Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2019 22:35
Stanislavsss

XXX.XXX.154.86

Dobrý den.
Mám k vám pár otázek ohledně pejska.
Máme pejska RL a je mu 2 měsíce.
Obvykle po jídle chodí hned po 2 minutách na velkou a malou. Dneska ale dostal maso s rýži a nějak nemůže dojít na záchod, pořád jen spí a leží.
Slečna u které jsme kupovali štěně, tak říkala, že ji granule, tak jsme se mu snažili dát a on je moc nejedl.
Zda se mi, že je takový slabý nějak, celý den spí skoro. Byly jsme i na procházce s ním.
Je mu teplo protože v pokoji je taky teplo, čumák má občas mokrý a Suchy.
Nevíte co se s ním dá dělat? Přemýšlím, že ho odvezu k veterináři zítra aby se na něj podíval.
A jaké krmivo se mu má dávat? Ale okrem suchého krmiva.. To já jsem proti tomu, mám ještě salasnickeho bernskeho a ten nikdy nejedl suchý krmivo. Jen polévky zahuštěne s bramborami,masem,kasi atd..
Děkuji :/

19.2.2019 07:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Má dost pupík, to je po tom jídle? Nedali jste mu toho moc? Je odčervený? Taky možné, že konečně dostal opravdové jídlo a tráví...což mu do teďka právě moc nešlo, jak jste popisoval to kadění. Ale každopádně, pokud se vám nezdá, tak s takto malým štěndem bych zašla na veterinu.

19.2.2019 08:47
rennie111

XXX.XXX.43.146

Ak sa ani ráno nevykadil tak by som ho zobrala na veterinu u takto malého šteňaťa je lepšie nič nepodceniť.

19.2.2019 08:55
bobina65

XXX.XXX.124.148

Já štěňata takto stará krmím 5x denně z toho dvě dávky dávám mléko s rohlíkem a syrovým žloutkem ,(do tří měsíců mají mít mléko),jinak maso s přílohou, která jim sedne. Tvaroh ,nebo bílý jogurt a dávám pangamin ( je to vitamín B nedá se předávkovat a přitom posiluje imunitu ) To odčervení určitě udělejte ,protože když byl doma u fenky má červíky s jejího mléka. Každý kdo přinese štěně domů by tak měl udělat i když jsou u chovatelů odčervené.

19.2.2019 09:29
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

bobina65 napsal(a):
Já štěňata takto stará krmím 5x denně z toho dvě dávky dávám mléko s rohlíkem a syrovým žloutkem ,(do tří měsíců mají mít mléko),jinak maso s přílohou, která jim sedne. Tvaroh ,nebo bílý jogurt a dávám pangamin ( je to vitamín B nedá se předávkovat a přitom posiluje imunitu ) To odčervení určitě udělejte ,protože když byl doma u fenky má červíky s jejího mléka. Každý kdo přinese štěně domů by tak měl udělat i když jsou u chovatelů odčervené.

Mléko s rohlíkem? To jako vážně doporučujete?! Chudáci štěňata..

Pokud se nejedná o mléko kozí či štěněčí, tak psovi v žádném případě. Akorát z něj pak bude mít průjem. A rohlíky snad ani komentovat nebudu..

19.2.2019 09:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
Mléko s rohlíkem? To jako vážně doporučujete?! Chudáci štěňata..

Pokud se nejedná o mléko kozí či štěněčí, tak psovi v žádném případě. Akorát z něj pak bude mít průjem. A rohlíky snad ani komentovat nebudu..

Mě se teda ani moc nezdá ten tvaroh a bílý jogurt, chovatele to spíš nedoporučují. Vím, že se to dříve hodně psalo na internetu, že je to pro štěňata dobré a pak to začali chovatele vyvracet, že to vhodné není. Já dávám psům (i štěněti) akorát tak vylízat kelímky od jogurtů, vaničku od tvarohu atd, ale to je úplně minimální množství.

19.2.2019 09:35
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

marcelaamax napsal(a):
Mě se teda ani moc nezdá ten tvaroh a bílý jogurt, chovatele to spíš nedoporučují. Vím, že se to dříve hodně psalo na internetu, že je to pro štěňata dobré a pak to začali chovatele vyvracet, že to vhodné není. Já dávám psům (i štěněti) akorát tak vylízat kelímky od jogurtů, vaničku od tvarohu atd, ale to je úplně minimální množství.

