Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2019 13:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"hromadné akce jakéhokoliv charakteru mají sílu v té hromadnosti neb člověk je tvor stádní a nechá se stádem strhnout, i když sám o sobě by takovou aktivitu nevyvinul"

Takové akce se chytne pár ženských ( těch, které velký problém z alkoholem nemají ).
Zajděte se podívat do hospody mezi pivaře - ani to nemusí být alkoholici.......uvidíte, kam vás se suchým únorem odešlou. Ale možná, že v únoru sedí v hospodách u kofoly.

tak z té naší hospody má část detoxikační leden, část ctí suchý únor - a v tu dobu do hospody nechodí
to praxe, ne teorie o pár ženských.....

24.2.2019 14:00

tak z té naší hospody má část detoxikační leden, část ctí suchý únor - a v tu dobu do hospody nechodí
to praxe, ne teorie o pár ženských.....

Hospodskou praxi fakt znám, pár pijanů a alkoholiků taky.......a nevšimla jsem si, že by hospody zely prázdnotou.
Jo, tak předvýplatový, nebo předdávkový detox.....ale lednový ?

24.2.2019 18:54
saola

XXX.XXX.85.36

Suchý leden praktikují už dávno Britové, mají výhodu, je to o tři dny delší měsíc.
Jinak tzv. Suchý únor se u nás v ČR pořádá od roku 2013.

24.2.2019 18:58

leden jako logický detox po vánočních svátcích a silvestru

24.2.2019 19:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Já se hodně účastním diskuze, na okrasném ptactvu. Jednou na psech. Dnes omylem a kam se na Vás pejskaře brabeme.
Bavíte se roky o tom kdo co pije a kolik. Kdybyste psali o napitém psovi, aspoň by to bylo k věci. Tak ať Vám slouží a nezapomínejte na psa.
Budu se držet rubriky ptačí, ikdyž mnohé z ní jsem zde v alkoholovém tématu zapojené objevil.

24.2.2019 19:40
saola

XXX.XXX.85.36

Moudivláčku, proč omylem?
Je pravda, že dané téma se na diskuzi na ptactvu tak nějak snadněji drží jaksi v lajně. Tady je to takové divočejší a někdy od psů poměrně vzdálené, no.
Ale to nic nemění na tom, že jste přece vítán v každé diskuzi.

24.2.2019 21:58

Každý si to musí umět přiznat, jsem alkoholik, neznamená to, že bych byla denně pod stolem a nevěděla o sobě. Vypiju týdně lahev vína, dám si pivo, nejsem typ alkoholika, který je společensky vnímám se všemi důsledky této závislosti. V zaměstnání máme namátkové kontroly na přítomnost alkoholu, denně řídím auto a že si několikrát za týden večer dám nohy výš a sklenku vína(samozřejmě léčebně na krvinky a tlak ) už ze mě dělá alkoholika. Slabá závislost tam je. Já, kdybych měla na měsíc vynechat alkohol, tak to určitě neudělám v únoru, protože to tak dělá každý, že je to měsíc bez alkoholu, ale sama za sebe v jiný měsíc.....alkoholici a jiní závisláci se musí rozhodnout především sami za sebe, ne kolektivně.

24.2.2019 22:06

tak v únoru se asi abstinuje dobře, na pivko po horkém dni to neláká a holt si člověk nedá do čaje rum a citron, ale jen citron.

24.2.2019 22:28

Musím se pochválit, letos jsem ještě nestonala- ani teplůtka,rýmička, nic. no když se takhle vždy rouhám, tak to na mě padne........

25.2.2019 07:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Musím se pochválit, letos jsem ještě nestonala- ani teplůtka,rýmička, nic. no když se takhle vždy rouhám, tak to na mě padne........

To říkám pořád: stačí říct a už ji mám Já jsem takto, jak píšete nestonala možná 15let. Tohle prostě nemívám od doby, kdy jsem neustále venku, pracuju venku. Ovšem 2x jsem měla děsnou hnisavou angínu. Nikdy jsem nic takového neměla, ale před 4 rokama poprvé, což jsem přechodila a pak za další dva roky znova, ale to dávám za příčinu mému psychickému rozpoložení, když mi umřel pes. To už jsem musela na ATB, protože jsem měla pocit, že je po mě. Ta první angína, byla snad jen 14dní na to, co jsem někde psala, že jsem asi 10let nebyla nemocná Takže ano, opatrně s takovým prohlášením

