapů je tam beznadějné minimum.

stačí mít nemalé zdravotní problémy

31.1.2019 21:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.51.29

Huskyjanina napsal(a):
stačí mít nemalé zdravotní problémy

Nemusíte - třeba Policie ČR je má lázně jako jednu z možností, jak čerpat bonusy

1.2.2019 10:03
Fatia

XXX.XXX.64.240

poslední reakce. psala jsem, že tehdy jsme navštívili specialistů několik a nikdo nevěděl/neuměl pomoci. jediné pomoci, co se mi dostalo byly prášky či injekce na bolest. K rehabilitacím pro seniory... Mám o (posledním) čase se svým psem jinou představu, než ho trávit po "špitálech" a v autě cestou tam. Je jí 15 a půl. Což je krásný věk, za balonkem a u koloběžky už asi běhat nebude. Bolesti nemá, je to spokojený senior.

a na závěr jedno off topic. ve tvých reakcích je mnoho pravdy, ovšem volíš slova a tón, který čtenáře odradí. odradí ho číst dál, odradí ho zamyslet se nad obsahem, odradí ho příště reagovat v diskuzi. Vlastně se chováš jak ten Ruda Desenský, hlavně dříve. Chtěl pomáhat psům, ale volil tak neomalená slova k jejich majitelům, že pro formu nebyli schopni vidět obsah.

1.2.2019 10:42

Fatia napsal(a):
poslední reakce. psala jsem, že tehdy jsme navštívili specialistů několik a nikdo nevěděl/neuměl pomoci. jediné pomoci, co se mi dostalo byly prášky či injekce na bolest. K rehabilitacím pro seniory... Mám o (posledním) čase se svým psem jinou představu, než ho trávit po "špitálech" a v autě cestou tam. Je jí 15 a půl. Což je krásný věk, za balonkem a u koloběžky už asi běhat nebude. Bolesti nemá, je to spokojený senior.

a na závěr jedno off topic. ve tvých reakcích je mnoho pravdy, ovšem volíš slova a tón, který čtenáře odradí. odradí ho číst dál, odradí ho zamyslet se nad obsahem, odradí ho příště reagovat v diskuzi. Vlastně se chováš jak ten Ruda Desenský, hlavně dříve. Chtěl pomáhat psům, ale volil tak neomalená slova k jejich majitelům, že pro formu nebyli schopni vidět obsah.

no já nikomu pomáhat nechci, vůbec ne lidem, aby měli víc psů :-) dělají s nimi hrozné věci
a také se nepovažuji za odborníka, cvičitele, psychologa, natož psího
nediskutuji s Vámi, jenom říkám, že jste se prostě nepodívali pořádně a jeli za zázrakem (to samé je se seniory, fyzio chodí domů), ale to jen tak, každý se řídí svými vědomostmi, zkušenostmi, vírou..
ať se Vám a pejskovi daří

Imka

5.11.2019 15:54
Imka

XXX.XXX.76.83

Já mám s panem Desenským osobní zkušenost před dvěma roky. Musím si tady vypůjčit jeden komentář, který naprosto přesně vystihuje situaci - pan Desenský vystaví majitele tomu, že svého psa zradí. A to tím, že na vynervovaného psa, který k němu jede třeba hodinu či dvě v autě, naprosto bez varování pošle celou svou smečku a čeká, pozoruje co se z toho vyklube. Náš pes situaci naprosto nezvládl a my taky ne. Poté si nás vzal do svého domku, za půl hodiny vyhulil 10 cigaret, mluvil výhradně na manžela, protože ženy víceméně ignoruje a celou dobu se náš pes třásl strachy pod židlí. Žádná pomoc. Maximálně ho dvakrát zpod té židle vytáhl a snažil se sbližovat. Ve výsledku musím konstatovat, že naší situaci ještě zhoršil svými blbými radami. Po dvou letech jsme narazili konečně na skvělého cvičitele, kterého nebudu jmenovat, aby to nevyznělo jako reklama a konečně má naše cvičení směr. Jinak o pomoc jsme šli žádat z důvodu agresivity na ostatní pejsky. Máme velkého psa, takže je to občas peklo. Příspěvky normálně nepíši, ale tady jsem vážně musela. Najděte si pořádného cvičitele, který poradí a panu Desenskému se vyhněte obloukem.

5.11.2019 19:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Imka napsal(a):
Já mám s panem Desenským osobní zkušenost před dvěma roky. Musím si tady vypůjčit jeden komentář, který naprosto přesně vystihuje situaci - pan Desenský vystaví majitele tomu, že svého psa zradí. A to tím, že na vynervovaného psa, který k němu jede třeba hodinu či dvě v autě, naprosto bez varování pošle celou svou smečku a čeká, pozoruje co se z toho vyklube. Náš pes situaci naprosto nezvládl a my taky ne. Poté si nás vzal do svého domku, za půl hodiny vyhulil 10 cigaret, mluvil výhradně na manžela, protože ženy víceméně ignoruje a celou dobu se náš pes třásl strachy pod židlí. Žádná pomoc. Maximálně ho dvakrát zpod té židle vytáhl a snažil se sbližovat. Ve výsledku musím konstatovat, že naší situaci ještě zhoršil svými blbými radami. Po dvou letech jsme narazili konečně na skvělého cvičitele, kterého nebudu jmenovat, aby to nevyznělo jako reklama a konečně má naše cvičení směr. Jinak o pomoc jsme šli žádat z důvodu agresivity na ostatní pejsky. Máme velkého psa, takže je to občas peklo. Příspěvky normálně nepíši, ale tady jsem vážně musela. Najděte si pořádného cvičitele, který poradí a panu Desenskému se vyhněte obloukem.

Dnes jste tedy našla rok starou diskuzi a napsala příspěvek o události, která se stala před dvěma roky.

5.11.2019 21:45
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Imka napsal(a):

Takže hanět budete, ale chválit ne. Hmmm, zajímavý přístup

Přidejte reakci

Přidat smajlík