Piveta

XXX.XXX.47.77
Dobrý den,
Mám problém se kterým si neumím poradit. Moje matka má 14letou fenku bígla, která je na svůj ještě vitální, ale z nějakého neznámého důvodu začala vykonávat potřebu zásadně v předsíni, kde má pelech. Navíc ve vykalech běhá a zaneřádí tak celou místnost. Doposud vykonávala potřebu zásadně při venčení. Pro mámu, které je 66 a má sama má zdravotní problémy, už péče o psa začíná být nad její fyzické síly, protože pes je navíc hluchý a již neposlouchá na povely. Ráda bych se o psa postarala, ale bydlím daleko a pronajímatel bytu, ve kterém bydlím zvíře nedovolí. Variantu, že bych psa dala do útulku zavrhuji, protože se bojím, že pes by tam zašel smutkem.
Poradíte, jak situaci řešit?
Pokud je pes hluchý, existuje vodítko. Nevím, co má vaše maminka za zdravotní problémy, ale 66let...to přece v dnešní době není žádný věk! Moje máma má také tolik a nedovedu si představit, že by se nedokázala postarat o psa, když se musela postarat o umírající babču. Bohužel bude fenka už asi senilní a..už také dlouho nebude. Zaslouží si ale v klidu dožít. Pokud nemá průjem( to by chtělo veterinu) prostě ji bude máma muset kontrolovat v té předsíni častěji a okamžitě to uklidit. A nebo ji tam ani nepouštět a mít ji někde na očích. Asi jste čekala jiné rady, ale mám jen tu, že když si pořídím psa, musím se o něj také postarat a to celých těch třeba 15let.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pravděpodobně demence.
Mám klienty, co to vyřešili tak, že pes byl v době bez dozoru v dětské ohrádce s inkontinenčními podložkami. Takže když se tam vydělal, tak byl problém omezený na malý snadno uklízitelný prostor.
Útulek není odkladiště nechtěných starých psů.
Piveta

XXX.XXX.47.77
Samozřejmě, že bychom psa do útulku nikdy nedali!
Spíš bych potřebovala poradit ohledně toho podělávání...ten nápad s intenkontineční vložkou by mohl problém ulehčit.
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

podložky
větší četnost venčení
nebyla změna krmení? nebo naopak změnit krmení - více malých porcí, druh krmení....