Organizace zachraňující psy, kterým se vyhnout

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2019 12:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Na jaře budu otcovi pomáhat s výběrem psa, z útulku nebo nějaké organizace nebo dočasky. Chci se předem zeptat - jakým konkrétním organizacím se vyhnout? Vím, že některé to dělají jen pro peníze a ráda bych, abychom takovou organizaci nepodpořili.

Normální městské útulky jsou asi v pohodě, ne? I když zase u těch organizací, nebo dočasek, kde mají méně psů mi přijde, že vám o tom psovi dokáží říct víc, lépe ho znají. Což je logické, v útulcích, kde jsou desítky psů na to čas není.

Bude se jednat o psa (na pohlaví až tak nezáleží) větší velikosti - cca 30 kg, může být více, může být méně. Do tří let věku. Na vzhledu nezáleží, preferuje psa typu retrívr, ale vůbec to není podmínkou. . Ale měl by to být pes, který může být celoročně venku - samozřejmě nebude jen tak sám na zahradě, ale budou se mu věnovat. Podmínky jsou - aby byl vhodný k dětem (kvůli vnoučatům) a ideálně aby dokázal vyjít i se psy, kvůli psům v rodině. A aby to nebyl vyloženě hyperaktiv, který potřebuje pořád něco dělat. Aby mu stačili obyčejné procházky a nějaký základní výcvik. Co jsem tak předběžně koukala, tak nebude problém tam takového psa najít. Až na to, že teda na mě je u hodně psů nesmyslná podmínka - aby byli chováni jen a pouze v bytě nebo domě.

A teď - jak to probíhá? Když přijedete do útulku můžete si psy prohlédnout a vybrat? Můžete si ho vzít ven a trochu ho poznat? Vím, že to má každý útulek jinak. Taky jsem se setkala s tím, že vám v útulku ukázali fotky - a vyberte si z fotky a o psovi vám nebyli schopni cokoli říct.

Budu ráda za vaše zkušenosti s konkrétními útulky nebo organizacemi, díky.

5.2.2019 12:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

vozíme granule do útulku v Lysé nad Labem. Psi tam jsou v kotcích, je jich tam asi 40? Vždy všechny obejdu a dám pamlsek. Myslím, že kdybych si nějakého vybrala nebyl by problém si ho hned odvézt. Další podmíky samozřejmě neznám, chov v domě splňujeme. Mám je i na fb - psi nabízejí s fotkami a dost jich pak nový domov najde a noví páničci též dávají fotky jak se pejsek u nich má dobře. Náš pes se tam narodil jako štěňátko a byl to nechtěný dárek k narozeninám. Po smrti osoby měl být utracen, my jsme si ho vzali.

5.2.2019 13:10
impact

XXX.XXX.34.213

Kdybych chtela velkyho psa k baraku, sla bych si do Dogpointu. Tam ma podle me opravdu vysoky sance najit to, co hleda. Navic tam se psy pracuji, pravidelne chodi ven, jsou rozdelani na poslusnost, osetrovatele je maji osahany a myslim, ze nebude problem vyjit vstric ve vsech pozadavcich - prohlidka psu, vzit opakovane na prochazku, atd.

5.2.2019 13:21
marcelaamax

XXX.XXX.135.30

Moc diky, dog point sleduji :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2019 14:00

Já s dovolením doporučím tento, několik mých přátel má odtud pejska:
http://utuleklukavice.cz/k-adopci/

5.2.2019 16:39
Domik047

XXX.XXX.180.47

My máme psa z útulku z Lysé. Jeli jsme tam s tím, že se jen podíváme. Psa jsme si mohli vzít z kotce teoreticky na procházku, ale byl to takovej šmudla, že jenom ležel na trávě. Nakonec jsme si ho hned odvezli domů. Podmínky v podstatě žádný – neměli jsme povinnost kastrovat nic, jen poslat po dvou týdnech fotky. Poplatek byl v dobrovolné výši. Ale pozor, pes byl prý očkovaný (měl takovej ten starej očkovací průkaz), ale neměl čip, takže těžko říct, jestli tomu opravdu tak bylo. Pani nám řekla, že jich přivezli hodně najednou a nestíhali.

5.2.2019 16:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

a moje kadeřnice má asi tři bul z útulku Louny. Ale jak to tam chodí netuším.

5.2.2019 17:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No máme zatím dva favority, kteří se tátovi moc líbí. Ale to je hodně předběžné, psa bude pořizovat až tak na přelomu března/dubna. Ale kdyby tam jeden z těchto psů ještě byl, tak by o něm uvažoval. Akorát, že je u obou uvedeno, že jsou temperamentní. Ale nevím, jak přesně to máme brát - jestli by psovi stačili jen procházky a blbnutí na zahradě. To bychom se pak na psa jeli podívat osobně a poptali se.

http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=51028 - u toho se ale obávám, že asi jen procházky a blbnutí stačit nebude. Ale kdo ví, je jasné, že pokud je celý den v kotci a pak ho vypustí, tak je to živel. Ale zas je pravda, že je to kříženec aktivních plemen.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=52204 - a pak tahle krasavice, tam je ale taky uvedeno, že je hodně temperamentní, tak uvidíme.

5.2.2019 17:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No máme zatím dva favority, kteří se tátovi moc líbí. Ale to je hodně předběžné, psa bude pořizovat až tak na přelomu března/dubna. Ale kdyby tam jeden z těchto psů ještě byl, tak by o něm uvažoval. Akorát, že je u obou uvedeno, že jsou temperamentní. Ale nevím, jak přesně to máme brát - jestli by psovi stačili jen procházky a blbnutí na zahradě. To bychom se pak na psa jeli podívat osobně a poptali se.

http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=51028 - u toho se ale obávám, že asi jen procházky a blbnutí stačit nebude. Ale kdo ví, je jasné, že pokud je celý den v kotci a pak ho vypustí, tak je to živel. Ale zas je pravda, že je to kříženec aktivních plemen.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=52204 - a pak tahle krasavice, tam je ale taky uvedeno, že je hodně temperamentní, tak uvidíme.

asi bych to viděla spíš na Torru než Maxe. Ale záleží kolik je tátovi let zda chce fenu či psa a co s nimi bude podnikat krom pobytu na zahradě. Ten mix ohaře bych asi nechtěla, ačkoliv vzhledově se mi líbí víc než fenka.

5.2.2019 17:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
asi bych to viděla spíš na Torru než Maxe. Ale záleží kolik je tátovi let zda chce fenu či psa a co s nimi bude podnikat krom pobytu na zahradě. Ten mix ohaře bych asi nechtěla, ačkoliv vzhledově se mi líbí víc než fenka.

Taky mi přijde vhodnější ta Torra, ale právě nevím, jak moc se dá spoléhat na takový popis z útulku.

Na pohlaví nezáleží.

Krom pobytu na zahradě s ním bude chodit na procházky. A jinak od jara do podzimu tráví veškerý volný čas právě na té zahradě. Rád chodí do přírody a tohle by měl být parťák. Občas spolu jedeme na společný výlet - výšlap na Sněžku, skály, nějaké stezky atd, takže i to by měl pes zvládat. Vyloženě cvičit psa nechce, ale nebrání se tomu někdy zajet na cvičák. Ale na rovinu říkám, že nebude psovi vymýšlet nějaké aktivity na zaměstnání hlavy, to asi ne. Jinak pes bude na zahradě, když budou velké mrazy tak může do chodby, občas se přijít podívat domů. A na zahradě máme i kotec s gaučem a zateplenou boudou, který tam zůstal po mém psovi , - ale vyloženě "kotcového" psa nechce. Chce ho volně na zahradě, tak jako jsme měli dřív retrívra, to jsme kotec ještě neměli. Ale na kotec ho naučí, když je pak potřeba, tak aby tam byl v pohodě.

5.2.2019 17:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jo ten kotec jsem viděla na fotkách - hotový psí obyvák tak na tyto aktivity asi by byl ideál nějaký kříženec retrívra nebo ovčáka. Toho lovce v Maxovi bych se asi trochu bála. A tak snad psa půjčí aspoň na procházku abyste viděli jak se bude chovat. Co mám známé a mají psy z útulků fakt jsou skoro všichni hodní a takoví "vděční".................ale to nemusí být pravidlem.

5.2.2019 18:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
jo ten kotec jsem viděla na fotkách - hotový psí obyvák tak na tyto aktivity asi by byl ideál nějaký kříženec retrívra nebo ovčáka. Toho lovce v Maxovi bych se asi trochu bála. A tak snad psa půjčí aspoň na procházku abyste viděli jak se bude chovat. Co mám známé a mají psy z útulků fakt jsou skoro všichni hodní a takoví "vděční".................ale to nemusí být pravidlem.

Toho lovce v Maxovi bych se asi trochu bála.

myslím, že ani lovec by mu až tak nevadil, nevadilo by mu vodit psa jen na vodítku nebo šňůře. Ještě jezdí na kole, většinou po polních cestách, lesem, tak možná i tam by ho mohl pes doprovázet.

Co mám známé a mají psy z útulků fakt jsou skoro všichni hodní a takoví "vděční".................ale to nemusí být pravidlem. - on právě chtěl původně zlatého retrívra, ale bez PP. Na psa s PP ho prostě nepřesvědčím, to je marný. A tak jsem ho vytáhla do útulku, kde viděl ty smutné pohledy a to, jak jsou psi vděční za každé pohlazení. A bylo vystaráno, přesvědčila jsem ho na psa z útulku . Ale je jasný, že takhle vděční nejsou všichni. Každopádně psa bychom chtěli nejdřív osobně vidět a jít se sním aspoň kousek projít.

5.2.2019 18:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Toho lovce v Maxovi bych se asi trochu bála.

myslím, že ani lovec by mu až tak nevadil, nevadilo by mu vodit psa jen na vodítku nebo šňůře. Ještě jezdí na kole, většinou po polních cestách, lesem, tak možná i tam by ho mohl pes doprovázet.

Co mám známé a mají psy z útulků fakt jsou skoro všichni hodní a takoví "vděční".................ale to nemusí být pravidlem. - on právě chtěl původně zlatého retrívra, ale bez PP. Na psa s PP ho prostě nepřesvědčím, to je marný. A tak jsem ho vytáhla do útulku, kde viděl ty smutné pohledy a to, jak jsou psi vděční za každé pohlazení. A bylo vystaráno, přesvědčila jsem ho na psa z útulku . Ale je jasný, že takhle vděční nejsou všichni. Každopádně psa bychom chtěli nejdřív osobně vidět a jít se sním aspoň kousek projít.

No tak pokud ho udrží na vodítku u kola tak super. Já bych se dnes už bála že mne pes strhne a bude to konečná. Taky dříve nebyl takový provoz - jezdíváme podél Labe. Ale v lese jsem si to s Argem troufla. Bez vodítka jen v přítomnosti přítele, bála jsem se že by za ním utekl.
No retrivr by byl fajn, ale když jste ho přesvědčila na útulek tak je to určitě lepší než koupit rádoby retrivra bez pp a být pak zklamaný jako bude nejspíš ta vaše kámoška s "jrt". Tak snad se nějaký vhodný objeví. Pokud nemáte daleko tak v té Lysé bývá dost různých psů i větších. A starají se tam o ně dobře.

5.2.2019 18:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
No tak pokud ho udrží na vodítku u kola tak super. Já bych se dnes už bála že mne pes strhne a bude to konečná. Taky dříve nebyl takový provoz - jezdíváme podél Labe. Ale v lese jsem si to s Argem troufla. Bez vodítka jen v přítomnosti přítele, bála jsem se že by za ním utekl.
No retrivr by byl fajn, ale když jste ho přesvědčila na útulek tak je to určitě lepší než koupit rádoby retrivra bez pp a být pak zklamaný jako bude nejspíš ta vaše kámoška s "jrt". Tak snad se nějaký vhodný objeví. Pokud nemáte daleko tak v té Lysé bývá dost různých psů i větších. A starají se tam o ně dobře.

No on je z vesnice a na těch cestách polních a lesních potkáte někoho spíš výjimečně. Ale určitě by to šlo psa naučit i na postroj a na kole tahat. Což já se teda se svým na kole bojím a tak máme koloběžku . Na té jsem přeci jenom níž . Ale s retrívrem jsem na kole jezdili v pohdoě. Za vesnicí na volno a přes vesnici nebo mezi vesnicemi na vodítku, vedle kola, netahal.

Lysou máme kousek, stejně tak právě tu Kutnou Horu. Možná, že ho zkusím do té Kutny Hory vytáhnout alespoň se na Maxe podívat a vzít ho na procházku :-)

5.2.2019 18:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No on je z vesnice a na těch cestách polních a lesních potkáte někoho spíš výjimečně. Ale určitě by to šlo psa naučit i na postroj a na kole tahat. Což já se teda se svým na kole bojím a tak máme koloběžku . Na té jsem přeci jenom níž . Ale s retrívrem jsem na kole jezdili v pohdoě. Za vesnicí na volno a přes vesnici nebo mezi vesnicemi na vodítku, vedle kola, netahal.

