Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2019 20:48
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli stěnata BŠO mají bílou barvu. Vím, že dospělý pes musí být bílý (tedy aspoň s PP). Ale nikde nemůžu najít, jestli i štěně musí být bíle, nebo do bílé "doroste". Náš tříměsíční pejsek je spíš takový žluto-bílý...u páteře celkem žlutý, nebo taková ta špinavá bílá...jinak boky do běla, ale do sněhově bílé má opravdu daleko.
Má někdo zkušenost?

28.1.2019 20:54
Malkina

XXX.XXX.50.199

A nemá v jídle moc karotenu třeba?

28.1.2019 20:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Bludicka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli stěnata BŠO mají bílou barvu. Vím, že dospělý pes musí být bílý (tedy aspoň s PP). Ale nikde nemůžu najít, jestli i štěně musí být bíle, nebo do bílé "doroste". Náš tříměsíční pejsek je spíš takový žluto-bílý...u páteře celkem žlutý, nebo taková ta špinavá bílá...jinak boky do běla, ale do sněhově bílé má opravdu daleko.
Má někdo zkušenost?

Asi blbost, ale nezdá se vám to jen v porovnání se sněhem? . Protože já mám taky bílou fenku, když je venku tráva nebo bahno tak mi připadá zářivě bílá, ale teď jak byl sníh tak mi přišla "špinavá", tmavší . Nemáte fotku?

28.1.2019 21:33
Bludicka

XXX.XXX.195.105

No, fotku najít nemůžu, je to vidět právě na hřbetě. Náhodou sem našla zrovna jen jednu na sněhu a tam vypadá opravdu špinavý pěkně 😂. Trochu je tam vidět, jak má sem tam bělejší a sem tam do žluta. Říkáme, že je to takový náš "mudl" 😂😂. Uši na ležáka, špinavý..😂
U páteře má i srst takovou ulizanou, jak kdyby tam skoro žádnou neměl. Četla sem, že záleží co žerou, kde je karoten, barví se do oranžové. To mi pride jako hloupost, ale nevím 😉.

28.1.2019 21:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Bludicka napsal(a):
No, fotku najít nemůžu, je to vidět právě na hřbetě. Náhodou sem našla zrovna jen jednu na sněhu a tam vypadá opravdu špinavý pěkně 😂. Trochu je tam vidět, jak má sem tam bělejší a sem tam do žluta. Říkáme, že je to takový náš "mudl" 😂😂. Uši na ležáka, špinavý..😂
U páteře má i srst takovou ulizanou, jak kdyby tam skoro žádnou neměl. Četla sem, že záleží co žerou, kde je karoten, barví se do oranžové. To mi pride jako hloupost, ale nevím 😉.

To s tím karotenem není hloupost, tak to je. Psi po něm mohou "reznout". Ale na fotce mi váš pes připadá, jako normální BŠO a nepřijde mi, že by měl nějak oranžovou srst. On v tom sněhu žádný pes není zářivě bílý . Ovšem pokud má, jak píšete, srst ulízanou a jako kdyby tam žádnou neměl - tak to může být opravdu špatnou stravou. A nebo taky zdravotní problém, třeba štítná žláza - při těchto potížích psi nemají pěknou srst.

28.1.2019 21:44
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Není oranžový, jen prostě mi přijde takový špinavý 😂, ne bílý. Tak třeba to moc řeším. Ulizlou srst má podél páteře, takový pruh, až k ocasu, tam je právě tmavší. Naše granule karoten neobsahují, teď tu čtu, že obsahují riboflavin, tak nevím 😐.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2019 21:51

Tak ho vykoupejte v tomto šamponu https://www.spokojenypes.cz/sampon-tropiclean-white-coat-592-ml-na-bilou-srst/ a uvidíte, pokud se srst vyjasní, byla špinavá, pokud ne, pravděpodobně za to může buď krmení nebo zdravotní problém. Kolik vit A mají granule, kterými krmíte? A obsahují např kukuřici?

28.1.2019 22:00
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Vykoupaný byl, ne tedy v tomto šamponu, zkusíme. Kukuřicne klicky obsahují, Vít.A 10 200 IU.
Krmíme Yoggies,přestal po nich "prdět", předtím měl fitslim a příšerně po nich prděl. Také se upravilo kakání a pěkně přibírá. Takže po téhle stránce se osvědčily. Ale samozřejmě nevím, jak to ostatní...zatím krmíme měsíc a půl.

28.1.2019 22:04
marcelaamax

XXX.XXX.226.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak ho vykoupejte v tomto šamponu https://www.spokojenypes.cz/sampon-tropiclean-white-coat-592-ml-na-bilou-srst/ a uvidíte, pokud se srst vyjasní, byla špinavá, pokud ne, pravděpodobně za to může buď krmení nebo zdravotní problém. Kolik vit A mají granule, kterými krmíte? A obsahují např kukuřici?

Tak ten šampon schválně taky zkusím 😁 i když teda naše cubina není špinavá, je doma a má jinak krásnou lesklou srst. Ale když ji vidím na sněhu, tak mi taky tak zářivě bílá nepřipadá 😁 ale ono to na fotce asi není tak vidět.

28.1.2019 22:07

Bludicka napsal(a):
Vykoupaný byl, ne tedy v tomto šamponu, zkusíme. Kukuřicne klicky obsahují, Vít.A 10 200 IU.
Krmíme Yoggies,přestal po nich "prdět", předtím měl fitslim a příšerně po nich prděl. Také se upravilo kakání a pěkně přibírá. Takže po téhle stránce se osvědčily. Ale samozřejmě nevím, jak to ostatní...zatím krmíme měsíc a půl.

Uvidíte, zkuste ho nejdříve vykoupat, mmch tenhle šampon se mi osvědčil na všechny bílé psy a přitom je přírodní. Kdyby to nepomohlo, zkuste vybrat jiné granule, nejlépe bez jakékoliv kukuřice a s vit A max do 15000 IU. Např Wolfsblut. Plus můžete po každém koupání oplachovat odvarem z heřmánku.

28.1.2019 22:10

marcelaamax napsal(a):
Tak ten šampon schválně taky zkusím 😁 i když teda naše cubina není špinavá, je doma a má jinak krásnou lesklou srst. Ale když ji vidím na sněhu, tak mi taky tak zářivě bílá nepřipadá 😁 ale ono to na fotce asi není tak vidět.

Určitě zkuste, já jednou takhle vybělila borderku za měsíc, každou sobotu jsem jí v něm vykoupala a když ji pak viděl majitel, tak nevěřil, že je to jeho pes

28.1.2019 22:13
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Děkuji za rady. Dobereme tyhle a pak se uvidí. Po Wolfsblut sem už taky pokukovala. Ale nechci to nějak často měnit, tak ještě počkáme. Pak změníme 😊

28.1.2019 22:18

Bludicka napsal(a):
Děkuji za rady. Dobereme tyhle a pak se uvidí. Po Wolfsblut sem už taky pokukovala. Ale nechci to nějak často měnit, tak ještě počkáme. Pak změníme 😊

Jasně, nespěchejte

28.1.2019 22:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Určitě zkuste, já jednou takhle vybělila borderku za měsíc, každou sobotu jsem jí v něm vykoupala a když ji pak viděl majitel, tak nevěřil, že je to jeho pes

A jak dlouho, nebo spíš často se musí používat? Já totiž psy v šamponu skoro nekoupu .

Edit: jinak teďka máme tenhle šampon, taky na bílou srst. Ale koupala jsem v něm jen jednou

https://www.happypet.cz/beaphar-sampon-pro-bilou-srst-250ml/?gclid=EAIaIQobChMI1_va3bOR4AIVhdCyCh3c7gj5EAQYAyABEgJ6tPD_BwE

28.1.2019 22:23

marcelaamax napsal(a):
A jak dlouho, nebo spíš často se musí používat? Já totiž psy v šamponu skoro nekoupu .

Edit: jinak teďka máme tenhle šampon, taky na bílou srst. Ale koupala jsem v něm jen jednou

https://www.happypet.cz/beaphar-sampon-pro-bilou-srst-250ml/?gclid=EAIaIQobChMI1_va3bOR4AIVhdCyCh3c7gj5EAQYAyABEgJ6tPD_BwE

Používám ho tak jak pes potřebuje, když vidím, že už má nažloutlý nádech, tak ho v něm vykoupu. Beaphar i Gottlieb jsem také zkoušela, ale efekt spíše nic než moc.

28.1.2019 22:32
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Šampon objednaný 😂.

28.1.2019 22:40

Bludicka napsal(a):
Šampon objednaný 😂.

Když jsem jím koupala tu borderku, vždycky jsem jí mydlila dvakrát po sobě, ale to se Vás netýká pak dejte vědět, jaký je efekt a nelekněte se, barva šamponu je modrá

28.1.2019 22:43
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Dám 😂

28.1.2019 22:46

Bludicka napsal(a):
Dám 😂

Počkáme si na fotky “před a po”

29.1.2019 01:36

zkusili jste to vyčesat ? ono to možná na jaře i zmizí .. ale to spíše na místech, kde je srst kratší a hustá
ve vašich granulích je áčka docela málo a stejně jde o betakaroten, o kterém nevíme, kolik ho je, ten to dělat nebude, a bez riboflavinu nelze žít a v těle se neukládá

ale zas, když psu některá živina chybí, jako první vyřadí z provozu srst
vyměňte chudé yogies za lepší
ona srst tmavá, když slábne a stárne, tak šediví, a u bílé zas žloutne

29.1.2019 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ono u žádného bílého psa ta srst veskutečnosti není zářivě bílá(i když nám lidem by se to líbilo) Třeba u samojeda jsou v chovu žádané žluté znaky(třeba piškotová ouška jako má můj samík) protože ta právě vnáší do srsti požadovaný třpyt. Na sněhu bílý není vůbec

29.1.2019 10:26

ona srst u samojeda, čuvače a třeba toho švýcara není ani vůbec ve skutečnosti bílá :-) je to extrémně žlutá :-)
u švýcara trochu žluté ani nevadí, myslím
ale co vídám dospělé psy, někteří jsou žlutí hodně - neučesaní

29.1.2019 10:28
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Ok, už neplasim 😁. Kdyby byla žlutá, tak se vlastně stejně nic nezmění... To je jen že mě to zajímalo jak to ve skutečnosti je. Ono na fotkách ty psy vypadají všichni jako sněhově bílý...