25.2.2019 10:10
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
To říkám pořád: stačí říct a už ji mám Já jsem takto, jak píšete nestonala možná 15let. Tohle prostě nemívám od doby, kdy jsem neustále venku, pracuju venku. Ovšem 2x jsem měla děsnou hnisavou angínu. Nikdy jsem nic takového neměla, ale před 4 rokama poprvé, což jsem přechodila a pak za další dva roky znova, ale to dávám za příčinu mému psychickému rozpoložení, když mi umřel pes. To už jsem musela na ATB, protože jsem měla pocit, že je po mě. Ta první angína, byla snad jen 14dní na to, co jsem někde psala, že jsem asi 10let nebyla nemocná Takže ano, opatrně s takovým prohlášením

Taky jsem většinu života nestonavá, rýmu jsem odjakživa mívala max. jednou ročně, angínu snad jenom jako batole, virózy skoro vůbec a když už, tak jednodenní.
Poslední dobou občas něco chytím (asi to bude věkem), ale mám vysledováno, že mi imunitu spolehlivě nabourá stres. Před dvěma lety kolem mě řádily střevní virózy, strašně jsem se bála, že to taky chytím, poněvadž zvracení nesnáším úplně nejvíc. Pořád dobrý ...a pak jsme měly celkem drama s kobylou, naštěstí jen dvoudenní a s dobrým koncem. Neskutečně se mi ulevilo na duši a za pár hodin se mi přitížilo od trávicího traktu a už to jelo

25.2.2019 12:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Někde v polovině tohoto tématu jsem se ptala, jestli někdo sledujete MOST? Nikdo nic, takže nevím. Doteď mi to nedošlo, až se nad tím pozastavili ve slovenských zprávách. Dycky most! Říká se tam někde u vás v Mostě a kolem ,,dycky"? Mě to nedošlo, protože je to u nás běžné slovo, u nás se neříká vždycky, ale právě dycky. V běžné mluvě. Když se budu snažit s někým mluvit spisovně, tak samozřejmě řeknu vždycky Muž mi říkal, že slyšel rozhovor snad se scénáristou a ten říkal, že chtěli použít něco spisovného, ale to nebylo ono, tak si ,,vymyslel" tohle(spíš to asi někde slyšel) Mě se právě zdá, že i v nějakých pohádkách říkali ,,dycinky"...

25.2.2019 12:41
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

lesnížínka napsal(a):
Někde v polovině tohoto tématu jsem se ptala, jestli někdo sledujete MOST? Nikdo nic, takže nevím. Doteď mi to nedošlo, až se nad tím pozastavili ve slovenských zprávách. Dycky most! Říká se tam někde u vás v Mostě a kolem ,,dycky"? Mě to nedošlo, protože je to u nás běžné slovo, u nás se neříká vždycky, ale právě dycky. V běžné mluvě. Když se budu snažit s někým mluvit spisovně, tak samozřejmě řeknu vždycky Muž mi říkal, že slyšel rozhovor snad se scénáristou a ten říkal, že chtěli použít něco spisovného, ale to nebylo ono, tak si ,,vymyslel" tohle(spíš to asi někde slyšel) Mě se právě zdá, že i v nějakých pohádkách říkali ,,dycinky"...

U nás na severu se říká kde co ..... je to tu samá naplavenina od konce druhé války, takže tu nemáme typicky severočeskou mluvu .... maximálně že používáme víc poněmčených slov. Ale to asi obecně v sudetech všude.

25.2.2019 13:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ruzena_Ruzova napsal(a):
U nás na severu se říká kde co ..... je to tu samá naplavenina od konce druhé války, takže tu nemáme typicky severočeskou mluvu .... maximálně že používáme víc poněmčených slov. Ale to asi obecně v sudetech všude.

No a říkáte dycky?

25.2.2019 14:27

lesnížínka napsal(a):

Seriál Most sleduju....bydlím kousek od Mostu v Chomutově a neříkám, že jsem výraz "dycky" neslyšela, ale že by se u nás nějak masově, běžně používal to ne.....to spíš použiju to "dycinky", ale mám pocit, že to spíš bude nějaký citát t nějakého filmu, pohádky??...nevím

25.2.2019 18:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Most sleduji, nejsem nikde z okolí, jsem z Královehradecka ale "dycky" se u nás používá úplně běžně. Pokud mluvíme mezi sebou tak snad nikdo neříká vždycky, všichni říkáme právě "dycky.

25.2.2019 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Seriál Most sleduju....bydlím kousek od Mostu v Chomutově a neříkám, že jsem výraz "dycky" neslyšela, ale že by se u nás nějak masově, běžně používal to ne.....to spíš použiju to "dycinky", ale mám pocit, že to spíš bude nějaký citát t nějakého filmu, pohádky??...nevím

Mě to "dicinky" připadá jak z nějaké reklamy, ale nemůžu si vzpomenout

25.2.2019 19:23
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

lesnížínka napsal(a):
No a říkáte dycky?

