Krycí pes

Nabízím ke krytí 3 roky starého pejska. Pes je s PP, bonitován, vyšetření o...
Dobrý den potřebuji poradit mám 3leteho psa a neustále machruje a chová se nadřazene k velkému psovi občas se bojím aby se do sebe nepustili ten můj pinč je hrozný provokatér a je najezeny a ocas má úplně zatočený nahoru a naslapuje občas i číhá pokud ho neokriknu.. Ten velký samozřejmě za rci taky když vrčí ten můj.. Už nevím co sním dám mu na zadek okriknu ho a nic.. Když jdeme na procházku nebo na vteřinu tak na ostatní psi nereaguje ani na kočky nic... Myslím si že to dělá protože mu ten velký narušil teritorium nebo tak něco tomu velkému jsou skoro 2 roky je to mox howart a zlatý retrívr ale spíš je to hovart.. Když jde semnou ven a je tam ten velký tak machruje ale když jde s jiným členem rodiny tak naky náznaky tam jsou ale ne tak velké.. Už nevím co sním je to můj miláček ale tohle mě štve a bojím se o něj na zahradu je pouštíme oddělené a tak celkově když je jeden venku druhý je zavřený a tak na střídačku.. Pořadí tě mi něco nebo nemám šanci uspět s nakou nápravou. Dekuji
Chtělo by to vidět jeho chování v akci. Mám pocit že tam někde problém je, ale že nemusí být v něm. Jako první bych přestala s okřikováním a plácáním po zadku. Zkuste si to představit z pohledu psa, on se chová jen přirozeně a od vás přijde útok. Ví vůbec za co dostane? Jinak plížení nemusí znamenat výhrůžku, je to jeden z konejšivých signálů. Možná má nedostatek sebevědomí a bojí se? To je u malých psů celkem časté a potom prostě může vyhrožovat aniž by k tomu měl zjevný důvod.
Doporučila bych víc se ho snažit pochopit a míň ho napravovat. Koukejte na jeho chování, na jemné znaky jako je olíznutí či podobně a sledujte i druhého psa, tak zjistíte zda se druhý pes chce zaútočit nebo ne a podle toho jednejte.
Jak na něj druhý pes reaguje? Jak se k němu chová?
Jinak, můj pes taky vrčí na přítelovi psy, ale tam má k tomu zjevný důvod. Oni si s nim chtějí stále hrát, nerespektují to že on nechce a pořád doráží. On se nejdřív snaží dát jemně najevo že to nechce, ale oni to ignorují a tak začne vrčet a vyjíždět po nich (samozřejmě se do toho vkládám dřív než to dojde do takového bodu a pošlu ty psy přič ať mého nechají být). A protože to dělají často tak je z nich frustrovaný a cítí se tam i ohroženě a tak si tam až nezdravě hlídá hračky a žrádlo a tak. Člověku co by nevěděl souvislosti by mohlo přijít že se chová nadřazeně, ale on je pouze z těch psů frustrovaný a cítí se ohroženě. Nemůže být tohle podobný případ? Respektuje ho ten druhý pes?
Mame celkem 3 psi mamka má krysarika a ten už je starý takže když ten velký na něj dorazí sjefna si autoritu a je klid.. Ten můj když je venku tak ten velký si ho chce třeba ocichat a nebo si hrát je to takový velký těle nevyblbnuty.. Myslím že tomu mému psovi nedochází že je malí a že si vyskakuje a chce dát najevo máš smůlu byl sem tu dřív.. Ale je to jen chvíli než si zvyknou že jsou spolu venku. Ten velký se v blbne na zahradě a je klid ale než se uklidní bojím se aby se do sebe nezahryzly ten velký by sám od sebe nekousnul e ten můj provokuje a chodí kolem něj jak na špičkách a je najezeny a ten velký to viciti a je najezeny taky
Myslím že tomu mému psovi nedochází že je malí ...
""""""""
Já si myslím, že mu dochází víc než .... jeho majitelce.
Bojí se velkého těžkého psa, ví, že může přijít k úrazu.
"""
takže když ten velký na něj dorazí sjefna si autoritu
Co na něj má co dorážet ?
Nač tam má majitele ?!
Že by si je srovnali ?
