Čínský chocholatý pes - štěňata s PP

Prodám Čínského chocholatého psa - Chovatelská stanice Crystal Ice hledá ty...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Chtěl by někdo z místních přispěvatelů Labutěnku za cenu dohodou?
Věk 7 měsíců.
Jinak bude bohužel bude muset do útulku. Děkuji.
GAELLE
napsal(a):
v čem je problém? proč jste si pořídila psa kterého chcete za pár měsíců dát do útulku?
Chápu, že ten útulek působí trochu jako výhružka. Ale nebrala bych to hned takhle - nevíme co se stalo. Psa může nabízet chovatelka, které se vrátil. Nebo to může být pes známých, příbuzných a zadavatelka se snaží jen pomoct.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Děkuji Vam za obhajobu.
Na útoky reagovat nebudu. Prosím jen opravdu o vážné zájemce, se kterými se o všem pobavím.
napsal(a):
Děkuji Vam za obhajobu.
Na útoky reagovat nebudu. Prosím jen opravdu o vážné zájemce, se kterými se o všem pobavím.
nebylo to myšleno jako útok. Jen mne udivilo proč tak mladého a krásného pejska chcete dát do útulku toť vše. Pochopila bych to asi u velkého a agresivního a nezvládnutelného psa asi................tak ať se brzy najde vhodný nový majitel. My hledáme psa velkého a černého takže nic pro nás. A sorry za nedorozumění
Děkuju za vysvětlení.
Důvod souvisí s námi. Fenečka je krásná a máme ji opravdu jen půl roku, ale rozjela se u nás alergie a ekzém, který s pejskem bohužel souvisí.
Musíme ji nabídnout do dobrých rukou.
Díky a přeji ať najdete pejska podle představ.
napsal(a):
Děkuju za vysvětlení.
Důvod souvisí s námi. Fenečka je krásná a máme ji opravdu jen půl roku, ale rozjela se u nás alergie a ekzém, který s pejskem bohužel souvisí.
Musíme ji nabídnout do dobrých rukou.
Díky a přeji ať najdete pejska podle představ.
nedá se ta alergie zvládnout léky? Mám známého kterému to funguje u kočky
Rozhoďte inzeráty, myslím, že pro takového pejska se domov najde....ten útulek je opravdu trochu přes čáru
Proč mám pocit, že udaný důvod nebude ten hlavní?
Už vím, protože to je jedna z nejčastějších výmluv, když se lidi zbavují psa...
Kontaktovali jste chovatele? Nevezme si svůj odchov zpět a nebude mu hledat sám nové majitele?
napsal(a):
Kontaktovali jste chovatele? Nevezme si svůj odchov zpět a nebude mu hledat sám nové majitele?
No jo, jenže u spousty lidí je to výmluva a pak to u někoho prostě může být pravda. A to my asi jen těžko poznáme. Já si taky říkám, že bych své psy nedala, nikdy. Ale on prostě člověk neví, co se mu v životě může stát a i když si myslí, že jeho to potkat nemůže nebo že to zvládne a vyřeší za jakékoli situace,tak to tak vždycky nemusí být.
Viděla jsem malé miminko, s nějakou reakcí na psa - celé osypané, ale obrovské puchýře, svědivé a to mimčo trpělo. Rodiče pak samozřejmě taky. Psa se vzdát nechtěli, ale co měli dělat? Všichni to obrečeli, ale psovi nový domov najít museli.
napsal(a):
...mně zase trochu přijde zvláštní, že cena domluvou anebo zadarmo do útulku, navíc tuším, že v útulku nevezmou, pokud to není nalezený pes......navíc prvně se člověk obrací na chovatelku - bývá to i ve většině smluv.............
napsal(a):
...mně zase trochu přijde zvláštní, že cena domluvou anebo zadarmo do útulku, navíc tuším, že v útulku nevezmou, pokud to není nalezený pes......navíc prvně se člověk obrací na chovatelku - bývá to i ve většině smluv.............
