Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2019 13:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vím, že to sem nepatří, ale by mne to zajímalo, když čtu teď na NETu: budete koukat, co s váma udělá měsíc bez alkoholu. Jsem si to přečetla a zjistila jsem, jak já se vlastně mám Alkohol nepiju, nikdy, takže mám celý život bez alkoholu A vy? Přiznejte se, budete někdo na sobě zkoušet měsíc bez alkoholu? Či jste zkoušeli třeba vloni? Pozorovali jste na sobě i něco pozitivního, nebo jen absťák

1.2.2019 13:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Vím, že to sem nepatří, ale by mne to zajímalo, když čtu teď na NETu: budete koukat, co s váma udělá měsíc bez alkoholu. Jsem si to přečetla a zjistila jsem, jak já se vlastně mám Alkohol nepiju, nikdy, takže mám celý život bez alkoholu A vy? Přiznejte se, budete někdo na sobě zkoušet měsíc bez alkoholu? Či jste zkoušeli třeba vloni? Pozorovali jste na sobě i něco pozitivního, nebo jen absťák

Tak já to budu zkoušet zrovna teď . V dubnu jdu na operaci a do té doby budu nadopovaná dvěma druhy antibiotik, prý nějaký "agresivnější". Ale vzhledem k tomu, kolik mají ty léky vedlejších účinků tak vlastně nepoznám jestli je mi nějak hůř nebo líp bez alkoholu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2019 13:10

No, vzhledem k tomu, že piju jen zcela výjimečně, a když piju tak velmi málo, mám v podstatě bez alkoholu téměř celý život.

1.2.2019 13:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak já mám ráda plzínku a od ledvinového záchvatu mám doporučeno primářem požívat. Samozřejmě s Mírou. Takže pivo ano. Víno jen mimořádně s kamarádkou, tvrdý mi nechutná, jen s vyjímkou míchaných nápojů. Pivo je zdravé, je to iontový nápoj a dříve jsme každou 7-10 km dlouhou procházku končili se psem na dve v hospodě. Takže abstinence není nic pro mne. Hezký den všem

1.2.2019 13:29
eli22

XXX.XXX.181.79

To já zkoušet nebudu, to bych mohla taky ochořet. Plznička je lék, takže měsíc bez nedám ani náhodou.

1.2.2019 13:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):

Nikdy jsem nepila (semtam si v zimě když neřídím dám svařák, nebo malý rum do čaje), takže absence alkoholu mne ničím nepoznamená.

A cože to má s člověkem vlastně udělat?

1.2.2019 13:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Že zrovna všichni Plzeň . Pivo mám ráda, občas si dám, ale zrovna Plzeň mi fakt nechutná

1.2.2019 13:41
Andrýsek3

XXX.XXX.158.187

Bez vína ani ránu.. Zkoušet to ani nebudu s nadcházejícím těžkým obdobím v práci a stěhováním do nového města to vidím jako vcelku nemožné.

1.2.2019 13:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

Oběd, večeře bez zapití alespoň malým pivkem není úplný. Navíc 2 piva denně doporučuje 11 z 9 lékařů

PS. Jak říkal Felix H. : " znal jsem dva bratry, jeden flámoval, kouřil, pil a dožil se 80ti let, ten druhej vůbec nepil a nekouřil a umřel, když mu byly 2 roky

1.2.2019 13:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Že zrovna všichni Plzeň . Pivo mám ráda, občas si dám, ale zrovna Plzeň mi fakt nechutná

Plzeň je právě zdravá. Všechna piva jsou kyselá, Plzeň je zásaditá. Mají pro Plzeň speciální studnu, jiná voda než třeba Gambrinus. Byli jsme několikrát na exkurzi v pivovaru. Plzeň doporučili i ex tchyni po operaci žlučníku. samozřejmě 3dcl k jídlu a ne 10 piv večer v hospodě

1.2.2019 13:55

Asi jsem alkoholik, víno(na krvinky ), pivo- iontový nápoj (budvar, kozel ) alespoň jednou týdně, v létě je člověk večer fakt vyprahlej a "fanouši pojď to spláchnout" provozujem častěji. Jinak chlazené frisco a jakýkoliv sajdr.....domácí bezinkový likér(rum, kafe, zralé bezinky)

1.2.2019 14:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
Plzeň je právě zdravá. Všechna piva jsou kyselá, Plzeň je zásaditá. Mají pro Plzeň speciální studnu, jiná voda než třeba Gambrinus. Byli jsme několikrát na exkurzi v pivovaru. Plzeň doporučili i ex tchyni po operaci žlučníku. samozřejmě 3dcl k jídlu a ne 10 piv večer v hospodě

Tak Gambrinus mi taky nechutná. Mám ráda hodně třeba Kozla a nebo pak takové ty méně známá piva - Bernard, Pernštejn a další . No a u nás v rodné vesnici se čepuje Krakonoš - a na to člověk musí být zvyklý

1.2.2019 14:28
Andrýsek3

XXX.XXX.158.187

marcelaamax napsal(a):
Tak Gambrinus mi taky nechutná. Mám ráda hodně třeba Kozla a nebo pak takové ty méně známá piva - Bernard, Pernštejn a další . No a u nás v rodné vesnici se čepuje Krakonoš - a na to člověk musí být zvyklý

Krakonoš je od nás!
A to je teda fakt, to buď miluješ nebo nenávidíš a stejně se po tom pos..
Já teda pivo nepiju..

1.2.2019 14:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
tak já mám ráda plzínku a od ledvinového záchvatu mám doporučeno primářem požívat. Samozřejmě s Mírou. Takže pivo ano. Víno jen mimořádně s kamarádkou, tvrdý mi nechutná, jen s vyjímkou míchaných nápojů. Pivo je zdravé, je to iontový nápoj a dříve jsme každou 7-10 km dlouhou procházku končili se psem na dve v hospodě. Takže abstinence není nic pro mne. Hezký den všem

Jo, jo, o Plzni jsem to slyšela hodněkrát, na ledvinovou koliku to měl doporučeno i taťka...popravdě...moc mu to nepomáhalo Mě alkohol prostě nechutná žádný, asi dvakrát za život se mi v létě stalo, že jsem dostala šílenou chuť na pivo, právě zahnat žízeň po senoseči. Ale to mi stačily tři deci a byla jsem na několik let ,,vyléčená" Víno je pro mne blééé, asi 5x jsem měla nějaký míchaný drink. A letos o Vánocích štamprlku domácího vaječňáku. Víc nebylo a ten byl dobrý, toho bych si víc klidně dala

1.2.2019 14:31
marcelaamax

XXX.XXX.225.155

Andrýsek3 napsal(a):
Krakonoš je od nás!
A to je teda fakt, to buď miluješ nebo nenávidíš a stejně se po tom pos..
Já teda pivo nepiju..

Jo to je úplně přesný popis 😂

1.2.2019 14:45
Andrýsek3

XXX.XXX.158.187

lesnížínka napsal(a):
Jo, jo, o Plzni jsem to slyšela hodněkrát, na ledvinovou koliku to měl doporučeno i taťka...popravdě...moc mu to nepomáhalo Mě alkohol prostě nechutná žádný, asi dvakrát za život se mi v létě stalo, že jsem dostala šílenou chuť na pivo, právě zahnat žízeň po senoseči. Ale to mi stačily tři deci a byla jsem na několik let ,,vyléčená" Víno je pro mne blééé, asi 5x jsem měla nějaký míchaný drink. A letos o Vánocích štamprlku domácího vaječňáku. Víc nebylo a ten byl dobrý, toho bych si víc klidně dala

Polosuchý Irsai Oliver, polosladké Chardonnay a nejlépe stáčené z Moravy. škoda, že jsem právě v práci.

1.2.2019 14:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

Krakonoš pamatuji když jsem pracovala na hotelu ve Špindlu. to byl fakt takový samoser

1.2.2019 14:53
Malkina

XXX.XXX.50.199

Já jsem takovej nárazovej píč,několik měsíců nic a pak mám období kdy piju víno i na žízeň

1.2.2019 15:36

naposledy jsem měla něco o silvestra, takže můj měsíc bez alkoholu už uběhl. a pokračuje druhým měsícem bez alkoholu.

ale přes léto si občas dám točený pivo.

1.2.2019 15:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

K alkoholu už se většina vyjádřila, tak ještě jedno: co říkáte na kauzu polské hovězí? Je to hnus velebnosti, záběry z jatek jsem přepla po prvním záběru a už nikdy nechci nic takového vidět, ale dotaz na místní doktorky a vetky: opravdu si myslíte, že hrozí lidem všechny ty jmenované nemoci? Pokud tedy vyloučím, že to lidi žerete i syrové A co pes? Ten to úplně syrové sic nežere, ale ten var tam dostatečný není. Teď má údajně dánské, ale v dnešní době už člověk houby ví...

1.2.2019 16:02

lesnížínka napsal(a):

...tak já jsem pravidelným návštěvníkem takové malé vinárničky kousek od našeho vchodu, náš motýl tam má svou židli........a pravidelně - zhruba 3 x týdně, si tam dávám dvojčičku suchého vína proloženou velkým množstvím vody..........no a chodím tam jednak, že jsme tam dobrá sousedská parta - večery s kytarami, promítání filmů, slavení výročí, ochutnávka co kdo upeče, uvaří, vyudí a podobně......no a hlavně tam prochází socializací všechna moje zvířata využívaná na terapie..........takže já nic takového zkoušet nebudu......

1.2.2019 16:10

no tak já jsem takovej sváteční "píč"...v létě sem tam mojito, v čase vánočním sem tam frťánka vaječňáku......
Takže měsíc bez alkoholu žádnej problém.

1.2.2019 16:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je pravda, že někdy třeba měsíc, dva nepiju žádný alkohol a pak je zas třeba měsíc kdy si dáme pivo nebo víno častěji. V létě většinou chodíme na procházky, výlety a cestou si na osvěžení pivo dáváme pravidelně. Ale nepociťuji žádný rozdíl mezi tím jestli jsem v tom měsíci pila alkohol nebo ne

1.2.2019 16:16

kauzu ? to je furt dokola, ne :-) a prý do česka se nedostalo...říkali ráno v rádiu.. a teď najednou že u nás též..hehe.. novinka.. tady už se pomalu nedá koupit nic jiného
zkažené maso se odřezává všude, nejen tam... myslíte, že jsou to jediné dvě tuny.. začínají jarní prázdniny, tak ať všici neutečou na hory
chce to řezníka místního, nic jiného, radši budu jíst suchý rohlík než nevědět, kde se to maso vzalo a válelo..
co ty balíčky vepřového kdovíodkud - baleno v německu, poraženo kdekoli, prase se projede po celé evropě, tam to nechcou, tam také ne, tak skončí u nás, no
a my koupíme, hlavně že pohodlně v supermarketu a "levně"
pes většinou zkažené nechce a naopak některý má hnijící rád :-) však si takové chodící mršiny vyrábí sám...má jiné prostředí v žaludku.. no moderní pes už tolik šťastný není..
kde sou ty časy :-)

1.2.2019 16:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no tak já jsem takovej sváteční "píč"...v létě sem tam mojito, v čase vánočním sem tam frťánka vaječňáku......
Takže měsíc bez alkoholu žádnej problém.

...s tím vaječňákem, před Vánocemi byla ochutnávka takového rychlého vaječňáku, ale mně moc chutnalo - cca 1/4 kupovaného, doplní se kondenzovaným mlékem, rumem a vanilkovým luskem, vymixuje a hned podává.......zkoušela jsem i doma, a ač mamča s tátou tvořili léta domácí a ona je mimo vaječňáku zarytý abstinent, tahle verze jí moc chutnala......

1.2.2019 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...s tím vaječňákem, před Vánocemi byla ochutnávka takového rychlého vaječňáku, ale mně moc chutnalo - cca 1/4 kupovaného, doplní se kondenzovaným mlékem, rumem a vanilkovým luskem, vymixuje a hned podává.......zkoušela jsem i doma, a ač mamča s tátou tvořili léta domácí a ona je mimo vaječňáku zarytý abstinent, tahle verze jí moc chutnala......

Já právě sem domácí vaječňák pila pravidelně už jako děcko Doma byl na Vánoce, Velikonoce, svatby, křtiny...Na svatbě mé tety jsem se prý zlila jako prase - bylo mi 5let a našla jsem ho v ledničce Prý jsem na něm měla závislost Pak se léta nedělal a kdosi mi někde nalil kupovaný...fuj, to byl hnus. Teď tchýně na Vánoce, že dostali výborný domácí, který se ale prodává v nějaké bio prodejně v Olomouci. Takže jsem ani nechtěla, moc jsem nevěřila, že bude dobrý. Byl výborný jenže ho vyžahnuli do té doby mě zbyla na ochutnání jen větší štamprle Alespoň nespadnu zase do té závislosti

1.2.2019 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

megi-the-dog - chce to místního řezníka....no počkejte, co je to ale místní řezník? Máme tu dva a oba si nechají vozit poloviny prasat a krav, to si bourají a dělají z toho i své výrobky, krom prodeje masa. Ale to zvířectvo na dvorku nemají...