Lysou máme kousek, stejně tak právě tu Kutnou Horu. Možná, že ho zkusím do té Kutny Hory vytáhnout alespoň se na Maxe podívat a vzít ho na procházku :-)

To je určitě dobrý nápad. Já mám těžkou artrozu takže pro mne už ani ta koloběžka. Ale třeba štěně naučím aby běhalo bez vodítka podle kola a bude to v poho. S naším psem to nešlo, neboť se vrhal po všem živém (feny, psi, štěnata, kočky). Přítel ho na vodítku udržel ale někdy měl taky co dělat Určitě psa vidět naživo a ne jen podle fotek. A hlavně jak na vás bude reagovat a jak se bude chovat. Ke mně se minule měl takový krásný pitbul nebo staford ale jelikož vím, že to není nic pro nás tak tam zůstal...............

5.2.2019 23:58
b.k

XXX.XXX.210.242

Jejda - neporadím - jen kvituji,že chcete pro tátu dospělého psa..
Já to letos nedomyslela - moji rodiče vždy měli psa ,od úmrtí toho posledního jsou to cca 3roky..a prý,že dalšího už ne.. No ejhle - mámě se zastesklo a chtěla štěně stejného plemene,které měla naposled.. Takže jsem ji ho koupila.. No jak myslíte,že to dopadlo? Štěně nedala - po 14ti dnech,bylo toho na ní prostě moc.. Jasně,že fenka skončila u nás.. Kdybych ji - jim - pořídila psa,který už "tolik nevyžaduje" udělala bych líp.. Hledala bych - ne v dočaskách,ani v útulcích..hledala bych na netu v inzerci..tam si myslím,že bych přece jen dostala od konkrétního prodávajicího relevantnější info.. Mohu se plést - psa z útulku či dočasky jsem nikdy neměla..

6.2.2019 08:54
keissa

XXX.XXX.155.174

Chapu že chcete pomoct nějakemu utulkáči ale možná by byla i dobra volba projít inzerci,v nabídce je spousta dospělých psu i od chovatelu za rozumumnou cenu ,vychovaných a se spoustou informaci .

6.2.2019 08:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

b.k napsal(a):
Jejda - neporadím - jen kvituji,že chcete pro tátu dospělého psa..
Já to letos nedomyslela - moji rodiče vždy měli psa ,od úmrtí toho posledního jsou to cca 3roky..a prý,že dalšího už ne.. No ejhle - mámě se zastesklo a chtěla štěně stejného plemene,které měla naposled.. Takže jsem ji ho koupila.. No jak myslíte,že to dopadlo? Štěně nedala - po 14ti dnech,bylo toho na ní prostě moc.. Jasně,že fenka skončila u nás.. Kdybych ji - jim - pořídila psa,který už "tolik nevyžaduje" udělala bych líp.. Hledala bych - ne v dočaskách,ani v útulcích..hledala bych na netu v inzerci..tam si myslím,že bych přece jen dostala od konkrétního prodávajicího relevantnější info.. Mohu se plést - psa z útulku či dočasky jsem nikdy neměla..

No právě ty na inzerci - já si myslím, že tam vám právě lidi zatají negativa, když se chtějí psa zbavit. Ale koukáme i tam. A k tomu dospělému psovi - táta by zvládnul i štěně, on je docela aktivní člověk. Jen prostě s tím starším psem to bude jednodušší :-)

6.2.2019 08:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

keissa napsal(a):
Chapu že chcete pomoct nějakemu utulkáči ale možná by byla i dobra volba projít inzerci,v nabídce je spousta dospělých psu i od chovatelu za rozumumnou cenu ,vychovaných a se spoustou informaci .

Na inzerci taky koukáme - na ty inzeráty, kde se lidi psů zbavují kvůli alergiím, stěhování. Jenže já si myslím, že ne vždy vám tam člověk řekne o psovi pravdu. Že někdy je to tak, že je se psem velký problém a proto se ho chtějí zbavit a ten problém vám samozřejmě neřeknou. Ale nadruhou stranu si říkám, že i tihle psi nakonec skončí v útulku - ale tam už vám ten problém řeknou, teda asi taky záleží jak kde. No a dospělého psa od chovatele - to už mi zase přijde smysluplnější podpořit ten útulek, když nechce vyloženě psa čistokrevného.

Edit: A on je vyloženě hotový z toho, jak v útulku mají psi smutné oči a jak jsou vděční . Taková blbost, vím že všichni takoví nejsou, ale když pár útulků objedeme, tak si myslím, že takového najdeme :-)

6.2.2019 09:31
LájošM

XXX.XXX.14.251

Obecně bych se vyhnul organizacím, které chtějí vysoký adopční poplatek, šmahem všechno kastrují bez ohledu na zdravotní stav psa, a mají milion podmínek, kterými i do budoucna chtějí omezovat vaše vlastnická práva k psovi.

Ve větších útulcích také většinou nic moc o povaze psa nemusí vědět. On se může jinak chovat v kotci, jinak doma, v různém prostředí a situacích. Super je, když vyjdou vstříc, psa vám půjčí na procházku na delší dobu.

6.2.2019 09:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

LájošM napsal(a):
Obecně bych se vyhnul organizacím, které chtějí vysoký adopční poplatek, šmahem všechno kastrují bez ohledu na zdravotní stav psa, a mají milion podmínek, kterými i do budoucna chtějí omezovat vaše vlastnická práva k psovi.

Ve větších útulcích také většinou nic moc o povaze psa nemusí vědět. On se může jinak chovat v kotci, jinak doma, v různém prostředí a situacích. Super je, když vyjdou vstříc, psa vám půjčí na procházku na delší dobu.

Jo to je právě jasné, že se bude chovat jinak tam. On se taky pak doma může chovat měsíc v pohodě a pak se můžou objevit v určitých situacích reakce, které nebude nikdo čekat. S tím počítáme. Ale ta delší procházka by byla fajn.

No a co je vysoký adopční poplatek? Co jsem koukala zrovna na ty dva výše zmiňované psy - tak v útulku v Kutné Hoře jsou je to tuším 300 kč, což mi přijde až trochu málo :-) A u druhého útulku je to 1500 kč, což mi nepřijde nijak hrozné. Ale taky jsem viděla organizace, kde za psa chtěli 4000, což už mi přijde dost.

Edit: a ještě k tomu, že útulcích o povaze nemusí moc vědět. To je fakt. Ono asi záleží i na tom, jak dlouho tam pes je. Ale třeba výše zmiňovaný dogpoint bych řekla, že o svých svěřencích ví dost. O vánocích jsme se byli podívat třeba v útulku v Jičíně - tam bylo do 10 psů, většina společně navolno a taky vám o nich řekli všechno, jenže ti psa tam byli dlouho. A pak jsme byli venčit v útulku v Hradci Králové, kde mi přišlo, že o psech zase až tolik nevědí, ale třeba to na mě jen tak působilo. Každý útulek to bude mít jinak no..

6.2.2019 10:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

Viděl jsem adopční poplatky i přes 5 tisíc, což se mi zdá už moc. On většinou stejně člověk jim dá víc, pokud vidí, že se o psy dobře starají. Nebo pak posílá nějakou menší částku pravidelně. Ale tím, že je prvotní poplatek tak vysoký (zřejmě schválně, aby odradil množáky), odrazuje i chudší lidi, kteří by se o psa postarali dobře, jen si peníze raději schovají na náklady přímo s jejich psem do budoucna.

6.2.2019 10:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

LájošM napsal(a):
Viděl jsem adopční poplatky i přes 5 tisíc, což se mi zdá už moc. On většinou stejně člověk jim dá víc, pokud vidí, že se o psy dobře starají. Nebo pak posílá nějakou menší částku pravidelně. Ale tím, že je prvotní poplatek tak vysoký (zřejmě schválně, aby odradil množáky), odrazuje i chudší lidi, kteří by se o psa postarali dobře, jen si peníze raději schovají na náklady přímo s jejich psem do budoucna.

No táta je přesně ten typ člověka, že 5000 jako adopční poplatek by nedal. A to bych neřekla, že je z těch chudších. Jen on to prostě bere tak, že toho psa zachraňuje a tohle na něj působí přesně tak, že lidi to dělají pro peníze. Jinak třeba při poplatku těch 300 kč by dal určitě dobrovolně víc na péči o psy. Ale vysoký adopční poplatek jako takový ho odradí hned.

6.2.2019 11:01
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

Já byla hrozně nadšená z lidí z DogPointu. Měla jsem pocit, že to ti lidé dělají pro radost, nikoli jako práci :) Ten přístup tam je prostě úplně jiný. O každého psa se tam starají jako o vlastního, díky čemuž si myslím, že ty psy opravdu znají a řeknou vám o něm maximum.

Ale osobně jsem se zakoukala do psa z Bouchalky, a i když tu bylo o Bouchalce napsáno hodně negativního, pokud by mi při osobní návštěvě sedl, vzala bych ho. Přeci jen si člověk pořizuje psa minimálně na pár let, tak je jedno, odkud pes je, hlavně, že si sednete :)

http://www.psiutulekbouchalka.cz/dospelaci/

26.2.2019 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Znali jste někdo Bull azyl Čáslav? Neznala jsem je nijak osobně nebo blíž, nikdy jsem tam nebyla. Jen jsem o jejich fungování věděla a měla jsem za to, že je to dobrá organizace, co dává do kupy bull plemena. No a jak to dopadlo? Momentálně ukončili činnost a všechny psy z azylu darovali - v dost špatném fyzickém i psychickém stavu. Kolují nějaké informace, že prý i vybírali peníze na koupení nového pozemku, který ale nikdy zakoupen nebyl. Nechápu, jak někdo může takhle využívat problémové a odložené psy .

26.2.2019 10:15

marcelaamax napsal(a):
Znali jste někdo Bull azyl Čáslav? Neznala jsem je nijak osobně nebo blíž, nikdy jsem tam nebyla. Jen jsem o jejich fungování věděla a měla jsem za to, že je to dobrá organizace, co dává do kupy bull plemena. No a jak to dopadlo? Momentálně ukončili činnost a všechny psy z azylu darovali - v dost špatném fyzickém i psychickém stavu. Kolují nějaké informace, že prý i vybírali peníze na koupení nového pozemku, který ale nikdy zakoupen nebyl. Nechápu, jak někdo může takhle využívat problémové a odložené psy .

Viděla jsem na FB, ti psi podle fotek vypadají strašně, kost a kůže, to se nedá pochopit. Mám pocit, že jich ani moc neměli a nedokázali se postarat ani o těch pár.

26.2.2019 10:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viděla jsem na FB, ti psi podle fotek vypadají strašně, kost a kůže, to se nedá pochopit. Mám pocit, že jich ani moc neměli a nedokázali se postarat ani o těch pár.

Jo moc jich tam nebylo, naštěstí. Těch pár je v hrozném stavu, četla jsem o jednom konkrétním - taky kost a kůže - a navíc prý úplně zlomený.

26.2.2019 10:27

marcelaamax napsal(a):
Jo moc jich tam nebylo, naštěstí. Těch pár je v hrozném stavu, četla jsem o jednom konkrétním - taky kost a kůže - a navíc prý úplně zlomený.

Viděla jste ty fotky? Myslím, že je to ten sedící pejsek s kovovým obojkem s velkými oky, nejsou tam popisky. To se ani nechce věřit, že to někdo může nechat dojít tak daleko.
Údajně jim i různí lidi vozili krmivo pro psy...kde to skončilo, je záhada.

26.2.2019 10:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Viděla jste ty fotky? Myslím, že je to ten sedící pejsek s kovovým obojkem s velkými oky, nejsou tam popisky. To se ani nechce věřit, že to někdo může nechat dojít tak daleko.
Údajně jim i různí lidi vozili krmivo pro psy...kde to skončilo, je záhada.

https://www.denikzhrzenehomuze.com/13-lidske-zrudy-kdyz-selze-utulek.htm - jedná se o toho černobílého. Ale vypadají všichni hrozně

Na pozemek se prý vybralo 200 000, nikdy koupen nebyl - hledají se lidi, kteří přispěli a je v plánu trestní oznámení. Dále pak prý azyl vykoupil desítky psů od majitelů a některých útulku k převýchově a následné adopci - a psi zmizeli a není po nich žádná stopa.

26.2.2019 10:56

marcelaamax napsal(a):
https://www.denikzhrzenehomuze.com/13-lidske-zrudy-kdyz-selze-utulek.htm - jedná se o toho černobílého. Ale vypadají všichni hrozně

Na pozemek se prý vybralo 200 000, nikdy koupen nebyl - hledají se lidi, kteří přispěli a je v plánu trestní oznámení. Dále pak prý azyl vykoupil desítky psů od majitelů a některých útulku k převýchově a následné adopci - a psi zmizeli a není po nich žádná stopa.