Jogurt je fajn díky jogurtovým kulturám, ale nejlepší z mléčných výrobků je kefír, který je vhodný i pro lidi s intolerancí na laktózu, tím pádem i pro psy.
A tvaroh má zase docela dost proteinu, ale neměl by se dávat jiný než polotučný. Alespoň dle toho, co jsem kde načetla.
Každopádně základem by mělo být pomleté maso například s vločkami apod, pokud se bavíme o přirozené stravě.

19.2.2019 09:37
bobina65

XXX.XXX.124.148

No tak žádná štěňata s plnotučného mléka průjem nikdy neměla a na sedmi týdnech měla osm kilo.A krmím tak padesát let a ani žádný pes neměl problémy s klouby ( DKK 0/0)

19.2.2019 09:40
bobina65

XXX.XXX.124.148

Tak jsem psala třikrát maso dvakrát mléko.

19.2.2019 09:40
GAELLE

XXX.XXX.101.141

náš pes měl rád mléko s vodou, kelímky od tvarohu či jogurtu vylizoval rád i v dospělosti. Krmili jsme granulema, občas dostal maso z lidského krámu, zelenina ani ovoce mu bohužel nejely, rýže, těstoviny s masem bez problémů. Průjem neměl nikdy a kdyby mu neodešly ledviny byl by tu dodnes. Ve 13 se stále choval jako štěně, běhal, aportoval, plaval.................asi je to u každého psa jiné.

19.2.2019 09:44
LájošM

XXX.XXX.14.251

Spojte se znovu s chovatelkou, co přesně krmila, možná jen pejsek nesnesl příliš velkou změnu v krmení. Ale na veterinu bych jel rychle a na nic nečekal. Není normální, aby 2 měsíce staré štěně prospalo den.
Vezměte sebou očkovák, tam máte napsané, kdy a čím bylo štěně odčervované.

19.2.2019 09:45
fikovnice

XXX.XXX.135.170

LájošM napsal(a):
Spojte se znovu s chovatelkou, co přesně krmila, možná jen pejsek nesnesl příliš velkou změnu v krmení. Ale na veterinu bych jel rychle a na nic nečekal. Není normální, aby 2 měsíce staré štěně prospalo den.
Vezměte sebou očkovák, tam máte napsané, kdy a čím bylo štěně odčervované.

Přesně tak. Možná foto klame, ale břicho se mi zdá nafouklé, do toho letargické štěně...

19.2.2019 09:49
whasabi

XXX.XXX.26.3

bobina65 napsal(a):
No tak žádná štěňata s plnotučného mléka průjem nikdy neměla a na sedmi týdnech měla osm kilo.A krmím tak padesát let a ani žádný pes neměl problémy s klouby ( DKK 0/0)

A můžu znát název Vaší chovatelské stanice a plemeno, které chováte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2019 10:03

mléko pes může, když mu nevadí, je to stejné jako u lidí - s přibývajícím věkem schopnost zpracovat mléko mizí
tvaroh polotučný kvůli tomu, že ty ostatní mají špatně poměr Ca P
no a rohlík je normální strava velkých psů, když si to spojíte s masovou dávkou, dostanete vlastně granule, vada rohlíku je sůl, je jí tam hodně, ale některými chleby krmím psa .. i kočkouny.. teda jeden kocour má radši buchty a koláče

19.2.2019 10:05

whasabi napsal(a):
A můžu znát název Vaší chovatelské stanice a plemeno, které chováte?

tak teď se musím "bobiny" zastat. Když jsme si před mnoha lety přivezli štěně z velmi úspěšné a letité chovatelské stanice, dostali jsme k němu hodně podobný krmný návod. V té době totiž nebyly ani granule ani štěněcí mléko. Jen nám bylo zdůrazněno, že základem je kvalitní syrové škrábané maso.
A jestli to "bobine" léta vyhovovalo, proč by měla svůj krmný plán měnit. O nějaké suché bobky.

19.2.2019 10:21
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mléko pes může, když mu nevadí, je to stejné jako u lidí - s přibývajícím věkem schopnost zpracovat mléko mizí
tvaroh polotučný kvůli tomu, že ty ostatní mají špatně poměr Ca P
no a rohlík je normální strava velkých psů, když si to spojíte s masovou dávkou, dostanete vlastně granule, vada rohlíku je sůl, je jí tam hodně, ale některými chleby krmím psa .. i kočkouny.. teda jeden kocour má radši buchty a koláče

Souhlasím. Dostanu zde asi vynadáno, ale jednou za delší čas moje kočky dostávají tvaroh zalitý...trochou smetany. V životě se mi z toho nepo...kadily!