1.2.2019 16:32

lesnížínka napsal(a):
K alkoholu už se většina vyjádřila, tak ještě jedno: co říkáte na kauzu polské hovězí? Je to hnus velebnosti, záběry z jatek jsem přepla po prvním záběru a už nikdy nechci nic takového vidět, ale dotaz na místní doktorky a vetky: opravdu si myslíte, že hrozí lidem všechny ty jmenované nemoci? Pokud tedy vyloučím, že to lidi žerete i syrové A co pes? Ten to úplně syrové sic nežere, ale ten var tam dostatečný není. Teď má údajně dánské, ale v dnešní době už člověk houby ví...

no, na jatkách jsem byla a tak vím co se zpracovává u nás.

respektive rozdíl mezi českou praktikou a polskou praktikou je ten, že v česku se hnus odřeže a zbytek se orazítkuje jako podmíněně poživatelné a jde to do konzerv a hotovek, v polsku odřezaly hnusný a zbytek orazili jako poživatelné bez omezení.

1.2.2019 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

no, na jatkách jsem byla a tak vím co se zpracovává u nás.

respektive rozdíl mezi českou praktikou a polskou praktikou je ten, že v česku se hnus odřeže a zbytek se orazítkuje jako podmíněně poživatelné a jde to do konzerv a hotovek, v polsku odřezaly hnusný a zbytek orazili jako poživatelné bez omezení.

Iluze si nedělám, to ne, ale proč potom posloucháme: to máte z toho, že nekupujete kvalitní české maso...(rozuměj burešovo )

1.2.2019 16:37

lesnížínka napsal(a):
Já právě sem domácí vaječňák pila pravidelně už jako děcko Doma byl na Vánoce, Velikonoce, svatby, křtiny...Na svatbě mé tety jsem se prý zlila jako prase - bylo mi 5let a našla jsem ho v ledničce Prý jsem na něm měla závislost Pak se léta nedělal a kdosi mi někde nalil kupovaný...fuj, to byl hnus. Teď tchýně na Vánoce, že dostali výborný domácí, který se ale prodává v nějaké bio prodejně v Olomouci. Takže jsem ani nechtěla, moc jsem nevěřila, že bude dobrý. Byl výborný jenže ho vyžahnuli do té doby mě zbyla na ochutnání jen větší štamprle Alespoň nespadnu zase do té závislosti

.....no já ho pila naposledy před léty u našich a až teď po létech.........ten z bio prodejny věřím, že nemusel být vůbec špatný.....no u nás to byla taková tradice - jakmile naši vyndali mixér a ingredience, začala jsem se moc těšit na Vánoce........

1.2.2019 16:38

lesnížínka napsal(a):
Iluze si nedělám, to ne, ale proč potom posloucháme: to máte z toho, že nekupujete kvalitní české maso...(rozuměj burešovo )

tak jako výsek by měl být v pohodě.

no a kdo žere konzervy, masné výrobky a různý ty už naložený masa, tak může být rád, že je v tom vůbec nějaké maso a detaily ho nemusí zajímat

1.2.2019 16:46

no a teď si představte, lesnížínka, že některé ty podniky masové nepatří holdingu (víte, že je to holding, že jo) toho pána, ale polákům :-)
místní řezník je ten, co má zdroj poblíž.. jo, máme to nelehké, masožrouti

konzervy pro psy jsou lepší než pro lidi, tak co tam je v těch psích ?

1.2.2019 16:56

No tak to určo vyzkouším ...
Mě většinou nosí domácí vaječňáček kamarádka....letos jí to teda nevyšlo, takže to jistil Božkov, ale ten rozdíl byl sakra znát

1.2.2019 17:01

No tak to určo vyzkouším ...
Mě většinou nosí domácí vaječňáček kamarádka....letos jí to teda nevyšlo, takže to jistil Božkov, ale ten rozdíl byl sakra znát

..zkuste, mně to chutnalo moc.......

1.2.2019 17:35

Co se týká alkoholu, tvrdý mi doktor zakázal, takže nepiju. Pivo si dám většinou o víkendu, ale ne moc. Dnes má syn narozeniny, tak zapít se to musí. Víno bohužel nepiju. Bohužel proto, že pocházím z vinařskýho kraje. Nedělá mi to ale dobře, takže jsem se toho dobrovolně vzdala. Zásadně nepiju vodku, becherovku, fernet, různé sladké likéry a rum, nechutná mi to.
Co se týká masa, jsem prasožrout. Drůbeží mi nechutná, jím to jen, když musím a se sebezapřením. Hovězí vůbec nekupuju, doma to nikdo nechce jíst. Nejradši mám ryby, ty můžu denně.

1.2.2019 17:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Prasožrout ten jsem taky. Muž si koupí krůtí a mě přiveze krkovičku. Mělo by to být ovšem naopak, protože on má testy všeho jak 10leté děcko, mě vyběhnul už i ten nízký tlak, jaterní testy bych vidět nechtěla, ty jsem měla naho.no už v 17. No a to co mne občas chytne, přisuzuju žlučníku, ovšem taky to může být slinivka. No v tom případě stejně nic držet nemusím, tam je to setsakra rychlé. Vepřové a hovězí, ale máme z místního bio chovu.

1.2.2019 17:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

no a teď si představte, lesnížínka, že některé ty podniky masové nepatří holdingu (víte, že je to holding, že jo) toho pána, ale polákům :-)
místní řezník je ten, co má zdroj poblíž.. jo, máme to nelehké, masožrouti

konzervy pro psy jsou lepší než pro lidi, tak co tam je v těch psích ?

Jistě, že vím co je to holding, ovšem netuším, co tím chcete říct. Že něco z těch mastných provozoven, či jatek je i někoho jiného? Hmm, možná tak něco při polských hranicích a i tak se dost divím, že jim to dotyčný pustil. V tom bude někde zakopaný pes (nebo spíš krávy)

1.2.2019 18:56

Kolik se tam dolije rumu a kondenzáku? :D

1.2.2019 19:01

lesnížínka napsal(a):
Prasožrout ten jsem taky. Muž si koupí krůtí a mě přiveze krkovičku. Mělo by to být ovšem naopak, protože on má testy všeho jak 10leté děcko, mě vyběhnul už i ten nízký tlak, jaterní testy bych vidět nechtěla, ty jsem měla naho.no už v 17. No a to co mne občas chytne, přisuzuju žlučníku, ovšem taky to může být slinivka. No v tom případě stejně nic držet nemusím, tam je to setsakra rychlé. Vepřové a hovězí, ale máme z místního bio chovu.

Nízký tlak je ok, lehnout a nevstávat

1.2.2019 19:56
strnecka

XXX.XXX.15.2

Nevím, mě naopak přijde nenormální, když má někdo problém s tím, být měsíc bez alkoholu. Já piju spíš tak jednou za pár měsíců, teda tento Silvestr jsem to přepískla, ale jinak jsem klidně několik měsíců bez alkoholu a nedělá mi to problém. Ted jsem viděla dokument, jak alkohol likviduje mozek. Žádná sláva teda. No a co se snášenlivosti týče, tak tam říkali, že člověk má schopnost odbourávat alkohol už ve své genové výbavě, každý jinak. Ale i to, že je někdo schopen odbourávat ještě neznamená, že mu dělá dobře. Takže za mne, proč bych se měla ničit? Dost na tom, jak mi mozek sejme stáří. A já bych ráda, aby mi to myslelo co nejdéle. Napít se sem tam, ok, ale nevydržet měsíc? Nejlepší je pro člověka stejně čistá voda nebo nějaký čaj, co si budeme povídat. A pivo jako iontový nápoj? To jsou jen berličky. Cituji: Například o pivu se říká, že nejlepším iontovým nápojem. „Ale to je mýtus. Iontový nápoj by měl obsahovat třeba minerální látky, třeba sodíku nebo draslíku. Na ty je pivo velmi chudé. Pivo je něčím, co může zhoršovat hydrataci. Vitamíny v něm sice jsou, ale v tak malém množství, že není dobré přisuzovat pivu tak dobrou roli.“

1.2.2019 19:59
strnecka

XXX.XXX.15.2

lesnížínka napsal(a):

Já mám taky nízký tlak, Doktor mi řekl, at to beru jako výhodu, protože s léty se mi bude stejně zvyšovat a budu na normály, tedy nebudu mít problémy s vysokým tlakem ve stáří. Takže jsem vlastně ráda, že ho mám. Až na to, že je mi pořád zima, no.

1.2.2019 20:10
Terven

XXX.XXX.110.147

strnecka napsal(a):
Nevím, mě naopak přijde nenormální, když má někdo problém s tím, být měsíc bez alkoholu. Já piju spíš tak jednou za pár měsíců, teda tento Silvestr jsem to přepískla, ale jinak jsem klidně několik měsíců bez alkoholu a nedělá mi to problém. Ted jsem viděla dokument, jak alkohol likviduje mozek. Žádná sláva teda. No a co se snášenlivosti týče, tak tam říkali, že člověk má schopnost odbourávat alkohol už ve své genové výbavě, každý jinak. Ale i to, že je někdo schopen odbourávat ještě neznamená, že mu dělá dobře. Takže za mne, proč bych se měla ničit? Dost na tom, jak mi mozek sejme stáří. A já bych ráda, aby mi to myslelo co nejdéle. Napít se sem tam, ok, ale nevydržet měsíc? Nejlepší je pro člověka stejně čistá voda nebo nějaký čaj, co si budeme povídat. A pivo jako iontový nápoj? To jsou jen berličky. Cituji: Například o pivu se říká, že nejlepším iontovým nápojem. „Ale to je mýtus. Iontový nápoj by měl obsahovat třeba minerální látky, třeba sodíku nebo draslíku. Na ty je pivo velmi chudé. Pivo je něčím, co může zhoršovat hydrataci. Vitamíny v něm sice jsou, ale v tak malém množství, že není dobré přisuzovat pivu tak dobrou roli.“

A to já si zas ani nepamatuju, kdy naposled jsem to přepískla, nikdy nepiju tak, že bych ztratila kontrolu nebo by mi bylo blbě. Tvrdej alkohol nepiju vůbec. Víno mám ráda a skleničku kvalitního si dám klidně denně. Pivo piju sporadicky, spíš v létě. V zimě mi studený nedělá dobře.

1.2.2019 20:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

strnecka napsal(a):

já s tím rozhodně problém nemám. Krom piva piju samozřejmě čistou vodu z Brita konvice. A jinak stáří už mám a mozek mi funguje docela fajn.

1.2.2019 20:29
Terven

XXX.XXX.110.147

strnecka napsal(a):

A jinak...zažila jsem už dost babiček 85+, které si pravidelně dávají šťopičku něčeho ostřejšího a jsou v mentální kondici, kterou by jim mohl kdekdo mladší závidět. Takže té likvidace mozku bych se v případě pravidelných umírněných dávek tak nebála

1.2.2019 21:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
A jinak...zažila jsem už dost babiček 85+, které si pravidelně dávají šťopičku něčeho ostřejšího a jsou v mentální kondici, kterou by jim mohl kdekdo mladší závidět. Takže té likvidace mozku bych se v případě pravidelných umírněných dávek tak nebála

To s těma babičkama(a dědečkama) co si dávají denně frťana a dožili se stovky, to mám na talíři celý život. No a pak mám hodně příbuzných, co jim alkohol zničil játra a hlavně rodiny takže tyhle argumenty na mne neplatí. Na podzim jsme pochovali o rok staršího bratránka - notorika. Ne jen mozek. Také rakovina, protože tělo má každý den fůru práce s odbouráním škodlivin z chlastu a už nějak není kapacita řešit ostatní průšvihy - je moje teorie. Stačí všechna ta chemie kolem, kterou ani nemáme možnost ovlivnit, nebudu mu vědomě další nálož přidávat. A druhá věc je, že mi alkohol dělá problémy. Stačí trochu, přípitek cinzana někde na svatbě(už ani ty přípitky nepiju) a okamžitě mě hrozně začnou doslova bolet nohy.
To s tím tlakem jsem asi napsala blbě, když to nikdo nepochopil Celý život jsem měla nízký a najednou si změřím a mám vysoký(ne tedy moc, ale vyšší, než by měl být ) Mojí mámě je 67 a má 70/50. Já budu nakonec po tátovi, umřel v 51 na infarkt Tam teda sehrála svou roli nekompenzovaná cukrovka

1.2.2019 21:11

Taky si myslím, že ta pravidelnost je důležitá......... , hmm, vaječňák, škoda ho nalívat do skleniček, ten se pije z flašky.....