Já ne! Já jsem slušně vychovaná dívka! A k tomu i sečtělá a když si na to dám pozor tak mluvím jako kniha! Ale tím, že mám převážně kamarády (jako chlapy) a z různých sociálních úrovní (čundrování, kynologie, počítače) .... od svářeče po docenty, tak prostě mezi dělnickým lidem se "dycky" docela dost používá. Navíc zrovna v rómské komunitě "vždycky" nebo "dycinky" neuslyšíte. Tam opravdu převážně "dycky". Teda v rómské ne, v cikánské - já mám za kamarády slušný cikány (potomci těch co na sever přišli většinou hned po válce).

25.2.2019 19:24
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Jinak ohledně toho měsíce bez alkoholu ...... nejhorší druh alkoholismu je tzv. kvartální alkoholismus.

25.2.2019 21:39

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Jinak ohledně toho měsíce bez alkoholu ...... nejhorší druh alkoholismu je tzv. kvartální alkoholismus.

Tím to začíná, přechází to na víkendové pití a než se nadějete chlastáte každý den........

26.2.2019 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tím to začíná, přechází to na víkendové pití a než se nadějete chlastáte každý den........

26.2.2019 11:17
Tasyrka

XXX.XXX.12.52

Od doby co jsem byla vážněji nemocná alkohol moc nepiju, spíš vůbec než moc. Piju ho jen z nutnosti na přípitek. Nevidím smysl v tom, utrácet peníze za to, co člověku ničí zdravý (teď myslím silnější alkohol) a užívat si pocit, že se nedokážu ovládat. To není nic pro mě :). Mimochodem, když jsem se jednou opila (za život jsem se opila cca 3x) tak jsem měla u sebe svého psa a měli jste vidět, jak z toho chudák byl naprosto v háji. Ani přiblížit se ke mně nechtěl.

26.2.2019 12:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Zajímavé - včera jsem o tom přemejšlela a nebyla jsem si jistá, ale nakonec jsem došla k závěru, že slovo dycky úplně automaticky používám já i moje okolí. Lokalita Plzeň
Dycinky, mocinky a podobné vejžmoly nepoužívám vůbec.

26.2.2019 13:28

Terven napsal(a):
Zajímavé - včera jsem o tom přemejšlela a nebyla jsem si jistá, ale nakonec jsem došla k závěru, že slovo dycky úplně automaticky používám já i moje okolí. Lokalita Plzeň

No když o tom přemejšlim já, tak mi zase přijde, že slovo "vždycky" v jakékoliv podobě snad nepoužívám vůbec.....

Snad jen ve frázi "ty musíš mít vždycky poslední slovo" a tam teda rozhodně říkám "vždycky" a to jsem rodilá podkrušnohorkyně

26.2.2019 13:58

Terven napsal(a):

Taky říkáme dycky....na Moravě :-)

26.2.2019 14:09

Terven napsal(a):

Brno - dycky. Dycinky nikdy. Vždycky jen když potřebuji mluvit spisovně.

26.2.2019 17:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak se mi jeví, že buď jsme to my Moraváci roznesli po celé republice nebo je to celočeskomoravské slovo Určitě znám dycinky z nějaké pohádky...a dycinky se u nás teda nepoužívá vůbec.

26.2.2019 17:49
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

U nás na severu je hodně rodin původem z Moravy. Dorazily sem po druhé světové válce v rámci zalidnění opuštěných Sudet. Pak asi v průběhu 60.-70. let byla další vlna spojená s průmyslem. Alespoň u nás na ústecku.

26.2.2019 17:54

lesnížínka napsal(a):
Tak se mi jeví, že buď jsme to my Moraváci roznesli po celé republice nebo je to celočeskomoravské slovo Určitě znám dycinky z nějaké pohádky...a dycinky se u nás teda nepoužívá vůbec.

Podle mne "dycky" nemá původ na Moravě...

https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1slov%C3%AD

26.2.2019 20:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Podle mne "dycky" nemá původ na Moravě...

https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1slov%C3%AD

Mě to "dycky" připadá stejné jako když třeba říkám "dyť" místo vždyť. Když se bavím normálně nespisovně s přáteli tak říkám "dyť", "dycky" nebo třeba "dyš" (když). A určitě je ještě spousta dalších slov, která si teď nevybavuju

26.2.2019 20:47
tapina

XXX.XXX.148.74

Terven napsal(a):

Bych se skoro i vsadila, že dycinky bylo někde mezi "inu", "šmankote!", "nadarmo" a "himlhergotkruncajselement".