19.2.2019 10:32
fikovnice

XXX.XXX.135.170

tak teď se musím "bobiny" zastat. Když jsme si před mnoha lety přivezli štěně z velmi úspěšné a letité chovatelské stanice, dostali jsme k němu hodně podobný krmný návod. V té době totiž nebyly ani granule ani štěněcí mléko. Jen nám bylo zdůrazněno, že základem je kvalitní syrové škrábané maso.
A jestli to "bobine" léta vyhovovalo, proč by měla svůj krmný plán měnit. O nějaké suché bobky.

I já pamatuji doby, kdy se psi i kočky krmili dost často rohlíkem rozkouskovaným v mléce...

19.2.2019 10:38

fikovnice napsal(a):
I já pamatuji doby, kdy se psi i kočky krmili dost často rohlíkem rozkouskovaným v mléce...

nesmí to být jediné jídlo teda.. no nesmí.. kdo mi to zakáže že jo

19.2.2019 10:46

nesmí to být jediné jídlo teda.. no nesmí.. kdo mi to zakáže že jo

Tak kočky si vždycky maso obstaraly. Znala jsem i psa Bibouse, kterého vlastně krmili v létě jen přílohou (převážně), pak mu otevřeli vrátka - maso máš na stráni. Ta byla prolezlá myšmi a on si poradil.
Ale to jsme od štěňátka hodně odbočily.

19.2.2019 10:58

Tak kočky si vždycky maso obstaraly. Znala jsem i psa Bibouse, kterého vlastně krmili v létě jen přílohou (převážně), pak mu otevřeli vrátka - maso máš na stráni. Ta byla prolezlá myšmi a on si poradil.
Ale to jsme od štěňátka hodně odbočily.

jo tak já se ke štěněti vrátím - nevypadá nafouklé, ale spíše že každou vteřinou praskne
teoreticky mohlo dostat moc rýže, ale je jak balonek ze všech stran, tam bude škrkavek..

maso na stráni, no však viz vlákno o nežravkách vedle, my je krmíme úplně jinak, než oni chcou :-)

19.2.2019 11:17
whasabi

XXX.XXX.26.3

Ale já jí nepíšu, že to má měnit. A taky znám lidi, kteří tak kdysi krmili, byť bych to dneska moc nedoporučovala.
Jenom by mě zajímalo, která chovka takhle krmí, její štěňata mají osm kilo na sedmi týdnech a má 50 let čisté psy na DKK.
Ale nepočítám, že se to dozvím. Prostě mi vadí, že lidi kecaj.....

19.2.2019 11:36

whasabi napsal(a):
Ale já jí nepíšu, že to má měnit. A taky znám lidi, kteří tak kdysi krmili, byť bych to dneska moc nedoporučovala.
Jenom by mě zajímalo, která chovka takhle krmí, její štěňata mají osm kilo na sedmi týdnech a má 50 let čisté psy na DKK.
Ale nepočítám, že se to dozvím. Prostě mi vadí, že lidi kecaj.....

jenže vidíte rohlík a mléko
a ona nekrmí rohlíkem a mlékem, ale masem, tvarohem, vejcem = 60% + obilím s mlékem ze 40%
a to je normální strava pro velké psy, v dospělosti se podíl živočišných surovin ještě dost zmenší

tohle jídlo je přece stejné jako granule, ne ?
nebo teda krmení čistě masem poskládám z jiného než rohlíku.. takže maso, rýže, vločky, brambory, tvaroh
furt je to stejné, jenom v tom rohlíku je teď v moderní době hodně soli

pokud má psy s dobrým základem, prověřuje prací a nepouští si do chovu modernější mrzáčky Import s velkým I a stovkou pohárů z výstav, má prostě takto čistý chov

19.2.2019 11:40
whasabi

XXX.XXX.26.3

pokud má psy s dobrým základem, prověřuje prací a nepouští si do chovu modernější mrzáčky Import s velkým I a stovkou pohárů z výstav, má prostě takto čistý chov

Pokud tomu tak je, tak se přece nemusí bát napsat název té stanice.

19.2.2019 11:43

Třeba se nebojí, jen nechce vystoupit z anonymity. A anonymní jsem tu všichni.

19.2.2019 13:03
bobina65

XXX.XXX.124.148

Ale nebojím se napsat název své ch.s., teď jsem se vrátila z lesa tak koukám jak někteří šílí a neumí číst. Jasně jsem psala štěňata do tří měsíců potřebují mléko jako děcka pak se mění trávení o psech od doby co umím číst čtu úplně vše. Vím, že dnes se tvaroh už nedoporučuje, že je lepší jogurt,ten i pro dospělé ( ale jen bílý holandia) Tak měla jsem NO a štěňata jsou žravá snad ze všech psů nejvíc. Dávala jsem maso syrové hovězí načteno v knize Chov psů od MVDr Procházky, ( pro štěňata nejvíc obsahuje bílkovin) Nynější moje ch.s. se jmenuje Agibuch můžete se podívat i na moje web.stránky NO jsem chovala na ch.s. své kamarádky poslední vhr NO byl v roce 2000. Jak jsem psala já stále vařím maso v papiňáku se zeleninou to oberu ,protože vařené kosti nedávám přidávám syrové skelety ,dvakrát týdně vločky ,ráno jak jdu krmit morčata dostanou jablko a každej půl tvrdýho rohlíku. Na dovolenou už nejezdím ,jinak bych brala s sebou granule .

19.2.2019 13:41
saola

XXX.XXX.140.56

Proč jen bílý jogurt Holandia?

19.2.2019 13:44
bobina65

XXX.XXX.124.148

Tak proč nevím, ale náš pan doktor říkal,že je přírodní nebo co já jiný teda nedávám.

19.2.2019 14:05

protože je "kyslý" .. podobné kefíru, tvarohovým sýrům atp., lépe se tráví
živý :-) teda měl by být, ten selský je

19.2.2019 14:07
saola

XXX.XXX.140.56

A který jogurt není živý?

19.2.2019 14:13

saola napsal(a):

myslíte jako že všecky mají jog. kulturu.. no.. jenže některé málo, šetří se a zahušťuje škrobem..
kysané "tradiční" věci jsou lepší, víc "hrouda" se tráví lépe

19.2.2019 14:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

myslíte jako že všecky mají jog. kulturu.. no.. jenže některé málo, šetří se a zahušťuje škrobem..
kysané "tradiční" věci jsou lepší, víc "hrouda" se tráví lépe

Jiný jak bílou selskou hollandii nejím. Bohužel, psu to nechutná

19.2.2019 14:34

lesnížínka napsal(a):

já selský s vlašskými ořechy, pes moc nic, ale kocour chodí a strká packu do kelímku, nenápadně .. černý s jogurtem na noze :-)

19.2.2019 14:45

saola napsal(a):

dneska spíš, který jogurt je živý?

škrobáky s nulovým obsahem tuku teda ne

čtete si někdy složení? není snadné koupit něco, v čem je jen mlíko/smetana a jogurtová kultura, případně ovoce, a ne složení na tři řádky

19.2.2019 14:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

já selský s vlašskými ořechy, pes moc nic, ale kocour chodí a strká packu do kelímku, nenápadně .. černý s jogurtem na noze :-)

Ty ořechy si tam ale hážete sama, ne? Nebo takový existuje? Já si dávám své domácí marmelády. Dělala jsem mimo jiné jahodovou, malinovou i jahodo-malinovou(to už byly zbytky úrody) a teda ty jsou luxusní. Muž to nikdy moc nejedl, teď se po nich může utlouct

19.2.2019 14:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když jsme se přesunuli k těm jogurtům Kdysi u nás snídali Rusové a koupili jsme jim několik druhů jogurtů, ať si vyberou. Všechny otevřeli a hodili pryč, prý: proč máme všechny jogurty tak nechutně kyselé? Myslela jsem, že jim je tam sladí, ale tvrdili, že ne, že jsou sladké přirozeně. Já si vždycky myslela, že kysáním to prostě kyselí Víte o tom někdo něco?

19.2.2019 15:00
saola

XXX.XXX.140.56

Pro bodlinku:
Pokud se to jmenuje jogurt (a nikoliv třeba jogurtový výrobek), je to prostě, laicky řečeno, živé a vyrobené pomocí fermentačních kultur a s obsahem živých bakterií, ať už se jedná o jogurty přírodní nebo ochucené. Tak praví zákon.

Moje otázka - proč Holandie - vyplývala z toho, že např. lidlový jogurt bílý s 3,7% tuku žádné doplňující nemléčné složky neobsahuje a cena je téměř poloviční oproti Holandii, která je prostě v poměru cena/výkon bezkonkurenčně nejdražší.

Pravda, lidlový je krémový, jako většina dnešních jogurtů, ale porcelánový řez nemá ani Holandie a ta viditelná odloučená syrovátka v ní po delším stání v lednici mě odpuzuje. Ale každého věc.
Jen jsem si jista, že štěňata v pohodě přežijí i jiné bílé jogurty bez aditiv, přínos pro ně bude stejný, jen peněženka tak nekrvácí. Ale zase, každého věc.

19.2.2019 15:01
K...

XXX.XXX.245.2

lesnížínka napsal(a):

Já mám ráda Choceňský, složení: smetana, živé jogurtové kultury. Šťeňatům chutnal, fence jak kdy.

19.2.2019 15:03
saola

XXX.XXX.140.56

Pro orionku:
Kyselost jogurtu ovlivňuje technologie výroby a podmínky fermentace. Při dlouhodobější kultivaci při nižší teplotě se méně rozvíjí laktobacilová složka. To vede k nižší kyselosti a méně typické jogurtové chuti a vůni. Je možné, že v Rusku to tak dělají. Zkuste si někdy v ruských potravinách koupit jejich jogurt, vyzkoušejte.

19.2.2019 15:03
Markéta80

XXX.XXX.176.1

saola napsal(a):
Proč jen bílý jogurt Holandia?

zrovna holandie se doporučuje i pro děti do příkrmů že je prostě ten nejlepší. je prostě nejkvalitnější, žádné zbytečnosti navíc.

19.2.2019 15:04
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

saola napsal(a):

..... já od kamaráda biochemika kdysi slyšela, že ten co zplesnivý. Což bývalo dřív třeba Danone. O tom říkával, že do něj lejou projímadlo a vydávají to za baktérie pro trávení. Ale říkával to v hospodě, takže to třeba mohla být legrace. Jinak já jím holandii selskou taky ..... když otevřeš jsou na povrchu bublinky a občas je tam čirá tekutina .... to by mohla být asi syrovátka ne?

19.2.2019 15:06
saola

XXX.XXX.140.56

Choceňák je prima, ale ty kalorie
Nic pro hlídače linie.

Pro růženu: ano, to je ta syrovátka.

19.2.2019 15:07
K...

XXX.XXX.245.2

Mám pocit, že jsem jednou někde četla, že pro psy jsou prospěšné jiné jogurtové kultury než pro lidi, nevíte někdo?

19.2.2019 15:10
saola

XXX.XXX.140.56

Nevím, jestli je opravdu až zas takový rozdíl mezi psy, lidmi, kočkami, koňmi či papoušky - moje zkušenost je, že všichni jmenovaní bílý jogurt (i z toho Lidlu) mají rádi, v podstatě ho vdechují, pokud mají možnost.

19.2.2019 15:36

saola napsal(a):
Pro orionku:
Kyselost jogurtu ovlivňuje technologie výroby a podmínky fermentace. Při dlouhodobější kultivaci při nižší teplotě se méně rozvíjí laktobacilová složka. To vede k nižší kyselosti a méně typické jogurtové chuti a vůni. Je možné, že v Rusku to tak dělají. Zkuste si někdy v ruských potravinách koupit jejich jogurt, vyzkoušejte.

Já ale s jogurty a Rusy nemám problém ( ani s rusy ).

19.2.2019 15:50
saola

XXX.XXX.140.56

Omlouvám se, bylo to na lesní žínku.
Prostě se mi vy dvě pletete

19.2.2019 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

saola napsal(a):

Omlouvám se, bylo to na lesní žínku.
Prostě se mi vy dvě pletete

Hmm, to by mne zajímalo proč? Já s Rusy problém mám, rusa jsem nikdy neviděla..naživo.

19.2.2019 15:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

saola napsal(a):
Nevím, jestli je opravdu až zas takový rozdíl mezi psy, lidmi, kočkami, koňmi či papoušky - moje zkušenost je, že všichni jmenovaní bílý jogurt (i z toho Lidlu) mají rádi, v podstatě ho vdechují, pokud mají možnost.

Myslím si, že jelikož se probiotika ,,vyrábějí" mléčným kvašením, tak jsou jen jedna(tedy ne jedna, ono jich takto vznikne několik druhů) která takto vznikají a tedy jsou pro všechny stejná, nebo ne?

19.2.2019 15:59
saola

XXX.XXX.140.56

lesnížínka napsal(a):
Když jsme se přesunuli k těm jogurtům Kdysi u nás snídali Rusové a koupili jsme jim několik druhů jogurtů, ať si vyberou. Všechny otevřeli a hodili pryč, prý: proč máme všechny jogurty tak nechutně kyselé? Myslela jsem, že jim je tam sladí, ale tvrdili, že ne, že jsou sladké přirozeně. Já si vždycky myslela, že kysáním to prostě kyselí Víte o tom někdo něco?

Reagovala jsem na tento příspěvek a vysvětlila jsem vám, že jiná volba teploty a délky fermentace vede ke změně chuti finálního jogurtu - má pak sladší chuť, viz můj příspěvek výše.

19.2.2019 16:46

a nemůže to být třeba také obsahem tuku ? kysaná smetana, bílý jogurt, selský jogurt, to vše chutná jinak a cukr tam není .. myslím bílý cukr
bílý jogurt je nejhroznější, nesním, ale selský je dobrý, používám k masu místo tatarky nebo tak
hollandia je zrovna o různé probiotické bakterie obohacený, proto se asi tolik doporučuje

lesnížínka: v Lidlu jsou s ořechy a jsou to fakt ořechy, ještě v Coopu je měli

19.2.2019 16:49

K... napsal(a):
Mám pocit, že jsem jednou někde četla, že pro psy jsou prospěšné jiné jogurtové kultury než pro lidi, nevíte někdo?

to je pravda, ne že by psi nepotřebovali ty stejné jako lidé, co furt říkají v reklamě :-)
ale potřebují trochu víc Enterococcus faecium

19.2.2019 16:51

...."rusa jsem nikdy neviděla..naživo"......
To jste šťastná žena. Měli jsme zamořený panelák a jak byly paneláky tapetované....pod tapetami měli eldorádo a ve stoupačkách taky. A žádní nepřizpůsobiví.... - stačil jeden herpetolog.
Edit,: A co to má společného s jídlem? No měl je jako jídlo pro ještěry - původně, než se mu rozutekli, namnožili......

19.2.2019 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

...."rusa jsem nikdy neviděla..naživo"......
To jste šťastná žena. Měli jsme zamořený panelák a jak byly paneláky tapetované....pod tapetami měli eldorádo a ve stoupačkách taky. A žádní nepřizpůsobiví.... - stačil jeden herpetolog.
Edit,: A co to má společného s jídlem? No měl je jako jídlo pro ještěry - původně, než se mu rozutekli, namnožili......

Jo, jo, já s něčím takovým kdysi synovci krmila agamu...Moučného červa jí hodit mi nevadilo, ale toho ,,brouka" už mi bylo líto

19.2.2019 20:29

Stanislavsss napsal(a):
Dobrý den.
Mám k vám pár otázek ohledně pejska.
Máme pejska RL a je mu 2 měsíce.
Obvykle po jídle chodí hned po 2 minutách na velkou a malou. Dneska ale dostal maso s rýži a nějak nemůže dojít na záchod, pořád jen spí a leží.
Slečna u které jsme kupovali štěně, tak říkala, že ji granule, tak jsme se mu snažili dát a on je moc nejedl.
Zda se mi, že je takový slabý nějak, celý den spí skoro. Byly jsme i na procházce s ním.
Je mu teplo protože v pokoji je taky teplo, čumák má občas mokrý a Suchy.
Nevíte co se s ním dá dělat? Přemýšlím, že ho odvezu k veterináři zítra aby se na něj podíval.
A jaké krmivo se mu má dávat? Ale okrem suchého krmiva.. To já jsem proti tomu, mám ještě salasnickeho bernskeho a ten nikdy nejedl suchý krmivo. Jen polévky zahuštěne s bramborami,masem,kasi atd..
Děkuji :/

A jak to vypadá se štěňátkem dneska, byli jste na veterině?

19.2.2019 23:35

to je pravda, ne že by psi nepotřebovali ty stejné jako lidé, co furt říkají v reklamě :-)
ale potřebují trochu víc Enterococcus faecium

Souhlas s Enterococcus faecium. Pro mě je Holandia moc kyselá, my doma papkáme tyto. https://agrolajogurty.cz/ Jogurtů jsem už vyzkoušela moc, ale tyto jsou pro mě bezkonkurenční. Zrajou ve skle, jsou zahuštěny sušeným mlékem místo škrobů a když ho otevřete, navrchu je 1 cm vrstva tuku, nikde nic nevytéká. Pro mě je to prostě mňamka. https://agrolajogurty.cz/zivotveskle

20.2.2019 00:06
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Markéta80 napsal(a):
zrovna holandie se doporučuje i pro děti do příkrmů že je prostě ten nejlepší. je prostě nejkvalitnější, žádné zbytečnosti navíc.

Já nevím. Není to také hodně o reklamě?

20.2.2019 00:56
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

A úplně nejlepší je holandie selská bílá a do toho loupnout višňový džem s kouskama ovoce. V té chvíli mi ani kyselost nevadí a kocourovi taky ne. Džem tam samozřejmě loupnu až po odlžičkování psům.

20.2.2019 10:12
rennie111

XXX.XXX.43.146

Mňa by zaujímalo ako ten malý chudáčik dopadol

20.2.2019 10:17
GAELLE

XXX.XXX.101.141

zkoušel jste někdo jogurty pro psy od yooggies? čím se liší od těch "lidských" ?

20.2.2019 13:27

Cenou? Tedy, že ty pro psy jsou dražší?

20.2.2019 13:39
saola

XXX.XXX.77.182

Jsou prý ze směsi ovčího a kravského mléka, ale nedokážu si představit ten přínos pro psa, který vyváží cenu 200 Kč za 6 bílých jogurtů po 150 gramech

20.2.2019 14:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Souhlas s Enterococcus faecium. Pro mě je Holandia moc kyselá, my doma papkáme tyto. https://agrolajogurty.cz/ Jogurtů jsem už vyzkoušela moc, ale tyto jsou pro mě bezkonkurenční. Zrajou ve skle, jsou zahuštěny sušeným mlékem místo škrobů a když ho otevřete, navrchu je 1 cm vrstva tuku, nikde nic nevytéká. Pro mě je to prostě mňamka. https://agrolajogurty.cz/zivotveskle

Sem tam jsem si kupovala i jogurty ve skle, z bio farem. Pak jsem si nějakou dobu dělala jogurty své, protože mi sestřenka vozila kozí mléko. Respective z kozího jsem dělala jogurt pro psa, který jediný žral. Pak mi začala pro něj vozit kravské a prý si mám dělat i pro sebe, občas chtěla i ona. Dopadlo to tak, že ten kravský mně nějak nešel přes hubu, protože mi smrděl krávou, pes ho naopak nechtěl nejspíš proto, že smrděl málo
Anet, nechápu, proč do jogurtu přidávají sušené mléko? Normání jogurt by měl být bez jakýchkoliv příměsí...Když vemu, že nevím, co je v tom sušeném mléku(může být viz.melaniny se to jmenuje? v čínském) tak za mne ne.

20.2.2019 14:37

fikovnice napsal(a):

Hollandii mně už před lety doporučila lidská imunoložka - že je to jediný kvalitní jogurt. A jediný co má nějaké kultury.
Dávám pejsovi tak jednou týdně menší půlku kelímku - buď na chuť třeba s banánem nebo přidám k syrovému masu k večeři. Může se po něm utlouct. Což teda on může po všem co mu dám Žádné trávící problémy.

20.2.2019 16:34
Markéta80

XXX.XXX.176.1

fikovnice napsal(a):

myslím že je to o složení a právě Holandie je pořád stejná. Já mám raději z lidlu ten řecký, ten je hustý a ne tak kyselý. Děti mají rády holandii ale ochucenou.

20.2.2019 19:30
saola

XXX.XXX.77.182

lesnížínka napsal(a):
Sem tam jsem si kupovala i jogurty ve skle, z bio farem. Pak jsem si nějakou dobu dělala jogurty své, protože mi sestřenka vozila kozí mléko. Respective z kozího jsem dělala jogurt pro psa, který jediný žral. Pak mi začala pro něj vozit kravské a prý si mám dělat i pro sebe, občas chtěla i ona. Dopadlo to tak, že ten kravský mně nějak nešel přes hubu, protože mi smrděl krávou, pes ho naopak nechtěl nejspíš proto, že smrděl málo
Anet, nechápu, proč do jogurtu přidávají sušené mléko? Normání jogurt by měl být bez jakýchkoliv příměsí...Když vemu, že nevím, co je v tom sušeném mléku(může být viz.melaniny se to jmenuje? v čínském) tak za mne ne.

No, melanin je barvivo, pigment, to, co se cpalo do mléka v Číně, je melamin.
Sušené mléko se přidává do jogurtu pro zlepšení hustoty a zvýšení nutriční hodnoty. Občas ho sama dávám do domácího jogurtu, je to moc dobré.
S melaminem zbytečně nestrašte, stalo se to v roce 2008 na druhém konci světa, ne v Evropě - to je skutečně šíření fake news, čínské sušené mléko se do Evropy ani nedováží, sami ho mají málo, a právě proto vznikla celá aféra - melamin byl přidáván cíleně jako náhražka chybějící suroviny. Mimo Čínu byl zachycen v čínských mléčných výrobcích v Rusku, Filipínách a Vietnamu. V souvislosti s aférou bylo v Číně odsouzeno poměrně dost lidí, dva z nich k trestu smrti.
Se stejnou logikou byste neměla kupovat ani konzervy pro zvířata, protože s nimi a melaminem byla v USA aféra rok předem, tedy v roce 2007, kdy byly otráveny stovky psů a koček a uhynuli na selhání ledvin. Melamin se do konzerv přidával, stejně jako do toho mléka, z důvodu zdání odpovídajícího množství proteinů ve výrobku, v podstatě pro oklamání laboratorní kontroly produktu. Zdrojem byl čínský lepek a rýžová moučka, obohacené melaminem opět z důvodu vzbuzení zdání adekvátního obsahu proteinů ve výchozí nekvalitní shit surovině.

20.2.2019 19:54

Z agroláckého jogurtu papkám jen tu smetanu navrchu, protože kyselejší jogurt jsem nejedla, ne vážně, mě dost rozčiluje ta sklenička, do které nejde vrazit větší lžíce než do kafe , to jsem patriot a raději si koupím holandii nebo selský a vůbec nejlepčí "jogurt" je lipánek, povídal pes.....

20.2.2019 20:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Saola - No, melanin je barvivo, pigment, to, co se cpalo do mléka v Číně, je melamin. - ano máte pravdu, nemohla jsem si vzpomenout, jak se to jmenujje a spěchala jsem ven, než abych to hledala. Já s tím nestraším. Prostě si pamatuju, že to našli leckde, ale v tom sušeném mléku, to bylo tehdy velké haló - kolem toho. Sušené mléko nekupuju vůbec, ani nevím, proč bych měla. Když už, tak syrovátku. Konzervy pro zvířata nekupuju.

20.2.2019 20:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Z agroláckého jogurtu papkám jen tu smetanu navrchu, protože kyselejší jogurt jsem nejedla, ne vážně, mě dost rozčiluje ta sklenička, do které nejde vrazit větší lžíce než do kafe , to jsem patriot a raději si koupím holandii nebo selský a vůbec nejlepčí "jogurt" je lipánek, povídal pes.....

Lipánek...mně chutná jen Pribiňák, i když to také asi nebude nic superzdravého(je tam tuším také ledasco. A jím ho velmi zřídka. Sestřenka mi právě jako zdravější variantu kdysi doporučila Lipánek, bohužel mi vůbec nechutnal. Ráda jím a nahrazuju jídlo zdravějšíma variantama, ale ne na úkor toho, že by mi to pak nechutnalo a tudíž jsem to radši už ani nejedla. No...jako dieta dobrý ale já jím ráda, jsem gurmán, takže vocaď-pocaď
Někdo tu psal řecký jogurt...ano také si občas koupím, když není u nás bílá hollandie

20.2.2019 21:15

lesnížínka napsal(a):

Žínko, proč se do jogurtu přidává sušené mléko, vám už hezky zodpověděla Saola, když si dělám jogurt doma, taky ho tam přidávám. Co se Lipánka týká, je složením lepší, než Pribiňák(má škroby nebo želatinu), teď nevím přesně. Pribiňák nekupuju. Lipánka si dělám doma ze šlehačky, tvarohu, trochu cukru a vanilk. lusku. Co se melaninu týká, mám ho dost(jsem zima). Suš. mléko, které jde do Agroly je výborné kvality, tak samo výrobky z Agroly. Zákysy. Agrola je laboratoř na potraviny a zemědělské produkty a kvalitu a co tam jde za mléko si docela přísně ohlídá. Někomu víc chutná Holandia, někomu víc ve skle. Já, přiznám se, nemám ráda potraviny v plastu, nekupuju ani balené vody v plastu a jo, někdy vyjímečně, když někam jedu, tak, abych měla co pít, když není zbytí.

20.2.2019 21:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pro zvýšení hustoty a nutriční hodnoty? To nějak nechápu také. Když si udělám domácí jogurt z mléka, které je opravdu od krávy má nejmíň 3,5% tuku, spíš ale kolem 4%. Proč bych tam pro zhuštění měla něco přidávat? Je husté samo o sobě, ve sklínce byly vždycky tak 4cm smetany.

20.2.2019 21:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Domácího pribiňáka si dělám taky, jenže málokdy, když na něj mám chuť, mám po ruce tvaroh Takže ano, je pohodlnější mít ten trvanlivý v lednici, i když jak jsem psala je mi jasné, že ten zrovna jó extra není. Zase jím ty lepší jogurty, tak to snad vyredukuju

Přidejte reakci

Přidat smajlík