29.1.2019 10:33
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Vyčesáváme často, máme ho doma a celkem dost pelichá, nebo je to možná víc vidět kvůli té bílé barvě. S granulemi ještě počkám, protože jak jsem psala výše, zatím myslím že vyhovují dobře. Toho áčka je tam vlastně tak nějak asi normální poměr. Nepřijde mi jako "chudé"krmivo. Asi záleží jak komu sednou. U nás zatím dobrý, a po měsíci a půl nemůžu říct že škodí srsti právě granule... Zbytečně ještě nebudu plasit a dělat velké změny. 😁

29.1.2019 10:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bludicka napsal(a):
Ok, už neplasim 😁. Kdyby byla žlutá, tak se vlastně stejně nic nezmění... To je jen že mě to zajímalo jak to ve skutečnosti je. Ono na fotkách ty psy vypadají všichni jako sněhově bílý...

Nóó, ono to tak jde vyfotit, asi i neúmyslně, foťák(mobil) to sám zkreslí, možná blesk. Vypadá skoro bíle ale jsou tam vidět ta piškotová ouška my koupeme, když už moc, tak třikrát ročně, ale to jen, když je vedro, protože i tak schne dva až tři dny, takže šampon ani zkoušet nebudu

29.1.2019 10:44

lesnížínka napsal(a):
Nóó, ono to tak jde vyfotit, asi i neúmyslně, foťák(mobil) to sám zkreslí, možná blesk. Vypadá skoro bíle ale jsou tam vidět ta piškotová ouška my koupeme, když už moc, tak třikrát ročně, ale to jen, když je vedro, protože i tak schne dva až tři dny, takže šampon ani zkoušet nebudu

Lesnížínko, nemám vůbec nic proti Vám ani Samíkovi, ale zrovna tady na té fotce fakt bíle nevyadá.

29.1.2019 10:47
marcelaamax

XXX.XXX.226.253

lesnížínka napsal(a):

Koukám na samiky od známý a taky nejsou zářivě bílí, už vůbec ne ve sněhu.

29.1.2019 10:47
Bludicka

XXX.XXX.195.105

No oproti našemu, mně bílý přijde 😂

29.1.2019 10:54
PumaCZ

XXX.XXX.255.55

Promiňte za narušování vlákna, ale měla bych dotaz ohledně samojeda :)

Vzhledově mě zaujal, takže jsem si o něm snažila něco přečíst a narazila na tuto informaci, která mi přijde značně nepravděpodobná:

Vztah k ostatním zvířatům: velmi dobrý

Není náhodou samojed stejně jako ostatní severská plemena od přírody lovec?

29.1.2019 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Koukněte na google https://www.google.com/search?q=&tbm=isch&tbs=rimg:CQ1zftq8WzaZIkAv8dmit5UZLlUp8DjRs6DKPWzo3Rnck2QAzAM93zXNESxpOkN89GE-O6Y42AtB2t0wPonWPrRjFF0HUPhFG0F1KhIJL_1HZoreVGS4RI6BDXaTkPJ8qEglVKfA40bOgyhGMmQY0L5CHlSoSCT1s6N0Z3JNkEZjlP8nQUjJ-KhIJAMwDPd81zRERrryNP8wjJUMqEgksaTpDfPRhPhHs4plMQTnDSioSCTumONgLQdrdEYsZstRKt7AdKhIJMD6J1j60YxQR9mZJVQpFCLYqEgldB1D4RRtBdREAFCwz3nejdA&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwiD5ayL2ZLgAhUEPFAKHb5bDqcQuIIBegQIARAl&biw=414&bih=719&dpr=3#imgrc=q7dRffGr28zRrM

Musíte si vybrat běžnou fotku, neupravenou filtrama No a pak jsou samozřejmě výstaváci, kteří se bělí i tím šamponem neustále. Normálně ale samík prostě sněhobílý není. Na té mé fotce je přisluněný takže to do žluta je celé i to okolí jak vidíte. Měla jsem takhle v detailu ještě jednu, kde je bělejší, ale nemohla jsem ji najít.

29.1.2019 10:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):

Vzhledově mě zaujal, takže jsem si o něm snažila něco přečíst a narazila na tuto informaci, která mi přijde značně nepravděpodobná:

Tak tohle je myšleno asi spíš k ostatním psům a ke zvířatům, se kterýma vyrůstá bych řekla.