26.2.2019 20:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ruzena_Ruzova napsal(a):
U nás na severu je hodně rodin původem z Moravy. Dorazily sem po druhé světové válce v rámci zalidnění opuštěných Sudet. Pak asi v průběhu 60.-70. let byla další vlna spojená s průmyslem. Alespoň u nás na ústecku.

Jo,jo, babča tam měla přestěhovaného bráchu ve Varnsdorfu, ani nevím, kde se tam vzal, tuším tam byl na vojně a oženil se tam. Ale už umřeli a byli bezdětní.

27.2.2019 09:16
Malkina

XXX.XXX.50.199

Když jsem se přistěhovala hrozně mně mátlo,že místní říkaj "večír" a myslej tím v noci Noc se tu snad vůbec nepoužívá,prostě večír,večír a najednou je ráno..

27.2.2019 10:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):
Když jsem se přistěhovala hrozně mně mátlo,že místní říkaj "večír" a myslej tím v noci Noc se tu snad vůbec nepoužívá,prostě večír,večír a najednou je ráno..

27.2.2019 10:56

Malkina napsal(a):

A jsme zase zpátky u toho chlastu

27.2.2019 14:57
Malkina

XXX.XXX.50.199

A jsme zase zpátky u toho chlastu

No snad ani ne
tchýně:Na co ti psi večír tak štěkali?
já:Dyť neštěkali,byli se mnou v chlívě.
tchýně:Měli jste tele?
já:???(nechápu změnu tématu) Ne proč?
tchýně:???Tak co's tam dělala?
já:No jako vždycky,dojila a tak...
tchýně:Ty dojíš v hodinu?
já:???(jakou zas hodinu,co to mele?)
Nakonec jsme se domluvily,že naši psi štěkali v jednu hodinu po půlnoci...

27.2.2019 18:33

Malkina napsal(a):
No snad ani ne
tchýně:Na co ti psi večír tak štěkali?
já:Dyť neštěkali,byli se mnou v chlívě.
tchýně:Měli jste tele?
já:???(nechápu změnu tématu) Ne proč?
tchýně:???Tak co's tam dělala?
já:No jako vždycky,dojila a tak...
tchýně:Ty dojíš v hodinu?
já:???(jakou zas hodinu,co to mele?)
Nakonec jsme se domluvily,že naši psi štěkali v jednu hodinu po půlnoci...

Takže máte večír, pak hodinu a hodně si toho musíte domýšlet...kde to vlastně bydlíte, tam bych se chtěla podívat, je to zajímavý :-)

27.2.2019 20:00
Malkina

XXX.XXX.50.199

Takže máte večír, pak hodinu a hodně si toho musíte domýšlet...kde to vlastně bydlíte, tam bych se chtěla podívat, je to zajímavý :-)

Dám nápovědu,kdo uhádne dostane hašlerku,ale musí si pro ni přijet
Taky máme kortouč,podstáj,kůsy a kůťata,psiště a verpán.

28.2.2019 07:39
GAELLE

XXX.XXX.101.141

Malkina napsal(a):

Valašsko? nebo spíš Bílé Karpaty - nějaké pomezí se Slovenskem tipuji ........

28.2.2019 07:46

Malkina napsal(a):

Východní Čechy - Jičínsko, Hradecko, Pardubicko, Chrudimsko...

28.2.2019 07:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Východní Čechy - Jičínsko, Hradecko, Pardubicko, Chrudimsko...

Jsem z Hradecka, Jičínsko mám "za rohem", pohybuji se i v Pardubicku - a tahle slova, co psala Malkina, jsou pro mě cizí

28.2.2019 08:02

marcelaamax napsal(a):
Jsem z Hradecka, Jičínsko mám "za rohem", pohybuji se i v Pardubicku - a tahle slova, co psala Malkina, jsou pro mě cizí

Tak verpán je starší označení stromu modřínu, kortouč je kolečko, psiště zřejmě pes, psisko, a dál taky nevím... Tak se necháme překvapit, až nám to Malkina prozradí.

28.2.2019 08:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak verpán je starší označení stromu modřínu, kortouč je kolečko, psiště zřejmě pes, psisko, a dál taky nevím... Tak se necháme překvapit, až nám to Malkina prozradí.

Já jediný co jsem věděla jsou kůťata - koťata, jo to asi občas říká babička, ale jinak nevím

28.2.2019 08:27

GAELLE napsal(a):
Valašsko? nebo spíš Bílé Karpaty - nějaké pomezí se Slovenskem tipuji ........

To určitě ne. Prozrazující slovo bude ten kortouč, což je normální kolečko, kterýmu ale v různých oblastech Česka říkají lidi různě. Zrovna valaši tomu říkají táčky, tačky, o kus vedle tučka,Haná a Brno má kolečka, Znojmo a Vysočina kotouč no a kortouč neznám, ale to už se dá vygooglit

https://cs.wikipedia.org/wiki/Krkono%C5%A1sk%C3%A9_n%C3%A1%C5%99e%C4%8D%C3%AD

28.2.2019 08:55
Malkina

XXX.XXX.50.199

Podkrkonoší-Jilemnicko

28.2.2019 09:00

Malkina napsal(a):
Podkrkonoší-Jilemnicko

Jo! Takže východní Čechy...

28.2.2019 09:00
GAELLE

XXX.XXX.101.141

Malkina napsal(a):
Podkrkonoší-Jilemnicko

no a to jsem v Krkonoších žila 10 let. Hanba mi

28.2.2019 09:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Malkina napsal(a):
Podkrkonoší-Jilemnicko

Tak teda to mám taky celkem kousek a vůbec to neznám

28.2.2019 09:58
Malkina

XXX.XXX.50.199

marcelaamax napsal(a):
Tak teda to mám taky celkem kousek a vůbec to neznám

Nedivím se,ob dvě vesnice se mluví zas trochu jinak.Pro ty co bydlí vejš než my jsme rozmazlenci z kraje a pro ty dole zas lůza z hor.

28.2.2019 10:24
fikovnice

XXX.XXX.135.146

saola napsal(a):
Moudivláčku, proč omylem?
Je pravda, že dané téma se na diskuzi na ptactvu tak nějak snadněji drží jaksi v lajně. Tady je to takové divočejší a někdy od psů poměrně vzdálené, no.
Ale to nic nemění na tom, že jste přece vítán v každé diskuzi.

Ta iFauna fakt blbne. Souhlasím s Vámi "Saolo", ale rovnou 4 hlasy jsem Vám dát nechtěla...

28.2.2019 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):
Podkrkonoší-Jilemnicko

Já čekala až někde kolem Varů Vedle jak ta jedle Táčky, jak dělala Bodlinka osvětu, jsou kolečka i u nás. Tedy kolečka(ne kolečko ) nebo táčky

28.2.2019 19:58
hanelbi

XXX.XXX.145.197

Taky se přidám - s přáteli občas ráda zajdu na vínko, případně nepohrdnu skleničkou doma. Suchý únor jsem si naordinovala spíš pro zábavu a musím říct, že pozoruju dvě změny - jednak nepřijímám zbytečné kalorie, takže jsem trošku zhubla (navíc s vínem si dám často i něco dobrého na zub, tak i proto) a taky jsem trochu ušetřila. :D No, bylo to fajn, asi budu aplikovat (v míře, samozřejmě) i po další měsíce! :D

Jinak osobně mi ten měsíc bez alkoholu přijde fajn, nikomu to neuškodí a pokud by to třeba jedinému alkoholikovi pomohlo uvědomit si problém/něco s ním dělat, tak to podle mě za to stojí. :)

1.3.2019 07:02
Grandina

XXX.XXX.2.30

Od toho, co chodí dítě do první třídy u nás neskutečně vzrostla spotřeba alkoholu...jinak by se to snad nedalo přežít....z vína se přešlo na Bechera....a kolikrát si říkám, že ...je tam přece i slivka!!!! Minule už jsem paní učitelce nechávala v učebnici lístek, že na to abych mládě naučila hodiny máme doma málo alkoholu....Takže za mě NE...bez alkoholu se nedá přežít :D

1.3.2019 08:20

Grandina napsal(a):
Od toho, co chodí dítě do první třídy u nás neskutečně vzrostla spotřeba alkoholu...jinak by se to snad nedalo přežít....z vína se přešlo na Bechera....a kolikrát si říkám, že ...je tam přece i slivka!!!! Minule už jsem paní učitelce nechávala v učebnici lístek, že na to abych mládě naučila hodiny máme doma málo alkoholu....Takže za mě NE...bez alkoholu se nedá přežít :D

Měli jsme v rodině podobný případ - tedy s těmi hodinami, ne s alkoholem. Holčička dostala digitálky a paní učitelka poučení, že dítě je "dishodinář" :-)
Podle mě dnes, kdy jsou všude digitální časy a děti je mají nakoukané, je těžší naučit dítě klasické hodiny než dřív.