1.2.2019 21:15
Terven

XXX.XXX.110.147

https://www.novinky.cz/domaci/480499-abstinenti-jsou-vice-ohrozeni-demenci-zjistili-vedci.html

Ježíšmarjá, hmn, to je super článek...tak já jsem vlastně za vodou

1.2.2019 21:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

https://www.novinky.cz/domaci/480499-abstinenti-jsou-vice-ohrozeni-demenci-zjistili-vedci.html

Aha, tak teď jsem to přečetla. Nevěřím už výzkumům ani na jednu stranu, všechno jsou to kraviny, které nám bude někdo léta vykládat a nakonec se zjistí, že je všechno jinak, viz: špenát, vejce, nejnověji sádlo...
Táta pil, nepil málo(jako tady na Moravě všichni) a umřel na infarkt, s cukrovkou, mladý. Pravda, demence se nedožil. Babča s dědou umřeli 85+, oba pili ty šťopičky denně a oba měli cukrovku 30let, ke konci babča i tu demenci...(to byli rodiče mamky)

1.2.2019 21:16
marcelaamax

XXX.XXX.228.82

lesnížínka napsal(a):
To s těma babičkama(a dědečkama) co si dávají denně frťana a dožili se stovky, to mám na talíři celý život. No a pak mám hodně příbuzných, co jim alkohol zničil játra a hlavně rodiny takže tyhle argumenty na mne neplatí. Na podzim jsme pochovali o rok staršího bratránka - notorika. Ne jen mozek. Také rakovina, protože tělo má každý den fůru práce s odbouráním škodlivin z chlastu a už nějak není kapacita řešit ostatní průšvihy - je moje teorie. Stačí všechna ta chemie kolem, kterou ani nemáme možnost ovlivnit, nebudu mu vědomě další nálož přidávat. A druhá věc je, že mi alkohol dělá problémy. Stačí trochu, přípitek cinzana někde na svatbě(už ani ty přípitky nepiju) a okamžitě mě hrozně začnou doslova bolet nohy.
To s tím tlakem jsem asi napsala blbě, když to nikdo nepochopil Celý život jsem měla nízký a najednou si změřím a mám vysoký(ne tedy moc, ale vyšší, než by měl být ) Mojí mámě je 67 a má 70/50. Já budu nakonec po tátovi, umřel v 51 na infarkt Tam teda sehrála svou roli nekompenzovaná cukrovka

Ale tak něco jiného je notorik, co je denně mimo a nebo člověk, co si občas da par piv nebo skleničku vína.

1.2.2019 21:16
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky si myslím, že ta pravidelnost je důležitá......... , hmm, vaječňák, škoda ho nalívat do skleniček, ten se pije z flašky.....

Ten já bych ale nedala, slovy Bolka Polívky "je to sladké jak hov.o z nutrie"

1.2.2019 21:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):

jako mladá jsem mívala taky 80/50. Teď jsem se dopracovala k 110/70. Cukr 4, cholesterol 4. Pivo si dávám pravidelně ovšem v rozumné míře. Asi všichni máme někde zakodovano kolika a vjakém stavu se dožijeme. Oba rodiče měli tlak extremně vysoký a zemřeli na infarkt a mrtvici. Já mám naopak problémy s artrozou a to nikdo v rodině nikdy neměl. A cukrovka myslím na infarkt vliv nemá. Spíše ten cholesterol a nezdravá strava. Moje rodiče alkohol nepili zato holdovali uzeninám bůčkům atd.

1.2.2019 21:35

Terven napsal(a):
Ten já bych ale nedala, slovy Bolka Polívky "je to sladké jak hov.o z nutrie"

To já můžu a dezertní vína....já bych chtěla být v příštím životě Francouzs.....

1.2.2019 21:39

GAELLE napsal(a):
jako mladá jsem mívala taky 80/50. Teď jsem se dopracovala k 110/70. Cukr 4, cholesterol 4. Pivo si dávám pravidelně ovšem v rozumné míře. Asi všichni máme někde zakodovano kolika a vjakém stavu se dožijeme. Oba rodiče měli tlak extremně vysoký a zemřeli na infarkt a mrtvici. Já mám naopak problémy s artrozou a to nikdo v rodině nikdy neměl. A cukrovka myslím na infarkt vliv nemá. Spíše ten cholesterol a nezdravá strava. Moje rodiče alkohol nepili zato holdovali uzeninám bůčkům atd.

Ano 80/50, taky tak ještě nedávno, teď se to občas malinko zvyšuje, zaplaťpánbu za to.

1.2.2019 21:42

Ano 80/50, taky tak ještě nedávno, teď se to občas malinko zvyšuje, zaplaťpánbu za to.

....a kolik pulzů?

1.2.2019 21:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

....a kolik pulzů?

55 max

1.2.2019 22:02

...rumu na kolik se cítíte - jak Vám chutná a jedna plechovka kondenzovaného.........

1.2.2019 22:06

....a kolik pulzů?

To už nevím, radši to nesleduju :-)

2.2.2019 06:09
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dorý den.
Tak i já se přidám. Alkohol nemůžu páč v 17letech svojí blbostí otrava alkoholem, tak že jen tak sem tam tři hlty piva.
Tlak celoživotně nízko tlačka +-70/50 a stále zima, závratně až čérno před očima a ticho, po přechodě střídavy tlak (což je blbý)1 naměřeno nejvíce až +-180/100 k tomu neustále horko, pocení a špatně. No tak si vyberte co je lepší, za mě nízky protože v těch horkých létech je vysoký opravdu na prd.
Dája

2.2.2019 07:00

Pít či nepít.....to je oč tu běží......

2.2.2019 07:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

2.2.2019 07:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To mi připomíná hlášku kamaráda:
"Já nemám problém s chlastem ...,
... já mám problém bez něj!"😂

2.2.2019 07:21
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

2 salka
1/2 l rumu Božkov
a stačí

2.2.2019 07:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
2 salka
1/2 l rumu Božkov
a stačí

A kde máte ta vejce...na vaječňák?

2.2.2019 07:32
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Nejsou tam.
Je to bez rizika .

2.2.2019 07:38

rapotacka11 napsal(a):
2 salka
1/2 l rumu Božkov
a stačí

Pane Bože Božkov, ty to vidíš a nic neuděláš.....?

2.2.2019 07:43

rapotacka11 napsal(a):
2 salka
1/2 l rumu Božkov
a stačí

a nebát se tam nalít Republicu, to je pak luxus

2.2.2019 07:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

a nebát se tam nalít Republicu, to je pak luxus

Jj, to pak není potřeba ani to Salko

2.2.2019 07:56

To je pravda, ale jakmile se člověk oprostí od pocitu, že do republiky je salko škoda, tak výsledek je naprosto famózní

2.2.2019 08:11

lesnížínka napsal(a):

..ty jsou tam z toho původního kupovaného + ten vanilkový lusk.........v tom to právě je, že nemusíte dávat ty vajíčka.........

2.2.2019 08:21

..ty jsou tam z toho původního kupovaného + ten vanilkový lusk.........v tom to právě je, že nemusíte dávat ty vajíčka.........

No jo, ale v tom kupovaném je buhví co... Snad ani ta vajíčka... Já bych rum a salko kupovaným vaječňákem nekazila. Dala bych salko na tři hodiny vařit do vodní lázně, nechala vychládnout, otevřela a obsah konzerv bych vyšlehala při postupném přilévání rumu. Výsledkem je výborný karamelový koňak. Bez vajec (když má někdo strach ze salmonely) a bez chemie z průmyslové výroby kupovaného vaječňáku...

2.2.2019 08:38

No jo, ale v tom kupovaném je buhví co... Snad ani ta vajíčka... Já bych rum a salko kupovaným vaječňákem nekazila. Dala bych salko na tři hodiny vařit do vodní lázně, nechala vychládnout, otevřela a obsah konzerv bych vyšlehala při postupném přilévání rumu. Výsledkem je výborný karamelový koňak. Bez vajec (když má někdo strach ze salmonely) a bez chemie z průmyslové výroby kupovaného vaječňáku...

...tak tohle by mohlo být dobrý jak píšete, možná se toho Vašeho receptu chytí megí - bude asi vdávat dceru, a pak dá vědět jak se jí povedl a jak chutnalo....

2.2.2019 08:43

hehe když už se budu 3 hodiny vařit se salkem v papiňáku, tak si udělám medovník a ne něco, bez čeho český národ nemůže vydržet celý jeden měsíc (a ještě k tomu ten nejkratší :-) :-) )

2.2.2019 08:55

...tak tohle by mohlo být dobrý jak píšete, možná se toho Vašeho receptu chytí megí - bude asi vdávat dceru, a pak dá vědět jak se jí povedl a jak chutnalo....

Ne že by mohlo - to JE dobrý!!!

2.2.2019 09:08

Ne že by mohlo - to JE dobrý!!!

...tak letos o Vánocích určitě vyzkouším........

2.2.2019 09:11
nikuna

XXX.XXX.43.253

Tak já osobně nejsem a nebyla jsem nikdy abstinent ale po již ukončeném vztahu kdy byl alkohol pravidelný z jeho strany se mi tak zprotivil, že se možná tím abstinentem stanu
ale přidávám se že ty domácí lepidla jako je vaječňák a griotka jsou stejně nejlepší a taky víno když pocházím z jižní Moravy

2.2.2019 09:30
Malkina

XXX.XXX.50.199

No když se žloutky zalejou alkoholem tak ani ta salmonela nemá šanci,nebo jo?

2.2.2019 10:37

Malkina napsal(a):
No když se žloutky zalejou alkoholem tak ani ta salmonela nemá šanci,nebo jo?

:-) pravda, lidově se to léčí slivovicí

2.2.2019 11:57
fikovnice

XXX.XXX.135.146

marcelaamax napsal(a):

Jo, souhlasím. Tvrdé - fuj, víno - to by musela být superkvalitka. Ale pivko - zrovna včera jedenáctka Starobrno. Ale preferenčně Gambrinus. Nicméně jestli vypiju tak 4 - 5 piv za měsíc, tak je to hodně. Takže taky spíše "sváteční" pití...

2.2.2019 12:01
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Dája6 napsal(a):
Dorý den.
Tak i já se přidám. Alkohol nemůžu páč v 17letech svojí blbostí otrava alkoholem, tak že jen tak sem tam tři hlty piva.
Tlak celoživotně nízko tlačka +-70/50 a stále zima, závratně až čérno před očima a ticho, po přechodě střídavy tlak (což je blbý)1 naměřeno nejvíce až +-180/100 k tomu neustále horko, pocení a špatně. No tak si vyberte co je lepší, za mě nízky protože v těch horkých létech je vysoký opravdu na prd.
Dája

A to jste si v té pubertě odvařila játra? Na nízký tlak se doporučuje frťan, i když ono je to sporné. Alkohol rozšiřuje cévy, v zimě tak ztrácíte teplo. A co se týká mě, tak po pubertálním běsnění :-))) tvrdý fakt nemusím...

2.2.2019 13:24
Dája6

XXX.XXX.40.42

hihi ani ne, byl to jen jeden úlet. Jen màm odpor od té doby k alkoholu, čuchnu a vše mi smrdí na dálku.
Mě kdysi před 40léty bylo doporučeno na nízký tlak káva a pomletá syrová játra. Nepomáhalo nic, tak to ani nikdo nezkoušejte
Dája

2.2.2019 14:51
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Dája6 napsal(a):
hihi ani ne, byl to jen jeden úlet. Jen màm odpor od té doby k alkoholu, čuchnu a vše mi smrdí na dálku.
Mě kdysi před 40léty bylo doporučeno na nízký tlak káva a pomletá syrová játra. Nepomáhalo nic, tak to ani nikdo nezkoušejte
Dája

Pomletá syrová játra?? Tak mechanismus vzestupu tlaku si představuji snad jen tak, že by mi bylo z toho tak šoufl a navalovalo by se mi a hnusilo by se mi to, že z toho všeho by se mi snad ten tlak i zvedl.

2.2.2019 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Pomletá syrová játra?? Tak mechanismus vzestupu tlaku si představuji snad jen tak, že by mi bylo z toho tak šoufl a navalovalo by se mi a hnusilo by se mi to, že z toho všeho by se mi snad ten tlak i zvedl.

Ha, ha, ha přesně To sem v životě neslyšela

2.2.2019 17:03
Malkina

XXX.XXX.50.199

Syrová játra miluju ani nemusí být pomletá V těhotenství jsem ujížděla na syrový játrový zavářce...Velkej kelímek k televizi..

2.2.2019 17:39

Malkina napsal(a):
Syrová játra miluju ani nemusí být pomletá V těhotenství jsem ujížděla na syrový játrový zavářce...Velkej kelímek k televizi..

Taky mám ráda syrová játra, kousky. A syrové maso. Taková syrová krůtí prsa... Nebo hovězí tatarák...

2.2.2019 18:21
Malkina

XXX.XXX.50.199

Taky mám ráda syrová játra, kousky. A syrové maso. Taková syrová krůtí prsa... Nebo hovězí tatarák...

Dost,poslintám si klávesnici

2.2.2019 18:24
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
i já se priznám, že pomleté maso předemnou se musí schovávat. Když dělàm mletinu nebo játrove knedličky tak můj volá, že musím zpívat.
O játře pomleté mi doporučila lékařka když zjistila jak màm nízky tlak.
Dája

2.2.2019 18:47
Malkina

XXX.XXX.50.199

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
i já se priznám, že pomleté maso předemnou se musí schovávat. Když dělàm mletinu nebo játrove knedličky tak můj volá, že musím zpívat.
O játře pomleté mi doporučila lékařka když zjistila jak màm nízky tlak.
Dája

Klasika.Proč je v tý polívce tak málo knedlíčků?Máma zas půlku sežrala...

2.2.2019 18:53
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

lesnížínka napsal(a):

Já to nedělám ani nepiji.
Ani kupovaný.
V létě pivo.