Díky za odkaz. Já měla na mysli toho Cézara, ten je prý apatický a jen sedí s přimhouřenýma očkama.
Kdosi je obhajuje, že neměli peníze a byli na tom špatně...se mi to nezdá, tolik lidí tam píše, že jim toho navozili, že jim věnovali i výtěžek z nějaké předvánoční sbírky. O ztracených psech je tam taky info. No, každopádně je to hrozný a doufám, že se v budoucnu objeví zprávy, jak to dopadlo.

26.2.2019 11:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky za odkaz. Já měla na mysli toho Cézara, ten je prý apatický a jen sedí s přimhouřenýma očkama.
Kdosi je obhajuje, že neměli peníze a byli na tom špatně...se mi to nezdá, tolik lidí tam píše, že jim toho navozili, že jim věnovali i výtěžek z nějaké předvánoční sbírky. O ztracených psech je tam taky info. No, každopádně je to hrozný a doufám, že se v budoucnu objeví zprávy, jak to dopadlo.

To jo, a přeci i kdyby neměli peníze tak se vždycky dá nějak tak si přiznat, že už na to prostě nemám a vyhledat pomoc, někoho, kdo se o psy postará. Navíc jak by peníze souviseli s tím, že jsou psi zlomení a v hrozném psychickém stavu. To už vůbec není o penězích.

26.2.2019 11:11
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):
To jo, a přeci i kdyby neměli peníze tak se vždycky dá nějak tak si přiznat, že už na to prostě nemám a vyhledat pomoc, někoho, kdo se o psy postará. Navíc jak by peníze souviseli s tím, že jsou psi zlomení a v hrozném psychickém stavu. To už vůbec není o penězích.

Přesně tak.
Nás ústecký útulek (dřív patřil pod měšťáky, dneska je pod ZOO) taky nedávno vyhlásil žádost o pomoc. Nikdo je za to nekamenoval a dost lidí ochotně pomohlo.

26.2.2019 11:17
impact

XXX.XXX.6.0

marcelaamax napsal(a):

Ale je to o penezich.. Vzali psa, skasirovali 6500, pes obratem zmizel a penize zustaly v kapse. Jeden pes, deset psu, padesat psu.. Je jich hrozne moc. Naklady na provoz prakticky zadne. Kde najdete pul mega jen tak na ulici?

26.2.2019 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Ale je to o penezich.. Vzali psa, skasirovali 6500, pes obratem zmizel a penize zustaly v kapse. Jeden pes, deset psu, padesat psu.. Je jich hrozne moc. Naklady na provoz prakticky zadne. Kde najdete pul mega jen tak na ulici?

Ja to myslela tak, ze jejich výmluva, ze uz na to neměli penize nijak nesouvisi s tím, ze jsou psi psychicky zlomení.

26.2.2019 12:15
impact

XXX.XXX.6.0

marcelaamax napsal(a):
Ja to myslela tak, ze jejich výmluva, ze uz na to neměli penize nijak nesouvisi s tím, ze jsou psi psychicky zlomení.

Jo ahá, tak to rozhodně.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2019 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Lidi, není tady nějak moc - prý - a asi!?
Já se vůbec nechci zastávat případného podvodného jednání, ale takovéto - jedna paní povídala - a bylo to na Facebooku - se nedá považovat za fakta.
Zachraňování zvířat může (a nemusí) být dobrý byznys a v každém kšeftu je i konkurenční boj.
Vůbec o té kauze nic nevím, takže jestli tam dochází k pochybení, či ne taky nevím a ani internet na tom nic nezmění. Tedy po mé zkušenosti:
asi před dvěma roky dala moje konkurence na ten slavnej Facebook fotku dvou starých lehce zubožených psů, a komentář k tomu byl, že takto vypadají moji psi a pozor na mě! Skutečnost, že se o moje psy nejednalo nezměnila nic na tom, že to spousta lidí vzala za fakt.
Teprve trestní oznámení a návštěva policie donutila konkurenci svojí tvorbu stáhnout.
Internet je v některých ohledech super, ale taky umožňuje hroznou špínu, řevnivost a žumpu špatných lidských vlastností.

26.2.2019 13:49
impact

XXX.XXX.6.0

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Lidi, není tady nějak moc - prý - a asi!?
Já se vůbec nechci zastávat případného podvodného jednání, ale takovéto - jedna paní povídala - a bylo to na Facebooku - se nedá považovat za fakta.
Zachraňování zvířat může (a nemusí) být dobrý byznys a v každém kšeftu je i konkurenční boj.
Vůbec o té kauze nic nevím, takže jestli tam dochází k pochybení, či ne taky nevím a ani internet na tom nic nezmění. Tedy po mé zkušenosti:
asi před dvěma roky dala moje konkurence na ten slavnej Facebook fotku dvou starých lehce zubožených psů, a komentář k tomu byl, že takto vypadají moji psi a pozor na mě! Skutečnost, že se o moje psy nejednalo nezměnila nic na tom, že to spousta lidí vzala za fakt.
Teprve trestní oznámení a návštěva policie donutila konkurenci svojí tvorbu stáhnout.
Internet je v některých ohledech super, ale taky umožňuje hroznou špínu, řevnivost a žumpu špatných lidských vlastností.

Ta kauza jede uz mnoho tydnu a ja ji od zacatku dost podrobne sleduju. Vlastne to sleduju uz od te doby, co vybirali na ten pozemek a pak penize zahadne zmizely..

Za tim, co jsem napsala, si stojim.

Zkuste si popovidat s par lidmi, kteri k nim dali psa a nebo je financne podporovali.

26.2.2019 13:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Ta kauza jede uz mnoho tydnu a ja ji od zacatku dost podrobne sleduju. Vlastne to sleduju uz od te doby, co vybirali na ten pozemek a pak penize zahadne zmizely..

Zkuste si popovidat s par lidmi, kteri k nim dali psa a nebo je financne podporovali.

Oni i ti co si od nich psa adoptovali říkají, ze to bylo takové podivné. Ze je vůbec nezajímalo do jakých podmínek pes jde, ze jim ho dali a tim to končilo, dal se nezajímali.

26.2.2019 14:01
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):
Oni i ti co si od nich psa adoptovali říkají, ze to bylo takové podivné. Ze je vůbec nezajímalo do jakých podmínek pes jde, ze jim ho dali a tim to končilo, dal se nezajímali.

Tak to pro ty psy byla pořád ta lepší varianta...

Jinak mě někdo nařknout, že mi tu mizí psi, tak si sednu, položím před sebe šanony se smlouvama a jednoho po druhým ty aktuální majitele obvolám, aby mi zaslali aktuální foto. Rozhodně bych kvůli tomu nesmazala stránky a nezalezla deset metrů pod zem.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2019 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

impact napsal(a):

OK. Nemám důvod vám nevěřit.
Já jen, že člověk by měl být obezřetný, než někoho odsoudí.

27.2.2019 13:57

Útulok Tuláčik Brezno - znáte někdo?

5.3.2019 07:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tyrani-psi-policie-bull-azyl-caslav.A190304_212602_domaci_chtl?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

No jsem zvědavá, jak tohle dopadne.

To mi hlava nebere - když vidím, v jakém stavu byli ti psi a KVS řekne, že není shledáno porušení zákona proti týrání zvířat.

5.3.2019 07:47

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tyrani-psi-policie-bull-azyl-caslav.A190304_212602_domaci_chtl?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Děs, běs - a nejhorší na tom je, že jeden primitivní v.ůl se najde, ale povinné osoby, které měli dávno konat - veterinární správa - nekonají!! Já bych je určitě popohnala k zodpovědnosti spolu s ním. Jak mohli při převozu toho chudáka Arese říct, že tam nevidí stopy týrání, když ten pes je polomrtvý.
A hlavně z toho plyne poučení - nemnožit psy za každou cenu a nekupovat si štěňata, která potom nejsem schopná zvládnout ! Určitou spoluvinu mají původní majitelé psů. kteří je svěřili ( vlastně odložili, zbavili se jich ) a ani se nestarali, co se psem je ! A možná někteří už mají jiné štěně, které nejsou schopni vychovat !
A pak - majitelé a chovatelé zvládnutých psů by měli častěji přiznávat, že to není pes pro každého !!!

5.3.2019 07:55

Když si představím, kolikrát jsou pitbulové, stafordi ( a jejich kříženci ) doporučovaní.......!!
Měli jsme u nás starší pár, který měl zvládnutého velkého boxera - bezvadný pes. Když jim odešel, pořídili si AST -
"chtěli už jsme na stará kolena něco menšího......". Psa zvládli, ale na vodítku s náhubkem a každý den pán odcházel z vycházky schvácený a paní mohla jen na čůrací procházku před dům.

5.3.2019 07:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Děs, běs - a nejhorší na tom je, že jeden primitivní v.ůl se najde, ale povinné osoby, které měli dávno konat - veterinární správa - nekonají!! Já bych je určitě popohnala k zodpovědnosti spolu s ním. Jak mohli při převozu toho chudáka Arese říct, že tam nevidí stopy týrání, když ten pes je polomrtvý.
A hlavně z toho plyne poučení - nemnožit psy za každou cenu a nekupovat si štěňata, která potom nejsem schopná zvládnout ! Určitou spoluvinu mají původní majitelé psů. kteří je svěřili ( vlastně odložili, zbavili se jich ) a ani se nestarali, co se psem je ! A možná někteří už mají jiné štěně, které nejsou schopni vychovat !
A pak - majitelé a chovatelé zvládnutých psů by měli častěji přiznávat, že to není pes pro každého !!!

Určitou spoluvinu mají původní majitelé psů. kteří je svěřili ( vlastně odložili, zbavili se jich ) a ani se nestarali, co se psem je !

No nevím, za mě ti lidi byli zodpovědní alespoň v tom, že uznali, že toho psa nezvládají a dali ho někam, kde čekali, že mu pomohou a on díky tomu najde novou rodinu. Lepší než kdyby ho dali do útulku nebo někde uvázali. Tedy jako lepší možnost to vypadalo, ono před pár lety v té Čáslavi třeba ještě žádný problém s péčí o psy nebyl. A že se nestarali? No to tvrdí majitel bull azylu, ale mohlo to být jinak. A pokud opravdu ti psi jsou v nových domovech (což nevím), tak na druhou stranu chápu toho majitele, že "bývalým" majitelům nedá kontakt na "současné" majitele. Oni se třeba mohli zajím co se psem je, ale mohlo jim být řečeno, že pes už má nový super domov. Kdo ví.

5.3.2019 08:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když si představím, kolikrát jsou pitbulové, stafordi ( a jejich kříženci ) doporučovaní.......!!
Měli jsme u nás starší pár, který měl zvládnutého velkého boxera - bezvadný pes. Když jim odešel, pořídili si AST -
"chtěli už jsme na stará kolena něco menšího......". Psa zvládli, ale na vodítku s náhubkem a každý den pán odcházel z vycházky schvácený a paní mohla jen na čůrací procházku před dům.

Tak já se pohybuji mezi těmito psy hodně a tady z majitelů,co znám,je málokdo bude doporučovat. Jenže to je taky o tom, v jaké té "komunitě" přímo se pohybujete. Já se pohybuji na cvičácích a ve sportech, tedy tam, kde se s těmi psi pracuje a jsou to fakt psi akční. Majitel takového psa nedoporučí jen tak někomu.

No a pak jsou takoví ti lidi, co mají jednoho AST (většinou spíš křížence, kterého za AST vydávají), který je zrovna pohodový a oni všem to plemeno doporučují, jakože ideální pes.

5.3.2019 08:03

marcelaamax napsal(a):
Určitou spoluvinu mají původní majitelé psů. kteří je svěřili ( vlastně odložili, zbavili se jich ) a ani se nestarali, co se psem je !

No nevím, za mě ti lidi byli zodpovědní alespoň v tom, že uznali, že toho psa nezvládají a dali ho někam, kde čekali, že mu pomohou a on díky tomu najde novou rodinu. Lepší než kdyby ho dali do útulku nebo někde uvázali. Tedy jako lepší možnost to vypadalo, ono před pár lety v té Čáslavi třeba ještě žádný problém s péčí o psy nebyl. A že se nestarali? No to tvrdí majitel bull azylu, ale mohlo to být jinak. A pokud opravdu ti psi jsou v nových domovech (což nevím), tak na druhou stranu chápu toho majitele, že "bývalým" majitelům nedá kontakt na "současné" majitele. Oni se třeba mohli zajím co se psem je, ale mohlo jim být řečeno, že pes už má nový super domov. Kdo ví.

Ono stačí podívat se do rubrik "daruji".......

5.3.2019 08:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono stačí podívat se do rubrik "daruji".......

Jo, je tam spousty bull psů. Já jen reaguji na to, že ti lidi, kteří psa dali do Čáslavi - tak ti to nejspíš mysleli dobře, chtěli tomu psovi pomoct. Jinak by ho mohli taky darovat zadarmo.

5.3.2019 08:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):

Na tom, ze zodpovědnost za zmenšeného nevychovaného psa hodím na nekoho jiného nevidím nic zodpovědného!
Kdyby nebylo těchto nezodpovědných majitelů, tak žádný takový "ústav" nevznikl, a nevznikl by ani žádný problém!

