Fenka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Nabízíme fenku plemene Cane Corso s průkazem původu. Je...
1500 Kč
Dobrý den, k narozeninám jsem dostal Cane Corso pejska z chovné stanice, kde byl krmen pouze granulemi zn. Royal canin giant puppy, kdy po přečtení pár diskuzí na Vaši stránce jsem bohužel zjistil, že se nejedná o kvalitní granule. Jsem si vědom toho, že by se neměla dělat změna granulí u štěňátek, ale určitě nechci aby můj hafan jedl něco nekvalitního. Mám ho doma tři dny, snažím se do potravy už zahrnout nejdříve syrové maso , zeleninu, kdy zatím mu tato kombinace chutná a většinou vybere jen maso, kdy granule zůstanou, ale posléze sní i je.
Dříve jsem měl Bullmastifa, kterého jsem krmil granulemi, do čehož jsem mu míchal vařené maso, rýži, těstoviny ( byl rozmazlený ) ale byl hezky stavěny všude mi ho chválili, takže bych chtěl tuto kombinaci ( maso + granule ) ponechat, jelikož se mi to osvědčilo, ale samozřejmě záleží na CC =)
Ptám se, je to rozumné změnit u takového mrňouse granulky? Pokud ano jaké doporučujete. Líbí se mi: Acana, N&D. Ještě jedná otázka, zda je dobré mu dávat syrové vajíčko. Bullmastifovi jsem ho zamíchával do tvarohu a chutnalo mu to.
Jinak včera vážen a 11.70 kg. věk skoro 3 měsíce.
Děkuji moc.
ale určitě nechci aby můj hafan jedl něco nekvalitního.
Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
a citace já
dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží ...
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
a citace rajka
info zde http://manwe.eu celý pravý sloupec.
Uživatel s deaktivovaným účtem
to jsem byla citace já :-)
u nás jsou granule jako příloha anebo jednou granule, podruhé maso, granule střízlivá má funkci chleba
však tomu dejte třeba týden a granulí se třeba zbavíte úplně
u masa se držte nejvíc masitých "kostí" - křídla, krky, hřbety, skelety
bramboru a vejce k tomu, řepu zkuste uvařenou, dýni.......normálně, oběd :-)
vnitřnosti dávám přiměřeně - jen max. to množství, co má to zvíře v sobě = kuře = jedna kuřecí játra
v případě malinkého psa samozřejmě dělím na několik dávek či dní, ale pořád dělím kompletní zvíře
ze začátku je dobré vnitřností dávat méně, jelikož jsou povětšinou projímavé
srdce a žaludek jsou svalovina
"hlavní strava bude maso"
dejte foto :-)
Tady je, lepší fotku nemám, je hodně aktivní, hraví a můj mobil starý a pomalý takže vše rozmazané =D
Trápit se s mícháním vnitřností nemusíte, prodávané mletiny máte hotové, pro příklad - hovězí droby jsou směs plíce, vemínko, ledviny, játra.
Nebo rovnou komplet:
60% hovězí ořezy, 30% hovězí droby mix, 10% hovězí chrupavky
Nebo pak klasika drůbež celá.
Dobrý den, ještě jeden dotaz, Caníkovi syrové maso náramně chutná z čehož mám radost. Každopádně dnes jsem mu chtěl dát trošku kostí, dal jsem mu menší kousek kuř. skeletu a na procházce měl průjem. Zřejmě s kostičkami počkat až bude dospělejší že? Nebo to pomalu přimíchávat k normálnímu masu? Děkuji za odpověď. Věk téměř 3 měsíce.
bery, nemůžeš mu dávat jenom maso, kosti dostat musí! Velice rychle bys mu mohl přivodit růstové problémy.
Optimální budou zatím kuřecí krky a skelety, vždyť ten průjem nemusel mít z toho skeletu. A sketel bych nedávala kousček, který třeba nemusí ani kousat, ale celý, ten rozkousat musí
přečti si tohle:
http://www.manwe.eu/index.php/krmeni-tat
a další - pravý sloupec BARF
Bery32
napsal(a):
Nemá ještě řádně vyvinuté zuby, tak jsem měl strach aby to řádně rozkousal, jinak se snaží každý kousek kousat. Ok jen jsem měl strach mu tam hodit celý skelet, kde některé ty kosti jsou větší a tvrdší.
musí jíst tyhle věci, jinak bude mít křivé nohy (a i to bolí)
můžete ten skelet rozbít paličkou na maso...... zuby má, nebojte :-) za měsíc je bude měnit, kousání se bude hodit
Bery32
napsal(a):
Děkuji moc, pročetl jsem si článek a jako doplněk tam například doporučují Alavis, můžu tento doplněk na klouby použít už teď na třech měsících?
To klidně můžete, ale ten neobsahuje vápník, který je v kostech a který právě štěně teď potřebuje. Kosti krmte zároveň s masem.
Bery32
napsal(a):
Nemá ještě řádně vyvinuté zuby, tak jsem měl strach aby to řádně rozkousal, jinak se snaží každý kousek kousat. Ok jen jsem měl strach mu tam hodit celý skelet, kde některé ty kosti jsou větší a tvrdší.
Ja jsem BARFovala vrh kokřích štěňat, napřed dostávala kuřecí křídla namletá, pak pomlácená paličkou na maso, od osmi týdnů už normálně jen tak, každý dostal vlastní křídlo a byl od nich aspon chvíli klid. Takže myslím, že takováhle tlamicka fakt nebude mít problém. Důležité je, aby to byly dostatečně velké kusy, aby to psa donutilo kousat, případně mu to můžete přidržet, ale bacha na prsty. Jinak po kostech bývá spíš zácpa.