29.1.2019 11:01

lesnížínka napsal(a):
Musíte si vybrat běžnou fotku, neupravenou filtrama No a pak jsou samozřejmě výstaváci, kteří se bělí i tím šamponem neustále. Normálně ale samík prostě sněhobílý není. Na té mé fotce je přisluněný takže to do žluta je celé i to okolí jak vidíte. Měla jsem takhle v detailu ještě jednu, kde je bělejší, ale nemohla jsem ji najít.

Ale já nevybírám specielně žádnou upravenou fotku, jen prostě vím a tvrdím, že každý “bílý” pes je opravdu bílý, když se o srst správně a často pečuje. Takže argumentovat ušpiněným psem jakožto bílým je dost mimo.

29.1.2019 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):

Je, je lovec a u chovatelů se to i dočtete. Já de.il hledala běžné info v knihách, na NETu v té době ještě moc ne a tam bylo: lovecký pud velmi potlačený(leda prd) Ale nedá se říct, že by vraždil na potkání, on ani tak nechce ulovit, jako běhat za něčím. Na větší zvíře si vůbec netroufá, na to je moc posera, takže když se srna zastaví, uteče, ale zajíce, když nahnal k plotu, tak ho zabil, bažant to samé. Na opeřence má vůbec ,,alergii" slepice taky přizabije. Sousedovi kachny Od mala lítal po zahradě jak zběsilý a vyháněl všechny kosy z keřů. Jinak, třeba liška, či cizí kočky chodí po zahradě normálně, s těma do křížku nepůjde. Kočky má vlastní, takže ví, co dokážou Psy má rád, lidi miluje. Nevím, pořád si myslím, že na dvorku mezi zvířenou odmala by si zvyknul, na druhou stranu jsme denně chodili na dvorek k babči a jen co dostal trochu rozum - zabil jí slepici A měl utrum, bez dozoru už tam být nemohl.

29.1.2019 11:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale já nevybírám specielně žádnou upravenou fotku, jen prostě vím a tvrdím, že každý “bílý” pes je opravdu bílý, když se o srst správně a často pečuje. Takže argumentovat ušpiněným psem jakožto bílým je dost mimo.

Co myslíte tím správně a často? Nevím, jestli někdo vyčesává psa častěji než já, pročesávám ho denně. Koupat ho často nebudu, chovatelé vůbec nedoporučují. Vůbec netvrdím, že má krásnou srst, protože jestli si vzpomínáte, od mala byl nedochůdče s průjmy a nimra v jídle. Takže i kdybych chtěla extra správně krmit - žrát to nebude. Jsem ráda, když vůbec nějak jí. Teď, co bere homeo na trávení, se v jídle moc zlepšil, ale je to teprve nějaký ten měsíc a mezitím epizoda hárají - nežere se, takže se teprve zase pár dní dostává do formy

29.1.2019 11:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A péčí o srst myslíte krom česání i koupání v šamponu? Já si vždycky myslela, že to koupání v šamponu je na spíš na škodu. Mám hladkosrsté psy. Toho tmavého jsem za život koupala v šamponu pouze parkrát, když se fakt v něčem vyválel, jinak ne. A srst má krásnou, lesklou. Štěně jsem zatím koupala dvakrát (v šamponu), taky kvůli tomu, že se vyválela. Zas ale chápu, že péče o srst takového chlupáče je něco jiného. Ale jak je to teda s těmi šampony?

29.1.2019 11:11

lesnížínka napsal(a):
Co myslíte tím správně a často? Nevím, jestli někdo vyčesává psa častěji než já, pročesávám ho denně. Koupat ho často nebudu, chovatelé vůbec nedoporučují. Vůbec netvrdím, že má krásnou srst, protože jestli si vzpomínáte, od mala byl nedochůdče s průjmy a nimra v jídle. Takže i kdybych chtěla extra správně krmit - žrát to nebude. Jsem ráda, když vůbec nějak jí. Teď, co bere homeo na trávení, se v jídle moc zlepšil, ale je to teprve nějaký ten měsíc a mezitím epizoda hárají - nežere se, takže se teprve zase pár dní dostává do formy

Je mi to všechno jasné, ale nemůžete dávat jako příklad Vašeho samíka, když on prostě tu srst má takovou, jakou ji má kvůli všem okolnostem.

29.1.2019 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je mi to všechno jasné, ale nemůžete dávat jako příklad Vašeho samíka, když on prostě tu srst má takovou, jakou ji má kvůli všem okolnostem.

BARVA: čistě bílá, krémová nebo bílá se světle hnědou - základní barva je bílá s několika světle hnědými znaky. Srst nikdy nesmí vypadat světle hnědá po celém těle.

tohle je ve standardu samojeda, takže pes může mít klidně krásnou zdravou srst, ale krémovou barvu, ne?

29.1.2019 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak ještě jedna fotka,pro srovnání: můj pes a sousedovic také bílá pyrenejka.

