Akita Inu s PP (fci/čmku) – štěňata z CHS Delight
Prodám Akita inu - Chovatelská stanice nabízí k rezervaci štěňátka plemene...
Dohodoudokky71
XXX.XXX.177.111
Dobrý den. Potřeboval bych radu od zkušeného chovatele Akity Inu. Je mi 55 let, žiju sám a chci si pořídit štěně. Neumím se nějak rozhodnout, zda by ke mě byla vhodnější Akita Inu, nebo Americká? Zkušenosti se psy mám. Na vojně jsem byl psovod, takže základní výcvik zvládnu bez problémů. Nechci šampiona, ale parťáka.
Když pročítám všemožné stránky o psích plemenech, tak si připadám, že mít doma jedno, nebo druhé se hodí pouze k profesionálním kynologům. Vlastně to platí pro všechna velká plemena. Jsem z toho již otrávený.
Mohl by mi zde někdo pravdivě popsal, jaký je život s Akitou Inu? Obě Akity jsou nádherní psy, ale povahy se různí.
Děkuji.
Ide o to, koľko času na psa budete mať, je to komplikované plemeno na výchovu, chce to špecifický prístup. Ďalšia vec, bude to Váš prvý pes? Ak áno a trúfate si, sadol by som si za net, AI, sociálne siete, YT (s titulkami) prešiel by som si metodiky výchovy, poriadne by som sa na to pripravil, navštívil by som chovné stanice a vysvetlil by som chovateľom, čo od psa očakávam, aby Vám vybrali vhodné šteňa. Neponáhľal by som sa. No a potom ... od prvého dňa, socializácia a výchova. Dôslednosť, rešpekt k tomuto plemenu, znovu výchova a budovanie vzťahu. Ono je to vždy lotéria, môžete mať psa od rovnakého chovateľa i z jedného vrhu. Jeden bude ADHD prudič a ďalší môže byť gaučák. Záleží. Veľa šťastia pri výbere.
Na vojně jsem byl psovod, takže základní výcvik zvládnu bez problémů.
Tak to vám u akity bude platný jak mrtvýmu zimník, násilí a drilování NESNÁŠÍ...
Je to japonec, takže "slepou" poslušnost nečekejte. Přivolání na 100% nenaučíte, takže ji budete "vláčet" na vodítku (stopovačce).
Navíc psi mívají v dospělosti problémy s jinými ...volil bych pro váš budoucí klid jednodušší plemeno