Třeba už se na chovatelku obrátila a ta pomoci nemůže.... Já nevím proč mají lidi potřebu do toho tak šťourat. Někdo dává psa pryč, a i kdyby to bylo kvůli nějaké blbosti, tak je to samozřejmě smutné, měl si to rozmyslet dřív atd. ale nebudu to řešit a rozebírat. Teď je nejdůležitější, aby pes našel skvělý nový domov.
Edit: když nějaká větší chovka prodává dospělého psa proto, že se jim nehodí do chovu tak se nad tím většinou lidi nepozastaví a je to v pořádku, tak proč to řešit tady? Pro psa je to úplně stejná situaci - mění páníčky.
marcelaamax
napsal(a):
Třeba už se na chovatelku obrátila a ta pomoci nemůže.... Já nevím proč mají lidi potřebu do toho tak šťourat. Někdo dává psa pryč, a i kdyby to bylo kvůli nějaké blbosti, tak je to samozřejmě smutné, měl si to rozmyslet dřív atd. ale nebudu to řešit a rozebírat. Teď je nejdůležitější, aby pes našel skvělý nový domov.
Edit: když nějaká větší chovka prodává dospělého psa proto, že se jim nehodí do chovu tak se nad tím většinou lidi nepozastaví a je to v pořádku, tak proč to řešit tady? Pro psa je to úplně stejná situaci - mění páníčky.
..protože přes chovatelku je to nejjednodušší, pokud si nenechá sama, tak může nabídnou zájemcům o svá štěňata, hodně lidí se nechá přemluvit na odrostlé štěně, se kterým už nejsou takové starosti jako s miminem.......
napsal(a):
..protože přes chovatelku je to nejjednodušší, pokud si nenechá sama, tak může nabídnou zájemcům o svá štěňata, hodně lidí se nechá přemluvit na odrostlé štěně, se kterým už nejsou takové starosti jako s miminem.......
Jo to souhlasím, ale tak zadavatelka snad ví, že by to nejdřív měla řešit s chovatelkou.
Fenku už inzeruje jsem koukala. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99387681/Cinsky-chocholaty-pes-Labutenka.php
marcelaamax
napsal(a):
Jo to souhlasím, ale tak zadavatelka snad ví, že by to nejdřív měla řešit s chovatelkou.
Fenku už inzeruje jsem koukala. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99387681/Cinsky-chocholaty-pes-Labutenka.php
..myslím, že nebude mít problém ji prodat, je krásná a z nejhoršího štěněcího venku, socializovaná.....
Nemám rád takovéto vyhrožování.
Pes s PP, přes inzerát za desítku, a tady vyhrožuje útulkem. Pochybuji, že chovatel ví, že je jeho odchov takovýmto způsobem nabízen.
Psi v tomto věku, pokud nemají vážné vady (hlavně v povaze), bývají dobře prodatelní, tak nač takové hysterické výlevy...
Díky za názory :))
Važím si velmi komentářů marcelaamax je velmi blízko realitě.
Ostatním bych vzkázala, pokud máte zájem,pište, jinak, prosím, nepište.
Pes je inzerovaný, ale neprodal se, proto jsem napsala sem.
No ale je to diskuze, chápu, kromě chytráctví, to k ničemu nevedlo. Nepomůžete mi, tak nereagujte.
S fenou je vše v pořádku. Se mnou taky :)) jen ji musím prodat.
Původní "chovatelka"je šílená paní, málem jsme na ni podali trestní oznámení, s tou se o tom nebudu vůbec bavit, to v žádném případě. A její "chov" vůbec nekomentuju. Myslím, že jsme fenu spíš zachránili.
Ale celý den kýchat a škrábat se po rukách vede k tomu, že psa od sebe a od dítěte odháním a je to jen stres pro všechny.
Díky paní marcelaamax.
Situaci vyřeším tak jako tak. A ostatní si schovejte svoje útoky a moudra pro někoho jiného.
napsal(a):
Díky za názory :))
Važím si velmi komentářů marcelaamax je velmi blízko realitě.
Ostatním bych vzkázala, pokud máte zájem,pište, jinak, prosím, nepište.
Pes je inzerovaný, ale neprodal se, proto jsem napsala sem.