2.2.2019 19:23

No tak hovězí tataráček...mňam mňam, ale játra??? ...velebnosti, jdu blejt a ani ten Pinďa (náš Jackulíneček) to nežere

Ale já nejím játra ani tepelně upravená, vlastně žádné vnitřnosti.

2.2.2019 19:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No tak hovězí tataráček...mňam mňam, ale játra??? ...velebnosti, jdu blejt a ani ten Pinďa (náš Jackulíneček) to nežere

Ale já nejím játra ani tepelně upravená, vlastně žádné vnitřnosti.

tak zde souhlasím naprosto. Tatarák miluju. Játra ani vnitřnosti nejím a náš pes to taky nežral

2.2.2019 19:32

Jo a ohledně alkoholu, když se mi třeba povede, že si v létě jdeme sednout s kamarádkou na restaurační zahrádku a zrovna nejsem "koňma" (tím myslím automobilový vůz), tak nějakej kokteilík třeba Sex on the beach ten mi i chutná, dobře se mi pije, nevýhoda je, že jak jsem "nepíč", tak si dám jeden...druhej...a mám jí, jak já říkám, jak z praku, což na sobě poznám bezpečně, protože začnu bejt strašně chytrá...teda to jsem samozřejmě i za střízliva, ale s tou hladinkou alkoholu jsem ještě chytřejší a to je neklamné znamení, že už mám dost.........ale to se mi povede fakty tak max 1x do roka...myslím, že častěji bych ten gejzír inteligence asi nedala

2.2.2019 19:39

Jo a ještě bych podotkla, že když se jedná o chlast a žrádlo (lidský), tak se tady ani nepohádáme ...taková hezká a poklidná diskuze, škoda, že se to někdy zvrtne na těch "psích"

2.2.2019 19:46
Malkina

XXX.XXX.50.199

Já se naposled zduněla předloni s myslivcema na poslední leči.Jako okno jsem neměla a ani se nechovám nějak závadně,ale druhej den mi bylo tak zle,že poprvý po sedmi letech jsem vynechala dojení.Dojil manžel a kráva z toho měla tejden zánět-to mi za to nestálo..

2.2.2019 20:27
Dasvo

XXX.XXX.250.72

GAELLE napsal(a):

Hrozně nerad Vám seberu iluze, ale to s údajnou zásaditostí plzně je pověra! Mám bratrance učitele chemie na gymnáziu. V rámci výuky testoval se studenty právě tu údajnou zásaditost některých piv. Není to pravda, bohužel - žádné testované pivo nebylo významně zásaditější než ostatní. (Testovali vždy točené, lahvové a lahvové „vybublinkované“ od zhruba 8 různých výrobců.)
Nicméně točenou plzeň mám taky rád, i když není zásaditá. :-)

2.2.2019 20:50
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dasvo napsal(a):
Hrozně nerad Vám seberu iluze, ale to s údajnou zásaditostí plzně je pověra! Mám bratrance učitele chemie na gymnáziu. V rámci výuky testoval se studenty právě tu údajnou zásaditost některých piv. Není to pravda, bohužel - žádné testované pivo nebylo významně zásaditější než ostatní. (Testovali vždy točené, lahvové a lahvové „vybublinkované“ od zhruba 8 různých výrobců.)

tak to mne sice moc mrzí ale od konzumace mne to neodradí

3.2.2019 02:02

Malkina napsal(a):
Klasika.Proč je v tý polívce tak málo knedlíčků?Máma zas půlku sežrala...

Taky tak......kuchařka prostě ochutnávat musí.

3.2.2019 02:07

Jo a ohledně alkoholu, když se mi třeba povede, že si v létě jdeme sednout s kamarádkou na restaurační zahrádku a zrovna nejsem "koňma" (tím myslím automobilový vůz), tak nějakej kokteilík třeba Sex on the beach ten mi i chutná, dobře se mi pije, nevýhoda je, že jak jsem "nepíč", tak si dám jeden...druhej...a mám jí, jak já říkám, jak z praku, což na sobě poznám bezpečně, protože začnu bejt strašně chytrá...teda to jsem samozřejmě i za střízliva, ale s tou hladinkou alkoholu jsem ještě chytřejší a to je neklamné znamení, že už mám dost.........ale to se mi povede fakty tak max 1x do roka...myslím, že častěji bych ten gejzír inteligence asi nedala

U nás se doma tomu taky říká: jdu na dvě chytrý (piva) samozřejmě to první a to poslední.

3.2.2019 09:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když jsme u toho alkoholu - jak jsou na tom vaši psi s alkoholem? Samozřejmě do psů nic neleju, snad to tak někdo nepochopí Ale pes má vyloženě k pivu odpor - když mu nabídnu pivo tak hned odvrací hlavu a fuj je to , a fena naopak, ta olizuje pěnu a byla by schopná to pivo snad celé vylemtat.

3.2.2019 09:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Když jsme u toho alkoholu - jak jsou na tom vaši psi s alkoholem? Samozřejmě do psů nic neleju, snad to tak někdo nepochopí Ale pes má vyloženě k pivu odpor - když mu nabídnu pivo tak hned odvrací hlavu a fuj je to , a fena naopak, ta olizuje pěnu a byla by schopná to pivo snad celé vylemtat.

U nás je to 50/50, ale obecně mají k chlastu blíž feny (chodí nám za bar olizovat prázdný flašky od piva 😀)

3.2.2019 09:48

Jak je u vás? Tady tak na vůz tvrdého ( dřeva ) do kamen a tvrdého ( alkoholu ) do hlavy. A k tomu si pustit film Synové hor!

3.2.2019 09:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jak je u vás? Tady tak na vůz tvrdého ( dřeva ) do kamen a tvrdého ( alkoholu ) do hlavy. A k tomu si pustit film Synové hor!

Jo tady podobně. Venčení probíhalo tak, že jsem je musela vyhánět aspoň na trávu, aby se nevenčili už na zámkovce. Po obědě mi měla přijet kamarádka s fenkou a měli jsme jít na procházku, nějakou delší. Ale to asi odložíme.

3.2.2019 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
U nás je to 50/50, ale obecně mají k chlastu blíž feny (chodí nám za bar olizovat prázdný flašky od piva 😀)

Jo ale pes vlastně v hospodě olizoval vypité panáky, tak možná bude na ten tvrdej

3.2.2019 09:57

V Brně prší, 7 stupňů nad nulou.

3.2.2019 10:23
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Pes i kocour vylizovali rozlité panáky tvrdýho ze stolu na Silvestra.

V Trutnově (Krkonoše) na nule, před chvílí ještě pršo-sněžilo. Ani psa by nevyhnal, teď se to uklidnilo, ale hodně fouká...pes už se připravuje na dlouhou prochajdu.. A já bych klidně zůstala zahrabaná v posteli.

3.2.2019 10:27

U nás krásně sněží....dle předpovědi počasí jsem včera večer slibovala pejskům, že ráno bude snížeček a nic nebylo, až když jsem jela do práce, tak začalo padat, takže večer to vidím na krásnou zasněženou prochajdu

3.2.2019 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jééé co bych dala za sníh. Tady lilo a všude sra*ky. Ale už přestává pršet, takže se odpoledne s tou kamarádkou nakonec asi vypravíme.

3.2.2019 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pátek - sobota 11st, sníh sletěl. Včera začala v potoce kalamita, začal tát i sníh v horách. Mamce jsem zakázala s Mandy vůbec k potoku vyjít, z tohoto už by ji nikdo nevytáhnul. Worick k potoku běžně neleze, ovšem jak je povodeň, tak ho to děsně fascinuje, stojí a čumí tam, že jsem nervní, aby ho nenapadlo byť jen jít blíž. Před pár lety se utopila známých labradorka ...viděla plout nějakou větev. Ony tam teda teď plují i stromy, ne jen větve Není to, jak když teče moc vody ve velké řece, je to jako když otevřete výpusť na přehradě Potřebovali by jsme, aby trochu přituhlo, ovšem u nás nehlásí. Naštěstí ani neprší, šlo to bokem. Tedy pršet by jsme určitě potřebovali, to jo, ale ne v této situaci.
Alkohol ani kafe naši psi ne-e. Starý špic měl rád lógr z kafe.

3.2.2019 10:33

U nás hnus. Tolik sněhu už jsem neviděla let s pořád sněží. Hnusný těžký sníh, už to na zahradě zlomilo cypřišek. Plus kdo to má odhrabávat.

Ale Nora z toho má úplně psotník, prej super.

3.2.2019 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zapomněla jsem. Ano všude bláto, včera sem přišla zacákaná až po kolena, teď ráno z obchůzky totální prase, bunda šla rovnou do pračky, neb jsme potkali sousedku s bull křížencem a ten skáče jak gumídek. Zlatý sníh. Pes byl čistý jak lilie..

3.2.2019 10:38

..v Praze sněží a sněží a sněží.......motýl vylítnul z baráku a zapadnul se do závěje, nicméně s radostí sobě vlastní lítal jak střelená myš sněhem a domů nechtěl.......psal mi ráno známý, že tramvaje ve městě stojí.........

3.2.2019 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

..v Praze sněží a sněží a sněží.......motýl vylítnul z baráku a zapadnul se do závěje, nicméně s radostí sobě vlastní lítal jak střelená myš sněhem a domů nechtěl.......psal mi ráno známý, že tramvaje ve městě stojí.........

Tak si to tam uklidněte k večeru se tam brácha s rodinou vrací z Moravy

3.2.2019 11:01
Andrýsek3

XXX.XXX.249.146

Včera jsem byla na filmu Ženy v běhu. Na český film opravdu super! 82% na ČSFD.
A aniž bych to tušila, tak tam bylo hodně psů - běhali v postrojích.
Vetchý skvělý jako vždy, lámalo se smíchy celé kino skoro celý film.
Cíleno na 3 generace žen.

3.2.2019 11:27

To je krásné, jak napíšete - " u nás" - ale kde je to u vás? Takhle vaše informace o počasí nemá žádnou vypovídající hodnotu.

3.2.2019 11:36

lesnížínka napsal(a):
Tak si to tam uklidněte k večeru se tam brácha s rodinou vrací z Moravy

...dosněžilo před chvilkou......

3.2.2019 11:38

má, my všici víme, kde bodlinka je :-)
venku je tak krásně, že kocoury jsem musela vyhodit skoro násilím a megí jsem zkazila plán vyčůrat se na třetím schodu
v praze spadne pět vloček a už stojí tramvaje :D

3.2.2019 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je krásné, jak napíšete - " u nás" - ale kde je to u vás? Takhle vaše informace o počasí nemá žádnou vypovídající hodnotu.

Tak u nás je Královehradecký kraj

3.2.2019 11:40

Andrýsek3 napsal(a):

,,,,byla jsem potřetí v kině na Bohemia a dle ukázek to může být dobrý....jinak plně doporučuji Ramir Malek je narosto neskutečný v téhle roli.....chystám se, koho přemluvím na počtvrté....já si tam zaslzela, zatancovala, zazpívala........musí se člověk oprostit od skutečné autobiografie a pak nádhera.........

3.2.2019 11:41

u mně, kousek od Berouna. Tady jsou vinice, to nemá co sněžit a už vůbec ne na dvojciferné centimetry.

3.2.2019 11:44

má, my všici víme, kde bodlinka je :-)
venku je tak krásně, že kocoury jsem musela vyhodit skoro násilím a megí jsem zkazila plán vyčůrat se na třetím schodu
v praze spadne pět vloček a už stojí tramvaje :D

...tak pět vloček to skutečně není.....

3.2.2019 11:49

...tak pět vloček to skutečně není.....

to je dobře, budete mít silná pole :-)

3.2.2019 11:55

nemá co sněžit :-) si furt stěžujete, na loňské sucho vzpomeňte
jestli se tohle stane dvakrát po sobě, budeme pěstovat akorát ananas a saluky a chlast v padesáti stupních ?

3.2.2019 11:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

tak náš pes byl to samé, odvrátil hlavu i jen na prst namočený v pivní pěně. Kamarádka má buldočka, ten se po pivu může utlouct. a sníh u nás v polabí padá ale je nad nulou tak jsou to jen s.....y. Hezkou neděli všem

3.2.2019 12:00

nemá co sněžit :-) si furt stěžujete, na loňské sucho vzpomeňte
jestli se tohle stane dvakrát po sobě, budeme pěstovat akorát ananas a saluky a chlast v padesáti stupních ?

super jsou prý opuncie

a je sněžení a sněžení. když během noci napadá tolik, že člověk běží ometat skleník, aby nespad, protože cypřišek už leží zlomenej a ptačí zob taky nevypadá nejlíp, natož aby se třeba někde jelo autem, tak to prostě není "únor bílý, pole sílí", ale "nepřeháníš to trochu?"

3.2.2019 12:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

dámy, když tady probíhá to sněhové zpravodajství - tak lehce OT - včera byl odstartován nejtěžší závod na světě

https://www.yukonquest.com/results/2341

za pozornost stojí všichni, ale zejména rodilá pražanda Misha Wiljes a zejména Jim Lanier, který vyrazil na 1600 km dlouhou trať divočinou mlád pouhých 78 let s 9 psíky
Osobně ještě držím palce Isabellce T., s kterou jsem si několikrát zazávodil na ME

3.2.2019 12:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

u mně, kousek od Berouna. Tady jsou vinice, to nemá co sněžit a už vůbec ne na dvojciferné centimetry.