29.1.2019 11:16

marcelaamax napsal(a):
A péčí o srst myslíte krom česání i koupání v šamponu? Já si vždycky myslela, že to koupání v šamponu je na spíš na škodu. Mám hladkosrsté psy. Toho tmavého jsem za život koupala v šamponu pouze parkrát, když se fakt v něčem vyválel, jinak ne. A srst má krásnou, lesklou. Štěně jsem zatím koupala dvakrát (v šamponu), taky kvůli tomu, že se vyválela. Zas ale chápu, že péče o srst takového chlupáče je něco jiného. Ale jak je to teda s těmi šampony?

Podívejte, stejně, jako se špiní kůže nám lidem, tak stejně se špiní kůže a tím i chlupy psům, to, co říkáte je pověra, něco jako “fena musí mít jednou za život štěňata”, pokud koupete ve správném šamponu, který obsahuje co nejméně chemie a psí kůži neškodí a psa nekoupete každý den, ale třeba dvakrát do měsíce, tak to psu nijak neškodí, naopak se ze srsti vymývá prach, nečistoty a přebytečný tuk, toto všechno může u citlivějších psů dělat problémy. U zdravých psů, když se srst alespoň takto udržuje je pak pořád krásná, nesmíte ale zapomenout na “držáky” krásné srsti v potravinách, bez toho to nejde.

29.1.2019 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samíka jsem dala pro srovnání proto, že u psů bílá neznamená ,,zářivě bílá, vypraná v Perwollu"

29.1.2019 11:23

marcelaamax napsal(a):
BARVA: čistě bílá, krémová nebo bílá se světle hnědou - základní barva je bílá s několika světle hnědými znaky. Srst nikdy nesmí vypadat světle hnědá po celém těle.

tohle je ve standardu samojeda, takže pes může mít klidně krásnou zdravou srst, ale krémovou barvu, ne?

Samozřejmě, že může, ale pokud se srst udržuje, tak i krémová se na sněhu blýská, když vedle sebe postavíte dva samojedy, stejně udržované, tak budou oba krásní bez ohledu na barvu srst. Je rozdíl pouze v údržbě a ne v barvě.

29.1.2019 11:24

lesnížínka napsal(a):
Samíka jsem dala pro srovnání proto, že u psů bílá neznamená ,,zářivě bílá, vypraná v Perwollu"

Ale znamená, jen prostě ne každý je ochoten se o tu srst tak starat, aby tak vypadala

29.1.2019 11:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Podívejte, stejně, jako se špiní kůže nám lidem, tak stejně se špiní kůže a tím i chlupy psům, to, co říkáte je pověra, něco jako “fena musí mít jednou za život štěňata”, pokud koupete ve správném šamponu, který obsahuje co nejméně chemie a psí kůži neškodí a psa nekoupete každý den, ale třeba dvakrát do měsíce, tak to psu nijak neškodí, naopak se ze srsti vymývá prach, nečistoty a přebytečný tuk, toto všechno může u citlivějších psů dělat problémy. U zdravých psů, když se srst alespoň takto udržuje je pak pořád krásná, nesmíte ale zapomenout na “držáky” krásné srsti v potravinách, bez toho to nejde.

No já nevím, starší pes, kterého nekoupu má fakt krásnou lesklou srst a většinou se mě lidi ptají čím krmím nebo jaký máme šampon. Tu srst má takhle pěknou i přes léto kdy tráví hodně času ve vodě v rybnících. Tak si říkám, na co koupat v šamponu? A navíc nevím jestli je to jen můj pocit, ale mě přijde, že pokud psa vykoupu v šamponu tak má pak takový divný pach a mě to smrdí

29.1.2019 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Rájko, nevím, kolik jste měla bílých, či bílých dlouhosrstých psů, ale jak se mám starat o srst samojeda samozřejmě vím. Dlouholetí chovatelé, kteří měli samojedy jako první v ČR doporučují: koupat minimálně, jen pokud není vyhnutí, koupání srsti velmi škodí. Pokud se pes ušpiní, např. těsně před výstavou, radši použít kukuřičný škrob, co by suchý šampon. Srst samojedů je samočistící, stačí důkladně vyčesat.

29.1.2019 11:49

marcelaamax napsal(a):
No já nevím, starší pes, kterého nekoupu má fakt krásnou lesklou srst a většinou se mě lidi ptají čím krmím nebo jaký máme šampon. Tu srst má takhle pěknou i přes léto kdy tráví hodně času ve vodě v rybnících. Tak si říkám, na co koupat v šamponu? A navíc nevím jestli je to jen můj pocit, ale mě přijde, že pokud psa vykoupu v šamponu tak má pak takový divný pach a mě to smrdí

Je zdravý a má tu srst správně mastnou, evidentně dokáže se stravy využít všechno. A navíc je tmavý. Samozřejmě, pokud nemá žádné problémy, tak koupat nemusíte, ale takových psů už moc není, záleží taky kde a jak žijí. Předně jsme se bavily o psech bílých a tam ta špína prostě vidět je na první pohled.

