Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
Dnes 12:28
klaranarodova@gmail.com

XXX.XXX.55.240

Dobrý den, zdravím všechny zkušené chovatele. Mám doma 6 dní štěňata buldočka po císařském řezu. Je to náš první vrh, jedno štěně mi zemřelo třetí den, narodilo se s velmi nízkou porodní vahou a bez sacího reflexu. Dvě další štěňata (pes a fena) vypadají celkem dobře, ale teprve dnes (6.den) jsme jen pár gramů navíc než byla porodní váha. Fena má podle mého nedostatek mléka, ale nejsem si tím jistá. Fenka pije klidně, ale po některém kojení navážím klidně +13g a po některém jen třeba +2g, ale sama se odpojí, po olízaní se vyprázdní a spokojeně usne. U psa je to ale trochu jinak, to kojení mi už pár dní trochu bojkotuje, u struků se vzteká, naříká a moc dlouho nevydrží sát. Po vážení je to podobné, někdy skoro nic navíc, někdy i víc než 10g. Jeho ale trápí bolesti břicha a proto často kňučí a nedokáže se tak dobře vyprázdnit jako fenka, musím mu pomáhat nahříváním a intenzivní masáží, pak když to z něj vyleze, je v klidu. Proto si nejsem jistá, zda u kojení naříká proto, že mu mléko neteče a nebo pro to, že ho trápí břicho. Řekla bych, že je i zaplynovaný. Někde jsem se dočetla, že by mohl fenyklový čaj? A nebo kapky na prdíky jako pro mimino? Trápí mě, že nepřibírá tak dobře jako fena a ráda bych to podpořila dokrmením. Mám doma mléko od Brit a od RC a dvě různé lahvičky, ale ani jednu mi nepřijmou - ani jeden z nich, plivou to a snaží se od toho odtahovat. Když teda vezmu stříkačku a nemůže se bránit, tak do něj něco nacpu, ale moc dobrovolně si to teda nevezme. Nevím, jestli je mám nechat jen na feně a nebo je ten dokrm nutný? a případně kolik do nich mám nebo měla bych dostat? Prý to umělé mléko může zácpu ještě zhoršit? Jsem z toho úplně na prášky.. fena dostává vývary, více vody, granule pro kojící i maso, tvarohy.. přilepšuji ji, ale nepřipadá mi,že by to mělo účinek. Teď je navíc vedro a to snad všechno zhoršuje. Ještě jsem se dočetla něco o injekci oxytocinu, ale pak zase někdo psal, že to je k ničemu, že to má jen krátký účinek. Děkuji všem za jakoukoli radu, nebo tip.

Přidejte reakci

Přidat smajlík