Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2019 19:20

Dobrý večer, známá si pořídila štěně Kavkazana. Od chovatele dostala na začátek granule Calibra, jenže se majitelce moc nelíbí složení. Štěně bylo doteď krmeno suchým krmivem Calibra a mokrým krmivem Animonda.
Sháníme něco lepšího. (Samozřejmě bude přechod pomalý).

Na ceně nezáleží;
Děkuji za tipy.

8.2.2019 00:03
b.k

XXX.XXX.210.242

Můj tip je - okamžitě přejít na maso + přílohy .. tzv. BARF

8.2.2019 09:37

b.k napsal(a):
Můj tip je - okamžitě přejít na maso + přílohy .. tzv. BARF

no, a když to začátečník nezvládne, tak ty prošlapy nedá už nikdo dohromady

8.2.2019 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jenže můj pes byl krmený jen granulema a prošlapy má jako prase Takže buďto fakt kvalitní granule, které ale bude žrát(tedy budou mu chutnat) a nebude se po nich pos...jako můj a nebo prostě masem. Tzn, jak už tu někdo psal jinde. tzv, celýma zvířatama. Je to štěndo velkého plemene, takže třeba polovinu kuřátka, polovinu králíka (přesnou váhu, tj. kolik má štěndo za den sníst masa si jistě někde najdete) Za mne granule Wolfsblut - jediné, po kterých můj pes prospíval a chutnaly mu. Je tam více příchutí, kolik štěněcích si nepamatuju.

10.2.2019 20:48
b.k

XXX.XXX.210.242

Nepřehánějte
I kdyby krmil nevyváženě tzn,třeba jen maso a do toho mu občas hodil mrkev...tak je na tom ten pes/štěně líp než na špatných granulích resp.granulích obecně ..
Nevěřím,že jste ve své praxi zažila štěně s prošlapy,krmené čistě masem "které už nikdo nedá dohromady"... Jo to vykládejte někomu jinému

10.2.2019 22:04

b.k napsal(a):
Nepřehánějte
I kdyby krmil nevyváženě tzn,třeba jen maso a do toho mu občas hodil mrkev...tak je na tom ten pes/štěně líp než na špatných granulích resp.granulích obecně ..
Nevěřím,že jste ve své praxi zažila štěně s prošlapy,krmené čistě masem "které už nikdo nedá dohromady"... Jo to vykládejte někomu jinému

Stene se da znicit na mase i na granulích. Aspoň stene velkého plemene teda urcite.

10.2.2019 22:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stene se da znicit na mase i na granulích. Aspoň stene velkého plemene teda urcite.

Jak na granulích? V granulích, těch správných, nejlíp když je na obale to plemeno, pro které jsou určené - ty mají přece všechno, co pes potřebuje! To je něco jako strava pro kosmonauty

10.2.2019 22:35

Štěně obřího plemene není normální pes. Je to zvířátko s geneticky daným obrovským potenciálem k rychlému růstu a navíc nemá ve střevě brzdu, vstřebává velmi mnoho vápníku z krmné dávky. Takže když ho budete krmit pěkně masem co se do něj vejde, tak to prostě spíš nedopadne, než dopadne. Jakmile takové zvíře roste do může, tak to měkké tkáně často nedávají a výsledkem jsou ty prošlapy v lepším případě, v horším dysplazie nebo osteochondróza.

Ale je to váš boj.

10.2.2019 22:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Štěně obřího plemene není normální pes. Je to zvířátko s geneticky daným obrovským potenciálem k rychlému růstu a navíc nemá ve střevě brzdu, vstřebává velmi mnoho vápníku z krmné dávky. Takže když ho budete krmit pěkně masem co se do něj vejde, tak to prostě spíš nedopadne, než dopadne. Jakmile takové zvíře roste do může, tak to měkké tkáně často nedávají a výsledkem jsou ty prošlapy v lepším případě, v horším dysplazie nebo osteochondróza.

Ale je to váš boj.

čím krmíte Noru? Plánujem též velkého psa, ale ne tak velkého. předpokládám 30-40kg. S dospělým si asi se stravou poradíme ale co to štěně do 2 let?

10.2.2019 23:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale je to váš boj.

To máte pravdu. Ale to si pak nejsem jistá, jestli to vůbec je udržitelné, čímkoliv. to by majitel musel být mladý chemik, aby to všechno sestavil a propočítal. A fakt věříte tomu, že v granulích to tak dokonalé je? To by jste pak nemohla dát ani tzy odměny navíc, aby jste tu supervyzkoumané jídlo nerozhodila Dělám si srandu a ona to fakt není, ale po mých zkušenostech s krmením psů, už na krmení skvělýma granulema nevěřím.

10.2.2019 23:04
b.k

XXX.XXX.210.242

Ale je to váš boj.

Dobrá blbost.. to fakt svým klientům říkáte ? No tak pak se nedivím..
Já bych Vás za svou veterinářku pro m é psy fakt nechtěla.
Apropo - neodpověděla jste zda jste zažila ty nevratné prošlapy u psů krmených výhradně masem.. sorry jako

10.2.2019 23:05

lesnížínka napsal(a):
To máte pravdu. Ale to si pak nejsem jistá, jestli to vůbec je udržitelné, čímkoliv. to by majitel musel být mladý chemik, aby to všechno sestavil a propočítal. A fakt věříte tomu, že v granulích to tak dokonalé je? To by jste pak nemohla dát ani tzy odměny navíc, aby jste tu supervyzkoumané jídlo nerozhodila Dělám si srandu a ona to fakt není, ale po mých zkušenostech s krmením psů, už na krmení skvělýma granulema nevěřím.

Tak ono malé odchylky nějakým směrem nevadí. Jde o trend, o průměr. Když si Nora ke granulím přikousne vajíčko, ve kterém se obaloval řízek, nebo celé zmrzlé vejce, nebo vyřazené morče, nebo nakrade mrkev, co nesu morčatům, fakt mě to nijak netankuje. Ale abych u obříka přemýšlela, jak ho brzdit, protože BARF je na něj prostě moc, dává to moc energie, příliš bílkovin, umožňuje právě ten rychlý růst, děkuju, nechci.

A výrobce granulí zaměstnává toho mladýho chemika, takže o složení produktu vždycky ví víc, než majitel co si vyrábí krmnou dávku doma

10.2.2019 23:06

b.k napsal(a):
Dobrá blbost.. to fakt svým klientům říkáte ? No tak pak se nedivím..
Já bych Vás za svou veterinářku pro m é psy fakt nechtěla.
Apropo - neodpověděla jste zda jste zažila ty nevratné prošlapy u psů krmených výhradně masem.. sorry jako

Nikdo vás taky nenutí :D

10.2.2019 23:17
b.k

XXX.XXX.210.242

Tak ono malé odchylky nějakým směrem nevadí. Jde o trend, o průměr. Když si Nora ke granulím přikousne vajíčko, ve kterém se obaloval řízek, nebo celé zmrzlé vejce, nebo vyřazené morče, nebo nakrade mrkev, co nesu morčatům, fakt mě to nijak netankuje. Ale abych u obříka přemýšlela, jak ho brzdit, protože BARF je na něj prostě moc, dává to moc energie, příliš bílkovin, umožňuje právě ten rychlý růst, děkuju, nechci.