Tesska95
napsal(a):
Chtěla sem nakou radu ale čtu jen kritiku na mě.. Díky všem
Já bych i nějakou radu dala, ale to se takhle přes internet blbě dělá když nevíme jak to vypadá, nevíme jak se pes přesně projevuje a jak se druhý pes k němu chová. Ono je totiž potřeba řešit příčinu jednání a ne důsledek, jak vy chcete :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
který čí je ten velký ? jsem se ztratila :-)
co by neznali, jsou psi rození šikanátoři (neusměrnění majiteli), ale tohle spíš vypadá na preventivní ostrahu
vezměte se všici na procházku (sejít se můžete až kus od baráku)
jeden pes po levé straně, druhý po pravé, vodítka, jdeme, oni se srovnají
Ten velký je všech ale hodně poslouchá tátu pořizovali jsme ho k baráku jako hlídače malí psi máme doma... On mu ten velký ani nic nedělá je hodně hravý.. V takové míře ten můj po něm nešel jako teď ale když potkáme cizího psa ve městě tak je v klidu ocuchaji se a jdou každý svou cestou je hodný ale doma takhle blbne nevím co může být příčinou.. Napadlo mě že ho ten můj vnímá tak trochu jako vetřelce já nevím.. Ale po chvíli když jsou venku a hlídame je tak jsou v pohodě pak si sebe nevsimaji
Po prečítaní príspevkov mi vyšlo asi nasledovné: Pinč 3 ročný puberťák a kríženec howavarta ktorý je už veľké decko alebo puberťák. Z opisu situácie je jasné len to, že k správaniu aké chcete zmeniť prichádza u vás doma, nič konkrétnejšie tam nie je, žiaľ teda ani konkrétna rada ako by sa situácia dala riešiť neexistuje. Chcelo by to opísať presnejšie niektorú situáciu, kto komu vstupuje do teritória, prípadne čo predchádza danej situácie, pokiaľ to dokážete postrehnúť alebo natočiť video .. Treba si uvedomiť, že vy už nemôžete riešiť psa individuálne, ale treba postupovať stanovením pravidiel vo svorke psov. Tu je viacmenej jedno kto je majiteľom psa, či je váš, otcov, mamin.. z pohľadu psa to je o postavení vo svorke a aj ľudia sú členovia svorky a pes to vidí nasledovne "musím poslúchnuť, lebo je vyššie ako ja, alebo si môžem robiť čo chcem, lebo je nižšie ako ja". Z toho vyplýva to, že vy a ľudia vo svorke musia byť vyššie ako všetci štvornohý členovia svorky a treba aby sa správali voči psom jednotne a tým boli pre nich čitateľný. Týmto predídete prípadnému súpereniu o postavenie vodcu svorky, ku ktorému by u psov mohlo prísť. Neviem ako je na tom mamin psík, či len ignoruje puberťákov a chce mať svoj kľud a drží sa bokom (len typujem) alebo im šéfuje bez toho aby ste si to všimli, lebo v jeho prítomnosti nie sú žiadne problémy.
A kde dochádza k tomu machrovaniu? V dome, ktorý Pinč vníma ako svoje teritórium alebo na záhrade, ktorá by mohla byť braná ako teritórium "Howika"?
Inak ak by ste mali čas a chuť učiť sa, tak mne dosť pomohli videá Cesar Millan: Znalec psí duše a Victoria Stillvel Buď já nebo pes, kde som názorne videla ako komunikujú rečou tela so psami a potom napríklad knižka Turid Rugas: Konejšivé signály alebo Rudolf Desenský PSI - Poradnna, souvislosti, informace. Sú to rôzny cvičitelia, rôzne prístupy, treba však vedieť čítať a použíť zdravý rozum a možno nájdete metódu, ktorá bude vyhovovať vám aj vašim psom. Netreba sa hneď do všetkého hrnúť, kľudne nad prečítaním aj pár dní rozmýšľajte a hľadajte klady i zápory, prípadne skúste požiadať o pomoc niekoho skúsenejšieho z okolia, kto má skúsenosti so svorkou psov a videl by konkrétnu situáciu u vás doma.
Tesska95
napsal(a):
Díky zkusím si něco nastudovat ale o tom cesarovi sem už slyšela a i viděla má dobrý metody...
Cesar má možná dobré metody, ale pouze pro lidi, kteří vědí proč a na jakého psa je používají! Nejdřív musíte pochopit, proč se Váš pes chová tak, jak se chová, a pak teprve na něj použít příslušnou metodu. Neexistuje univerzální přístup a obecně platné řešení.
A jen malé doporučení:
Netuším, kolik Vám je let, ale bylo by fajn, kdybyste si po sobě příspěvky četla a opravovala. Pokud píšete tak, že jen stěží lze pochopit, na co se ptáte a co vlastně popisujete, pak v podstatě nelze odpovídat a radit.