1.3.2019 08:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

hanelbi napsal(a):
Taky se přidám - s přáteli občas ráda zajdu na vínko, případně nepohrdnu skleničkou doma. Suchý únor jsem si naordinovala spíš pro zábavu a musím říct, že pozoruju dvě změny - jednak nepřijímám zbytečné kalorie, takže jsem trošku zhubla (navíc s vínem si dám často i něco dobrého na zub, tak i proto) a taky jsem trochu ušetřila. :D No, bylo to fajn, asi budu aplikovat (v míře, samozřejmě) i po další měsíce! :D

Jinak osobně mi ten měsíc bez alkoholu přijde fajn, nikomu to neuškodí a pokud by to třeba jedinému alkoholikovi pomohlo uvědomit si problém/něco s ním dělat, tak to podle mě za to stojí. :)

Tak já jsem občas taky zašla na pivo nebo víno - když jsme neměli nějakou akci tak většinou jednou za 14 dní jsme pravidelně chodili do hospody - nebo jsme si dali doma. V létě jsme chodili na pivo každý víkend. A teď od konce ledna nemůžu pít. A zatím tedy rozdíl nepozoruji, žádný - jako že bych se cítila nějak líp nebo tak, to ne. Ale u mě je to dané taky tím, že beru prášky, díky kterým se asi ani líp cítit nemůžu, takže to nemohu úplně posoudit. Ale nemám problém bez alkoholu, jako že bych to nemohla vydržet, jo někdy si večer říkám, že bych si dala pivo nebo skleničku vínka, ale není to nic hrozného .

1.3.2019 09:41
Malkina

XXX.XXX.50.199

Grandina napsal(a):

Když šla starší dcera do první spotřeba alkoholu u nás nevzrostla,ale dost věcí se rozbilo.Pamatuju,že hodiny jsem ji naučila čistě mechanicky-mrskla jsem po ní budík-takovej ten starej s dvouma zvonečkama.Hodiny se naučila a už má maturitu tak to snad nezanechalo následky.Teď je v první ta nejmladší,hodiny ještě neumí-nemám budík..

1.3.2019 10:09
Grandina

XXX.XXX.2.30

Měli jsme v rodině podobný případ - tedy s těmi hodinami, ne s alkoholem. Holčička dostala digitálky a paní učitelka poučení, že dítě je "dishodinář" :-)
Podle mě dnes, kdy jsou všude digitální časy a děti je mají nakoukané, je těžší naučit dítě klasické hodiny než dřív.

Aničko.... čtvrt je 15, půl je 30, třičtvrtě je 45 a celá 60.....Tak...kolik je čtvrt?....15! půl? 30! celá? 5?Proboha a proč 5? Nevím, líbí se mi to....Hm...no a pak si kapku nedej.... :D

1.3.2019 10:15
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Únor bez alkoholu?! To nejde! Grog, svařák ..... mně je na cvičáku zima!

1.3.2019 10:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):

To mě taky, ale dávám si tak maximálně kafe, jezdím tam autem

1.3.2019 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ruzena_Ruzova napsal(a):

Jak jsem psala, že vůbec nepiju, tak ten grog si tak dvakrát za zimu dám. Já tomu tak říkám, on to asi není grog, protože ten rum tam dám asi jen z pocitu, že tam být má, aby to zavonělo. Jenže ho do půllitrového hrnku dám asi 1 ml. Ve středu jsem šla na prochajdu se psem a měla jsem to namyšleno, že do tmy někam přijdu a muž nás vyzvedne autem, Potkali jsme cestou mamku s její Mandy, která chtěla s náma, tak jsem celou prochajdu překopala a šli jsme úplně jinam s návratem domů po svých. Měla jsem jen vestu, na rukou jen tričko a flanelovou košili a to už byly -2st. Byla jsem neskutečně zmrzlá, takže ten svůj ,,grog" jsem si šla hned uvařit

1.3.2019 10:24
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

No a nebo co léčení následků - zima na cvičáků/procházce. Medvědí mlíko! Mléko, med a rum.