A výrobce granulí zaměstnává toho mladýho chemika, takže o složení produktu vždycky ví víc, než majitel co si vyrábí krmnou dávku doma

Uff.. Chápu ,že tady na ifauně jste respektována veterinářka - nicméně musím říct - a to jsem si přečetla hodně Vašich výstupů - pro mě jste ta horší kasta a Vaše rady,prognozy,diagnozy na dálku se ani v jednom případě nepotvrdili..Za odvahu zde vystupovat Vám dávám 100 bodů,za rady asi tak 20 ..
Jasně,že je Vám to fuk...no možná by nemělo..

11.2.2019 07:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

b.k napsal(a):
Uff.. Chápu ,že tady na ifauně jste respektována veterinářka - nicméně musím říct - a to jsem si přečetla hodně Vašich výstupů - pro mě jste ta horší kasta a Vaše rady,prognozy,diagnozy na dálku se ani v jednom případě nepotvrdili..Za odvahu zde vystupovat Vám dávám 100 bodů,za rady asi tak 20 ..
Jasně,že je Vám to fuk...no možná by nemělo..

Ale tohle je myslím úpně zbytečné. Jako přiznám se, že s Bodlinkou by jsme kamarádky také nebyly, neb mám totálně jiný světonázor, ale také není první veterinářka, co je přesvědčená o správnosti krmení granulema, to vám řekne ne, že každý druhý, ale spíš každý první veterinář. Jinak fundované rady z oblasti veteriny jsou tu hodně potřeba.

11.2.2019 08:11
Čajda

XXX.XXX.44.117

Bodlinko při vší úctě - Váš přístup ke krmení barfem je stejný, jako by instruktor autoškoly odrazoval své žáky od získávání řidičáku jen proto, že "podívejte se, kolik lidí ho má a stejně je na silnici samej mrtvej"
Kdybychom takhle přistupovali ke všemu, tak nedělá nikdo nic, protože všechno se může dělat dobře nebo špatně.

Podávat nezaujaté informace o problematice krmení masem, nastínit problematiku ve dvou větách. Chytrému napoví a s blbem stejně nehnete

Mám obříka, vyrostl na barfu, bez prošlapů, zdravej.. A protože jsem byla totální laik ohledně krmení a protože jsme to tak nějak normálně "dali", je v tom velká naděje, že stejně tak to dá spousta další laiků a bude spousta spokojených psů

P.S.
I když k tomu, čím a jak se krmili předci mého psa, má barf hoooooodně, ale hoooodně daleko (moučná placka, sem tam krtek )

11.2.2019 08:57

Ale vždyť říkám, váš boj.

Ale když se dělaly pokusy se štěňaty dog, jedna skupina krmení hodně energie, hodně bílkovin jako pro střeďáka a druhá omezeně, aby rostla co nejpomaleji, tak ta první sorta měla prostě statisticky mnohem větší počet psů s nemocemi kloubů.

Není to až tak o barfu, ale o tom, že prostě nejde, nebo samozřejmě jde, ale váš boj, krmit obříky stejně jako vlka:D protože metabolicky štěně obřího plemene není vlk.

A myslete si o mě co chcete. Já si myslím, že jsem blbá, protože tady radím zadarmo.

11.2.2019 09:39

první skupina dostávala jídlo neomezeně - překrmování je jedna z prokázaných příčin růstových problémů a onemocnění - nejde o větší množství samotných bílkovin, ale celkově o krmnou dávku
druhá skupina měla dávku odměřenou, samozřejmě první skupina měla vedoucího s velmi špatným nápadem

další příčina přirozbitého růstu - genetika
a poslední opravdová - nadmíra vápníku v krvi a nedostatek vápníku

štěně má problém s regulací vstřebávání ze střeva, prostě to není hotový pes

nedostatek i dostatek se dá jednoduše vyřešit krmením kompletní kořistí
celé kuře i vejcem má přesně tolik tuku, bílkovin, fosforu, vápníku, vit. D,
kolik štěně potřebuje
malé plemeno dostane víc masové části a méně přílohy, velké plemeno obráceně

u granulí to vypadá jednodušeji, ale ne, jen na první pohled
lze se podívat na bílkoviny, tuk, sacharidy, vápník, fosfor - střízlivé hodnoty = ok
ale skutečného množství vápníku se lze jedině dopočítat, a až to jednou zkusíte, ovšem jestli se dopátráte potřebných údajů, zjistíte, že některé "large breed" jsou běžné granule

pravdou je, že oba způsoby si nemají co vyčítat
u krmení masem (nenahrazuji zkratkou BARF, protože pak je v misce vepřová svalovina bez kůže s ředkvičkou a třemi druhy olejů s pěti druhy oleji a dvěma bylinkami a jednou kostí z králíka) můžete lehce překrmit - a u krmení granulemi lehce nedokrmit

11.2.2019 09:41

Čajda: krtek + placka je přesně to, co je pro psa dobré, žádné pitvání na atomy, ale komplet

jak se řekne BARF, hned vidím katalogové obrázky a instagram a křivé nožičky štěňátka

co má radit veterinář, když o krmení masem neví nic moc ? říct svou zkušenost a odkázat na příručky, ne?
proč je bodlinky (která si to krmení štěňat velkých plemen alespoň našla na netu) názor jiný než ostatních diskutujících, není to názor, ale jedenácté přikázání ? :)

11.2.2019 10:34

Nejsem žádnej odborník na výživu, takže nebudu propagovat ani granule ani barf apod., sama krmím vlastně dle "selského" rozumu, aby pes měl podle mého, tak nějak vše, co potřebuje....ale fakt neřeším kolik je v té dané konkrétní dávce vápníku, fosforu, proteinů, vitamínů atd atd....nekrmím pořád to samé, takže předpokládám, že se to v nějakém horizontu tak nějak srovná....
Já teda zažila předgranulové období, kdy byl pomalu problém sehnat slušný maso pro lidi natož pro psy......takže se defakto krmilo tím, co člověk sehnal po vystání fronty na jatkách - v tom lepším případě, v horším to byly zbytky z kuchyně.....jediné co se přidávalo byl roboran a eventuálně syrové vajíčko na srst.......
Ohledně těch obříků....osobně znám dva příklady....dvě německé dogy a jeden bernardýn.....v obou případech byli majitelé vedoucí hospody, takže je nasnadě, co pesani dostávali k jídlu a nevšimla jsem si, že by byli nějací "deformovaní".....samozřejmě neříkám, že v té době byli všichni psi krmení super a strávně a že nebyli psi s prošlapy....
Jen se to prostě tak nehrotilo a taky to šlo......
Taky jsem s příchodem současných psů nabyla pocitu, že když nebudu krmit granule, tak mi psi můžou špatně vyrůst.....krmení "masem" mi přišlo složitý ..."proboha, jak složím-vypočítám krmnou dávku, aby to bylo ok"....dneska už se toho nebojím. A už se naopak těším na to, že štěňátko granule mít nebude a že si prostě budu krmit podle svého....a budu doufat, že nový pes bude jíst syrový maso a že by večeře mohla probíhat tak, že třeba dostane půlku syrovýho kuřete v kuse a starej se.......prostě, že už nebudu muset maso vařit