5.3.2019 08:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Na tom, ze zodpovědnost za zmenšeného nevychovaného psa hodím na nekoho jiného nevidím nic zodpovědného!
Kdyby nebylo těchto nezodpovědných majitelů, tak žádný takový "ústav" nevznikl, a nevznikl by ani žádný problém!

Jo tak to máte samozřejmě pravdu.

5.3.2019 08:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Jo, je tam spousty bull psů. Já jen reaguji na to, že ti lidi, kteří psa dali do Čáslavi - tak ti to nejspíš mysleli dobře, chtěli tomu psovi pomoct. Jinak by ho mohli taky darovat zadarmo.

Takovýho psa nechce nikdo ani zadarmo, a kdyby to mysleli dobře, tak nedají psa cizímu chlapovi někde u rybníka s tím, že ani neví, kam jde, a jestli ho zítra nesežere.

5.3.2019 08:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Takovýho psa nechce nikdo ani zadarmo, a kdyby to mysleli dobře, tak nedají psa cizímu chlapovi někde u rybníka s tím, že ani neví, kam jde, a jestli ho zítra nesežere.

A vy víte, že to předání probíhalo takhle? Protože já mám známí, kteří v tom azylu byli osobně, před pár lety. A to tam prý vypadalo všechno v pořádku.

Edit.: a taky byl ten azyl dost doporučovaný - často když někdo řešil velký problém se psem, že ho nezvládá, že ho bude muset dát pryč, tak mu byl doporučen právě tento azyl.

Ale nechci se těch lidí, co nezvládli psa zastávat, to vůbec ne. Mám na ně stejný názor jako vy. Jen prostě do tohodle asi vidět nemohli, nemohli vědět, jak ti psi skončí.

5.3.2019 08:28
impact

XXX.XXX.54.177

Ja taky ne. Vyhybam se takovym psum jak cert krizi a majitele tech zkazenych a rozmazlenych fracku jsou na me jeste kolikrat urazeni, ze ja mam ten azyl pro tohle plemeno, tak jak si dovoluju odmitnout prijmout jejich agresivniho psa, kdyz oni si s nim chudaci uz nevedi rady.. A kdyz je poslu k odbornikovi, aby na vztahu se psem pracovali, tak to ne, to se jim nechce. Oni se chtej proste psa zbavit a slus.

5.3.2019 08:30

Někde na tom odkazu byl záběr na krásné kovové kotce v řadě a opravdu všechno vypadalo dobře, ale asi jen chvíli - pak asi kotce rozprodal -či kam se poděly ? A peníze měl rád, tak místo, aby přiznal, že to nezvládne.....Ale tam je vina na orgánech ( KVS, ošetřující veterinář, obec...), že to nechali zajít tak daleko - jako ostatně v jiných kauzách.

5.3.2019 08:37

"Ale nechci se těch lidí, co nezvládli psa zastávat, to vůbec ne. Mám na ně stejný názor jako vy. Jen prostě do tohodle asi vidět nemohli, nemohli vědět, jak ti psi skončí".

Nejhorší je, že půjdou a koupí si další štěně.....Protože, i když se ceny psů zdají vysoké, dnes na ně dosáhne kde kdo.
Tady by měla zasáhnout "vyšší moc" - jen nevím kdo. Obec, KVS...?
Když pojedu autem ožralá - přijdu o řidičák. Když se zbavím zkaženého psa, měl by přijít zákaz vlastnění dalšího - povolené maximálně malé společenské plemeno. Utopie, že ?

5.3.2019 08:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Ale nechci se těch lidí, co nezvládli psa zastávat, to vůbec ne. Mám na ně stejný názor jako vy. Jen prostě do tohodle asi vidět nemohli, nemohli vědět, jak ti psi skončí".

Nejhorší je, že půjdou a koupí si další štěně.....Protože, i když se ceny psů zdají vysoké, dnes na ně dosáhne kde kdo.
Tady by měla zasáhnout "vyšší moc" - jen nevím kdo. Obec, KVS...?
Když pojedu autem ožralá - přijdu o řidičák. Když se zbavím zkaženého psa, měl by přijít zákaz vlastnění dalšího - povolené maximálně malé společenské plemeno. Utopie, že ?

Jo, tohle je složité, no. Já bych klidně byla pro, aby každý kdo chce psa musel udělat nějakou "zkoušku". Jenže ani to by nepomohlo, protože je hodně lidí, kteří teorii znají naprosto dokonale, ale psa v praxi nedokáži naučit ani základní poslušnost.

No hlavním problémem jsou lidi, kteří množí a kříží bull psy (a samozřejmě i ostatní plemena), jenže dokud bude poptávka a nebude za to žádný postih, tak se to bude dít dál. To je takový začarovaný kruh.

5.3.2019 09:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
A vy víte, že to předání probíhalo takhle? Protože já mám známí, kteří v tom azylu byli osobně, před pár lety. A to tam prý vypadalo všechno v pořádku.

Edit.: a taky byl ten azyl dost doporučovaný - často když někdo řešil velký problém se psem, že ho nezvládá, že ho bude muset dát pryč, tak mu byl doporučen právě tento azyl.

Ale nechci se těch lidí, co nezvládli psa zastávat, to vůbec ne. Mám na ně stejný názor jako vy. Jen prostě do tohodle asi vidět nemohli, nemohli vědět, jak ti psi skončí.

Ano, předávání prý probíhalo mimo zařízení - u rybnika, u hřbitova apod.
A ty nový hezký kotce prý pouzili jen na vyfocení na internet, a pak je zase rozmontovali a odvezli ...

5.3.2019 09:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Jo, tohle je složité, no. Já bych klidně byla pro, aby každý kdo chce psa musel udělat nějakou "zkoušku". Jenže ani to by nepomohlo, protože je hodně lidí, kteří teorii znají naprosto dokonale, ale psa v praxi nedokáži naučit ani základní poslušnost.

No hlavním problémem jsou lidi, kteří množí a kříží bull psy (a samozřejmě i ostatní plemena), jenže dokud bude poptávka a nebude za to žádný postih, tak se to bude dít dál. To je takový začarovaný kruh.

Problém nejsou lidi co množí bull psy - problém jsou ti, co to kupují! Kdyby nebyl kupec, tak neni množitel.

5.3.2019 09:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ano, předávání prý probíhalo mimo zařízení - u rybnika, u hřbitova apod.
A ty nový hezký kotce prý pouzili jen na vyfocení na internet, a pak je zase rozmontovali a odvezli ...

hmm . Tak potom ale jestli to tam takhle vypadalo delší dobu, tak nechápu, že to někdo neřešil dřív. Ale myslím, že dřív nabízeli psy na sociálních sítích a dávali i videa a psi vypadali v pohodě.

Jo ale jinak lidi co jim tam vozili nějaké pelechy, žrádlo atd. tak taky říkali, že si to jen přebrali rychle a na pozemek je ani nepustili, že jejich přístup nebyl moc přátelský.

5.3.2019 09:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Problém nejsou lidi co množí bull psy - problém jsou ti, co to kupují! Kdyby nebyl kupec, tak neni množitel.

Však to píšu, že pokud bude poptávka, tak to tak bude dál.

5.3.2019 09:26
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

"Fakt si myslíte, že to čistokrevný staford není?" ..... asi v poslední době nejčastější otázka na kurzech. Už se mi nechce ani ptát na cenu, za kolik to nohatý, hubený, s tvarem hlavy křížence vipeta s boxérem (to říkám ze srandy) získali. Povahově jsou to většinou bázlivky ..... ovšem často to vykrystalizuje do agresivity z bázlivosti. Majitelé vůbec nezvládají temperament psa. A nejvíc mne vždycky pobaví, že jediné co psovi pořádně jde je přetahování (jako motivace), ale oni se s ním nepřetahují, protože je občas kousne nebo moc cuká hlavou, nebo je to moc fyzicky náročné.

5.3.2019 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
"Fakt si myslíte, že to čistokrevný staford není?" ..... asi v poslední době nejčastější otázka na kurzech. Už se mi nechce ani ptát na cenu, za kolik to nohatý, hubený, s tvarem hlavy křížence vipeta s boxérem (to říkám ze srandy) získali. Povahově jsou to většinou bázlivky ..... ovšem často to vykrystalizuje do agresivity z bázlivosti. Majitelé vůbec nezvládají temperament psa. A nejvíc mne vždycky pobaví, že jediné co psovi pořádně jde je přetahování (jako motivace), ale oni se s ním nepřetahují, protože je občas kousne nebo moc cuká hlavou, nebo je to moc fyzicky náročné.

Jo kamarádka si pořídila fenu AST, bez PP. Fena je teda krásná, ale AST to není, to když už, tak by se dalo říct, že je to pitbul (vzhledově), u těch je ten vzhled takový neustálený. Fena doma úžasná, mazlivka. Vychází v pohodě se psema i fenama. Ale je taková ulekaná a občas reaguje přehnaně na něco, co by panička ani nečekala. Ale řešením je to, pořádně ji utahat. Když je utahaná, tak je naprosto v pohodě a neřeší nic. Když někdy třeba není dva dny čas a nemá žádný trénink, jen procházky, tak zase začíná řešit. Jinak je čuba hodně aktivní -dobrá v coursingu a bull sportech, ale na mě zároveň taková "jemná". A co mě by vadilo - ona moc neumí projevit radost. Je pořád taková "neutrální", nijaká. Ale tak to je třeba i výchovou....

Jo a můj xAST, o tom ani nemluvím, o tom už jsem tu psala mockrát . A kolik ten už měl "nabídek" na fenečky

5.3.2019 09:59

"hmm . Tak potom ale jestli to tam takhle vypadalo delší dobu, tak nechápu, že to někdo neřešil dřív"

Však to píšu nahoře : V každé té kauze by měly být popohnáni k zodpovědnosti i osoby, které to měly vyřešit a zrušit daleko dřív. Však starosta a zastupitelstvo obce je za pořádek v obci zodpovědné. O KVS ani nemluvě. Dokonce i majitelka pozemku měla vypovědět smlouvu a trvat na vyklizení daleko dřív.

11.3.2019 10:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Máte někdo zkušenosti s útulkem v Praze v Troji? Zítra jedu s tátou do Prahy, tak jsme přemýšleli, že bychom se tam stavili se podívat.

11.3.2019 11:45
manitschka

XXX.XXX.35.124

marcelaamax napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s útulkem v Praze v Troji? Zítra jedu s tátou do Prahy, tak jsme přemýšleli, že bychom se tam stavili se podívat.

Brala jsem si odtamtud psa, je to ale už 9 let. Vybírala jsem na místě z fotek, v podstatě stejné jako mají na netu, pak mi ho půjčili proti občance na procházku. No a pak jsem zaplatila 380,- Kč za očkování a obojek, a psa si odvezla domů. Info bylo, že se trochu bojí, a že už ho asi 3x vrátili, že je moc akční. Bál se dost, někdo ho musel tlouct, měl (a pořád má, jen menší) problém s vysokými chlapy v čepici/klobouku, obecně s lidmi s pokrývkou hlavy. Že ho vrátili se nedivím, pokud si ho například vzala rodinka s dětmi na zahradu a zjistili, zač je toho loket...no tuze roztomilý xBOM, takové véééliké uši..ale kdo a proč už si moc nepamatuju. Myslím, že ten poslední "majitel" ho vyhodil, nebo mu utekl, byl strašlivě podvyživený. Očekávala bych, že se budou víc ptát na zkušenosti apod., obzvlášť u takového pejsy. Nebylo to jednoduchý, já měla s problémovými psy zkušenosti nulové, ale on je neskutečný zlato, hodnějšího psa jsem v životě nepotkala. Nicméně pes byl očkovaný, odčervený, načipovaný, nějaké základní info k němu bylo. Mrkněte na fotky na netu, jestli tam mají něco vhodného pro vás. Ale asi někdo přispěje s aktuálnější zkušeností.

11.3.2019 11:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

manitschka napsal(a):
Brala jsem si odtamtud psa, je to ale už 9 let. Vybírala jsem na místě z fotek, v podstatě stejné jako mají na netu, pak mi ho půjčili proti občance na procházku. No a pak jsem zaplatila 380,- Kč za očkování a obojek, a psa si odvezla domů. Info bylo, že se trochu bojí, a že už ho asi 3x vrátili, že je moc akční. Bál se dost, někdo ho musel tlouct, měl (a pořád má, jen menší) problém s vysokými chlapy v čepici/klobouku, obecně s lidmi s pokrývkou hlavy. Že ho vrátili se nedivím, pokud si ho například vzala rodinka s dětmi na zahradu a zjistili, zač je toho loket...no tuze roztomilý xBOM, takové véééliké uši..ale kdo a proč už si moc nepamatuju. Myslím, že ten poslední "majitel" ho vyhodil, nebo mu utekl, byl strašlivě podvyživený. Očekávala bych, že se budou víc ptát na zkušenosti apod., obzvlášť u takového pejsy. Nebylo to jednoduchý, já měla s problémovými psy zkušenosti nulové, ale on je neskutečný zlato, hodnějšího psa jsem v životě nepotkala. Nicméně pes byl očkovaný, odčervený, načipovaný, nějaké základní info k němu bylo. Mrkněte na fotky na netu, jestli tam mají něco vhodného pro vás. Ale asi někdo přispěje s aktuálnější zkušeností.