29.1.2019 11:52

lesnížínka napsal(a):
Rájko, nevím, kolik jste měla bílých, či bílých dlouhosrstých psů, ale jak se mám starat o srst samojeda samozřejmě vím. Dlouholetí chovatelé, kteří měli samojedy jako první v ČR doporučují: koupat minimálně, jen pokud není vyhnutí, koupání srsti velmi škodí. Pokud se pes ušpiní, např. těsně před výstavou, radši použít kukuřičný škrob, co by suchý šampon. Srst samojedů je samočistící, stačí důkladně vyčesat.

Dost, hlavně špiců jejich srst je také do určité míry samočistící, ale jen do určité míry, když navštěvuji své odchovy, vidím hned snahu a péči majitelů. Rozdíl je prostě vidět hned.

29.1.2019 11:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Myslím, že někteří psi, to mají dáno geneticky. Berňák - měl hezkou srst, ale kámošky berňák, bez PP, nijak kvalitní stravu, koupal se jednou ročně, žil stejně jako náš v zahradě....přesto měl srst krásnou, lesklou jako persián. Teďka známé černá labradorka bez PP totéž: žije na dvorku či kotci, nic moc péče, levné granule...a srst! oproti ostatním černým labradorům, co se tu pohybují - nádherně lesklá!

29.1.2019 11:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je zdravý a má tu srst správně mastnou, evidentně dokáže se stravy využít všechno. A navíc je tmavý. Samozřejmě, pokud nemá žádné problémy, tak koupat nemusíte, ale takových psů už moc není, záleží taky kde a jak žijí. Předně jsme se bavily o psech bílých a tam ta špína prostě vidět je na první pohled.

Jo to je fakt, že na těch bílých psech je to vidět. Ale zase třeba když přijdeme z procházky a je fena celá černá od bahna, tak ji umyji jen vodu a také se té špíny zbavím . Protože pokud bych ji měla koupat v šamponu pokaždé když je špinavá, tak teď v tomhle počasí bych ji koupala denně, několikrát.

29.1.2019 12:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dost, hlavně špiců jejich srst je také do určité míry samočistící, ale jen do určité míry, když navštěvuji své odchovy, vidím hned snahu a péči majitelů. Rozdíl je prostě vidět hned.

No tak ono je také rozdíl, jestli je to pes bytový, či se celý den povaluje po dvorku. To prostě vidět bude.

29.1.2019 12:18

marcelaamax napsal(a):
Jo to je fakt, že na těch bílých psech je to vidět. Ale zase třeba když přijdeme z procházky a je fena celá černá od bahna, tak ji umyji jen vodu a také se té špíny zbavím . Protože pokud bych ji měla koupat v šamponu pokaždé když je špinavá, tak teď v tomhle počasí bych ji koupala denně, několikrát.

Nemyslela jsem čistou špínu z procházky, ale samotnou špínu v srsti, když psovi rozhrnete srst a vidíte čistou kůži, tak je pes čistý, pokud je tam prach atd, je potřeba ho vykoupat v šamponu.

29.1.2019 12:18

lesnížínka napsal(a):
No tak ono je také rozdíl, jestli je to pes bytový, či se celý den povaluje po dvorku. To prostě vidět bude.

To samozřejmě, mluvím o venkovních psech.

29.1.2019 13:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ukradla jsem fotku, snad mne nikdo neukamenuje, ale tohle je výstavní chovný pes, focený na sněhu. Určitě vidíte, že není sněhobílý.

29.1.2019 13:26

sněhobílý pes neexistuje, leda s "bělícím" šamponem a photoshopem :-)
u samojedů je barva bílá s piškotem úplně normální, krémová též
mají to v papírech ;-)
lesnížínka nemá bílého samojeda, ale white and biscuit

29.1.2019 13:28
marcelaamax

XXX.XXX.226.253

lesnížínka napsal(a):
Ukradla jsem fotku, snad mne nikdo neukamenuje, ale tohle je výstavní chovný pes, focený na sněhu. Určitě vidíte, že není sněhobílý.

Tak ti dva co jsem posílala jsou taky výstavní, je pes i chovný, fena asi zatím ne. Dle me samojed chovaný venku snehobily prostě nebude. Třeba chvíli po vykoupani jo, ale ne dlouho. A upřímně neznám moc lidí, co by venkovní psy nějak často koupali.

29.1.2019 13:31

lesnížínka napsal(a):

Jj, hlavně zrezlý kolem tlamy a mezi prsty
Možná je to špatná fotka, chtělo by to na lepším světle.

29.1.2019 13:45

29.1.2019 13:52

a tu tři štěňátka - jen jeden je bílý - a srst hustá a kratší je u všech žlutá
https://samoyedlife.com/samoyed-colour-varieties

29.1.2019 14:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

a tu tři štěňátka - jen jeden je bílý - a srst hustá a kratší je u všech žlutá
https://samoyedlife.com/samoyed-colour-varieties

Jo a duhový je nejlepší

29.1.2019 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jj, hlavně zrezlý kolem tlamy a mezi prsty
Možná je to špatná fotka, chtělo by to na lepším světle.