No ale je to diskuze, chápu, kromě chytráctví, to k ničemu nevedlo. Nepomůžete mi, tak nereagujte.
S fenou je vše v pořádku. Se mnou taky :)) jen ji musím prodat.
Původní "chovatelka"je šílená paní, málem jsme na ni podali trestní oznámení, s tou se o tom nebudu vůbec bavit, to v žádném případě. A její "chov" vůbec nekomentuju. Myslím, že jsme fenu spíš zachránili.
Ale celý den kýchat a škrábat se po rukách vede k tomu, že psa od sebe a od dítěte odháním a je to jen stres pro všechny.
Díky paní marcelaamax.
Situaci vyřeším tak jako tak. A ostatní si schovejte svoje útoky a moudra pro někoho jiného.
Jen k tomuto - co máte ve smlouvě? Já tam třeba mám, že o takových věcech musím předně informovat chovatelku a nabídnout fenu nejdřív jí. I když to myslíte dobře s fenou, tak abyste pak nakonec z toho neměla problémy, že jste porušila smlouvu.
Řešení je plno, útulek by měl být až to poslední. Proto taky moje reakce. Psa bych nedal do útulku ani za nic.
Určitě máte hromadu příbuzných a známých, můžete fenu nabídnout do dočasky, než jí najdete stálý domov. Ale samozřejmostí je platit za dočasné ubytování náklady (což u mladého, zdravého, malého psa je pár korun).
Nabízela jste ji přes váš klub? Přes FB stránky naháčů? Ono udat odrostlého psa je o troše práce a přemýšlení.
Proč jste místo diskuzního příspěvku nedala raději na iFaunu inzerát? Pokud možno s přijatelnou cenou, cena dohodou spíš zájemce odrazuje.
marcelaamax
napsal(a):
Jen k tomuto - co máte ve smlouvě? Já tam třeba mám, že o takových věcech musím předně informovat chovatelku a nabídnout fenu nejdřív jí. I když to myslíte dobře s fenou, tak abyste pak nakonec z toho neměla problémy, že jste porušila smlouvu.
mé známé chovatelce se stalo přestože měla dohodu o vrácení psa ve smlouvě že nová majitelka fenku nezvládla, zavřela ji do nějakého chlívka o hladu bez jídla. Fenka v době nálezu místo 35 kg vážila jen 14 kg. Samozřejmě si ji vzala. Je to prostě strašné co se děje a nechápu proč ta paní psa nevrátila nebo aspoň takto neinzerovala jako zde paní s labutěnkou. A dát takového malého krásného psíka do útulku je fakt hrůza. Tak snad najde jiné řešení.
Lexaurin
napsal(a):
Hm, zajímavé, na fb už to vre, prý ji zadavatel napřed dával pryc kvůli praci, malo času, teď už je to alergie? No a chovatelka se postará prý rada.....
no mohla bych dělat jasnovidce, měla jsem divný dojem hned. Tak snad pejsek najde lepšího majitele.....................
Lexaurin
napsal(a):
Původní inzerát
No nepsala jsem, že se mi zdá, že důvodem zbavení se psa,je něco jiného než alergie?
A někteří zadavatele vehementně bránili, že...
Lexaurin
napsal(a):
Hm, zajímavé, na fb už to vre, prý ji zadavatel napřed dával pryc kvůli praci, malo času, teď už je to alergie? No a chovatelka se postará prý rada.....
.....myslíte tu šílenou, od které to štěně takřka zachraňovali?
Lexaurin
napsal(a):
No, asi prece stene vylozene vypada jako zoufalec tesne pred smrtí- srst nekvalitni.....
.....no je to celé takové divné.......
no ona zadavatelka měla příspěvek i na zdejší druhé diskuzi o labuťkách jakože PP není zárukou .....tak mě u tohoto plemene napadla jako první bázlivost....
napsal(a):
No nepsala jsem, že se mi zdá, že důvodem zbavení se psa,je něco jiného než alergie?
A někteří zadavatele vehementně bránili, že...
Tak tohle jsem samozřejmě nemohla tušit. Jen jsem nechtěla soudit někoho, o jehož situaci nevím vůbec nic
Když někdo dá takový inzerát, tak v první řadě se snažím poptat, jestli psa někdo nechce, pomoci mu. A ne šťourat v tom, proč se psa zbavují.
napsal(a):
no ona zadavatelka měla příspěvek i na zdejší druhé diskuzi o labuťkách jakože PP není zárukou .....tak mě u tohoto plemene napadla jako první bázlivost....
jo, číňani jsou hodně šílené plemeno.
Na fb se pise ze ji ma zmrvenou povahu, ze fena jeci jen co prijde navsteva, vsech se silene boji, a vini z toho chovatelku. Tezko rici, kde je pravda, v jakych podminkach stene vyrustalo, jaka byla socializace, nicmene to, ze lhal v duvodu prodeje a inzerat vyznej jen pozitivne jako ze dokonaly pes, je fakt
Lexaurin
napsal(a):
Na fb se pise ze ji ma zmrvenou povahu, ze fena jeci jen co prijde navsteva, vsech se silene boji, a vini z toho chovatelku. Tezko rici, kde je pravda, v jakych podminkach stene vyrustalo, jaka byla socializace, nicmene to, ze lhal v duvodu prodeje a inzerat vyznej jen pozitivne jako ze dokonaly pes, je fakt
..jak máme tedy věřit někomu, který lže a není schopen napsat jak to ve skutečnosti je......to o té chovatelce teď už nevěřím ani slovo......to že je povahově taková jaká je, jsem měla možnost poznat u tří - nervní, bázliví, uštěkaní.......jen jeden byl povahově fajn, ale ten byl čímsi šmrncnutý......
Lexaurin
napsal(a):
No, tak je to jasné a důvod zbavení se je ten, že je to číňan.
Protože ano, šíleně se bojí a na všechno řve, to je číňan. V podstatě bez ohledu na to, v jakých podmínkách a bla bla bla.
Čest všem výjimkám.
napsal(a):
Protože ano, šíleně se bojí a na všechno řve, to je číňan. V podstatě bez ohledu na to, v jakých podmínkách a bla bla bla.
Čest všem výjimkám.
Pak je zadavatel vul, ze si o nich dopredu nic nezjistil. Cinany povahove neznam- tedy jsem v jejich skupine na fb, maji jich lidi bezne i vice nez 1. Porizovat si vice magorů? By me kleplo.
Lexaurin
napsal(a):
Pak je zadavatel vul, ze si o nich dopredu nic nezjistil. Cinany povahove neznam- tedy jsem v jejich skupine na fb, maji jich lidi bezne i vice nez 1. Porizovat si vice magorů? By me kleplo.
..ono pak o jednoho magora víc nebo míň už je asi opravdu jedno.....na sídlišti kam jezdím do práce, chodila kdysi skupinka místních se psy.....jediný číňan stál kus od všech ostatních psů na takovém vrcholu svahu a hystericky řval a řval a řval......jeho paní se mezitím bavila s ostatními, pak ho nějak ulovila a šlo se domů.......
napsal(a):
..ono pak o jednoho magora víc nebo míň už je asi opravdu jedno.....na sídlišti kam jezdím do práce, chodila kdysi skupinka místních se psy.....jediný číňan stál kus od všech ostatních psů na takovém vrcholu svahu a hystericky řval a řval a řval......jeho paní se mezitím bavila s ostatními, pak ho nějak ulovila a šlo se domů.......
Já znám osobně jen jednoho číňana - naháče a nestačím se divit, jakou že má tohle plemeno povahu. Je to takovej veselej, vysmátej pejsek, když ho u mamky na sídlišti potkám s páníkem, tak je pozdravim, na psa promluvim, pes vrtí ocasem, nechá se pohladit....štěkot žádný......teda neříkám, že si nezaštěká, ale nijak přehnaně nebo dokonce hystericky.......teda samozřejmě nevím jak se projevuje doma v bytě, ale takhle mi přijde ok.