1.3.2019 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Rum je jediný alkohol, co jako snesu, protože hodně peču Protože jsou moučníky co mají vonět rumem. Kde napíšou tři lžíce rumu, dám jednu, protože ve větším množství už ho nemůžu ani cítit. Tchyně dělá na buchtu čokoládovou polevu a tam nevím, kolik toho rumu dává, ale jen přičichnu a chce se mi zvracet. Stejně tak proslulé vlčnovské vdolečky. Nevím jestli všichni odtamtaď, ale ochutnala jsem na jedné svatbě a to jsem musela vyplivnout. Tam možná bude ještě problém v tom, že to ani nebude rum

1.3.2019 11:51

lesnížínka napsal(a):
Rum je jediný alkohol, co jako snesu, protože hodně peču Protože jsou moučníky co mají vonět rumem. Kde napíšou tři lžíce rumu, dám jednu, protože ve větším množství už ho nemůžu ani cítit. Tchyně dělá na buchtu čokoládovou polevu a tam nevím, kolik toho rumu dává, ale jen přičichnu a chce se mi zvracet. Stejně tak proslulé vlčnovské vdolečky. Nevím jestli všichni odtamtaď, ale ochutnala jsem na jedné svatbě a to jsem musela vyplivnout. Tam možná bude ještě problém v tom, že to ani nebude rum

Já z tvrdýho snesu jen slivovici, ta je čistá. Jinak becherovka, rum, fernet...nic, je mně z toho blbě, buď mě bolí hlava nebo mě pálí žáha

1.3.2019 19:46
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):

Rum nepiju prakticky vůbec, ale strašně mi voní. A taky hodně peču a pokud je v receptu rum, dám vždycky ještě o něco víc než píšou
Dělám jednu celozrnnou jablkovou bábovku a do ní dávám rozinky namočený v rumu a je ho fakt hodně. Vždycky říkám, že kdyby po bábovce někdo sednul za volant, tak asi nadejchá

1.3.2019 19:55

rum, ale třtinový, takže republiku nebo kapitána morgana.

mám taky ráda slivovici, ale domácí, teď mám domácí hrušku, vodku a takový ty ochucený sladký vodky. a baileys.

1.3.2019 20:00
Terven

XXX.XXX.110.147

rum, ale třtinový, takže republiku nebo kapitána morgana.

mám taky ráda slivovici, ale domácí, teď mám domácí hrušku, vodku a takový ty ochucený sladký vodky. a baileys.

Kdyby bylo podle mě, tak tvrdej vůbec nemusí existovat, ten nepozřu. Snad jenom ten rum do pečení. Když jsem si kdysi naordinovala na bolavej zub domácí slivovici, vypláchla jsem si pusu a vyplivla...tátu málem omejvali
Jsem výhradně vinař, výjimečně pivo.

1.3.2019 20:31

Terven napsal(a):
Kdyby bylo podle mě, tak tvrdej vůbec nemusí existovat, ten nepozřu. Snad jenom ten rum do pečení. Když jsem si kdysi naordinovala na bolavej zub domácí slivovici, vypláchla jsem si pusu a vyplivla...tátu málem omejvali
Jsem výhradně vinař, výjimečně pivo.

Já ač původem z vinařskýho kraje, víno na žaludek nemůžu, bohužel

1.3.2019 21:26

Terven napsal(a):
Rum nepiju prakticky vůbec, ale strašně mi voní. A taky hodně peču a pokud je v receptu rum, dám vždycky ještě o něco víc než píšou
Dělám jednu celozrnnou jablkovou bábovku a do ní dávám rozinky namočený v rumu a je ho fakt hodně. Vždycky říkám, že kdyby po bábovce někdo sednul za volant, tak asi nadejchá

No mě rum voní taky......jednou před x-hodně lety jsme byli u našich kamarádů na náštěvě a zcela neplánovaně jsme ztrestali lahvinku (tu menší)...na to, že jsem skoro abstinent, tak mi kupodivu nic nebylo, jen taková super náladička. Přijeli jsme dom, šla jsem spát, všechno v pohodě...usnula jsem a asi za dvě hoďky chtěl neplánovaně ven pes, já se probudila, hlavu naprosto "čistou", mozek fungující, ale bohužel šla totál do paďous koordinace a rovnováha...ze schodů to ještě šlo, ale i tak jsem se musela přidržovat zdi, ale horší to bylo venku, ani nejmenší šance jít rovně...já myslela, že přes ten dvůr ani na zahradu nedojdu...naštěstí se jednalo jen o pár metrů bez opory a pak zase pěkně podél zdi........kdyby alespoň ten mozek byl v alkoholovém opojení, tak bych si to možná tak nebrala, ale myšlení fungovalo zcela jasně........takže rum už nikdy více

2.3.2019 06:51
fikovnice

XXX.XXX.135.146

To moje kamarádka říkala, že měli doma s manželem nějaký velký rodinný problém. Tak prý celou noc seděli, ten problém "řešili" a u toho kontinuálně pili slivovici. Kolik toho vypili, netuším, ale kámoška pak část noci strávila na záchodě s hlavou v míse. No a někdy dopoledne že někam potřebovali jet. Tak vytáhli tabulky a začali podle hmotnosti a spotřebovaného alkoholu počítat, kdy jim vyprchá alkohol z krve (alkoholtester neměli). No a po tom výpočtu jim vyšlo, že kámoška může řídit asi tak za 2,5 dne a její muž možná už i něco za 24hod...