OT, v Berouně jsme byli loni na závodech, letos se chystáme taky. V dog academy Beroun, jestli znáte.

3.2.2019 12:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
dámy, když tady probíhá to sněhové zpravodajství - tak lehce OT - včera byl odstartován nejtěžší závod na světě

https://www.yukonquest.com/results/2341

za pozornost stojí všichni, ale zejména rodilá pražanda Misha Wiljes a zejména Jim Lanier, který vyrazil na 1600 km dlouhou trať divočinou mlád pouhých 78 let s 9 psíky
Osobně ještě držím palce Isabellce T., s kterou jsem si několikrát zazávodil na ME

A vy už nezávodíte, smím li se zeptat? :-)

3.2.2019 12:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

marcelaamax napsal(a):
A vy už nezávodíte, smím li se zeptat? :-)

po 30ti letech už ne

3.2.2019 12:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Už je mu asi víc jak těch 78

3.2.2019 12:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

lesnížínka napsal(a):
Už je mu asi víc jak těch 78

narozen 28. října 1940

3.2.2019 12:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
narozen 28. října 1940

Tak hodně zdraví do dalších let!!!

3.2.2019 12:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

28. října 1940 Jim , ne já

3.2.2019 12:57
Dája6

XXX.XXX.40.42

lupus4 napsal(a):
28. října 1940 Jim , ne já

Já vím tak jemu, je ukázkový
Dája

3.2.2019 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
narozen 28. října 1940

To už budu dávno po smrti, ne lítat se psy po pláních...

3.2.2019 12:58

lesnížínka napsal(a):
Zapomněla jsem. Ano všude bláto, včera sem přišla zacákaná až po kolena, teď ráno z obchůzky totální prase, bunda šla rovnou do pračky, neb jsme potkali sousedku s bull křížencem a ten skáče jak gumídek. Zlatý sníh. Pes byl čistý jak lilie..

No právě....snížeček zatím drží, tak budu mít čisťounký pejsky a i já snad z prochajdy přijdu jako člověk a ne jako prase....moji pesani teda neskáčou, ale když polítaj v zabahněným terénu, tak jsou zacákaný až za ušima a fena má sice dojemný, ale v praxi naprosto debilní zvyk, ke mě přijít a otřít se o mě jako kočka....takže když to neuhlídám, tak podle toho i vypadám.....

3.2.2019 13:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

U nás jsou teď takový sra ... 💩, že jsem šla raději venčit psy na druhou stranu, a ne okolo výběhů, abych nemusela vidět, jak vypadá můj kůň ...

3.2.2019 13:04

podhůří Beskyd, +3st.C, déšť, mlha
sníh odtekl během včerejšího zcela jarního dne
tak má to jedno plus a sice to, že konečně má člověk na procházkách pevnou půdu pod nohama a nebruslí se staženými hýžděmi po ledu ledu a ledu...miluju asfalt

3.2.2019 13:17

podhůří Beskyd, +3st.C, déšť, mlha
sníh odtekl během včerejšího zcela jarního dne
tak má to jedno plus a sice to, že konečně má člověk na procházkách pevnou půdu pod nohama a nebruslí se staženými hýžděmi po ledu ledu a ledu...miluju asfalt

Tak u nás....v Chomutově....když to namrzne, tak ani nechodíme naší běžnou trasu, znamená to z kopce dolů takovou lesní cestou ke garážím, navíc někde uprostřed teče přes cestu taková strouha a klouže to tam jak sviňa....někdy si myslím, že to i půjde a pak je to docela legranda....pesany vedu v tomto úseku ještě na vodítku.....takže psy v jedný ruce, pořád opakuju pomalu, pomalu, aby náhodou trošku nepopotáhli a druhou rukou se chytám každé větvičky doslova každého stébla, i když by mi to bylo plat prtný....

3.2.2019 13:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To s tím ledem...to tu byla včera ráno. Nikde po sněhu památky, ale cesty kolem potoka, jak tam namrznul ten uježděný sníh, hezky tam ten led pod vodou držel. Měla jsem spadnout tak 10x A Worick i spadnul, když se chtěl rozeběhnout

3.2.2019 14:01

Podještědí...-3°C, ale pocitově -10 = vichr, bílá tma. Na lukách do půl kolen.

3.2.2019 14:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):

Jsem k tomu chtěla...a zakecali jsme to fakt dobré? Jako...co jsem poslední dobou zhlédla x českých filmů (nebo ani nakonec nedokoukla)¨tak přes to, jak to všude vychvalovali, to byly neskutečné kraviny a nějak nechápu, že jim tyhle hračky ještě někdo platí Že by se konečně zadařilo Když jsme u toho: sledujete někdo Most? Skvělá ukázka české tuposti zjednodušeně řečeno.

3.2.2019 15:40
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

lesnížínka napsal(a):
Jsem k tomu chtěla...a zakecali jsme to fakt dobré? Jako...co jsem poslední dobou zhlédla x českých filmů (nebo ani nakonec nedokoukla)¨tak přes to, jak to všude vychvalovali, to byly neskutečné kraviny a nějak nechápu, že jim tyhle hračky ještě někdo platí Že by se konečně zadařilo Když jsme u toho: sledujete někdo Most? Skvělá ukázka české tuposti zjednodušeně řečeno.

Jako takhle, je to opravdu oddechovka směřovaná na ženy. Žádný extra příběh nebo nečekané momenty tam nenajdete. Je to v podstatě film plný klišé s dopředu daným koncem. Ale je to hrozně hezky pojmuté, prvotní myšlenka, herecké výkony a humor super. A když už nic, tak se tam dobře kouká na Vladimíra Polívku. 😻

3.2.2019 16:05

Dasvo napsal(a):

Já myslím že se to nebere tak že je ta tekutina sama o sobě zásaditá, ale že je "zásadotvorná". Na přesný princip se mě neptejte

Četla jsem to někde v souvislosti s citronem který se doporučuje - že ač je citron kyselý, tak snižuje překyselení organismu, je zásadotvorný...

3.2.2019 16:09

Já myslím že se to nebere tak že je ta tekutina sama o sobě zásaditá, ale že je "zásadotvorná". Na přesný princip se mě neptejte

Četla jsem to někde v souvislosti s citronem který se doporučuje - že ač je citron kyselý, tak snižuje překyselení organismu, je zásadotvorný...

S tím citronem musím souhlasit. Když jsem měla organismus překyselený větším množstvím bílého vína ( kvalitního ), spravovala jsem ho čajem s citronem :-))

3.2.2019 17:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
Jako takhle, je to opravdu oddechovka směřovaná na ženy. Žádný extra příběh nebo nečekané momenty tam nenajdete. Je to v podstatě film plný klišé s dopředu daným koncem. Ale je to hrozně hezky pojmuté, prvotní myšlenka, herecké výkony a humor super. A když už nic, tak se tam dobře kouká na Vladimíra Polívku. 😻

Tak to dobrý, vůbec nemám náladu sledovat filmy se silným příběhem ...Od té doby, co se takové věci dějou mě, nemám potřebu se v tom stále ráchat. Sleduju jen komedie, akčňáky, detektivky, sem tam nějakou scifi. Muž vždycky něco najde a volá: pojď, už to jde. Já přijdu: je to komedie? Není? Tak nic

3.2.2019 18:50
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

lesnížínka napsal(a):
Tak to dobrý, vůbec nemám náladu sledovat filmy se silným příběhem ...Od té doby, co se takové věci dějou mě, nemám potřebu se v tom stále ráchat. Sleduju jen komedie, akčňáky, detektivky, sem tam nějakou scifi. Muž vždycky něco najde a volá: pojď, už to jde. Já přijdu: je to komedie? Není? Tak nic

Zrovna jsem na to poslala mamku s babičkou, tak jsem zvědavá. :)

Já mám ráda snad všechny žánry, teď ale víc koukám na seriály než na filmy.

3.2.2019 18:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

omlouvám se za OT , ale jen pro představu té dálky

https://www.yukonquest.com/race-central/yukon-quest-trail/yukon-quest-trail-map

JimL. (i ostatní) mají za sebou 160km a po 4hod přestávce mazají dál

3.2.2019 18:56

JIndřichohradecko- v noci pršelo jen se lilo, přes den vlezlá zima i když okolo nuly, já chci sníh snížek..... (vždycky když sněží si vzpomenu na T. Holého z filmu... jak volá: dědo sníh snížek! :-) )

3.2.2019 19:04

S tím citronem musím souhlasit. Když jsem měla organismus překyselený větším množstvím bílého vína ( kvalitního ), spravovala jsem ho čajem s citronem :-))

Taky můžu potvrdit, je to skvělý na pálení žáhy, lepší jak nějaké léky.

3.2.2019 19:32

Tak Chomutov hlásí pořád sněžení......jsem ráda, že jsem se dostala ve zdraví domu, nějakej pitomec přede mě vylít z benzínky...naštěstí jsem jela pomalu, takže jsem plynule přejela do vedlejšího pruhu....no a pašákovi to ustřelilo a v tu ránu zadek jeho auta přede mnou...no bylo to...nebojím se říct o centimetry.....na druhou stranu si říkám škoda, že jsem do něj neťukla...."kiuška" je zepředu hodně bytelná...určitě v tak malé rychlosti a jemu bych pěkně pošramotila bok, třeba by si dal příště víc pozor....

3.2.2019 19:51

Tak Chomutov hlásí pořád sněžení......jsem ráda, že jsem se dostala ve zdraví domu, nějakej pitomec přede mě vylít z benzínky...naštěstí jsem jela pomalu, takže jsem plynule přejela do vedlejšího pruhu....no a pašákovi to ustřelilo a v tu ránu zadek jeho auta přede mnou...no bylo to...nebojím se říct o centimetry.....na druhou stranu si říkám škoda, že jsem do něj neťukla...."kiuška" je zepředu hodně bytelná...určitě v tak malé rychlosti a jemu bych pěkně pošramotila bok, třeba by si dal příště víc pozor....

Nebo by vás to jeho ustřelení poslalo do protisměru pod kamion....

3.2.2019 19:59
marcelaamax

XXX.XXX.226.157

Ja mela dneska taky dobrý den. Sla sem vyvencit štěně, uz čmuchala ze bude čůrat. Psa jsem nechala doma a vzala jsem to francouzským oknem na zahradu, v rychlosti jsem na sebe hodila mikinu a do kapsy dala mobil (naštěstí). Jsme venku a pes skočil na dveře - jenže tak blbě, ze dal dolu kliku a zavřel mi. Vchodové dveře zamčené a ještě klíč v zámku 🙄. Uz jsem zjišťovala zamecnika nebo přemýšlela, jake okno rozbíju. No nakonec jsem ještě zavolala otcovi, asi 40 minut zmrzla na kost na neho cekala a ten pak naštěstí dvere vykopnul - nebyli úplně zavřené, naštěstí tu kliku nedal úplně dolu 😁. Ještě, ze jsem si vzala mobil, jinak bych shanela po vesnici nekoho v pantoflich 😂

3.2.2019 20:04

Nebo by vás to jeho ustřelení poslalo do protisměru pod kamion....

No do protisměru by mě to nehodilo....ve středu je plotová stěna....ale jasně jsem ráda, že se nic nestalo, spíš mě to štve...kdyby tam jel nějakej začátečník a hamstnul třeba na brzdu, tak by byli určo v sobě.......nebo by si možná ťuknul do toho plotu......

3.2.2019 21:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Brno v pátek a Brno v neděli 😲

3.2.2019 21:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ty maliňáci jsou stejně nádherní. škoda že to není pes pro mne .................

3.2.2019 21:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak se přidám, už je navalený sníh i u nás Jsou dva stupně nad nulou a už asi 2h sněží. Teda spíš to tlápe mokré na zem. Na trávě a stromech se to drží, na dlažbě kolem baráku ne. Já nikam jezdit nemusím, muž taky ne, takže za mne spokojenost. Ale lituju ty, co v tom musí fakt vyjíždět Brácha z cesty do Prahy se zatím neozývá, ani nevím jestli a kdy vyjeli

3.2.2019 21:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás taky tak, jen nemám koně Worick přišel ráno do baráku a všude kam lehnul, zůstala hromádka černého čehosi(vypadá to jako škvára) co měl od večera na celém podvozku.

3.2.2019 21:24

......o 2 hodiny později....

stále sněží, feňuli jsem ani nemohla dostat domu, ona, kterou člověk musí ze dveří vystrkat pomalu násilím a rychle za ní zavřít, byla venku sama cca 30 minut....což je na ní nadlidský (vlastně nadpsí) výkon....

Jen mi trochu dělá vrásky, že je sníh tak mokrej a těžkej, tak asi vynecháme prochajdy v lese, aby na nás nezbuchnul třeba nějakej strom.....

3.2.2019 21:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
U nás taky tak, jen nemám koně Worick přišel ráno do baráku a všude kam lehnul, zůstala hromádka černého čehosi(vypadá to jako škvára) co měl od večera na celém podvozku.