11.2.2019 10:48

V bytě bych zase, tak jako předchozí psy, bez přemýšlení krmila granulemi. Nechci si ani představovat ten binec, když bych pejskovi dala půlku syrového kuřete. Takový otrok psů nejsem a nebudu, abych po každém krmení vyšurovala celý byt. Krom toho, nasypu granule a je tam vše, co pes potřebuje, nemusím přemýšlet, jestli přidat vitamíny, vápník a k tomu fosfor, a další látky, jejichž nedostatek či nevyrovnanost v období růstu mohou napáchat nevratné změny na organismu štěněte.

11.2.2019 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V bytě bych zase, tak jako předchozí psy, bez přemýšlení krmila granulemi. Nechci si ani představovat ten binec, když bych pejskovi dala půlku syrového kuřete. Takový otrok psů nejsem a nebudu, abych po každém krmení vyšurovala celý byt. Krom toho, nasypu granule a je tam vše, co pes potřebuje, nemusím přemýšlet, jestli přidat vitamíny, vápník a k tomu fosfor, a další látky, jejichž nedostatek či nevyrovnanost v období růstu mohou napáchat nevratné změny na organismu štěněte.

No, jenže ty nám právě napáchaly ty granule Tak jak je jisté procento psů s křivýma nohama po BARFu, tak je i procento psů, kterým granule nesedí a než najdete problém a nebo ty, co sedí, je také nenávratně poškozeno, viz můj samojed Nezavrhuju granule úplně, jako doplněk, jedna krmná dávka třeba, nebo u nás, když jsou háravky a nežere skoro nic, jen trochu granulí, tak dobré, ale už bych začala krmit jinak. Pravda, nikdy nebudu mít štěně obříka.

11.2.2019 11:06

No já bych samozřejmě psa s půlkou kuřete "vykopla" na zahradu ....v bytě by se mi to taky nelíbilo.....všude koberce...nic moc...to bych mu kuře naporcovala do misky....

Ohledně toho nekrmení granulemi....tak je fakt, že zkraje jsem o tom přemýšlela, neustále počítala poměry, dělala si s tím hlavu atd....ale jak člověk do toho přijde, tak už nad tim přemýšlet nemusí...má to tak nějak v oku....

Jinak samozřejmě, co se týče "pohodlnosti" tak granule vedou....i když mě nepřijde, že bych se s tím vařením crcala nějak extra....ono se to vaří samo, kdyby jedl pes syrové, tak je s tím práce ještě méně.......mě na tom, mimo jiné, vyhovuje, že opravdu krmíme různorodě, že maj pesani skoro každý den něco jiného....

11.2.2019 11:42
inusanka

XXX.XXX.98.58

Když nebyly granule, krmili jsme mokrou a každý podle toho, nač měl a co sehnal. Když jsem před dvaceti lety krmila štěně obříka, měla jsem strach a tak jsem začla krmit kombinovaně. Tak, jak jsem krmila psa před ním, kterého jsme si brali z útulku. Vyrostl z něj metrákový pes, klouby v pořádku, měli jsme štěstí

11.2.2019 13:26

opravdu myslíte, že granule jsou nějaké léky, které musí obsahovat to a to a projít testy a přísnou kontrolou, mít určitý obal a pravidla skladování ?
vždyť ani v úplně novém balení není dostatek potřebných doplňkových látek a naopak je tam to, co krmit vůbec nechcete - jen o tom nevíte
co kyslík, světlo, otevírání barelu každý den i dvakrát, jak staré granule kupujete ?
https://www.petfoodindustry.com/topics/253-pet-food-recalls

málo
https://www.bbc.com/news/business-39117832

hodně
https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/portal/?event=searchResultList
https://www.fda.gov/AnimalVeterinary/NewsEvents/ucm627485.htm
https://www.petfoodindustry.com/articles/7850-hills-pet-nutrition-recalls-26-dog-foods-for-vitamin-d

a vždy je v tom namočená tak polovina výrobců světa, proč asi

můžete krmit konzervy... jsou na tom ještě hůř :-)

asi funguje ta kouzelná formulka "abrakadabra kompletní krmivo"
ale ono to splňuje jen minimální požadavky základních živin - pro přežití - a většinou právě ani to ne
co oči nevidí..

11.2.2019 14:41
mojipsi

XXX.XXX.32.29

Protože jsem kavkaze a obří plemena měla,tak píšu že zkušenosti,kavkaz a pastevec obecně není příliš velký zravec,tito psi jsou zvyklí vystačit s málem, třeba kavkaz mi žral obden,od štěněte,měl téměř 70 kg bez proslapu, umřel ve 13etech stářím.Krmila jsem barfem stejně jako ostatní psy.Zadny proslapy neměl a krmim " vod Voka".Krmim masem asi 25 let,psi mi prospivaji
Calibru určitě ne,je to samé obilí.

11.2.2019 17:03

Nemám sice obříka, ale do roka a půl jsem krmila granulemi, pak až do dneška, feně bude 8 maso. Prošlapy nemá, žere i granule, prostě všechno. Ale to jsem trochu odbočila. Moje kamarádka měla N.D., od štěněte byla fena krmena Royal Caninem!!!!! tak do 6-7 let, pak jsem jí přemlouvala, aby aspoň změnila granule, tak změnila, z RC přešla střídavě NOW grain free, Essential a ještě už nevím co z granule.cz. Masem krmit odmítala, neměla na to čas, je hodně vytížená, podniká, pracuje od rána do večera, stravu nikdy nijak neřešili. A můžu říct, že jsem se divila, jak překrásný pes mohl vyrůst z RC. Byla to fena, packy uzavřené(kočičí-prsty pevně sevřené), krásně nasvalená, velikostně ne fena, ale pes. Nádherná. Zemřela loni v 11 letech. Teď už má od loňska novou dogu( je to její srdeční záležitost a je taky krásná. RC už ale nekrmí, maso taky ne. Myslím, že je to taky asi genetika a pes od psa.

