Německý ovčák - štěňátka s PP

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Adnyr Bohemia nabízí k prodej...
Dohodou
Dobrý den,
Přivezli jsme si domů 4 měsíčního německého ovčáka a přemýšlíme jestli sním nevzít i jeho brášku. Mám za sebou již výcvik dvou loveckých psů (erdelteriera a trpasličího jezevčíka) a labradora x novofundlandsky pes akorat s odstupem par let. Tak jestli je problem zvladnout jejich vychovu ve dvojici. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám psí dvojčata........bohužel pořízeny na naléhání manžela bez mých předchozích zkušeností s výchovou dvou stejně starých psů.........jako ohromnou výhodu vidím v tom, že si štěnďata spolu vyhrajou, vyblbnou se a defakto nezůstávají doma nebo v kotci sami, ale to je jediné plus. Jinak v tom já osobně vidím samá negativa. Sama jsem nasekala z neznalosti spoustu chyb, spoustu věcí bych dneska dělala jinak. Ale za sebe řeknu, že dvě štěňata najednou už nikdy více........každý pes sám mi funguje výborně, ale jak jsou dva najednou, tak už je problém....byť jsou jenom 2, tak se chovají jako smečka. Už v minulosti jsem mívala současně dva psy, ale vždycky jeden dospělej, vychovanej a štěně k němu, což je paráda a řekla bych, že i výhoda....
A když vezmu, svojí úžasnou ovčandu v pubertě, tak bývala doslova na zabití, při představě, že mám takový pubescenty dva - děs a běs. Dále, když si vpomenu kolik jsem strávila času s jejím výcvikem, než byla za KAŽDÉ situace stopro spolehlivá a když si ten čas vynásobím dvěma, tak to bych nedělala asi nic jinýho....
není to dobrý nápad. budete je muset brát ven a cvičit co nejvíc zvlášť, takže ten čas, které potřebuje štěně, násobte dvěma, a až vyrostou, mohou si vjet do vlasů a řešit, kdo je výš.
Přivezli jsme si domů 4 měsíčního německého ovčáka a přemýšlíme jestli sním nevzít i jeho brášku
hooodně štěstí, bude třeba....
no vážně, tohle fakt není dobrý nápad
druhý pes až k prvnímu vycvičenému
Krom te dvojnasobne práce se stenaty opravdu hrozi, ze az dospeji budou muset byt oddeleni.
A spolecne budou i starnout -a pece o stareho psa nemusi byt vždycky levna.
Nechci, aby to vyznělo jako doporučení, neb já mám jiné podmínky, psům jsem věnovala veškerý čas, nemám děti a jsem doma. Vzala jsem si záměrně dva psy(rozdílných ras) stejně staré. Všude a všechno jsme trénovali najednou, něco jako vyhledávání třeba: tak jeden pes je odložený, druhý cvičí, stejně tak jsme to praktikovali na cvičáku. Všechny prochajdy jen společně, nikdy jsem nechodila s jedním a druhým psem. Berňák byl poslušný hned a sám prakticky - hned od začátku. Samík je torpédo, všechna pozornost kolem výchovy se vlastně věnovala jen jemu, stejně to nepomohlo tak poslušný jako berňucha nebyl a nebude, prostě jiná nátura. Jako smečka se mi nikdy nechovali, berňák se k jeho lumpárnám nepřidal. Stejně mi nezestárnuli, berňák umřel poměrně mladý Sousedi mají dva sourozence kavkaze, psa a fenu a od puberty je musí mít odděleně - naštěstí mají podmínky. Jeden je na předním, druhý na zadním dvorku.
lesnížínka
napsal(a):
Nechci, aby to vyznělo jako doporučení, neb já mám jiné podmínky, psům jsem věnovala veškerý čas, nemám děti a jsem doma. Vzala jsem si záměrně dva psy(rozdílných ras) stejně staré. Všude a všechno jsme trénovali najednou, něco jako vyhledávání třeba: tak jeden pes je odložený, druhý cvičí, stejně tak jsme to praktikovali na cvičáku. Všechny prochajdy jen společně, nikdy jsem nechodila s jedním a druhým psem. Berňák byl poslušný hned a sám prakticky - hned od začátku. Samík je torpédo, všechna pozornost kolem výchovy se vlastně věnovala jen jemu, stejně to nepomohlo tak poslušný jako berňucha nebyl a nebude, prostě jiná nátura. Jako smečka se mi nikdy nechovali, berňák se k jeho lumpárnám nepřidal. Stejně mi nezestárnuli, berňák umřel poměrně mladý Sousedi mají dva sourozence kavkaze, psa a fenu a od puberty je musí mít odděleně - naštěstí mají podmínky. Jeden je na předním, druhý na zadním dvorku.
U nás se ta smečkovitost začala projevovat už kolem půl roku, každá hra s cizím psem se zvrtla po chvíli na lov....jeden psa hnal a druhý mu nadbíhal....a ne každýmu psovi se taková hra líbí, často jsem je musela pouštět na střídačku. Když jsme šli s vícero psi a náhodou se proti feňuli někdo ohradil, zavrčel...ta si už jako malá nenechala nic líbit a pořádně psa seřvala a můj pes, který se za normální situace do ničeho neplete, tak v tu ránu u ní a řve taky....u přivolání další problém...když mám jednoho psa a zavelim tak jde okamžitě ke mě, ale když jsou dva, tak stačí, že jeden zaváhá, štěkne, popoběhne a druhej okamžitě zruší režim "jdu k paničce" a běží za prvním psem......to samý štěkání na psy, no špatně se to pak koriguje, poveluje........měla jste štěstí, že berňucha byl zlatíčko, můj pes poslouchá fenu na slovo, takže pokud fena zavelí, tak pes jde bezmyšlenkovitě do toho taky.
Jak říkám, jsem si vědoma, že veškerý problémy jsou způsobené mojí nezkušeností, možná už by to napodruhé dopadlo lépe, ale pokoušet to nebudu...asi na to nemám talent....jsem ráda, že fungujem, že pesany můžu pouštět na volno, ale rozhodně si to nemůžu dovolit kdykoliv a kdekoliv........fena je chytrá jak delfín, jen se na ní musí dávat pozor, aby nevymejšlela bejkárny, musí se jí to zarazit ve chvíli, kdy jí to napadne, pes tak chytrej není, dále když víc houknu, což platí na fenu, tak pes se mi jde okamžitě "omlouvat".....ten potřebuje jinej přístup než fena, taky má podstatně delší reakční dobu než fena.......když prostě fena potřebuje striktní a razantní povel a pes naopak.......no a jak na to, když potřebujete říct "Sáro, k noze!!", ale pes by potřeboval "Zlatíčko, pojď blíž k mamince, no ano, ty jsi šikovnej chlapeček"......no je to těžký....