Aha, díky za info. Na net jsem koukala, jací psi tam jsou. Jen jsem třeba myslela, že tam ani nebudou všichni, že to nebude aktualizované. A pak teda to vybírání psa z fotky se tátovi moc nelíbí, radši by si prošel útulek a podíval se osobně, což teda zrovna tady asi nejde..

11.3.2019 12:09
manitschka

XXX.XXX.35.123

marcelaamax napsal(a):
Aha, díky za info. Na net jsem koukala, jací psi tam jsou. Jen jsem třeba myslela, že tam ani nebudou všichni, že to nebude aktualizované. A pak teda to vybírání psa z fotky se tátovi moc nelíbí, radši by si prošel útulek a podíval se osobně, což teda zrovna tady asi nejde..

Myslím, že to aktualizují celkem pravidelně, taknějak průběžně tam koukám, ač tedy druhého psa vůbec neplánuju. Třeba už to mají jinak, nebo zkuste zavolat a domluvit se, mají na stránkách nabídku exkurzí, tak bůhví. Tehdy tam bylo dost lidí, nevím, jestli nechtěli hemžení mezi kotci, nicméně nebyl problém si půjčit psů za tu návštěvu i více. Já si vybrala z fotky dva, vzala jsem toho prvního, i když jsem pak trochu pofňukávala, že ta fenečka by možná byla bývala byla klidnější. :-) Šla jsem ale vcelku jasně pro ovčákoida, jiného psa jsem nechtěla.

11.3.2019 12:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

manitschka napsal(a):
Myslím, že to aktualizují celkem pravidelně, taknějak průběžně tam koukám, ač tedy druhého psa vůbec neplánuju. Třeba už to mají jinak, nebo zkuste zavolat a domluvit se, mají na stránkách nabídku exkurzí, tak bůhví. Tehdy tam bylo dost lidí, nevím, jestli nechtěli hemžení mezi kotci, nicméně nebyl problém si půjčit psů za tu návštěvu i více. Já si vybrala z fotky dva, vzala jsem toho prvního, i když jsem pak trochu pofňukávala, že ta fenečka by možná byla bývala byla klidnější. :-) Šla jsem ale vcelku jasně pro ovčákoida, jiného psa jsem nechtěla.

No tátovi záleží hlavně na povaze, jako vzhledově se mu musí líbit taky a měl by to být větší pes. Ale nezáleží na pohlaví a ani na typu psa. Prostě mu musí padnout do oka . A právě to je takové lepší na živo, když jsme byli loni v jednom útulku na dni otevřených dveří (tam jsme ale jen vezli něco dobrého a neplánovali jsme pořízení psa), předem jsme koukali na fotky a žádný se tátovi z fotek nelíbil. Když jsme tam pak ale přijeli, tak se na tátu "nalepil" jeden z těch psů a nechtěl se od něho hnout. Kdyby to bylo teď, tak už má pes nový domov, táta z něho byl nadšený. No pošlu mu stránky, ať se podívá na psy, co tam jsou a uvidíme.

11.3.2019 13:08
saola

XXX.XXX.250.214

Z Trojského útulku jsme měli dva psy, je lépe jet tam už s nějakým předvýběrem z jejich stránek nebo se podívat na místě na fotky. Ke kotcům lidi nepouštějí, což je rozumné, ale psa přivedou a je možné ho vzít na procházku ven, k řece, projít se a trochu se poznat. Jedná se o poměrně frekventované místo, kde je cyklostezka podél Vltavy a lidé se psy tam hodně chodí na procházky, tak pak hned vidíte, jak pes na okolí reaguje.
Doporučuji vzít si s sebou kartáč na psa, a zkusmo naznačit nějakou péči o srst a běžné osahání psa, aby pak táta nebyl překvapen psem, který jakoukoliv úpravu srsti bere jako pokus o vraždu - taky jsme zažili, ale v jiném útulku, kdy byl pes inzerován jako bezproblémový, osahaný a mazlík k dětem.
Za plus považuji, že Troja je městský útulek, pracovníci tam jsou pragmatici, jde jim o to, aby se pes umístil k novému majiteli a nepožadují mimo občanky a drobného poplatku žádné další bezpečnostní prověrky a hloubkové lustrace. Domluva vždy bez problémů.

11.3.2019 13:37
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Mám zkušenost ještě starší než manitschka, ale do puntíku s ní a saolou souhlasím.
Je lepší předběžně si vybrat podle fotek. Druhá možnost je přijet „na blind“ a popsat přímo tam pracovníkům, co asi očekáváte, a nechat je, ať vyberou psa podle svých vědomostí o nich a přesvědčení. Trojský útulek je fajn. Myslím, že se nemusíte nijak obávat.

11.3.2019 13:40
manitschka

XXX.XXX.35.124

marcelaamax napsal(a):
No tátovi záleží hlavně na povaze, jako vzhledově se mu musí líbit taky a měl by to být větší pes. Ale nezáleží na pohlaví a ani na typu psa. Prostě mu musí padnout do oka . A právě to je takové lepší na živo, když jsme byli loni v jednom útulku na dni otevřených dveří (tam jsme ale jen vezli něco dobrého a neplánovali jsme pořízení psa), předem jsme koukali na fotky a žádný se tátovi z fotek nelíbil. Když jsme tam pak ale přijeli, tak se na tátu "nalepil" jeden z těch psů a nechtěl se od něho hnout. Kdyby to bylo teď, tak už má pes nový domov, táta z něho byl nadšený. No pošlu mu stránky, ať se podívá na psy, co tam jsou a uvidíme.

Tomu rozumím. :-) Ale u útulkového křížence IMHO stejně nikdy moc nevíte, takže mě ty fotky nějak nevadí. To, jak pes "čumí", z nich mnohdy patrné je. Vlastně pro mě asi i lepší, když nad tím tak uvažuju, kdybych mezi ně šla naživo, měla bych chuť si je vzít všecky.. Taky mi nešlo primárně o vzhled, spíš jsem doufala, že ovčákovitě vypadající křižovatka bude mít i spíše ovčáčí povahu, a klaplo nám to.

11.3.2019 15:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

https://www.upozpraha.cz/utulek-troja/nabidka-psu jde vám otevřít seznam psů k adopci? Mě to nejde.

11.3.2019 15:43

marcelaamax napsal(a):
https://www.upozpraha.cz/utulek-troja/nabidka-psu jde vám otevřít seznam psů k adopci? Mě to nejde.

..zadala jsem na seznamu útulek trója a hned na mně vylítnul první odkaz - rozklikla jsem v pohodě......

11.3.2019 15:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

..zadala jsem na seznamu útulek trója a hned na mně vylítnul první odkaz - rozklikla jsem v pohodě......

Dělám to úplně stejně a nabídka se mi nezobrazí

Edit.: konečně to jde. A teď teda koukám, že většina psů je tam v karanténě. Tak uvidíme :-)

11.3.2019 20:19

marcelaamax - nevím, co chce váš tatínek, ale na fb na mě vyskočilo tohle a mít teď možnosti, tak se o ni zajímám -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1206061536212079&set=a.466519180166322&type=3&theater

11.3.2019 21:01
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zkuste se cestou zastavit v Lysé nad Labem tam jsme vždy psy prohlíželi naživo a ne na fotkách.......................je to jen tip a máte to po směru

12.3.2019 08:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcelaamax - nevím, co chce váš tatínek, ale na fb na mě vyskočilo tohle a mít teď možnosti, tak se o ni zajímám -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1206061536212079&set=a.466519180166322&type=3&theater

Díky moc, fena je to pěkná a hlavně povahově super. Ale obávám se, že NO se otcovi líbit nebude. Ale přepošlu mu to.

On by nejradši chtěl psa, jakého jsem měla předtím - retrívr bez PP, povahově spíš jako howavart, no vzhledově možná taky. A už si chtěl zase pořídit zlaťáka bez PP - tak jsem mu vysvětlovala, že ale nebude mít stejnou povahu jako ten předchozí. Klidně bych mu doporučila howíka, myslím, že by se k němu hodil, jenže na psa s PP ho nepřesvědčím, tak to radši útulek.

I když na vzhledu mu nezáleží, tak stejně pořád nejvíc kouká po psech typu retrívr . Našel jednoho labradora, 7mi měsíčního. Ten by se mu líbil, ale tam je právě ta podmínka, že musí spát uvnitř s rodinou.

No nijak na to nespěchá, ono se časem nějaký vyklube :-) .

Jinak útulek v Troji asi dneska nestihneme . Mě veze do Prahy k dr, a sám tam má něco pracovně, tak uvidíme, jestli zbyde čas.

12.3.2019 08:36
saola

XXX.XXX.31.176

To je bohužel jedna z nevýhod pořízení si psa bez PP či křížence - druhou takovou směsku je pak obtížné najít.

12.3.2019 13:33
marcelaamax

XXX.XXX.229.220

Tak táta z ní byl kupodivu nadšený. Takže uz zjišťuji info, uvidime. I když osobě si myslím, ze na takovou fenu bude více zájemců a daji přednost někomu, kdo ji bude mít v bytě. Ale zkusíme to a uvidíme. Balu moc díky za typ.

12.3.2019 14:21
impact

XXX.XXX.52.73

marcelaamax napsal(a):

Pisu SZ.

12.3.2019 15:22
marcelaamax

XXX.XXX.130.26

Prosím nevíte někdo jak se pohybuje cena plavé fenky howavarta? Našla jsem vrhy na stránkách klubu, jde tam nějak i zjistit, jestli se někde vyskytla nestandardní fenka?

Edit. : teď koukám, ze je asi i problém sehnat fenku standardní, natož nestandardní 🤔

12.3.2019 17:06

marcelaamax napsal(a):
Prosím nevíte někdo jak se pohybuje cena plavé fenky howavarta? Našla jsem vrhy na stránkách klubu, jde tam nějak i zjistit, jestli se někde vyskytla nestandardní fenka?

Edit. : teď koukám, ze je asi i problém sehnat fenku standardní, natož nestandardní 🤔

tady taky jeden pes :
http://archa.zooliberec.cz/cz/utulek/psi/inzerce-majitelu/zlaty-retrivr/0
Ale byla by to výzva - asi.

12.3.2019 17:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tady taky jeden pes :
http://archa.zooliberec.cz/cz/utulek/psi/inzerce-majitelu/zlaty-retrivr/0
Ale byla by to výzva - asi.

No navíc inzerát byl vložen už v roce 2018, takže teď budou psovi tak 4 roky a to už je dost. Otec by chtěl spíše tak do dvou let.

No teď zjišťuji ty howíky, našla jsem totiž volného plavého psa a jednu černoznakatou fenku, s chovatelkou jsem si psala, tak jí jdu zavolat a zeptat se na cenu. Osobně moc nechápu, proč chovatele nezveřejňují cenu. Nechci, aby to vypadalo ,že mi jde hlavně o cenu, ale je to taky důležité, zvlášť když vůbec nevím, jak se ty ceny toho plemene pohybují.

S tátou jsem o tom mluvila a vysvětlila mu, že pokud si pořídí hw bez PP, tak třeba povahově bude úplně jiný. Bylo to těžký, ale snad pochopil a chce právě zjistit cenu. Jenže pokud to bude "moc", tak radši půjde stejně do toho odrostlého psa z útulku, nebo nějakého, koho se někdo zbavuje.

Edit.: Tak cenu už vím, a to neprojde

12.3.2019 17:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No navíc inzerát byl vložen už v roce 2018, takže teď budou psovi tak 4 roky a to už je dost. Otec by chtěl spíše tak do dvou let.

No teď zjišťuji ty howíky, našla jsem totiž volného plavého psa a jednu černoznakatou fenku, s chovatelkou jsem si psala, tak jí jdu zavolat a zeptat se na cenu. Osobně moc nechápu, proč chovatele nezveřejňují cenu. Nechci, aby to vypadalo ,že mi jde hlavně o cenu, ale je to taky důležité, zvlášť když vůbec nevím, jak se ty ceny toho plemene pohybují.

S tátou jsem o tom mluvila a vysvětlila mu, že pokud si pořídí hw bez PP, tak třeba povahově bude úplně jiný. Bylo to těžký, ale snad pochopil a chce právě zjistit cenu. Jenže pokud to bude "moc", tak radši půjde stejně do toho odrostlého psa z útulku, nebo nějakého, koho se někdo zbavuje.

Edit.: Tak cenu už vím, a to neprojde

a co se mu na to složit rodina jako dárek? kolik je proboha ta cena?
aby pak nakonec ten pes bez pp se těžce neprodražil jak už to tak bývá ..........."nekupujte levné věci" a všichni víme že krmivo, veterinář, hračky, výbava a další pořizovací cenu za život psa mnohonásobně předčí

12.3.2019 17:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
a co se mu na to složit rodina jako dárek? kolik je proboha ta cena?
aby pak nakonec ten pes bez pp se těžce neprodražil jak už to tak bývá ..........."nekupujte levné věci" a všichni víme že krmivo, veterinář, hračky, výbava a další pořizovací cenu za život psa mnohonásobně předčí

Psa bez PP si nekoupí - jakože by vyloženě štěně. To už spíš ten útulek.

No a k tomu dárku - to je takové složité - za prvé si myslím, že se na to nebudou moc tvářit chovatelé, jakože chci štěně jako dárek pro někoho. A za druhé - ta štěnda nejsou hned k odběru, a já bych si ho zamluvila a co kdyby si otec mezitím přivezl jiného psa? To je takové blbé.

12.3.2019 18:12
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):

No a k tomu dárku - to je takové složité - za prvé si myslím, že se na to nebudou moc tvářit chovatelé, jakože chci štěně jako dárek pro někoho. A za druhé - ta štěnda nejsou hned k odběru, a já bych si ho zamluvila a co kdyby si otec mezitím přivezl jiného psa? To je takové blbé.

A když mu řeknete cenu poloviční a na druhou půlku se mu složíte?

12.3.2019 18:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

já myslím že domluvit se to s chovatelem určitě dá. když vysvětlíte oč jde. a nebo jak píše impact říci jinou cenu a zbytek dotovat. Za psa bez PP bych taky neplatila a šla pro něj do útulku. a jak už jsem zmínila - my přišli k nechtěnému psovi zdarma a dva měsíce před smrtí jsme do něj investovali přes 25 tis.za léčbu (neuspěšnou) ..........................i o tom to je.

12.3.2019 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No na to mi těžko skočí, pro psa si pak pojede on, smlouvu bude podepisovat on.

Teď jsem to s ním řešila a do toho HW nepůjde. Že se mu sice líbí, ale že prostě psa s PP nepotřebuje a radši zůstane u hledání po těch útulcích atd, takže tak.

Ono ani nejde o peníze - na případnou léčbu psa by peníze měl, měl by i na toho psa s PP - ale jemu to připadá prostě zbytečné.

Takže uvidíme, zda se paní ozve na tu fenu NO a kdyžtak budeme hledat dál :-).

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101862697/Zlaty-retrivr-bez-PP-nar-2322018.php - jinak se mu líbí ještě tenhle pes. Ale to je takové všelijaké. Pán si ho prý vzal od rodiny, kde byl pes pořízen dětem a ty se o něho přestali starat. Takže on si ho vzal a chtěl s ním cvičit, ale pes podle něho není motivovatelný na jídlo a pro něho by to bylo dost práce a tak hledá nový domov. Se psema vychází velmi dobře, děti má prý rád. Ale nevím no, aby v tom nebyl jiný problém. Což samozřejmě může být i u psa z útulku. Jo a prý se zabývá výcvikem - tak mi přijde divné, že by si vzal někdo na výcvik takového psa a pak zjistil, že se na výcvik nehodí.

12.3.2019 20:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak ta fenka NO nic, je draží než ten howík

12.3.2019 21:01
saola

XXX.XXX.199.154

A co tohle zvíře, Marcelo?
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3558253/ot-pes?from-list=1#a3558420
Je to zhruba roční pes, fajn příjemné bezproblémové zvíře, nekonfliktní, jen pažravý a venku zajímající se trochu o stopy zvěře, měla jsem o něj sama předběžně zájem, ale k papouškům do bytu bohužel spíš ne, určitě by je trochu naháněl, možná nic, co by nešlo odnaučit, ale představujeme si spíš starší klidnější zvíře. Zkuste kdyžtak Arboře napsat.

12.3.2019 21:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
A co tohle zvíře, Marcelo?
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3558253/ot-pes?from-list=1#a3558420
Je to zhruba roční pes, fajn příjemné bezproblémové zvíře, nekonfliktní, jen pažravý a venku zajímající se trochu o stopy zvěře, měla jsem o něj sama předběžně zájem, ale k papouškům do bytu bohužel spíš ne, určitě by je trochu naháněl, možná nic, co by nešlo odnaučit, ale představujeme si spíš starší klidnější zvíře. Zkuste kdyžtak Arboře napsat.

Díky, no povahově asi dobrý - ale obávám se, že vzhledově se moc líbit nebude. Kolie se celkově tátovi nelíbí, a jestli je i velikostně jako BOC, tak je malý. Ale předám, třeba se zalíbí :-) .

Jinak teď jsem se zaměřila na hledání něčeho, co vypadá jako zlaťák nebo plavý howík - teda má to alespoň stejnou barvu a velikost . Nějaké odkazy jsem tátovi poslala.

https://www.facebook.com/115133701831330/photos/a.117781408233226/2344569952221016/?type=3&theater myslím, že i tenhle by se líbil, ale zase chce spíš něco "chlupatějšího" když bude venku.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/100449195/Daruji-Labradora-se-zlatym-retrivrem.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101787328/Dve-fenky-nar2492018.php a pak ještě tyhle dva.

13.3.2019 08:48
Arbora

XXX.XXX.192.218

Priložím fotky aj sem, ak by niekoho to moje psisko zaujalo. Je to ešte decko, má okolo roka, váhovo momentálne cca 17-18kg, ale je dosť štíhly, takže v dospelosti isto bude mať viac. Ideálny pre niekoho, kto chce so psom aj športovať, bude robiť hocičo. Zvláda pobyt vonku, aj vnútri.

13.3.2019 19:08
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

13.3.2019 19:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
Dnes se v inzerci objevil tenhle fešák:

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3422957/zlaty-retrivr/

A ještě tenhle, ale nevím, do kolika let byste pesana chtěli. Tomuto je již osm:

https://www.ifauna.cz/zvirata-z-utulku/inzerce/r/detail/3422856/armani-krasny-pes-plemene-chesapeak-bay-retriver/

Další krasavec z inzerce:

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3422830/daruji-pejska/

Ty jo super - první a třetí bomba, tatovi se líbí, ráno tam zavolám, zda by bylo možný se na pejsky zajet zítra podívat, oboji je relativně kousek. U retrívra teda uvidím, aby za neho zase nechtěli 20 000.

13.3.2019 21:14
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

marcelaamax napsal(a):
Ty jo super - první a třetí bomba, tatovi se líbí, ráno tam zavolám, zda by bylo možný se na pejsky zajet zítra podívat, oboji je relativně kousek. U retrívra teda uvidím, aby za neho zase nechtěli 20 000.

Hodne stesti :)

13.3.2019 21:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
Hodne stesti :)

Děkuji, ten vels.... uz je domluvený, zítra odpoledne tam jedeme :-). Ale zatím podle majitelky vypadá jako bezproblémový pes. Tak uvidíme.

13.3.2019 21:21
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Děkuji, ten vels.... uz je domluvený, zítra odpoledne tam jedeme :-). Ale zatím podle majitelky vypadá jako bezproblémový pes. Tak uvidíme.

držím pěsti at to vyjde

14.3.2019 07:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak ten retrívr nic, nějak se nám to celé nezdá. Ale na toho velšpringršpaněla se jedeme podívat a když tam nebude žádný problém, tak si ho táta rovnou odveze :-)

14.3.2019 07:39

marcelaamax napsal(a):
Tak ten retrívr nic, nějak se nám to celé nezdá. Ale na toho velšpringršpaněla se jedeme podívat a když tam nebude žádný problém, tak si ho táta rovnou odveze :-)

Tak hlavně aby si s tatínkem sedli. Držím palce.

14.3.2019 07:45

marcelaamax napsal(a):

..ať to vyjde, je to nádherný pes a co znám jsou to velmi příjemní přátelští psi.......

14.3.2019 07:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak hlavně aby si s tatínkem sedli. Držím palce.

Jo pokud ne, tak se nic neděje, není to jediný pes na zemi. Ale majitelka vypadá jako sympatická paní, a pokud říká pravdu, tak je to pes kterého táta hledá - vyrůstal s dětmi a miluje je, bez problémů snese ostatní psy, má nějaký základní výcvik - poslouchá, na lidi za plotem štěká. Je aktivní - rád si hraje, chodí na procházky, ale zase to není vyloženě nějaká střela. Jako táta počítá s tím, že se pak doma může objevit nějaký problém, ale to je riziko u všech odrostlých psů a s tím do toho jde.

A jinak retrívr byl vyřazený z toho důvodu, že si hlídá misku se žrádlem, což mi nějak nesedí, co myslíte? Že by si ji jako začal hlídat až teď? A navíc to jde odnaučit a nemusel by se kvůli tomu pes vyřazovat? Nevím...

14.3.2019 07:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

..ať to vyjde, je to nádherný pes a co znám jsou to velmi příjemní přátelští psi.......

Já právě osobně neznám žádného, ale podle toho co o nich čtu tak jsou velmi přátelští. A myslím si, že vzhledem k tomu, že to není tak módní plemeno, tak že by na tom mohl být zdravotně mnohem lépe než retrívr.

14.3.2019 07:48

marcelaamax napsal(a):

Toho retrívra inzeruje chovatel kníračů - CHS Chov Pauli...

14.3.2019 07:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo vím, našla jsem webovky - chová knírače, NO a retrívry. S pánem jsem si psala a právě psal, že pes je bez problémů, ale vyřazený byl z toho důvodu, že si brání misku se žrádlem. A co jsem koukala tak pán se psy cvičí, má tam spousty fotek ze cvičáku - tak nevím, jestli by byl takový problém vyřešit hlídání misky. A tátovi se to kvůli vnoučatům prostě nelíbí a odrazuje ho to.

Edit.: a mimo jiné mi je i divné, že chová zlaťáky s PP a prodává tohoto bez PP:

14.3.2019 07:55

marcelaamax napsal(a):
Já právě osobně neznám žádného, ale podle toho co o nich čtu tak jsou velmi přátelští. A myslím si, že vzhledem k tomu, že to není tak módní plemeno, tak že by na tom mohl být zdravotně mnohem lépe než retrívr.

...moc jsem ho chtěla, byla jsem se podívat u jedné chovatelky, všichni její psi vychovávaní v rodině - úžasní.......ale došlo mi, že bych nemohla poskytnou to co tohle plemeno potřebuje.....a co znám na sídlišti dva, tak oba opět stejní - pohodoví, vyrovnaní psi i když bydleli v paneláku, ale oba majitelé se jim dost věnovali a dělali s nimi různé psí sporty......tam kde pracuji jeden, ale ten je trochu ublafanější, ale pokud je na volno, tak bez jakéhokoli problému běhá s partou psů a nechá se mazlit od kohokoli..........

14.3.2019 08:10
saola

XXX.XXX.198.60

Ale nikde tam přece není psáno, že je to pes z jeho chovu.
Spíš to vidím tak, že to prostě byl pes zařazený do asistenčního výcviku a že to prostě z nějakého důvodu nešlo, no. Pokud se nic zásadně nezměnilo, tak tito psi průkaz původu mít nemusí. Už se v tom tak nepohybuji, ale dřív to tak alespoň bylo.
On prostě mohl mít momentálně místo, psa si vzít k sobě a nabízet ho dál. To není nic proti ničemu. A stejně tak pokud pes něvyhovuje asistenčnímu výcviku, ještě neznamená, že z něj nemusí být docela fajn pes gaučák nebo pes zahradní.

14.3.2019 08:13

marcelaamax napsal(a):
Jo pokud ne, tak se nic neděje, není to jediný pes na zemi. Ale majitelka vypadá jako sympatická paní, a pokud říká pravdu, tak je to pes kterého táta hledá - vyrůstal s dětmi a miluje je, bez problémů snese ostatní psy, má nějaký základní výcvik - poslouchá, na lidi za plotem štěká. Je aktivní - rád si hraje, chodí na procházky, ale zase to není vyloženě nějaká střela. Jako táta počítá s tím, že se pak doma může objevit nějaký problém, ale to je riziko u všech odrostlých psů a s tím do toho jde.

A jinak retrívr byl vyřazený z toho důvodu, že si hlídá misku se žrádlem, což mi nějak nesedí, co myslíte? Že by si ji jako začal hlídat až teď? A navíc to jde odnaučit a nemusel by se kvůli tomu pes vyřazovat? Nevím...

Je to divné. Že by ho měl na výcvik a ne ze svého chovu? Těžko říct. A těžko říct co všechno jsou důvody, že ho dává pryč. Pána neznám.

14.3.2019 08:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Spíš to vidím tak, že to prostě byl pes zařazený do asistenčního výcviku a že to prostě z nějakého důvodu nešlo, no. Pokud se nic zásadně nezměnilo, tak tito psi průkaz původu mít nemusí. Už se v tom tak nepohybuji, ale dřív to tak alespoň bylo.
On prostě mohl mít momentálně místo, psa si vzít k sobě a nabízet ho dál. To není nic proti ničemu. A stejně tak pokud pes něvyhovuje asistenčnímu výcviku, ještě neznamená, že z něj nemusí být docela fajn pes gaučák nebo pes zahradní.

Jo, to souhlasím. Jen mi je divné, že by byl v tom výcviku pes s problémem, nebo že by mu ten problém začal až teď? A taky si nemyslím, že je to problém, který by se nedal vyřešit. Ale to je samozřejmě spousta věcí, do kterých nevidím a nebudu se v tom šťourat. Jelikož u rodičů jsou často vnoučata - tak se tátovi víc libí pes, který vyrůstal s dětmi, než pes, který si brání misku se žrádlem.

14.3.2019 08:14

saola napsal(a):

Nechápu vaši reakci. Jen jsem napsala, kdo ho inzeruje.

14.3.2019 08:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je to divné. Že by ho měl na výcvik a ne ze svého chovu? Těžko říct. A těžko říct co všechno jsou důvody, že ho dává pryč. Pána neznám.

Co jsem dohledala, tak asistenční psy asi opravdu cvičí, protože takto vycvičil knírače. Ale tak tento pes nemusí být z jeho chovu, mohl být povahově vhodný a tak se ho ujal a cvičil a nebo ho vůbec necvičil on a teď jen hledá nový domov... Fakt nevím. Ale to je jedno, táta zájem nemá.

Ono může být nějaká "zápletka" i u toho druhého psa, na kterého se jedeme podívat. S tím se počítá. Ale působilo to na mě zatím tak, že je to opravdu z důvodu stěhování a že pes by trpěl v bytě...

14.3.2019 08:19

marcelaamax napsal(a):
Co jsem dohledala, tak asistenční psy asi opravdu cvičí, protože takto vycvičil knírače. Ale tak tento pes nemusí být z jeho chovu, mohl být povahově vhodný a tak se ho ujal a cvičil a nebo ho vůbec necvičil on a teď jen hledá nový domov... Fakt nevím. Ale to je jedno, táta zájem nemá.

Ono může být nějaká "zápletka" i u toho druhého psa, na kterého se jedeme podívat. S tím se počítá. Ale působilo to na mě zatím tak, že je to opravdu z důvodu stěhování a že pes by trpěl v bytě...

...hned napište prosím jak to dopadlo......

14.3.2019 08:21
saola

XXX.XXX.198.60

Nechápu vaši reakci. Jen jsem napsala, kdo ho inzeruje.

Myslela jsem to spíš tak, že za tím nutně nemusí být žádná levárna nebo podvod, nebylo to míněno přímo na vás a váš příspěvek, odkázala jsem se na něj proto, že už tam byly další příspěvky, tak aby bylo zřejmé, že jde o toho retrívra bez PP.

14.3.2019 08:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Myslela jsem to spíš tak, že za tím nutně nemusí být žádná levárna nebo podvod, nebylo to míněno přímo na vás a váš příspěvek, odkázala jsem se na něj proto, že už tam byly další příspěvky, tak aby bylo zřejmé, že jde o toho retrívra bez PP.

Jo třeba v tom nic není. Ale na mě to působí divně - že je pes vyřazen proto, že si hlídá misku. Ale neříkám, že to tak opravdu nemůže být, je to jen můj osobní dojem.

14.3.2019 08:30

saola napsal(a):

Jo, tak to jo...

14.3.2019 08:37
saola

XXX.XXX.198.60

marcelaamax napsal(a):
Jo třeba v tom nic není. Ale na mě to působí divně - že je pes vyřazen proto, že si hlídá misku. Ale neříkám, že to tak opravdu nemůže být, je to jen můj osobní dojem.

No, teritorialita psa a hlídání si předmětů jde jaksi proti smyslu asistenčního psa.
Ale to jsou jen spekulace, spíš že není nic závadného na tom ho takto nabízet.

14.3.2019 08:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
No, teritorialita psa a hlídání si předmětů jde jaksi proti smyslu asistenčního psa.
Ale to jsou jen spekulace, spíš že není nic závadného na tom ho takto nabízet.

Jo, jsou to jen spekulace a je to jedno :-) . Že je na tom něco závadného ho takto nabízet to netvrdím.

14.3.2019 08:54
saola

XXX.XXX.198.60

Taky momentálně hledáme psa - ale někdy je těžké vůbec uvěřit tomu, co tam lidé píšou, třeba nás zaujal tento pes Athos, ale vidět v něm briarda - to chce tedy odvahu
https://www.dogcenter.cz/inpage/pejskove-k-adopci/

14.3.2019 08:58

saola napsal(a):
Taky momentálně hledáme psa - ale někdy je těžké vůbec uvěřit tomu, co tam lidé píšou, třeba nás zaujal tento pes Athos, ale vidět v něm briarda - to chce tedy odvahu

...tak já se svými několika dioptriemi na každém ku bych tam i cosi z briarda možná viděla, ale jinak to může být fajn pes........

14.3.2019 09:00

saola napsal(a):

Briarda bych v něm tedy nehledala. Oni v tom spolku asi budou fakt odborníci - pes Gogo, pa první pohled chodský pes, nebo kříženec chodského psa, je označen za křížence NO.

14.3.2019 09:03

...tak já se svými několika dioptriemi na každém ku bych tam i cosi z briarda možná viděla, ale jinak to může být fajn pes........

Já bych tipovala spíš něco se středním kníračem...

14.3.2019 09:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo taky jsem koukala, ale spíš u inzerujících lidí, co se psů zbavují, než u útulků - za co psy vydávají, kolikrát neumí ani správně napsat název plemene a nebo mají svoje vlastní plemena

Saolo, a vy sháníte jakého psa? Mám teď projeté snad všechno, tak že bych vám kdyžtak dala taky typ

14.3.2019 09:35

Já bych tipovala spíš něco se středním kníračem...

...i to by se tam dalo vidět.........

14.3.2019 09:52
saola

XXX.XXX.198.60

Pro marcelu:
Sháníme psa/fenu do bytu, klidně starší, na velikosti zas tak nezáleží, ne úplnou miniaturu, ale klidně do velikosti právě toho briarda bez problémů, ne bula, ne primárně loveckého. Zda PP, bezPP či křižovatka nehraje roli, podstatná je nekonfliktní povaha psa. Klidně i ne úplně stoprocentně zdravého, např. ve smyslu dlouhodobého podávání podpůrných léků - to by asi nebyl problém, ale záleží samozřejmě na stavu psa a konkrétní diagnóze.
Ideálně bez zájmu o ostatní zvířata (v bytě žijí exotičtí ptáci, co se pohybují navolno) nebo s nějakou mírnou korigovatelností - na nějaké velké přecvičování psa proti jeho přirozeným projevům jsem už ve svém věku fakt líná.
Režim by měl takový, že by byl v bytě, bez problémů by chodil se mnou do práce, běžné vycházky do přírody, ne na sport.
Krmení masem a spol.

14.3.2019 09:57

saola napsal(a):
Pro marcelu:
Sháníme psa/fenu do bytu, klidně starší, na velikosti zas tak nezáleží, ne úplnou miniaturu, ale klidně do velikosti právě toho briarda bez problémů, ne bula, ne primárně loveckého. Zda PP, bezPP či křižovatka nehraje roli, podstatná je nekonfliktní povaha psa. Klidně i ne úplně stoprocentně zdravého, např. ve smyslu dlouhodobého podávání podpůrných léků - to by asi nebyl problém, ale záleží samozřejmě na stavu psa a konkrétní diagnóze.
Ideálně bez zájmu o ostatní zvířata (v bytě žijí exotičtí ptáci, co se pohybují navolno) nebo s nějakou mírnou korigovatelností - na nějaké velké přecvičování psa proti jeho přirozeným projevům jsem už ve svém věku fakt líná.
Režim by měl takový, že by byl v bytě, bez problémů by chodil se mnou do práce, běžné vycházky do přírody, ne na sport.
Krmení masem a spol.

...ten rádoby briard mi podle popisu připadá fajn a ideální, ale ve skutečnosti může být vše jinak......

14.3.2019 09:58
saola

XXX.XXX.198.60

Já tam vidím hlavně toho knírače a nechce se mi do toho. Jako ano, kdybychom měli kolem cestu, tak se asi podívám, ale cíleně tam kvůli potenciálnímu knírači nepojedu.
Jo, ještě lokalita: Praha a plus mínus cca 150 km okolo.

14.3.2019 10:01

saola napsal(a):
Já tam vidím hlavně toho knírače a nechce se mi do toho. Jako ano, kdybychom měli kolem cestu, tak se asi podívám, ale cíleně tam kvůli potenciálnímu knírači nepojedu.
Jo, ještě lokalita: Praha a plus mínus cca 150 km okolo.

....v tomhle asi musí být láska na první pohled a jakmile jsou nějaká "ale" tak to nemá cenu do toho jít.....tak držím palce aby jste našla co hledáte.....

14.3.2019 10:02
saola

XXX.XXX.198.60

Jo, souhlasím, prostě vám to zvíře musí nějak padnout do oka
Díky, uvidíme.

14.3.2019 10:16
PumaCZ

XXX.XXX.47.205

saola napsal(a):
Pro marcelu:
Krmení masem a spol.

Az na ten byt by Vase podminky mohl splnovat Bady z Bouchalky, ktereho jsem mela vybraneho, kdyby nam nevyslo stendo.
Sice pisi “spise na zahradu”, ale osobne jsem ho chtela tez do bytu. Myslim, ze by se dal v klidu preucit :)

https://m.facebook.com/dusan.rucka.9/albums/272601070098624/?op=110&v&ref=content_filter

14.3.2019 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Pro marcelu:
Krmení masem a spol.

https://www.dog-point.cz/nasi-psi/zina a co tahle fenka? Ale nevím jak ty zvířata no.

14.3.2019 10:35
saola

XXX.XXX.198.60

marcelaamax napsal(a):
https://www.dog-point.cz/nasi-psi/zina a co tahle fenka? Ale nevím jak ty zvířata no.

Přesně. Ta zvířata. A fakt to není pětiletá fena
Na Bouchalku se podívám na její stránky, děkuji, ksichtoknihu nemám, takže se mi odkaz nezobrazuje. .

14.3.2019 10:35

marcelaamax napsal(a):

...já se na ní koukám pravidelně......ale mám kočky a malý byt, ale ta mi utkvěla moc.......

14.3.2019 10:36
saola

XXX.XXX.198.60

Kdyžtak klidně pište do SZ, děkuji za tipy, ať neplevelíme původní téma o "divných" organizacích.

14.3.2019 10:49
PumaCZ

XXX.XXX.47.205

saola napsal(a):
Přesně. Ta zvířata. A fakt to není pětiletá fena
Na Bouchalku se podívám na její stránky, děkuji, ksichtoknihu nemám, takže se mi odkaz nezobrazuje. .

Davam ho sem, Marcela se urco zlobit nebude :))

Uprimne jsem i zvazovala vzit ho ke stendu, ale dosla jsem k nazoru, ze by to bylo na me moc.

Ale pokud by Vam padl do oka, budu rada. Nevim proc, ale me si ziskal :))

14.3.2019 11:10

saola napsal(a):
Pro marcelu:
Krmení masem a spol.

A co tenhle fešák? Stáří 3 roky. Do útulku se dostal kvůli vážné nemoci paničky (starší paní), byl adoptován rodinou s malými dětmi a po cca měsíci vrácen kvůli tomu, že si nadměrně hlídá hračky a žrádlo (to se dá odnaučit). Jinak miláček a mazel, učenlivý, Kočku neřešil, tak by nemusel "lovit" ani jiná domácí zvířátka.

14.3.2019 13:01

A co tenhle fešák? Stáří 3 roky. Do útulku se dostal kvůli vážné nemoci paničky (starší paní), byl adoptován rodinou s malými dětmi a po cca měsíci vrácen kvůli tomu, že si nadměrně hlídá hračky a žrádlo (to se dá odnaučit). Jinak miláček a mazel, učenlivý, Kočku neřešil, tak by nemusel "lovit" ani jiná domácí zvířátka.

Ten je božííííí !! Kde je ? Já ho saole vyfouknu !

14.3.2019 14:19
saola

XXX.XXX.250.214

Ten je božííííí !! Kde je ? Já ho saole vyfouknu !

orionko, klidně foukejte, pro mne je to nepoužitelné zvíře - představa, že mu pták sedne na misku a on ho obratem sejme, protože si ji hlídá, je pro mne fakt neakceptovatelná.
Navíc Svitavy jsou fakt daleko.

Bady z Bouchalky je k zamyšlení, děkuji, probereme to doma.

14.3.2019 14:31
marcelaamax

XXX.XXX.226.211

saola napsal(a):
orionko, klidně foukejte, pro mne je to nepoužitelné zvíře - představa, že mu pták sedne na misku a on ho obratem sejme, protože si ji hlídá, je pro mne fakt neakceptovatelná.