Jakkoli se vám může nelíbit a můžete zpochybňovat péči o mého psa, tady jste totálně s kritikou vedle. Je to pes nejznámější chovky samojedů u nás, s 20letou tradicí, všichni psi jsou výstavní s mnoha tituly, takže si myslím, že péči o psy nejspíš budou zvládat dobře

29.1.2019 15:17

lesnížínka napsal(a):
Jakkoli se vám může nelíbit a můžete zpochybňovat péči o mého psa, tady jste totálně s kritikou vedle. Je to pes nejznámější chovky samojedů u nás, s 20letou tradicí, všichni psi jsou výstavní s mnoha tituly, takže si myslím, že péči o psy nejspíš budou zvládat dobře

Ale já psa nekritizuji, jen konstatuji fakty

29.1.2019 15:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale já psa nekritizuji, jen konstatuji fakty

Já vím, ale faktem je, že bílý pes není ve skutečnosti úplně bílý a reznutí na inkriminovaných místech ve vlhku(podzim-zima) je u bílých psů, chovaných celoročně venku, také běžné. Můj už to neměl, až teď, jak se pořád olizoval při těch háravkách, se mu to kolem huby zase udělalo, ještě i s nějakým ,,oparem" k tomu

29.1.2019 15:27

lesnížínka napsal(a):
Já vím, ale faktem je, že bílý pes není ve skutečnosti úplně bílý a reznutí na inkriminovaných místech ve vlhku(podzim-zima) je u bílých psů, chovaných celoročně venku, také běžné. Můj už to neměl, až teď, jak se pořád olizoval při těch háravkách, se mu to kolem huby zase udělalo, ještě i s nějakým ,,oparem" k tomu

Jj, to se děje, jen Vám chci říct, že nemá smysl vychvalovat chs s mraky tituly u psů, když sem meg dá takouhle fotku. Bílý pes je bílý a krémový je krémový.

29.1.2019 17:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jj, to se děje, jen Vám chci říct, že nemá smysl vychvalovat chs s mraky tituly u psů, když sem meg dá takouhle fotku. Bílý pes je bílý a krémový je krémový.

No jasně, ale já nereagovala na Megíí fotky, ale na vaše.

29.1.2019 19:09

lesnížínka napsal(a):
No jasně, ale já nereagovala na Megíí fotky, ale na vaše.

Tak to jsme se asi nepochopily, já komentovala fotku, co dala Meggie.

31.1.2019 07:53

marcelaamax napsal(a):
Koukám na samiky od známý a taky nejsou zářivě bílí, už vůbec ne ve sněhu.

Ale na 8 není pes, ale lední medvěd.

31.1.2019 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale na 8 není pes, ale lední medvěd.

Tak vypadají běžně, jen to nevyfotím

5.2.2019 14:37
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Tak dávám fotku po 😂...už sme bělouš, jak má být 😲😁.

5.2.2019 14:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Bludicka napsal(a):

rozdíl to je, pokud to není jen jiné světlo pro focení. My měli psa černého a taky jsme používali šampon na černé psy a vypadal pak líp

5.2.2019 14:43
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Ne světlo je stejné 😉

5.2.2019 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bludicka napsal(a):
Ne světlo je stejné 😉

No ale nenapsala jste nám, co jste s ním udělala Vizír?

5.2.2019 15:08
Bludicka

XXX.XXX.195.105

Vykoupala sem jo v tom šamponu, který mi poradila rajka 999...tropicalclean na bílou srst 😉.

5.2.2019 15:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bludicka napsal(a):
Vykoupala sem jo v tom šamponu, který mi poradila rajka 999...tropicalclean na bílou srst 😉.

Tak se po něm taky musím kouknout Stejně už nám lanolinové mýdlo došlo...

5.2.2019 15:55

Bludicka napsal(a):

Tak super!!! gratuluji k Běloušovi

8.2.2019 10:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ahoj holky, Rájko, šampon už jsem taky objednala, snad bude Worka dál v pohodě a koupání se dožije Ale já jsem připravená

8.2.2019 10:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jdu taky objednat, ať trochu vypadá na tu výstavu

8.2.2019 11:01

lesnížínka napsal(a):
Ahoj holky, Rájko, šampon už jsem taky objednala, snad bude Worka dál v pohodě a koupání se dožije Ale já jsem připravená

No, doufám, že koupání zvládne
Klidně nechte působit dvě minuty a pak až opláchnout

8.2.2019 11:03

marcelaamax napsal(a):

8.2.2019 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Jdete si vyrobit bílého psa?!

