chris09

XXX.XXX.86.29
dobrý den,
stalo se mi že můj pejsek (štěně) japan chin se dost doma počurávalo, takže jsem ho jednou pleskla novinami. Od té doby pejsek nechce vůbec jíst. Přestal si hrát, celé dny jen leží a začal zvracet. Vzala jsem ho k veterináři a ten řekl že má zánět žaludku. Dal mu injekce, ale od veterináře si jídlo bral. Pak jsme přišli domů a zase nechce jíst, ani pít...
Nevím co s ním může být. Je pejsek naštvaný na mě?
Uživatel s deaktivovaným účtem

A vy dokážete z naštvání celé dny ležet a zvracet?

Možná je naštvaný tak, že umře.
chris09

XXX.XXX.68.30
nedá se říct že bych ho bila.dávala jsem mu vařenou rýži,kapsičky pedigree,piškoty,rozmočené granule.
ale vše odmítá jíst.po injekcích mi řekl ať mu dám to co má rád tak jednu kávovou lžičku,ale ani to nechtěl.veterinář mu nabídl piškot a vzal si.myslím si že doopravdy je naštvaný na mě.ale to že jsem ho postrašila novinami bylo ještě tak 2 dny předem.potom jedl normalne ale zacal zvracet a u tech injekci sem ho drzela já,coz mi rekla sestricka,pak strasne brecel, a od te doby neji ode me vubec nic

Zkuste calopet pastu, obsahuje vysoce koncentrované živiny, stačí po troškách, abyste do něj dostala aspoň záchovnou dávku.

chris09
napsal(a):
nedá se říct že bych ho bila.dávala jsem mu vařenou rýži,kapsičky pedigree,piškoty,rozmočené granule.
ale vše odmítá jíst.po injekcích mi řekl ať mu dám to co má rád tak jednu kávovou lžičku,ale ani to nechtěl.veterinář mu nabídl piškot a vzal si.myslím si že doopravdy je naštvaný na mě.ale to že jsem ho postrašila novinami bylo ještě tak 2 dny předem.potom jedl normalne ale zacal zvracet a u tech injekci sem ho drzela já,coz mi rekla sestricka,pak strasne brecel, a od te doby neji ode me vubec nic
Není to ani tím, že jste ho plácla novinami, ani tím, že jste ho držela při injekci ( to by hodně pejsků umřelo hlady ), ten pejsek je nemocný - jestli opravdu nežere tak, jak to popisujete. Změňte veterináře.
A od ostatních členů rodiny si vezme? Jaké je to plemeno? Jestli maličké, aspoň ho zavodněte stříkačkou- bez jehly, třeba vodu s medem do tlamky. Ale neutopte ho - opatrně.
chris09

XXX.XXX.68.30
japan chin,ano vezme

No tak proč ho nekrmí někdo z rodiny? Na city se vykašlete, teď jde o to zachránit štěně. Jak je vlastně staré?
Všechno špatně- dokonce až tak špatně, že nevím, jestli si z nás neděláte legraci. Kolik vám je? (Ten dotaz myslím vážně, protože z toho, co píšete, mi jde hlava kolem.)
1/ Plácnout štěně novinami, protože se počůrá - špatně. Je to zcela nesmyslnej trest. Miminko byste taky plácla, kdyby si nadělalo do plínek? Asi těžko, že... Jenom tady na IFauně je na toto téma bambilion diskuzí.
2/ Žádný pes se neurazí tak, že přestane žrát, celý dny jen leží a zvrací. To snad dá selský rozum, ne, že jde o nějaký závažný problém. Třeba i to předchozí počůrávání s tím souvisí. (Anebo jste štěně jenom nenaučila se venčit venku a s jeho současnými potížemi to nesouvisí)
3/ Veterináře, který konstatuje "zánět žaludku" a psovi dá piškot, tak toho bych okamžitě vyměnila.
4/ Psovi nasaďte dietu (což určitě nejsou kapsičky Pedigee, piškoty a rozmočené granule!!!!) a hlavně je třeba psa zavodnit.Případně dodat třeba tu calopet pastu...
Blbost, že pes se na vás urazil a je z toho na umření, tu si vyžeňte z hlavy. Něco nastudujte o psích dietách a navšivte jiného veta.
Pokud je vám 12 a míň, tak zapojte rodiče, protože o psa můžete tímto stylem i přijít.
Anebo jste troll (ta lepší možnost)
Neviem ako stare je stena, ale otazka je kedy bolo naposledy odcervene? a vyumyvali ste mu horucou vodou misku na vodu a zradlo? Este treba zaistit, ci doma nemohlo zozrat nieco po com mu je zle a nedokaze tomu odolat a prikrmuje sa pravidelne .. takze ak je stena doma same, mate ho zabezpecene v bezpecnom priestore, kde ma max misku s vodou?
Já bych se u malého štěněte, které zvrací a nežere fakt bála a nechala ho pořádně vyšetřit. Když nám štěně zvracelo, tak jsme si taky byli téměř jisti, že nic sežrat nemohlo (hračku apod.), protože je pod dozorem a doma bych ten zbytek něčeho našla, ale on člověk nikdy neví, může to být mžik. Takže pro jistotu štěněti udělali ultrazvuk a naštěstí dobrý, měla "jen" zánět žaludku. I když bylo vidět, že je jí špatně, tak teda chuť k jídlu měla pořád ohromnou. Ale nemohla, měla dietní konzervu.
A když byl druhý pes štěně a zvracel, tak u toho jsme zjistili, že sežral takovou plastovou nádobku, do které jsem nabírala granule. Ale nebyl to obyčejný kelímek, ale nádoba z tvrdého plastu. Naštěstí to z něj všechno vyšlo ven...
Ještě taková ta moje x krát zde prezentovaná rada. Jednak teda štěně je dle mě evidentně nemocné a potřebuje ZNOVU odbormou prohlídku a pomoc. A ta rada - obzvlášť malé plemeno se při nežraní dostane do hypoglykémie, tak jej aspon zavodňujte glukopurem ve vodě - tzv. rychlý cukr dodávající rychle ztracenou energii.
Jinak se mi ale chce hodně nadávat, stejně jako výše píše Šarina!