Ono je celkově asi složité sehnat starsiho psa, kterému nebude vadit přímá společnost papoušků, ne? 😁

14.3.2019 14:40
saola

XXX.XXX.250.214

Věřím, že není, marcelo, nijak na psa nespěcháme, spíš se to tak postupně líhne. Problém je, že v útulcích jsou většinou psi, kteří z tohoto pohledu problém prostě často mají. Viděla jsem na vlastní oči v městském útulku, sídlícím v areálu technických služeb, jak psi ve svých kotcích chytají mrštně procházející potkany. Takže často pro ně lovení drobných zvířat včetně ptáků může být vítané a osvědčené zpestření jídelníčku. Nemám jim to za zlé, ale mí papoušci takhle neskončí

14.3.2019 14:43
marcelaamax

XXX.XXX.226.211

saola napsal(a):
Věřím, že není, marcelo, nijak na psa nespěcháme, spíš se to tak postupně líhne. Problém je, že v útulcích jsou většinou psi, kteří z tohoto pohledu problém prostě často mají. Viděla jsem na vlastní oči v městském útulku, sídlícím v areálu technických služeb, jak psi ve svých kotcích chytají mrštně procházející potkany. Takže často pro ně lovení drobných zvířat včetně ptáků může být vítané a osvědčené zpestření jídelníčku. Nemám jim to za zlé, ale mí papoušci takhle neskončí

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=51723 co tento? Snad jsem se trefila dp vzhledu 😊

14.3.2019 14:57

saola napsal(a):

Tak já se přiznám, že jsem chtěla saolu jen popíchnout. Třeba by papoušky nežral, kdyby mu nelezli do misky. Je krásný.

14.3.2019 15:47
marcelaamax

XXX.XXX.226.211

Tak holky, jmenuje se Baily a vezeme ho domu 😊

14.3.2019 15:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

supéééér dlouhý a krásný psí život bailymu !!!!!

14.3.2019 15:53
marcelaamax

XXX.XXX.226.211

GAELLE napsal(a):
supéééér dlouhý a krásný psí život bailymu !!!!!

Děkuji, je boží 😍. Panička brečela, ja skoro taky 😊

14.3.2019 16:12

marcelaamax napsal(a):
Děkuji, je boží 😍. Panička brečela, ja skoro taky 😊

Však se bude mít dobře.

14.3.2019 16:45
Dája6

XXX.XXX.40.42

marcelaamax napsal(a):

Dobrý den,
tak to je zpráva dne, super. Přimlouvám se za více fotek a zároveň děkují a jo co tatínek? Jak reagoval na pejska a jak reagoval pejsek na Vás když Vás vyděl poprvé?
Dája

14.3.2019 17:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
tak to je zpráva dne, super. Přimlouvám se za více fotek a zároveň děkují a jo co tatínek? Jak reagoval na pejska a jak reagoval pejsek na Vás když Vás vyděl poprvé?
Dája

Za plotem štěkal, ale jakmile jsme vešli tak mazel největší, vášnivý aporter, pořád nosil neco na házení. Pak nas s nim vzali na louku, poslouchá, nelovi, chodi s ním navolno. Chodili na cvičák. Moc fotek zatím nemám, ale v o víkendu se na něho pojedu podívat a nafotím :-).

14.3.2019 17:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Briarda bych v něm tedy nehledala. Oni v tom spolku asi budou fakt odborníci - pes Gogo, pa první pohled chodský pes, nebo kříženec chodského psa, je označen za křížence NO.

Není to Chodský pes a ani jeho kříženec,opravdu je to víc nějaký kříženec NO. 20 let mám doma Choďáky a vypadají jinak, než nabízený pes.
http://www.kpchp.org

14.3.2019 19:21
Dája6

XXX.XXX.40.42

marcelaamax napsal(a):
Za plotem štěkal, ale jakmile jsme vešli tak mazel největší, vášnivý aporter, pořád nosil neco na házení. Pak nas s nim vzali na louku, poslouchá, nelovi, chodi s ním navolno. Chodili na cvičák. Moc fotek zatím nemám, ale v o víkendu se na něho pojedu podívat a nafotím :-).

Už se těším:-) :-) :-) a pěkné povídani.

14.3.2019 20:44

sisi58 napsal(a):
Není to Chodský pes a ani jeho kříženec,opravdu je to víc nějaký kříženec NO. 20 let mám doma Choďáky a vypadají jinak, než nabízený pes.
http://www.kpchp.org

Nechci se s vámi hádat, ale hlava, uši, stavba těla, je blíž chodovi než NO.

14.3.2019 20:58

Libi se mi, ze Pan Otec asi podprahove touzil po velke hlave a zlate srsti - a vse v tomhle objevu ma...
Snad si sednou i povahou (vypada na lovce, ale muze klamat telem).
Pokud ano - znacka ideal.
Stene netreba. Super !

+ jste moc hodna, ze jste mu pomahala a dospelec dostal sanci.
Na zazitky "z provozu" se take tesim.

14.3.2019 21:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Libi se mi, ze Pan Otec asi podprahove touzil po velke hlave a zlate srsti - a vse v tomhle objevu ma...
Snad si sednou i povahou (vypada na lovce, ale muze klamat telem).
Pokud ano - znacka ideal.
Stene netreba. Super !

+ jste moc hodna, ze jste mu pomahala a dospelec dostal sanci.
Na zazitky "z provozu" se take tesim.

Uvidíme zda bude lovec, ale pan říkal, ze s nim chodí pravidelně do lesa a ze všude na volno a nelovi. Ze pokud vidi srnu tak se zastaví a pozoruje, ale neutika. Tak uvidíme, snad to bude v pohodě. Když ne, tak otec nemá problém ho vodit na šňůře, nevadí mu to :-). Říkal, ze rád cucha, ale ze ani po stopě nezdrha. Vzali nas tam na louku, kde jsem házeli balónek a on nosil, na zavolání příběhnul, domů kousek přes vesnici taky navolno. Ale vše ukáže čas :-). S rodicema bydlí ještě babička, maji společný dvůr. Ta se toho trochu obavala, ale taky byla překvapená, že poslechne i ji, ze si sedne 😃

Edit. : akorát na můj vskus je moc "upovídaný" 😁

14.3.2019 21:19

Muze se optat, proc musel z byvale rodiny?

Jasne - z podstaty bude spis hlasic, nez lovec... a s tim clovek krom nauceni povelu "ticho" nic moc neudela...

14.3.2019 21:20

Muzu se optat, proc musel z byvale rodiny?

Jasne - z podstaty bude spis hlasic/nahanec, nez lovec/zabijak... a s tim clovek krom nauceni povelu "ticho" nic moc neudela... I tak si rekne svy :)

14.3.2019 21:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Muze se optat, proc musel z byvale rodiny?

Jasne - z podstaty bude spis hlasic, nez lovec... a s tim clovek krom nauceni povelu "ticho" nic moc neudela...

Z důvodu stěhování - pán ma těžce nemocnou maminku a proto se budou stěhovat za ni do Prahy do bytu. A říkal narovinu, že v bytě by se trapil, ze je zvyklý cely den na zahradě.

Jinak to upovidany myslím tak, že vam hodí balonek a začne kňourat a štěkat, když nehazite. Ale to do jisté míry půjde odnaučit. A celkově takový uknourany no, třeba když od neho odchazite - ale zase je v novém prostředí, noví páníčci...

14.3.2019 21:33

...tak to je velmi smutne. Vubec si takovou situaci neumim predstavit. Vzdat se jednoho clena rodiny pro jineho... Ufff.

Tu upovidanost znam moc dobre. Hudrala mame doma. Urcite jde korigovat, ale nikdy nezmizi...
A na psiskova stara kolena, jsem za ni kolikrat i rada :)

...jen trebas nechapu, proc pes musi 2x steknout uplne kazde rano, kdyz vylezu z postele... Bez toho to u nej proste nejde.
Ta radost, ze jsem jeste ziva asi musi ven.

14.3.2019 21:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nechci se s vámi hádat, ale hlava, uši, stavba těla, je blíž chodovi než NO.

Balu máte pravdu,omyl je na mé straně. Mají to nějak zvláštně udělané, že jméno psa, co je pod fotkou, nepatří psu na fotce. Já jsem nesjela níž,jen k té fotce.
Ten pes Gogo bude opravdu kříženec Chodského psa.

14.3.2019 21:46

marcelaamax napsal(a):

.....to je krásnej ňufák......tak velká gratulace ať jsou si s taťkou těmi nejlepšími parťáky.......

15.3.2019 09:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak otec mi volal jak proběhla Bayliho (nevím jak se to píše, musím mrknout do očkováku ) první noc. Prý ze začátku hodně kňučel, když zůstal venku sám, takže otec vždycky počkal než přestane a jinak za ním asi každou hodinu chodil - do večera. Na noc ho teda zavřel do kotce - jen ten první den, než si to pořádně okouká. A ráno když jel do práce tak byl pes zalezlý v boudě a tvrdě spal, prý vylez celý rozespalý,až když táta promluvil. Pak si hned našel balonek a chvíli se házelo. Teď je volně na zahradě a občas ho zkontroluje babička. Po obědě se tam stavím já a vezmu ho nachvíli ven s mojí čubinou a odpoledne půjde na procházku s tátou :-) .

15.3.2019 09:32

marcelaamax napsal(a):
Z důvodu stěhování - pán ma těžce nemocnou maminku a proto se budou stěhovat za ni do Prahy do bytu. A říkal narovinu, že v bytě by se trapil, ze je zvyklý cely den na zahradě.

Jinak to upovidany myslím tak, že vam hodí balonek a začne kňourat a štěkat, když nehazite. Ale to do jisté míry půjde odnaučit. A celkově takový uknourany no, třeba když od neho odchazite - ale zase je v novém prostředí, noví páníčci...

"Ale to do jisté míry půjde odnaučit"

ale jen to jiste miry

jinak gratuluji k prirustku a preji at dela jen radost.

15.3.2019 09:32

marcelaamax napsal(a):
Tak otec mi volal jak proběhla Bayliho (nevím jak se to píše, musím mrknout do očkováku ) první noc. Prý ze začátku hodně kňučel, když zůstal venku sám, takže otec vždycky počkal než přestane a jinak za ním asi každou hodinu chodil - do večera. Na noc ho teda zavřel do kotce - jen ten první den, než si to pořádně okouká. A ráno když jel do práce tak byl pes zalezlý v boudě a tvrdě spal, prý vylez celý rozespalý,až když táta promluvil. Pak si hned našel balonek a chvíli se házelo. Teď je volně na zahradě a občas ho zkontroluje babička. Po obědě se tam stavím já a vezmu ho nachvíli ven s mojí čubinou a odpoledne půjde na procházku s tátou :-) .

...to vypadá moc dobře......

15.3.2019 09:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Děkuji.

Jinak zatím mi to přijde všechno až moc v pohodě, čekám kdy se vyklube něco, nějaký problém , ale třeba ne.

Majitelé nám řekli i ta negativa, nic nezatajovali - že trochu tahá na vodítku, že někdy nepřijde úplně na první zavolání, když si třeba čuchá a že je někdy fakt otravný s tím balónkem

15.3.2019 09:40

marcelaamax napsal(a):
Děkuji.

Jinak zatím mi to přijde všechno až moc v pohodě, čekám kdy se vyklube něco, nějaký problém , ale třeba ne.

Majitelé nám řekli i ta negativa, nic nezatajovali - že trochu tahá na vodítku, že někdy nepřijde úplně na první zavolání, když si třeba čuchá a že je někdy fakt otravný s tím balónkem

..nemalujte čerta na zeď.......tak to jsou věci, které se dají a mají řešení ne.......

15.3.2019 09:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

..nemalujte čerta na zeď.......tak to jsou věci, které se dají a mají řešení ne.......

Joo to určitě :-)

15.3.2019 10:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

to nejsou vůbec žádná negativa a ta pozitiva je určitě převáží ! Tak dlouhý a krásný život Bailymu a ať táta nelituje že se ho ujal ! Vyfoťte na procházce s Vaší čubinkou (zapomněla jsem jméno).

15.3.2019 10:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
to nejsou vůbec žádná negativa a ta pozitiva je určitě převáží ! Tak dlouhý a krásný život Bailymu a ať táta nelituje že se ho ujal ! Vyfoťte na procházce s Vaší čubinkou (zapomněla jsem jméno).

Jo s cubinou ho vyfotím (jmenuje se "Ejbí"). Pak ho ještě musím seznámit s Cooprem, ale to bude na dyl, ideálně na nějakou delší procházku a budu potřebovat tátovu "asistenci", takže to nechám az na víkend.

15.3.2019 11:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Jo s cubinou ho vyfotím (jmenuje se "Ejbí"). Pak ho ještě musím seznámit s Cooprem, ale to bude na dyl, ideálně na nějakou delší procházku a budu potřebovat tátovu "asistenci", takže to nechám az na víkend.

no to chápu, dva kohouti na jednom smetišti než si na sebe zvyknou to asi chvilku potrvá. tedy jestli vůbec. Ale on táta bydlí v jiné vesnici než vy ne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík