Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2019 20:57
Katyw

XXX.XXX.86.149

Chtěla bych se Vás zeptat a zároveň poradit. Jsem už uplně bezradná.Mám doma skoro dvouletou fenku AUO, doteď byla bezproblémový pes..Od malička je zvyklá na samotu, že vždy ráno jdu do školy/práce a vracím se odpoledne. Teď chodím pouze do práce a to na ranní nebo odpolední směnu. To bohužel nezvládá a začala mi doma kňučet, vít, štěkat. Jelikož jsme v bytě, sousedi si začali stěžovat. Tohle předtím nedělala, a začala to dělat poslední měsíc. Ráno chodíme cca na 2 hodiny ven, na které si vždy hrajeme a procvičujeme triky a snažím se jí unavit. Občas s námi jde i druhý pes, se kterým si hraje. Mohli byste mi prosím poradit, co s tím? Jak jí znova naučit, že nesmí štěkat a být v klidu? Jak je možné, že to doteď vůbec nedělala a ted začala? Může to být tím, že jsem s byla od Nového roku byla s ní dva týdny doma? Děkuji za odpověď.

14.2.2019 07:34
bobina65

XXX.XXX.124.148

Už tady taková debata byla. Spíš si myslím , že někde v okolí se něco změnilo co ani vy nemusíte slyšet, ale pes ano .Zkuste ji nechat třeba zapnuté rádio a přidat do pelechu část vašeho oblečení. Jestli umí hlídat předměty může dostat i úkol nějaký hlídat.

14.2.2019 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, změnilo se to, že zadavatelka začala chodit i na odpolední směny. Fena má rozhozený režim a vlastně neví, co ji ten den čeká. Je možné, že si za nějakou dobu zvykne, ale bohužel neporadím, zkušenosti s tím nemám.

14.2.2019 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když jsem si pořídila psa, dělala jsem na jednu ranní směnu a jen na 6 hodin a ještě jsem ho v poledne jezdila venčit. Postupně jsem začala dělat 8 hodin. Pes si zvykl. A po nějaké době jsem začala dělat na tři směny. Zvykl si celkem bez problémů. Když mám odpolední tak už ví, že se jde něco dělat ráno a je natěšený, naopak když mám ranní, tak po ranním venčením si jde sám rovnou lehnout, protože ví, že jdu do práce. V případě noční v noci spí jako vždycky, akorát ráno jdeme ven a to fakt jen nachvíli na procházku, pak semnou zase bez problému spí a odpoledne se jde něco dělat. Teď se štěnětem jsem doma od té doby, co ho máme, ale už začínám pomalu učit na samotu, aby pak nevyváděli. Psa jsem musela cíleně učit odpočívat, protože to neuměl. Naučila jsem pomocí klece. Vždycky když jsme přišli domů tak jsem mu dala něco na žvýkání do klece, postupně jsem začínala klec i zavírat a pes pochopil, že se jde odpočívat a v kleci spal. Teď už klec nezavírám, ale pes si do ní jde automaticky lehnout. Se štěndem to je jednodušší, ta si jde sama lehnout do pelíšku, ale někteří psi prostě odpočívat neumí a musí se to naučit.

Ale u nás se teda nekonalo žádné štěkání a navíc bydlíme v rodinném domě a ne v bytě.
Možná by pomohlo, jí doma nechat nějakou zábavu, kterou bude moct dělat jen v době vaší nepřítomnosti a bude se na to těšit. Já nevím - třeba nějaké pamlsky schovat do krabice plné zmuchlaných papírů, nebo kong, či jiné hračky co se naplní žrádlem. Nebo poschovávat různě doma pamlsky nebo hračky a nechat ji to hledat, když odcházím. A vždy dovolit jít tu činnosti dělat až když já odcházím. Já třeba při u psa pozoruji, že je opravdu rád, že jdu pryč . Protože bude mít klid, do té doby se svítí, dělám hluk, zapnu tv atd. A když odjíždím, všechno vypnu a zhasínám tak si pes spokojeně odfoukne, jako že už může konečně v klidu spát. Ale to, aby odpočíval když se mu nevěnuji jsem prostě musela naučit pomocí klece, jinak to nešlo a pak si hledal zábavu sám a ničil.

Jo a možná bych udělala nějaký rituál, aby fena prostě věděla, že odcházím do práce a že se taky vrátím. Takže poslat na místo, neloučit se, říct "jdu do práce a ty si jdi hrát" a dát nějaký povel k tomu, že si může jít hledat ty pamlsky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2019 21:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katyw napsal(a):
Chtěla bych se Vás zeptat a zároveň poradit. Jsem už uplně bezradná.Mám doma skoro dvouletou fenku AUO, doteď byla bezproblémový pes..Od malička je zvyklá na samotu, že vždy ráno jdu do školy/práce a vracím se odpoledne. Teď chodím pouze do práce a to na ranní nebo odpolední směnu. To bohužel nezvládá a začala mi doma kňučet, vít, štěkat. Jelikož jsme v bytě, sousedi si začali stěžovat. Tohle předtím nedělala, a začala to dělat poslední měsíc. Ráno chodíme cca na 2 hodiny ven, na které si vždy hrajeme a procvičujeme triky a snažím se jí unavit. Občas s námi jde i druhý pes, se kterým si hraje. Mohli byste mi prosím poradit, co s tím? Jak jí znova naučit, že nesmí štěkat a být v klidu? Jak je možné, že to doteď vůbec nedělala a ted začala? Může to být tím, že jsem s byla od Nového roku byla s ní dva týdny doma? Děkuji za odpověď.

....to ze vyje, knuci a steka Vam hlasil kdo? Nebo jste slysela i osobne?

Napr. kamarad mel v bytovem dome fenu cca tri roky taky bez trablu a najednou si zacal stezovat soused "o patro vyse" (takze si "zacali stezovat sousedi"...).
Nakonec se (diky starsi sousedce z vedlejsiho bytu na patre zjistilo), ze pan "stezovatel" lozil zamerne k nemu za dvere, klepal tam, schvalne dusal x krat kolem atd. jen aby fenu vyhecoval a z nejakeho zvrhleho duvodu vyvolal kauzu o psech v dome... :(

Přidejte reakci

Přidat smajlík