3.3.2019 03:03

No mě rum voní taky......jednou před x-hodně lety jsme byli u našich kamarádů na náštěvě a zcela neplánovaně jsme ztrestali lahvinku (tu menší)...na to, že jsem skoro abstinent, tak mi kupodivu nic nebylo, jen taková super náladička. Přijeli jsme dom, šla jsem spát, všechno v pohodě...usnula jsem a asi za dvě hoďky chtěl neplánovaně ven pes, já se probudila, hlavu naprosto "čistou", mozek fungující, ale bohužel šla totál do paďous koordinace a rovnováha...ze schodů to ještě šlo, ale i tak jsem se musela přidržovat zdi, ale horší to bylo venku, ani nejmenší šance jít rovně...já myslela, že přes ten dvůr ani na zahradu nedojdu...naštěstí se jednalo jen o pár metrů bez opory a pak zase pěkně podél zdi........kdyby alespoň ten mozek byl v alkoholovém opojení, tak bych si to možná tak nebrala, ale myšlení fungovalo zcela jasně........takže rum už nikdy více

Tak přesně tohle se mi taky stalo před x hodně lety, a od té doby se to neopakovalo. A to si podle mě aspoň jeden grog dám každou zimu. Nemohla to být nějaká vadná šarže?

3.3.2019 10:41

Tak přesně tohle se mi taky stalo před x hodně lety, a od té doby se to neopakovalo. A to si podle mě aspoň jeden grog dám každou zimu. Nemohla to být nějaká vadná šarže?

Těžko říct....já jak fakty piju zcela vyjímečně, tak se mi většinou po třetím panákovi začne motat palice a končim, ale tohle, abych měla čistou hlavu a neposlouchalo tělo, to se mi ještě nestalo a to ani, když jsem (ještě za mlada-za hodně mlada) dala 8 vodek na ex.

S tou šarží??...těžko říct, byl to Božkov a událost bych datovala cca před 16-ti lety

3.3.2019 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ráda vás tu zase vidím kde vy jste tak dlouho byla? Jste pořád stejně, nebo jste se někam přesunula, nebo jiná změna? A zvířena, koho ještě máte či nemáte?

3.3.2019 13:42
fikovnice

XXX.XXX.135.170

fikovnice napsal(a):
To moje kamarádka říkala, že měli doma s manželem nějaký velký rodinný problém. Tak prý celou noc seděli, ten problém "řešili" a u toho kontinuálně pili slivovici. Kolik toho vypili, netuším, ale kámoška pak část noci strávila na záchodě s hlavou v míse. No a někdy dopoledne že někam potřebovali jet. Tak vytáhli tabulky a začali podle hmotnosti a spotřebovaného alkoholu počítat, kdy jim vyprchá alkohol z krve (alkoholtester neměli). No a po tom výpočtu jim vyšlo, že kámoška může řídit asi tak za 2,5 dne a její muž možná už i něco za 24hod...

Ještě se sem vecpu s jednou příhodou - opět od stejné kamarádky (viz citace výše). Před mnoha lety jeli ještě s jednou rodinou do tehdejší Jugoslávie. Doba mez mobilů, podotýkám! Každý svým autem. Jenže jedna rodina narvala do kufru konzervy, brambory - zkrátka jídlo, které tam hodlali vařit. Druhá rodina narvala do kufru chlast - teda co vím, tak piva, asi basy piv. Domluveni byli, že kam dojedou, tam dojedou - resp. měli určenou nějakou širší oblast, kde se ubytují na privátě - cesta na blind. No a jak to tak bývá - v nějaké zácpě na dálnici se vzájemně ztratili....a jak to dopadlo? Strávili každá rodina asi 10 dní dovolenou na jiném místě Juginy, prostě se nenašli, ač snaha byla. Bohužel už si nepamatuji, kdo měl ten chlast a kdo to jídlo....

3.3.2019 15:13
hokrví

XXX.XXX.105.226

Zajímalo by mě kdo si tu dovolenou lépe užil.

3.3.2019 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No ti s chlastem Škoda jen, že si z toho nic nepamatují

Přidejte reakci

Přidat smajlík