8.2.2019 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, doufám, že koupání zvládne
Klidně nechte působit dvě minuty a pak až opláchnout

No, my budem koupat nejdřív někdy v květnu, červnu Proto píšu, jestli dožije, u starého psa člověk neví dne ani hodiny. Teď je super, kraví jak mladý pes, ale to se může obratem změnit. Já to koupila hlavně, abych já skleroza na to nezapomněla, pak jdu že koupat a zjistím, že nemám už šampon a to bych si nemusela zase honem vzpomenout, že jste doporučovala tenhle. Tak dík

8.2.2019 11:58

lesnížínka napsal(a):
No, my budem koupat nejdřív někdy v květnu, červnu Proto píšu, jestli dožije, u starého psa člověk neví dne ani hodiny. Teď je super, kraví jak mladý pes, ale to se může obratem změnit. Já to koupila hlavně, abych já skleroza na to nezapomněla, pak jdu že koupat a zjistím, že nemám už šampon a to bych si nemusela zase honem vzpomenout, že jste doporučovala tenhle. Tak dík

Aha, tak to jó

12.2.2019 10:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taak nám dneska přišel šampon taky, po odpolední procházce ho rovnou vyzkouším

12.2.2019 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Taak nám dneska přišel šampon taky, po odpolední procházce ho rovnou vyzkouším

Aby jste jí nevyprala i ty fleky

18.2.2019 10:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak hlásím, že máme šampon vyzkoušený. Zatím jen jednou. A musím teda říct, že oproti tomu Beapharu v tom nevidím rozdíl, teda co se týče té bělosti. Ale šampon lépe pění a má po něm pěknou srst a hezky voní. Ona ta bělost je možná znát až když se používá častěji.

18.2.2019 20:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Tak hlásím, že máme šampon vyzkoušený. Zatím jen jednou. A musím teda říct, že oproti tomu Beapharu v tom nevidím rozdíl, teda co se týče té bělosti. Ale šampon lépe pění a má po něm pěknou srst a hezky voní. Ona ta bělost je možná znát až když se používá častěji.

Nese.te Já ho víckrát jak třikrát(a to je absolutní maximum) ročně koupat nebudu! Takže potřebuju, aby byl bělejší už po prvním vyprání Ne, dělám si srandu, je mi to celkem jedno, mě šlo spíš o to, že je to bio šampon

19.2.2019 09:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Nese.te Já ho víckrát jak třikrát(a to je absolutní maximum) ročně koupat nebudu! Takže potřebuju, aby byl bělejší už po prvním vyprání Ne, dělám si srandu, je mi to celkem jedno, mě šlo spíš o to, že je to bio šampon

Ale to on bělejší určitě bude, to ta moje taky . Taky už ji teď nemám v plánu v šamponu koupat, vykoupala jsem ji jen před tou výstavou, aby nedělala ostudu . Určitě po tom byla bělejší než předtím, jen úplně stejně ji "vybělil" i ten beaphar

19.2.2019 09:41

marcelaamax napsal(a):
Ale to on bělejší určitě bude, to ta moje taky . Taky už ji teď nemám v plánu v šamponu koupat, vykoupala jsem ji jen před tou výstavou, aby nedělala ostudu . Určitě po tom byla bělejší než předtím, jen úplně stejně ji "vybělil" i ten beaphar

ale tak tento pes nepotřebuje bělit, ne ? dokonce když necháte bláto uschnout, tak opadá a pes je čistý :-) máme nějaký zelený Menforsan a to také vypadá bělejší, ale asi tak stejně jako když se vezme kartáčkem.. něco jak je asi na koně.. no a to my včera zapadli do bahna.. měla jsem moc pěkného red nose pitbull, pak to z ní opadalo a zas nic, bílý pes :-) ne, čistá voda stačí, ale u těch hodně chlupatých psů ne, no

19.2.2019 09:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ale tak tento pes nepotřebuje bělit, ne ? dokonce když necháte bláto uschnout, tak opadá a pes je čistý :-) máme nějaký zelený Menforsan a to také vypadá bělejší, ale asi tak stejně jako když se vezme kartáčkem.. něco jak je asi na koně.. no a to my včera zapadli do bahna.. měla jsem moc pěkného red nose pitbull, pak to z ní opadalo a zas nic, bílý pes :-) ne, čistá voda stačí, ale u těch hodně chlupatých psů ne, no

Ne, nepotřebuje. Chtěla jsem to jen vyzkoušet. Jinak šampon nepoužívám a oplachuji jen vodou - když je zima a potřebuji psa dát do tepla. Když je teplo tak ho nechávám "uschnout a opadat". Šampon mám pro případ, že se vyválí v něčem hodně "voňavém" .

19.2.2019 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Předevčírem jsme šli z prochajdy, už jsme byli pár set metrů od baráku a jelikož lítal a bylo mu už vedro, vletěl do potoka, kde teď mimo jiné teče moc vody. Teklo ještě víc i před tím a než se tam sejde a v mělčině je obr nános bláta(či co to černé všechno je) Vletěl tam po břicho a vylezl s černýma nohama. Sousedé se hrozili, když ho viděli, že co s ním teď budu pro pánakrále dělat. Nic. Většina opadla někde v boudě do rána a zbytek jsme ráno přečísli a byl zase čistý

Přidejte reakci

Přidat smajlík