Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2019 18:55
Silviemat

XXX.XXX.191.17

Hezký den, nevíte o nějaké menší chs NO, která plánuje štěňata? Raději bych pracovní linii, fenku. Jsme z Moravy, ale klidně zajedeme i do Čech. Měli jsme již domluvené štěňátko, bohužel krytí se nepodařilo.

16.2.2019 17:13
bobina65

XXX.XXX.124.148

Zadejte si (vyhledejte) klub německých ovčáků a máte tam stanice od A do Z .Můžete hledat a snad najdete.

16.2.2019 17:36
Silviemat

XXX.XXX.191.17

To samozřejmě můžu, ale vždy je lepší konkrétní doporučení na chs, se kterou může mít někdo dobrou zkušenost, ne?

16.2.2019 18:01
bobina65

XXX.XXX.124.148

A tak si nějakou vyberte mají tam web.stránky ,fotky rodičů , výsledky DKK,a která se vám bude líbit,tak potom se na ni třeba zeptat. Poradila bych vám moc ráda,chovala jsem NO čtyřicet let, ale je to dvacet let.

16.2.2019 22:39
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

A když chcete pracovní linii, tak bych předpokládala, že byste štěně ráda po nějakém konkrétním jedinci ..... na zkouškách, závodech si vyhlédnete podle práce a povahy. Ono je hezké, že vám někdo doporučí CHS, ale co když to bude CHS, která bude chovat třeba na fenách s preferencí tvrdých obranářek. Rodiče můžou být dobří obranáři, ale mohou pokulhávat v poslušnosti nebo fena třeba může být nervóznější nebo uštěkaná.

A i v pracovních liniích jsou rozdíly. Někde produkují naspeedovaná štěňata, jinde už zase mají štěňata o trochu větší (co do rázu) a klidnější. Nebo je i hodně CHS, které stále inzerují že mají pracovní linii, ale své pracovní feny nechávají nakrývat psy spíš exteriérovými.

Takže musíte trochu víc přiblížit o jaký typ zvířete máte případně zájem - když chcete doporučení.

Já jsem v tomhle už trochu skeptická, protože se mi často zvířata z pracovních linií objevují v okolí bydliště nebo s nimi chodí lidé do kurzů a když vidí, kolik práce je s takovýmto psem, tak většinou výcviku zanechají a zvíře končí na lonži nebo v kotci, či zahradě, bez využítí.

17.2.2019 06:53
keissa

XXX.XXX.155.174

Ruzena_Ruzova napsal(a):
A když chcete pracovní linii, tak bych předpokládala, že byste štěně ráda po nějakém konkrétním jedinci ..... na zkouškách, závodech si vyhlédnete podle práce a povahy. Ono je hezké, že vám někdo doporučí CHS, ale co když to bude CHS, která bude chovat třeba na fenách s preferencí tvrdých obranářek. Rodiče můžou být dobří obranáři, ale mohou pokulhávat v poslušnosti nebo fena třeba může být nervóznější nebo uštěkaná.

A i v pracovních liniích jsou rozdíly. Někde produkují naspeedovaná štěňata, jinde už zase mají štěňata o trochu větší (co do rázu) a klidnější. Nebo je i hodně CHS, které stále inzerují že mají pracovní linii, ale své pracovní feny nechávají nakrývat psy spíš exteriérovými.

Takže musíte trochu víc přiblížit o jaký typ zvířete máte případně zájem - když chcete doporučení.

Já jsem v tomhle už trochu skeptická, protože se mi často zvířata z pracovních linií objevují v okolí bydliště nebo s nimi chodí lidé do kurzů a když vidí, kolik práce je s takovýmto psem, tak většinou výcviku zanechají a zvíře končí na lonži nebo v kotci, či zahradě, bez využítí.

Přesně chce to upřesnit co od psa chcete a jaké jsou vaše možnosti. Podle dotazu zadavatele vidím že o výcviku asi moc neví ,pokud by aspon měl trochu povědomí tak už by věděl kde vzít štěně a hledal by jinak a jinde .
Pracovní NO je pro běžného člověka i docela problém a pokud nemíní se psem opravdu cvičit a pracovat tak nudící se akční pracák nadělá víc škody než užitku.
Ps pokud mi napíšete vaše možnosti a požadavky tak vám najdu chovku a štěnata podle vašich představ .

Přidejte reakci

Přidat smajlík