11.2.2019 17:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nemám sice obříka, ale do roka a půl jsem krmila granulemi, pak až do dneška, feně bude 8 maso. Prošlapy nemá, žere i granule, prostě všechno. Ale to jsem trochu odbočila. Moje kamarádka měla N.D., od štěněte byla fena krmena Royal Caninem!!!!! tak do 6-7 let, pak jsem jí přemlouvala, aby aspoň změnila granule, tak změnila, z RC přešla střídavě NOW grain free, Essential a ještě už nevím co z granule.cz. Masem krmit odmítala, neměla na to čas, je hodně vytížená, podniká, pracuje od rána do večera, stravu nikdy nijak neřešili. A můžu říct, že jsem se divila, jak překrásný pes mohl vyrůst z RC. Byla to fena, packy uzavřené(kočičí-prsty pevně sevřené), krásně nasvalená, velikostně ne fena, ale pes. Nádherná. Zemřela loni v 11 letech. Teď už má od loňska novou dogu( je to její srdeční záležitost a je taky krásná. RC už ale nekrmí, maso taky ne. Myslím, že je to taky asi genetika a pes od psa.

Znám i psy co vyrostli na Chappi nebo na granulích z Penny a jsou to už psy v letech, bez jediného problému... Asi je to fakt pes od psa.. Jinak my teď přecházíme taky z RC, na kterých štěně prospívalo a teď s novýma granulema má průjem, takže už mám objednané jiné a uvidíme.

11.2.2019 17:57

marcelaamax napsal(a):
Znám i psy co vyrostli na Chappi nebo na granulích z Penny a jsou to už psy v letech, bez jediného problému... Asi je to fakt pes od psa.. Jinak my teď přecházíme taky z RC, na kterých štěně prospívalo a teď s novýma granulema má průjem, takže už mám objednané jiné a uvidíme.

ke krmení nekvalitními granulemi - jestli pes bude růst křivě není o kvalitě surovin nebo chemickém koktejlu v tom balení
jedná se o to, jestli výživově stačí
a oni největší výrobci dobře vědí (mají největší výzkumná střediska), kolik čeho musí dát

takhle - když bude v misce čtvrtina bílkovin, polovina cukrů, určité množství vápníku, fosforu, pětina tuků,.........tak ten pes vyroste většinou dobře.....a z čeho jsme to tam vyskládali, je věc našeho přesvědčení.......
ale čísla jsou všude cca stejná, jestli granule nebo maso

11.2.2019 18:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ke krmení nekvalitními granulemi - jestli pes bude růst křivě není o kvalitě surovin nebo chemickém koktejlu v tom balení
jedná se o to, jestli výživově stačí
a oni největší výrobci dobře vědí (mají největší výzkumná střediska), kolik čeho musí dát

takhle - když bude v misce čtvrtina bílkovin, polovina cukrů, určité množství vápníku, fosforu, pětina tuků,.........tak ten pes vyroste většinou dobře.....a z čeho jsme to tam vyskládali, je věc našeho přesvědčení.......
ale čísla jsou všude cca stejná, jestli granule nebo maso

Mám dlouhé vedení, asi . Chápu to tak, že je jedno jestli budu krmit marketovky nebo nějaké lepší granule. Ale tak to určitě nemyslíte

11.2.2019 18:06

marcelaamax napsal(a):
Mám dlouhé vedení, asi . Chápu to tak, že je jedno jestli budu krmit marketovky nebo nějaké lepší granule. Ale tak to určitě nemyslíte

ale ano, pro tento případ, kde se jedná o dostatek výživy / doplňkových látek / nepřekrmování / správné množství živin a mikro a makro a bla bla -
ano, je jedno, z jakých surovin tohle vše poskládáte - je jedno, jestli dáte 20% bílkovin z vajec, roštěné nebo z péřové moučky z Chappi - pořád budete mít 20% bílkovin a to je dost, aby štěně vyrostlo v psa

11.2.2019 18:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ale ano, pro tento případ, kde se jedná o dostatek výživy / doplňkových látek / nepřekrmování / správné množství živin a mikro a makro a bla bla -
ano, je jedno, z jakých surovin tohle vše poskládáte - je jedno, jestli dáte 20% bílkovin z vajec, roštěné nebo z péřové moučky z Chappi - pořád budete mít 20% bílkovin a to je dost, aby štěně vyrostlo v psa

A já si myslela, že v tom štěněcím období je krmení nejdůležitější.

11.2.2019 18:17

Já teda nejsem odborník přes granule....ale přijde mi, že když už najdu opravdu kvalitní granule, tak jsou ve finále dražší než krmení masem, tak proč hledat granule, kde je toho masa "nejvíc", když můžu rovnou koupit to maso, což má ještě přidanou hodnotu v tom, že vidím jaké maso dávám psovi do misky....ale nevím jaké je v těch granulích....ale možná se pletu....

11.2.2019 18:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já teda nejsem odborník přes granule....ale přijde mi, že když už najdu opravdu kvalitní granule, tak jsou ve finále dražší než krmení masem, tak proč hledat granule, kde je toho masa "nejvíc", když můžu rovnou koupit to maso, což má ještě přidanou hodnotu v tom, že vidím jaké maso dávám psovi do misky....ale nevím jaké je v těch granulích....ale možná se pletu....

No taky jsem jednu chvíli přemýšlela, že bych krmila masem. Jenže - nemám na to mrazák, u štěněte bych si na to fakt netroufla, prostě se bojím, že by to nebylo tak vyvážené. A pak od jara do podzimu jezdíme hodně na víkendy pryč a je mnohem praktičtější s sebou vzít jen granule, s masem v létě by to vůbec nešlo. A i se přiznám, že je to pro mě prostě pohodlnější. A pokud na tom psi prospívají, tak proč ne.

11.2.2019 18:36

marcelaamax napsal(a):
A já si myslela, že v tom štěněcím období je krmení nejdůležitější.

však ano, ale bílkovina z kuřete v granulích a bílkovina z kuřete z mrazáku je jiná ? o to jde ;-)

11.2.2019 18:53

marcelaamax napsal(a):
No taky jsem jednu chvíli přemýšlela, že bych krmila masem. Jenže - nemám na to mrazák, u štěněte bych si na to fakt netroufla, prostě se bojím, že by to nebylo tak vyvážené. A pak od jara do podzimu jezdíme hodně na víkendy pryč a je mnohem praktičtější s sebou vzít jen granule, s masem v létě by to vůbec nešlo. A i se přiznám, že je to pro mě prostě pohodlnější. A pokud na tom psi prospívají, tak proč ne.

Jóó chápu, byla jsem na tom stejně.....

11.2.2019 23:26
b.k

XXX.XXX.210.242

Ale vždyť říkám, váš boj.

Ale když se dělaly pokusy se štěňaty dog, jedna skupina krmení hodně energie, hodně bílkovin jako pro střeďáka a druhá omezeně, aby rostla co nejpomaleji, tak ta první sorta měla prostě statisticky mnohem větší počet psů s nemocemi kloubů.

Není to až tak o barfu, ale o tom, že prostě nejde, nebo samozřejmě jde, ale váš boj, krmit obříky stejně jako vlka:D protože metabolicky štěně obřího plemene není vlk.

A myslete si o mě co chcete. Já si myslím, že jsem blbá, protože tady radím zadarmo.

