Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 KčBaboo
XXX.XXX.72.169
Dobrý den, chci se zeptat. Mám doma 2měs.pejska (staforda). když jsem si ho brala před týdnem, vážil 3,5kg. Dneska jsme šli k veterináři na vstupní prohlídku a když se vážil, tak měl 4,2kg. Vychází to průměrně, že nabírá 100g váhy denně. Paní doktorka říkala, že je to normální, ale spíš na mě budila dojem, že jen tak přitakává a mzslí si něco jiného. Tak se ptám, máte s tím někdo zkušenosti? Bojím se, aby nerostl moc rychle. Krmím ho přiměřeně jeho věku a váze v dospělosti, jak se doporučuje u jeho typu granulí a podle toho, kolik bz měl mít zhruba v půl roce (cca 14kg), tak bz to i na těch 100g vycházelo. Jen mi vadí, že odpověď paní doktorky mě moc neutvrdila.
Přijde mi to normální, naopak bych čekala, že ve dvou měsících bude mít víc než 3,5 kg. V půl roce 14 kg? To máte odkud? Štěně nejvíce roste právě do toho půl roka a pak růst výrazně zpomalí. Nevím úplně přesně, kolik váží dospělý staford, ale čekala bych, že na půl roce bude mít kolem 20 kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem
3,5kg jo, oni nejsou buřtíci, právě vypadají jak žížaly s hlavou, kvůli které snad každou chvíli přepadnou :-)
a pak se nabírá co týden, to 1kg nahoru
v půl roce už má určitě skoro 3/4 své dospělácké váhy... 20kg jak nic.. v 7 měsících 23kg a dospělá má 25kg - amer. stafford
jestli jde o staf. bullteriéra, tak ten má váhu cca o deset kg nižší, ale určitě se nedá říct, že bude mít na půl roce 14kg, dospělácká váha má nějaké rozpětí, ne ? také může mít jako dospělý těch kil 13 :-)
Já jsem si brala xAST v 8 týdnech a vážil 4 kg. Nyní v dospělosti váží kolem 30 kg (je větší než AST). A pak jsem si v 8mi týdnech brala SBT a vážila úplně stejně, taky 4 kg , teď jí bude 5 měsíců a má skoro 10 kg. Jinak tabulkami na granulích se moc neřídím, vždycky jsem na to mrkla poprvé kolik cca má mít a pak jsem to upravovala podle psa, jestli se mi zdál tlustý, hubený atd...
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!