Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2019 10:37
Tnda

XXX.XXX.79.208

Mám dotaz pes hodně močí dřív mi vydržel přes noc a teď už vůbec a dělá hrozně velký louže a pak už to vypadá jak čistá voda vůbec to nesmrdí jak kdyb to byla čistá voda neví někdo co by to mohlo být

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2019 10:45

moc pije
cukrovka
selhání ledvin
diuretika (léky, potraviny)

27.1.2019 10:47
Tnda

XXX.XXX.79.208

To mi nepřijde že pije moc vypije tak přes litr vody denně teď v zimě

27.1.2019 10:48

Tnda napsal(a):

tak šup na veterinu přece

27.1.2019 10:51

Tnda napsal(a):

No jasný, že pije, že má žízeň, když hodně močí.

A hodně močí, protože je nemocný.

K výčtu možností viz výše bych ještě přidala Cushingův syndrom, selhání jater, zvýšenou hladinu vápníku (bývá to paraneoplastický syndrom)

27.1.2019 10:58
Tnda

XXX.XXX.136.66

No právě litr vody zaden mi nepřijde moc teď se mi doma během hodiny pomocí dvakrát a mezitím sem byl ještě venku

27.1.2019 10:59
Tnda

XXX.XXX.136.66

A ještě nemůže být jen nastydli?

27.1.2019 11:03

Tnda napsal(a):
A ještě nemůže být jen nastydli?

jo, ale to, že moč je nezpracovaná, je nedobře
https://www.wikiskripta.eu/w/Vy%C5%A1et%C5%99en%C3%AD_mo%C4%8Di#Barva

27.1.2019 11:06
Tnda

XXX.XXX.229.46

Dobre zajedu na veterinu snad to bude v pohodě

27.1.2019 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jo, ale to, že moč je nezpracovaná, je nedobře
https://www.wikiskripta.eu/w/Vy%C5%A1et%C5%99en%C3%AD_mo%C4%8Di#Barva

Megíí, je to moc dlouhé nemám teď čas to číst celé, co tam tedy je k tomu že: moč je světlá? Všechny tady váma i bodlinkou popisované nemoci - moč je právě tmavá, koncentrovaná ne?

27.1.2019 11:12

lesnížínka napsal(a):
Megíí, je to moc dlouhé nemám teď čas to číst celé, co tam tedy je k tomu že: moč je světlá? Všechny tady váma i bodlinkou popisované nemoci - moč je právě tmavá, koncentrovaná ne?

ano, trošku zredukovaná, zkoncentrovaná, zahušťěná a je jí méně jako
nebo jak to říct :-)
ledviny to prostě nedělají správně .. asi.. to je fakt hodně příčin

27.1.2019 11:13
Tnda

XXX.XXX.229.46

Nevím no moč je právě úplně světla a nevypadá ani jako moc spíš jak voda

27.1.2019 11:31

lesnížínka napsal(a):

Ano, když pes trpí pu/pd tak je moč světlá, málo koncentrovaná, "jako voda". ty nemoci jsou všechny dané tím, že ledviny ztrácí schopnost koncentrovat moč. Těch příčin proč ztrácí je spoustu, problém může být přímo v ledvinách ale častěji je jinde (cukrovka = v moči je cukr, ten za sebou strhává vodu, cushing = v moči je cukr, navíc snížení sekrece antidiuretického hormonu, selhání jater = není močovina, je přebytek kortikosteroidů, zánět v těle, třeba pyometra = ztráta hypertonicity ledvinové dřeně, přebytek vápníku = strhává za sebou vodu, zvýšená funkce štítné žlázy = zvýšený tlak krve v ledvinách, zvýšená produkce primární moči, kterou nestačí tubuly zpracovat, diabetes insipidus = není antidiuretický hormon nebo na něj ledviny nereagují

proto je té moči hodně, prostě je to moč co má hustotu vody.

tmavá koncentrovaná moč je ok, nebo je příznakem dehydratace, každopádně když pes má možnost udělat tmavou koncentrovanou moči, tak jsou ledviny a ty věci kolem v pořádku.

pak je ještě moč zakalená, to je věc zánětu. většinou to ale bývají malé porce moči častěji. jediná výjimka je zánět přímo ledvinové pánvičky, protože tam se zánět kříží už zase se selháním ledvin plus zánět jako pyometra.

27.1.2019 12:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, když pes trpí pu/pd tak je moč světlá, málo koncentrovaná, "jako voda". ty nemoci jsou všechny dané tím, že ledviny ztrácí schopnost koncentrovat moč. Těch příčin proč ztrácí je spoustu, problém může být přímo v ledvinách ale častěji je jinde (cukrovka = v moči je cukr, ten za sebou strhává vodu, cushing = v moči je cukr, navíc snížení sekrece antidiuretického hormonu, selhání jater = není močovina, je přebytek kortikosteroidů, zánět v těle, třeba pyometra = ztráta hypertonicity ledvinové dřeně, přebytek vápníku = strhává za sebou vodu, zvýšená funkce štítné žlázy = zvýšený tlak krve v ledvinách, zvýšená produkce primární moči, kterou nestačí tubuly zpracovat, diabetes insipidus = není antidiuretický hormon nebo na něj ledviny nereagují

proto je té moči hodně, prostě je to moč co má hustotu vody.

tmavá koncentrovaná moč je ok, nebo je příznakem dehydratace, každopádně když pes má možnost udělat tmavou koncentrovanou moči, tak jsou ledviny a ty věci kolem v pořádku.

pak je ještě moč zakalená, to je věc zánětu. většinou to ale bývají malé porce moči častěji. jediná výjimka je zánět přímo ledvinové pánvičky, protože tam se zánět kříží už zase se selháním ledvin plus zánět jako pyometra.

Díky za podrobný rozbor. Doteď jsem si myslela, že radši světlejší

27.1.2019 12:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Každopádně zadavatelko, zítra na veterinu

27.1.2019 13:52
Tnda

XXX.XXX.174.169

U veterináře už sme dneska byli tak udělal sono vzal krev a říkal že by to nemělo být nic vážného

27.1.2019 13:54
jingless

XXX.XXX.110.7

A nežere prostě sníh ? Taková moč mi de u psa, který se venku cpe neustále sněhem, není sníh, moč je normální. Miluje sníh i led, je s tim teda trošku švihlej, tak jen koukejte, zda se necpe sněhem, podle mě je to tím :-)

27.1.2019 14:06

jingless napsal(a):
A nežere prostě sníh ? Taková moč mi de u psa, který se venku cpe neustále sněhem, není sníh, moč je normální. Miluje sníh i led, je s tim teda trošku švihlej, tak jen koukejte, zda se necpe sněhem, podle mě je to tím :-)

taky možnost.

ale asi vždycky lepší mít udělané krve a pak říct, že negativní nález plus čůrání je požírání sněhu, než si myslet, že je to požírání sněhu a pes je přitom úplně rozbitý.

si pamatuju fenu s těžkou cukrovkou, jejíchž pití vody po kýblech celé léto uniklo pozornosti, protože je přece horko...

27.1.2019 14:07
Tnda

XXX.XXX.174.169

Taky říkal jestli se neuchlastal ale jistota je jistota

27.1.2019 14:23
jingless

XXX.XXX.110.7

taky možnost.

ale asi vždycky lepší mít udělané krve a pak říct, že negativní nález plus čůrání je požírání sněhu, než si myslet, že je to požírání sněhu a pes je přitom úplně rozbitý.

si pamatuju fenu s těžkou cukrovkou, jejíchž pití vody po kýblech celé léto uniklo pozornosti, protože je přece horko...

To určitě ! Já mám u všech veteránů testy pravidelné, moč i krev, takže to je určitě pravda, vyloučit zdravotní problémy :) Jen mě to napadlo, protože ten můj magor zrovna holduje sněhu ve velkém, doma sice nečůrá, ale určitě si říká častěji a pak prostě stojí venku a čůrá uplnou vodu, sníh opadne, má smolíka a moč normální barvy :-D

27.1.2019 17:15
Tnda

XXX.XXX.174.169

Ale i když pes cura jen čistou vodou nejeví nějakou znaků toho že mi bylo nějak blbě prostě furt hravý a k jídlu furt chuť má prostě vše jen o něj mám strach nerad bych o něj přišel je to naše zlatíčko

27.1.2019 18:02

Tnda napsal(a):
Ale i když pes cura jen čistou vodou nejeví nějakou znaků toho že mi bylo nějak blbě prostě furt hravý a k jídlu furt chuť má prostě vše jen o něj mám strach nerad bych o něj přišel je to naše zlatíčko

moč je barevná, protože obsahuje ošklivosti z těla
které tam prostě nemají co dělat !
proto odchází močí pryč !

něco jiného je pes průtokový - ten chlemtá ten sníh nebo jak furt vyvádí a poskakuje, tak žízní chlemtá vodičku a hodně a samozřejmě pak musí furt čůrat a moč bude světlá

ještě je tu možnost, že chlemtá ze záchoda, no

27.1.2019 18:04
Tnda

XXX.XXX.136.66

Možný toje protože známky nějaký nemoci nejevy

27.1.2019 18:48

a je to moč?
nemůže se jednat o hypersalivaci?

27.1.2019 18:52
Tnda

XXX.XXX.136.66

O cože?

27.1.2019 18:55

nadměrné slinění, to je taky louže jak hrom
ale tak zas jestli to je už delší dobu, tak to asi ne.....

27.1.2019 19:01
Tnda

XXX.XXX.136.66

No bylo to dnes přes den fakt louže jak krave a jednou v týdnu

27.1.2019 19:14

no však právě to jsou louže jak kráva

27.1.2019 19:27
Tnda

XXX.XXX.136.66

A co tedy znamená

27.1.2019 19:35

a to byste jeden den / noc nemohli psa pozorovat ?
tady ta věštecká koule vám přijde lepší ? mě už by mrsklo
pije ze záchodu, chodí tajně do špajzu na jed na krysy ?

27.1.2019 19:39
Tnda

XXX.XXX.79.208

Na záchod nemá přístup a jed na krysy doma nemáme pozorovat Bych ho mohl kdybych nechodil v noci do práce jen mě zajímalo jestli nemá někdo nějakou zkušenost u veterináře sme byli udělal sono a krev a nic nevím tak o něj mám strach minulý rok sem přišel o dva domácí mazlíčky takže prostě jen strach

27.1.2019 20:17

Tnda napsal(a):
A co tedy znamená

příčinou může být stres, i otrava, zánět, problém v pusině, a cojávím.....

31.1.2019 11:40
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Díky za podrobný rozbor. Doteď jsem si myslela, že radši světlejší

Ono, se nedá asi říct - něco je lepší, něco je horší (stran barvy). Záleží nejvíc na poměru příjem/výdej tekutin. Což se plus mínus dá stanovit...i když ty těžkosti - třeba při sběru moči/24h si dovedu představit. Ale je to prostě stěžejnější než barva moči. Tu beru jako orientační věc - i sama u sebe .

Přidejte reakci

Přidat smajlík