Takže se dělaly nějaké pokusy.. to jak fakt? Na tom stavíte svůj názor?
Ajaj..
Na otázku jste neodpověděla,znovu...........
Ne ,můj boj to není - já mám jasno - ovšem zcela zjevně tápete Vy..

Sice radíte zadarmo-nikdo Vás přece nenutí - zároven radíte mnohdy fakt blbě ..

Jo názor na Vás mám takže si fakt budu myslet co chci

12.2.2019 00:07

b.k napsal(a):
Takže se dělaly nějaké pokusy.. to jak fakt? Na tom stavíte svůj názor?
Ajaj..
Na otázku jste neodpověděla,znovu...........
Ne ,můj boj to není - já mám jasno - ovšem zcela zjevně tápete Vy..

Sice radíte zadarmo-nikdo Vás přece nenutí - zároven radíte mnohdy fakt blbě ..

Jo názor na Vás mám takže si fakt budu myslet co chci

Ty pokusy dělali několik hodně let veterináři (mimo jiné evropští vet a chovatelé Něm. dog),
a výzkumná centra jako Waltham (vlastníci Mars / Pedigree / Nutro / Royal Canin /...).
Ano, staví na tom celý výživářský svět včetně těch nejlepších - BARFistů.
Musí, protože nikdo jiný to nezkoumal, když nepočítám pozorování vlků, kteří opravdu nejsou velcí jako někteří psi a nežijí stejným způsobem jako naši moderní mazlíci.

Odkud myslíte, že se ty všecky informace berou ? Od krmičů masem ? Ti akorát po třiceti letech zjistili, že torze žaludku se neovlivní miskami nahoře / dole.

Krmím masem převážně, ale vážně si nemyslím, že jsem to sama všecko vymyslela.
No a jestli veterináři nebudou stavět svůj názor na vědách, tak jsou naši mazlíci v pěkný rejži.

12.2.2019 00:29

To, co psala balu, je zvláštní, pro mne, ale už je asi taková doba a já někde zaseklá před sto lety :-)
Jsem hrozný otrok svých zvířecích kamarádů, nakrmit je mi trvá 30 vteřin - naplnit
3 misky tím, co mám k večeři já. Nevím kde jí jiní lidé kuře, já většinou u stolu, ale můj pes i kočky tam, kde to kuře položím a povím jim - tady jezte.
Máme na to podložku pod misky, v kuchyni koberec nemám, mám takové chytré pvc, ze kterého jde cokoli utřít lehce a bez zbytečné chemie, jo, dá se tu normálně žrát ze země :-)
Jestli už nejsme ani ochotni psy krmit jako psy, k čemu to je. Tlamy jsme jim zkrátili, uši nechali dlouhé, bělíme černé a černíme bílé, a ještě jim nedáme pořádně najíst ?

12.2.2019 05:38
Malkina

XXX.XXX.50.199

Tak my krmíme maso,kosti,granule-to je to co jim dáváme,ale protože žijem na statku a celý den jsou s námi venku,doplňují si krmnou dávku dle svého uvážení.Někdy je lepší koukat jinam,protože krtek je ještě celkem nejmíň nechutná varianta.Borderka ráda šrotový míchanice pro krávy nebo slepice,jezevčík je schopnej chlemtat mlíko z kýble pro prase dokud neodpadne jak nacucaný klíště.Oba zblajznou kdejaký ho..,slepičince,kobylince a vedou mléčný ho... od telat.Sem tam paznehty a kopyta když se strouhá,nebo taková z hnoje vytažená placenta ta má určitě spoustu živin..A protože i předchozí psi se na této dietě dožili ve zdraví požehnaného věku nehodlám na tom nic měnit

12.2.2019 07:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):
Tak my krmíme maso,kosti,granule-to je to co jim dáváme,ale protože žijem na statku a celý den jsou s námi venku,doplňují si krmnou dávku dle svého uvážení.Někdy je lepší koukat jinam,protože krtek je ještě celkem nejmíň nechutná varianta.Borderka ráda šrotový míchanice pro krávy nebo slepice,jezevčík je schopnej chlemtat mlíko z kýble pro prase dokud neodpadne jak nacucaný klíště.Oba zblajznou kdejaký ho..,slepičince,kobylince a vedou mléčný ho... od telat.Sem tam paznehty a kopyta když se strouhá,nebo taková z hnoje vytažená placenta ta má určitě spoustu živin..A protože i předchozí psi se na této dietě dožili ve zdraví požehnaného věku nehodlám na tom nic měnit

Takto fungovali psi na vesnici vždycky. Ještě můj postřeh. Dokud jsem měla psa jen na granulích, tak mi naopak nic ,,divného" nežral. Poslední dobou, co se mu tedy i zlepšilo trávení, najednou má tendence sežrat kde co. Týden chodí kolem sousedovic hnoje, odkud slepice nebo liška, vytahali králičí kožky. Vždycky ji očichá, přežvíkne, zjistí, že teda králík to není a zase jde. Včera vlezl jiným sousedům do seníku, a přišel s hubou žlutou. Panebože cos tam vyváděl?!?(většinou tam řve na kočku) letím se tam kouknout, ukazuje mi, že nahoru, vyleze až dozadu na seno a třepe tam nad něčím ocáskem(hele co mám) Lezu tam, smrt v očích, aby to nebyla nějaká podávená koťata...a tam nanesená vajíčka od slepice. Jedno snesl před tím dole s rozkousal(od toho ta žlutá huba) druhé bylo prasklé na hnízdě a dvě nebo tři ten jeho nájezd přežila. Odpoledne jsem to byla říct sousedům, nevěděli, že tam slepice nese, protože vajíčka byla zmrzlá. Doma, když jsem mu dávala vajíčko, nechtěl ho ani za nic. Tak jsem mu tam řekla, ať si to snesené dole, rozkousané, laskavě sežere. Moc se netvářil, ale nakonec si alespoň ten polozmrzlý žloutek vzal.

12.2.2019 08:15

To, co psala balu, je zvláštní, pro mne, ale už je asi taková doba a já někde zaseklá před sto lety :-)
Jsem hrozný otrok svých zvířecích kamarádů, nakrmit je mi trvá 30 vteřin - naplnit
3 misky tím, co mám k večeři já. Nevím kde jí jiní lidé kuře, já většinou u stolu, ale můj pes i kočky tam, kde to kuře položím a povím jim - tady jezte.
Máme na to podložku pod misky, v kuchyni koberec nemám, mám takové chytré pvc, ze kterého jde cokoli utřít lehce a bez zbytečné chemie, jo, dá se tu normálně žrát ze země :-)
Jestli už nejsme ani ochotni psy krmit jako psy, k čemu to je. Tlamy jsme jim zkrátili, uši nechali dlouhé, bělíme černé a černíme bílé, a ještě jim nedáme pořádně najíst ?