No, když jsem ho viděla, tak jsem uvažovala o tom, že ho někomu daruju, a taky už nebudu mít koně ...
Jinak psy teď jezdím venčit autem tam, kde není bahno, a nejdřív uschnou v kotci, pak je vykartáčuju, a až pak smí do baráku, protože to bysme měli z domu squat.

4.2.2019 14:54

lesnížínka napsal(a):

Tak jsem se při pročítání diskuze dobře bavil. Poláci jsou kšeftařská banda, ale na druhou stranu si nemyslete, že u nás něco podobného není možné. Za blahých dob té odporné totality fungoval ve Slavkově u Brna nucený výsek. Jezdil jsem tam s jedním kolegou (jinak bývalým hospodským) pro maso pro psy. Když jsme tam jeli poprvé, tak zastavil za rohem a jenom mi ukazoval na zákazníky, že to je kuchař z té a té hospody. A nosili plné igelitové pytle po 50 kg. A že by se v dnešní době neviditelná ruka trhu chovala jinak, tomu nevěřím. Ale přesto si rád občas dám dobrý tataráček, ovšem vlastnoručně doma namíchaný a zapiju to krásně řetízkující slivovičkou z domácích zdrojů. A že bych třeba po tůře na Pálavě si dal ve sklípku v Mikulově vodu nebo někde u cimbálu pocucával minerálku, taková představa mě děsí. Jenom se u toho popíjení musí člověk chovat jako ta kráva. Jak říkávala moje prababička i ta kráva ví, kdy má dost.

4.2.2019 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak jsem se při pročítání diskuze dobře bavil. Poláci jsou kšeftařská banda, ale na druhou stranu si nemyslete, že u nás něco podobného není možné. Za blahých dob té odporné totality fungoval ve Slavkově u Brna nucený výsek. Jezdil jsem tam s jedním kolegou (jinak bývalým hospodským) pro maso pro psy. Když jsme tam jeli poprvé, tak zastavil za rohem a jenom mi ukazoval na zákazníky, že to je kuchař z té a té hospody. A nosili plné igelitové pytle po 50 kg. A že by se v dnešní době neviditelná ruka trhu chovala jinak, tomu nevěřím. Ale přesto si rád občas dám dobrý tataráček, ovšem vlastnoručně doma namíchaný a zapiju to krásně řetízkující slivovičkou z domácích zdrojů. A že bych třeba po tůře na Pálavě si dal ve sklípku v Mikulově vodu nebo někde u cimbálu pocucával minerálku, taková představa mě děsí. Jenom se u toho popíjení musí člověk chovat jako ta kráva. Jak říkávala moje prababička i ta kráva ví, kdy má dost.

Dlouho jste tu nebyl...?

4.2.2019 16:04

No, když jsem ho viděla, tak jsem uvažovala o tom, že ho někomu daruju, a taky už nebudu mít koně ...
Jinak psy teď jezdím venčit autem tam, kde není bahno, a nejdřív uschnou v kotci, pak je vykartáčuju, a až pak smí do baráku, protože to bysme měli z domu squat.

Bláto ? Co to je ? :-)

4.2.2019 16:30

No u nás většinu dne svítilo slunce....sníh taje a jestli to takhle půjde dál, tak například u nás bláto brzo bude....

4.2.2019 16:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nádhera. Bláto je i u nás

4.2.2019 16:46

lesnížínka napsal(a):

Dlouho jste tu nebyl...?

Už mě ty zdejší žabomyší války přestaly bavit, ale toto téma mě docela pobavilo. Jenom nechápu, jak můžete s vašimi názory na Horňácku přežít

4.2.2019 16:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ten sníh vám závidím. My se před chvílí vrátili z procházky - louky a cesty úplně podmáčené, všude louže a bláto.

4.2.2019 17:13

U nás (Zlínsko) minulý týden mráz a sníh, poměrně hodně sněhu. Pár dní bylo i krásně slunečno. O víkendu se oteplilo na 10 stupňů, vše roztálo. Tuto část mám opravdu nejraději. No a včera celý den propršelo, večer začalo hustě sněžit a během pár hodin napadlo asi 15cm sněhu. Při večerním venčení to vypadalo jako v pohádce. Ale sníh mokrý, lepavý, těžký. O ničem. Ráno jen břečka, všude břečka a hromady tajícího sněhu, bláto, kaluže i na chodnících, děs.

Foceno minulý týden.

4.2.2019 17:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

U nás (Zlínsko) minulý týden mráz a sníh, poměrně hodně sněhu. Pár dní bylo i krásně slunečno. O víkendu se oteplilo na 10 stupňů, vše roztálo. Tuto část mám opravdu nejraději. No a včera celý den propršelo, večer začalo hustě sněžit a během pár hodin napadlo asi 15cm sněhu. Při večerním venčení to vypadalo jako v pohádce. Ale sníh mokrý, lepavý, těžký. O ničem. Ráno jen břečka, všude břečka a hromady tajícího sněhu, bláto, kaluže i na chodnících, děs.

Foceno minulý týden.

nádherné fotky. Ten si to teda užívá. U nás přes noc napadlo pár cm (Polabí) do rána vše roztálo, všude bláto, bordel. A klasika hlásí zas mráz takže na holo a na prd. už se těším na jaro. Pohlazení Akimkovi. Moc mu ten kabátek sluší

4.2.2019 17:28
marcelaamax

XXX.XXX.253.195

Krásný :-) no u nas sice venku hnus, ale psi po procházce spokojeni, to je hlavní 😁

4.2.2019 17:31

GAELLE napsal(a):
nádherné fotky. Ten si to teda užívá. U nás přes noc napadlo pár cm (Polabí) do rána vše roztálo, všude bláto, bordel. A klasika hlásí zas mráz takže na holo a na prd. už se těším na jaro. Pohlazení Akimkovi. Moc mu ten kabátek sluší

Děkujeme Fotím hrozně ráda, v podstatě koníček a Akimek ten od mala musí chudák pozovat Na bundičku už si zvykl, ze začátku ji vůbec nechtěl, ale už v ní i sáňkuje.

Že vždycky mrzne jak zrovna není sníh, že?

4.2.2019 17:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Děkujeme Fotím hrozně ráda, v podstatě koníček a Akimek ten od mala musí chudák pozovat Na bundičku už si zvykl, ze začátku ji vůbec nechtěl, ale už v ní i sáňkuje.

Že vždycky mrzne jak zrovna není sníh, že?

Já taky fotím moc ráda a fotek Arga mám snad stovky. u nás vždy sníh napadne, je to krásně bílé. Pak do toho začne pršet, udělá se ledovka a pak do toho mráz. Zimu jsem mívala ráda dokud jsem pracovala na horách a zdraví mi dovolilo běžkovat. Zde v nížině je zima šedivá a smutná. Ale jaro už se blíží a to je dobře.

4.2.2019 18:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Foceno minulý týden.

No a jakový je v ní fešák U nás je břečka na silnicích, ale na polních a lukách je to dobré - sníh vydržel I na stromech ještě drží

4.2.2019 18:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Už mě ty zdejší žabomyší války přestaly bavit, ale toto téma mě docela pobavilo. Jenom nechápu, jak můžete s vašimi názory na Horňácku přežít

No...já jsem trošku samorost, takže v pohodě. Já když řeknu, že nechci, nepiju, tak si málokdo dovolí o tom se mnou polemizovat

6.2.2019 12:10

Maso z polských jatek vydávaly pražské luxusní restaurace za argentinské hovězí - z dnešních zpráv. Vždyť jsem říkal, že se od dob socialismu nic nezměnilo. Jenom jedny zloděje nahradili ještě větší

6.2.2019 12:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Maso z polských jatek vydávaly pražské luxusní restaurace za argentinské hovězí - z dnešních zpráv. Vždyť jsem říkal, že se od dob socialismu nic nezměnilo. Jenom jedny zloděje nahradili ještě větší

mno dobrou chuť. Ještě že ceny jsou tak vysoké že toto si nikde nedám natož v Praze.

6.2.2019 13:22

GAELLE napsal(a):
mno dobrou chuť. Ještě že ceny jsou tak vysoké že toto si nikde nedám natož v Praze.

6.2.2019 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nebudete tomu věřit, ale muž se včera u televize řehtal, že by se nedivil, kdyby to Pražáci vydávali v luxusních restauracích za argentinské hovězí Ráno jsem to četla na NETu! Jsem ho podezřívala, že už to někde proběhlo, ale ne, až dnes

6.2.2019 16:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Nebudete tomu věřit, ale muž se včera u televize řehtal, že by se nedivil, kdyby to Pražáci vydávali v luxusních restauracích za argentinské hovězí Ráno jsem to četla na NETu! Jsem ho podezřívala, že už to někde proběhlo, ale ne, až dnes

bych blila. Ještě že hovězí skoro nekupuju. Při představě že jsem z ukazovaných krav jedla tatarák či krvavý stejk a ještě za ty šílený peníze

6.2.2019 16:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
bych blila. Ještě že hovězí skoro nekupuju. Při představě že jsem z ukazovaných krav jedla tatarák či krvavý stejk a ještě za ty šílený peníze

To naštěstí nejím, ale jinak hovězí poměrně často, ale tady z místní eco farmy(kravky se v létě pasou na protějším kopci, vidím na ně) Jen to pak musím vždycky nějak dostat z hlavy. Po tom, co je maso pár měsíců v mrazáku, už je to lepší

6.2.2019 16:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
To naštěstí nejím, ale jinak hovězí poměrně často, ale tady z místní eco farmy(kravky se v létě pasou na protějším kopci, vidím na ně) Jen to pak musím vždycky nějak dostat z hlavy. Po tom, co je maso pár měsíců v mrazáku, už je to lepší

taky kupuju jen u známého řezníka, poráží na vysočině. Teda snad je to pravda?

6.2.2019 20:20
Terven

XXX.XXX.110.147

GAELLE napsal(a):

U nás už maso žere prakticky jenom pes. Pro lidi ho kupuju výjimečně, nikdy v hypermarketu. Pro psa jsem tuhle v Albertu chtěla koupit hovězí harfy v akci, cestou ke kase jsem zjistila, že původ je Polsko, tak jsem je zase rychle vrátila.

6.2.2019 20:57

V Bille mají kuřecí prsa z Rumunska... Člověk musí být pořád ve střehu.

7.2.2019 08:53

V Bille mají kuřecí prsa z Rumunska... Člověk musí být pořád ve střehu.

Ve střehu být můžete, ale jíst se musí. Koupíte si český salám a vyplivnete myší nohu.

7.2.2019 11:32

Ve střehu být můžete, ale jíst se musí. Koupíte si český salám a vyplivnete myší nohu.

Nestrašte!

7.2.2019 13:11
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak ten si právěže nekoupím

7.2.2019 14:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Tak ten si právěže nekoupím

Jako-že ten s tou myší nohou? O ten asi velký zájem nebude. Možná kočky by kupovaly Salámy nekupuju vůbec.

7.2.2019 14:20

U nás to taky nehrozí, salámy nejíme a tudíž nekupujeme. Ale už jsem slyšela, že myšky lezou v pekárnách i do těsta na chleba

7.2.2019 14:39

U nás to taky nehrozí, salámy nejíme a tudíž nekupujeme. Ale už jsem slyšela, že myšky lezou v pekárnách i do těsta na chleba

Však píšu - něco se jíst musí. Hlavně nechodit na exkurze do potravinářských závodů!
Od jisté doby nekoupím marmeládu-džem. Jsme jen na domácích. Ale chleba z pečlivě proseté mouky zatím nepeču. Ale přišel mi moc hezký mail o slivovici :-))

7.2.2019 14:48

"Slivovice tvé problémy nevyřeší ! Ale na druhou stranu, nevyřeší je ani mléko"

"Mám rád literatúru. Vezmu litr a jdu na tůru."

A takových tam je, ale neumím zkopírovat.
Ještě tenhle :
Deník Pražáka na Moravě :
Pondělí : Piju s Moravákama slivovici
Úterý : Málem jsem umřel
Středa : Zase piju s Moravákama slivovici
Čtvrtek : Lituju, že jsem neumřel v úterý

7.2.2019 15:37

Tak velebnosti a jdu blejt... takhle po procházce se psem si udělám chleba s hořticí a vysočinou! a čajík a pak čtu todle s tím salámkem v puse.....no dyť člověk je jen vertikální prase, sežere taky všechno.

7.2.2019 16:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak velebnosti a jdu blejt... takhle po procházce se psem si udělám chleba s hořticí a vysočinou! a čajík a pak čtu todle s tím salámkem v puse.....no dyť člověk je jen vertikální prase, sežere taky všechno.

