Ridgeback štěňátka s PP

Prodám Rhodéského ridgebacka - Chov. Stanice z Mokrska přijímá rezervace na...
Dohodou
Hezký den,
s manželem jsme si pořídili fenku RR. Je to náš první RR, máme načtené knížky o výcviku apod. Musím říct, že je to mazel a v celku je i klidná. Samozřejmě, je to štěně (2 měsíce), a když řádí, tak je to opravdu jízda :D Chtěla jsem se zeptat, jako každé štěně, je hravá a v zápalu hry nám dost často jde po rukách, nohách, rukávech apod. Četla jsem, že platí buď hlasité fuj nebo au a hru přerušit, odejít. Co u Vás platilo? Nechci ji motat hlavu, jednou říkat fuj nebo au, hlavně mám kolikrát pocit, že na to neslyší nebo teda slyší, ale nic se neděje :D ...
Učíme ji nyní postupně na samotu, někdy chvilku brečí, když vidí, že se nic neděje odejde.. Minulý týden jsme na 3 hodinky vypadli a já ji dala na zabavení vepřové ucho, které ji zabavilo a byla jsem po návratu opravdu překvapena, protože nebyla nikde ani loužička, nic. Jen spořádala vepřové ucho, které má ráda :D Chtěla jsem se poradit, zda to takto s tím uchem dělat nebo spíše ne... abych nemusela otevírat velkoobchod s vepřovými uchy nebo ji prostě nechat samotnou bez ucha a odejít. Má plno hraček, na kousání i jelenní paroží..
Moc vám děkujiii
Hlasité au nepomůže, to au musíte zapištět, prostě jako by zakňučelo štěně, kdyby ho to vaše štěně kouslo moc. Já když takhle zapištěla, psi zůstali doslova jak opaření. Fuj ne. Hraní není fuj, ani když se přežene. Ucho dobrý, jen bych právě ty věci měnila. Hračky, paroží atd. schovávala a vytahovala jen, když si chci se psem hrát, nebo ho zabavit. Aby byly vzácné. My měli na hraní míč, malý ručníček na přetahování. Já to psům odebírala a vytahovala jen na hru. Ovšem jinak jsem to měla jednodušší. Byli dva, byli v zahradě, vymyslet si mohli co chtěli. Tady například našli pytel s rašelinou
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já nevim.....moje fena byla, co se kousání týče ďáblík...nepomáhalo ani fuj ani pištění ani ignorace.....všechno jí tak nějak vybudilo spíš k ještě intenzivnějším útokům, když si zpětně vzpomenu na mojí ovčandu, tak jsme taky byli všichni pokousaní, manželovo babička standardně za sebou tahala koště (a v něm zakouslé štěně), protože jinak by jí feňule okusovala nohy, rvala jí z nohou pantofle.......
Jestli ostatním zabírá přeorientovat psa na hračku, tak u nás to teda moc nefungovalo, fena chvíli bojovala s uzlíkem (samozřejmě s aktivním uzlíkem v mé ruce), ale asi to nebylo ono....uzlík je nuda, lepší je bojovat s rukou.......jediné, co teda bylo super byl plyšák-krokodýl, byl to částečně maňásek, šlo mu strčit do tlamy ruku a pak teda bojoval se štěňaty Chňapík..........no prostě mi tak nějak připadá, že obě holky z toho vyrostly a jak ovčanda, tak moje současná feňule je velmi něžná a opatrná i když "brutálně" bojujeme.........
napsal(a):
Já nevim.....moje fena byla, co se kousání týče ďáblík...nepomáhalo ani fuj ani pištění ani ignorace.....všechno jí tak nějak vybudilo spíš k ještě intenzivnějším útokům, když si zpětně vzpomenu na mojí ovčandu, tak jsme taky byli všichni pokousaní, manželovo babička standardně za sebou tahala koště (a v něm zakouslé štěně), protože jinak by jí feňule okusovala nohy, rvala jí z nohou pantofle.......
Jestli ostatním zabírá přeorientovat psa na hračku, tak u nás to teda moc nefungovalo, fena chvíli bojovala s uzlíkem (samozřejmě s aktivním uzlíkem v mé ruce), ale asi to nebylo ono....uzlík je nuda, lepší je bojovat s rukou.......jediné, co teda bylo super byl plyšák-krokodýl, byl to částečně maňásek, šlo mu strčit do tlamy ruku a pak teda bojoval se štěňaty Chňapík..........no prostě mi tak nějak připadá, že obě holky z toho vyrostly a jak ovčanda, tak moje současná feňule je velmi něžná a opatrná i když "brutálně" bojujeme.........
No u nás alespoň do jisté míry fungovalo ignorování, tedy spíš odchod. Ono se to těžko ignoruje, když větší štěně přitlačí. Ale někdy kolem 8 měsíců to téměř přešlo. Myslím, že nějaké zákazové povely nemají smysl u malého štěniska, pokud tedy nemáte jistotu, že to chápe. Spíš mi přijde, že nechápe, proč kazíte takovou super hru, takže je lepší zdrhnout. Dokonce náš pes když pochopil, že nám to kousání vadí, tak když to nemohl vydržet, tak ujížděl do náhražkové hry a kousal si ocas, prostě nejlepší na co jsme přišli bylo odejít, přeorientovat to nešlo.
U nás au funkovalo, když jsem si s ní hrála bez hračky. Teď tyhle hry taky občas děláme, cvaká po mě zubama, ale lehunce. A když řeknu au, okamžitě přestane. Zafixovala si to perfektně.
Ale jinak při hře je lepší vrazit jí do tlamy uzel
A pokud vás kousne do ruky, ve které máte ten uzel, tak to bývá v zápalu, že se netrefí. Tam není co napomínat
Se samotou bych trénovala i bez ucha. Když teď budete potřebovat na delší dobu pryč, tak proč ne. Ale jinak trénovat klasicky po chvilkách odcházet z místnosti, pak z domu... já to na žrádlo nikdy nezkoušela. Měla jsem doma klec, venku pak kotec. Když jsem šla pryč, tak šup do klece, třeba na 2-3 hodinky (Nenechávala jsem jí takhle půl dne!) a pak už sama na zahradě byla hodná. (občas si teda našla nějaký klacek, ale nic strašného)
U mě fungovalo au.
Při odchodu dávám něco dobrého od štěněte pořád. Je to rituál. Něco dám, rozlučka, určitě se vrátím. Schroustne a jde spát. Kdybych nedala třeba jen mini pamlsek, nastala by panika, že je něco špatně. Když je venku ošklivo, tj. venčení je smrtelná hrozba, tak to u nás vypadá ve stylu "jdi si, kam chceš, ale hlavně naval tu mňamku a fofrem".