Lexaurin
napsal(a):
možná to některým lidem nevadí?
ono na internetu se dočtete jen o "citlivé povaze" ale že to znamená nepoužitelnost v běžném provozu už ne. Ti psi jsou hysteričtí a bojaví už jako úplně malá štěňata. Není to o tom, že by nedošlo k socializaci, spíš je práce ochodit je natolik, aby třeba byli schopní jít na procházku. Prostě běžné věci jsou najednou těžké.
napsal(a):
Já znám osobně jen jednoho číňana - naháče a nestačím se divit, jakou že má tohle plemeno povahu. Je to takovej veselej, vysmátej pejsek, když ho u mamky na sídlišti potkám s páníkem, tak je pozdravim, na psa promluvim, pes vrtí ocasem, nechá se pohladit....štěkot žádný......teda neříkám, že si nezaštěká, ale nijak přehnaně nebo dokonce hystericky.......teda samozřejmě nevím jak se projevuje doma v bytě, ale takhle mi přijde ok.
No jo, tak Nora je taky vítač mazlivý tak stejně tak určitě existuje normální číňan...
já znám třeba taky jednoho, kterého jsem v životě neposlechla fonendoskopem, protože jak se k němu přibližuje cizí osoba, začne hlasitě hystericky ječet a ječí celou dobu, dokud osoba není tak čtyři metry daleko.
napsal(a):
..třeba je to ta výjimka potvrzující pravidlo.....
No tak nevim, představa, že s takovým psem sdílim domácnost třeba 12 let nebo i déle nic moc...
no a teď když jsem koukla na povahu plemene:
Povahově je čínský chocholatý pes veselý, oddaný, hravý a přátelský. Jedná se o inteligentní a bystré psí plemeno, které rychle pochopí povely a snaží se splnit, co svému majiteli na očích uvidí. Někdy je nedůvěřivý vůči cizím lidem, ale nikdy ne agresivní. Neimponuje sice velikostí, ale na nezvané vetřelce umí být velice přísný.
kdo by to byl řekl
napsal(a):
No tak nevim, představa, že s takovým psem sdílim domácnost třeba 12 let nebo i déle nic moc...
no a teď když jsem koukla na povahu plemene:
Povahově je čínský chocholatý pes veselý, oddaný, hravý a přátelský. Jedná se o inteligentní a bystré psí plemeno, které rychle pochopí povely a snaží se splnit, co svému majiteli na očích uvidí. Někdy je nedůvěřivý vůči cizím lidem, ale nikdy ne agresivní. Neimponuje sice velikostí, ale na nezvané vetřelce umí být velice přísný.
kdo by to byl řekl
Ja si myslim, ze nervacky z nich delaji lidi- stejne jak z jinych malych psu- rozmazluji je, jsou k nim hyperprotektivni, a nesocializuje dobre. A ono se to pozdeji proste vymsti
Lexaurin
napsal(a):
Ja si myslim, ze nervacky z nich delaji lidi- stejne jak z jinych malych psu- rozmazluji je, jsou k nim hyperprotektivni, a nesocializuje dobre. A ono se to pozdeji proste vymsti
nevím, to jsem si kdysi myslela taky.
ale co si pak myslet, když vidíte číňana ve věku sedmi osmi týdnů, tedy ve věku, kdy by měl být tou tabulou rasou, kterou vychováte jako normálního psa - a už v tom věku je to uzlík nervů, který hystericky ječí.
Lexaurin
napsal(a):
..tak zase až tak mrňavý a křehký pes to není.......
eli22
napsal(a):
Podle mě tam selhala socializace a zadavatel nemá nervy s pejskem pracovat, protože je to běh na dlouhou trať.
to byste fakt musel vidět bojavýho číňana, to je něco neuvěřitelnýho. respektive nikdy jsem nepotkala takové zvířátko, které by nebylo číňan. malé štěně, ale naprosto nepoužitelný tvor, respektive vlastně nelze nic učit, protože když se chcete k nebezpečnému objektu přiblížit na tu vzdálenost, kdy se pes ještě úplně nebojí a něco vnímá, tak zjistíte, že taková vzdálenost je nekonečně daleko. není to o práci ani o času, ale o tom, že to zvíře je tak strašné, že ani nevíte, jak sakra začít.
číňana chce asi hodně pečlivě vybírat a nevěřit tomu, že štěně z něčeho vyroste nebo že se něco naučí a bude to dobré.
Lexaurin
napsal(a):
kdo prodává psa tak většinou že je něco špatně, hygiena, povaha A jestli řve a všeho se bojí tak to prostě problém je . Možná důchodce kdos ní bude většinu dne doma. Otázka jak se chová venku?
já si myslela že povahově jsou ok. Chodí tady mladá holka a má 3 labutěnky a vypadají normálně. je fakt že k ostatním psům nejdou.S naší starší se očuchají a ok,ale před mladší couvají,ale před ní utíká i fr. buldoček a kavalír. Naše je divoká a hned na psa skáče.
Já dokážu pochopit, že někdo nezvládne výchovu problematického pejska a po zvážení ho nabídne někomu jinému. Možná je lepší, pro pejska, když se k tomu majitel rozhodne, dokud je pes mladý. Ale je neskutečná drzost za problémového pejska chtít 10 000 a ještě tady lidi doslova vydírat, tím že jinak půjde do útulku. No tak ať ho tam dají, však takové hezké štěně si někdo rád vezme a možná mu tam bude líp než u současných majitelů.
Lexaurin
napsal(a):
Píše mi paní, co chovatelku zná, sama má jejího psa a zná její odchovy/ jsou v pohode. Fena se bijí hlavně jeho
...koho jeho
napsal(a):
to byste fakt musel vidět bojavýho číňana, to je něco neuvěřitelnýho. respektive nikdy jsem nepotkala takové zvířátko, které by nebylo číňan. malé štěně, ale naprosto nepoužitelný tvor, respektive vlastně nelze nic učit, protože když se chcete k nebezpečnému objektu přiblížit na tu vzdálenost, kdy se pes ještě úplně nebojí a něco vnímá, tak zjistíte, že taková vzdálenost je nekonečně daleko. není to o práci ani o času, ale o tom, že to zvíře je tak strašné, že ani nevíte, jak sakra začít.
Já právě teď pracuju na něčem podobném. Naše se bojí malých psů a vyhýbá se dětem. Udělali jsme pokrok a pak jednou fenka chtěla obejít malého psa,ale náhle se vynořil v jejím směru jiný, vyhodnotila situaci tak, že mi foukla jeden kilometr domů. Od té doby jsme začali znovu, protože se vrátila o několik stupňů zpět z toho zážitku. Teď mám objednanou knihu od Hany Žertové Babo raď. Když se pes třese strachy. A trénujeme. Tak uvidím. A zajímavé je, že já musím být úplně v pohodě, jakmile jen trochu nejsem, ona se změní a znervózní taky (i když se snažím přetvařovat). A co se týče čiňanů, tak to je divný, protože potkávám tři různé, a všichni v pohodě.
napsal(a):
...koho jeho
,,,,,aha, to jsem nějak nepostřehla.....díky
GAELLE
napsal(a):
majitele co inzeroval pod ženským jménem. Hned mi to bylo divné
..už to vidím, četla jsem jen zběžně a nevšimla jsem si.........
Fena se bijí hlavně jeho
známá, chovatelka HW, měla štěňata, přijeli zájemci o fenu, chlap s manželkou, ta neřekla celou návštěvu ani slovo, chlap prý vypadal schopně....no fenu si odvezli. I zanedlouho dostala chovatelka majlík (četla jsem) něco ve smyslu, že velké zklamání, fena je totálně tupá, že HW mají být dobře cvičitelní, aktivní...nějaká komunikace tam probíhala, a chovatelka se jela podívat na štěně......když přijela, vedle chlapa sedělo netečné štěně, ani se nehlo, ani na chovatelku nereagovala, ta s ní musela (nevím jestli doslova) zalomcovat, aby začala vnímat....no feňulka jela okamžitě domů a je to až až aktivní veselá temperamentní holka, sportují, už má i nějakou zkoušečku..... vím to, znám ji od narození a jezdila jsem tam co 2 měsíce....
takže i tak se může podepsat člověk.....
napsal(a):
Fena se bijí hlavně jeho
známá, chovatelka HW, měla štěňata, přijeli zájemci o fenu, chlap s manželkou, ta neřekla celou návštěvu ani slovo, chlap prý vypadal schopně....no fenu si odvezli. I zanedlouho dostala chovatelka majlík (četla jsem) něco ve smyslu, že velké zklamání, fena je totálně tupá, že HW mají být dobře cvičitelní, aktivní...nějaká komunikace tam probíhala, a chovatelka se jela podívat na štěně......když přijela, vedle chlapa sedělo netečné štěně, ani se nehlo, ani na chovatelku nereagovala, ta s ní musela (nevím jestli doslova) zalomcovat, aby začala vnímat....no feňulka jela okamžitě domů a je to až až aktivní veselá temperamentní holka, sportují, už má i nějakou zkoušečku..... vím to, znám ji od narození a jezdila jsem tam co 2 měsíce....
takže i tak se může podepsat člověk.....
mám ještě horší příběh kdy paní nezvlála právě fenu bouviera a zavřela ji bez žrádla do tmavého chlívku. Fena místo 35 vážila 14 kg. Chovatelka si ji samozřejmě odvezla, má nyní doma bouvierů 6. Nedá štěně jen tak někomu což chápu. Ta fenka nesmí vůbec zůstat sama, vozí ji všude sebou. Podepsalo se to na ní bohužel doživotně. S paní jsem v dobrém kontaktu, kdyby štěňata měla tak je od ní máme.
A já se divil, proč se prodává tolik odrostlých číňanů, a za málo peněz :-)
Jsem rád za tuto diskuzi, labutěnka bylo jedno z plemen ve výběru naší kamarádky, která se poohlíží po malém aktivním společenském psíkovi. Takže tudy ne :-)
Já jsem znal (z povzdálí) jen jednu smečku naháčů a zdáli se mi celkem fajn. Paní s nimi cvičila (nosework, dogdancing) a nezdáli se mi nervní a hysteričtí. Asi ta výjimka...
napsal(a):
Čest všem výjimkám.
Bodlinko,dovolím si s Vámi nesouhlasit. Ano, číňan je hodně "přetáčivé" plemeno s nepříliš pevnou psychikou a notnou dávkou temperamentu. K tomu připočítejte silnou fixaci na majitele a až extrémní vnímavost vůči jeho emočním projevům. Je tedy nasnadě, že to není zrovna jednoduché plemeno a zdaleka se nehodí pro každého.
Osobně bych jej nedoporučila naprostým začátečníkům, hyperprotektivním majitelům nebo lidem, co psa vnímají jako své dítě. Ti většinou z číňana vychovají hysterického, uštěkaného spratka nebo zlomeného rozklepaného chudáčka.
V rukách zkušeného, klidného a vyrovnaného majitele však obvykle funguje velmi dobře. Potřebuje jen důslednou socializaci a výchovu bez velkého rozmazlování (ale i bez přílišného tlaku) a také dostatek zaměstnání (fyzického i psychického). Pak je z něj úplně normální, pohodový pes.
Číňan však bohužel díky svému vzhledu zhusta přitahuje lidi, kteří si je pletou s panenkou Barbie. Výsledkem jsou pak přesně takoví magoři, jak popisujete - zkazit číňana je totiž velice lehké.
Takže jako vždycky: Je to hlavně o lidech a správném výběru plemene - ne o plemenu samotném!
Tak já jsem znala asi taky číňaní výjimky. Dvě feny, jednoho psa, v jedné domácnosti. A byli to pohodoví psy jak doma, tak na procházkách. Rodina chovala ještě velké plemeno a čínani na jaře a v létě s klidem pobíhali po zahradě s 40 kg psy. Možná byli co se psů týče tak pohodoví právě proto, že mezi nimi vyrůstali? Nevím. A teď znám jednu fenku, jen z veteriny. Ale v čekárně vypadá taky v pohodě, žádný histeráky.