Nedramatizujte to, megi. Léta jsme psovi vařili, sháněli maso na nutce, vařili přílohy, do krmné dávky přidávali roboran, ... Po revoluci, jak se objevily dostupné granule, dostal život se psem hned jiný rozměr. Odpadlo shánění masa, vaření, a na psa bylo víc času.
Na rozdíl od vás, my jsme nikdy nekrmili tím, co jsme měli k večeři my. psovi jsme vařili zvlášť. A pes dostal vhodné zbytky jako nášup.
Vaše snaha podsunout mi, že když krmím granulemi, nemám své psy ráda, je hloupá.

12.2.2019 08:29
Malkina

XXX.XXX.50.199

lesnížínka napsal(a):
Takto fungovali psi na vesnici vždycky. Ještě můj postřeh. Dokud jsem měla psa jen na granulích, tak mi naopak nic ,,divného" nežral. Poslední dobou, co se mu tedy i zlepšilo trávení, najednou má tendence sežrat kde co. Týden chodí kolem sousedovic hnoje, odkud slepice nebo liška, vytahali králičí kožky. Vždycky ji očichá, přežvíkne, zjistí, že teda králík to není a zase jde. Včera vlezl jiným sousedům do seníku, a přišel s hubou žlutou. Panebože cos tam vyváděl?!?(většinou tam řve na kočku) letím se tam kouknout, ukazuje mi, že nahoru, vyleze až dozadu na seno a třepe tam nad něčím ocáskem(hele co mám) Lezu tam, smrt v očích, aby to nebyla nějaká podávená koťata...a tam nanesená vajíčka od slepice. Jedno snesl před tím dole s rozkousal(od toho ta žlutá huba) druhé bylo prasklé na hnízdě a dvě nebo tři ten jeho nájezd přežila. Odpoledne jsem to byla říct sousedům, nevěděli, že tam slepice nese, protože vajíčka byla zmrzlá. Doma, když jsem mu dávala vajíčko, nechtěl ho ani za nic. Tak jsem mu tam řekla, ať si to snesené dole, rozkousané, laskavě sežere. Moc se netvářil, ale nakonec si alespoň ten polozmrzlý žloutek vzal.

No já myslím že v tom je ten vtip-naši to maj furt a nikdo je neomezuje,takže toho nikdy nesežerou tolik aby jim bylo blbě.Psi turistů a dovolenkářů vletí na hnojiště a natlačí do sebe tolik humusu kolik stihnou a pak pochopitelně blejou.Naši když třeba dostanou chuť na koblížek nebudou hoblovat nějakej přimrzlej někde u cesty,co by se namáhali,prostě počkaj až kůň zvedne ocas a daj si čerstvej teplej

12.2.2019 08:50

Nedramatizujte to, megi. Léta jsme psovi vařili, sháněli maso na nutce, vařili přílohy, do krmné dávky přidávali roboran, ... Po revoluci, jak se objevily dostupné granule, dostal život se psem hned jiný rozměr. Odpadlo shánění masa, vaření, a na psa bylo víc času.
Na rozdíl od vás, my jsme nikdy nekrmili tím, co jsme měli k večeři my. psovi jsme vařili zvlášť. A pes dostal vhodné zbytky jako nášup.
Vaše snaha podsunout mi, že když krmím granulemi, nemám své psy ráda, je hloupá.

Po revoluci skončily fronty na maso, ne ? :-) Máme všeho víc, všude, neomezený výběr. A tak kupujeme granule, když máme konečně k dispozici maso všeho druhu za malý peníz na každém rohu.
A jó, tak já nejím knedlíky a brambory a na bramborech kmín, také mám pro to důvod a také jsem se toho nezbavila ani po dvaceti letech. Takže já Vás chápu.

K vyváženosti a pravdomluvnosti průmyslových krmiv, teď máme ještě velikou výhodu genetiky, ale po kolik generací psů to tak zůstane.

12.2.2019 09:05

Po revoluci skončily fronty na maso, ne ? :-) Máme všeho víc, všude, neomezený výběr. A tak kupujeme granule, když máme konečně k dispozici maso všeho druhu za malý peníz na každém rohu.
A jó, tak já nejím knedlíky a brambory a na bramborech kmín, také mám pro to důvod a také jsem se toho nezbavila ani po dvaceti letech. Takže já Vás chápu.

K vyváženosti a pravdomluvnosti průmyslových krmiv, teď máme ještě velikou výhodu genetiky, ale po kolik generací psů to tak zůstane.

Krmte si čím chcete, já si taky budu krmit čím chci. Zajímavé je, že ti, co krmí granulemi, je většinou nevnucují těm, co krmí masem, ani se jim nesnaží podsunout, že nemají rádi svá zvířata. Ale těm, co krmí masem, jsou zastánci krmení granulemi trnem v oku a mají potřebu tu svou pravdu šířit téměř ohněm a mečem.

12.2.2019 09:19

Máme všeho víc, všude, neomezený výběr.....
.......nakrmit je mi trvá 30 vteřin

teda trošku reality, i když možná jinde to je jiné.....maso pro zvěř sháním, není na každém rohu, a časově - musím teda někam jet nakoupit, a nemám vše na jednom místě, dotáhnout domů, naporcovat, nabalíčkovat, a to není otázka minut, naskládat do mražáku, nezapomenout vytáhnout, nádobí z toho taky je.....těch 30 vteřin je tak ta poslední fáze, kdy to vyklopím do misky a odnesu psu

krmím teda plusmínus 10 zvířat

a chytré PVC je co?

12.2.2019 09:33

Já nevim...ono je to spíš o celkovém přístupu resp. asi stylu života......ať si každej krmí jak chce pokud je pes ok a na té konkrétní stravě prospívá. Jen mě v tomto maličko překvapuje argument "nemám čas, tak krmím granulemi"......ale to asi proto, že já mám pesany opravdu jako koníček, jsou to moje chlupatý adoptovaný děti a volný čas defakto skoro všechen psům věnuju (teda když zrovna nespí) - už si to můžu dovolit, ty moje lidské děti jsou dospělé a fakty nepotřebují nonstop maminčinu péči a pozornost...pesany mám furt za zadkem a vyhovuje mi to, baví mě vymýšlet jim "dobrá papáníčka" a hodit maso se zeleninou do hrnce, uvařit trochu rýže...já u toho nestojím, to se vaří samo....a já si mezitím můžu jít po svých...třeba vzít vysavač a snažit se minimalizovat chlupy v domácnosti.......nebudu fakty nikoho nutit a přemlouvat, aby se psem snídal u stolu - tak to dělám já......
Ale já jsem asi fakty blázen....kolegové v práci říkají, že by chtěli být psem u mě doma......

12.2.2019 09:39
Čajda

XXX.XXX.44.117

Mně bývá občas trapně (nebo smutno, nevím) v masně, když přede mnou stará paní kupuje 30dkg mletého masa, za mnou důchodce chce jeden plátek krkovičky a já kupuju deset kilo jazyků, srdcí, drštěk, ocásků, kolen... pro psa.

12.2.2019 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já nevim...ono je to spíš o celkovém přístupu resp. asi stylu života......ať si každej krmí jak chce pokud je pes ok a na té konkrétní stravě prospívá. Jen mě v tomto maličko překvapuje argument "nemám čas, tak krmím granulemi"......ale to asi proto, že já mám pesany opravdu jako koníček, jsou to moje chlupatý adoptovaný děti a volný čas defakto skoro všechen psům věnuju (teda když zrovna nespí) - už si to můžu dovolit, ty moje lidské děti jsou dospělé a fakty nepotřebují nonstop maminčinu péči a pozornost...pesany mám furt za zadkem a vyhovuje mi to, baví mě vymýšlet jim "dobrá papáníčka" a hodit maso se zeleninou do hrnce, uvařit trochu rýže...já u toho nestojím, to se vaří samo....a já si mezitím můžu jít po svých...třeba vzít vysavač a snažit se minimalizovat chlupy v domácnosti.......nebudu fakty nikoho nutit a přemlouvat, aby se psem snídal u stolu - tak to dělám já......
Ale já jsem asi fakty blázen....kolegové v práci říkají, že by chtěli být psem u mě doma......

Tak já jsem taky blázen, veškerý volný čas věnuji psům, mám je taky jako koníček. Ale ono taky záleží, co ten člověk se psy dělá. Jestli jde někdo na procházku a pak je zbytek dne doma a nebo jestli někdo jezdí na celé odpoledne na cvičák, trénink. Kolikrát se po práci sbalím, jedu na cvičák a vracím se až večer, kdy sem ráda že uvařím něco nám, natož abych vařila psům. Opravdu mi přijde časově rozdílné jestli psovi nasypu z barelu granule a nebo jestli budu nadělávat balíčky masa, rozmražovat a nebo dokonce vařit maso. A u nás je hlavní problém v tom, jak jsem psala, že od jara do podzimu o víkendech jezdíme hodně na tréninky, závody a tam si to prostě s masem neumím představit.

12.2.2019 09:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo a občas spolu taky posnidame 😉

12.2.2019 09:52

Já psy miluju a je to můj celoživotní koníček. Přesto to nejsou moje děti ani vnoučata. Ty mám, dvounohé.
Krmení granulemi, kvalitními, se mi líbí pro snadnost podávání, dostupnost, jednoduché krmení na cestách, proto, že z nich není v bytě binec, pro možnost krmit ad libitum (tedy nechat celodenně nasypáno v misce a pes si žere kdy chce), a proto, že je v nich vše, co pes potřebuje - nemusím přidávat vitamíny, minerály atd. A taky proto, že mí psi na granulích vždy velmi dobře prospívali, nikdy jsem u nich neřešila problémy spojené se stravou - průjmy (ty jen když někde venku něco sežrali v nestřeženém okamžiku), zácpy, kožní problémy, špatnou srst, prošlapy,...
Nikomu krmení granulemi nevnucuji,tak proč mně je vnucováno, že můj způsob krmení je špatný, a jediný správný je krmení masem?

12.2.2019 09:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ještě k tomu dodám - to maso musíte asi nějak nakombinovat aby to bylo vyvážené ne, podle toho udělat ty balíčky do mrazáku (u mě by byl problém už jen ten mrazák) a pokud si objednám třeba 20 kg masa tak to asi nějakou dobu zabere než to nabalíčkuju, pak to pokaždé nezapomenout vyndat z mrazáku. Musí k tomu být nějaká příloha, takže ještě tu přílohu. Já v tom prostě časový rozdíl vidím - v porovnání s tím - objednám granule z netu, přijdou, nasypu je do barelu. Při krmení jdu do špajzu, naberu do odměrek, nasypu do misek a je to.

12.2.2019 10:11
bobina65

XXX.XXX.124.148

Holky tak se tady nehádejte. Já jsem z Brna a prodejna masa pro psy byla na ulici Rumiště. Já chodila nakupovat od roku 1964 to jsem měla NO. Když jsme s holkama jezdily na dovolenou sháněly jsme sušené škvarky( velké lisované kola) Nebo jsme musely zavařovat do sklenic maso pro psy .Proto má dnes psa skoro každý .....nasype granule a je hotovo. A že sám neposlouchá ani nikoho nenapadne.

12.2.2019 10:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Ještě k tomu dodám - to maso musíte asi nějak nakombinovat aby to bylo vyvážené ne, podle toho udělat ty balíčky do mrazáku (u mě by byl problém už jen ten mrazák) a pokud si objednám třeba 20 kg masa tak to asi nějakou dobu zabere než to nabalíčkuju, pak to pokaždé nezapomenout vyndat z mrazáku. Musí k tomu být nějaká příloha, takže ještě tu přílohu. Já v tom prostě časový rozdíl vidím - v porovnání s tím - objednám granule z netu, přijdou, nasypu je do barelu. Při krmení jdu do špajzu, naberu do odměrek, nasypu do misek a je to.

Nakombinovat maso? Půlka kuřete, králíka, skelet z krůty, to je nakombinované, co chcete kombinovat? Dám mu hovězí, k snídani dostane vepřová žebra. A má to taky nakombinované Je zbytečné, dělat z toho vědu, jak se u BARFu právě dělá. Taky to nazývám pro jednoduchost BARFem, ale je to prostě normální krmení šelmy.

12.2.2019 10:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Nakombinovat maso? Půlka kuřete, králíka, skelet z krůty, to je nakombinované, co chcete kombinovat? Dám mu hovězí, k snídani dostane vepřová žebra. A má to taky nakombinované Je zbytečné, dělat z toho vědu, jak se u BARFu právě dělá. Taky to nazývám pro jednoduchost BARFem, ale je to prostě normální krmení šelmy.

Takže žere čistě maso? Nemusí k tomu mít žádné přílohy? Já myslela, že je špatně aby žral jen maso? A nakombinovat jsem myslela jako tak, že nemůže žrát třeba pořád jenom kuře, že se musí střídat druhy masa....

No nic, pro nás jsou prostě "jednodušší" granule a psi na nich prospívají, takže my u nich zůstaneme. Jinak ať si každý krmí čím chce, když na tom pes prospívá

12.2.2019 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ráno si vytáhnu balíček masa z marazáku. Večer si dám vařit trochu vody a do té doby si nastrouhám (nakrájím) trochu zeleniny(kořenová, červená řepa, dýně....) Hodím vařit s vločkama a lněným semínkem. Nakrájím maso, přihodím k té zelenině max. na 5minut. Myslím, že mi to celé netrvá víc, než 10minut. Vysedávání a smolení tohohle příspěvku mi trvá dýl
Jo a mezitím muž nakrájí sýry s jablíčkem, které večeříme my

12.2.2019 10:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ráno si vytáhnu balíček masa z marazáku. Večer si dám vařit trochu vody a do té doby si nastrouhám (nakrájím) trochu zeleniny(kořenová, červená řepa, dýně....) Hodím vařit s vločkama a lněným semínkem. Nakrájím maso, přihodím k té zelenině max. na 5minut. Myslím, že mi to celé netrvá víc, než 10minut. Vysedávání a smolení tohohle příspěvku mi trvá dýl
Jo a mezitím muž nakrájí sýry s jablíčkem, které večeříme my

Jo však jo, vám to tak vyhovuje a mě to vyhovuje tak jak to máme

12.2.2019 10:43

"když máme konečně k dispozici maso všeho druhu za malý peníz na každém rohu."

