Mops

Prodám Mopse - Vymazlené černé holčičky plemene Mops s PP FCI, po špičkovýc...
DohodouDobrý den, mám nakrytou fenku mopse s PP 1.3 jdeme na sono kvůli potvrzení březosti. Je to náš úplně první vrh tak zjišťuji co připravit k porodu. Mám zajisteneho veta i nonstop pohotovost kdyby vet nemohl, vím co všechno připravit na porod jen jsem se chtěla zeptat ohledně odsávačky na uvolnění dýchacích cest. Mám po dceři odsávačku na Lux tak jestli někdo zkoušel. Bojím se aby nebyla moc silná. Z koťat jsem tenkrát odsala pusou nebyl na nic čas. Mám objednanou calo pet pastu, sadu lahví na dokrmovani, umělé psi mléko kdyby náhodou, nit, nůžky, hypermangan na desinfekci, calci citrat a mraky prostěradel a plen. Oba rodiče se narodili přirozeně, ale jsem připravena že to může skončit císařem. Ještě je potřeba něco krom Teda ještě čelovky? 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zas až tak moc není potřeba blbnout:D
Vykašlete se na odsávačku na lux, většinou není nic takového potřeba a pokud ano, tak ústa nic nenahradí.
Jo, vyhoďte taky nit a nůžky, pupeční šňůra se při porodu trhá sama a pokud ne, tak použijte nehty - tohle je potřeba tupě trhat, pak to nekrvácí a netřeba žádných nití. Nevím, jak si technicky představujete podvaz kroutícího se pidižvíka:D Navíc takového, kterého bude máma olizovat. Vlkům taky nic nikdo nepodvazuje. Vlastně žádnýmu zvířeti se nic nepodvazuje. Dezinfekce je lepší betadina.
A než prostěradla a pleny, nedám dopustit na inkontinenční podložky.
Když už odsávačka, tak manuální, jednoduchá, gumová. Bohužel lepší obrázek jsem nevygooglila. Používá se po porodu dítěte.
napsal(a):
Zas až tak moc není potřeba blbnout:D
Vykašlete se na odsávačku na lux, většinou není nic takového potřeba a pokud ano, tak ústa nic nenahradí.
Jo, vyhoďte taky nit a nůžky, pupeční šňůra se při porodu trhá sama a pokud ne, tak použijte nehty - tohle je potřeba tupě trhat, pak to nekrvácí a netřeba žádných nití. Nevím, jak si technicky představujete podvaz kroutícího se pidižvíka:D Navíc takového, kterého bude máma olizovat. Vlkům taky nic nikdo nepodvazuje. Vlastně žádnýmu zvířeti se nic nepodvazuje. Dezinfekce je lepší betadina.
A než prostěradla a pleny, nedám dopustit na inkontinenční podložky.
Tak to já teda podvazuju. Téměř vždy. Málokdy se mi stane, aby se pupečník přetrhnul (a nekrvácel) a feně ho kousat nenechávám. „Přežvýkat“ to nehtem se mi ještě nikdy nepodařilo, je to příliš tlusté a pružné na moje nehty. Jen teda nepodvazuju nití, ale na proužky nastříhaným obinadlem. Tu chvilku i kroutící se pidižvík vydrží. :-) Na druhou stranu ovšem... nedezinfikuju. Fena jim to stejně olizuje a nepřipadá mi nutné ji krmit Betadinou.
Dasvo
napsal(a):
Tak to já teda podvazuju. Téměř vždy. Málokdy se mi stane, aby se pupečník přetrhnul (a nekrvácel) a feně ho kousat nenechávám. „Přežvýkat“ to nehtem se mi ještě nikdy nepodařilo, je to příliš tlusté a pružné na moje nehty. Jen teda nepodvazuju nití, ale na proužky nastříhaným obinadlem. Tu chvilku i kroutící se pidižvík vydrží. :-) Na druhou stranu ovšem... nedezinfikuju. Fena jim to stejně olizuje a nepřipadá mi nutné ji krmit Betadinou.
Tentokrát plný souhlas s bodlinkou..
Nepodvazuji a fakt to nechám na feně..max.nehtíky . A ani odsávačku jsem nikdy nepotřebovala a ani ústa nepoužila.nebylo třeba.Porod ponechám v plné režii fenky ,po ruce mám de facto jen čistý ručník nejen na otření mimča,ale také na případné "tření"..či "vyklepání štěnda" . Dezinfekci také nepoužívám..
Naše mopsle se o vše postarala sama, nebylo třeba nic podvazovat ani odsávat, čistit, sušit apod. Jinak pro případ nouze jsem měla připravené nitě namočené v desinfekci a odsávačku s gumovým balonkem.
napsal(a):
Naše mopsle se o vše postarala sama, nebylo třeba nic podvazovat ani odsávat, čistit, sušit apod. Jinak pro případ nouze jsem měla připravené nitě namočené v desinfekci a odsávačku s gumovým balonkem.
Jo tady tu odsávačku, co popisujete jsem myslela. Jen jsem ji fakt nemohla vygooglit. Přitom když se podíváte na jakýkoli porod dítěte třeba na youtube, tak tam ta odsávačka je a je to jedna z prvních věcí, co porodník dělá po porodu dítěte, někdy dokonce hned po porodu hlavičky (mluvím o lidských mládětech ).