Labrador štěňátka s PP

Prodám Labradorského retrívra - Máme volná krásná černá štěňátka LR s rodok...
25000 KčMám štěně labradorského retrívra. Je to černá fenka. Moc ovšem neposlouchá, ale když jsem ji přivedla ukázat kamarádce poslouchala ji na slovo. Jak to dělala, to tedy nevím. já když ji začnu cvičit, tak mě kouše boty, nebo ne mě skáče. na internetu jsem našla hodně článků, ale zabralo to jen na první pokus. Co mám tedy dělat???
Uživatel s deaktivovaným účtem
Cvičte ji každý den, s odměnou v ruce.
A v okolí nemáte žádného kynologa, který by vám s cvičením pomohl? V dnešní době je mnoho psích školiček, kde vám ukážou aspoň ten základ. Nezdá se mi, že by nikdo ve vašem okolí necvičil, už jsem dlouho neviděl, že by cvičák měl plno a rok dopředu věděl, že nebude nabírat nové členy.
Proč jste si vlastně pořídili psa? Nastudované nic nemáte, ani základní věci nevíte...
alennovakova
napsal(a):
Protože kamarádka nemá moc času. Já si na ní snažím čas udělat a 3x do týdne ji cvičím, ale mě moc neposlouchá.
Co znamená: třikrát do týdne ji cvičím? Se psem jste snad každý den, takže každý den hraní prokládat cvičením, prostě mezi tím nějaké sedni, lehni, zůstaň - to může trénovat i venku na prochajdě, pak třeba hledání věcí...Na dítě by jste si také udělala čas třikrát do týdne? Ten pes je ještě malé děcko..
Tak v tom případě to ještě upřesním Psa nejdřív pořádně vyblbnu hrou, tj. taháním se o něco, honěním se s něčím, kopáme si s míčem...a až je unavená, dám povel lehni, zůstaň. Samozřejmě strašně moc chválím správně vyplněný cvik a odměňuju dobrotkama. Hračku zase dám až při hezky provedeném sedni, atd...
to není fér, já budu utírat loužičky a ona takhle ? bych jí řekla - sbal si raneček a mazej ke kamarádce
odkud cca jste ? najděte jiný cvičák, přece, do kufru psa v přepravce
jestli ani to nerozchodíte, pak platí první odstavec :-)
alennovakova
napsal(a):
Nejbližší cvičák je otevřen až 3.srpna. Autem ji radši převážet nebudu, prože bych měla zničené sedačky. Do kufru ji radši nedám vůbec.
..tak dají se s někým domluvit individuálních lekcích - sice je to dražší, ale domluvíte se jak Vám to bude vyhovovat a bude se věnovat jen Vám a Vašemu psu......ale nezlobte se 4 měsíční štěně se spíše vychovává a to nestále + pár kratičkých cvičení několikrát za den při jakékoli příležitosti.....
alennovakova
napsal(a):
Nejbližší cvičák je otevřen až 3.srpna. Autem ji radši převážet nebudu, prože bych měla zničené sedačky. Do kufru ji radši nedám vůbec.
A proč do kufru ne?
alennovakova
napsal(a):
Tak nevim...normální lidi psa autem převážej....už třeba převoz na veterinu a nebo u nás standardně, když chceme vyjet někam na výlet.......ale že někdo "radši psa převážet nebude"...to jsem ještě neslyšela....
napsal(a):
Tak nevim...normální lidi psa autem převážej....už třeba převoz na veterinu a nebo u nás standardně, když chceme vyjet někam na výlet.......ale že někdo "radši psa převážet nebude"...to jsem ještě neslyšela....