7.2.2019 16:29

Neříkám, že do sebe uzeniny hustim horem dolem, ale ne z přesvědčení, já mám radši pomazánky, takže si většinou doma dělám nějaký domácí, ale nějakej ten salám nebo párek se doma najde...........ale pejsům to nedáváme, bůh ví, co do toho semleli, těm kupuju šunku od kosti a nebo uzený, když už jim chci dát něco na chleba

Člověk se prostě nesmí zamýšlet nad tím, co by v něčem mohlo být, protože kdyby na to myslel, tak by za chvíli pomalu nemohl koupit nic, jen základní suroviny a z těch si všechno vyrábět a i tak by to muselo být minimálně v bio kvalitě

7.2.2019 17:22

Však píšu - něco se jíst musí. Hlavně nechodit na exkurze do potravinářských závodů!
Od jisté doby nekoupím marmeládu-džem. Jsme jen na domácích. Ale chleba z pečlivě proseté mouky zatím nepeču. Ale přišel mi moc hezký mail o slivovici :-))

..já takhle byla kdysi na brigádě v Madetě a nejedla dlouhý čas sýry, sestřenice ve Frutě - odmítala konzumovat kompoty......strýc tehdy pravil mému otcovi, že nás pošlou ještě na jatka a do pekáren a jak za nás ušetří v jídle...........

8.2.2019 11:44
Dasvo

XXX.XXX.101.12

No, a nakonec se ukázalo, že tahle zpráva je lež, že si to ministr Toman vymyslel a novináři bez ověření „pustili ven“. Celá ta kauza je velký průšvih, ale nemělo by se v souvislosti s ní lidem lhát.

9.2.2019 17:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak holky, jak je u vas? Tady (Královehradecko) dnes krásně, asi 8 stupňů a svitilo celý den sluníčko, akorát trochu foukalo. Ale procházka byla příjemná. No, po procházce očista uz tak příjemná nebyla 😂

9.2.2019 18:25

marcelaamax napsal(a):
Tak holky, jak je u vas? Tady (Královehradecko) dnes krásně, asi 8 stupňů a svitilo celý den sluníčko, akorát trochu foukalo. Ale procházka byla příjemná. No, po procházce očista uz tak příjemná nebyla 😂

Jo u nás taky taje....bohužel tak blbě, že ze sněhu je ledovka, takže bysme bezpečně došli max k lesu, tam na lesní cestě už je to "o hubu" a to už se bojím nejen o sebe, ale i o pesany a nakládat do auta a někam jet se mi zrovna nechtělo.....ale myslím, že ještě 1-2 slunečný dny tak už to bude v poho...

9.2.2019 18:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

hihi ještě že je tak malá a má krátké chlupy až takhle bude vypadat dospělý fousáč tak to si to teprve užijem

9.2.2019 19:02

U nás bylo nádherně včera, byli jsme venku s chlupáčema 2 hodiny a přišli pěkně utahaní, pořád je dost sněhu a docela blbě se v tom chodí. Dnes už byla inverze.

16.2.2019 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neco pro odlehčení a pobavení, ma to z fotky určit plemeno (berte s rezervou, samozřejmě je to blbost - viz fotky 😁

https://www.what-dog.net/?fbclid=IwAR3KtDJ_IfRp3u2R4tZGU7-l2Irxtvq7tAvg9iaM97O3FJ2Qzzlhnmas2oc#results

16.2.2019 11:59

Za mě nejlepší....foto č.4....kotrast té vaší malé princezničky s dogou

16.2.2019 18:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak z jiného soudku

Včera jsem Rudovi našel za uchem KLÍŠTĚ

16.2.2019 18:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
Tak z jiného soudku

Už jo. No já teda musím říct, že pes měl loni za celý rok asi jen dvě klíšťata. Zatímco všichni známý si stěžovali, kolik jich psi měli. A to jsme měli obojek Beaphar asi za 100 kč, na celou sezonu a pes přes léto fakt skoro denně i s obojkem ve vodě. Už asi třetím rokem jsme měli tenhle obojek a spokojenost. Ještě mám doma nerozdělaný Menforsan obojek, od někoho jsem ho dostala, tak letos ho zkusím, ale kdyžtak koupím zase beaphar.

16.2.2019 19:34

lupus4 napsal(a):
Tak z jiného soudku

Tý jo...zrovna včera jsme seděli s kamarádkou u kafe...venku...bylo krásně teploučko a říkala jsem jí, že jestli to s tím počasí takhle bude dál, tak budu muset pesany zakápnout, protože ty sviňuchy klíšťový asi vylezou a koukám, že už je to tady

16.2.2019 21:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Klíště mne hledat ještě nenapadlo, ale právě včera mi sestřenka hlásila, že kocourovi tahala 4!

16.2.2019 21:39

marcelaamax napsal(a):
Už jo. No já teda musím říct, že pes měl loni za celý rok asi jen dvě klíšťata. Zatímco všichni známý si stěžovali, kolik jich psi měli. A to jsme měli obojek Beaphar asi za 100 kč, na celou sezonu a pes přes léto fakt skoro denně i s obojkem ve vodě. Už asi třetím rokem jsme měli tenhle obojek a spokojenost. Ještě mám doma nerozdělaný Menforsan obojek, od někoho jsem ho dostala, tak letos ho zkusím, ale kdyžtak koupím zase beaphar.

Beaphar jsem dávala samojedovi celý život. Ostatním psům často taky. Občas klíště měli, ale nic tragického. Až předloni se kavkazanka osypala pod obojkem (Beaphar). Zkoušeli jsme pak ještě další - Bolfo, Foresto, a ještě jeden (už si nevzpomenu značku), ale po pár dnech vždy zarudlá kůže pod obojkem. A tak jsme zkusili pipety fypryst, ale účinek nic moc.

16.2.2019 21:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Beaphar jsem dávala samojedovi celý život. Ostatním psům často taky. Občas klíště měli, ale nic tragického. Až předloni se kavkazanka osypala pod obojkem (Beaphar). Zkoušeli jsme pak ještě další - Bolfo, Foresto, a ještě jeden (už si nevzpomenu značku), ale po pár dnech vždy zarudlá kůže pod obojkem. A tak jsme zkusili pipety fypryst, ale účinek nic moc.

Ahaa tak o u nás naštěstí zatím problém nebyl. Uvidím ještě jak fena.

Jinak třeba mámy fena nemůže mít nic - ani obojek, ani pipetu. Zkoušeli několik obojků a to se osype hned. Po pipetách měla nějakou alergickou reakci, tam je to ještě horší, že to nejde jen tak sundat. Byli s tím u veta, nevím už jak to nakonec vyřešil. Pár let teda nic proti tomu neměla, ale loni měla hodně klíšťat a tak teď přemýšlí co jí dát. Snad jedině tu tabletu (bravecto, nebo jak se to jmenuje?), ale to je prý docela dirák pro tělo a pak taky není jistota, že jí to nebude dělat problémy.

16.2.2019 21:49

Holky soráč, ale já to prostě musím napsat....
Z pohledu nového návštěvníka fauny....téma "měsíc bez alkoholu"....už to je na diskuzi o psech dost zavádějící a hle co se tady neřeší....protiklíšťová prevence

16.2.2019 21:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

Holky soráč, ale já to prostě musím napsat....
Z pohledu nového návštěvníka fauny....téma "měsíc bez alkoholu"....už to je na diskuzi o psech dost zavádějící a hle co se tady neřeší....protiklíšťová prevence

No bodejď by ne, měsíc bez alkoholu je stejná hromadná kravina jako spartakiáda či 1. máj
tak protiklíšťová prevence je alespoň k něčemu

16.2.2019 21:59

lupus4 napsal(a):
No bodejď by ne, měsíc bez alkoholu je stejná hromadná kravina jako spartakiáda či 1. máj

To je svatá pravda.....

17.2.2019 08:35
Malkina

XXX.XXX.50.199

Tak já jsem dnes na alkohol zralá.Když jsem zvedla kýbl s mlíkem prasklo ucho a deset litrů se mi rozprsklo v chodbě na podlahu.Mám ohozenej i strop.Ze dveří jsem to honila koštětem,ale stejně to zateklo pod mrazák,dvě lednice a pračku

17.2.2019 08:41

Malkina napsal(a):
Tak já jsem dnes na alkohol zralá.Když jsem zvedla kýbl s mlíkem prasklo ucho a deset litrů se mi rozprsklo v chodbě na podlahu.Mám ohozenej i strop.Ze dveří jsem to honila koštětem,ale stejně to zateklo pod mrazák,dvě lednice a pračku

Cítím s vámi ! :-)

17.2.2019 08:42

Malkina napsal(a):

Já s vámi cítím též! Hodně sil!

17.2.2019 08:48

Malkina napsal(a):

..tak to bych si šla dát rovnou dvojitou......soucítím s Vámi........

17.2.2019 09:09

Malkina napsal(a):

No to bych spíš čekala příspěvek...."tak já jsem si dneska dala hned po ránu"

17.2.2019 09:17
saola

XXX.XXX.100.38

Je tady někdo, kdo alkohol vůbec nepije nejen v únoru, ale prostě celoročně?
Nemyslím ze zdravotních, náboženských či jiných podobných důvodů, ale prostě proto, že se sám vědomě rozhodl bez jakékoliv objektivní příčiny alkohol nekonzumovat proto, že ho nepovažuje za něco, co je pro člověka "jedlé" ?

17.2.2019 12:33
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lupus4 napsal(a):
Tak z jiného soudku

No, únorový klíšťata jsem zažívala u našich někdejších venkovských koček prakticky každý rok...

17.2.2019 12:53

saola napsal(a):
Nemyslím ze zdravotních, náboženských či jiných podobných důvodů, ale prostě proto, že se sám vědomě rozhodl bez jakékoliv objektivní příčiny alkohol nekonzumovat proto, že ho nepovažuje za něco, co je pro člověka "jedlé" ?

a mohu odpovědět já ? :-)

klíšťata - nebojím, bojím blech, hrozně, hned zítra jdu pro tabletu pro kočkouny i psa, ono to fungovalo i na klíšťata nějak, ale loni bylo sucho
teď z hor leje voda, tak bude legrace

17.2.2019 13:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

saola napsal(a):

Já i můj muž

23.2.2019 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

https://www.novinky.cz/koktejl/498085-estonci-zachranili-topici-se-zvire-mysleli-si-ze-je-to-pes.html - na světě jsou ještě kupodivu i hodní lidi. Za naši rodinu jim díky

23.2.2019 18:23
GAELLE

XXX.XXX.101.141

lesnížínka napsal(a):
https://www.novinky.cz/koktejl/498085-estonci-zachranili-topici-se-zvire-mysleli-si-ze-je-to-pes.html - na světě jsou ještě kupodivu i hodní lidi. Za naši rodinu jim díky

to se mi taky ráno moc líbilo. i za mne díky. je to krásné zvíře

23.2.2019 19:16
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

lupus4 napsal(a):

To se dá porovnávat ?
Nás, kdo jsme cvičili, tedy spartakiáda bavila.

23.2.2019 19:22

rapotacka11 napsal(a):
To se dá porovnávat ?

Já teda taky považuji za kravinu jak hromadně měsíc bez alkoholu, tak spartakiádu. Kdyby ta spartakiáda byla založena na dobrovolnosti, byla by mi tehdy jedno. Ale my jsme museli nacvičovat všichni. Naštěstí jsme do Prahy nemuseli.

23.2.2019 19:27
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

My jsme naštěstí v Praze byli.

23.2.2019 19:34

hromadný měsíc bez alkoholu kravina není, páč tato akce svou hromadností strhne i ty, kteří by chlastali imrvére furt....a díky tomu si třeba uvědomí, že fakt mají problém, někteří to začnou i řešit, nebo třeba jenom,že bez toho chlastu se cítí lépe, nebo že normální je nechlastat....i jejich peněženka je taková plnější, i doma, v rodině, že je to najednou takové hezčí.....

23.2.2019 19:35

hromadný měsíc bez alkoholu kravina není, páč tato akce svou hromadností strhne i ty, kteří by chlastali imrvére furt....a díky tomu si třeba uvědomí, že fakt mají problém, někteří to začnou i řešit, nebo třeba jenom,že bez toho chlastu se cítí lépe, nebo že normální je nechlastat....i jejich peněženka je taková plnější, i doma, v rodině, že je to najednou takové hezčí.....

Tomu opravdu věříte?

23.2.2019 19:36

Tomu opravdu věříte?

to není víra

23.2.2019 19:37

to není víra

A co to je? Vlastní zkušenost?

23.2.2019 19:44

rapotacka11 napsal(a):
To se dá porovnávat ?

Já cvičila "poupata"...a taky nás to bavilo

23.2.2019 19:47

Já teda taky považuji za kravinu jak hromadně měsíc bez alkoholu, tak spartakiádu. Kdyby ta spartakiáda byla založena na dobrovolnosti, byla by mi tehdy jedno. Ale my jsme museli nacvičovat všichni. Naštěstí jsme do Prahy nemuseli.

No já nacvičovala spartakiádu jako "starší žákyně" a naopak bylo více zájemkyň o cvičení než kolik bylo "míst"....takže tady to o té dobrovolnosti bylo.

23.2.2019 19:56

No já nacvičovala spartakiádu jako "starší žákyně" a naopak bylo více zájemkyň o cvičení než kolik bylo "míst"....takže tady to o té dobrovolnosti bylo.

No to jste měly dobré. U nás to bylo povinné. Nenáviděla jsem to.

23.2.2019 19:59

balu, jestli tě zajímá můj osobní vztah k alkoholu, tak spadám do skupiny, na niž se ptala saola

23.2.2019 20:01

balu, jestli tě zajímá můj osobní vztah k alkoholu, tak spadám do skupiny, na niž se ptala saola

Fajn, a co to tedy je, když píšete, že ne víra?