Tak me to teda takhle snadne nepripada. Sehnat maso pro psy za dobrou cenu mi zabere docela dost prace.
To, co se mi libi je velice omezene -nechci krmit jen cistym hovezim

Ted, pod dlouhe dobe jsem objednala to bezne krmne maso, co se ted vozi - aby meli zmenu.
A nejen, ze to neni levne, ale tim bych teda krmit asi dlouho nemohla. "Kureci mlete" je treba neidentifikovatelna mleta pasta buhviceho, po cem mi i ty moje popelnice zvraci…

12.2.2019 11:42

Tak me to teda takhle snadne nepripada. Sehnat maso pro psy za dobrou cenu mi zabere docela dost prace.

Ted, pod dlouhe dobe jsem objednala to bezne krmne maso, co se ted vozi - aby meli zmenu.
A nejen, ze to neni levne, ale tim bych teda krmit asi dlouho nemohla. "Kureci mlete" je treba neidentifikovatelna mleta pasta buhviceho, po cem mi i ty moje popelnice zvraci…

No tak to musíte kupovat lepší mletiny a od zaručených výrobců. A ne ty za 30,-/kg

12.2.2019 11:48

od jaké firmy ? z dopsimisky jsem nikdy nic špatného nedostala, tedy naposledy jsem to koupila asi před dvěma lety..
neživím 150kg psů, to je fakt

marcelaamax: často jsem ve městě celý den nebo tak, se psem, nosíme sušené maso a granule, ..........popravdě by mi i bylo líto dávat psovi jen kosmonautskou stravu .......jeden můj známý jezdí na kole, nemůže svačit řízek s chlebem po cestě, tak si otevře takovou tubu s koncentrovanou energií a jede dál, ale to jen při vážných událostech.... kdyby ten cyklista byl psem, tak od jednoho roku po 80 let jí 2x denně tuto energii v plastové tubě.. a to mi přijde zvláštní :-)

ale k tématu - fakt si nemyslím, že granule mi zajistí správný růst štěněte velkého plemene nápisem "kompletní krmivo pro štěňata velkých plemen"
stejně, je tu někdo, kdo krmil výhradně přesně odměřenou dávkou a ničím jiným ?

12.2.2019 11:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

od jaké firmy ? z dopsimisky jsem nikdy nic špatného nedostala, tedy naposledy jsem to koupila asi před dvěma lety..
neživím 150kg psů, to je fakt

marcelaamax: často jsem ve městě celý den nebo tak, se psem, nosíme sušené maso a granule, ..........popravdě by mi i bylo líto dávat psovi jen kosmonautskou stravu .......jeden můj známý jezdí na kole, nemůže svačit řízek s chlebem po cestě, tak si otevře takovou tubu s koncentrovanou energií a jede dál, ale to jen při vážných událostech.... kdyby ten cyklista byl psem, tak od jednoho roku po 80 let jí 2x denně tuto energii v plastové tubě.. a to mi přijde zvláštní :-)

ale k tématu - fakt si nemyslím, že granule mi zajistí správný růst štěněte velkého plemene nápisem "kompletní krmivo pro štěňata velkých plemen"
stejně, je tu někdo, kdo krmil výhradně přesně odměřenou dávkou a ničím jiným ?

Tak já dospělému psovi taky občas koupím syrové maso, když vařím pro nás tak mu dávám odřezky. Občas mu dám zeleninu, ovoce - co zrovna jím. Někdy dostane kousek sýra, šunky, dávám mu vylízat kelímky od jogurtů, no a pak má různé masové pamlsky, občas koupím konzervu od falca. Ale ten základ jsou granule. A asi taky do roka věku měl kromě pamlsků skoro jen granule, maso opravdu hodně málo, ale občas jo. Není to tedy obří pes (má jen 30 kg), ale myslím si,že vyrostl normálně, správně. Co jsem měla předtím retrívra tak byl cca do dvou let krmený lepšími granulemi a od dvou let granule "Chappi" - nevydělávala jsem, kupovali to rodiče. A taky bych řekla, že vyrostl normálně. Strýc má fenu BSP od mala na granulích z Penny - taky nemá a neměla žádný problém a je jí 13 let. K tomu ještě dostává vařené nebo pečené kosti.

A štěně teď mám taky na granulích + masové pamlsky - sušené plíce, střívka atd. , občas zelenina. Ale maso jí nedávám, stačí jí kousek masa a má průjem.

Jo a dávky teda neodměřuji, dávám od oka.

Edit.: ale znám dost psů, kteří jsou výhradně jen na granulích.

Nevím jak obří plemena, ale myslím si, že velcí psy (dejme tomu do 40 kg) můžou jen na granulích vyrůst v pohodě. Alespoň jich takových znám hodně. Většina kamarádů pejskařů krmí právě granulemi, masem jen pár.

12.2.2019 12:08
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já mám Maxiultramixe (cca 67 cm a 40 kg) taky na granulích. Občas dám odřezky, kuřecí krky, z vařeného kuřecí droby jako odměny nebo na stopu. Ovoce zeleninu spíš kousek pro mne, kousek pro Bruníka. Krmila jsem nejdřív Taste of the Wild - průjem, N&D puppy - nepřibíral, Brit Care Losos brambor junior až do nedávna. Prošlapy nemá, jestli narostl dobře nejsem schopná vzhledem k mixu plemen určit, navíc je dost sportovně vytížený. Problém měl akorát s panostitidou (v 10 měsících) .... ale jak mi říkali veterináři a jak jsem si o tom četla ..... dodnes se pořádně neví, co to způsobuje a BARFisti to mají taky.

Masem nekrmím, protože malý byt, pes si maso užívá a do toho malý dítě, který zajímá, co to má pes dobrého. Navíc bych nevydržela smutné pohledy čivaváka a kocoura exota - oba jsou ledvináři.

12.2.2019 12:50

No tak to musíte kupovat lepší mletiny a od zaručených výrobců. A ne ty za 30,-/kg

ne, nemusím :-)
jak jsem psala -tohle bylo spis vyjimecne a ne, uz to zase dlouho neudelam.

a tahle mletina, co nesedla byla falco.

12.2.2019 13:16

marcelaamax napsal(a):
Jo a občas spolu taky posnidame 😉

...my se na židle nevejdeme

12.2.2019 13:17

Holky....vždyť je to s tím krmení granule vs. maso jedno, hlavně, že se mají pejsci u nás všech dobře a že jsou šťastný

Přidejte reakci

Přidat smajlík