Já jo . U kamarádky co má křížence, hodněkrát jsem tu o něm psala. Je to bezproblémový rodinný pes, který chodí na procházky na volno za barák na louky, ale nikdy ho nenaučili pořádně chodit na vodítku, nechodí s ním ani do vesnice, natož do města. Jednou jsem šla s kamarádkou s ním na veterinu - asi tak kilometr, ani ne, přes vesnici. Vlála za ním a končila u každého plotu u psa, pes jak šílený, úplně mimo. Takže od té doby na tu veterinu těch pár metrů jezdí autem a i tak je to boj, protože na auto není zvyklý. Někam dál s ním jet autem odmítá, protože pes v autě jezdit neumí i když je připoutaný nebo nějak zajištěný v kufru tak prostě dělá kraviny, překusuje pás, vodítko, celou cestu s sebou šije.. Takže když třeba jdeme na nějaký výlet nebo procházku tady u nás a zeptám se kamarádky, zda nechce jít taky, tak mi řekne, že ne, že psa v autě vozit nebude, že to je hrůza. Nebude ho to učit, nepotřebuje to.
marcelaamax
napsal(a):
Já jo . U kamarádky co má křížence, hodněkrát jsem tu o něm psala. Je to bezproblémový rodinný pes, který chodí na procházky na volno za barák na louky, ale nikdy ho nenaučili pořádně chodit na vodítku, nechodí s ním ani do vesnice, natož do města. Jednou jsem šla s kamarádkou s ním na veterinu - asi tak kilometr, ani ne, přes vesnici. Vlála za ním a končila u každého plotu u psa, pes jak šílený, úplně mimo. Takže od té doby na tu veterinu těch pár metrů jezdí autem a i tak je to boj, protože na auto není zvyklý. Někam dál s ním jet autem odmítá, protože pes v autě jezdit neumí i když je připoutaný nebo nějak zajištěný v kufru tak prostě dělá kraviny, překusuje pás, vodítko, celou cestu s sebou šije.. Takže když třeba jdeme na nějaký výlet nebo procházku tady u nás a zeptám se kamarádky, zda nechce jít taky, tak mi řekne, že ne, že psa v autě vozit nebude, že to je hrůza. Nebude ho to učit, nepotřebuje to.
Teda vy máte známý, to je úplný panoptikum
na sedačky se prodává teflonový potah. Je v něm i otvor pro pás pro psa. Převáželi jsme velkého psa a vždy bez problémů. i vzadu v "kufru" ale tam jen vyjímečně.
alennovakova
napsal(a):
Naše fenka v kufru vždy hodně štěká a kňučí. Já se pak pořádně nemohu soustředit na řízení.
No, a myslíte si, že to věkem nějak samovolně odezní?
Naopak, když jí to nenaučíte teď, tak už jí ani nenaložíte.
Ale je to váš boj. Vždycky můžete při nemoci zavolat myslivce, aby jí přijel zastřelit.
Protože jaksi s nezvládnutým psem se jiná veterinární péče vymyslet nedá.
marcelaamax
napsal(a):
Ffff. to já jsem znala i psa, co nebyl naučený na obojek. Ani na vodítko, ani na koš. Rodinný miláček, venčil se jen na zahradě, akorát na sebe nenechal ode mě ani sáhnout a majitelka stran fixace naprosto nepoužitelná. No, ono je to těžký, když ten pes nemá ani ten obojek, no.
Takže chcíp na tetanus, kterej dostal z rány na noze, kterou se prostě nepodařilo vyčistit, protože už na sedaci musí jaksi dostat injekci a sedalin odmítal sežrat v čímkoliv a jaksi takovýmu zmetkovi to ani nevymáčknete do tlamy.
GAELLE
napsal(a):
jste blbá nebo dítě?
Kdyby paní nepsala o manželovi, a že má řidičák, taky bych si to tak představoval :-)
Milá paní, pokud máte problém se soustředěním, buď byste neměla sedat vůbec za volant, nebo byste měla navštívit dobrého psychologa.
Jestli si neporadíte se štěnětem, divíte se, že na vás psí mimino z radosti skočí, je nejvyšší čas ho někomu rozumnějšímu prodat nebo darovat. Hlava mi nebere, proč a nač jste si vůbec psa pořizovala. Dělat s ním nic nechcete, v podstatě vás jeho chování obtěžuje. Nač se budete oba navzájem trápit.
alennovakova
napsal(a):
Já si myslím, že to věkem odezní.
Ani houby, drahá dámo.
Věkem bude ten pes akorát větší.
lesnížínka
napsal(a):
Mluvila výše o muži...
o to méně to chápu. Buď je to trol nebo něco tak blbého a naivního jsem za celý život nepotkala. Dotazy bych tipovala tak na 6-8 leté dítě.............síla. A toto jestli je vdané a má muže a řidičák...................pánbu s náma toto potkat na silnici.
GAELLE
napsal(a):
o to méně to chápu. Buď je to trol nebo něco tak blbého a naivního jsem za celý život nepotkala. Dotazy bych tipovala tak na 6-8 leté dítě.............síla. A toto jestli je vdané a má muže a řidičák...................pánbu s náma toto potkat na silnici.
A pak se třeba zeptá, jestli je pro ni vhodný bígl.... Tahle paní se bohužel nezeptala vůbec
lesnížínka
napsal(a):
A pak se třeba zeptá, jestli je pro ni vhodný bígl.... Tahle paní se bohužel nezeptala vůbec
a to má (pokud je to pravda) poměrně bezproblémové plemeno. Ale i takový pes potřebuje jasná pravidla, alespoň základní výchovu. Proč si pořizuje psa někdo kdo o jeho chovu neví vůbec nic?
GAELLE
napsal(a):
a to má (pokud je to pravda) poměrně bezproblémové plemeno. Ale i takový pes potřebuje jasná pravidla, alespoň základní výchovu. Proč si pořizuje psa někdo kdo o jeho chovu neví vůbec nic?
tohle plemeno přece výcvik nepotřebuje, když je to ten slepeckej pes, ten umí všechno sám.
stačí asi jenom počkat, až vyroste
napsal(a):
Ani houby, drahá dámo.
Věkem bude ten pes akorát větší.
..a to jeho chování horší......
No tak ohledně jízdy autem....moje štěňata ač byla dvě, máme velký auto, takže prostor vzadu měli jak pokojíček...deky, hračky a stejně tam plakala.....taky byl třeba problém je, do auta naložit....když už je člověk neuzvedl obě najednou....naložili jste jedno a než jste se schýbli pro druhé, tak to první vyskočilo....no někdy záležitost i na 20 minut.......ale prostě naučit se to musela...........no kdo by to dneska do nic řekl, otevřu kufr a musím je brzdit, aby se tam necpali oba najednou.......
Máme SUV, psi jezdí v kufru, takže kvůli berňákovi jsme pořídili skládací rampu. Ten v pohodě a rád napochodoval. Samík blil, takže většinou u nás nastupování do auta předchází: praštím sebou na záda a tak mne tam nedostanou První je přemlouvání: pojď míšane, jedem na výletík, do lesa, jen kousek popojedem...zamrskám mu pacičkama, jak bude běhat Následuje: mišuto, panička jede sama, už nastupujůůůů, načež zavelí muž: Wori, nedělej kraviny a polez. A to už pes fakt ví, že když použije můj muž, který je velmi mírné povahy přísný hlas, je to sakra vážné a vpochoduje A jak byl pak šťastný jak blecha, když jsme šli 9km zasněženýma loukama, srnečky, zajíci, lítal jak magor. Teď je zalezlý v boudě a pochybuju, že zvládne vylézt na večeři. I když se ho snažím krotit, vždycky to na začátku přepískne a domů sotva doleze
alennovakova
napsal(a):
Když teď štěně nezvyknete na auto, jak ji chcete v dospělosti dostat např. k vetovi? Nebo kamkoliv jinam, kdy se bude muset jet autem? I jízda v autě se trénuje a patří k socializaci a základnímu výcviku psa. Mám feny, které váží každá 55 - 60 kg, myslíte, že bych je do auta dostala násilím ?
napsal(a):
Ffff. to já jsem znala i psa, co nebyl naučený na obojek. Ani na vodítko, ani na koš. Rodinný miláček, venčil se jen na zahradě, akorát na sebe nenechal ode mě ani sáhnout a majitelka stran fixace naprosto nepoužitelná. No, ono je to těžký, když ten pes nemá ani ten obojek, no.
Takže chcíp na tetanus, kterej dostal z rány na noze, kterou se prostě nepodařilo vyčistit, protože už na sedaci musí jaksi dostat injekci a sedalin odmítal sežrat v čímkoliv a jaksi takovýmu zmetkovi to ani nevymáčknete do tlamy.
Koukám, že moje panika s tetanovkou, když jsme šlápli na střep, nebyla naprosto zbytečná a teď s novou štěndou, vzhledem k tomu, že maj čumáky samej škrábanec jak si hrajou, to taky dáme co nejdřív to půjde. I když teda zrovna u toho veta na nás koukali, vakcínu objednávali a poněkud se divili.
GAELLE
napsal(a):
Kamarádka mojí maminky má fenu zlatého retrievera. Když sem tam jednou náhodou přijel, tak sem lapal po dechu, jak někdo tak tvárného psa dokáže takhle nezvládnout. I když nutno podotknout, že jí moc pomohli na cvičáku naučili jí dávat povely takovým způsobem, že bych se k ní taky bál přijít a když to nebohé zvíře uteče v lese, tak už si to prostě užije, jelikož ví, že až konečně k paničce přijde, tak dostane prostě vynadáno. Stačilo by tak málo, ale prostě na cvičáku jí někdo naučil, že na psa se řve a pes poslouchá, protože se bojí. A fena se jí nebojí, jen nechápe, proč je jinak hodná panička protivná jakmile jdou ven a vynadá jí, když k ní přijde.
TyVed
napsal(a):
Koukám, že moje panika s tetanovkou, když jsme šlápli na střep, nebyla naprosto zbytečná a teď s novou štěndou, vzhledem k tomu, že maj čumáky samej škrábanec jak si hrajou, to taky dáme co nejdřív to půjde. I když teda zrovna u toho veta na nás koukali, vakcínu objednávali a poněkud se divili.
Tetanus určitě ano.
Na to, že v knihách píšou "u psa nepříliš častá nemoc" jich vidím víc než parvoviróz.
Ze škrábance se to nechytí, ale Nora měla tetanus z ulomenýho mléčnýho špičáku.
napsal(a):
Tetanus určitě ano.
Na to, že v knihách píšou "u psa nepříliš častá nemoc" jich vidím víc než parvoviróz.
Ze škrábance se to nechytí, ale Nora měla tetanus z ulomenýho mléčnýho špičáku.
No koukám, že Nora má velké štěstí, že to její panička vzhledem k profesi pozná.
Ovšem, jak sem to tehdy studoval, čím blíž k hlavě, tím rychlejší průběh a o to větší štěstí na včasné rozpoznání, co?
TyVed
napsal(a):
No koukám, že Nora má velké štěstí, že to její panička vzhledem k profesi pozná.
Ovšem, jak sem to tehdy studoval, čím blíž k hlavě, tím rychlejší průběh a o to větší štěstí na včasné rozpoznání, co?
jo, přiznám se, nejdřív jsem si myslela, že z toho bude psincový kašel, byla divná, pokašlávala si a byly jí vidět oboustranně třetí víčka a já jí ještě říkám, vypadáš jak kdybys měla tetanus, ty kozo
jenže druhej den koukám, že ona kouká na žrádlo a nic, protože nemohla otevřít tlamu a to už bylo divný
a o několik hodin později začaly dřevěnět nohy a to už bylo naprosto jasný a bez pochyb, že to fakt ten tetanus je
být to cizí pes, tak to možná chytnu ještě dřív, protože cizí, ale na vlastním má člověk tendenci vidět divný diagnózy, tak si naopak člověk říká neblbni
takže úplně přehlédnout se to nedá, spíš jde o to teda nečekat na nic, ve dvě ráno jsem vlítla na vetcentrum s tím, že hned potřebuju clotean (obvykle ho nemám) a tam teda chvilku hrabali v lednici ale nakonec našli.
Včera jsem ji cvičila a zdá se, že poslouchá. Stačilo si s ní celý den hrát. Pak se unavila a poslouchala na slovo. Už si umí sednout, lehnout, dát tlapku na moji ruku.
Zjistila jsem, že štěně chce hlavně unavit hraním si s hračkou. Běháním na vodítku...
Konečně už poslouchá a dnes jsem ji také trénovala.
alennovakova
napsal(a):
Když mě začala poslouchat, uvědomila jsem si, že se jí nikdy nezbavím. Ona je moje velká psí kamarádka.
No tak to je prima....
Já se teda nezbavuju ani psů, co moc neposlouchaj