23.2.2019 20:06
saola

XXX.XXX.30.93

Pokud se Měsíc bez alkoholu patřičně zpropaguje (koneckonců, už to pár let běží), spousta lidí to považuje za zajímavý pokus, a pokud někteří z nich zjistí, že alkohol k životu nepotřebují, tím pro ně lépe, ne?
V celosvětovém měřítku je abstinence od alkoholu rozšířenější než jeho pití. Podle materiálů WHO (článek z roku 2018) abstinovalo od alkoholu v posledním roce od položeného dotazu 61,7 % osob starších 15 let. Z nich 13,7 % přestalo pít alkohol v pozdějších letech a téměř polovina dospělé populace alkohol nepila nikdy, což je v Česku téměř nepředstavitelné.

23.2.2019 21:30

saola napsal(a):
Pokud se Měsíc bez alkoholu patřičně zpropaguje (koneckonců, už to pár let běží), spousta lidí to považuje za zajímavý pokus, a pokud někteří z nich zjistí, že alkohol k životu nepotřebují, tím pro ně lépe, ne?
V celosvětovém měřítku je abstinence od alkoholu rozšířenější než jeho pití. Podle materiálů WHO (článek z roku 2018) abstinovalo od alkoholu v posledním roce od položeného dotazu 61,7 % osob starších 15 let. Z nich 13,7 % přestalo pít alkohol v pozdějších letech a téměř polovina dospělé populace alkohol nepila nikdy, což je v Česku téměř nepředstavitelné.

Já o "suchém únoru" letos slyším poprvé. Vůbec o takové hromadné výzvě k nekonzumaci alkoholu. Nemyslím si, že by to nějak odradilo od pití lidi, co pijí denně a jsou tedy alkoholiky. A lidi, co nepijí denně, asi nemají problém nepít vůbec.

K vámi uvedené statistice - třeba v muslimských zemích by měla být konzumace alkoholu nulová. Ale nemám pocit, že by to ty lidi tam dělalo lepší. Neobhajuji alkoholismus, akorát si myslím, že takové akce a výzvy jsou kravina.

23.2.2019 21:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já o "suchém únoru" letos slyším poprvé. Vůbec o takové hromadné výzvě k nekonzumaci alkoholu. Nemyslím si, že by to nějak odradilo od pití lidi, co pijí denně a jsou tedy alkoholiky. A lidi, co nepijí denně, asi nemají problém nepít vůbec.

K vámi uvedené statistice - třeba v muslimských zemích by měla být konzumace alkoholu nulová. Ale nemám pocit, že by to ty lidi tam dělalo lepší. Neobhajuji alkoholismus, akorát si myslím, že takové akce a výzvy jsou kravina.

Tak náhodou jsem četla odezvu lidí, kteří sice nepili denně, ale díky ,,suchému únoru" zjistili, že pijí poměrně dost. A rozhodli se s tím něco udělat. Alkoholiků se nic takového netýká, ti už nejsou schopni posoudit vůbec nic

23.2.2019 21:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já jsem byla takové to dítě, co ke sportu rozhodně nikdo nemusel nutit, každý sport byl pro mne výzva...ho zvládnout. Spartakiádu bych cvičila ráda, jenže zrovna náš ročník minula No...teď se tomu směju

24.2.2019 09:46

Nemyslím si, že by to nějak odradilo od pití lidi, co pijí denně a jsou tedy alkoholiky.

Alkoholiků se nic takového netýká, ti už nejsou schopni posoudit vůbec nic

díky tomu měsíci bez alkoholu může alkoholik zjistit, že je alkoholik, že má fakt problém, je nucen si to připustit, to je přesně to, čemu se alkoholici vyhýbají a co je nutné, aby s tím člověk sám byl ochoten něco dělat...a to je nutné, aby s tím něco udělal

24.2.2019 10:02

Nemyslím si, že by to nějak odradilo od pití lidi, co pijí denně a jsou tedy alkoholiky.

díky tomu měsíci bez alkoholu může alkoholik zjistit, že je alkoholik, že má fakt problém, je nucen si to připustit, to je přesně to, čemu se alkoholici vyhýbají a co je nutné, aby s tím člověk sám byl ochoten něco dělat...a to je nutné, aby s tím něco udělal

Tipuji, že alkoholikovi bude ńějaký suchý měsíc srdečně fuk. Nebo akce vyvolá reakci. Suchý měsíc? Na just se napiju!

24.2.2019 10:17
saola

XXX.XXX.85.36

Pro balu:
Existují části populace, které konzumaci alkoholu buď přímo zakazují nebo příliš netolerují, v tom máte pravdu.
Ale když se podíváme do zemí nám bližším, třeba Polsko - 48,3 % populace nad 15 let věku v posledních 12 měsících abstinovalo, v USA 31,1 % osob (zdroj SZÚ).
Ono je to při podrobnějším pohledu s podivem, že vůbec tolik lidí v současnosti vlastně alkohol konzumuje - vždyť ženy v produktivním věku, které mohou předpokládat otěhotnění, by neměly pít vůbec, u žen, i u těch, kterých se otěhotnění už netýká, alkohol prokazatelně zvyšuje riziko rakoviny prsu již při konzumaci 100 ml vína denně o cca 5% oproti srovnatelnému vzorku populace žen abstinujících, při vyšší konzumaci riziko samozřejmě taky narůstá (takže ženy by rozhodně neměly logicky pít vůbec), kdekdo dnes užívá běžně léky na chronické potíže, tam je souběžná konzumace alkoholu taky k zamyšlení, lidé se sníženým sebeovládáním či se sklonem k závislostem by se měli alkoholu cíleně naprosto vyvarovat, o dětech a dospívajících vůbec nemluvě, tak kdo vlastně zbývá, že těch v průměru cca 14,5 litrů čistého lihu na hlavu v ČR vypije i za ty nepijící?
No, alespoň v něčem jsme tedy v rámci Evropy hodně vpředu

24.2.2019 10:17
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Obvykle s Vámi souhlasím, ale obávám se, že ten, kdo je namočený do alkoholu v takové míře, že mu prostě nejde přestat pít (často ani na jediný den), tak to moc dobře ví, "jen" se jim nechce jít se léčit. A pak je skupina alkoholiků, kteří už mají tak vymaštěné mozky, že je jim vše fuk. Bohužel. Takové existence znám, jedna bydlí u nás v baráku...

24.2.2019 10:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tipuji, že alkoholikovi bude ńějaký suchý měsíc srdečně fuk. Nebo akce vyvolá reakci. Suchý měsíc? Na just se napiju!

Souhlas. Mám několik alkoholiků v rodině několik už i umřelo a tohle je jim naprosto jedno. Alkoholik si hlavně nemyslí, že je alkoholik

24.2.2019 10:39

saola napsal(a):
Pro balu:
Existují části populace, které konzumaci alkoholu buď přímo zakazují nebo příliš netolerují, v tom máte pravdu.
Ale když se podíváme do zemí nám bližším, třeba Polsko - 48,3 % populace nad 15 let věku v posledních 12 měsících abstinovalo, v USA 31,1 % osob (zdroj SZÚ).
Ono je to při podrobnějším pohledu s podivem, že vůbec tolik lidí v současnosti vlastně alkohol konzumuje - vždyť ženy v produktivním věku, které mohou předpokládat otěhotnění, by neměly pít vůbec, u žen, i u těch, kterých se otěhotnění už netýká, alkohol prokazatelně zvyšuje riziko rakoviny prsu již při konzumaci 100 ml vína denně o cca 5% oproti srovnatelnému vzorku populace žen abstinujících, při vyšší konzumaci riziko samozřejmě taky narůstá (takže ženy by rozhodně neměly logicky pít vůbec), kdekdo dnes užívá běžně léky na chronické potíže, tam je souběžná konzumace alkoholu taky k zamyšlení, lidé se sníženým sebeovládáním či se sklonem k závislostem by se měli alkoholu cíleně naprosto vyvarovat, o dětech a dospívajících vůbec nemluvě, tak kdo vlastně zbývá, že těch v průměru cca 14,5 litrů čistého lihu na hlavu v ČR vypije i za ty nepijící?
No, alespoň v něčem jsme tedy v rámci Evropy hodně vpředu

Jak to asi ten SZÚ ví, kolik procent populace abstinovalo?

24.2.2019 10:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Koukám samej asketa, nekuřák, abstinent (ale do psů to pere granule jen to fičí )

Tož slovy jistého klasika :
"Nebudete-li kouřit, pít, milovat, bavit se - nebudete žít déle, jen vám to tak bude připadat..."

24.2.2019 11:03
saola

XXX.XXX.85.36

Pro balu:
Předpokládám, že zahraniční data jsou ze zdrojů WHO, výzkumné studie probíhají průběžně a některé výsledky najdete na webu SZÚ zde:
http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/prevence-zavislosti

24.2.2019 11:07

lupus4 napsal(a):
Koukám samej asketa, nekuřák, abstinent (ale do psů to pere granule jen to fičí )

Tož slovy jistého klasika :
"Nebudete-li kouřit, pít, milovat, bavit se - nebudete žít déle, jen vám to tak bude připadat..."

Tělo má jít do rakve zhuntovaný.......teda to lidský myslim

Tak já co se alkoholu týče moc sloužit nemůžu, když jsem jen příležítostnej píč-v ženském rodě je tohle slovo dost zavadějící, tak ho raději nepoužívám ...což má ovšem výhodu v tom, že když se budu chtít "zdunit", tak mi stačí fakty málo a mám jí jak z praku a za málo peněz.
Já jsem spíš hrozná, co se jídla týče....u nás jí tak nějak zdravě a vyváženě (alespoň se o to snažim) akorát psi a rybičky....já když se mám rozhodnout jestli si dám výborný zdravý zeleninový salátek...eventuelně třeba s kouskem libového masíčka-asi nejlépe připravené v páře a nebo fakty mastnej pečenej bůček, tak si dám tu mastnou prasárnu.........každý holt máme něco....a k tomu ty moje cigára .....ještěže mám ty psy, tak alespoň k tomu nezdravýmu životnímu stylu mám pravidelný pohyb v přírodě, což si dovolím považovat za minimálně malé bezvýznamné plus

24.2.2019 12:41

Alkoholik si hlavně nemyslí, že je alkoholik
no však!
o tom píšu.....

24.2.2019 13:04
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Alkoholik si hlavně nemyslí, že je alkoholik
no však!
o tom píšu.....

Já si myslím, že řada alkoholiků to naopak ví, musí to vědět, když nefungují bez udržování hladinky hnedle po ránu. Spíš žijí v bludu, že když budou chtít, tak s tím seknou, anebo druhé části chlastačů je to fuk, a další část prostě není schopna nastoupit detox a následné léčení, protože ví, že by to nezvládli.

Jinak můj dobrý kamarád, abstinent, VŠ, sportovec spadl do alkoholové závislosti poté, co mu začala zahýbat manželka. Byl to šok nejen pro mě, ale pro celé okolí. Každopádně šel se léčit - 2x (z první léčby jej vylloučili, neboť se na propušťáku napil), ale druhou léčbu dokončil a odhaduji, že je to asi 15 let, co nepozřel ani kapičku alkoholu.

24.2.2019 13:20

Já si myslím, že řada alkoholiků to naopak ví, musí to vědět, když nefungují bez udržování hladinky hnedle po ránu. Spíš žijí v bludu, že když budou chtít, tak s tím seknou,
no však jo
to je rozdíl mezi chci pít a musím pít
takové to "já nemám problém nepít, ale proč bych to dělal......"
jde o to si to přiznat, a u některých vůbec si to uvědomit a přiznat, že to je závislosti,

hromadné akce jakéhokoliv charakteru mají sílu v té hromadnosti neb člověk je tvor stádní a nechá se stádem strhnout, i když sám o sobě by takovou aktivitu nevyvinul

24.2.2019 13:22
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Já si myslím, že řada alkoholiků to naopak ví, musí to vědět, když nefungují bez udržování hladinky hnedle po ránu. Spíš žijí v bludu, že když budou chtít, tak s tím seknou,
no však jo
to je rozdíl mezi chci pít a musím pít
takové to "já nemám problém nepít, ale proč bych to dělal......"
jde o to si to přiznat, a u některých vůbec si to uvědomit a přiznat, že to je závislosti,

hromadné akce jakéhokoliv charakteru mají sílu v té hromadnosti neb člověk je tvor stádní a nechá se stádem strhnout, i když sám o sobě by takovou aktivitu nevyvinul

Jasně, já souhlasím s tím, že prvním krokem k úspěchu nutně musí být přiznání si toho, že mám problém, v podstatě, že jsem nemocná. V tom s Vámi samozřejmě souhlasím.

24.2.2019 13:27

"hromadné akce jakéhokoliv charakteru mají sílu v té hromadnosti neb člověk je tvor stádní a nechá se stádem strhnout, i když sám o sobě by takovou aktivitu nevyvinul"

Takové akce se chytne pár ženských ( těch, které velký problém z alkoholem nemají ).
Zajděte se podívat do hospody mezi pivaře - ani to nemusí být alkoholici.......uvidíte, kam vás se suchým únorem odešlou. Ale možná, že v únoru sedí v hospodách u kofoly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík