Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Piveta

16.2.2019 20:49
Piveta

XXX.XXX.47.77

Dobrý den,
Mám problém se kterým si neumím poradit. Moje matka má 14letou fenku bígla, která je na svůj ještě vitální, ale z nějakého neznámého důvodu začala vykonávat potřebu zásadně v předsíni, kde má pelech. Navíc ve vykalech běhá a zaneřádí tak celou místnost. Doposud vykonávala potřebu zásadně při venčení. Pro mámu, které je 66 a má sama má zdravotní problémy, už péče o psa začíná být nad její fyzické síly, protože pes je navíc hluchý a již neposlouchá na povely. Ráda bych se o psa postarala, ale bydlím daleko a pronajímatel bytu, ve kterém bydlím zvíře nedovolí. Variantu, že bych psa dala do útulku zavrhuji, protože se bojím, že pes by tam zašel smutkem.
Poradíte, jak situaci řešit?

16.2.2019 21:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud je pes hluchý, existuje vodítko. Nevím, co má vaše maminka za zdravotní problémy, ale 66let...to přece v dnešní době není žádný věk! Moje máma má také tolik a nedovedu si představit, že by se nedokázala postarat o psa, když se musela postarat o umírající babču. Bohužel bude fenka už asi senilní a..už také dlouho nebude. Zaslouží si ale v klidu dožít. Pokud nemá průjem( to by chtělo veterinu) prostě ji bude máma muset kontrolovat v té předsíni častěji a okamžitě to uklidit. A nebo ji tam ani nepouštět a mít ji někde na očích. Asi jste čekala jiné rady, ale mám jen tu, že když si pořídím psa, musím se o něj také postarat a to celých těch třeba 15let.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2019 21:18

Pravděpodobně demence.

Mám klienty, co to vyřešili tak, že pes byl v době bez dozoru v dětské ohrádce s inkontinenčními podložkami. Takže když se tam vydělal, tak byl problém omezený na malý snadno uklízitelný prostor.

Útulek není odkladiště nechtěných starých psů.

Piveta

16.2.2019 21:28
Piveta

XXX.XXX.47.77

Samozřejmě, že bychom psa do útulku nikdy nedali!
Spíš bych potřebovala poradit ohledně toho podělávání...ten nápad s intenkontineční vložkou by mohl problém ulehčit.

Děkuji

17.2.2019 10:35

podložky
větší četnost venčení
nebyla změna krmení? nebo naopak změnit krmení - více malých porcí, druh krmení....

17.2.2019 13:36
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Piveta napsal(a):
Samozřejmě, že bychom psa do útulku nikdy nedali!
Spíš bych potřebovala poradit ohledně toho podělávání...ten nápad s intenkontineční vložkou by mohl problém ulehčit.

Děkuji

Ne inkontinenční vložky! Nýbrž podložky. Dávají se třeba pod ležáky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík